Panáček v reality show

Nic než pravda (20. října) Vlastimil a Lenka

20. Říjen 2008 | napsal(a): | reality show: Nic než pravda

Z minulého dílu Nic než pravda nám zůstal stále nedořešený 18 letý Pavel, který však již nyní tolik nešokoval, jako ve své první části vystoupení. Tedy alespoň takto na mě působil. Co je škodou, že ani on neodešel ze studia s penězi, i když musel projít díky otázkám skutečným očistcem. Škoda. Měl moje sympatie.

Vlastimil Pešek (46 let)

Řidič z povolání, který se evidentně nebojí mluvit o čemkoliv. Kvůli nemoci se dostal do dluhů a do soutěže se přihlásil, aby je mohl splatit. Tato charakteristika může vzbudit u diváků lítost. Brzy začnou pochybovat, zda si soucit zaslouží. Ve studiu před manželkou přizná několik ze svých nevěr. Největší ranou je ale pro manželku přiznání sexu s prostitutkou. Ta se ve studiu zmůže jen na strohou reakci: „Nevěděla jsem o tom.“ Zřejmě si vzpomněla na to, co vše má v životě s panem Vlastimilem za sebou. Hádky, facky ani manželovy dluhy nenaznačují, že by toto manželství bylo ideální. Věřme, že nám před kamerami alespoň nějaká pozitiva poodhalí.

K tomuto soutěžícímu nevím co dodat, přišel mně jako sobec, který myslí jen na svůj prospěch a nic více příliš neřeší. Z toho důvodu jsem mu peníze nepřál a po pravdě mně bylo jeho ženy líto a to hlavně v okamžiku, kdy se provalilo, že spal s prostitutkou. Vlastimil odešel ze hry s nulou, takže se mu žádný z dluhů nepodaří splatit.

Lenka Procházková (40 let)

Lenka Procházková pochází ze Zbýšova a je rozvedená. Má dceru Lucii (15). Do soutěže Lenku přihlásila právě dcera. Chvíli se této myšlence bránila, ale nakonec se rozhodla, že to zkusí. V partnerském životě nemá úplně jasno. Neví, zda přítele má, nebo ne. Podle jejích slov se to možná přesunulo do roviny kamarádské, ale není si tím jistá. Manželství Lenky nedopadlo nejlépe. Vdávala se, když jí bylo 23 let. Vše se nejdříve zdálo dokonalé. Jenže stěhování do těsného sousedství tchyně udělalo své. Vše vyvrcholilo dokonce fyzickým napadením, po kterém zavolala Lenka na tchyni policii.

Zatím tuto soutěžící těžko hodnotit, neboť zatím nic nepředvedla, i když jsem se obával, že vypadne už na první otázce, zda očekává, že jí Nic než pravda změní život. Nemyslí si to a díky tomu pokračuje dále.

SUNíčko

Ten, který kolem roku 2005 měl trochu více času a tak ho napadlo, že spustit si bložínek o reality show, které tehdy začaly vtrhávat do českých i slovenských televizí, bude dobré na ukrácení času. Dopadlo to, jak vidíte. Panáček v reality show žije dodnes, když už to rozhodně není one man show, ale výtvor mnoha autorů, bez kterých by to skutečně nešlo. Chcete mě kontaktovat? Pak sunicko[at]centrum[dot]cz Díky.

Nic než pravda

Diskuze k článku

Počet komentářů: 21
1
Jitushka
Reagovat

Tak jsem konečně taky viděla jeden díl :) Především bych se zdržela jakýchkoli osobních hodnocení soutěžících, že ten je sobec a ta je maková. Pořad vede k bulvárnímu zjednodušování a ve skutečnosti prd víme, jak domácnost Vlastimila vypadá a co je jeho žena za člověka. Nevěra obvykle mívá i druhou stranu mince. I když teda prostitutka a to nemytí na cestách je fuj fuj :)
Moderátor je mi nesympatický právě pro to zjednodušování. Takhle to přece v životě nefunguje, ale dramaturgie si holt žádá své…
Taky je mi líto, že ten mlaďoch na začátku nedostal ani kačku, vypadal jako takový František Dobrota odhodlaný vyrovnat se s minulostí.
Co se Lenky týče, tak zatím víme jen to, že mnoho botoxu škodí :), ale krom toho působí příjemně. Uvidíme :)

2
Ewa
Reagovat

Vlastimil mi byl nesympatický už od začátku. Takový ten typ, co si životem proplouvá, nic neřeší a problémy odsouvá nebo hrne na někoho jiného. Jen jsem si říkala, když jsem slyšela ty bučící lidi v publiku, jestli je někdy napadlo, jak takový kamioňák žije. Jak říkám, nebyl mi sympatický, ale zrovna to několikadenní nesprchování docela chápu – jedou nadoraz, sprchovat se třeba nestíhají nebo jsou pohodlní, nenamlouvejme si, že řidiči kamionů jsou všichni navonění, nažehlení pánové.
Italskou fackovací domácnost sice osobně nechápu, ale proti gustu žádnej dišputát, jak se říká.

Jsem zvědavá na Lenku, vypadá jako neviňátko, tak uvidíme :)

3
bižuna
Reagovat

Myslím, že ta manželka od Vlastimila se s ním měla dávno rozvést a to hlavně kvůli dětem. Zůstávat s takovým člověkem právě ty děti poškozuje daleko víc, než rozvod. Postupně to začlo – dluhy, nevěry, prostitutka, čuně, facky – no úžasnej manžel. Strašně mi bylo líto toho syna, manželky ani ne, ten její důvod, že když je s někým 23 let, tak se nedá jen tak rozvést…Moderátor se mi líbí čím dál víc.

