Panáček v reality show

StarDance 2 – 6. kolo (8.12.2007) + video

8. Prosinec 2007 | napsal(a): | reality show: StarDance

StarDanceII StarDance 2 vstoupil do své druhé poloviny. Po minulém kole zůstali na tanečním parketu tři mušketýři a jedna dáma ucházející se o přízeň publika a poroty svými výkony a předvedením svých tanečních schopností. Tento týden byl pro zbývající čtveřici ve StarDance 2 hodně krušný. Tentokráte totiž musí předvést dva tance, takže na pilování a vychytávání much nebyl vůbec čas.

Malá rekapitulace

Páry mají za sebou pět soutěžních večerů. V prvních dvou večerech se představilo všech osm soutěžících, poté začaly páry po jednom ubývat. V prvním kole jsme měli možnost vidět tance waltz a cha-cha. Porota předvedné výkony ocenila následovně:

Michal a Michaela – CC – 6775 – 25 bodů (3. místo)
Monika a Honza – SW – 5566 – 22 (4.)
Jiří a Simona – CC – 4554 – 18 (7.)
Robet a Vanda – SW – 4554 – 18 (7.)
Štěpánka a Michal – CC – 5655 – 21 (5.)
Aleš a Iva – SW – 8787 – 30 (2.)
Tatiana a Petr – CC – 8888 – 32 (1.)
Lenka a Michael – SW – 4664 – 20 (6.)

Ve druhém kole o týden později byly na řadě tance rumba a quickstep. Po tomto večeru se rozloučil se soutěží pár Štěpánka Hilgertová a Michal Němeček. Jak bodově viděla výkony soutěžích porota?

Štěpánka a MichalLenka a Michael – RB – 5664 – 21 bodů (8. místo)
Michal a Michaela – QS – 7887 – 30 (3.)
Monika a Honza – RB – 5787 – 27 (5.)
Jiří a Simona – QS – 5675 – 23 (6.)
Robert a Vanda – RB – 8776 – 28 (4.)
Tatiana a Petr – QS – 7899 – 33 (2.)
Aleš a Iva – RB – 9989 – 35 (1.)
Štěpánka a Michal – QS – 4675 – 22 (7.)

Třetí kolo bylo ve znamení tanců jive a tango. Po tomto kole už v soutěži dál nepokračoval pár Lenka Filipová a Michael Petr. Jaké byly bodové zisky soutěžících z pohledu poroty?

Lenka a MichaelAleš a Iva – JI – 7776 – 27 bodů (5. místo)
Robert a Vanda – TG – 5564 – 20 (6.)
Tatiana a Petr – JI – 8875 – 28 (4.)
Lenka a Michael – TG – 5553 – 18 (7.)
Michal a Michaela – JI – 8887 – 31 (1.)
Monika a Honza – TG – 7888 – 31 (1.)
Jiří a Simona – JI – 9776 – 29 (3.)
Štěpánka a Michal – vypadli ve 2. kole

Čtvrté kolo bylo poznamenáno tragédií Honzy Halíře. Jeho partnerka, Monika Žídková se po Honzově autonehodě rozhodla v soutěži nepokračovat. Zbývající páry tedy předvedly svůj slowfox a paso-doble bez obavy z vypadnutí. Porota hodnotila pouze formálně, její bodové hodnocení se nezapočítávalo.

Monika a HonzaTatiana a Petr – SF – 6686 – 26 bodů (4. místo)
Michal a Michaela – PD – 7998 – 33 (2.)
Jiří a Simona – SF – 7774 – 25 (5.)
Robert a Vanda – PD – 6786 – 27 (3.)
Aleš a Iva – SF – 991010 – 38 (1.)
Monika a Honza – odstoupili ze soutěže
Lenka a Michael – vypadli ve 3. kole
Štěpánka a Michal – vypadli ve 2. kole

Před týdnem se tančilo páté, sambové kolo doplněné společným valčíkem. Po tomto večeru byl ze soutěže vyřazen Robert Záruba a Vanda Dětinská. Porota viděla výkony soutěžících následovně:

Robert a VandaJiří a Simona – SB – 4465 – 19 bodů (5. místo)
Aleš a Iva – SB – 8888 – 32 (3.)
Robert a Vanda – SB – 6876 – 27 (4.)
Michal a Michaela – SB – 8988 – 33 (2.)
Tatiana a Petr – SB – 1091010 – 39 (1.)
Monika a Honza – odstoupili ve 4. kole
Lenka a Michael – vypadli ve 3. kole
Štěpánka a Michal – vypadli ve 2. kole

