Panáček v reality show

Nic než pravda (29. září) – Evu publikum vybučelo + video + novinky

30. Září 2008 | napsal(a): | reality show: Nic než pravda

Na úvod dalšího vydání televizního pořadu s prvky reality show Nic než pravda nás diváky mírně rozhehřál soutěžící Miloš. Miloš už začal se svojí televizní zpovědí za peníze v minulém díle. A po pravdě, ani minule, ani dnes nic světoborného nepředvedl. Na otázky ohledně nevěry je divák již zvyklý a navíc Miloš jako zkušený hráč věděl kdy přestat. Vzal 100 000 Kč a šel domů a přitom nám ze svého nitra vlastně vůbec nic neodhalil.

AKTUÁLNĚ: server Novinky.cz informuje o tom, že se Eva proti výsledku detektoru lži odvolala, TV Prima chybu popírá.

A pak přišla na řadu 45 letá Eva Horňáková a ta tedy rozjela pořádnou horskou dráhu plnou emocí. Od publika po moderátora, o nás divácích nemluvě :)

Eva Horňáková – promiskuitní jehovistka

V Evě tvůrci show Nic než pravda objevili skutečně pořádně kontroverzní osobnost. Takže není divu, že nám Eva ze svého soukromí odhalila věci, které se ne všem líbili a navíc pěkně vytáčela ostatní tím, že se pořád usmívala i když oni to odsuzovali.

Jak tedy Eva divákům vyzněla? Bývala jehovistka, která však díky své promiskuitě byla z této komunity vykázana. Navíc si o každém svém „zářezu“ vede nepochybně pečlivou evidenci. Dle ní z důvodu, že to byly význačné osoby v jejím životě a nebyly to rozhodně známosti na jednu noc.

Do celé hry na pravdu byla poprvé vtažena i přísedící osoba, kterou se stala dospívající dcera. Ta byla prvně konfrontována se skutečností, že díky jehovistické víře její mamky se u nich neslaví Vánoce, aby pak přímý zásah v podobě otázky, kterou musela sama přečíst. Což nebyl nejlehčí úkol, protože dcera měla plné oči slz.

Tento díl Nic než pravda vidělo jen 618 000 diváků

A jak to tak bývá, když je k dispozici jehovista, tak si scénarista neodpustí dotaz na krevní transfuze. Eva svým způsobem nepřekvapila a své dceři by ani při ohrožení jejího života transfuzi nepovolila.

To se samozřejmě setkalo s bučením v řadách diváků a i moderátor Nic než pravda vypadl ze své role a pustil se do Evy, že není matka a to, co káže o bezkrevních operacích jsou nesmysly.

Ke své smůle se Eva neukočírovala a neřekla zavčasu dost a vypadla na další otázce. Nic nevyhrála, ale divák ji může být vděčný, že její vystoupní českou verzi Nic než pravda posunulo opět o kousek dále. Jak jsem se na další vydání příliš netěšil, tak jsem byl mile překvapen a vůbec jsem nevnímal o jakou částku se hraje, mnohem více mě zajímalo, jaká další kontroverzní otázka padne a diváky ve studiu i u televizí pořádně rožhaví. Myslím, že dnes byl úkol splněn. Přeji si více takových soutěžících :)

SUNíčko

Ten, který kolem roku 2005 měl trochu více času a tak ho napadlo, že spustit si bložínek o reality show, které tehdy začaly vtrhávat do českých i slovenských televizí, bude dobré na ukrácení času. Dopadlo to, jak vidíte. Panáček v reality show žije dodnes, když už to rozhodně není one man show, ale výtvor mnoha autorů, bez kterých by to skutečně nešlo. Chcete mě kontaktovat? Pak sunicko[at]centrum[dot]cz Díky.

Nic než pravda

Diskuze k článku

Počet komentářů: 34
1
Ajax
Reagovat

Konečně reality show, jak má bejt, tohle nemělo chybu!!!!!!!! Tohle si Prima může dát do svýho zlatýho fondu!!!

2
Brother
Reagovat

Myslim si, že moderátor má být trochu nestranný, ale jinak super.

