Panáček v reality show

Československo má talent 2011: prohlédněte si scénář!

14. Září 2011 | napsal(a): | reality show: ČeskoSlovensko má talent

[singlepic id=2372 w=420]
Dostaly se k nám celkem 4 listy scénáře, který používá i porota při natáčení Československo má talent 2011. Zajímá vás tedy, co vše porota má předpřipravené a co jde (možná) z jejich hlavy? Prohlédněte si tedy 4 listy scénáře, kde jsme rozmazali seznamy soutěžících. To abyste nepřišli o překvapení, kdo postoupí a kdo nikoliv. Své názory na tyto 4 listy můžete samozřejmě psát do komentářů.




Scénář k Československo má talent

[singlepic id=2411 w=320]
[singlepic id=2412 w=320]
[singlepic id=2413 w=386]
[singlepic id=2414 w=320]

SUNíčko

Ten, který kolem roku 2005 měl trochu více času a tak ho napadlo, že spustit si bložínek o reality show, které tehdy začaly vtrhávat do českých i slovenských televizí, bude dobré na ukrácení času. Dopadlo to, jak vidíte. Panáček v reality show žije dodnes, když už to rozhodně není one man show, ale výtvor mnoha autorů, bez kterých by to skutečně nešlo. Chcete mě kontaktovat? Pak sunicko[at]centrum[dot]cz Díky.

ČeskoSlovensko má talent

Diskuze k článku

Počet komentářů: 29
1
fx
Reagovat

Oook, už druhý díl jsem nesledoval a po tomhle na Talent kašlu.. Ať jdou s takovými pořady do pí**..

2
okkvp
Reagovat

njn, improvizace by mohla zapříčinit třeba rozesmátí se kameramana a třásl by se nám obraz, navíc by se štáb možná nechytal správně narážek -> nepřekvapuje ani v nejmenším

3
Bazinga
Reagovat

SUNíčko, na ČSMT se nedívám, ale dej pak, prosím, vědět, jestli ti rozostření fakt postoupili ;-).

4
anja
Reagovat

Suníčko, že ty jsi zase obcházel popelnice :)) tytyty!!! :-*

Reagovat

anjo, přesně tak. Denně potkávám nějaké celebrity (včera režiséra Davida Ondříčka, natáčí v centru stověžaté film) a občas i nějaký ten scénář. Se tam u tříděného odpadu válel, tak jsem ho zvedl a začetl se :)

6
Kapi
Reagovat

Tak to je husty! Diky za ten scenar. Je videt, ze tento porad je opravdu kvalitni a velmi zalezi na tom co clovek v ten dany okamzik predvede a jak moc se mu to povede.
Hlavne porota zaslouzi obdiv za to jak pohotove dokazi jen tak z fleku fundovane rozhodnout a vzit na sva bedra rozhodovani o postupujicich.

Ceskoslovensko ma Talent je opravdu kvalitne pripraveny porad!

7
Viktorie
Reagovat

Já nevím, já to teda čekala trochu skandálnější. To, že Lucince nebo Dejdarovi (šmarjá, je to herec, celý život zvyklý deklamovat texty někoho cizího) někdo napíše, co má vlastně říct, mě nějak nepohoršuje. A vzhledem k tomu, že jsem i ve svým věku dušička důvěřivá a budu věřit, že tenhle scénář nebyl napsaný hned po prvním castingu :-D (tj. ještě před divadlem), ale až před Třeskem, tak mně ani ty jména nevadí.

8
Monika
Reagovat

Vidim to podobne jako Viktorie, take jsem byla pripravena na neco zasadnejsiho a skandalnejsiho.

9
Weasley
Reagovat

Hmm, ja tiež nerozumiem, myslel som, že tam bude niečo škandalózne, ale je to „normálny“ scenár, akurát, že pravdepodobne videá tých súťažiacich si nepozerala a nehodnotila oficiálna trojčlenná porota, ale tá neoficiálna. Či mi niečo nedošlo?

