Panáček v reality show

StarDance 2 – Finále (22.12.2007) + video

22. Prosinec 2007 | napsal(a): | reality show: StarDance

StarDanceII Finále StarDance 2 je tady! Večer poznáme vítěze letošního StarDance 2, který se usadí na pomyslný trůn s titulem královna či král tanečního parketu. Porota je ve finále už zbytečná, může maximálně posloužit jako vodítko pro ty diváky, kteří chtějí hlasovat na základě předvedených tanců, ale takoví diváci jsou v zanedbatelném počtu. Diváci StarDance 2 už mají

Finále StarDance 2 bylo nejsledovanějším dílem a zároveň nejsledovanějším sobotním pořadem. Sledovanost se dotkla hranice dvou milionů, přesněji 1.988.000 diváků. Příběh žraloka na Nově shlédlo o více než milion diváků méně a Prima se svým Titanicem přesáhla ve sledovanosti jen půl milionu diváků.

svého favorita vybraného ať už pod dojmem dříve předvedených výkonů nebo jednoduše podle sympatií. Přesto bude dnešní večer v mnohém zajímavý. Od finalistů uvidíme po pěti tancích a znovu se nám představí všech osm párů. Za zraněného Honzu Halíře, který má v současné chvíli daleko závažnější starosti než taneční vystoupení by měl podle informací bulváru zaskočit porotce Zdeněk Chlopčík.

Rekapitulace finalistů

V prvním kole zatančili dnešní finalisté tu „svou“ skupinu tanců. Aleš s Ivou zatančili standardní waltz, Tatiana s Petrem latinský tanec cha-cha. Tyto tance jako by předem určily, která skupina tanců bude pro finalisty dominující. Aleš se našel ve standardu, Tatiana v latině. Aleš s Ivou dostali od poroty známky 8, 7, 8 a 7, Tatiana s Petrem 4x známku 8.

Ve druhém kole si soutěžící své role prohodili. Aleš s Ivou předvedli latinskou rumbu a Tatiana s Petrem standardní quickstep. Aleš příliš tance nepředvedl, Tatiana zase nestíhala svého partnera. Oba páry dostali podle mého nejlepšího vědomí a svědomí nadhodnocené známky. Aleš s Ivou 9, 9, 8 a 9, Tatiana s Petrem 7, 8, 9 a 9.

Třetí kolo bylo pro oba páry latinské, v rytmu jivu. Jak pro Aleše, tak pro Tatianu byl jive velké sousto. Aleš předváděl poměrně dlouhou dobu hip-hop a stejně jako v rumbě ani v jivu nepředvedl tolik ze zadaného tance. Tatiana svého partnera nestíhala a často se s ním v krocích rozcházela. Porota byla z mého pohledu objektivnější u Aleše, Tatiana byla lehce nadhodnocena. Známky pro Aleše s Ivou byly 7, 7, 7 a 6, pro Tatianu s Petrem 8, 8, 7 a 5.

Čtvrté kolo bylo pro oba finalisty kolem standardním v rytmu slowfoxu. Potvrdilo se, že ve standardu je lepší Aleš než Tatiana, respektive že je lepší Iva než Petr. Porota byla tentokrát objektivnější u Tatiany a nadhodnotila Aleše. Aleš s Ivou obdrželi za svůj slowfox známky 9, 9, 10 a 10, Tatiana s Petrem 6, 6, 8 a 6.

Páté kolo bylo stejné pro všechny páry a na pořadu dne byla samba. S latinou se opět lépe srovnala Tatiana než Aleš. Porota byla na tentokrát milá na oba páry a shodně je nadhodnotila. Aleš s Ivou si odnesli 4x známku 8, Tatiana s Petrem 10, 9, 10 a 10.

