Panáček v reality show

Vařte jako šéf (20.6.) recepty na to správné grilování

21. Červen 2013 | napsal(a): | reality show: Vařte jako šéf!

[singlepic id=6591 w=420]
Vzdělávací gastro cyklus Vařte jako šéf se pomalu chýlí ke svému konci. Jeden z posledních dílů (kdo však pochybuje, že Zdeněk časem nenatočí další? Témat, jak co vařit, může být takřka do nekonečna) byl věnován grilování. Neb jak sám Zdeněk Pohlreich říká, grilovat může doopravdy každý. Není na tom dle něho nic složitého, žádná nukleární věda. Důležité je vědět, jak a kde koupit nejvhodnější maso, jak ho připravit, jak udělat nějakou sympatickou marinádu a jak to dát na konci všechno dobře dohromady. Zažívám to každé léto asi nejen já, že díky tomu se pak skoro každý Čech v mém okolí cítí jako ten největší expert na grilování :)

Do jakých receptů byl divák zasvěcen




V tomto díle byl na pořadu dne recept na dokonalý biftek, marinovaná vepřová panenka a „Amerika ve spreji“ – šéfův luxusní hamburger.

Zároveň se nejen divák, ale i Zdeňkovi pomocníci přiučili v tzv. hovězím zeměpise, tedy kde se nachází svíčková, kde by člověk mohl uříznout T-bone steak, flank steak a kde vlastně leží roh hovězího.

Navíc se nám dostalo rady, že když už máme pěkný kousek masa, měli bychom ho také umět naporcovat, samozřejmě chutně upéct a nechat odpočinout. Proč? Co udělá pár minut odležení, šéf předvedl se svými studenty na malém zátěžovém testu – a to doslova.

Předposlední díl Vařte jako šéf za námi a můžete se za týden těšit na ten zatím poslední, věnovaný moderní lehké kuchyni.

SUNíčko

Ten, který kolem roku 2005 měl trochu více času a tak ho napadlo, že spustit si bložínek o reality show, které tehdy začaly vtrhávat do českých i slovenských televizí, bude dobré na ukrácení času. Dopadlo to, jak vidíte. Panáček v reality show žije dodnes, když už to rozhodně není one man show, ale výtvor mnoha autorů, bez kterých by to skutečně nešlo. Chcete mě kontaktovat? Pak sunicko[at]centrum[dot]cz Díky.

Vařte jako šéf!

Diskuze k článku

Počet komentářů: 5
1
okkvp
Reagovat

Výjimečně jsem se dívala už na tv a ne jako dřív na záznam – přetržení reklamou pořadu dost ubírá. Díl slabší než předchozí, je patrné že s postupujícími díly štábu ubývaly síly až už skoro došly. Škoda.

2
ema
Reagovat

Souhlasím, nebylo tam nic nového. Všechno tohle už bylo předtím v pořadu Šéf na grilu.

3
Johan
Reagovat

2 – opakování je prý matka moudrosti :-)))
Hambáč od šéfa chutná asi skvěle, ale odoperovat čelistní klouby bych si kvůli němu nenechala.

4
haha bimbi
Reagovat

Ten hambáč vypadal skvěle a já bych si ho v klidu dala příborem, protože nesnáším mít upatlanou hubu od jídla;-). Jinak grilování stejků tedy není moje hobby, jednak to chce pořádnej (tím pádem drahej) gril, na obyčejným zahradním prdítku se stejk v životě neudělá. A druhak já jsem přesně ten vyznavač well done udělanýho masa, čili mrtvýho dle četných vyjádření těch poskoků i samotnýho Zdéni. Růžový maso, natož takový, z kterýho teče ta jejich „šťáva“ (podle mě prostě krev) nemůžu jíst :-).

5
okkvp
Reagovat

4 – nesouhlas – steaky jsme celkem bezpoblémově grilovali i na zahradním prdítku za 460,-. Pokud máš ráda „suché mrtvoly“, tak ty na něm jdou naprosto jednoduše, naopak uhlídat správné nažhavení na „krvavce“ vyžaduje trochu víc cviku. Grily víceméně shodné s Weber se dají pořídit téměř za půlku W ceny např v OBI. (a weber vychytávky – litinový střed a další, jsou s nimi plně kompatibilní)

Přidat komentář