Panáček v reality show

Česko Slovensko má Talent 2013: Viděli jsme vítěze?

28. Říjen 2013 | napsal(a): | reality show: ČeskoSlovensko má talent

[singlepic id=7621 w=615]

Minulý díl jsem po stránce talentů označil za nejslabší, stejně jako postupující šansoniérku Elišku Lüfterovou za zatím nejslabší článek semifinále. Tentokrát tomu však bylo naštěstí jinak a nadílka talentů byla rozhodně větší. A je dost dobře možné, že se v tomto díle objevil i potenciální vítěz. Který ze soutěžících to byl a jakého přešlapu se dopustila Lucie Bílá, to si přečtěte níže.

Tomasiano

Kouzelníci většinou bývají Achillovou patou Talentu, jejich triky jsou často velmi průhledné, že se pak člověk tomu Slávikovi nemůže ani divit, že je nemá rád. Tento mladík však patřil k výjimkám, které potvrzují pravidlo. Jeho kouzlo, do nějž zapojil i Lucii, která vyrobila panáčka z plastelíny, a Leoše, který vybral jednu kartu a vložil ji do pouzdra, bylo skutečně pozoruhodné a každý si jistě kladl otázku, jak ten panáček dokázal sirkou prohodit kartu v pouzdře s tou, kterou z balíčku vybral sám Tomasiano. Myslím, že kategorie kouzelníků má svého žhavého kandidáta na semifinále.

Michal Karban

Při Michalově jsem si nemohl nevzpomenout na jeho jmenovce, virtuózního akordeonistu Michala Červienku z jediného čistě slovenského Talentu. Bohužel však křestní jméno, červená košile a akordeon nezabránily tomu, že Michal za svým předchůdcem zaostává o několik světelných let.

Buzzers

Tuto trojici tanečníků si pamatujeme z minulého dílů, kdy všichni přišli sólově, ale porota je vyřadila, aby z nich následně udělala skupinu, která má do dalšího dne nacvičit choreografii. Od kluků byl určitě dobrý nápad začít vystoupení sólovými výstupy a vybzučením, což mělo připomenout jejich příběh. Ze společné choreografie jsme toho však moc neviděli a ani to málo nebylo nijak zvlášť přesvědčivé. Pokud kluci postoupí do semifinále (o čemž pochybuju), tak to bude především kvůli příběhu.

Kristína Kušnírová

Píseň One Night Only od Jennifer Hudson už v našich zpěváckých a talentových soutěží zpívala celá řada zpěvaček, například Dominika Stará v první federální SuperStar, Eva Burešová ve druhém Talentu nebo Veronika Stýblová v letošní SuperStar. Zvlášť na porotou nedoceněné podání první jmenované si dodnes vzpomínám. Pro Kristínu to však příliš vhodný song nebyl, jelikož ta píseň je vyloženě monumentální a vyžaduje velký hlas, zatímco ten Kristínin tak silný není, i když jinak disponuje velmi zajímavou barvou. Navíc mi vadila i mimika při zpěvu, což je možná prokletím všech Kristín, jelikož s grimasami měly problém hned dvě její jmenovkyně – Kristína Zakuciová z Hlasu a Kristína Debnárová z letošní SuperStar, které si však z tohoto handicapu dokázaly udělat přednost. Jinak si myslím, že v semifinále by Kristína ostudu neudělala, problémem však je, že zpěváků už z minulých dílů postoupilo dost, takže si nejsem jistý, zda na ni zbude místo.

Jindřich Reichert

První a předposlední známou tváří, která se v tomto díle objevila, byl jeden z mála Čechů, který se v roce 2008 účastnil slovenského Talentu. Už tam předváděl náročné balancování na pohyblivých válcích, které tentokrát ještě vyšperkoval tím, že prolezl obručí. Rozhodně je to obdivuhodné umění, ovšem pro soutěž to větší perspektivu nemá. Na semifinále to v Jindrově případě nevidím.

