Panáček v reality show

Amerika má Talent 2014: 4.casting: Stand-up komik, trochu prasák! (rekap+video)

12. Srpen 2014 | napsal(a): | reality show: Amerika má Talent

[singlepic id=9887 w=615]
Další den, další rekap. Tentokrát se vracíme ke čtvrtému castingovému dílu. Předešlé tři díly nebyly rozhodně špatné. Mnoho talentů a zajímavá vystoupení. Kdo oslnil porotu a diváky dnes?

Postoupili:

Emily West

Čtvrtý casting otevřela krásná 32letá dáma, jménem Emily. Prozradila na sebe, že se snaží si psát písničky a tím se i snaží prorazit do showbyznysu. Kvůli tomu se i přestěhovala do New Yorku, aby nastartovala svou kariéru. V Talentu ukázala, že zřejmě umí nejenom psát, ale také moc hezky zpívat. Emily svůj song vysekla parádně. Disponuje hezkou, leč ne úplně nejzajímavější barvou hlasu, ale pěvecké podání je čisté, vypiplané a poslouchatelné. Jen v jednom úseku mi vadilo, že tón až příliš vyřvala, jinak to bylo dobré vystoupení. V dalších kolech by mě docela zajímalo, jestli může Emily zpívat i nějaké jiné žánry. Takhle to vypadá, že by byla zpěvačkou jen jednoho žánru.

Carly Jo Jackson

Tak dneska to asi vypadá, že by to mohl být díl plný zpěváků. Máme za sebou pár minutek a už je tu druhá zpívající slečna na scéně. Tentokrát je tu charismatická blondýnka s kytarou jménem Carly. I ona zaujala svým hlasem, který dobře zněl, ale dostala také docela málo času v prostřihu, tak uvidíme, jak si povede dál. Všechno to bude jen o výběru písničky.

Baila Conmigo

Baila Conmigo čili pojď si zatancovat, jak nám ve volném překladu sdělila hlavní tahounka celé taneční skupiny. Skupina tancuje salsu. Většina jich je z Kolumbie, mají své tanečné studio a do tance jsou úplně zamilovaní. Osobně nejsem vůbec odborníkem na tance, takže moc nedokážu posoudit, jaké to bylo. Ale laickým okem bych řekl, že byli docela rychlí, synchronizovaní a kmitali, tudíž se mi zdá, že to bylo ok. V Talentu mě tato čísla nikdy moc extra nebavila, protože já v nich nevidím to, kam by se mohlo jejich vystoupení posunout dál. Tady skupina velmi vypočítavě vsadila na maličké dětičky, kteří budou tancovat s nimi. Hezký tah, ale co bude příště? Teď to fungovalo jako milé překvapení, ale co dál?

Rachel Butera

Rachel byla od začátku velmi sebevědomá. U Nicka se téměř ihned odhadla na to, že její umění má hodnotu jednoho milionu dolarů. Nemám moc tyhle kecy rád, ale sebevědomí k tomu musí patřit. Rachel chce zabodovat se svým uměním někoho hlasově napodobovat. S hlasem umí dáma pracovat moc dobře a jsem zvědavý, co ještě má v repertoáru, ale chytal jsem se jen chvílema, protože jsem prostě nevěděl, koho napodobuje. Měla tam vtipné momenty, ale za ten milion to dle mého nestálo. To byl letos v Anglii dle mého o dost lepší Jon Clegg. Rachel musí na příště zvolit nějaký údernější materiál, který rozpozná většina.

Legaci

Kvarteto kamarádů, kteří už spolu zpívají 8 let, se chtějí ukázat ve světle Talentu. Všichni čtyři pracují s počítači a teda jejich nástup na pódium a rozhovor s Mel B byl snad jeden z nejnudnějších začátků rozhovorů, jaké jsem kdy viděl. Na těch chlapech nebylo vůbec nic, žádné charisma, žádná vášeň, nic. Pak ale začali zpívat a bylo to rázem úplně jiné. Kluci dokázali, že zpívat umí a že by asi chtěli být dobrým boybandem. No, zpěv nebyl špatný, ale slyšel jsem už lepší. Navíc já u téhle skupiny postrádám jakékoliv charisma, něco navíc, čím by se mi zalíbili. Já bych si jejich cédéčko nekoupil.

