Panáček v reality show

StarDance 2 – 7. kolo (15.12.2007) + video

15. Prosinec 2007 | napsal(a): | reality show: StarDance

StarDanceII StarDance 2 dospěl do semifinále. V soutěži zůstaly poslední tři páry, které se budou ucházet o přízeň poroty a diváků. Dnes vypadne poslední pár ze StarDance 2 a zbylé dva páry se utkají za týden ve finále. Příští týden uvidíme i všech osm párů, které se zúčastily StarDance 2. Dnes večer budeme

Semifinále StarDance 2 zcela převálcovalo konkurenční televize. StarDance 2 sledovalo 1 milion 836 tisíc diváků. Premiéru Petera Pana na Nově sledovalo o celý 1 milion diváků méně. Adrenalin na Primě shlédlo jen 536 tisíc diváků.

svědky tanečního souboje mezi Jiřím Schmitzerem se Simonou Švrčkovou, Alešem Valentou s Ivou Langerovou a Tatianou Vilhelmovou s Petrem Čadkem. Kdo z nich dosáhne na vysněné finále StarDance 2?

Rozbor situace

JiriSimonaPaso Jiří Schmitzer a Simona Švrčková jsou zatím podle hodnocení poroty nejhorším párem. Získali celkem 170 bodů z 280 možných. Za úvodní ča-ču získal pár 18, za quickstep 23, za jive 29, za slowfox 25 za sambu 19, za paso-doble 27 a za waltz 29 bodů. Jiří se postupně zlepšuje, ale jeho pokroky jsou vůči ostatním hodně malé. Jiřímu sedí více standard, kde se dá dobře schovat jeho nepohyblivost. Jako názorná ukázka může posloužit právě minulé kolo, kdy v pasu-doble připomínal Jiří spíše pana správce v Postřižinách s jednou nataženou posilovací pružinou při příchodu Pepina, ale ve waltzu se podařilo nedostatky Jiřího skrýt. Většinu tance v latině obstarává pochopitelně Simona. Ve hře o finále Jiřího drží hlasy diváků, kterým je jeho neobratný pohyb a ve společném valčíku dokonce potulka po tanečním parketě sympatická. Tanečně však tento jinak skvělý herec je podprůměrný až tragický.

AlesIvaCC Aleš Valenta a Iva Langerová předvádějí technicky velmi dobré výkony. Bohužel, druhá stránka tance, emoční vyjádření, poněkud pokulhává. Tento pár je zatím porotou hodnocen ze všech párů nejlépe. Dlužno však dodat, že v některých případech je výkon nadhodnocen. Aleš s Ivou získali celkem 228 bodů, za waltz 30, za rumbu 35, za jive 27, za slowfox 38, za sambu 32, za tango 34 a za ča-ču 32 bodů. Aleš se může pyšnit dobrou technikou. Za partnerku má ze zúčastněných dam tu nejlepší, která není specialistkou na standard nebo latinu. Iva zvládá výborně oba druhy tanců a je vicemistryní republiky právě v deseti tancích. Na specializovaných mistrovstvích republiky končí se svým partnerem Jindrou Činčurou pravidelně v semifinále, to je mezi dvanácti nejlepšími. Alešův projev tance je studený, chybí mu vřelost a komunikace s obecenstvem. Přesto je tento pár favoritem soutěže.

TatianaPetrTG Tatiana Vilhelmová a Petr Čadek vynikají především v latinských tancích, které jsou Petrovou doménou. Celkově získal tento pár 224 bodů, za ča-ču 32, za quickstep 33, za jive 28, za slowfox 26, za sambu 39, za rumbu 34 a za tango 32 bodů. I zde je mnohdy porota více než příznivě nakloněna a opomíjí hrubé chyby, jako například vypadnutí z rytmu v rumbě. Petr je ve standardu ztracen a pokud začne mít problémy on, Tatiana ho z bryndy rozhodně nevytáhne. Tahounem páru je Petr, který občas zapomíná, že nemá po svém boku svou partnerku, ale člověka, který se tancovat teprve učí. Mnohdy je pak pár nevyvážený. Technika u tohoto páru je jak na houpačce. Někdy skvělá, někdy pod psa. Rozhodně se ale nedá páru upřít prožívání tance. Společně s Alešem a Ivou je tento pár druhým favoritem soutěže.

Kdo má tedy šanci být lepší dalších dvou párů? Prakticky není favorit. Anketa u předchozího článku odhalila, že šance jsou hodně vyrovnané. Patrně se skloubila přání s realitou, kdy mnoho hlasujících věří tomu, že SMS rozhodnou o postupu Jiřího na úkor jednoho ze dvou favoritů. Jak to ale opravdu dopadne si musíme počkat až na večer.

Co dnes večer uslyšíme?

Česká televize byla opět na informace skoupá a dokonce se dopustila velké chyby. Dnes páry předvedou zbylé dva tance, které ještě netančily. Jiří se Simonou předvedou tango a rumbu, Aleš s Ivou quickstep a paso-doble (ČT uvedla místo quickstepu waltz, který pár předvedl hned v úvodním večeru) a Tatiana s Petrem waltz a paso-doble.

