Panáček v reality show

StarDance 3 – představení párů

5. Říjen 2008 | napsal(a): | reality show: StarDance

Česká televize oficiálně oznámila složení párů pro již třetí řadu oblíbeného soutěžně-zábavně-tanečního pořadu StarDance. Jména unikla do bulváru již před měsícem, přesto ale je příhodnější počkat až na oficiální oznámení složení párů, protože měsíc je dlouhá doba a během ní se může stát cokoli. Pojďme si jednotlivé páry a porotu představit.

Dana Batulková a Jan Onder

dana-batulkova-a-jan-onder-sm.JPGHerečka Dana Batulková zastupuje mezi soutěžícími ženami starší věkovou kategorii. Letos oslavila své padesátiny a v současné době ji můžeme vidět v roli potrhlé prodavačky v seriálu Comeback. Rovněž hrála v seriálech Hraběnky, Trapasy, Novákovi, Četnické humoresky, Náměstíčko a Redakce. Jejím partnerem pro StarDance 3 je mladičký Jan Onder, který je takříkajíc čistokrevným latinářem. Ve standardu má vytančenou třídu C, v latině třídu M. Od roku 2003 se pravidelně zúčastňuje Mistrovství republiky v latinskoamerických tancích s výjimkou loňského roku a jeho nejlepší umístění se datuje do roku 2004, kdy obsadil v semifinále 8. místo. V letošním roce skončil před branami semifinále a obsadil krásné 14. místo z 57 párů. Bude určitě zajímavé sledovat, jak se tento ortodoxní latinář vyrovná se standardními tanci.

Zuzana Norisová a Jan Kliment

zuzana-norisova-a-jan-kliment-sm.JPGHerečka a zpěvačka Zuzana Norisová oslaví v lednu své třicátiny. Proslavila se především svou rolí v Renčově muzikálu Rebelové. Diváci ji rovněž mohli vidět ve filmu Milenci a vrazi, v seriálu Letiště a nedávno v jednom z dílů seriálu televizních inscenací Soukromé pasti, kde si zahrála lesbickou učitelku. Podle jejího projevu v Rebelech je určitě pohybově nadaná, avšak ne až tak ohebná, jak by bylo zapotřebí. Přesto určitě bude ozdobou celého StarDance 3. Jejím partnerem bude Jan Kliment, který v roce 2003 opustil amatérský taneční parket. V té době měl na svém kontě dva tituly Mistra republiky v latinskoamerických tancích a jednou byl vicemistrem. V současné době tančí mezi profesionály s Laurou Kliment a reprezentuje Švýcarsko. Mezi jeho největší úspěchy na profesionálním parketu se zcela určitě řadí 3. místo ze 196 párů v kategorii Rising Star z roku 2006 v anglickém Blackpoolu, vítězství v téže kategorii v témže roce na German Open (33 párů) a konečně 11. místo z padesátky soutěžících na ruském Mistrovství světa profesionálů v latinskoamerických tancích v loňském roce. V loňském roce skončil v ukrajinském Kyjevě na Mistrovství Evropy ve finále na 6. místě z 27 párů. Rovněž u Jána bude zajímavé sledovat jeho boj se standardními tanci, které jsou rozhodně v mnoha aspektech obtížnější než latina.

Bohouš Josef a Lenka Tvrzová

bohous-josef-a-lenka-tvrzova-sm.JPGHerodes, Horacio, Giordano Bruno, kardinál Richelieu, to je částečný výpis muzikálových rolí, v nichž se 46 letý zpěvák kapely Burma Jones objevil. Bohoušovi muzikálové role sedí, avšak muzikálový a taneční pohyb se dost liší. Rozhodně si nenechám ujít latinu v podání tohoto pořízka a budu s napětím očekávat, zda se i na parketě dokáže proplétat v rytmu samby kapkami deště. Lenka Tvrzová je opět latinářka s vytančenou třídou M, ve standardu třídu nemá. Od roku 2005 se pravidelně se svými postupně následujícími partnery zúčastňuje Mistrovství republiky. Nejlepšího umístění dosáhla v mládežnické kategorii v roce 2005, kde skončila na 22. místě z 44 párů. Od letoška tančí s novým partnerem a na letošním Mistrovství dosáhla společně s Petrem Polákem zatím nejlepšího výsledku, když se umístili na 18.-19. místě z počtu 57 startujících párů. I u Lenky bude zajímavé sledovat, jak se dokáže poprat se standardními tanci, kterým se vůbec nevěnuje.

David Suchařípa a Albina Zaitseva

david-sucharipa-a-albina-zaitseva-sm.JPGDavid Suchařípa zdědil herecké geny po svém otci. Tento třiačtyřicetiletý herec se čas od času objevuje na obrazovkách. Mohli jsme jej vidět v seriálu Zdivočelá země, zahrál si v seriálu Bídníci po boku Gérarda Depardieu, hrál ve filmovém propadáku Waterloo po česku, v seriálu Strážce duší a naposledy jsme měli možnost jej vidět v Ordinaci v růžové zahradě. Díky svému vzrůstu bude patřit určitě k jednomu z pilířů pořadu. Partnerku nalezl v Albině Zaitsevě, která je úřadující mistryní republiky v latinskoamerických tancích. Albina rovněž nemá valné soutěžní zkušenosti se standardními tanci. Od roku 2005 je pravidelnou účastnicí mistrovství a její nejhorší umístění bylo dvakrát sedmé místo. V letošním roce změnila svého tanečního partnera a hned společně s ním Mistrovství za účasti 57 párů vyhrála. Čtvrtá tanečnice, čtvrtá latinářka, začínám se obávat standardních tanců.