3
Zack
Reagovat

Síla……chudák dcera, té mi bylo opravdu líto. Matka fůůůj.:)

4
mikee
Reagovat

Nechci odsuzovat něčí víru, nicméně tato paní v tom má trochu nepořádek. Od jehovistů odešla, protože by jí nedovolili mimomanžeslý sex, ale transfúzi by své dceři nepovolila. Taky jí dcera po skončení soutěže řekla něco ve smyslu „Nech mě být.“

Reagovat

mikee, já bych řekl, že ta dcera má svým způsobem stejně štěstí a nebude dlouho trvat a o transfuzích si bude rozhodovat zcela sama. Ale máš pravdu, že v tomto slečna Eva má trošku hokej, jestli ona nebyla tak trošku sobec. Sex s jinými si odpustit nedokázala, ale novou čerstvou krev do žil své dcery ano.

Musí se však přiznat, že show předvedla Eva skvělou.

6
sketchrain
Reagovat

nechci se nijak zastávat té ženské a už vůbec né jejího sektářského fanatismu, ale ten pořad je absolutně nechutný. Nejhorší na tom je, že to je záměr.

Má to být samozřejmě taková super show se spoustou „šokujích“ odhalení ze života soutěžících. Šiška má asi od dramaturgie nakázáno, vždy patřičně okomentovat nějaké zajímavější přiznání soutěžíícho

např. „Ale tak to néééé vy jste použvala ve škole taháky… ach můj bože to je hrůůza jste zlobivá holka“ :-)

a když na sebe soutěžící práskne něco co už se dá skutečně považovat za né zrovna morální a slušné, tak se v tom samozřejmě šíška vyřádí daleko víc. (no aspoň to nepůsobí tak směšně jako u těch taháků)

Ale co mě teda na tomhle pořadu vadí nejvíc je, že nikdo přece nemůže myslet vážne, že bude polygraf schopen určit pravdivé odpovedi na různé subjektivní otázky např. (je pro vás manžel nejvíce sexy muž, snědl by jste každé jídlo které jste uvařil)

s tím patrně prodkuce hodně počítá a vždy když je soutěžící méně zajímavý a zřejmě ochoten odpovídat vždy pravdivě nasadí nějakou takovouhle nejednoznačnou otázku.. a vetšina lidí na ní vyletí.

7
Jiho
Reagovat

No fakt je, že od doby co Bůh stvořil AIDS jsou názory Jehovistů o trochu logičtější (těch 200 dětí v Libyi by mohlo vyprávět ;-))
ad Suníčko – vzhledem k tomu, jak dcera vypadala a k tomu, že přiznala, že teď vesele holduje alkoholu, jsem předpokládal, že je >18, čili nemusí na nic čekat a o transfuzích si rozhoduje sama, nebo ne?
Jinak uznávám, že to bylo docela zajímavé (v rámci tohoto krajně pokleslého žánru). Byť otázky typu „nadáváte při fotbale rozhodčímu“ jsou v Trachtově knize Zbytečné otázky v reality show někde na straně jedna.
BTW nemůžeš nějak opravit ty PHP includy co v Dnes v TV uvidíte hážou chybu? IE to totálně rozhodí…

8
Anonymní
Reagovat

Furt do toho nešťourejte, že polygraf tohle, a že moderátor tohle, a že to je pokleslý apod. Tohle je opravdu DRSNÁ reality show a když konečně začne být drsná tak se objeví moralisti. Jak a co vyhodnotí detektor mi je jedno, jestli je moderátor tvrdý na lidi bez mozku, tak nejsem proti a jestli to někomu přijde pokleský ať to nesleduje, myslím že bylo od začátku avizováno, že to nebude talk show alá Na Plovárně s Markem Ebenem.

9
ysw
Reagovat

Jediný co se mi líbilo bylo jak se nenechala od moderátora vyprovokovat a odpovídala s úsměvem ….jinak zas tak nic šokujícího nepřiznala to že jehovisti neslaví vánoce a nedovolí transfuzi se ví ( dcera dospělá rozhodne si sama) a že byla nevěrná a chodila se ženatýma – v dnešní době normální. Bylo mi skoro líto že nic nevyhrála

10
Petra
Reagovat

Anonymní: Naprostý souhlas, pokud to někomu přijde drsné, nemorální atd., nikdo ho nenutí se na to koukat.

11
ajda
Reagovat

Utekl mi začátek s Evou, nebylo tam něco bližšího o tom jejím příteli?