If I Were A Painting – SW – Tatiana a Petr
Imagine (J. Lennon) – RB – Jiří a Simona
Sparkling Diamonds – QS – Aleš a Iva
Rocky III – TG – Jiří a Simona
Espana Cani – PD – Tatiana a Petr

Dražba Schmitzerových jägerovek

Dražba tréninkových jägerovek Jiřího Schmitzera pokračuje. V pondělí je poslední den, kdy lze prozatím nejvyšší nabídku přebít. Současná hodnota gatí je rovných 200.000 korun. Celý průběh aukce můžete sledovat zde.

Dnešní taneční výkony

AlesIvaPaso AlesIvaPD První se dnes objevili v rytmu paso-doble na tanečním parketu Aleš Valenta a Iva Langerová. Tento tanec byl technicky na vysoké úrovni. přesto se objevily drobnosti, které by se daly vytknout. Místy bylo Alešovo napětí nedotažené, slušela by větší pohyblivost, gesta zůstávala nedotažená, mohla být větší. Skladba byla v pomalejším tempu, ktré nahrávalo právě technice. Aleš ho technicky zvládl dobře, přesto došlo k malému zaváhání. Má známka za tento tanec by byla 9, porota v obvyklém složení a pořadí ocenila Alešův a Ivin výkon známkami 9, 10, 10 a 9.

JiriSimonaRB JiriSimonaRumba Jiří Schmitzer a Simona Švrčková předvedli svou rumbu. Bohužel tento výkon se jako taneční moc hodnotit nedá. Jiřímu se nedá upřít snaha, ale taneční oko zaplakalo. Malá práce boků, skok místo kroku, atletické pojetí místo romantické něžnosti, špatná technika kroků navíc mimo rytmus. Tanci hodně uškodila značná statičnost. Jiří za celý tanec udělal snad jen deset kroků, jinak stál a Simona tančila kolem něj. Má známka by za tento výkon byla hodně nízká, protože k rumbě opravdu nedošlo, 4. Porota vytáhla tabulky s čísly 7, 6, 7 a 6.

TatianaPetrWaltz TatianaPetrSW První kolo uzavřel pár Tatiana Vilhelmová a Petr Čadek. Jejich waltz byl místy prodchnut nepřesnostmi. U Petra se projevovaly technické nedostatky. Bylo poznat, že je latinář. U Tatiany se často objevovaly vysoké nášlapy a krokové nepřesnosti, které kazily dojem. Ocenil bych provedení pivotových otáček. Pár měl na přípravu méně času než jeho protivníci, protože Petr Čadek se stal mistrem České republiky v latinskoamerických tancích profesionálů. Nicméně na to nelze brát ohled, rozhoduje předvedený výkon. Má známka za tento tanec by byla 8, porota oznámkovala tento pár čísly 8, 8, 8 a 7.

Druhé kolo

AlesIvaQS AlesIvaQuick Druhé kolo načal opět Aleš Valenta s Ivou Langerovou s quickstepem. Aleš si očividně tanec užíval. Technicky a fyzicky náročný tanec sice zvládl, ale za cenu velkých chyb. Často v krokových variacích docházelo k rozpadu páru, kdy Aleš šel mimo rytmus, několikrát došlo k výpadku v krocích, tanec byl prošpikován nepřesnostmi. Aleš svou partnerku nestíhal a na to, aby se alespoň své partnerce zčásti vyrovnal, musel by se tomuto tanci věnovat podstatně déle. Jiné tance Aleš zvládl rozhodně lépe. Má známka by za tento tanec byla 7, porota závažné chyby přehlédla a ocenila výkon známkami 9, 10, 10 a 9.

JiriSimonaTango JiriSimonaTG Tango v podání Jiřího Schmitzera a Simony Švrčkové bylo tanečním utrpením. Na tomto tanci prakticky nebylo co hodnotit. Nevhodný výběr skladby, příliš pomalé tempo, hrůzná technika, statické vystoupení doplněné neustálým Jiřího předklonem bez patřičného náboje a charakteru, bez napětí… To jsou jen ty na první pohled nejzřetelnější chyby. Skladba z třetího dílu Rocky předznamenala i mou známku, 3. Porota byla jiného názoru, byť i ona dala dnes poměrně nízké ohodnocení, 6, 6, 6 a 6.

TatianaPetrPD TatianaPetrPaso Poslední tanec dnešního semifinále byl v rytmu paso-doble a předvedli se v něm Tatiana Vilhelmová a Petr Čadek. Tento tanec nedosáhl kvalit Alešova prvního dnešního vystoupení. U Tatiany bylo místy napětí v nesprávných místech. Projevovala se u ní značná nejistota a k velkým zaváháním došlo v točkách. Opět se u Tatiany projevil její problém s příliš vysokými nášlapy a některé pohyby zůstaly nedotažené. Celkově mělo toto paso slabší náboj, bylo trochu nudné jakoby bez akce, bez momentu překvapení. Má známka by byla 7, porota ohodnotila předvedené paso známkami 10, 9, 10 a 8.