V šestém kole se začal pro zbylé páry lámat chléb. Páry musely tentokrát předvést tance dva Aleš s Ivou ukázali své tango a ča-ču, Tatiana s Petrem rumbu a tango. Opět byly oba páry z mého pohledu nadhodnoceny. StarDance 2 pomalu spělo k dnešnímu finále, a tak porota začala více vytahovat vyšší známky, ač to neodpovídalo realitě. Aleš s Ivou obdrželi za své tango známky 8, 9, 9 a 8, za ča-ču 8, 8, 9 a 7, Tatiana s Petrem za rumbu 8, 10, 9 a 7 a za tango 8, 7, 10 a 7.

Před týdnem v semifinále předvedly oba dnešní finálové páry zbývající tance. Aleš s Ivou paso-doble a quickstep, Tatiana s Petrem waltz a paso-doble. Porota u každého z obou párů shodně jeden tanec hodnotila reálně a druhý tanec nadhodnoceně. Aleš s Ivou dostali za paso-doble zasloužené známky 9, 10, 10 a 9, za quickstep nadhodnocené 9, 10, 10 a 9, Tatiana s Petrem za waltz realistické známky 8, 8, 8 a 7 a za paso nadhodnocené 10, 9, 10 a 8.

Dražba Schmitzerových jägerovek

Dražba tréninkových jägerovek Jiřího Schmitzera byla v pondělí ukončena. V aukci zvítězila nabídka v hodnotě 200 tisíc korun. Nový majitel si „dupačky“ převezme dnes večer přímo na tanečním parketu. Jak probíhala aukce a vyvíjely se nabízené částky můžete zjistit zde.

Dnešní výkony

TatianaPetrTango TatianaPetrTG Dnešní soutěž zahájil taneční pár Tatiana Vilhelmová a Petr Čadek v rytmu tanga. Necharakteristická skladba byla na tango příliš rychlá. Technika byla tím poněkud poškozena, Petr tančil příliš nahoře, pár místo quickového kroku předvedl poskok a Tatianě vylézalo levé rameno. Za tento tanec bych páru udělil známku 8, porota v tradičním složení a pořadí udělila známky 9, 9, 10 a 9.

AlesIvaSlowfox AlesIvaSF Druhý finálový pár Aleš Valenta a Iva Langerová předvedli podle svého mínění svůj nejlepší tanec slowfox. Nutno podotknout že právem. Technicky velmi zdařilý tanec, drobné chybičky se objevily stejně jako u prvního páru v poskoku místo quickového kroku a Alešovo postavení těla, kdy se předkáněl ke své partnerce. Tentokráte bych váhal mezi známkou 9 a 10. Vzhledem k tomu, že si zde mohu dovolit zohlednit vývoj v celé soutěži, tak bych se poprvé přiklonil ke známce maximální. Porota byla poprvé rovněž maximální a udělila plný počet bodů, 10, 10, 10 a 10.

Druhé tance

TatianaPetrSamba TatianaPetrSB V rytmu samby vpluli na taneční parket Tatiana Vilhelmová a Petr Čadek. Po technické stránce byl tanec vcelku zdařilý. Ocenil bych dobré provedení linií, Tatiana ve voltách spíše předvedla kulhání. Rovněž se mi u Tatiany nelíbilo provedení batukád, které byly hoděně ošvindlovány – byly vynechány kroky. Páru bych za tento tanec udělil známku 9, porota vytáhla tabulky z čísly 10, 10, 10 a 10.

AlesIvaChaCha AlesIvaCC Latina Aleše Valenty a Ivy Langerové byla v rytmu cha-cha. Tentokrát měla ča-ča slabší náboj, technika nášlapů byla vcelku dobrá. Alešovi bych ještě vytkl slabší provedení čačových přeměn křížením. Celkově ale tento tanec nebyl úchvatný. Páru bych za předvedený tanec udělil známku 8, porota ocenila ča-ču známkami 9, 10, 9 a 9.

Freestyle

Před třetími tanci v kategorii freestyle se na tanečním parketu ukázalo všech šest vypadnuvších párů. Štěpánka Hilgertová a Michal Němeček předvedli tanec cha-cha, Lenka Filipová a Michael Petr tango, Monika Žídková a Zdeněk Chlopčík, který zastoupil Honzu Halíře waltz, Robert Záruba s Vandou Dětinskou paso-doble, Michal Dlouhý a Michaela Gatěková rumbu a nakonec Jiří Schmitzer se Simonou Švrčkovou jive.

