Panáček v reality show

Amerika má Talent 2014: 2.castingový díl: Show je ve skvělé kondici! (rekap+video)

23. Červen 2014 | napsal(a): | reality show: Amerika má Talent

[singlepic id=9364 w=615]
Amerika má Talent jede na plné obrátky. Každý týden do nás v hodině a půl pere novou a novou dávku talentů, kteří bojují o milion dolarů. Konzistentní a rozmanité dávkování talentovaných lidí vede k tomu, že díly se tak stávají velmi pestrou směsicí, která rozhodně nenudí. I druhý díl stál za to. Koukněte se… Provází Merťas.

Postoupili:

The Willis Clan

Druhý díl castingů byl otevřen vskutku hodně stylově. Hlavně co se týká informací o vystupujících. Na podium si nakráčelo 12 lidí. A představte si, všechno to jsou děti jedné matky a otce! 12tka dětí se dala dohromady pro hudební vystoupení. No, hlasově to byl spíše průměr a hlavní zpěvačka mně občas připomněla horskou mečící kozu a celkově harmonické vyznění celé 12tky taky nebylo nic moc. V dalších kolech na tom musí hodně zapracovat. K postupu jim hlavně pomohl statut obří rodiny a nejmladší 3letá holčička, než talent samotný. Jelo se hlavně na efekt. Ale jako 12 dětí? Wow. Obdivuju matku. Téměř celý život jenom rodí. Ta by si ten milion zasloužila.

David a Leeman

David je učitelem filozofie a Leeman je barista. Oba nám přišli ukázat, že umí kouzlit. Toto řemeslo je v Talentu vždy velmi obtížné provozovat, tak uvidíme, jak se chlapů vystoupení povede. Hned na začátku si jako dobrovolníka vybrali Howieho z poroty. Leeman přiložil ruku na Howieho hlavu a oba se pokusili o trochu trapnomagie. Ovšem pak se přešlo k jádru celému vystoupení. David měl v ruce tři kartičky se slovy a Leeman stále držel Howieho za hlavu. Všichni slova přečetli správně, jen ne Howie. Až když mu Leeman sundal ruku z hlavy tak Howie všechno přečetl. V základu to vypadá hodně jednoduše až skoro lacině, jeden by i snad řekl, že to není talent, ale nejvtipnější částí na tom vystoupení je, sledovat toho člověka, který má číst ty slova. On fakt na pár minut vypadá jako úplný idiot, který neumí přečíst ani slovo. Postup, ale co mají připraveného dál?

Julia Goodwin

Sympatická 15letá studentka se uchází o hlavní výhru se zpěvem. Na hudební dráhu ji přivedl tatínek, který je vášnivým hráčem na piano. Julia si zatím usmyslela, že chce být vekou zpěvačkou a textařkou. Povede se jí to? Povedlo. Julia je krásná slečna, která disponuje krásným a čistým hlasem, kterému ale dle mého chybí větší barevná originalita. Ale to nezměnilo nic na tom, že její vystoupení bylo na poslech perfektně zvládnuté. Julia vše procítila, frázovala a celkově se jí to povedlo. Postup zasloužený. Potenciál by tam byl, ale na americkém trhu to bude enormně těžké. Uvidíme, jak si povede dál.

Sean a Luke

Dva dobří kamarádi jsou teenegeři, se kterými mlátí puberta jako s každým jiným v jejich věku. Jen co přišli na pódium, tak zejména dívky začaly reagovat křikem, určitě na jejich vzhled. A teda během jinglu mi nějak uniklo, že budou stepovat. Měl jsem za to, že budou tancovat něco v moderním stylu, ale ono ejhle. Step. Vystoupení kluků se mi moc líbilo. Spojili stepování s prvky robo a street tance a vypadalo to náramně. Předvedli několik zajímavých prvků, výborně se tvářili, prostě všechno šlapalo jako na drátkách. Jen Luke mi přišel trochu pozadu. Kolega ho převyšoval. Jejich vystoupení bylo v rámci tohoto dílu jedno z nejlepších a myslím, že by se mohli dostat do živých kol.

Real Encounter

Na americké show mě vždycky baví rychlý sled absurdností hovorů před vystoupením. Howard se chlapů při příchodu ptal, co jsou zač, že mu jméno jejich skupiny připomíná nějakou porno stránku. Od hlavního týpka vyšlo najevo, že to jsou velcí vyznavači víry a dělají nebezpečné kousky na motorkách a BMX kolech. Objevila se vlna skvělých vtípků a mohlo se jít ven, aby pánové měli dostatek prostoru ke svým kouskům. A na to, že byli čtyři a každý měl tuším jiný typ jednostopého dopravního prostředku, tak se veškerá pozornost soustředila jen na jednoho, toho s croskou. Létal s motorkou poměrně ve velké výšce a vzdálenosti a jeho kousky působily nejvíc nebezpečně. Zbytek jeho kumpánů se mohlo jít klouzat. Triky na BMX a jezdění na hlavě na motorce bylo úplně pasé. Ale myslím, že tohle jsou přesně ta vystoupení, kdy to jednou na efekt stačí a dál to vidět nepotřebujeme. Minimálně by museli pánové na příště oslnit všichni, ne jen pouze jeden.