Michal Israel Volf

Tak v tomto případě opravdu nevěřím, že Michal nebyl dosazen produkcí. Jinak nevím, co by reportéra regionálních zpráv mohlo vést k tomu, aby se přihlásil do Talentu, kde je hranice mezi proslavením a ztrapněním se vždy velmi tenká. Každopádně Michalovo podání Bridge Over Troubled Water od Simona a Garfunkela těžce pokulhávalo za tím, jak tutéž píseň vystřihla v letošním australském X Factoru čerstvá vítězka Dami Im. Doufám, že produkce nedotlačí Michala až do semifinále, kde by zabíral místo zajímavějším soutěžícím.

Ladislav Baros

Ze všech dětí, které se v letošním Talentu objevily, mi Ladislav přišel nejlepší. Jestli mu něco nechybí, tak je to pověstná romská muzikálnost. Bohužel jeho hlas zní ještě dost dětsky, takže bych to zatím na semifinále neviděl, nicméně perspektivu do budoucna tento chlapec má.

Unbreakable

Vůči BMXákům mám lehčí averzi od prvního Talentu, kde dva z nich postoupili do semifinále na úkor famózní krasojezdkyně Nicole Frýbortové. To však nic nemění na faktu, že tento BMXák byl velmi šikovný a zvládal na rampě velmi náročné prvky, zrovna tak jako jeho kolega skateboardista. Toto číslo je však pořád trochu více adrenalinovým sportem než klasickým vystoupením do Talentu. I když z toho semifinále asi nekouká, tak to bylo určitě zajímavé zpestření, které nejednomu divákovi zajisté zvýšilo adrenalin v krvi.

Magic Free Group

Skupinu téhož názvu jsme již mohli viděl v Talentu před dvěma lety, ale v tomto případě se opravdu jedná jen o shodu názvu, jelikož si pamatuju, že to byli čtyři kluci, zatímco tato parta je čistě dívčí. A musím říct, že ze všech tanečních skupin, které se v Talentu letos objevily, byly holky nejlepší. Jejich tanec byl vyloženě synchronní a choreografie nápaditá. Leošův požadavek na to, aby holky zazpívaly, byl znamenitým okořeněním, jelikož i bonusová část se holkám povedla. Pro mě druhé nejlepší číslo večera a rád bych holky viděl v semifinále.

Jakub Granát

Postup především kvůli příběhu, jelikož Jakub je už několik let v invalidním důchodů. Podobných hudebních „salámistů“ najdeme plno v každé tancovačkové kapele. Jakubovy šance na semifinále vidím jako zcela minimální.

Anna Stradiotová

Na Annino vystoupení jsem se docela těšil, protože sólových tanečnic je (na rozdíl od tanečníků a takečních skupin) v Talentu jako šafránu. Proto mě postup kvůli receptu na baskické kuře vyloženě naštval. Možná by Annin tanec byl dobrý, možná ne, ale mrzí mě, že kvůli tomu, aby aspoň někoho pustili dál z recese, jsme nemohli její tanec posoudit.

Lubomír Kábrt

Jednoznačný vrchol večera. Od Luboše na první pohled nikdo nic nečekal, o to větším překvapením jeho vystoupení bylo. Luboš se věnuje disciplíně nazvané twirling baton, takže je to vlastně umělecký mažoret. Při Lubošově vystoupení jsem nedýchal, lezl mi mráz po zádech a draly se mi slzy do očí, tak moc působivé jeho číslo bylo. Navíc si u mě šplhnul i výběrem hudebního podkresu, ke kterému mu posloužila píseň People Help The People od Birdy, čímž mi připomněl mou favoritku z letošního australského X Factoru Jiordan Tolli, která tuto píseň úžasně vystřihla na castingu. Těžko říct, jestli to dokáže ještě vygradovat, i tak má však Luboš jasné finále a je v současnosti vůbec největším favoritem na celkové vítězství.

Wretched Beauty

Po Lubošově fantastickém vystoupení byla tato kapela spíše bonus. Upřímně si myslím, že kdyby normálně měli zpěváka a neměli svou extravagantní image, která působí jako prapodivná patlanina Kiss a emo, tak by jim byl věnován jen krátký úryvek uprostřed dílu, protože jinak mi přijdou jako průměrná rocková kapela, jakých je plno. Co se týče jejich „konkurzu na zpěváka“, tak mě víc pobavila Jakubova parodie na Rammstein než Luciino podání AC/DC, u nějž mě iritoval šílený český text (stejně jako u její Nirvany, kterou vám na Panáčkovi nabídl SUNíčko). Šance na semifinále u této party je vzhledem k prostoru, který dostala, celkem vysoká.