4
drak
Reagovat

U posledních dvou dílů jsem vždycky už podle otázky věděl, že na ní soutěžící vypadnou. Vždycky to začíná na „Myslíte si, že…“. Tyhle „pocitové“ otázky, vždycky prima hodí, až když už soutěžící vysype všechny největší přiznání a teď přijde tohle, kdy prima ví, že detektor vyhodnotil odpověď jinak než odpovídal soutěžící a ten odpověď oproti castingu nezmění. Doufám, že se budoucí soutěžící poučí a v takových chvílích použijí záchranné tlačítko nebo dokonce změní odpověď.

5
eva
Reagovat

Teda taky mi připadá dost divné, na jaké otázce soutěžící vždy vypadne. Mám pocit,že to poznám dopředu. Teď u toho kamioňáka to bylo taky hodně divné. Sice mi nebyl vůbec sympatický, ale ikdyž doma asi vše násilím řeší, přesto si normální člověk v klidné situaci myslí, nebo snad i ví, že to správné není. Je rozdíl přece mezi tím, co si myslí a co dělá.
A ten Šiška všechno děsně přehání. Opravdu mistr v tom, jak z komára udělat velblouda.
Pořad jako takový je dost pod úroveň. Nemohu uvěřit tomu, že lidi v publiku opravdu dobrovolně reagují tak, jak je nám předkládáno.

6
Zack
Reagovat

Taky mám pocit, že jakmile soutěžící řekně něco „co mu hraje do karet“ tak vypadne. V té soutěži musíte prostě na sebe furt házet špínu, aby jste postupovali, jakmile řeknete něco ve svůj prospěch, končíte. To je příklad toho mladíka, co hrál o milion.

7
Ajax
Reagovat

Chudák manželka toho Vladimíra, asi ji bylo hodně trapně…

8
Jitushka
Reagovat

Ajax: Já teda manželku nelituju ani trošičku. Rozumný člověk na světlo Boží svoje špinavé prádlo netahá :p

Reagovat

Jitushka, ona nic netahala, tahal její povedený manžel. Ona tam byla pouze jako „doprovod“.

10
Jitushka
Reagovat

SUNíčko: Tu naivitu ty na mě jen tak hraješ, viď? A co jako čekala, že tam uslyší? Že je sexy kočka a manžel by nikdy ani okem nezavadil o jinou? Násilím ji tam snad nikdo netahal, je to svéprávný člověk.

Reagovat

Jitushka, to máš pravdu, motivaci jejich doprovodu často nechápu. Asi měla slabší chvilku a manžel jí slíbil, že jí další měsíc nebude mlátit, podvádět, ani vyvolávat hádku. Kdo ví :)

12
Jitushka
Reagovat

Žena je to statná, měla mu řádně ubalit jednu mezi oči, aby ho podobné blbiny opustily :)

13
Ajax
Reagovat

Je to chudák, to jestli byla v pořadu jako doprovod nebo ne, to přece s tim nemá nic společnýho…

Reagovat

Ajax, mně ti přišlo, že si ta ženská řekla, jsem jeho manželka, tak bych tam měla být. Zkrátka si zase dělala naděje a pak dostal ke smutku všech takový direct přímo na srdce. Ale nám se to tady od klávesnice kecá :)

15
Ajax
Reagovat

Ona je hrozně naivní chudák, tam řekla, že aktuální situace mezi nima je, že se milují, a pak se dozví to s těma prostitutkama. Trapně bylo i synovi. No ale nejtrapnější bylo, když odpovídal ten chlap na otázku jestli se mu líbí postava jeho ženy, že NE, tak se holka toho syna a kamarádka začaly smát. Kdyby se smála i ta manželka, tak to chápu, jako že to bere s nadhledem, ale ona se nesmála, takže ji možná ranilo i to. Já nevim, ale myslim si, že tam toho musela fakt hodně zkousnout. Ostatně ona toho musela hodně zkousnout za celej život s tim záletníkem. Myslim, že je to taková ta paní splachovací =D Ale stejně mi ji bylo líto, já totiž se všema soucítím. =(

Reagovat

Ajax, nevím zda splachovací. Spíše taková, co si nechá vše líbit a křivdy vůči ní jí ničí zevnitř. Měla by toho týpka ve funkci manžela vyříznout ze svého života.

17
ajda
Reagovat

Je to pěkná ženská co rezignovala, má sražené sebevědomí na nulu, a místo akce, upadá do netečnosti. První co bych udělala já, by bylo radikální zhubnutí, změna životního stylu, jen ať záletný frajer „čumí“ a začne možná i žárlit. Jenže nasekali dluhy a s tímto závažím se ze vztahu těžce odchází, dělí se majetek i dluhy. Já bych jí radila, ať věnuje víc času sobě. Syn je dospělý, má poslední šanci začít plnohodnotně žít…

18
Ajax
Reagovat

Suníčko, já myslel že splachovací právě znamená to, že si nechá vše líbit, nebo to tak není? =P I když vlastně máš pravdu, splachovací to hodí za hlavu, a už se tím nezabývá. Taky si myslim, že to tu paní uvnitř užírá. Takže je taková polosplachovací =D

19
ill
Reagovat

No, ta paní hrozně zvláštní smích

20
Anonymní
Reagovat

Lenka Procházková (40 let): narazil jsem na ni v prodejne Hypernova Brne a sedela na pokladne jako brigadnik. Nerikali nahodou v poradu, ze je p. Lenka manazerka?

21
tojefuk
Reagovat

Lenka Procházková (40 let): narazil jsem na ni v prodejne Hypernova v Brne a sedela na pokladne jako brigadnik (v Olympii). Nerikali v poradu nahodou, ze je to manazerka? Nemyslim si, ze manazerka by delala brigadu v obchode ;-)

Přidat komentář