Jana Doleželová a Michal Necpál

jana-dolezelova-a-michal-necpal-sm.JPGV každé řadě StarDance je zastoupena i krása v podání Miss České republiky. Nejinak je tomu i ve třetí řadě StarDance, kde „missky“ zastupuje Jana Doleželová, která svou korunku získala v roce 2004. Sedmadvacetiletá Jana se živí jako modelka a zabrousila i na filmové pole. Diváci ji mohli vidět v seriálu Světla pasáže a ve filmu Svatba na bitevním poli. Zahrála si rovněž jednu z vedlejších rolí ve filmu Bestiář. Konečně univerzální partner. Michal Necpál má vytančené třídy M jak ve standardních, tak v latinskoamerických tancích a zjevně bude, co se vyrovnanosti výkonů týče, tím nejlepším, co letošní StarDance 3 nabídne. Michal se společně se svou partnerkou Terezkou Bufkovou zúčastňuje všech tří Mistrovství republiky. V latinskoamerických tancích dosáhl největšího úspěchu v roce 2007, kdy skončil na 28.-29. místě ze 44 párů, ve standardu v roce letošním vyrovnal své umístění z roku předchozího, kdy shodně skončil v semifinále na 9. místě (letos z rovné šedesátky párů) a v deseti tancích (kombinace obou kategorií) na něj a Terezku zbyla v loňském roce nepopulární bramborová medaile.

Vladimír Kratina a Laura Kliment

vladimir-kratina-a-laura-kliment-hafner-sm.JPGHerce Vladimíra Kratinu netřeba představovat. V každé řadě StarDance se musí vedle krásy objevit i enfant terrible a přesně tuto roli bude po Václavu Vydrovi a Jiřím Schmitzerovi Vladimír Kratina plnit. I on bude patřit určitě k pilířům pořadu se svou dvoumetrovou výškou. Šestapadesátiletý Vladimír Kratina hraje již přes třicet let, ale ve filmech povětšinou hraje vedlejší role. V poslední době měli diváci možnost jej vidět ve filmech Maharal – Záhada talismanu, Nevlastní bratr a Trofej. Při tanci jej bude moci divák shlédnout na počátku listopadu v jedné z inscenací řady Soukromé pasti, ale podle informací, které jsem získal, nečekejte nic světoborného. Jeho partnerkou bude Laura Kliment. Jak již jméno napovídá jde o manželku a partnerku Jana Klimenta. Laura tanec vyučuje ve Švýcarsku a společně s Janem se zúčastňují latinskoamerických soutěží profesionálů. Jejich společné úspěchy jsou popsány výše u Jana. Absolutně netuším, jaké má Laura zkušenosti se standardními tanci, ale rád se nechám překvapit.

Jaromír Bosák a Eva Krejčířová

jaromir-bosak-a-eva-krejcirova-sm.JPGStejně jako krása a enfant terrible se musí v každé řadě StarDance objevit i tvář České televize. Po Jolaně Voldánové a sporťákovi Robertu Zárubovi, kterému se ani přes úpornou snahu ve StarDance 2 nepodařilo zachránit manželství přichází další sporťák, Jaromír Bosák. Snad každý sportovní fanoušek zná styl jeho komentování, kdy dokáže zaujmout svými perlivými a neotřelými přirovnáními. Jaromírovi je letos 43 let a budu pln očekávání, zda se i on jako Robert Záruba bude projevovat spíše jako atlet nežli jako tanečník. Jeho partnerka je Eva Krejčířová. Statistiky jejích výsledků a úspěchů jsou velmi chudé, takže nebylo možno z nich vyčíst, jak moc dobrá tanečnice je. Podle kusých údajů by měla mít v obou kategoriích třídu M. Eva si zatančila v roce 2004 Mistrovsví republiky v latinskoamerických tancích a na této soutěži výrazně do předních pozic nepromluvila. Společně s Jaroslavem Suchým tehdy obsadili 45.-50. místo z 53 párů. V současné době se Eva vrátila ke svému původnímu partnerovi, s kterým tančila již před sedmi lety, tančí standard mezi amatéry a profesionálně latinu. Mezinárodní databáze prozradila, že Eva s Josefem Synkem v roce 2006 na Slovak Student Championships obsadila mezi profesionály poslední šesté místo a v roce 2007 na amatérském Mistrovství Slovenska ve standardních tancích 24. místo z 28 startujících párů.

Iva Frühlingová a Michal Kostovčík

iva-fruhlingova-a-michal-kostovcik-sm.JPGOsmičku soutěžících párů uzavírá zpěvačka a modelka Iva Frühlingová. Letos šestadvacetiletá zpěvačka získala v roce 2006 titul Skokan roku v anketě Zlatý slavík. Zpěvu se věnuje profesionálně deset let a ačkoliv prozatím nijak výrazně v hudebním světě neprorazila, své posluchače si již určitě našla a získala. Od svých 16 let bydlela ve Francii, odkud se v roce 2004 vrátila do vlasti. Paradoxně ji asi nejvíce proslavil duet s Mekym Žbirkou „Někdy stačí dát jen dech“. Iviným partnerem bude Michal Kostovčík, latinář tělem i duší. Databáze tuzemských výsledků sahá do roku 2001 a ani jednou „Kosťa“ nechyběl ve finále Mistrovství republiky. Během osmi let vystřídal čtyři partnerky a kromě roku 2001 vždy stál na stupních vítězů. Získal 3x titul Mistra repubiky, dvakrát byl vicemistrem a dvakrát skončil třetí. V současné době tančí s Albinou Zaitsevou a je tedy úřadujícím mistrem. Michal je v současné době naším nejtalenovanějším latinářem a když jsem měl možnost jej vidět na vlastní oči, rozdíl mezi ním a ostatními soutěžícími byl natolik markantní, že by pro něj musela být vytvořena další třída. Své nadání ale na mezinárodní scéně prozatím nezužitkoval, pokud by se braly v potaz statutární a nikoli jen provinční soutěže. Latina v jeho podání bude bonbónková, ale upřímně se děsím jeho standardu.