TatianaPetrFreestyle Ve freestylu předvedli Tatiana Vilhelmová a Petr Čadek poměrně nápaditou choreografii plnou swingu, ve které mohla Tatiana naplno rozjet své herecké umění. Tyto freestyle tance jsou těžko hodnotitelné, v podstatě se dá hodnotit jen zda pár šel do hudby a zda neměl nějaké výpadky. Ve freestylu se hodnocení zdržím, porota udělila známky 9, 10, 10 a 10.

AlesIvaFreestyleAleš Valenta s Ivou Langerovou předvedli směsici stylů, kdy zařadili prvky disca, rumby, ča-čy a pasa-doble. Aleš vystoupení okořenil saltem vzad. ve srovnání s předchozím párem byla obě vystoupení prakticky na stejné úrovni, je velmi obtížné hodnotit dva různé tance ve stejné kategorii, přesto ale větší šťávu mělo vystoupení Aleše a Ivy. Ani zde nebudu hodnotit, porota udělila známky 10, 10, 10 a 9.

Poslední soutěžní tance

TatianaPetrRumba TatianaPetrRB Za svůj nejlepší tanec si Tatiana Vilhelmová a Petr Čadek vybrali rumbu. U tohoto tance lze ocenit provedení techniky nášlapů, oproti soutěžní rumbě nedošlo tentokráte u Tatiany k výpadku z rytmu, občas ale měla pomalejší nohy. Tanci nelze po emocionální stránce nic vytknout, byl to hezky odvyprávěný milostný příběh.

AlesIvaTango AlesIvaTG Aleš Valenta s Ivou Langerovou si jako svůj nejlepší tanec vybrali quickstep. Vysoké nasazení, hravost a technika nášlapů byly ozdobou tomuto tanci. Aleš se stejně jako v soutěži nevyvaroval drobných krokových nepřesností a malému rozpadu v páru. Rozhodně by slušel i větší kontaktz mezi Alešem a Ivou. Daleko lepší tanec podle mne byl Alešův a Ivin slowfox.

Všechny páry se nakonec představily za pěveckého doprovodu Marka Ebena na jeho vlastní text v rytmu ča-čy. Zatančila si i porota a dokonce i oba moderátoři.

Král a královna tanečního parketu

AlesIvaVitezi IvaJindra Hlasování diváků pomocí SMS rozhodlo o celkovém vítězi StarDance 2. Vítězi druhé řady, králem a královnou tanečního parketu se stali Aleš Valenta a Iva Langerová. Po zásluze. Aleš předvedl ohromný výkonnostní vzestup, v čemž mu zcela určitě pomohla především Iva. U Aleše byly položeny technické základy, na kterých se dokázal rozvinout jeho pohybový talent. Ukázalo se, že Iva jako univerzální partnerka předčila čistokrevného latináře Petra. K výsledku se sluší dodat jen jediné. Král StarDance je mrtev, ať žije král StarDance 2 (na druhém fotu Iva se svým tanečním partnerem Jindrou Činčurou).

Závěrem

Pořad StarDance 2 opět naplnil očekávání skvělé zábavy, postupně lepšího tance a jeho propagaci. Dík patří zcela určitě všem celebritám, které nalezly odvahu zúčastnit se několika měsíční dřiny a na nichž byly výsledky patrné především na tanečním parketě. Doufejme, že se za rok dočkáme StarDance 3. S pořadem StarDance, páry z první i druhé řady se ještě setkáme letos na Silvestra. Článeček o tomto pořadu opět naleznete zde. Závěrem bych chtěl i já poděkovat vám, čtenářům, za kladné či kritické diskusní přípěvky, protože bez vašich reakcí a bez vašeho zájmu by mi bylo zatěžko psát o tomto pořadu. Fotografie z minulého kola budou dodány zítra večer a z dnešního večera po zvěřejnění Českou televizí.