12
TK
Reagovat

Tak to byl opravdu fičák a Prima si může gratulovat za takovouto soutěžící a volbu otázek. Docela škoda, že tento díl nedali hned na začátku vysílání, chtělo to takhle kontroverzní otázky, aby vzbudili zájem veřejnosti, aby o tom mezi sebou lidé diskutovali (je oprávněné kvůli víře ohrožovat život vlastní dcery při velké ztrátě krve? Dívali byste se v televizi na veřejnou popravu?) Otázky očividně přitvrdily, teď už jen kdy přijde otázka na eutanázii jako v US verzi.

Stále jsem stejně jako americký supervizor překvapený, co všechno jsou čeští soutěžící ochotni přiznat v rozhovorech mezi otázkami (vedete si evidenci svých sexuálních partnerů? a dcera na to jen valí oči…). V americké verzi by na tohle odmítli odpovědět, protože to není soutěžní otázka. Rovněž dcera se nemusela potit na otázce, jestli chodí pařit, stačilo říct „Dejte mi taky 100.000 a já odpovím“.

Šiška mi tentokrát nepřipadal v nejlepší kondici, několikrát seřval publikum za to, že tleská (přičemž právě to je jejich hlavní úloha), podsouval Evě věty, které vůbec neřekla (pouze řekla, že se dvakrát ročně sejde s kamarády a ne že dvakrát ročně skončí na záchytce) a málem jsem čekal, že chce Evu na křesle rovnou upálit jako čarodějnici. Ovšem scénáristický záměr s dcerou se povedl na výbornou. Nejdříve načal bolavé téma zkažených vánoc a vzápětí jí rozsekal otázkou na tu krevní transfuzi. Ani se té dceři nedivím, že na konci nechtěla svou matku ani vidět (a podle mě je <18, takže ještě počkat pár měsíců a pak od matinky co nejrychleji pryč).

13
Raulito7
Reagovat

No tak to byl maze-)Prvni dil, ktery mi pripomnel americkou verzi.

Jinak prima si musi blahoprat o tomoto stopro bude psane v bulvaru a tim padem se zvedne pocet divaku. Gratuluju k takovemuto pocinu. Ted by to jeste chtelo nekoho mladsiho, kdo podvadi pravidelne sveho partnera (nejlepe chlapa do kresla a zenskou k patronum.)

Reagovat

TK, mě tak napadá, jestli v TV Prima postupně s každým dílem nenakoukají další díly zahraničních verzí :) Minule to bylo prvně použité právo veta, nyní otázku prvně četl někdo jiný než moderátor. Tipuji, že v příští části přijde bývalý milenec či někdo jiný z minulosti soutěžícího :)

15
Ajax
Reagovat

No nemluvil bych tak globálně o tom, že se lepší jednotlivé díly. Oni to nenatáčí jako že natočí jeden díl a pak druhý, ale za den dají třeba čtyři soutěžící, a pak si to skládají do pořadu jak chtějí. Je poznat, že díky tomu že pořad a jednotlivé příběhy na sebe nemusí navazovat, tak si tam natočený materiál neřadí popořádku jak byl natočen, takže někdy je kvalita horší, někdy lepší, každopádně si myslim, že PRÁVĚ TEĎ jsme se dostali do fáze, kdy byly odvysílané všechny předtočené díly, a kvalita se až teď začíná pořádně zlepšovat. Zhruba poslední tři příběhy si myslím, že byly natočeny po odvysílání prvního dílu, po kterém se kritizovalo snad všude a dávali se rady jak to vylepšit. A Prima si to vzala k srdci, takže postupné zlepšování a možná i to nakoukávání US verze bude pořádně vidět až teď (teoreticky už to tedy bylo vidět u předchozích dvou dílů). Zlepšení u 2. a 3. dílu oproti prvnímu bych spíš vidět díky práci střihače než dramaturgie. Prima na rady dá, takhle to bylo i u VV1, kde reagovali na výtky Scalexe na Bleskově a vylepšovali a vylepšovali až se to fakt povedlo. Tam ale byla výhoda, že mohli reagovat už následující den, a nemuseli čekat až vypotřebují předtočený materiál. Osobně si myslím že teď se pořad bude pořád zlepšovat a od ledna, jestli bude pokračovat, vstoupí na obrazovky už jako pořádná reality show bez hluchých míst, uvidíme… A nebo taky ne a dnešní díl byl jen záblesk v temnotě. I když příště ten chlapík, který podle otázek bude asi pyrofil, může být taky hodně zajímavý, takže věřím v stále se lepšící kvalitu!!!