Reagovat

Souhlas. Jsem čekal nějakou děsnou pecku a skandál, ale tak dozvěděli jsme se jen, že se předem ví, která skupina, ABC, postoupí před porotu a která jde domů. To, že jim napsali jak mají to vykopnutí a podobně říct mi příjde normální, asi by je tam nepustili aby mluvili jen tak z patra. Jinak OK, je to režírované, ale podle těchhle papírů ne tak moc jak jsem z těch řečí čekal.
Suníčko BTW U toho papíru 3, není to poslední jméno úplně dole kde je dopsané že s ním nesmí nikdo mluvit atd. pan Pátrovič? :-D

11
Kapi
Reagovat

Tak tohle je scenar k velkemu tresku. Ke kastingum v divadlech bylo mozna neco podobneho, jeste zajimavejsiho ;)

12
Milan
Reagovat

Je to velká show náročná na realizaci, bez určitého scénáře, plánu by to určitě nešlo. Všichni musí vědět kdy a kde mají být, co v případě říct. Kameramani musí mít pokyny, aby věděli co točit, aby vše bylo kvalitní a my jsme pak měli co nejlepší podívanou, takže takovýhle ,,scénář“ je potřebný ke každé show, která je kvalitní.

13
Tibor
Reagovat

Prečo má Jaro napísaný scenár po česky? No, dobre, ešte sa to dá pochopiť keď to písali česi, ale mohli aspoň jeho meno napísať správne! Veď on nie je Slavík ale Slávik. Zas všetko si nemusia prispôsobovať svojmu jazyku a lepšej výslovnosti.

14
koc
Reagovat

Sunicko .. uz si jak Tomi Paci ktery chodil k popelnicim .. zas tak sokujici ten scenar nejni .. popis casti nataceciho dne ..

15
°_m-M-m_°
Reagovat

13: Tak ono to vypovídá hodně o jejich inteligenci, ale ten scénář není psaný ani česky, to je taková ta typická současná analfabetská hatmatilka… Už z toho důvodu bych na místě porotců zvažoval, jestli si nechám nějakým polovzdělancem něco vkládat do úst a brát za to odpovědnost na sebe.

Jinak to, jestli je na scénáři něco skandálního, nebo ne, by se vidělo až podle toho, jestli ta jména postupujících skutečně vybírali po pozorném znovuprohlédnutí všech vystoupení porotci, jak scénář tvrdí, a nebo je znovu prohlédla a následně vybírala produkce a porotci jenom papouškovali lži o tom, že je vybírali oni. Loni byl právě Velký třesk kritickou fází, která zpackala celou soutěž a srazila slibnou sledovanost. A zřejmě právě proto, že se tam nějaký chytrák snažil vybírat, vybírat… Až přebral.

16
desiree
Reagovat

15 jsem hluboce přesvědčena, že B je správně, porota je jenom na ozdobu, tedy byla by, kdyby zdobila.

17
Viktorie
Reagovat

Tak zásahy produkce jsou určitě při každý takovýhle soutěži, ať se nám to líbí nebo ne, si myslím. Jediný, čemu bych i celkem věřila, že bylo z jeho hlavy, byl Jandův výběr v X faktoru, protože něco tak blbýho (kromě All X) by snad žádný produkční nevymyslel.:-DD

18
cedarin
Reagovat

16 Desiree – moc zdravím a děkuju za link, už jsem dal první díl a načítá se druhý. Díky díky díky moc :-))
Jinak doufám, že zdraví už je ok a jsem rád, že jsi zamilovaná!

19
kames73
Reagovat

Nevidím na těch scénářích nic skandálního. Je přece jasné že za takové situace tam nebudou improvizovat a vymýšlet si proslov pro soutěžící až na místě. Je docela sranda jak tu jste všichni dotčení, bylo přece jasné že takhle to nějak funguje at už v ČR nebo v jiných soutěžích , je to hlavně o dobrém utajení :)

20
Scalex
Reagovat

Samozřejmě, že podobné scénáře jsou běžná věc, ale všimněte si, že to není scénář pro hodnocení výkonu – při výkonech porota hodně improvizuje a tam takovýto striktní scénář nemá. Tenhle scénář je pro to rozdělování do skupin podle postupu a to bylo stejné i v případě Superstar… jak porotci chodili do jednotlivých místností a tam úplně stejným stylem napínali lidi do poslední chvíle, jestli postupují nebo nepostupují.

Scénáře jsou důležité, protože dramaturgie a produkce má určitý záměr v tom, jak má pořad vypadat, takže situace, které lze ošéfovat scénářem (tj. tohle rozdělování do skupin nebo třeba vejšplechty moderátorů někde na střeše paneláku), ošéfované jsou a není na tom nic divného ani špatného.