Z osmi tanečníků a tanečnic krutě převládají latináři. Pouze u dvou „profíků“ se dá počítat s tím, že jejich projev ve standardních tancích bude takový, jaký by být měl, u třetího možná. Snad byl výběr tančníků a tanečnic ovlivněn faktem, že ve výběrové komisi seděl Petr Čadek, který je rovněž latinář každým coulem, nicméně pro mne, stejně jako pro diváky by určitě bylo přínosnější, pokud by byli tanečníci univerzální nebo alespoň rozděleni rovnoměrněji.

Porota

Kdo usedne v porotě? Mluvilo se hodně o Mahuleně Bočanové, ale ta tam není. Mluvilo se hodně o minulém „katu“ Richardu Hesovi. Ani ten v porotě nezasedne. Která čtveřice tedy bude výkony tanečních párů hodnotit?

jaroslav-kunes-sm.JPGJaroslav Kuneš, tanečník, který je v současné době naším nejlepším trenérem latinskoamerických tanců. Ač svou výškou zůstal trochu pozadu, vše si měrou vrchovatou vynahradil svým tanečním umem a nebýt zranění, býval by s velkou pravděpodobností s Mahulenou Bočanovou vyhrál první řadu StarDance. Kdo zná Járu osobně, určitě potvrdí, že ač by mohl právem dávat najevo své taneční mistrovství, tak přesně naopak jde o velice skromného a přátelského, smích milujícího sympaťáka.

leona-qasa-kvasnicova-sm.JPGLeona „Qaša“ Kvasnicová je s velkou pravděpodobností naší nejlepší tanečnicí. Studovala na prestižních zahraničních školách jak klasický tak i jazzový tanec. Dá se říci, že na co šlápla svou taneční nohou, to se jí dařilo. V současné době vyučuje tanci a dělá choreografie. Její hodnocení určitě budou zajímavá, protože má s tancem tak bohaté zkušenosti jako v naší zemi málokdo.

zdenek-chlopcik-sm.JPGTrvalkou mezi porotci je Zdeněk Chlopčík. V porotě sedí již od první řady StarDance a ani bych se nedivil, pokud by měl na zádech inventární číslo. Zdeněk získal dva tituly Mistra republiky v latinskoamerických tancích a rok od roku se stává zábavnějším. Uvidíme na jakou úroveň zábavnosti se Zdeněk dostane za pět let.

tatiana-drexler-sm.JPGZ loňska zůstala sedět na porotcovské židli i čtveřici doplňující Tatiana Drexler. Tatiana je Slovenka působící profesionálně v Německu. Ve StarDance 2 překypovala Tatiana nadšením z každého výkonu, ač třeba oproti svým slovům udělila nízkou známku. Snad letos dojde i na kritiku párů, aby slovní hodnocení odpovídalo i číselným hodnotám.

Start se blíží

Letošní StarDance 3 se kvapem blíží. Poprvé se s tanečními páry setkáme již 1. listopadu ve 20 hodin a následně dalších sedm týdnů. Před Vánocemi tak budeme znát vítěze letošní řady StarDance. Jako vždy bude záležet na vašich hlasech a vašich sympatiích pro jednotlivé soutěžící páry. Za sebe bych si přál, aby vždy vypadl opravdu ten nejslabší a aby nepostupoval někdo jen díky svému komickému neumění na úkor kvalitnějšího tance. Za všechny diváky bych si přál, aby porota byla co nejobjektivnější a aby všech osm párů vydalo ze sebe maximum, protože tanec je život a život je krásný.

Anketa



Fota: Česká televize

©StarDancer


čtenářů online:


počet přečtení:

StarDance

Diskuze k článku

Počet komentářů: 46
1
Azzy
Reagovat

uz i vim komu fandim a to to ani nezaclo
ale myslim ze toto bude nejzajimavejsi serie co se tyce paru ;)

2
Ajax
Reagovat

No mě tehle pořad nebaví a neviděl jsem jediný celý díl, spíš jen útržky, ale zajímá mě jaké vybrali páry a trochu mě zaráží to, že padesátiletá Batulková bude tančit s dítětem.

3
Ajax
Reagovat

A ještě něco – existuje celoevropská soutěž Eurovision Dance Contest, na což bych se i podíval, protože tam tančí taky páry složené z profíků a známých osobností, ale za každou zemi soutěží jen jeden pár a já mám osobně mezinárodní soupeření rád ať už se jedná o cokoliv, takže škoda že ČT nejde do tohodle. Myslm si, že by si to našlo víc diváků než obyčejná CZ Star Dance a lidi by za to byli rádi.

4
chanita
Reagovat

Já už se na StarDance moc těším :)))
Akorát mě mrzí ten počet latinářů, standard je tentokrát dost bitej a to je škoda. Já osobně mám standard radši, i když není primárně tak atraktivní jako latina. Protože standard, když se umí, tak je úžasnej a latina se může jít zahrabat :)))

5
StarDancer
Reagovat

To Ajax: Já bych Batulkovou nepodceňoval. Padesát dneska není žádný věk a popdle toho, co jsem jí viděl v poslední době, tak na tom nebude pohybově špatně. Že dostala, za partnera mladíčka? Na tom nezáleží. Záleží na tom, jak si tanečně tento pár sedne a nikde není psáno, že musí tančit jen „starci“ s mladičkými partnerkami.

6
StarDancer
Reagovat

To chanita: Nedá se nic dělat, ve výběrové porotě seděl Petr Čadek a při veškeré úctě k němu standardu nerozumí. Vybíral tedy tanečníky podle svých vlastních zkušeností. Osobně bych uvítal víc tanečníků a tanečnic, kteří tančí desítku nebo alespoň vyrovnaný počet standarďáků a latinářů.

Oba druhy tance mají něco do sebe a nelze jeden druh stavět nad druhý. Faktem ale zůstává, že standard je o něco těžší právě kvůli sebekontrole, která je u standardu větší než u latiny. Nepovede se jeden pohyb, snadno se to zamaskuje. U standardu většinou taková šance není.