Mat Franco

No, myslím, že to budou mít kouzelníci letos velmi těžké, aby překonali Smoothiniho. Ale Mat je mi sympatický tím, že si na nic nehraje. Prostě je to fanoušek do kouzlení, který ve 4 letech viděl nějakou kouzelnickou show a úplně se zapálil pro kouzlení. Můžeme tedy říci, že je téměř 21 let posedlý kouzlením. Prozradil nám, že se všechny triky naučil sám tím, že je odkoukával z televize. A koukal asi dobře, protože triky s kartami mu šly dobře. Nebylo to taková ta klasika, kde se jen něco dělá s kartama, ale Mat tomu dal hezký příběh a celé si to vygradoval tak, že to bylo dobré. Co předvede příště? Odkoukal z televize dostatek triků?

Paul Ieti

Přichází Paul, původem z americké Samoi, od pohledu docela plachý chlapík, ale zdání klame. Je mu 21 let a už na střední škole se přidal k armádě. Sloužil dokonce i v Afganistánu a jak nám řekl, když měl strach tak si zpíval nebo když se společně s dalšími vojáky potřebovali odreagovat, tak jim zazpíval. K vystoupení si vybral song Stay. No a dle mého bylo všeobecné nadšení z jeho zpěvu až příliš veliké. Na začátku se pozdě chytnul a byl docela falešný. Celé vystoupení bojoval se svou tóninou hlasu, kde šel od těch přiskřípnutých k těm širším, a tím pádem byl skoro každý tón úplně jiný. Paul se snažil seč to šlo, ale je to ještě velký pěvecký amatér, který by potřeboval nějaké vedení profesionála, který by ho naučil s hlasem pracovat. Barva hlasu je dobrá, ale potřebuje seřídit. Třeba mu to v Talentu dají a v dalším kole bude lepší. Porota i diváci byli sice nadšení, ale Stay jsem slyšel už v mnohem lepším podání.

Christian Stoinev

Christian je pátou generací cirkusáků, kteří jsou původem z Mexika. Tvrdí, že jeho hlavní doménou je balancování na rukou. To jsme tu už měli ve včerejším článku, kdy podobně balancoval Andrey. Ale Christian na to šel vyloženě po cirkusácké stezce. A musíme mu nechat, že tam měl dva velmi zajímavé prvky. Ten první, balancoval pouze na jednom prstu, který měl ještě ke všemu zapíchnutý do hrdla lahve. Druhý prvek, který mě zaujal, když balancoval na jedné ruce na sloupku, tak přeskočil na druhou ruku. Zajímavé vystoupení, které bylo dobře hudebně vygradované. Uvidíme, jestli má pro další kola schované další zajímavé triky.

Grace Ann Gregorio

11letá Grace má pěkné a zvučné jméno, které by ji mohlo v kariéře pomoci, protože chce být operní zpěvačkou. Gregorio se k tomu vyloženě hodí. Ovšem dětem, kteří zpívají operu, tak těm se bude těžko překonávat výkony Jackie Evancho či holandské supertalntky Amiry. Grace zpívala hezky, ale nebylo to dle mého úplně top.

Maggie Lane

Maggie se na začátku zdála, jako žena, která zpívá operu a chce si konečně splnit svůj sen, aby mohla stát na nějakém velkém pódiu a posunout se v kariéře dál. Je jí 31 let a dělá fitness trenérku. Když začala zpívat, tak se dá říct, že to nebyl ten top operní zpěv, ani na talent, ale pak slečna překvapila, když odhodila svoje šaty a nechala vyniknout v bikinách své dokonale vypracované tělo. To byl překvapivý moment. Ale to bylo asi tak všechno. Na efekt to bylo celé dobré, ale co bude slečna dělat v dalším kole, to vážně nevím.