Panáčkovo Videobraní

Video: Tatiana Vilhelmová a Petr Čadek (první a druhý tanec)
Video: Aleš Valenta a Iva Langerová (první a druhý tanec)
Video: Třetí tanec obou páru + bodové výsledky
Video: Finálové tančení + vyhlášení výsledků

Anketa



Sledovanost pořadu: 1.988.000 diváků

Fota a videa: Česká televize

©StarDancer

související články

Valenta má zlato, Vilhelmová dítě! / AHA
Padesátiny Ebena: Víme, co se dělo! / Super.cz
Musím tančit v nejvyšším rytmu / lidovky.cz
Nevyhrála, aspoň šokovala! / Super.cz
Těhotná Vilhelmová na večírku pila, Halíř se loučil / revue.idnes.cz
Valenta vyhrál StarDance / M&M
Marek Eben byl v šoku! / Pikant.cz
Tatiana Drexler: Mladí jsou blázniví / Bleskově.cz
Tanečník Žídkové na veřejnosti: Zabil, ale nic si nepamatuje! (a možná je to tak lepší, dodává StarDancer) / Super.cz


čtenářů online:


počet přečtení:

StarDance

Diskuze k článku

Počet komentářů: 32
1
michala
Reagovat

fandim vilhemoej

2
Jana
Reagovat

Je mi docela blbe z toho, jak porota lichoti Valentovi – to vazne nevideli, jak prvni pulku slowfoxu byli mimo hudbu a ze nebyli ani jednou v poradnem tanecnim drzeni a byli kus od sebe??? (coz mimochodem minule vytykali nekomu jinemu?) Ale je fakt, ze to je jejich asi nejpovedenejsi tanec.

Vyradila bych Kostkovou. Po freestylu Tani to trochu prehnala, ne,
„Uz to nebudeme zdrzovat, tesime se vsichni na finale“????????

A celou dobu fandim Vilhelmove, Valentu proste nemam rada, prijde mi, ze moc netanci. A taky mi prijde, ze kdyz tancuje Tana s Petrem, mam pocit, ze tancujou spolu, ze tancuje par. U Alese s Ivou mam pocit, ze to jsou proste dve individuality – a ve freestylu se to jeste nejak znasobilo…

3
Jana
Reagovat

:-(((( absolutne nechapu :-(

4
rd
Reagovat

Pokud byl :-( myšlen na ten výsledek, já to bohužel chápu, zkuste se zamyslet, kdo většinou posílá SMS do těchto soutěží…

5
bara
Reagovat

Je to divny..podle veškerých internetových anket lidi fandili Vilheimové..ale vyhrál Valenta

6
Standa
Reagovat

Prosím autora o nějaké další informace k podezření, že se jednalo o zmanipulovanou estrádu. Česká televize zřejmě zaujala pohodlnou pozici mrtvého brouka ….. .

7
Eva
Reagovat

Gratuluji vítězům, tančili krásně a byla na nich vidět ohromná radost z tance.

8
Standa
Reagovat

A gde visela tadle anketa? Nikdy jsem ji neviděl

9
StarDancer
Reagovat

To rd, bara: Jedna věc jsou internetové ankety, kde se hlasuje zadarmo a kde hlasují především ti mladší a ti co mají přístup k internetu. Hlasování SMS je rozloženo mezi celou populaci, tím je eliminován vliv pubertální mládeže. Řekl bych, že hlasování přes SMS bylo objektivnější.

10
StarDancer
Reagovat

To Standa: Ticho po pěšině…

11
StarDancer
Reagovat

To Eva: Naprosto souhlasím.

12
StarDancer
Reagovat

To Standa (23:24): Viseva napvavo vedve fekvetáfe :)

13
houbishe
Reagovat

zadny remcani, Valenta je koren :D

14
Charlene
Reagovat

Jana: jaks přišla na to, že Aleš s Ivou byli ve slowfoxu mimo hudbu? Koukala jsem na to s dvěma závodními tanečníky (standarďáky) a ani jednomu z nás to nepřišlo mimo ;o)

15
Julca
Reagovat

Ja mam proste radsi Vilhelmku…. Valenta tancuje slusne, ale na Tanu nema… :) Rekla bych, ze je to vec nazoru, nejen ve StarDance – i na obyc tanecni soutezi, a to ja vim, protoze ja sama soutezne tancim latinu.