16
Anonymní
Reagovat

Evě jsem hrozně fandila, byla fajn, ta její dcerka mi přišla trochu přecitlivělá, jak se strašně divila že jí mamka hlídala přiopilá atd, no teda s tou krví to byl jako fakt mazec,to jediný bych jí vytklaAle takyjsem si říkal že nikdo nezmáčk to tlačítko.No a šiška mě celkem fascinuje jak ty soutěžící odsuzuje, si asi myslí že se stane miláčkem publika…ze začátku mi byl moc simpatickej, ale už se mi dost hnusí, jako by byl svatej, a je mi jedno že to má ve scénáři.

17
joe
Reagovat

.moc to nežer..místo čumění na ty ptákoviny a psaní grafomanskejch elaborátů na diskusi se běž radši proběhnout ven ať se ti ochladí to zapařený lejno co máš místo mozku!!

18
joe
Reagovat

seš divnej co.

19
Janyt
Reagovat

no ta matka je krava

20
mikee
Reagovat

Dneska vytáhli že Eva podla proti výsledku protest (http://www.novinky.cz/clanek/150792-jehovistka-se-proti-detektoru-lzi-odvolala-prima-chybu-odmita.html). Zaprvé asi nemá šanci a za druhé už je možná znám výsledek (předtočení?). Protest se podle pravidel podává do hodiny po skončení účasti soutěžícího a Prima o něm rozhodne do 15 dnů.

22
x
Reagovat

Jen dotaz na autora článku jak se dívá na včerejší trochu divočejší moderování p. Šišky. Někdo to odsuzuje, že se choval nevhodně, jiní chválí že udělal dobrou atmosféru a že by měl v tomhle stylu pokračovat. A jako já si myslim, že včera reagoval dobře ale stejně by mě to zajímalo jak by to teda mělo bejt podle řádu soutěže správně – jestli má být moderátor opravdu jen robot a výrazněji nereagovat a nezasahovat nebo má právo na svůj názor a soutěžícího pořádně zpražit?

23
macik74
Reagovat

Mno, tak dil jsem videla, cetla hromadu nazoru kdy na pani Evu hazeli spinu, kdy se ji jehovisti zastavali. Ja reknu snad jenom to, ze pani Eva na sebe nahazela hromady spiny, byla arogantni a neprijemna a je mi lito jeji dcery. Neodsuzuju jeji nazor na transfuzi. Dle dostupnych materialu se hledaji alternativy a v nekterych pripadech uz lze alternativy pouzit. Me znalosti vsak nejsou tak rozsahle, abych rekla, ze jenom krev muze zachranit zivot. Pokud pani Eva ma znalosti z oboru a je si jista, ze by to dceri zachranilo zivot tak dobre.

Pan Siska byl drsny, ale ten dil mel stavu. Publikum se chovalo spontanne. Myslim, ze kdo tam jde musi byt na reakce pripraveny. Pravou je, ze tento dil vyvolat zajimave diskuze a je to jen dobre.

Slecne Eve preju pevne nervy a stastny zivot, ktery nejspise nemela, kdyz se ji stridali tatinkove, na deti co mluvili o krasnych vanocich s rodici smutne koukala.

Reagovat

Chudák dcera… docela pěkná holka a její matka je taková пича.

25
Anonymní
Reagovat

ŠIŠKA JE DĚSNEJ KRIPL

26
JJ
Reagovat

Nafouknutá bublina. Dělali jako by tam dceru vystavovala bezprostřednímu nebezpečí života – vždyť to bylo čistě hypoteticky.

Dle mého názoru Eva už jednou dokázala, že není 100% jehovistka, když kvůli příteli (věřím že kvůli lásce k němu a ne kvůli sexuálnímu chtíči ) porušila pravidlo a nechala se vyhodit. Je jasné, že totéž by udělala kvůli dceři, kdyby to prostě nešlo jinak, tak jí tu transfúzi dovolí. Evidentně nění tak fanatická, jak je o ní smýšleno.

