Panáček v reality show

Vařte jako šéf (30.5.) recept na polévku

31. Květen 2013 | napsal(a): | reality show: Vařte jako šéf!

[singlepic id=6461 w=420]

SLEDOVANOST: Druhý díl Vařte jako šéf, si našlo ve čtvrtek večer 663 000 diváků ve skupině 15+, share ve stejné cílovce byl 19,1 %, ve skupině 15 – 54, pak 18,2 %.

V prvním díle Vařte jako šéf nás Zdeněk Pohlreich zasvětil do mnoha tajů ohledně vajíček a jejich přípravy. V dalším díle této vzdělávací kuchařské show, který se na obrazovce Prima Family objeví ve čtvrtek 30. 5. od 21:30 nás zasvětí do přípravy receptů mnoha eňo ňuno polévek. Jak říká Zdeněk, žádný kuchař se neobejde bez světlého a tmavého drubežího vývaru a i ten sebehorší vývar je lepší než ta nejlepší voda.

V tomto polévkovém díle Vařte jako šéfe se naučíme naporcovat kuře (slepička z minulého dílu?) a přemýšlet, na co všechno lze kostřičku využít. Dále se nás pokusí Zdeněk Pohlreich naučit recept na českou kulajdu v luxusním provedení a brokolicový krém malinko jinak.

Zlatým hřebem tohoto dílu Vařte jako šéf! bude královna mezi polévkami – consommé z hovězí oháňky. Podle šéfa „kuchařská maturita, zázrak s pěti pé“.

A co vy, jak jste na tom s polévkami? Zvládáte levou zadní a pořad Zdeňka Pohlreich vám nic nedal nebo jste hltali každého jeho slovo?

SUNíčko

Ten, který kolem roku 2005 měl trochu více času a tak ho napadlo, že spustit si bložínek o reality show, které tehdy začaly vtrhávat do českých i slovenských televizí, bude dobré na ukrácení času. Dopadlo to, jak vidíte. Panáček v reality show žije dodnes, když už to rozhodně není one man show, ale výtvor mnoha autorů, bez kterých by to skutečně nešlo. Chcete mě kontaktovat? Pak sunicko[at]centrum[dot]cz Díky.

Vařte jako šéf!

Diskuze k článku

Počet komentářů: 18
1
jab
Reagovat

Parádní díl :-). Kulajdu miluju a stejně jako brokolicovou polévku ji děláme doma celkem často (byť „trochu“ jinak než v pořadu). Ta francouzská polévka vypadá taky zajímavě – jen je „trochu“ náročnější na přípravu :-D.

2
okkvp
Reagovat

Koukat na Zdendu mi baví čím dál víc, a vždycky dostanu strašnou chuť k jídlu. Jsou mi sympatičtí i všichni tři „učni“ a opět se mi líbil hudební doprovod i když tentokrát jej bylo buď miň, nebo byl méně nápadný a anebo jsem se víc soustředila na to co vidim a slyším, protože consome jsem ještě nikdy nedělala a brokolicovou polévku dělám se smetanou. Oboje ale vyzkoušim (tedy až seženu oháňku, tuším, že teď bude ještě více nedostatková)
Moc pěkně vymyšlenej formát, z archivu bez reklam ideální. Až mám skoro strach se těšit na další díl, aby se mi dojmy nezplošťovaly a nedej bože nekazily.

Reagovat

Jen tak přemýšlím, zda to skončí u avizovaných 6 dílů nebo se budou dotáčet další témata.