Exot týdne:

Mbudi Mavungu

Tentokrát jsem se rozhodl neuvádět tradiční Top 3 exotů, ale jen jednoho z nich a záhy pochopíte proč. To, že Mbudi je exot par excellence, to už víme od roku 2008, kdy se objevil v X Factoru a ještě víc to potvrdil v loňském Talentu. Musím se ho však trochu zastat, jelikož se mi vůbec nelíbila Luciina reakce. Odejít ze sálu bylo krajně neprofesionální a absolutně nehodné patnáctinásobné zlaté Slavice. O nadávkách typu „zákeřné stvoření“ nemluvě. Já kdybych byl porotce a přede mnou na pódiu by vystoupili Jirka Koběrský a Klaudia Pappová, tak bych zůstal sedět na zadnici, i když by se mi dělalo sebevíc šoufl. Lucie Bílá mi tímto svým hysterickým výlevem potvrdila, že v míře psychické lability si může podat ruku se svou někdejší rivalkou Ivetou Bartošovou a měla by neprodleně absolvovat vyšetření u docenta Chocholouška. Ačkoliv uznávám Luciiny zpěvácké kvality, tak po lidské stránce se u mě čím dál víc propadá na absolutní dno. Začalo to už tím, jak vloni ve finále potopila Alexe Dowise, pokračovalo to parazitováním na smrti Jiřiny Jiráskové a její včerejší výstup tomu nasadil korunu. Myslím, že by bylo na čase, aby ji ve Slavíku už porazila Ewa Farna, která ji, minimálně co se týče role porotkyně, strčila hluboko do kapsy.

Top 3 podle DJ Vlada:

1.Lubomír Kábrt
2.Magic Free Group
3.Tomasiano

Tentokrát byla konkurence rozhodně silnější než v minulém díle, i tak však tento díl nepostrádal jasného favorita, kterým nebyl nikdo jiný než Luboš Kábrt. Ten také po zásluze postoupil a stává se tak horkým želízkem v ohni. Z dalších soutěžících mají slušné šance na dodatečný úspěch ještě Magic Free Group a Tomasiono, díky pestrosti nejsou bez šance ani Wretched Beauty.

Hodnocení 7. dílu podle DJ Vlada:

Jak už jsem zmínil, tento díl byl rozhodně bohatší na talenty než ten minulý. Musím však jednu věc zásadně vytknout štábu. To, že rozhovory moderátorů prokládají některá málo záživná čísla, by mi nevadilo, ale když je strkají i do nejlepších čísel, mezi které Lubošovo vystoupení bezpochyby patřilo, tak to opravdu výrazně ruší. O Luciině extempore jsem už napsal dost a nemá tedy cenu se k tomu více vyjadřovat. Castingy letošního Talentu se pomalu, ale jistě řítí do finále, je tedy na místě se ptát, jestli si režie pro nás neschovala ta nejlepší čísla na samý závěr. To se dozvíme v příštím a přespříštím díle.

DJ Vlado

Zpěvácké a talentové soutěže sleduji od roku 2004, tedy především ty české a slovenské, ale pro zpestření rád nahlédnu i do zahraničí. V našich končinách je jen málokterý soutěžící, který by mému oku unikl a neutkvěl mi v paměti. Neskromně se tedy troufám označit za experta :-) Od roku 2010 jsem členem Panáčkovy rodiny a obšťastňuji vás svými rekapy :-) Kontakt na mou maličkost: djvlado@seznam.cz :-) Pokud byste si chtěli přečíst moje články i z jiných oblastí než o talent shows, tak máte možnost na mém blogu dj-vlados-world.webnode.cz :-)

ČeskoSlovensko má talent

Diskuze k článku

Počet komentářů: 9
1
Jai
Reagovat

DJ Vlado: to, že Bílá je neskutečně zákeřný, zlý a podlý člověk vím dávno. Že jí velká část tohoto národa „žere“ to „lidičkování“ apod., jednou u Klause, pak u Zemana, u JIráskové, příště asi u Babiše je smutnou skutečnosti….Neznám nikoho ve svým okolí, komu by Bílá nebyla neskonala protivná a nesympatická. Bohužel se obávám, že jestli ji nekdo sesadí, tak to nebude Farna, ale L. Vondráčková – viz TýTý. A o těch pěveckých kvalitách by se dalo už delší dobu pochybovat (viz Nirvana a mnoho jiných..) Minimálně tři mladé zpěvačky jsou momentálně lepší a dělají kvalitnější hudbu, ale stejně to nakonec rozhodne počet skoupených SIM karet……Ewči bych to přál.