Šiška byl histerický a trapně moralistický. To, že někdo někomu neřekne, že ho miluje neznamená, že ho nemiluje. Však také její přítel říkal, že mu to dokazuje činy a ne slovy. No a reakce: To jste matka? tak to pardon, trapný až na půdu.

Taktéž poslední otázka byla těžce zavádějící – vlastně jako vždy, když už vypadá, že by někdo mohl vyhrát.

Dcera to buď skvěle hrála, nebo je (s odpuštěním) na palici. Ty Vánoce asi byly drsné, ale že bych se hroutila kvůli otázce ohledně krve – to už snad mezi sebou měly z minulosti probrané, ne?

Jinak konečně chování publika odpovídalo vzniklé situaci, hřešil-tak bučet a pískat. Jen ten škodolibý potlesk při prohře se mi nelíbil – to už zavání posměchem, závistí a je to nesoutěžní.

27
zack
Reagovat

a to se divakum prave libi, ten skodoliby potlesk a jasot, kdyz Eva odpovedela spatne nemel chybu. :) Ja myslim ze na palici dcera neni, byla hodne ovlivnena i bucejicim publikem. Vanoce jsou citlive tema a mozna ji to plne doslo az s nesouhlasem tolika lidi ve studiu. Publikum tam skutecne neni jen tak.

28
Anonymní
Reagovat

JJ, ty si fakt divnej.

29
anonýmek
Reagovat

Vážení, trochu mi na panu Šiškovi vadí ty útoky na soutěžící dámu Evu.
Já nepotřebuju od něj stanovit pohled jakým se mám na soutěžícího dívat. Já chci slyšet soutěžícího, jeho důvody a ne aby se po ataku pana Šišky zasek.

30
šmudla
Reagovat

co se týče paní Evy, tak byla příšerná ja si osobně myslím, že p. Šiška se choval správně. Nechápu jak nejaka matka tohle může své dceři udělat. Tohle není žádná matka. A to že bublika bučela a pískala se jim nedivím, protože všem bylo líto té dcery, já u toho brečela, protože poslední dobou je svět uplne na hovno. tak ze Evo udělej si pořádek v hlavě a tý dceře přeju pevné nervy a spousta lasky a zivota.

31
Věra
Reagovat

Komentář,že tenhle pořad je nechutný,ve mě vzbudilo chut napsat taky příspěvek-Jak může někdo říct,že pořad je nechutný?Proboha-podívejte se na lidi,kteří se tam hlásí-o těch by se to někdy dalo říct,ale ne o pořadu.
Ten je vymyšlený a promyšlený velice dobře.Jestliže se někdo sníží k tomu,aby na sebe“napráskal“za peníze i své intimity,ublížil své rodině,blízkým,partnerům-tak je to pouze jeho věc a blbost!Přeju jim „dušení“p.Šišky.Proto jde o tak vysoké částky,kdo by vám dal asi miliony za to že budete říkat,že chodíte do práce,máte děti,jste slušní apod???To by tam šel celý národ a pokud se tam někdo přihlásí,tak potom s tímto velkým rizikem,že zničí vše kolem sebe………………
Nejsem puritánka,proto vím,že bych do této soutěže nešla,i když peníze potřebuji také,ale za tuhle cenu???

32
MAJA
Reagovat

KDYŽ NEKDO ZMAČKNE ZACHRANNOU BRZDU OTAZKA BY SE SNAD NEMELA ŘEŠIT VUBEC NE ???? V PŘIPADE POPRAL JSTE SE NEKDY SE SVOU MATKOU MATKA ZMAČKLA A ROZEBRALI TO BYLO JASNE ŽE ANO „“!!ZBYTEČNA VEC!!§ JSTE PANIC OTEC ZMAČKNUL A ŠIŠŠKA SE ZEPTA VADI VAM ŽE JSTE PANIC TAK CO TO JE „!!!

33
Anonymní
Reagovat

tenhle pořad je hroznej .ten detektor se často mílí a Šiška je urejpanej debil akorat strapnuje ty lidi .no HRŮZA

34
Elko
Reagovat

Práve dnes ráno som prepol na PRIMA LOVE a išiel tento diel, nedalo mi musel som ho dopozerať do konca :)

Přidat komentář