7
Anonymní
Reagovat

chanito to si nemyslela vážně že lat se může jít zahrabat:)že ne:)?

8
StarDancer
Reagovat

Vážení čtenáři, bohužel, jsme se s provozovatelem Panáčka nedohodli na další spolupráci, takže znovu se mé články na Panáčku možná objeví až někdy v budoucnu. Bylo mi ctí, že články byly čtené a navštěvované.

Srdečně se s Vámi loučí StarDancer

9
LadyXL
Reagovat

ToStarDancer – to je mi moc líto!!!!!!!!! Zrovna jsem někam chtěla psát, kdy se objeví články od tebe a vůbec hodnocení pořadu StarDance ….. Tak jsem se těšila! Ach jo! To se nebude nic psát o tomto pořadu???? To budeme číst „jen“ „výcucy“ různých Mám talent „nemám talent“….. :-(( To snad ne!! Když jde o tak sledovaný pořad – nebo že by… Panáčku, Panáčku….to půjdeš s kvalitou dolů….???

10
StarDancer
Reagovat

LadyXL: To se někdy stává, že se dvě strany nedohodnou na spolupráci, není to nic neobvyklého, ani nějaký zlý úmysl. Nebyl to rozchod ve zlém a cesta ke spolupráci u nějaké další akce je stále otevřená.

Aspoň zkratkovitě:
porota: Kuneš, Drexler, Qaša, Chlopčík
Iva & Michal, 5-5-4-3 – jen mírně nadhodnoceno
Jaromír & Eva, 3-3-3-4 – odpovídající
Vladimír & Laura, 6-6-4-7 – poněkud více nadhodnoceno
Jana & Michal, 6-6-6-6 – podhodnoceno
David & Albina, 5-4-6-4 – jen mírně nadhodnoceno
Bohouš & Lenka, 4-3-4-3 – odpovídající
Zuzana & Ján, 7-6-7-7 – jen mírně nadhodnoceno
Dana & Jan, 6-7-6-7 – podhodnoceno

Větší komentář ode mne nečekej.

11
LadyXL
Reagovat

Díky StarDancer i za toto! A kupodivu i já, coby laik, jsem měla stejný dojem při hodnocení! Možná bych – oproti ostatním – ještě víc snížila hodnocení Ivy s Michalem. Iva byla podle mne prkenná, tedy pokud jde o nohy… Jinak pózy uměla skvěle :-). Prostě, když dotančili, tak jsem si říkala, že jsem vlastně tanec pořádně žádný neviděla, tohle mohla odjezdit i na bruslích na ledě :-), pro mne tančila pouze tělem od pasu nahoru… Ale jak říkám, jsem laik a je to mé subjekt.hodnocení a to hodně „pocitové“. Líbila se mi moc Jana D. a taky mne velice mile překvapila Dana !! Sympatický pár je Albina se Suchařípou. Ti si sedli jak, víš jak se to říká… :-)).
Jinak jsem si nemyslela, že byste se rozešli ve zlém, to ne.Jen je mi fakt líto, že jste se nedohodli, protože to ochuzuje toto fórum.
Ahoj a díky

12
StarDancer
Reagovat

LadyXL: Ač laik, vcelku jsi to vystihla i podle mě byla Iva absolutně nejhorší hned následovaná Bohoušem. Dana v mých očích výrazně stoupla. Inu, potvrzuje se pravidlo, že pokud člověk nafasuje totální dřevo, je to dlouhodobá práce, ať se snaží sebevíc.

Vím, vím.. :D Albina umí, to se musí nechat, ale David by měl začít tancovat. Stát tam jako dvoumetrová fousatá tyč není to pravé ořechové. Jana s Michalem určitě budou patřit k favoritů. Jana není dřevo a Michal je ze všech nejuniverzálnější tanečník.

Díky za slova chvály, moc mne to hřeje na duši, ale stejná chvála patří i provozovateli Panáčka za to, že mne sem, před zdejší čtenářskou obec přivedl.

13
LadyXL
Reagovat

Pro StarDancer – Třeba Ivě bude víc sedět standart…,ale obávám se,že má „tvrdé“ nohy. Trému by totiž nemusela takovou mít,je zvyklá na jeviště.Jenže ona se při svých písničkách nepohybuje,teď už asi víme proč :-). Jsem zvědavá,jak bude sedět Janě latina a moc jí držím palce, tvoří navíc moc pěkný pár. Dana, myslím, že to říkali, dělávala balet a tak je to holt pořád znát, jen mohla mít staršího tanečníka, aby to „nerušilo“ při hodnocení…. Ale teď bude mít taky latinu, tak jsem na ni zvědavá. Suchařípa je fakt fousatá tyč, to jsi vystihl. Tam jsem fakt jen hodnotila, že si coby pár lidsky sedli… Ale to by na něj Albina musela mít minim.rok času, aby z něj něco vykřesala. To i Kratina sebou víc „hejbnul“ :-) – mimochodem se mi moc líbilo, jak tančí jeho partnerka Laura. A byla jsem zvědavá na Zuzku N. No tam nevím, co pořádně napsat. Očekávání nepředčilo skutečnost… Prostě jsem nějak čekala víc a bylo to – podle mne – takové fakt „divadelní“, prostě teatrální. Vím, že umí zatančit, ale holt muzikál není soutěžní tanec se všemi jeho nástrahami…
Jinak díky za tvůj komentář. zdravím.

14
StarDancer
Reagovat

LadyXL: Obávám se, že ani standard u Ivy nebude o moc lepší. Ta holka pohyb v těle nemá. Možná to byla tréma, možná výpadek paměti, ale dřevěné nohy potřebují ohoblovat… :D

Balet a sportovní tanec je něco absolutně odlišného. I laik na první pohled pozná valčík v podání takových dvou tanečníků. Ale faktem je, že Dana zaperlila a teď jsem zvědavý na její latinu.

