Panáček v reality show

Vařte jako šéf (6.6.) recept na kvalitní omáčky

6. Červen 2013 | napsal(a): | reality show: Vařte jako šéf!

[singlepic id=6484 w=420]

SLEDOVANOST: Třetí díl Vařte jako šéf! sledovalo v cílové skupině 15+ 725 000 diváků, ve skupině 15-54 dosáhla na share 21,9 %, což je v obou případech zlepšení oproti předešlému polévkovému dílu.

Zdeněk Pohlreich nám v minulých dílech Vařte jako šéf již představil ne zcela obvyklá zákoutí o vejcích i o polévkách. Dnes nás v dalším díle čekají omáčky. „Omáčka je něco, co odlišuje dobré jídlo od jídla, který je super. Kuchař, co neumí omáčku, je jako revizor bez odznaku,“ říká šéf v úvodu třetí lekce své televizní školy vaření.

Co se dnes ve Vařte jako šéf dozvíme?

Čím začne? Ve vražedném časovém limitu umíchá domácí tatarku. Stihne to za dvě a půl minuty? Vývar, silný jak noha od kulečníku, který jsme se naučili minule, se bude hodit i při přípravě omáček. Zdeněk Pohlreich svým učňům ukáže, jak na „postrach všech kuchařů“. Přestaneme se holandské omáčky bát a v sezoně chřestu s ní mile překvapíme rodinu? Šéf dále předvede přípravu základní bešamelové omáčky a jako bonus diváky naučí pravé lasagne bolognese s klasickým boloňským ragú, jež se bez bešamelu neobejdou.

Milovníci lehčí kuchyně se naučí zeleninové omáčky z rajčat a paprik, nakonec přijde žampionové velouté, které doprovodí kuřecí prsa zapečená v listovém těstě.

Nezapomeňte na další porci receptů dnes ve 21:30 na Prima Family v další epizodě Vařte jako šéf.

SUNíčko

Ten, který kolem roku 2005 měl trochu více času a tak ho napadlo, že spustit si bložínek o reality show, které tehdy začaly vtrhávat do českých i slovenských televizí, bude dobré na ukrácení času. Dopadlo to, jak vidíte. Panáček v reality show žije dodnes, když už to rozhodně není one man show, ale výtvor mnoha autorů, bez kterých by to skutečně nešlo. Chcete mě kontaktovat? Pak sunicko[at]centrum[dot]cz Díky.

Vařte jako šéf!

Diskuze k článku

Počet komentářů: 9
1
okkvp
Reagovat

opět jako u předešlých – s úsměvem sedim, lačně hledim a mlsný jazyk omotávám kolem krku do kola. Teď už i receptíky zapisuju

2
Radek aka SUNicko
Reagovat

okkvp (1) a kdo to sponzoroval tentokrat? :)

3
okkvp
Reagovat

2 – to nevím, koukam z archivu a reklamy tam mám bloknuté (navíc je mi to zcela jedno).
Nicméně na tom webu s recepty maj impozantní systém prolinknutí některých slov na své stránky s upoutávkami a dalšími články – např „Jarní minetsrone“ vede na Jao Ming, „nasekané“ na Nasir bin Olu Dara Jones atp ….

Reagovat

2 – stejní sponzoři jako minule, bujónky v kelímky :-))

U receptu na lasagne mi přišla doba dušení příliš dlouhá. Mám podobný recept přímo z Itálie a tam se směs s mletým masem vaří pouze do redukce vína, což je cca 15 minut + pečení. Zdenda řekl 1,5 h dusit + 40 minut pečení, což je na mleté maso zbytečné. Po upečení se mají nechat min.30 minut odstát, než se krájí. Nejlepší jsou až druhý den :-)

5
revizor se "zvláštním odznakem"
Reagovat

Méně znamená více a to platí i v případě omáček. Bylo by jednodušší ukázat základní omáčky světlé a omáčky tmavé, které vyžadují i zeleninový základ. Ona rajská omáčka může chutnat tak jedině hospodiňce, která se spletla a uvařila krupičnou kaši z Tixu. Vařená kuřecí prsa a následně upečená v listovém těstě – to bych hodil na hlavu komukoliv, natož panu Pohlreichovi. Není opravdu lepší dělat věci správné věci??? Mnoho receptů z norem, které jsou užívány a byly používány zase tak špatné nejsou a vymýšlet vymyšlené je blbost. Nevím, zda kuchařská veřejnost nebude přidušena od smíchu, až tuhle natočenou slátaninu uvidí.

Reagovat

5 – mně se nějak nepozdávala ani ta papriková, nee, tu bych nepozřela.

7
Bobby Brown
Reagovat

5 – a tak házet si na hlavu můžeš co chceš, otázkou je, co se na tu tvojí obratem vrátí.
Podušená (nikoliv úplně uvařená) prsa v marinádě a následně zapečená není zase nic tak zvláštního. Ale v normách se to asi nenajde, to je fakt.
Babica se určitě bude smát tak, až mu prasknou lyže. Vo tom žádná…

http://www.stream.cz/peklonataliri/805857-peklo-na-taliri-proc-kuchari-neumi-varit

8
Couret
Reagovat

Tu omáčku z rajčat jsem zkoušel a docela hnus. Možná za to můžou rajčata ze supermarketu, ale nepovedlo se.

9
Agata
Reagovat

Kuchařku jsem koupila synovi k narozeninám a podle ní jsme vařili kulajdu. Nebyla sice tak špatná, ale s opravdovou kulajdou to nemá nic společného. To ztracené vejce to z ní bylo vlastně to nejlepší.

Přidat komentář