Panáček v reality show

Vařte jako šéf (23.5.) vše začíná u vejce

23. Květen 2013 | napsal(a): | reality show: Vařte jako šéf!

[singlepic id=6406 w=420]

Sledovanost úvodního dílu nového pořadu Vařte jako šéf! se Zdeňkem Pohlreichem (Prima family) dosáhla u diváků starších 15 let 852 tisíc a pro Primu znamenala nadprůměrný share 24 % (D15+). Pořad se stal druhým nejsledovanějším ve čtvrtek večer a nejúspěšnějším pořadem Prima family ve čtvrtečním prime-time v průběhu letošního jara vůbec.

Když jsem dnes při obědě svému kolegovi říkal, že ve čtvrtek začíná prvním dílem škola vaření Zdeňka Pohlreicha Vařte jako šéf a to dílem věnovaným vejci, odvětil mně. Vejci? Co je těžkého na uvaření vejce? No uvidíte dnes večer v prvním díle, že to zase tak jednoduché nebude. Na vejcích se podle Zdeňka Pohlreicha pozná kuchař a dá se na nich krásně učit.

Neb jak praví Zdeněk Pohlreich: Není důležité umět stovky receptů, důležité je umět vařit a rozumět surovinám. Na vaření je krásné to, že když se naučíte základy, ostatní už naskakuje samo.

Vše, co jste chtěli vědět o vejci

[singlepic id=6407 w=420]

S jeho třemi učni a slípkou Květou uvidíte v prvním díle Vařte jako šéf, jak se dělá dokonalá míchaná vejce na francouzský způsob, omeleta s chorizem a Zdeněk se pustí i do zázraku v podobě „ztraceného“ vejce na míchaném salátu.

A to nebudou všechna vaječná kouzla. Diváci se naučí i efektivně rozbíjet skořápku, poznat čerstvost vajec, ušlehat pevný sníh, vyrobit kvalitní domácí majonézu a uvařit dokonalá vejce naměkko.

Pokud vás zajímá, jak tohle všechno vaří šéf, pak si nenechte ujít premiérový díl pořadu Vařte jako šéf! ve čtvrtek 23. května ve 21.30 na Prima family.

Koho bude Zdeněk učit vařit?





Devatenáctiletý Kuba chtěl být kuchařem od dětství a Zdeněk Pohlreich je jeho vzor.

Tereza je opačný případ. Mladá inženýrka, co se zbláznila do vaření, jež ji nesmírně baví. Chce se proto od šéfa naučit, co nejvíc může.

Třetím učněm je pětatřicetiletý Jakub, který vaří už patnáct let v nejznámější české pivnici a chce se ve své profesi rozvinout a zdokonalit.

Související odkazy

Nekupujte majonézu, radí Pohlreich. Sponzoruje to Hellmann’s / marketingsales.cz

SUNíčko

Ten, který kolem roku 2005 měl trochu více času a tak ho napadlo, že spustit si bložínek o reality show, které tehdy začaly vtrhávat do českých i slovenských televizí, bude dobré na ukrácení času. Dopadlo to, jak vidíte. Panáček v reality show žije dodnes, když už to rozhodně není one man show, ale výtvor mnoha autorů, bez kterých by to skutečně nešlo. Chcete mě kontaktovat? Pak sunicko[at]centrum[dot]cz Díky.

Vařte jako šéf!

Diskuze k článku

Počet komentářů: 44
1
ema
Reagovat

Škoda, že se to nevysílá už od 20.00 místo pořád dokola opakovaného pořadu o Mukovi.

2
Radek aka SUNicko
Reagovat

Se teď dívám, že to má jen půl hodiny. To není moc, ale alespoň to nebude natahovaná nudle.

Reagovat

Rychle naučit recept a ještě před usnutím stihne divák druhou večeři :-))

4
Radek aka SUNicko
Reagovat

Ajda (3) a zkonzumovat hlavně reklamní sdělení :)

Reagovat

Prima by to měla vysílat třeba místo Prostřena, ne takhle pozdě.

6
Ka.rel
Reagovat

Jo, první díl se povedl. V jednoduchosti je síla. Chce to ale lepší čas. Nejlépe hned ve 20:00 nebo místo krimi zpráv. Taky VIP zprávy nemusí být každý den. Takto je toho škoda.

7
hanka
Reagovat

No úroveň školství je fakt úžasná. Dva vyučení kuchaři a neumí ztracené vejce a při vaření natvrdo, či měkko ho dávají do vařící vody? Slečna inženýrka sice není vyučená ale fyziku snad měli? Mě tohle naučila už maminka, když mi bylo 7 let. Řekla bych, že asi děti doma s rodiči nevaří. Ale jinak prima pořad, vynechám-li ty vychytávky s kuchařkou.:-)

8
hanka
Reagovat

Ajdo, velice souhlasím, na prostřeno už nekoukám dlouho, tedy od té doby co to není o vaření ale o intrikách, pomlouvání a hloupých lidech.