Kieran and Finian

Bratrské duo se rozhodlo přezpívat Stingovo Fields od Gold a povedlo se jim to. Oba bratři budou zřejmě vysoce instrumentální a muzikální, protože jeden hrál na bicí a druhý na kytaru. Dobré vystoupení a docela se i těším, až zazpívají příště. Na castingu to šlo.

Josh Orlian

Joshovi je 12 let. Je viditelně hodně nervózní. To je docela překážka, protože chce ukázat stand-up výstup. Josh byl sakra nervózní, nikdy nevystupoval před tak velkým davem a bylo to na jeho výstupu znát. Byl plachý, takový vystrašený, jeho hlas monotónní a už jsem si myslel, že to bude nuda. Ale pak vybalil docela hustý prasárničky, že všem spadla čelist. Vše bylo zapomenuto. Josh přednesl kvalitní prasárničky, které by nikdo od 12letého kluka asi nečekal. Překvapil i tím, že do dost drsného vtipu o polykání zapojil i svou matku. Prý mu to doma schvalují. Josh se musí na velkém podiu otrkat, nabrat trochu sebevědomí a s tím materiálem co má, by mohl dojít dál než do dalšího kola.

Laura Dasi

Už mi to bylo divné, že nám produkce nedala žádný velký americký příběh. Poslední číslo se nachýlilo a příběh je zde. Máme tu 43letou Lauru, která má dvě děti a do Talentu přišla ukázat svou akrobacii na zavěšené látce. Velmi volně popsáno. V jinglu nám řekla, že před pěti lety prodělala jistý druh leukémie a její akrobacie má být vstupenkou zpět do normálního života. To se ale dozvěděli zatím pouze diváci u televize. O své prodělané nemoci Laura řekla porotě až po svém vystoupení. Její akrobacie byla hezká. Osobně jsem čekal trochu větší odvaz a zajímavější prvky v akrobacii, ale Laura vkusně předvedla, co umí a dala vcelku očekávaný prvek na konec. Já bych v tom radši viděl větší dynamiku. Scházela mi rychlost a něco překvapivého. Laura to určitě umí a doufám, že nám to ukáže v dalším kole.

Nepostoupili:

The Doctor Benji

Vcelku sympatický 64letý chlapík, který je vážně doktor. Řekněme vlasový specialista. Byl řádně vystylovaný, klávesy při sobě a jel. Ale doktůrek jel sice elektro hlasem, ale vystoupení v hodnotě deseti milionů, jak se sám ohodnotil, to rozhodně nebylo.

Magical Voice Doctor

Paní je hlasovou koučkou a snažila se naučit zpívat Howarda, ale kde nic není ani smrt nebere.

TOP 3 nejlepších

1, Josh Orlien
2, Mat Franco
3, Emily West

Hodnocení 4.castingového dílu

Řekl bych, že 4.casting byl asi zatím nejslabší díl. V kontrastu s parádním třetím dílem určitě. V aktuálně popisovaném díle bylo málo výrazných lidí, a když už se někdo objevil, tak tam hodně pokulhávalo charisma nebo to prostě nebylo úplně top. Taky mě docela štve, že se úplně šetří s Golden Buzzer. Dneska se mi těžko vybírala topka. Uvidíme, zlepšení snad přijde s dalším dílem.

Merťas

Začít koukat na zahraniční talentové show byla má zhouba i radost. Vystoupil jsem z našeho vakua a nakoukl za hranice a objevil jsem neobjevené. Lidé plni uměleckého nadšení ve všech směrech, kteří svou část ze sebe předávají dál světu. Nejdříve jsem sledoval sám, ale pak se objevil Panáček a od roku 2011 už sám talentové show nesleduji.mertas024@gmail.com

Amerika má Talent

Diskuze k článku

Počet komentářů: 0
U tohoto článku zatím není ani jeden komentář.

K tomuto článku nelze přidávat komentáře. Díky za pochopení!