21
Maxx
Reagovat

Souhlasím se všemi, není na tom absolutně nic skandálního. Produkce prostě do všech takových show zasahuje a tohle je scénář k Velkému třesku, kde porotci neznají přesná pravidla, jak mají rozdělovat soutěžící do skupin, aby to bylo zajímavé a napínavé pro diváky. Tohle je prostě práce produkce. Zvrhlo se to tady díky několika lidem typu Belisana v jakousi kauzu, že to je celé podvod a lež a teď jako máme všichni Talent bojkotovat nebo co. Prostě lidi už nevědí co roupama dělat. Tyhle scénáře byly poslední kapkou, opouštím diskuze o tom, jestli je Talent podvod nebo ne a v klidu se budu dívat na další části a bavit se u nich. Pro adminy webu: Díky za ty scénáře, je to zajímavé i třeba z toho hlediska, že produkce příliš neovládá češtinu, ale kdybyste všechno neobalili do takového hávu, že je to skandální, tak tu není kritika. Stačilo to prezentovat jako speciální článek s exkluzivními náhledy scénářů a bylo by. Lidem se už to pochybování a dedukce na internetu ohledně pravosti Talentu zatraceně zajídají ;-)

Reagovat

Tak je mi Suníčka i líto O:-)
Ale jo, je to fakt blbě podané a někdo začal prohlašovat jak je to podvod (asi někdo kdo nepostoupil) a strhl dav … Tak aspoň víme, že to ten podvod není a lidi jsou jen blbí a pomlouvační ;-)
PS: Tak je to ten Pátrovič co se nesmí s nikým setkat nebo ne? :-D

23
Kapi
Reagovat

Scenar je fajn vec a diky za nej ze se tu objevil. Nedorozumeni a zklamani prislo u vsech s tim, ze je to k Velkemu tresku a ne ke kastingum z divadel. Zastanci se maji na co vymluvit a tuhle zmanipulovanou show omlouvat a rejpalci nemaji do ceho poradne rypnout. V kazdem pripade je to fajn, ze muzeme videt do zakulisi.
Bude zajimave sledovat, jak to bude nasledne v televizi podane- at uz pozitivne nebo negativne.

24
anja
Reagovat

no já bych narozdíl od Maxxe si dovolila říct, že to skandální je, skandální je už samotný fakt, že to naše SUníčko našlo u popelnic, skandální je, že to je cár pomačkaného papíru počmáraný různýma srdíčkam a kosočtvercama, skandální je i ta čeština a forma a vůbec, celá show se tváří jako seriózní a luxusní, včetně luxusní poroty, luxusní Lucie, luxusních jejich oblečků, luxusních účesů, ale ve skutečnosti je to nahoře huj a dole fuj, anebo jak by řekl Bohuš z Kurvahošigutentag – hrajou machry a hajzl mají na chodbě

promiň Maxxi :) ale i já se na to budu dívat, i s tímto vědomím :)

Reagovat

anjo (24), jako že to mělo být natištěno na ručním papíře z Velkých Losin? :) Jinak popelnicí jsem myslel ten koš ve Windows.

26
anja
Reagovat

25 SUN, no já zas myslela tím skandálním, že se to u těch popelnic válelo, ne jakože jsi to tam našel :) a Velké Losiny nutně nemusejí být, ale stačilo by aspoň trochu vyrovnat ten zdánlivý luxus seriózností

Sun, ty tady hlídkuješ a Nickovi na Partloviče neodpovíš? je to tedy Partovič? asi ano, že :)

Reagovat

Anja: Já bych řekl že jo, když na to nechce odpovědět ani tady ani na mail :-P

28
anja
Reagovat

Nicku, taky bych řekla, že jo :)) ale zase na obranu Suníčka – on neodpoví, protože nemůže vyzrazovat a spoilerovat :)……. ačkoliv – mně teda spoilery nevadí

toho pána zřejmě potáhnou skrz Velký třesk, musejí, když s ním rozehráli „příběh“. imho ani sama produkce netuší, jak se tento příběh bude vyvíjet a co jim pán provede, bo je to nevyzpytatelný tvor… každopádně doufám, že se Partovič nedostane do semifinále, to by tam zabíral místo skutečným talentům, jak už tady někdo psal

Reagovat

Anja: Tak odpověď na otázku v mailu není spoiler ;-) Ale už odpověděl :-)
No do semifinále snad pan Pátrovič neprojde, ale tak jako komická figurka je to hodně dobré a dá se z toho hodně vyždímat.

Přidat komentář