Xpogo Stunt Team

Skákání na pružinách mi přijde mnohem nebezpečnější než jejich vystupující předchůdci v tomto dílu. Bylo to nebezpečné, ukázaly nějaké triky, ale furt to nebyl úplný zvedák. Jako dobrý, ale neviděli jsme už náhodou lepší? A teda Mel B bude pěkně náladová paní. Ty její výrazy.

Dom The Bom´s Triple Threat

Trojka ztřeštěných dětiček přišla do show ukázat, jak se správně vrhá kartami. Tedy jen pouze jedno dítko tuto dovednost ovládalo. Na pódium si však přizval asistenta a asistentku. Před vystoupením se svěřili, že se nechali inspirovat od jednoho předchozího účastníka AGT, a tak mohla show začít. Lídr rozjel kartovou sekací show, kde karty vrhal a přesekával s nimi, co jen mohl. Hezky udělané vystoupení. Na to, že dětská vystoupení jsou mnohdy otravná, tak tohle bylo jedno z nejlepších dětských vystoupení, které v Talentu bylo. Publikum si žádalo o Golden Buzzer, ale nikdo z porotců výzvu nevyslyšel. Nápaditá show, kterou mě bavilo sledovat.

Miguel Dakota

Co by to bylo za díl, aby do nás produkce nenasypala nějaký ten americké sen. Sympatický a hezky vypadající mladík, s velkou rodinou bez otce musí makat, aby uživil rodinu. Samozřejmě nedělá, to co by chtěl a má jeden velký sen, být zpěvákem. Tak si vzal kytaru a vydal se do soutěže. Namítl bych, že se vydal špatným směrem, protože má výborný, originální a neotřelý hlas, který se velmi dobře poslouchá. Výborný hlas. Myslím, že se Miguel nechal trochu inspirovat Phillipem Phillipsem. Výhercem American Idol. A právě do této nebo do jiné pěvecké show za oceán měl spíš zamířit. Hlasově na to má. V Talentu bude ozdobou, ale zřejmě nepřejde dál. Po soutěži po něm nikdo ani neštěkne. Miguel je ale vynikající zpěvák, kterému bych nějakou tu nahrávací smlouvu přál.

Aerial Animation

Sympatická a mladá dáma, která je profesí učitelkou do show přišla s vlastní představou imaginací, které předvádí zavěšená ve vzduchu. Pomáhá jí k tomu i plátno, na kterém se promítá příběhové pozadí a slečna se podle toho třepetá ve vzduchu. Po světových úspěších stínové divadla začíná mnoho umělců využívat plátno a já si myslím, že je to moc dobře. Ta čísla získávají úplně jiný nádech a náboj, a když se to takhle pěkně podá, tak je to prostě úžasné. Mě teda stínové divadlo v jakékoliv formě ještě neomrzelo. Aerial Animation je skvělá performance, hlavně po stránce dramaturgické. Těším se, co nám slečna dál ukáže za příběhy.

John and Andrew

Když tohle vystoupení viděl jeden můj kolega, tak si vzpomněl na vystoupení Yanise a jeho hochů v Británii a konstatoval, že letos dostává mužskost v Talentu na p*del. Muži se připodobňují k ženskému stylu oblékání a chování. Samozřejmě že ne všichni a hraje v tom také roli sexuální orientace. No, to byl takový vtípek na začátek odstavce. Tato dvojice kamarádů se představila salsou. Zajímavé na tomto páru je, že jeden je hetero a druhý a homo (slang, žádná urážka). A určitě poznáte kdo je kdo. John a Adrew jsou v tanci dokonale sladění a extrémně rychlí. Moje laické taneční oko říká, že to byla velmi kvalitní salsa. Hodně pobavili pánové z poroty, kteří si šli také zatancovat. Skvělá tečka za výborným dílem.

Nepostoupili:

Grand Master Qi Feilong

Hodně energický a pro mě vcelku sympatický chlapík, který drmolí, jak já nevím kdo. Chvílema mi také připomínal nějakého vzdáleného příbuzného Tomia Okamury. Vlétnul na pódium se svoji překladatelkou, která ale neřekla ani slovo, všechno vyloženě odemlel Grand Master. Nikdo mu téměř nerozuměl, ale bylo to strašně komický. Grand Master si vzal hodiny, klasické nástěnné hodiny a pokoušel se zastavit vteřinovou ručičku svou silou kung-fu. To se mu po chvilce povedlo. Poté ukázal, že umí přeseknout jednou dolarovou bankovkou čtyři jídelní hůlky. A teda jeho nashromáždění energie v pohybech a vzdechách bylo velmi originální a vtipné. To bylo hodně dobrý. A aby završil svou ukázku síly, tak se nechal od Nicka nakopat do rozkroku. Já teda musím říct, že jsem u Talentu takhle dlouho nenasmál. Výborná show, která ale dál nepostoupila.