9
anja
Reagovat

tak to byl koncert :) super pořad……. jsem si myslela, že umím vařit vajíčka a že se nic nového nedozvím :D OMYL!!! :)))

10
Bobby Brown
Reagovat

Karamela z mrtvejch krav. :-D

11
Scalex
Reagovat

U míchaných vajíček sice používám verzi od Gordona Ramsaye (máslo a vejce na studenou pánev, rozehřát, zašlehat do sebe, dvakrát odstavit z plotny, na závěr vmíchat lžíci crème fraîche (já většinou babicuju a používám tučnější zakysanku), ale to od Zdeňka taky vyzkouším.

Tenhle pořad a konkrétně tenhle díl mi udělal velkou radost, já se vajíček můžu doslova užrat.

12
okkvp
Reagovat

Tak jsem dokoukala alespoň z archivu a pusu mám do kulata. Podle mě se první díl moc povedl, je to akorát dlouhé, akurátně špitkou veselé, milé a mělo to úžasně vybraný hudební doprovod.
Moje babi i mami byly skvělé kuchařky a i když jsem s nimi jako dítě nevařila, tak jsem přece jen lecos pochytila nejen z chutí, ale i z kuchařských fíglů a tudíž jsem u vajíček mohla jen koukat a potvrzovat si vlastní praxi a zkušenosti, neboť vejce naše rodina miluje. (ale předpokládám, že i na mé neznalosti brzo dojde)
V každém případě se těším na další díly a taky by se mi líbila nějaká lepší vysílací hodina.

13
Scalex
Reagovat

Tak z archívu je to přeci ta nejlepší vysílací hodina, navíc bez reklamních bloků.

14
JanaH
Reagovat

Bezva pořad a všecko už jste napsali přede mnou.
Palec nahoru a určitě budu sledovat.
A počítám, že u toho vždycky dostanu hlad! ;-)

15
JanaH
Reagovat

A příští majonéza do brsalátu bude domácí, přísahám! :-D
Že už je to let, co jsem ji dělala naposled…

Reagovat

Líbilo a hodně, rozumná stopáž a i vizuální ztvárnění celé show se mně líbilo. Jinak Zdenek ví, jak rýžovat, ale kdo z nás by to dělal jinak, kdyby měl možnost, že :)

17
Jana
Reagovat

Pěkný pořad, ale štvalo mě to rozbíjení vajíček v předělech (nebo jak se tomu říká).

A taky mi bylo líto evidentně stresované Květy.

18
okkvp
Reagovat

17 – Květuš mi přišla tedy naprosto v pohodě. Rozhodně byla méně stresovaná než když naše slépky honil po zahradě náš pes. (když jsme oboje ještě měli)

19
JanaH
Reagovat

okkvp : a myslíš, že až se bude příště vařit hovězí vývar, že se dočkáme i krávy? :-D
Ona taková názorná pomůcka v každém díle by nemusela být na škodu.

20
cathy
Reagovat

Moc pěkný – některý věci jsem se přiučila a moc se těším na příště. Zdéňa je fakt sympaťák a umí.

21
cathy
Reagovat

11 – díky za inspiraci- určitě vyzkouším

22
okkvp
Reagovat

Krávka asi nebude, hovězí na rozdíl od slepičího je lepší trošku odleželé

23
JanaH
Reagovat

okkvp : no já věřím, že Květu nezaříznou. :-)

24
Poštovní holub
Reagovat

Moc se mi to líbilo a podepisuju všechno, co už bylo napsáno. Budu se dívat a velebit předchozí generace, že mě, v tomto duchu, vůbec nezanedbaly. A že to, co naše babičky dělaly běžně, nezapadne. :)
22 – Kravička by se možná dala nahradit volem. Jeden by se našel.:)))

25
JanaH
Reagovat

24 : jen jestli je dost odleželý. ;-)

26
Poštovní holub
Reagovat

25 – To by už nespravil ani papiňák. :)

27
teacher
Reagovat

Dobré – koukatelné, zajímavé, poučné. Jen to není RS.

28
james73
Reagovat

http://www.mediaguru.cz/aktuality/prima-chce-pro-pohlreicha-nazev-uz-dost-sefe/#.UZ9f7z70Yno
Jenom, aby bylo jasno, tohle asi není ta kuchařská show na kterou se dělal casting, prima s ní stále počítá pro podzim + navíc ještě „už dost šéfe!“ v druhé půlce podzimu, ale bude to prý mít méně dílů než normální ano šéfe.

29
Kami
Reagovat

Porad pekny, akorat vseho, na konci me rozsekala karamela z mrtvejch krav (masox) :-D

30
miruna
Reagovat

11-míchaná vejce na způsob,který popisuje proslavil australský kuchař Bill Granger.V jeho Bills restauracích se prý doddnes na ně stojí fronta a on sám několikrát potvrdil,že vejce mu nastartovala úspěšnou kariéru.Je vidět na tv Paprika-Vaření s Billem.