Kdo si nezatančí finále?

JiriSimonaTango Známky poroty a hlasování diváků pomocí SMS rozhodly o tom, že se finále nezúčastní pár Jiří Schmitzer a Simona Švrčková. Jiří Schmitzer se trápil celý průběh StarDance 2 a jeho vypadnutí je pro něj vysvobozením. Už před týdnem, kdy postoupil na úkor tanečně zdatnějšího páru bylo na Jiřím se Simonou poznat, že je to hodně mrzí a že by nejraději svou útrpnou pouť zakončili. Nutno poznamenat, že se Jiří postupně zlepšoval, ale poslední dva večery byly z jeho strany kromě waltzu tragické. Do finále se tedy naštěstí dostaly páry, které od počátku svými výkony ostatní převyšovaly.

Pár slov k porotě

Porota se dnes snažila být hodně objektivní. Bohužel se stejně jako před rokem projevila tendence dávat postupně vyšší a vyšší známky, ačkoliv výkony známkám neodpovídaly. Všechny páry se pochopitelně zlepšovaly, ale výkony byly nevyrovnané. Skvělý výkon byl vystřídán téměř propadákem a naopak. Porota leckdy tento fakt ignorovala či přehlížela hrubé chyby a nedostatky. Dnešní hodnocení po součtu odpovídalo realitě, přesto i dnes byly některé známky nadsazené. Příští týden bude porota hodnotit naposledy, a tak můžeme očekávat záplavu desítek.

Hrubá chyba ČT

Česká televize se dopustila první hrubé chyby. Když jsem si pročítal diskusi na oficiálních stránkách padla tam zmínka o zobrazení hodnocení. Podíval jsem se na nahrávku a musím konstatovat, že se skutečně Česká televize dopustila vážného faux-pas. Hned při prvním hodnocení Aleše Valenty a Ivy Langerové se objevila známka v titulku dříve, než stačil Zdeněk Chlopčík svou známku vytáhnout. Tato hrubka zcela zákonitě povede k podezření, že známky jsou známy už dopředu a celý pořad je tak jen fraškou řízenou scénářem. Česká televize by měla celou záležitost bleskově vysvětlit a divákům se omluvit, pokud už není pozdě.

Panáčkovo Videobraní

Video: Tatiana Vilhelmová a Petr Čadek
Video: Aleš Valenta a Iva Langerová + hodnocení poroty
Video: Jiří Schmitzer a Simona Švrčková

Anketa



Sledovanost pořadu: 1.836.000 diváků

Fota a videa: Česká televize

©StarDancer

související články

Schmitzerova partnerka: Nejdřív konec a pak… Zásnuby! / AHA
Schmitzerova tanečnice: Slzy zklamání i štěstí / Blesk.cz
SCHMITZER provdal partnerku! / Šíp
VILHELMOVÁ – Syn doma sám! / Šíp
Romantika ve StarDance: partnerka Schmitzera se bude vdávat / revue.idnes.cz
Aleš Valenta nutí svou partnerku dělat správně salta! / Super.cz


čtenářů online:


počet přečtení:

StarDance

Diskuze k článku

Počet komentářů: 9
1
Saldo
Reagovat

Sleduji hodnocení StarDance na tomto webu od začátku soutěže a porovnávám s tím, co jsem shlédl. Je to zajímavé čtení, zjevně zasvěcené a fundované – pokud mohu posoudit jako laik. Snad by neuškodila maličko větší shovívavost vzhledem k amatérismu soutěžících a mnohdy šibeničním termínům pro nácvik.
Jinak ovšem děkuji za příspěvky, jen škoda, že nejsou k dispozici i videozáznamy z minulých kol.
S.

2
Jirik
Reagovat

Obdiv všem tanecnikum. Bez rozdilu!

3
Radim
Reagovat

Nevidím důvod, proč by měla mít porota dopředu připravené známky, určitě by se někdo ozval. Spíše to vidím tak, že během přechodu tanečníků dozadu porota předá hodnocení televizi, aby stihla bez problémů známky zobrazit na obrazovce.

4
rd
Reagovat

A bylo by video i z dřívějších kol kromě šestého?

Reagovat

rd, bohužel nebylo, to RadstaR byl plně vytížen nahráváním VyVolených.

6
StarDancer
Reagovat

Děkuji RadstaRovi za vložení videí :)

7
StarDancer
Reagovat

To Saldo: Pokud bych byl vůči všem shovívavý, tak jak by ses dozvěděl, co dělají za chyby? A věř tomu, že shovívavý jsem, ale jen do určité míry :)

8
Zouhí
Reagovat

Je to stejně nako ve slovenské Let’s Dance. Jakmile pár dotančí, porota napíše na papír známky a dá je někomu z produkce. Ten je tam pak zanese, aby je ČT stihla dát do grafiky. Někdy je dokonce ten produkční vidět v záběru….

9
StarDancer
Reagovat

Nové fotografie :)

Přidat komentář