Zuzana? Vcelku dobré, ale ani muzikálový tanec se nedá se sportovním srovnat. Jde také o něco jiného. Víš, ten tanec může být teatrální, i tanečníci na soutěžích „hrají“, ale jen někteří. Bohužel se tanec vydal trochu podivným směrem, kdy rumba, byť plná různých erotických náznáků, zůstává chladnou a přitom rumba musí vystihovat vztah mezi mužem a ženou, musí z ní sálat cit a kapat láska. Pokud tohle někdo na soutěži předvede společně s dobrou technikou, tak je zážitek několikanásobně vyšší než u chladného a technicky náročného a efektního tance. Ale to jsem odbočil. Zuzana netančila špatně, ale určitě byly Jana a Dana lepší.

15
LadyXL
Reagovat

Hmm, díky, že ti stojím vůbec za diskuzi, když tak znovu po sobě čtu ten předchozí příspěvek, tak tam „perlím“ (standart…-sorry), navíc jsem chtěla napsat, že očekávání předčilo skutečnost… u Zuzky. Jsem ráda, že mi píšeš i něco navíc o tancích.Jsem totiž skutečný laik,který nechodil ani do tanečních :-(. Ale rozeznávám teatrálnost a „teatrálnost“. Jak i ty píšeš, u někoho prostě necítím vřelost, ale „jen“ natrénovanost, technický drill a tak, i když je to skvěle podané, za srdce to nechytí. Ráda se na tance dívám (bohužel jen v tv) a taky ráda sleduji tance na ledě (promiň, já vím, že je to něco úplně jiného, ale i tam je vidět, komu to jde „od srdce“ a kdo se s tou hudbou úplně sžil a prožívá to).Vím, že balet je něco jiného než tyto tance, ale myslela jsem tím, že měla Dana jakousi průpravu pro sžití s hudbou a její cítění. Navíc, že nemá proto tak tvrdé nohy.
Vždy jsem se v televizi těšila víc na latinu právě pro tu žhavost, byť standard mne uchvacoval hlavně svou elegancí. V podání vás profíků to vypadá vždy tak „jednoduše“ :-) a tak tady na těch potících chudácích sleduji, jak je to pekelně složité za tu chvíli vyrovnat se profíkovi aspoň tak, aby to zase tak moc netlouklo do očí…a moc s nimi cítím :-).

16
StarDancer
Reagovat

LadyXL: Proč bych se měl povyšovat? Víš, ono to bez toho tréninku nejde. Tam je to skutečně dril a dřina, aby to nakonec vypadalo, že to vůbec nic není. Máš pravdu v tom, že mnozí se v této úrovni zastaví a už tanci nedají kus vlastního já. Sebevyjádření „dělá“ tanec, který je jedinečný, který má svůj náboj, prostě je to ten šmrnc.

Tance na ledě jsou o něčem podobném, i tam musí krasobruslaři znát charakter tance a před pěknou řádkou let jsem s manželkou učil reprezentanty tancovat na suchu. Soused byl repre trenér a tak nás tam přivedl. Byla to zajímavá zkušenost pro obě strany.

Latina je pochopitelně atraktivní už je z toho důvodu, že partnerky jsou zahalené v podstatě jen tam, kde to řády vyžadují. Latina je živá, temperamentní, uvolněná a proto se tam snadno dokáží skrýt drobné chybičky. Standard je proti tomu víc svázaný, vznešený a noblesní. Víc se tam dbá na přesnost a dokonalost. Proto je tam každá chybička daleko víc vidět. Ale dobře zatančený standard vezme dech úplně stejně jako prožitá rumba nebo vynikající paso-doble. A nemysli si, oni i ti „profíci“ se dokáží pěkně zapotit, jen to na sobě nedávají tolik znát.

Pokud máš zájem, najdi si stránky http://www.csts.cz a v záložkách si najdi kalendář soutěží (a propozice). Určitě najdeš nějakou soutěž, která bude blízko a tam můžeš vidět různé výkonnostní třídy a kategorie. Za stovku na celý den si tance užiješ dosyta :)

17
Tóto
Reagovat

Ivo,Ivo!Je tisíce názorů o kterých se dá psát a taky diskutovat,ale sama musíš nejlíp vědet,že tá soutěž není pro každého. Jeden s tích názorů je i ten,že je čas odstoupit.U tance musíš mít srdce na místě,proto se soustřed radeji pouze na spěv,tam potřebuješ pouze hlasivky.

18
Pet
Reagovat

Panáčku, a bude nám vůbec někdo psát o StarDance? Vždyť je to jedna z mála reality show (dá se říct), co u nás běží.

19
Mona
Reagovat

Zajímalo by mě, zda se StarDancer (když ukončil spolupráci s Panáčkem)nevrátí ke komentování StarDance na stardance.brouzdej.cz, kde je původně komentoval. Určitě by bylo škoda o jeho komentáře přijít úplně.

20
LadyXL
Reagovat

To Stardancer – díky moc za odkaz!! Hned tam juknu a pokud mi bude termín vyhovovat, tak určitě vyrazím!!
Nemáš, prosím tě, nějaký komentář k poslednímu dílu?? Já viděla jen poslední pár a pak výsledek. Ostatní jsem strávila na pohotovosti…:-(… a z těch rekapitulací se moc poznat nedalo, jak kdo tančil… Zaregistrovala jsem, že Janě moc latina nešla…??? Díky

21
LadyXL
Reagovat

StarDancer-Tak jsem objevila v Praze 17. v Ládví soutěž. Tak bych tam chtěla vyrazit, když mi to vyjde. Takže je možné tam „normálně“ přijít jako divák? A vstupné bývá tak kolem té stovky? Už lanařím i kolegyni…

22
StarDancer
Reagovat

Mona: Nedošlo k ukončení spolupráce, pouze jsme se nyní na spolupráci nedohodli. To se stává. Na brouzdej se vracet nebudu, občas napíšu něco sem do diskuse.