31
kafičko
Reagovat

11 Scalex – prý babicuju – dost dobrá hláška :-)))

13 Scalex – bez reklamních bloků???? a kde to sleduješ? na Primaplay se železnou pravidelností každých 10 minut poctivě 3 reklamy, i u zpráv! ;o))

32
kafičko
Reagovat

jinak jsem žéééééééénius, vajíčka natvrdo vařim téměř dle šéfa – do studený vody, povařím, vypnu a nechám stát, aniž bych to někde vyčetla… prostě mě to tak napadlo

ale už jsem pochopila, proč ztracené vejce se mi povedlo jen jednou – byla mooooooooc odleželá

a veselá příhoda na závěr,
moje kamarádka dostala o víkendu domácí vajíčka – naprostý luxus (obrovská a žluťoučká, fakt nádhera) a tak mě v úterý pozvala a že prý si uděláme omeletu. protože je zdravotní sestra, tak jsem věděla, že mě žel čeká varianta alá suchá cesta….
(dělá na dětské interně)

takže je vytáhla, rozklepla do mísy, postavila pánev na plotnu, osmahla cibuli a slaninu, odstavila a …. vytáhla ruční šlehač, aby rozmíchala tu žlutou nádheru a ještě k tomu usušení ji rozbila na padrť!!! chápete to????

tak jsem vylítla s tím, jestli si ze mě dělá srandu, že chce takový materiál zničit, bez milosti jsem ji vytrhla z ruky mixer i mísu a láskyplně vajíčka lehce promíchala vidličkou….
kamarádka byla velkorysá a mohla jsem si část odebrat dřív, než z toho byl vysušený beton… moc jsem si pochutnala, a ještě se se mnou rozdělila o zbylá syrová vajíčka a 3 mi dala domů, která si poctivě vařim po jednom a s velkou obřadností ;o)))

33
Wally
Reagovat

Pro mě teda naprosto nevhodný pořad :D, jsem šla udělat po skončení 2 sázený vajíčka.
Příště to snad bude lepší, polévku v půl 11 fakt vařit nezačnu.

34
teacher
Reagovat

Dvě aktualitky:
1. Off Topic – V Brně, na dveřích nechvalně proslavené Bohémy, dnes s novým provozovatelem, prý (neviděl jsem, ale je to z důvěryhodného zdroje) visí nálepka ZP s dvěma hvězdičkami :)
2. Dobrá poznámka :D
http://marketingsales.tyden.cz/rubriky/media/nekupujte-majonezu-radi-pohlreich-sponzoruje-to-hellmann-s_271203.html

35
Scalex
Reagovat

31 – nevím, jestli to dělá AdBlock, ale mně se na Primě pouštějí reklamy málokdy. A každopádně i kdyby se pustily, tak těch 30-45 vteřin je furt zlatejch oproti klasickému televiznímu reklamnímu bloku.

36
Bobby Brown
Reagovat

35 – ano, Adblock/Adblock Plus přeskakuje reklamy na Primácké verzi vysílání, u Joj to nefachčí, tam jsou reklamy vkládány jinak.

Reagovat

Scalex (35) mně zaujalo, že u Vařte jako šéf moc reklamy nebylo, když pominu blok Tento pořad sponzoruje (Nissan, Hellmans, Budvar) Klasický reklamní blok uvnitř vložen nebyl, tipuji kvůli krátké stopáži pořadu.

38
melody
Reagovat

Neviete náhodou, ako sa volala skladba, ktorá hrala na pozadí, keď Pohlreich robil šalát s dressingom?

39
kafičko
Reagovat

to Scalex,
tak to jo, holt jsem tak zběhlá, já to prostě jen přehraju z netu

jo ještě k tvé inspiraci viz příspěvek 11, nechala jsem navnadit a hned jsem ta vajíčka zkusila, akorát jsem v tom babicování šla ještě o kus dál , páč jsem neměla ani tu kysanku, ale jen cottage s pažitkou, ale musím říct, že to mooooooooc mnam, i můj téměř 90 letý dědoušek si pomlaskával, takže dík

40
Kateřina
Reagovat

Pořad mi udělal velkou radost. Ráda se něco přiučím a když tento díl začínal, říkala jsem si, co může být tak složitého na vejcích. No po konci pořadu jsem si řekla, že o tom vím hodně málo a i když vařím už delší dobu, tak se stále mám co učit. Pana Polreicha mám ráda a uznávám ho jako Pana kuchaře.

41
Kateřina
Reagovat

oprava Pohlreicha :-)

42
Ano
Reagovat

Jak rozbít vejce mi tam nějak uniko :O Asi jsme viděli, ehm, jinou verzi?

Jinak se mi to moc líbilo.

43
melody
Reagovat

Neviete mi niekto poradiť ? (pozri koment vyššie) Mojej mamke sa tá skladba veľmi páči :)

44
klára
Reagovat

to melody:
Alžbětinská serenáda

Přidat komentář