16
StarDancer
Reagovat

To Charlene: Pokud by A+I šli ve slowfoxu mimo hudbu, pak bych si toho určitě všiml a napsal o tom. To je tím, že Jana fandila páru T+P a její oblíbenci nevyhráli.

17
Charlene
Reagovat

To StarDancer: Můj názor je stejný jako tvůj :o) jsem jsem chtěla vědět, jestli pro to měla nějaký rozumný argument :o) Jinak moc díky za tvé komentáře k celému StarDance :o)

18
leni
Reagovat

zdravim, jen bych chtela moc podekovat za videa… takze diky moc a krasne vanoce:o)

19
StarDancer
Reagovat

To leni: Poděkování patří RadstaRovi, má práce je pouze text a ostatní.

20
Petaa
Reagovat

„Vítězi druhé řady, králem a královnou tanečního parketu se stali Aleš Valenta a Iva Langerová. Po zásluze.“

No, myslim, ze kdyby vyhrala Tatiana s Petrem, tak by to taky bylo „po zasluze“. :) Libily se mi oba pary a vubec mi neprislo, ze by Ales s Ivou ostatni tolik prevysovali. Treba jejich finalova cha-cha byla urcite „nejhorsi“ soutezni tanec posledniho vecera. Ale co, je to hlavne zabava…
Tak uz se tesim na pristi rok! :)

21
StarDancer
Reagovat

To Petaa: Pokud by vyhráli Tatiana s Petrem, už by to tak zasloužené nebylo. Aleš s Ivou měli podstatně lepší standard a latina nebyla zas o tolik horší než v podání Tatiany a Petra. Jsem rád, že zvítězil po taneční stránce ten nejlepší pár. V loňském roce jsme byli o velké finále ochuzeni, když se zranil Jára Kuneš, protože by jinak Mahu s Járou museli s přehledem vyhrát. Roman s Kristýnou byli oproti nim poloviční.

22
StarDancer
Reagovat

Přidány nové fotografie :)

23
Jana
Reagovat

treba proto, ze jsem zavodne tancovala? Zezacatku sli vazne mimo hudbu… A vetsinou se snazim divat na veci objektivne. Je fakt, ze jsem fandila druhemu paru, ale proste se mi nelibi, kdyz porota jeden par za neco kritizuje a u druheho si toho vubec nevsimne, pripadne za to dokonce pochvali (viz napr. tanec versus show v jednotlivych vystoupenich). Ale pardon, nekolikrat se tam vic lidi proreklo, ze fandi Alesovi. A uz jsem i rekla, co mi vadilo na Alesovi s Ivou, prislo mi, ze ta jejich vystoupeni jsou moc vypocitana na efekt a netancuji pro radost, na rozdil od druheho finaloveho paru. Bohuzel se tu myslim projevil i fakt, ktera cast paru byla profikem :-) A co se tyce freestylu, nerikam, ze se mi Ales s Ivou nelibili, ale prislo mi, ze nepredvedli nic noveho, na rozdil od Tani s Petrem. Ale co, Tana ma cenu nad vsechny ceny a dulezite je, ze se vsichni vcetne nas pobavili. Uprimne, nejvic me stejne mrzelo vypadnuti Medvedu, prislo mi, ze to berou nejvic poctive.

24
StarDancer
Reagovat

To Jana: Tak mi to nedalo, a podíval jsem se na videokazetu. Musel jsem hodně hledat, abych našel v první třetině dva kroky, kdy Aleš nešel striktně za hudbou, ale přesně do hudby.

