Panáček v reality show

Amazing Race: All-Stars (4. díl)

12. Březen 2007 | napsal(a): | reality show: Amazing Race

Amazing Race: All-StarsJako první se do 1300 kilometrů vzdáleného Punta Arenas mohli vypravit Rob s Amber, kteří vyhráli předchozí etapu. Náskok jim smazalo čekání na letišti, naštěstí se však dostali do prvního letu v 9:40. Spolu s nimi se proletí také Teri s Ianem, Uchenna s Joycem, Dustin s Kandice, Dannyms Oswaldem a Eric s Danielle. Joeovi a Billovi letadlo uletělo těsně před nosem, takže museli společně s Charlou a Mirnou letět až v 11:15.

Chvíli před tři čtvrtě na dvanáct již první letadlo dosedlo na přistávací plochu, a po krátkém cestování autem na soutěžící čekal Detour. Mohli si vybrat mezi dvěmi Navigate It a Sign It. Pokud si vybrali první možnost, měli pomocí mapy doputovat až na místní náměstíčko, kde jim námořník v obleku dal kompas. Šli-li poté přímo na jih, došli až k poslednímu domku, kde jim místní obchodník dal obálku s další nápovědou. Ve druhém úkolu si sotěžící museli nejprve přinést sloup a 14 dřevených desek. S mapou při ruce je pak museli bezchybně popsat jmény měst a ve správném pořadí přitlouct na dřevěný kůl.

Rob s Amber si vybrali přepisování ukazatelů a hned udělali pravopisnou chybu ve Filipínách (anglicky Philippines, ne Phillipeanes). Chůzi s kompasem nejlépe zvládl Eric s Danillem, kteří se mohli kvapem vydat na letiště, neboť charterový let do Ushuaii v Argentině odlétá každé tři hodiny. Úkol s kompasem byl mnohem rychlejší, na což brzy přišli i Rob s Amber a Dustin s Kandice, takže se rozhodli, že se společně vydají splnit druhý úkol. Obzvláště, když se začaly objevovat týmy z druhého letadla. Problémy s úkolem zastihly rozhádané sestřenice Charlu a Mirnu, když menší z nich nemohla unést krabici, jež byla skoro větší než ona samotná. Nakonec bylo i pro ně jednodušší se projít městem a po menších problémech se záměnou severu a jihu i oni úkol splnili. Zaváhání při výběru úkolu přineslo Robovi s Amber problémy – další letadlo odlétalo o tři hodiny později – teď už asi první nebudou.

V tuto chvíli první Oswald a Danny si již četli nápovědu u jezera Playa Arga a chystali se na cestu člunem k Isla Redona – nejjižnějším ostrově v Jižní Americe. Tam na ně čekal Roadblock, který mohl splnit jen jeden člen týmů. Ten musel prohledat více než 1600 dopisů a najít jen ten, který je adresován právě jim. Jen pro zajímavost – dopis je napsán týmy z předchozích sezón The Amazing Race. Na svoji taktiku hry zde zase poukázal Rob, který nasedl do taxi, jež si objednala Charla s Mirnou.

Oswald s Dannym našli svůj dopis jako první a v této etapě je čekala už jen cesta do pitstopu v Mastil de Belgrano. Oswald s Dannym za své vítězství v etapě obdrželi zájezd do Maui, kde budou moci plavat společně s delfíny. Větší starosti měli Rob s Amber a Charla s Mirnou, kteří se ztratili a to byl problém o to větší, když byli na posledních dvou místech.

Všechny týmy se setkaly při čekání na přívoz, takže jim bylo hned jasné, že tuto etapu rozhodne míra štěstí při hledání toho správného dopisu. Dustin si při hledání psaníčka postěžovala, že by jí to mnohem rychleji šlo s pilníčkem. Souboj o záchranu se odehrával mezi Charlou a nervózním Robem, který nesnesl, že si sestřenice mezi sebou povídají. Studená – ba co, přímo ledová sprcha čekala na Roba s Amber. Po třech vyhraných etapách v řadě dorazili jako poslední a byli vyloučeni ze závodu.

