Panáček v reality show

Panáčkovo videobraní: Big Brother 8 UK (4)

1. Srpen 2007 | napsal(a): | reality show: Big Brother, Panáčkovo videobraní

Jednou z důležitých rolí štábu reality show typu Big Brother je rozhodovat zda a jaké informace proniknou k soutěžícím zvenčí. Po týdnech strávených ve vile, odříznuti od okolního světa, se leckdy i VyVolení paradoxně těší do Duelu, protože se mohou venku setkat s fanoušky a zjistit, jak si vlastně vedou. V Big Brother ale soutěžící tuto možnost nemají, výsledek diváckého hlasování jim oznámí moderátorka přímo do vily a teprve po definitivním odchodu hlavními dveřmi se poprvé dozví, co si o nich myslí veřejnost. Jenže už je pozdě upravit svou taktiku, do vily se nevracejí.

To ale neplatí pro Charley z britského Big Brother, která byla v rámci falešného týdne fiktivně vyloučena, absolvovala obvyklé interview s moderátorkou, ale pak byla ke svému překvapení vrácena do hry. U britské veřejnosti je tato prostořeká černoška značně neoblíbená, proto nebylo divu, že na ni dav diváků po celou cestu zpět do vily nenávistně bučel. Charley ovšem zvolila chytrou strategii. Jakmile se za ni zavřely vstupní dveře, hned všem spoluhráčům líčila, jak je venku populární, jak jí nadšeně skandovali a v rukou drželi desítky transparentů s nápisy „Milujeme Charley!“ (ve skutečnosti tam byl jen jeden transparent s nápisem „Vyhoďte Charley“!). Podala to tak sugestivně, že ji to spoluhráči spolkli i s navijákem, nemohli si nijak ověřit, jestli to je pravda. Od té chvíle se báli Charley znovu nominovat na vyřazení a bez toho neměli diváci pražádnou možnost, jak černošku odstranit ze hry. Občas se sice našli teenageři, kteří pronikli do blízkosti areálu a přes zeď zkusili zakřičet soutěžícím vzkaz, ale ochranka je hned odehnala. Našli si ale jiný způsob: při nejbližsím pátečním vyřazování, kdy moderátorka Davina McCall v živém vstupu oznamovala soutěžícím výsledek hlasování, ji skočili do řeči a stohlavý dav unisono skandoval „Charley ven!“. To už se nedalo přeslechnout, soutěžící poznali, jak to s tou „popularitou“ vlastně je, Charley při nejbližší příležitosti opět nominovali a černoška byla před pár dny konečně vyřazena (dostala dokonce 85% hlasů).

Ve vile tak ubyde divokých hádek a snad se dočkáme více vtipných momentů, jako například když se všichni kluci domluvili, že na zveřejnění nominací ve zpovědnici půjdou úplně nazí (pouze choulostivá místa si zakrývali plyšovými medvídky). Nebo když si štáb připravil pro Gerryho vědomostní kvíz o Řecku (Greece), ale pak se z toho vyklubaly otázky o muzikálu Pomáda (Grease).

V předminulém týdnu také britský Velký Bratr slavil osmé narozeniny. Obyvatelé vily mu proto upekli dort se svíčkami (které Velký Bratr osobně sfouknul, podívejte se jak) a Brian se ho také pokusil povzbudit, že ještě není tak starý (opět naprosto úžasné Brianovy hlášky). Za odměnu se soutěžící mohli zůčastnit speciální narozeninové párty, která ale opravdu připomínala oslavu pro osmileté dítě, se spoustou infantilní zábavy a s vystoupením kouzelníka a klaunů (které si zahráli někteří soutěžící).