23
StarDancer
Reagovat

LadyXL: Vidíš :) Vstupné je okolo stovky na celý den. když se na stránkách ČSTS podíváš ještě na určitou soutěž a přímo na propozice, zjistíš, od kolika hodin soutěž probíhá :)

K 2. kolu? Špatné, hodně špatné. I Batulková zůstala za svým waltzem. Doleželová rumbu odpochodovala… Norisová byla nadhodnocená, největší tragéd večera byla Frühlingová.

Hodnocení poroty (Kuneš, Drexler, Qaša, Chlopčík)
Norisová – Kliment 8868 nadhodnoceno
Batulková – Onder 6676 odpovídající
Suchařípa – Zaytseva 5565 mírně nadhodnoceno
Josef – Tvrzová 4555 maloulinko nadhodnoceno
Kratina – Klimentová 5554 odpovídající
Doleželová – Necpál 6666 nadhodnoceno
Frühlingová – Kostovčík 4453 tragédie večera
Bosák – Krejčířová 3543 odpovídající, druhý tragéd.

24
LadyXL
Reagovat

Díky, do Ládví vyrazím, když mi do toho nic extra důležitého nepřijde. Kamarádka projevila taky zájem :-). Začátek jsem si zjistila z propozic. Jsem na to moc zvědavá.
Díky taky za to hodnocení,fakt mi bylo líto, že jsem to neviděla.To je zajímavé, když byla ta Frühlingová tak děsně špatná, že má podporu u diváků. No spíš asi má svůj fan klub a taky v tom hrají roli přátelé tanečníka… Překvapilo mne, že byla v té dvojici nominovaných na vyřazení i Jana, ale že to vyřazení padlo na B.Josefa, to odpovídalo. A vypadalo to i jako kdyby se na tom dohodli…, byl evidentně rád, že je z toho pryč. Chudák ta jeho partnerka. Tak jsem u Jany měla dobrý dojem z té kratičké ukázky, co jsem viděla, že tam tak nějak „jen“ chodí a „mává“ rukama… TeĎ budou tančit tango a co ještě? A jak myslíš, podle tvých zkušeností, že to kdo zvládne…? Slyšela jsem tam o někom, že se „těší“ zrovna na tango…

25
StarDancer
Reagovat

V sobotu se tančí tango a jive. Kdo bude co tančit není známo, ČT to nezveřejnila, dokonce nedošlo ani na úplný seznam skladeb :(

Podle dvou večerů: Velký problém bude mít Frühlingová, v tangu by to mohlo být umocněno partnerem, který standard netančí. Bosák by mohl být lepší v tangu než v jivu, ale nebude to žádná sláva. Kratina rovněž, Suchařípa by měl být o něco lepší než zbývající pánové a Frühlingová. Na první trojici bych tipoval Doleželovou, Batulkovou a Norisovou. Doleželová bude mít tango lepší než jive, Batulková rovněž. Norisová bude mít lepší latinu. Celkově je nejlepší Batulková a za ní Norisová, aspoň podle tanečních výkonů. Něco jiného je oblíbenost a popularita u diváků. Tu má Norisová a u puberťaček Frühlingová.

26
LadyXL
Reagovat

Moc díky StarDancre. Uvidíme, už se to blíží :-). Jednou jsem ťukla (snad předevčírem) na ČT1 večer, kdy tam bylo něco ze StarDance a akorát byly na obrazovce Batulková s tím „svým“ zajíčkem. Ježíši, on má hlavu kudrnatou jak andílek… :-) Ale asi jsem pochopila, proč jí dali „zajocha“. Možná ČT sází na to, že pubky na něj poletí a tak nějaké hlasy pošlou i Janě, když už holt „chudák“ se s ní musí dřít (myšleno z pohledu těch holčin…, Janě já moc fandím). Asi si možná mysleli, že když by k ní dali věkově trošinku bližšího tanečníka, že by byla znevýhodněná. Nevím, trošku to tak na mne dělá dojem. Nebo byla u nich předem „na odstřel“ a tak jí proto dali „mlaďocha“?? Ani nevím, jak je vlastně dávají dohromady? Přeci nelosují ne? ,,, :-))

27
StarDancer
Reagovat

Hodnocení dnešního večera (Kuneš, Drexler, Qaša, Chlopčík)
Kratina – Klimentová 7767 silně nadhodnoceno
Doleželová – Necpál 8678 odpovídající
Frühlingová – Kostovčík 5545 lehce nadhodnoceno
Bosák – Krejčířová 5566 odpovídající
Norisová – Kliment 8888 odpovídající
Batulková – Onder 9889 odpovídající
Suchařípa – Zaytseva 4477 napůl odpovídající napůl nadhodnoceno

28
StarDancer
Reagovat

LadyXL: Nevím jakým způsobem dávají taneční páry dohromady, ale většinou se snaží, aby šli dohromady typově a možná je v tom i losování, alespoň podle toho, co jsem slyšel od známých. Batulková s tím svým kolouškem ale vytvořili perfektní pár, nemyslíš?

29
LadyXL
Reagovat

StarDancer: zdravím a díky za hodnocení. Jsem docela překvapená, jak jsme se shodli.Kratina mi přišel taky nadhodnocený, vůbec to podle mne nebylo tak účasné zlepšení, jak říkali, i když jemu lecos odpustím, což např.Frühlingové ne…Líbil se mi i medajlonek…,jak přiznali, že minule nevěděl pořádně co tančit, atd. …:-).Čekala jsem na Ivu a „nezklamala“, prostě jí to není dáno.Navíc na ní bylo docela znát, že je nas… a přitom mi přišlo, že do toho té snahy tolik nedává.Suchařípa – za ty dvě 7 jsme byla v šoku…, to si snad dělali srandu? Vypadalo to, jako když nechtěli, aby skončili bodově na posledním místě! Jo a Bosák: mě připadal při některých figurách, když se vypínal, jako při tělocviku, kdy se postaví do pozoru, vypne hruď a …rozběhne se na přeskok přes kozu… :-). Prostě to bylo takové jak z tělocviku :-) – no holt „sporťák“, ale má moje sympatie. Není herec, aby to nějak zamaskoval klaunstvím, tak prostě bojuje :-). Jinak zbývající dámy – výborné. Zejména opět má favoritka Batulková!! To byla nádhera. A s kolouškem jsou fakt dobrý pár. Když jsem je prvně viděla, tak jsem se toho rozdílu trochu lekla. Ale „vypořádali“ se s tím super!! To hodnocení Norisová-Kliment, kdy říkali, že byl Kliment na ni moc rychlý – taky jsem si všimla, že byl hodně „živý“, škoda, že se jí nepřizpůsobil. Vypadalo by to mnohem líp, protože Zuzka byla dobrá na neprofíka.