Zajímavost na závěr – ptáte se, co se děje se soutěžícími po jejich vyřazení? Tuto sezónu jsou eskortování do luxusního střediska v Mexiku, kde si společně užívají a diskutují (mírně řečeno) o ostatních týmech. Osobně bych se moc nedivil, kdyby právě odsud pocházely spoilery s kompletním žebříčkem odpadlíků.

Fakta ze čtvrtého dílu

Trasa: Petrohué, Chile -> Mastil de A. R. A. General Belgrano, Argentina
Detour: Navigate It: Družstva dostala k dispozici mapu Punta Arenas, dle níž se měla zorientovat a na hlavním městském náměstí obdržela od námořníka v uniformě kompas. S ním měla jít přímo na jih až do budovy Nautilus Building, kde obdržela nápovědu. Úkol splnili Rob a Amber, Joe a Bill, Oswald a Danny, Teri a Ian, Eric a Danielle, Dustin a Kandice a Charla s Mirnou.

Sign It: Pouze Uchenna s Joycem a Eric s Danielle se vrhli na tento úkol a nejprve si museli zajít pro dřevený kůl a desky. Poté měli z obří mapy odečíst cestu slavného námořníka Magellana a bezchybně opsaná jména měst ve správném pořadí přitlouct na kůl.

Roadblock: Soutěžící, jež se rozhodl plnit úkol, musel najít mezi 1600 obálkami jeden ze dvou dopisů, který byl adresovaný právě jeho týmu. Překvapením pro něj bylo, že dopis psali jejich rivalové z minulé sezóny, které se účastnili.

Konečné pořadí týmů

1. Oswald & Danny (za první místo získali dovolenou na ostrově Maui)
2. Eric & Danielle
3. Teri & Ian
4. Joe & Bill
5. Dustin & Kandice
6. Uchenna & Joyce
7. Charla & Mirna
x. Rob & Amber (vyloučeni ze závodu)
x. David & Mary
x. Kevin & Drew
x. John Vito & Jill

Rekapitulace předchozích dílů

  • Amazing Race: All-Stars (3. díl)
  • Amazing Race: All-Stars (2. díl)
  • Amazing Race: All-Stars (1. díl)
  • Profily soutěžících
  • Petr

    Půl hodiny jsem přemýšlel, co sem napsat a pak jsem si uvědomil, že na Panáčka píšu tak zřídka, že je to celkem jedno.

    Amazing Race

    Diskuze k článku

    Počet komentářů: 6
    1
    otazka
    Reagovat

    sleduji na AXN the amazing race VII a jeden par je tam ze survivora rob a amber… a porad rikaji ze ostatni nechteji aby zase vyhrali… Survivora prece ani jeden z nich nevyhral ne??? nebo uz predtim byli v amazing race???

    DIky za odpoved

    2
    Petr Novák
    Reagovat

    Amber vyhrála Survivor All-Stars – díky Robovi a jeho taktice.

    3
    otazka
    Reagovat

    Moc diky za odpoved. Tim padem jestli tomu dobre rozumim tak Rob a Amber kazdej bylo v survivor plus suirvivor all-stars a v amazing race to stejne???
    Tomu rikam ucast ve vybornych soutezich :-)

    4
    Petr Novák
    Reagovat

    Oba byli v Survivor All-Stars, Amazing Race 7, Amazing Race All-Stars a Rob & Amber Against The Odds.

    Rob byl navíc v Survivor: Marquesas a Amber v Survivor: Australian Outback.

    5
    Pattrick
    Reagovat

    Hehe a jsou venku :) Konečně, nebavilo mě to jejich vítězství. Dělali naschvály a teď se jim to vrátilo..

    6
    me2d
    Reagovat

    škoda chyb v článku, eric nechodí s daniellem a v roadblocu neporazila Roba Charla, ale Mirna, nebo jestli chcete tak si zpívejte jak chcete.

    Přidat komentář