Panáček v reality show

Vařte jako šéf (27.6.) recepty na lehká jídla

28. Červen 2013 | napsal(a): | reality show: Vařte jako šéf!

[singlepic id=6630 w=420]
Tak máme za sebou poslední díl vzdělávacího gastro cyklu Zdeňka Pohlreicha, Vařte jako šéf! V něm Zdeněk představil suroviny a moderní techniky zpracování, které se využívají v lehké kuchyni. Mezi snadno stravitelná jídla zařadil parmskou šunku s gorgonzolou a fíky, pečený lilek s fetou a pošírované filety z candáta s dušenou brokolicí a omáčkou beurre blanc. K lehké kuchyni patří málo tuku, olivový olej a ryby.

Jeho učedníci se naučili vyfiletovat candáta, zbavit ho kůže a zvládnou pošírování. „Doba přípravy jídla má být krátká, chce to švih, lehkost a eleganci,“ doporučil šéf trojici studentů, kteří měli za úkol připravit předkrmy. V jejich podání jsme tak mohli vidět červenou čočku s restovanou zeleninkou, carpaccio z červené řepy s kozím sýrem a balzamikovou zálivkou a salát s rukolou a zapečeným kozím sýrem.

Tento díl Vařte jako šéf byl určen především divákům, kteří si dají radši více lehkých jídel než jednu porci k prasknutí. Jak se vám vůbec celý tento cyklus líbil? Měl by dle vás pokračovat? Kdo si už koupil v každém díle inzerovanou knihu o vaření?

SUNíčko

Ten, který kolem roku 2005 měl trochu více času a tak ho napadlo, že spustit si bložínek o reality show, které tehdy začaly vtrhávat do českých i slovenských televizí, bude dobré na ukrácení času. Dopadlo to, jak vidíte. Panáček v reality show žije dodnes, když už to rozhodně není one man show, ale výtvor mnoha autorů, bez kterých by to skutečně nešlo. Chcete mě kontaktovat? Pak sunicko[at]centrum[dot]cz Díky.

Vařte jako šéf!

Diskuze k článku

Počet komentářů: 7
1
okkvp
Reagovat

Pojala jsem podezření, že celý seriál se natáčel v jeden den. Ráno byli všichni ještě plni energie a večer už to chtěli mít akorát co nejdřív z krku. Sice se v tomhle dílu znovu víc snažili s hudebním podkresem, ale akosi sa to minulo ….. dojem rozblemcané polévkové nudle, takže zaplať bůh, že už je konec

Reagovat

Za mě už bylo Šéfa ze všech stran až nad hlavu. Kuchařku si nekoupím ani náhodou, a protože moji obdarovávači mě znají, strach jim nedovolí mi ji koupit ani jako dárek.
Naštěstí se nedívám na Top star, jeden díl tam má dělat moderátora místo Partyšky.

3
Jméno
Reagovat

Ajda: No aby ses nepos*ala, že budeš umět vařit, prosím tě. Kup si něco podle Kořínkové, švihlá si stejně tak.

Mně se díl líbil, kuchařku si teda zatím nekoupím, protože se obávám, že v ní nic moc jiného nebude. Až zjistím obsah, tak se rozhodnu.

Reagovat

3, neměj péči, zažívání mám v pohodě. Jen holt mám pocit, že je momentálně poněkud „přešéfováno“. Oceňuji tvůj přehled v kuchařkách, já je nekupuji. Raději mám časopisy o gastronomii a přiznávám, líbí se mi vaření Radka Kašpárka.

5
Katynka
Reagovat

Za sebe napíšu toto – Zdeňka Pohlreicha nebude nikdy dost. Nechápu, proč se tak často mluví o tom, že je všude. V Americe je to normální – Gordon Ramsey, ke kterému je Zdeněk přirovnáván a dle jehož pořadu je i Zdeněk slavný, má toho tolik, až oči přecházejí a jeho popularita až tak neklesá a nevadí to, ba naopak, pořád a pořád vznikají nové a nové řady stávajících pořadů a nové vznikají. Pekelná kuchyně, Ano šéfe, Masterchef, dokonce už i kontroluje hotely. A těch pořadů, kde Ramsey vaří a ukazuje své umění je nezpočet. Takže nevím, proč by u nás nemohl být taky někdo takový – a navíc s myslícím mozkem, pracovitýma rukama a spoustou zkušeností. To se o každém vařícím tvorovi v televizi říct nedá.

6
AA
Reagovat

Já zas nechápu tu popularitu kuchaře… obyčejná dělnická profese, až se otočí kolečko v modě, třeba příště budou v kurzu instalatéři.

7
Bobby Brown
Reagovat

6 – jestli máš stejný požitek z trubek jako z jídla, pak klidně pro takové mohou nějakou instalatérskou RS připravit.
Profese kuchař je výjimečná tím, že dělá… no jídlo, že. :-)
A my, co máme jídlo moc moc rádi, nám to přijde pochopitelné.

Přidat komentář