Zřejmě je to už nějaký pátek, co jsi tancovala. Současný trend je protáhnout nášlap doby slow až ke druhé době (nikoli jako dříve téměř součaasně s první dobou) a to bylo u Aleše naprosto v pořádku. Dalo by se polemizovat s chůzí mimo hudbu v závěru tance, ale ani tam k nějakému výraznému výpadku nedošlo. Na soutěžích třídy C jsou občas k vidění podstatně horší výkony.

25
Kája
Reagovat

Nejsem si vůbec jistá,že by vloni vyhrála Mahulena s Jardou.Mahulena mnoha lidem nesedne a pamatuji se,že s rovnováhou měla mnohem větší problém než letos Tatiana.Lidé se nerozhodují vůbec podle tanečního výkonu,jaký je zde hodnocen.Toho není prostý divák schopen.Myslím,že by se nedostala zdaleka tak daleko jako Táńa.

26
Jirka
Reagovat

Na diskusi na CT se objevila jedna vec, se kterou souhlasim, tak ji s dovolenim zminim i tady. Ales mohl a zrejme i skutecne ziskal sympatie lidi tim, ze hodnoceni poroty, at uz kladne nebo kriticke, prijal vzdy s usmevem a nedelal z toho vedu. Nakonec u akrobatickeho lyzovani delaji rozhodci obcas veci a stejne je musite akceptovat. Naopak u Tatiany bylo v pripade kritiky videt, ze je nastvana, podrazdena a slova porotcu nebere, cimz jenom nahrala tem, kdo o ni tvrdi, ze vystupovala arogantne.

27
StarDancer
Reagovat

To Kája: Porovnáváš neporovnatelné. Nemůžeš srovnávat účastníky StarDance a StarDance 2 navzájem. Měli jiné soupeře, jiné partnery, jinou porotu a byla i jiná doba. Po taneční stránce byli loni nejlepší Mahu s Járou. Roman s Kristýnou byli oproti nim poloviční. Letos nakonec zvítězila kvalita podepřená skromností nad popularitou a mírně afektovaným vystupováním. Myslím, že by v loňském roce by to přímo muselo skončit vítězstvím Mahu a Járy, protože předváděli nejkvalitnější tanec. To jak se vyvíjela vloni diskuse okolo tohoto páru je úplně stejné jako letos u Aleše s Ivou. Lidičkové, kteří sami nikdy nic nedokázali prostě těm dobrým závidí, a proto na ně plivou nadávky nebo se je snaží urážet nebo snižovat jejich výkon. Je to takový oblíbený český sport, tahleta závist.

28
Kája
Reagovat

Na nikoho jsem neplivala,nikomu nic nezávidím.Zaujatost čiší z někoho jiného.

29
Jana
Reagovat

to Stardancer: Nekoukala jsem na to sama, ale take s tanecnimi mistry urovne M :-) Ale to je asi jedno… Podle meho nazoru si nikdo nezaslouzil vyhrat vic, oba pary byly stejne dobre a oba by si to zaslouzili stejne a meli sve prednosti i chyby. Ano, fandila jsem Vilhelmove. Ale proste mi vadi, kdyz se nekdo ocividne protlacuje, coz bohuzel ted bylo jasne. A uprimne, nejslabsi byla Kostkova :-)

30
StarDancer
Reagovat

To Kája: Psal jsem o diskusi. Pokud si přečteš diskusi na oficiálních stránkách České televize, tak zjistíš, jak moc se tam nadávalo Alešovi a Ivě. O tobě jsem v této souvislosti nenapsal ani čárku, je to myšleno všeobecně.

31
StarDancer
Reagovat

To Jana: Prosím, můžeš definovat „taneční mistry úrovně M“? Jsou to tanečníci s třídou M, taneční mistři nebo snad obojí? Já jsem rozdíly viděl. Zpočátku se mi Aleš vůbec nelíbil, ale postupně se hodně zlepšil. Rozdíl mezi ním a Tatianou ve standardu byl větší než mezi Tatianou a ním v latině. Dalo by se to vyjádřit asi poměrem 5:4 pro Aleše.

32
Anet
Reagovat

Já jsem fandila Čadkovi!

Přidat komentář