30
StarDancer
Reagovat

LadyXL: Z tebe se ještě nakonec stane odborník ;) A co soutěž 17.? Užila sis jí?

31
LadyXL
Reagovat

:-(( bohužel…. rodinné povinnosti byly přednější. Ale ještě je něco v prosinci, tak si držím palce, aby to vyšlo! Čestně. Má to být, tuším v Praze 2 na Míráku a to mám mnohem blíž.
Haha – já a odborník…, to jen hodnotím,jak se mi to líbí pocitově, jak „ladí“ atd. Ale nechtěj po mě kroky,nášlapy atd. O tom když porota začne mluvit, tak to je pro mne,jak když mluví čínštinou :-). Nic takového nestíhám postřehnout, i když to ukáží zpomaleně (no nebo naprosto výjimečně…). Leda tak ještě poznám držení těla, ramen či rukou… haha

32
LadyXL
Reagovat

To StarDancer – tak jsem objevila jednoho kolegu, který se podílí na natáčení a začala z něj „dolovat“ info. Bohužel jsme byli přerušeni, tak snad jindy se dozvím ještě něco dalšího. Ptala jsem se na to sestavení párů. Říkal, že to bylo různé, někde snad i losování, někde prostě někdo na někoho „zbyl“ a to konkrétně první vypadnuvší pár B.Josef-Tvrzníková. Bohouš byl poslední „přihlášený“ a tak na něj L.Tvrzníková bohužel zbyla. Všem je prý líto, že vypadli právě kvůli ní, protože jí fandili z lidského hlediska. Potvrdil mi soukromě, že B.J. moc nemrzelo, že vypadl…. :-(. Všichni diváci si stěžují, že nejsou známy názory všech porotců, ale pochopitelně je tlačí čas a bohužel ho nedostali víc přiděleno.I tak tam neustále „řve“ rejža, aby Marek či někdo jiný ubral a přidal na fofru… Jinak všechny tam překvapila Batulková… :-) a potvrdil můj dojem, že „zajíček“ byl dodán schválně… :-)

33
LadyXL
Reagovat

tamtamy hlásí – po první zkoušce na kamery to moc nejde Suchařípovi a kupodivu ani Janě D. … zatím jsou to „adepti“ na vypadnutí, nebo spíš hlavně na nejnižší známky… Ale snad Janinka ještě něco vypiluje!

34
StarDancer
Reagovat

LadyXL: Zajímavé zprávy, ale já mám v mysli jiného adepta na vypadnutí – Kratinu. Že je Doleželová slabá v latině už předvedla v rumbě, takže mě ani moc nepřekvapuje, že plave v pasu. Suchařípa se soustředí spíše na scénky a je tedy i u něj jasné, že mu nesedne pomalý slowfox, při kterém MUSÍ tancovat. Velký boj bude mít s pasem i Bosák, ale je to tanec, který bude nejblíž jeho atletickému pojetí. Myslím, že i Kratina bude mít problémy, byť je pro něj slowfox lepší než latina. A zbývající dvě dámy? Norisová bude ve standardu slabší, má partnera otodoxního latináře a měli problém už při quickstepu. Batulková má latinu také o fous horší než standard, ale její výkony jsou vyrovnanější a v latině podává lepší výkony než Norisová ve standardu. Pořadí tipuju následovně: 1. Batulková, 2. Norisová, 3. Bosák, 4. Doleželová, 5. Suchařípa, 6. Kratina

35
LadyXL
Reagovat

Tak na má slova „došlo“…, Suchařípa vypadl.Janinka zabojovala, nepřipadalo mi to tak slabé,jak původně bylo avizováno ze zkoušek…Máš pravdu,všichni pánové měli problémy, ale každý se s tím popasoval jinak… Moc mne tentokrát pobavil Bosák! Jeho Tyrš…,prostě super nápad, i když jinak toho tance fakt moc nepředvedl. A Kratina se mi docela zamlouval (lidsky-mám holt pro něj slabost). Je dost znát, když se partnerce (či partnerovi) podaří vytvořit choreografii tak, že buď podtrhne či vypíchne, co jde celebritě nejlíp, či „nenápadně“ strhne vše na sebe, aby na celebritu nebylo tak „vidět“…,když jí to vůbec nejde. Albína v tomhle dost Suchařípovi pomáhala, byla výborná, jí je škoda, jeho ne… Navíc se mi doneslo, že neseděl ani ostatním… (trošku to bylo znát při přenose, musel mít vždy poslední slovo a byl docela nemile překvapen, že už vypadl). Jinak Norisová byla dobá. Na Daně mi tentokrát vadilo její „úsilí“, co z ní vyzařovalo. Hrozně mi to kazilo celkový dojem.Byla nějaká sevřená, nezdálo se ti? Ale jak říkáš, oproti ostatním má vyrovnané výkony. Až budu vědět nějaké „drby“ – napíšu :-). Zdravím

36
StarDancer
Reagovat

LadyXL: Suchařípa taky byl skoro celý tanec mimo rytmus, takže se to jasně muselo podepsat na hodnocení. Kratina? Veleopatrný projev. Těším se na sambu a valčík. Myslím, že vypadne buď Kratina nebo Bosák. I když lidé nemusí ani Doleželovou. Finále je už předem obsazené – Batulková a Norisová. Tipuji, že vyhraje Batulková.