Sázkové kanceláře předpokládají, že nejmenší šance na vítězství má Jiří Schmitzer a Simona Švrčková. Čtenáři Panáčka v anketě označili tentýž pár jako největšího adepta na vypadnutí ze soutěže. Myslím si, že diváci Jiřího se Simonou nenechají ze StarDance 2 vypadnout a z mého pohledu to bude pro vypadnuvší pár ohromná škoda, protože by na úkor Jiřího vypadl pár, který tančí o mnoho lépe. Nechme se ale překvapit, čím nás, porotu a sami sebe večer páry překvapí.

Co dnes uslyšíme?

ČT zveřejnila pouze polovinu skladeb, snad proto, aby diváky napnula. Je to škoda, protože názvy skladeb se při tanci nezobrazují a v tomto bodě ČT zaostává za Novou. Dnes tedy uslyšíme:

Kiss – Cha-Cha-Cha – Aleš a Iva
Who Would Imagine a King – Waltz – Jiří a Simona
Eleanor Rigby – Tango – Tatiana a Petr (ukázka z polského Tanec s hvězdami)
Satisfy My Soul – Rumba – Michal a Michaela

Dražba Schmitzerových jägerovek

Cena jägerovek stagnuje, zatím se nenašel nikdo, kdo by překonal částku 112.050 Kč. Celý průběh aukce můžete sledovat zde.

Jaké tedy bylo dnešní 6. kolo?

MichalMichaelaWaltz MichalMichaelaSW Jako první dnes na parket přišli Michal Dlouhý a Michaela Gatěková, aby předvedli svůj dnešní první tanec, waltz. Bohužel, tento tanec v podání M&M’s byl tím nejhorším co v soutěži zatím předvedli. U Michala převládalo nahrbení k partnerce, vadilo mi lámání Michalovy pravé ruky (vylézající rameno). Waltzová vlna byla spíše vlnkou na stojícím rybníku. Malé krůčky a malá snížení jen dokreslila špatný výkon. Celý tanec neměl „šťávu“ byl odtančen jako by bez elánu. V momentě, kdy pár od sebe tančil oddděleně se Michal ztratil docela a vypadal jako kdyby si teprve na tréninku zkoušel kroky. na místěš bylo ponechat ruce v tanečním držení. Má známka by byla 5, porota ve stejném složení a pořadí ocenila výkon tohoto páru známkami 4, 8, 8 a 5.

TatianaPetrRB TatianaPetrRumba Druzí přišli na parket se svou rumbou Tatiana Vilhelmová a Petr Čadek. U Tatiany se minimálně čtyřikrát projevila nejistota ve stabilitě, některé pohyby byly nedotažené, ocenil bych techniku kroku. Porota si ale absolutně nevšimla skutečnosti, že Tatiana šla mimo hudbu, což je prohřešek dosti závažný i u začátečníků, velice často Petra předbíhala. Poměrně často docházelo k zaváháním. Rumba v podání tohoto páru je vŕovněž zatím nejhorším výkonem stejně jako u předchozího páru. Má známka především kvůli nedodržení rytmu by byla 6, porota opět značně nadhodnotila výkon a udělila známky 8, 10, 9 a 7.

AlesIvaTango AlesIvaTG Třetí v pořadí přišli na parket se svým tangem Aleš Valenta a Iva Langerová. Výběr skladby nebyl nejšťastnější. Ocenil bych zařazené prvky pravého argentinského tanga, ale celkově bylo předvedeného tance opravdu málo. Pár se topil v zastavených pohybech a dlouhých prodlevách. tanci by svědčilo více napětí a více ostrosti. Poměrně často docházelo u Aleše ke krokovým nepřesnostem vyplývajících ze složitosti a poměrně často Alešovi padala hlava vpřed. Má známka by za předvedený výkon byla 6, porota udělila známky 8, 9, 9 a 8.

JiriSimonaPD JiriSimonaPaso První část večera přišli uzavřít se svým paso-doble Jiří Schmitzer a Simona Švrčková. V momentě, kdy Jiří stál v póze, tak to ještě šlo. V momentě, kdy se rozpohyboval, šla z předvedeného výkonu hrůza. Příliš často Jiří připomínal spíše atleta nebo gymnastu. Pokud by se Jiří ocitl ve skutečné aréně, býk by se porazil sám smíchy. Prakticky nebylo co hodnotit. Má známka by za předvedenou snahu byla 4, porota musela být okouzlena svérázným pojetím a udělila známky 8, 5, 7 a 7.