Jestliže v průběhu „falešného týdne“ štáb soutěžícím neustále lhal, tak v uplynulém týdnu jim pro změnu dodával skutečně pravdivé informace z okolního světa. Zabalil to do úkolu, v němž měli soutěžící na starosti fiktivní Big Brother TV (podobný úkol byl i v českém Big Brother). Každý den si vybraná dvojice „moderátorů“ nasadila paruky a odešla do zpravodajského studia BBTV, kde přečetla to, co jim štáb psal na čtecím zařízení, a ostatní vysílání sledovali v obýváku. Dozvěděli se tak nejen o zprávách o příletu manželů Beckhamových do Los Angeles, ale také o tom, že stále ještě soutěží o celkovou výhru 100.000 liber (mysleli si totiž, že výhra už byla vyplacena). Jedním ze zpravodajských příspěvků také byly pozdravy od jejich nejbližších příbuzných, což přineslo hodně emotivní okamžiky (zvlášť, když moderátor předčítal vzkaz určený zrovna pro něj a kvůli slzám nemohl větu ani dokončit).

V rámci progamu BBTV si ale třeba soutěžící zahráli na pořad Big Brother’s Got Talent a předvedli své vlohy, o kterých psali v přihlášce, zúčastnili se kvízové soutěže, ve které se dozvěděli výsledky skutečné ankety mezi diváky Big Brother (např.kdo je nejvíc sexy, koho čeká úspěšná kariéra po skončení show) a natočili epizodu pořadu Pán a jeho pes. Ziggy se v něm po dvou měsících setkal se svým milovaným psem, na kterého celou dobu vzpomínal (také jedna z nejemotivnějších scén).

Skvělý moment také byl, když v obýváku najednou zadrnčel celou dobu nefungující telefon a soutěžící anglického Big Brother 8 měli možnost pět minut hovořit se soutěžícími australského Big Brother 7. Tentokrát se ale opravdu nejednalo o vtip štábu s nastrčenou herečkou Pauline, ale o skutečný telefonát s posledními čtyřmi obyvateli domu Velkého Bratra na opačné straně zeměkoule, kteří měli před sebou poslední dny soutěže (finále bylo v pondělí 30.července). Můžete se také podívat, jak celá situace vypadala v denním sestřihu australského vydání.

V průběhu falešného týdne se štáb pokusil soutěžícím podsunout myšlenku, že existuje ještě jeden oddělený dům Velkého Bratra. Tohle už ale kanadský žert nebyl, skutečně se tento pátek do domu nastěhovalo pět nových soutěžících (a jsou to opravdu zvláštní exoti, viz jejich propagační video). Budou to tzv.poloviční soutěžící, čeká je míň než polovina soutěžních dní a budou žít v poloviční vile, která příléhá k původní vile. Britský Velký Bratr tak vytáhl z rukávu další překvapivý twist.

související články

Panáčkovo videobraní: Big Brother 8 UK (3)
Panáčkovo videobraní: Big Brother 8 UK (2)
Panáčkovo videobraní: Big Brother 8 UK (1)

Big Brother, Panáčkovo videobraní

Diskuze k článku

Počet komentářů: 5
1
Nick Flyer
Reagovat

To jako fakt je ještě jeden dům? jak se ty dvě soputěže spolu budou prolínat? Jako ajkým stylem?

2
TK
Reagovat

Jsou to místnosti přilepené těsně vedle místností stávající vily: jedna ložnice, obývací pokoj, koupelna a malá zahrada. Obě dvě části jsou propojeny přes společnou Zpovědnici.
Soutěž je stále jenom jedna, „poloviční“ soutěžící bojují o to, aby se stali regulérními soutěžícími a mohli usilovat o celkovou výhru. Starousedlíci si mohli vybrat dva nové spolubydlící (takže něco jako když si ve VV2 mohli Vyvolení vybrat Kykolku). Háček byl ale v tom, že zase dva museli odejít do polovičního domu a budou automaticky nominovaní na vyřazení. Více podrobností přinesu zase v dalším článku.

Škoda, že podobný nápad s dvěma vilami nemá Prima. Podle nákresů nové vily se ani nepočítalo s nějakými extra místnostmi.

3
Nick Flyer
Reagovat

no … měl by ses tam tomu asi víc věnovat …. mají ěnkde fotky toho jejich polodomu?

4
TK
Reagovat

fotky ne, ale virtuální procházka je na začátku tohoto videa.

5
Momo
Reagovat

Mě se to nezdá nějak super, a pro VV3 ani potřeba.
BB 8 musí vymýštet nové věci, ale zrovna tohle je spíš znepřehlednění.

Přidat komentář