4
Jana
Reagovat

Vývary dělám ráda a často jak na přímou konzumaci, tak na vaření. Kromě kuřecích skeletů ráda používám krůtí krky a právě také hovězí oháňku. Mám strach, že přijde stejný cenový skok jako u mých milovaných líček. :)
Vývar táhnu přes noc v pomalém hrnci a obrané maso vždy nějak zužitkuju (do polévky, do omelety, do rizota apod.). Drásá mi srdce, že nevím, co se stalo s tou obří kupou mletého hovězího, které bylo společně s bílky použito při přípravě consommé. Dá se to vůbec nějak rozumně využít? Nebo s tím lze jen udělat radost pejskovi? :)

5
haha bimbi
Reagovat

Zdenda je prostě machr, to se musí nechat. Volské oháňky jsou problém, u řezníka se sehnat moc nedají, taky si vezměte, že na polívku je potřeba oháňky aspoň z pěti šesti volů/krav. Ale já jsem přesvědčená, a je to prosím dokázáno i praxí ;-), že pokud nejsou oháňky a je normální kus předního, k tomu třeba i zadního masa, je z toho consommé jedna báseň. Nesmí být motc tučné. Jen se to opravdu musí nechat pořádně dlouho (hodiny a hodiny) táhnout. Co mi u Zdendova vývaru trošku chybělo byla listová petržel ve vývaru, to dodá vynikající chuť – nebo jsem si nevšimla?? Nebo i libeček, ale ten profi kuchaři kupodivu moc nepoužívají. Fajnšmekři do hotového vývaru (který když je OPRAVU silný, tak je jak lepidlo a podává se v šálku) přidávají estragon, dodá delikátní příchutičku.

6
rennnie
Reagovat

Minulý díl o vajíčkách a přípravě domácí majonézy sponzoroval Hellman´s, tento díl o vývarech zase Knorr…

7
Radek aka SUNicko
Reagovat

rennie (6) tak to je vtipné, to vypadá, jako kdyby tvůrci schválně ke každému dílu hledali sponzora, jehož výrobek pak v rámci daného dílu Vařte jako šéf mohou pomluvit. Kus mrtvé krávy z včerejšího dílu není nic jiného než bujon, který Knorr určitě má taky ve své nabídce :)

8
rennnie
Reagovat

Má to logiku, jako kdyby McDonald sponzoroval Cajthamlovou. Ale možná to není kouzlo nechtěného, možná je to schválně a zadavatelé se domnívají, že lidi přepínají tv programy a nebo možná úplně nevnímají na co se dívají. A pak se prostě podvědomě spojí „Pohlreich – vaření kvalitně – bujon“.

Reagovat

V jedné řadě JTCJ jako vždy Kateřina s Petrem nemilosrdně likvidovali kečupy všech značek a sponzorem pořadu byl tenkrát zrovna Heinz :-))

10
haha bimbi
Reagovat

No ono nejlepší na tom je, že před tím sponzorským úvodem Knorr Zdenda říká něco jako že vaří nez náhražek :o

12
Kapi
Reagovat

Me tam vadi ty proslovy tech „pomocniku“. neni to nic jineho nez hlasky od produkce, ktery maji jen ( po nekolikate uz) upozornit na to co si ma myslet divak u televize a jak to vse ma prijimat. nejde to z jejich hlav a je to umely jak ti sponzori u poradu.
Jinak navody od Zdenka pekny, uzitecny. Nekdy ne uplne dokonale prehledny a vserikajici, ale domyslet se to da.

jen ten umele pritakavajici trojlistek… :( (vcetne toho radoby alternativa ve vycpane hucce, co chce zamerne vypadat jako „trpaslik“ *ekl*)

13
KK
Reagovat

Dle mě má pod tou hučkou stočený dredy, proto vypadá jak trpaslík, nesoudila bych ho tak příkře

14
Kapi
Reagovat

13 – asi jo taky me to potom napadlo. Presto jsou tam vsichni tri jen jako „vypln“ aby to bylo „trochu jine“

15
Ajda
Reagovat

Neznáte někdo značku těch bílých hrnců, ve kterých Zdeněk vaří?

16
Anonymní
Reagovat

Nechápu tu nízkou sledovanost :(

17
Ajda
Reagovat

16 – nevhodný vysílací čas? Brala bych to od 20 h.

18
Kapi
Reagovat

16 – neni to zase takovy trhak. Par tipu ok, ale celkove je to takove nedrzici pohromade + nudne, umele a chvilemi diky trem pomocnikum a jejich proslovum i trapne.

Přidat komentář