Druhá část

MichalMichaelaRumba MichalMichaelaRB Druhou část načali svou rumbou Michal Dlouhý a Michaela Gatěková. Rumba v podání M&M’s byla podstatně lepší než jejich první tanec. Technika byla na velice slušné úrovni, svědčila by trochu větší práce boků. Některé doby byly příliš sekané a na můj vkus až příliš póz, přesto výborně odtančený příběh. Zcela jednoznačně nejlepší výkon tohoto páru v celé soutěži. Má známka by byla 9, porota ohodnotila tento tanec tabulkami s čísly 9, 9, 10 a 9.

TatianaPetrTG TatianaPetrTango Se svým druhým tancem, tangem, přišli na parket Tatiana Vilhelmová a Petr Čadek. Beatles byli hodně těžkou doprovodnou skladbou. Petr zpočátku zaujal postoj alá Antonio Banderas a z jeho strany mi tango přišlo spíše jako paso-doble. Napětí nebylo správné, k velkým problémům došlo v otevřené promenádě, která rovněž nebyla provedena správně ani u Petra. Docházelo ke krokovým nepřesnostem a několikrát i k zaváhání Tatiany. Toto tango ale bylo lepší než Alešovo a má známka by byla 7, porota ocenila výkon čísly 8, 7, 10 a 7.

AlesIvaChaCha AlesIvaCC Předposlední tanec večera byla cha-cha v podání Aleše Valenty a Ivy Langerové. Skladba ve volnějším tempu svědčila technice. Ocenil bych Alešovu práci nohou, celkový dojem ale kazilo postavení vršku těla a slabší práce rukou. Rovněž opakování jedné figury po dobu snad deseti patnácti taktů nebylo tím pravým ořechovým. Má známka by byla 7, porota ocenila předvedený výkon známkami 8, 8, 9 a 7.

JiriSimonaSW JiriSimonaWaltz Poslední tanec večera, waltz byl v podání Jiřího Schmitzera se Simonou Švrčkovou. Tento tanec byl rozhodně lepší úvodního pasa-doble. Přesto se u Jiřího objevovala přílišná opatrnost a váhání v sestavě. U Jiřího mi vadilo postavení hlavy, která často padal vpřed a hrbení postavy směrem k partnerce. Občasné krokové nepřesnosti vyvrcholily výpadkem z rytmu. Velmi rušivým elementem bylo stěhování partnerky sunutím vpřed, při kterém Jiří opravdu vypadal jako stěhovák. Má známka za předvedený výkon a snahu by byla při nejlepší vůli 6, porota udělila známky v hodnotách 8, 7, 7 a 7.

Kdo neskončí na bedně?

MichalMichaelaRB Názor odborné poroty a hlasování diváků pomocí SMS rozhodlo, že za týden o finále nebude bojovat taneční pár Michal Dlouhý a Michaela Gatěková. Bohužel se přesně potvrdila má slova před týdnem o nekritičnosti diváků, když svými hlasy na úkor zdatného tanečního páru postoupil pár, který předvádí hodně špatné výkony. Michal s Míšou předváděli velice slušné výkony, mnohdy ve vysokém nasazení a jejich dnešní rumba byla lahůdka. Stejně jako před rokem se můžeme tedy těšit na to, že Jiří se Simonou se nakonec na úkor dalšího páru zúčastní finále. Za týden se dozvíme, zda do finále postoupí páry které si to opravdu zaslouží nebo zda postoupí Jiří na úkor Tatiany nebo Aleše.

Pár slov k porotě

Pořad se blíží do svého finále, a tak porota začíná častěji udělovat vysoké známky. Pokud si dnes někdo od poroty zasloužil desítku, pak to bylo duo medvídků za svou rumbu. Tatiana si za dnešní výkony absolutorium nezasloužila ani v rumbě ani v pasu. Hodnocení pasa Jiřího bylo silně nadhodnocené, stejně jako rumba Tatiany. Tentokráte nedošlo k podobnému excesu jako před týdnem, kdy porota de facto vyřadila z dalších bojů Roberta s Vandou. Hodnocení poroty bylo tentokrát střízlivější a daleko víc odpovídalo předvedeným výkonům. Neodpustím si opět poznámku na nekritické diváky, kteří svými hlasy udržují soutěži pár, který měl vypadnout již před měsícem.