Rich Magician

Jak ukrást dámě podprsenku? Rich nás to naučí.

Mad Jack

V dnešním díle se ukázal další člověk, který má za hlavní předmět karty. Kouzelník Jack má nebezpečný vzhled. Ale teda to co předvedl, bylo ještě neviděné a dost nechutné. Howard byl pozván jako pomocník na pódium, vybral si kartu, Jack ji dal zpátky do balíčku, nechal ho propadnout kalhotami a hádejte, kde byla ona Howardem vybraná karta? Jack ji měl regulérně v zadku.

TOP 3 nejlepších

1, Grand Master Qi Feilong
2, Aerial Animation
3, Dom The Bom´s Triple Threat

Hodnocení 2.castingového dílu

Americká a britská verze světovým kolegům ukazují, jak je pro tuhle show důležitý panel porotců. Když se sejde vážně dobrá čtyřka lidí, kteří dělají dobrou zábavu, tak se pak na ty show kouká mnohem lépe. Jeden vedle druhého je jedna osobnost za druhou a nikdo se jí nebojí skrývat nebo se nesnaží hrát na něco, co není. Ač byla za svoje emotivní výlevy Lucie Bílá v naší verzi kritizována, tak to patřilo k její originalitě a s odstupem času to vidím jako plus. Na nic nehrála a reagovala přesně podle sebe. To samé Kraus nebo Dejdar. Bohužel pak je to neumětel Slávik a provařený Mareš, kde prostě tu spontánnost a chuť dělat něco jiného pro zábavu nevidíte. Je to jen jakási role, která není upřímná. Za mořem a na Ostrovech to tak aspoň nevypadá.

Druhý díl byl dle mého jeden z nejlepších za poslední dobu v americké verzi. Mělo to spád, byla tam velká škála talentu, sice to nebyla úplně světová čísla, ze kterých by člověk padnul na zadek, ale byla to příjemná a koukatelná zábava a nezbývá nic jiného než zopakovat, že kdo má rád tento formát, Got Talent, tak si přijde na své. Výborný díl. Složit dnešní TOPku nebylo jednoduché, mám pár favoritů, kteří se mi líbili. Ale prvně se mi asi nejvíc líbil Grand Master, který nepostoupil a u kterého jsem se hodně nasmál. Ten chlapík byl prostě vtipnej.

Merťas

Začít koukat na zahraniční talentové show byla má zhouba i radost. Vystoupil jsem z našeho vakua a nakoukl za hranice a objevil jsem neobjevené. Lidé plni uměleckého nadšení ve všech směrech, kteří svou část ze sebe předávají dál světu. Nejdříve jsem sledoval sám, ale pak se objevil Panáček a od roku 2011 už sám talentové show nesleduji.mertas024@gmail.com

Amerika má Talent

Diskuze k článku

Počet komentářů: 6
1
Petr
Reagovat

Stve me ten golden buzer ….tady ho vubec nepouzivaj ….Me se lybilo jak to meli udelany got talent Uk ..v kazdym dile

2
Monika
Reagovat

Dom The Bom´s Triple Threat to bylo neco sileneho, jak tohle mohlo postoupit dal? Vzdyt nic neumi, ale jsou tak roztomile ze:-))) Jsem si to pustila dvakrat, abych si pokazde rekla no a co vlastne predvedly deti? Vubec nic, vyhodit a nenechat je zit v iluzi, ze neco umi.
Nejvic me pobavilo Aerial Animation, to je pecka:-)))) Ta zenska je tak hrozna, ze se clovek musi vylozene smat, ze nekdo ma tu drzost s timhle nic prijit do show. Nejen ze nic neumi, ale jeste se takhle ztrapnit. No nic jdu si to tele ve vzduchu pustit jeste jednou pro pobaveni. Lekla ryba ve vzduchu co placa rukama nohama a nevi co dal, at se zajde podivat do cirkusu, co lidi dokazou. Tohle fakt ne.

3
Monika
Reagovat

Aerial Animation pro pobaveni dobry, jak se ani neumi na te stuzce otocit, ani to se nedokazala naucit, no odvaha te kedlubne fakt nechybi:-)))) Tady by se mohl inspirovat nejakej adept, ktery nic neumi a chtel by prorazit v talentu. Tohle je dobra myslenka, kterou zvladne kazdej.

4
Willandraify
Reagovat

Zda se, ze tady to nejak vazne co? To je celkem skoda…

5
rena
Reagovat

Mohl by být prosím nejaký rekap, jak to v Talentu USA pokračuje? Kam až se dostala ta rodinka s 12ti detmi?

Reagovat

Zdravím, od zítřka začnu denně přidávat po jedno článku, dokud nesrovnám tempo s show s aktuálními díly. Bohužel přes léto mám málo času, ale tedka se k tomu postupně dostávám, takže rekapy na AGT budou. Jen ještě chvilku vydržte.

Přidat komentář