37
LadyXL
Reagovat

Stardancer- veleopatrný projev Kratiny – dokonale shrnuto :-). Já bych to vážně Batulkové přála! Jinak bohužel tentokrát z toho nic neuvidím, mám akci a budu až pozdě večer… Škoda, ta samba by mne zajímala. Mám prosbu, že mi tu pak okomentuješ, jak kdo tančil? Myslím,že spíš vypadne Jana než některý z pánů. Ti mají asi větší diváckou podporu. Jen doufám, že se opět někdo z nich kvůli sympatiím diváků nedostane na úkor tanečního umu ostatních do finále… :-(
Díky

38
StarDancer
Reagovat

LadyXL: Včera to bylo hodně zajmavé. Norisová byla nejživější, Batulková to měla technicky nejčistější. Kratina se snažil, ale měl tam spoustu chyb. Doleželová to neměla až tak špatné, ale byla unylá a táhla se jako med. Bosák = spartakiáda. Bosák dostal nejhorší známky, ale lidi mu poslali hlasy, takže vypadla Doleželová. Norisová byla živá, ale víc jak půlku tance předváděla diskošku, přesto jí porota asi nesmyslně udělila tři devítky. Batulková to měla čisté, ale tančila s velkou bázní. Nejhorší ale je, že porota jí dala jen o dva body víc než Kratinovi, který byl o dvě třídy horší.

39
LadyXL
Reagovat

Díky moc za shrnutí.Škoda, že jsem to neviděla! Hmm, tak Jana nám vypadla…, no tak trošku jsem to tušila, že by se to mohlo stát. Ona je sice moc hezká, ale vážně občas unylá a taková „umělá“, jak vypadá dokonale. Moc hezky jsi to připodobnil – táhla se jak med :-), úplně si to představuji… :-). Co to, že Daně dali tak nízké známky? Že by nechěli, aby byla Dana tak „jasnou“ favoritkou, jak o ní začali psát?? To úsilí už z ní vyzařovalo minule a kazilo to celkový dojem z tance! Asi se sama zpočátku brala jako outsider, který bude „na chvostě“ a teď když vidí, že je v popředí, tak se asi obává o každý další výsledek. Tj. myslím tím, že nechce zklamat a tak se soustředí „až moc“… :-)). U Zuzky mne nepřekvapuje, že tanec proměnila v diskošku…, bude k tomu, podle mne, inklinovat vždy…, prostě se přestane „ovládat“ a převládne u ní muzikálová herečka. Tak ještě jednou díky!

40
LadyXL
Reagovat

StarDancer – tak se nám blíží finále. Jsem ráda, že tam je Dana. Už vím,kdo vyhraje…-díky drbům ze zákulisí… Ale je fakt, že Zuzka tančí dobře a mají dobrou choreografii. I když minule bylo víc prvků okolo než vlastní „kroky“. taky to pak porota řekla. Ovšem letos musí vyhrát někdo,kdo fakt umí nejlíp tančit z účinkujících, protože jsem se doslechla, že vítěz snad bude soutěžit s jinými páry z jiných zemí – tak jako onehdy Slováci v Jižní Americe. ČT snad koupilo práva na vysílání. Asi to řeknou teď po finále, doufám. Jinak měl ale celou dobu větší sympatie-tudíž sms – Bosák než Norisová…

41
StarDancer
Reagovat

LadyXL: Kdo umí nejlíp tančit ze soutěžících? Tak to by měla být Batulková. Norisová má ve svém tanci velké množství chyb a je lepší tančit trochu zakřiknutě (to se dá zlepšit) než s chybami (to se odstrňuje hodně těžko). Nemyslím, že by českou StarDance vyhrála Slovenka, spousta lidí bude hlasovat už jen tímto způsobem. Nechme se překvapit.

42
LadyXL
Reagovat

Obávám se, že na divácích to nezáleží…, už je rozhodnuto. Ale i tak se nechám případně mile překvapit, protože to Daně přeji a moc! Jenže jestliže počítají s tím, že vítěz bude tančit v tom mezinárodním finále, tak se obávám, že by to Dana časově nezvládala, Zuzka asi nemá tolik závazků (domnívám se)…
Jak jsem psala – Bosák měl daleko víc sympatií (a sms) než Z.N. a jak dopadl… jenže nic nedokážeš, nikde není notář…. a on sám je možná taky rád, že vypadl…

43
terka
Reagovat

DANA je NEJ NEJ NEJ NEJ NEJ

44
LadyXL
Reagovat

Uff, tak jsem moc ráda, že to dopadlo takhle!! A schválně, zda se dozvím, co se dělo v zákulisí…:-)). Tentokrát měla, podle mne, Dana všechny tance vyrovnané a tím byla lepší nez Zuzka. U ní mi přišlo, jakoby jí docházel dech…, nevím. Rozhodně to passo doble bylo horší než při premiéře. Nebo že by to bylo tím, že už jsme to „znali“… Ale já mám stejně raději „klasické“ passo doble, než tuhle „modernu“ :-). A jsem zvědavá, kdy ČT vyrukuje s tím vysíláním mezinárodního Stardance…. Myslím,že nás nakonec bude zastupovat Zuzka, že z toho Dana nějak „vyklouzne“ sama… – tedy je to můj dojem.

45
ondris
Reagovat

no nevím ale do mezinárodního stardance může jít prakticky kdokoliv takže si já osobně myslím že tam půjde s předminulého roku roman vojtek a krystína coufalová ale nevim je to těžké vybrat nejlepší tanečníky

46
LadyXL
Reagovat

Hmm, nevím, jaké jsou regule… ale tahle volba mne nenapadla :-)). Taky by to bylo fajn. Ovšem i u něj asi platí, že je hodně vytížený. Uvidíme.

Přidat komentář