Panáčkovo Videobraní – vystoupení jednotlivých párů

Video: Michal Dlouhý a Michaela Gatěková
Video: Tatiana Vilhelmová a Petr Čadek
Video: Aleš Valenta a Iva Langerová
Video: Jiří Schmitzer a Simona Švrčková

Anketa



Sledovanost pořadu: 1.458.000 diváků

Fota a videa: Česká televize

©StarDancer

související články

Stardance II opustili Michal Dlouhý s Michaelou Gatěkovou / Novinky.cz
Dotančili „medvědi“: Dlouhý a Gatěková / Bleskově.cz
Partner Žídkové: 5 let vězení? / Blesk.cz
StarDance: Sexuální harašení? / AHA
Medvídkům je konec / Denik.cz
Aleš Valenta: Předvádí »vruty« i na parketu! / AHA
´Míšové´ jsou z kola venku / Blesk
StarDance: prkenný Schmitzer je podle partnerky nejlepší / Týden.cz
Dlouhý s Gatěkovou vypadli navzdory skvělé rumbě / Týden.cz
Monika Žídková: Porotce Hess je občas vulgární! / ona.idnes.cz
Český slavík zaujal více diváků než StarDance / M&M


čtenářů online:


počet přečtení:

StarDance

Diskuze k článku

Počet komentářů: 11
1
pt
Reagovat

Možná se autorovi zdálo tango Vilhelmové lepší, přes horší postavení, spoustu kroků přes špičku, tahanice v páru, a to že to vlastně ani nebylo tango. A měli byste všichni tancovat rumbu na pokrčených kolenou, abyste měli excelentní techniku Dlouhého. Zato si myslím, že rumba Vilhelmové byla rozhodně lepší, než její slowfox, nebo tango.

2
444
Reagovat

samozřejmě, že star dance je o tanci, ale také o zábavě.. nemůžete vytýkat divákům koho volí.. kdyby se měly hodnotit tance jako tance, mohla by se udělat soutěž profesionálů, ale na to by se asi moc lidí nedívalo.. jde o zábavu a pan Schmitzer zábavný je. a narážky na jeho techniku či výkony mi příjdou zbytečné. myslím, že je skvělé, že se této soutěže účastní

3
ZV
Reagovat

V této soutěži jde především o výraz a působivost celého výkonu. Jediný z porotců (a to včetně autora), kdo takto hodnotí soutěžící páry, je Tatiana Drexler, která se zbytečně nepozastavuje nad chybnými kroky a výpadky z rytmu, kterých si obyčejný divák mnohdy vůbec nevšimne. Správně odlišila Star dance a taneční soutěž profesionálů.
A jestliže tango Tatiany Vilhelmové se svou choreografií klasickému tangu nepřibliživalo, tak to není její chyba, ale chyba Petra Čadka, který choreografii navrhuje.