2
gwe
Reagovat

Myslím, že Lucie má právo na to reagovat přirozeně. Porotce neznamená být robot, od Lucie se právě očekávají emoce. Loni ji vytočil ten černoch už někde na chodbě, tak má právo odejít. Zbytečně se to ve článku hrotí. A Ewa Farna je dobrá zpěvačka, ale porotkyní byla myslím v Hlasu a byla naprosto tragická! Takže to srovnání je mimo, natož říct, že Farna je lepší. Ehm, fet? Lucie podle mě zachraňovala porotu ve druhé a třetí řadě, v první byl nejlepší Kraus, v letošní Mareš.

3
jab
Reagovat

Tak sesazení Bílé bych osobně nejvíc přál Anetě nebo GG, ale oboj je bohužel nejspíš poměrně nereálné :-(. Jinak jsem velmi rád, že jsi si stejně jako já všiml jakéhosi fenoménu „ksichtících se Kristínek“ :-D. Byť mě Kristína K. ze všech tří zaujala zatím nejmíň (byť i ona nabízí krásný hlas v kombinaci s pěkným zevnějškem :-D), pořád bych ji semifinále určitě přál…jen škoda toho přetlaku zpěváků a zpěvaček…

4
jana
Reagovat

!! baskické, par excellence

5
Jai
Reagovat

2 gwe – Bílá je tam jak oporotce, ne jak ohysterická pavlačová bába. Bere z ato těšžký peníze, tak by se mohla chovat aspoň trochu slušně a profesionálně. Je vidět, ž eto neumí (nebo ještě spíš dělá divadlo, aby byla zajímavá, teĎ před Slavíky se to hodí. Taky to promo jak tam zkoušela zpívat s tou kapelou.)
Farna byla v castinzích divná, ale v soutěži (SUperstar) nejlepší a nejfundovanější porotce. Ona rozumí hudbě a roli porotce zvládla na rozdíl od Bílé skvěle.
3 jab – Kdokoliv z tria Aneta,Ewa, Gabina je lepší a kvalitnější zpěvačka a muzikant než Bílá. Ale souhlasím, že je to VELMI nereálné. Bílá má svoje lidi všude a navíc teď ten SLávik…..:-D

6
jab
Reagovat

5 – I s tou Ewou souhlasím, zezačátku jsem ji moc nemusel, její tvorba šla absolutně mimo mne, ale hodně si u mne šplhla právě porotcováním v Superstar ;-). A myslím že i hudebně se plánuje posunout někam jinam, aspoň v podobném duchu se vyjadřovala před časem v nějakém rozhovoru.

7
Packa
Reagovat

Teď tak přemýšlím – Velký třesk není, ne? A když nechali projít tu tanečnici, aniž by ji viděli, co s ní budou dělat dál? Nebo mám špatné informace a ještě nějaká vystoupení před porotou (mezi castingem a semifinále) budou?

8
Melek
Reagovat

Naprostý souhlas ohledně Lucie Bílé, dřív moje oblíbená zpěvačka, poslední dobou mi strašně vadí a její alektovanost v Talentu mi trhá uši

9
Jai
Reagovat

6 jab – je pravda, že Ewa v poslední době nemá žádnou významnou tvorbu, kvůli studiu ve Waršavě (které bohužel také předčasně ukončila). Že se chce posunout Ewa hudebně jinam je chvályhodné, ale u Lewronu …..nevím. To místo Bílé by si podle práce odvedené v uplynulém roce zasloužila trochu jiná zpěvačka ;-). Ale jsem realista a vím, že vzhledem k okolnostem by umístění v TOP10 byl úspěch. Blíž k tomu vrcholu má v popularitě přece jen Ewa, navíc jsou kámošky, takže proto jsem jmenoval ji. :-)

Přidat komentář