4
Pepa
Reagovat

I zábava má své hranice. V podání Jiřího Schmitzera se těží z míst, která nejsou pro diváka sledujícího taneční soutěž výrazná na tolik, aby z nich dokázal plně čerpat. Jeho humor spočívá v originálních textech a písních (jsou vážně skvělé a netradiční), méně však už ve výrazovém projevu. Obrovským způsobem mu pomáhá Marek Eben, neboť čeká co vtipně suchého „hodí do placu“, a také Simona Švrčková, jejíž znamenitý smích přebije strnulou hrůzu v očích pana Schmitzera a jakoukoliv pauzu, vyvolávajících u diváků pocit -„teď by se mělo mluvit“. Kameramanovi pak stačí zabrat smějící se Simonu vedle které stojí postarší sympatický nemluvný muž.
Líbivé? Ano. Prakticky skvělé, naprosto zastiňující výkon, který právě podali a jenž by MĚL být tím hlavním co se zde posuzuje. Protože jestli ne, dostáváme se do vod vyhrazených NOVAckým estrádám a soutěžím o popularitu hlasatele večerních zpráv.
Nechci se dotýkat těch co možná z cynického popudu, možná právě z výše zmíněných důvodů posílají hlasy Jiřímu Schmitzerovi, ale je třeba si uvědomit, co vlastně OSTATNÍM párům říkáte. Že totiž jakákoliv jejich snaha s choreografií, hodinami strávenými ve zkušebně, pílí a snahou v zdokonalování tance přijdou naprosto vniveč díky mediálnímu obrazu který s radostí přijímáte. Jestli toto není posuzování podle vzhledu a ne podle umu tak pak už tedy opravdu nevím. Dost mi to připomíná dvojí metr. Nasadit pana Nárožného, jako tancující celebritu, nebo rovnou Marka Ebena, máte o finále rozhodnuto.
A ještě jedna, možná důležitější věc – pan Schmitzer šel do soutěže pro srandu, ukázal ji, vyprchala a teď pozor – mam ten pocit, že už by i ON SÁM rád odešel ze soutěže. Jeho občasné lakonické poznámky o konci nejsou jen slovním výstřelem do tmy. Nesnaží se ani o nic vtipného při nástupu na parket (dominanta Václava Vydry). Nestíhá držet s ostatními krok (viz společný tanec) a ruku na srdce, koho by to nemrzelo, i vůči svým kolegům. Nemyslím si, že je takový masochista a že mu to, jak tančí naprosto proniká hlavou a vůbec se tím nezabývá. Navíc, 2 tance za týden, když už se trápil s jedním….
Závěrem klobouk dolu před paní Švrčkovou. Ovládat se umí bravurně (malý postřeh, když 8.12 vypadli M&M, okamžitě si dlaní kryla čelo a oči…nevěřícný šok z pokračování v soutěži a vidina dalších 2 tanců?) rozhodně lépe, než paní Tománková z minulé série ( i když věřím, že pan Dvořák musel stát za to)

5
Miroslav Novák
Reagovat

Dobrý večer (vlastně noc).
Tanec jako takový mám rád, líbí se mi i když jsem laik. Se zájmem Star dance 2 sleduji. V prvních večerech jsem se dobře bavil. Postupně se však vkrádá nepatřičný pocit, který jste vlastně vyjádřil za mne: že všechno „ujíždí“ někam jinam.
Je to pořad zábavný, jistě. Avšak všechno nasazení, dřina a čas ostatních párů jde do háje v konfrontaci s jedním človíčkem, kterému v této disciplině není dáno (při vší úctě k panu Schmitzerovi). Vynahrazuje to samozřejmě jinak, ale sám rád by to asi již skoncoval. Dostává se do pozice „opakovaného vtipu“ (pan Vydra ve Star dance 1).
Můj názor je, že elegantní pohyb po parketu ve dvojici, nebo alespoň snaha o něj je přeci jen něco lepšího. Porota by snad měla více rozlišovat a nepřispívat k tomu svým někdy sporným hodnocením. A inteligentní humor, který zde určitě je, nezaškodí. mn

6
MirkaP
Reagovat

Poslala jsem mnoho hlasů všem, jen ne p. Jiřímu, přesto marno. Kdyby to takhle udělalo víc lidí, už tam dávno není.
Narozdíl od p. Vydry v minulé sérii p. Jiří NENÍ zábavný a prakticky vůbec se nezlepšuje.
Děsím se výsledku dalšího kola.

7
kimnie
Reagovat

nemáte někdo celou písničku Satisfy My Soul. pokud někdo má, mohl by mi ji prosím poslat na mail kimney@atlas.cz?

8
StarDancer
Reagovat

To kimnie:
Pokud je zde ukázka skladby, pak ji mám v archivu. Pošlu.

StarDancer

9
paradox
Reagovat

No jo ale český národ přece nerozumí tanci. Ohodncuje dřinu pana Schmitzera, pro něj pravděpodobně zábava taky skončila. Prostě spousta diváků se s ním podvědomě dokáže ztotožnit. Chápu, že tohle by v regulérní soutěži tance nemělo co dělat. Ale tady nejsme v regulérní soutěži a tento aspekt musíme vzít také v úvahu.

Jeho práce i práce taneční partnerky si vážím, ale v posledním díle bylo vidět jen jeho trápení. Řekla bych, nechte jej spočinout….

10
StarDancer
Reagovat

Přidány nové fotografie

11
kimnie
Reagovat

to StarDancer: moc děkuju za skladbu, nikde jsem ji nemohla sehnat =) jinak, co se týče StarDance, čtu jedině recenze na Panáčkovi, prootže je vidět, že autor tanci skutečně rozumí. já taky tancuju, ale přesto, když jsem občas trochu stržená atmosférou tance, tak si chyb povšimnout nedokážu. takže – obdiv =)

Přidat komentář