Panáček v reality show

StarDance 2 – 3. kolo (17.11.2007)

17. Listopad 2007 | napsal(a): | reality show: StarDance

StarDanceII Spousta diváků se určitě nemohla dočkat třetího pokračování soutěžní taneční show StarDance 2. V minulém týdnu vypadli ze soutěže Štěpánka Hilgertová a Michal Němeček.

Třetí díl Star Dance opět ovládl sobotní obrazovky, kdy jeho sledovanost předčila jak fotbal na TV Nova, tak VyVolené na TV Prima – Star Dance sledovalo 1 milion 677 tisíc diváků starších 15 let.

Zbývajících sedm párů dnes předvede rozjásaný Jive a měkké, ale přesto ostré Tango. Dnes, stejně jako před týdnem se rozloučí s dalším kláním jeden pár. Podle ohlasů nejen zde v anketě, ae i na oficiálních stránkách České televize k tomuto pořadu by měl být největším adeptem na vypadnutí pár Lenka Filipová a Michael Petr. Zda to skutečně bude tento pár nebo někdo jiný si budeme muset počkat až do večera.

Co jsme doposud mohli vidět?

V prvním kole StarDance 2 stejně jako ve druhém kole se představilo všech osm párů. Tančila se cha-cha a waltz. Porota hodnotila taneční výkony následovně:

Michal a Michaela – 6775 – 25 bodů (3. místo)
Monika a Honza – 5566 – 22 (4.)
Jiří a Simona – 4554 – 18 (7.)
Robert a Vanda – 4554 – 18 (7.)
Štěpánka a Michal – 5655 – 21 (5.)
Aleš a Iva – 8787 – 30 (2.)
Tatiana a Petr – 8888 – 32 (1.)
Lenka a Michael – 4664 – 20 (6.)

Ve druhém kole před týdnem se tančila rumba a quickstep. Páry si prohodili startovní pořadí a každý tančil opačnou skupinu tanců. Porota jejich výkony ohodnotila těmito známkami:

Lenka a Michael – 5664 – 21 bodů (8. místo)
Michal a Michaela – 7887 – 30 (3.)
Monika a Honza – 5787 – 27 (5.)
Jiří a Simona – 5675 – 23 (6.)
Robert a Vanda – 8776 – 31 (4.)
Tatiana a Petr – 7899 – 33 (2.)
Aleš a Iva – 9989 – 35 (1.)
Štěpánka a Michal – 4675 (7.)

Hodnocení poroty a zaslané hlasy diváků rozhodly o tom, že v dalších bojích nepokračuje Štěpánka Hilgertová a Michal Němeček.

Jaké byly dnešní taneční výkony?

AlesIvaJI AlesIvaJive Dnes celý večer zahájil pár Aleš Valenta a Iva Langerová, vítězové minulého kola. Stejně jako před týdnem se i dnes ukázali v latinsko-americkém rytmu, v jivu (These Boots Are Made For Walking ). U Aleše byly málo vidět synkopy, jeho jive byl odlehčený, přesto docházelo poměrně často k nepřesnostem. Do tohoto vystoupení byly zařazeny prvky hip-hopu, celkově bylo ale málo tance. Má známka za tento výkon by byla mezi 6 a 7, spíše bych se klonil ke známce vyšší, porota v obvyklém složení a pořadí udělila známky 7,7,7 a 6.

RobertVandaTG RobertVandaFantom První tango večera (Phantom of the Opera ) na tanečním parketu bylo v podání Roberta Záruby a Vandy Dětinské . Robertovi nelze upřít snahu, ale tangu by slušelo více napětí. Objevovaly se chyby v přílišném otevření páru, Robertovi vylézalo pravé rameno, chvilkami se dostavilo shrbení a chyba postavení. K nejvážnější chybě došlo v závěru tance, kdy zaváhání málem vedlo k pádu. Tomuto páru bych udělil známku 6, porota ocenila výkon tabulkami s čísly 5, 5, 6 a 4.

TatianaPetrJI TatianaPetrJive Tatiana Vilhelmová s Petrem Čadkem přišli jako třetí předvést své pojetí jivu (Land of 1000 dances ). Celé vystoupení bylo spíše rock’n’rollem, Tatiana měla místy pomalé nohy a svého partnera nestíhala. Došlo i k drobnému rozpadu v páru. Tento tanec mne ale nenadchl a neuchvátil, byl jako by bez šťávy. Přiklonil bych se ke slovům Zdeňka Chlopčíka, že tanci chyběl swing. Vystoupení bych ohodnotil nižší známkou 5, porota udělila nadhodnocené známky 8, 8, 7 a 5.

LenkaMichaelTG LenkaMichaelTango Pole soutěžících na přesnou polovinu rozťal pár Lenka Filipová a Michael Petr. Jejich dnešní tango (Cancion Del Mariachi ) bylo nešťastné. Špatný výběr skladby, která měla do tanga hodně daleko přispěl k nevýraznému vystoupení. Místy dokonce tanec připomínal spíše paso-doble (Michael použil skok do pasa), quickové přeměny zase připomínaly spíše polku. Lenka odtančila tango na vysokých nohách, chyběla charakteristická ostrost pohybu, tanga bylo opravdu poskrovnu. Tento tanec bych označil za nejslabší tango i výkon večera a udělil bych páru známku 4. Porota hodnotila také spíše nižšími známkami 5, 5, 5 a 3.

MichalMichaelaJI MichalMichaelaJive Druhou polovinu soutěže načal pár Michal Dlouhý a Michaela Gatěková. Dnes přišli předvést předposlední jive večera (Proud Mary ) a bylo to vystoupení ve vysokém tempu a nasazení. Michal dokázal svým zničujícím nasazením zastřít nedostatky v základním kroku, drobné nepřesnosti a občasné nestíhání partnerky. Opět to byl spíše rock’n’roll. Tento tanec bych označil za nejlepší jive večera a váhal bych mezi známkou 7 a 8, spíše bych se přiklonil ke známce vyšší. Porota udělila známky 8, 8, 8 a 7.

MonikaHonzaTG MonikaHonzaTango Poslední dnešní tango (Una Musica Brutal ) předvedli Monika Žídková a Honza Halíř. Konečně tango. U Moniky byly místy tvrdší pohyby, ale tanci nechyběla ostrost. Monice bych vytkl jen drobnosti, občas chyba v držení těla, párkrát příliš vysoké nášlapy. Ocenil bych vyprávěný příběh a především zařazení prvků pravého argentinského tanga. Pro mne jednoznačně nejlepší tango a i nejlépe provedený tanec večera. Má známka by byla 8, porota viděla výkon ve známkách 7, 8, 8 a 8.

JiriSimonaJI JiriSimonaJive Startovní pole dnes zakončil pár Jiří Schmitzer a Simona Švrčková v rytmu jivu (Do You Love Me ). Technika zaplakala, Jiří v jivových přeměnách poskakoval, vynechával kroky, měl malou práci kolen, tanec obstarávala Simona a Jiří ho jen zahrál. Tanec se přes vysoce nasazené tempo skladby utápěl v množství póz. Tento tanec bych označil za nejslabší jive večera a stejně jako v případě Lenky bych předvedený výkon ocenil známkou 4. Porota dala najevo, že chce, aby Jiří zůstal dál ve hře a snad až brutálně nadhodnotila předvedený výkon známkami 9, 7, 7 a 6.

Kdo dál nepokračuje?

LenkaMichaelTG Porota svým dnešním hodnocením a diváci svým hlasováním rozhodli, že se další soutěže zúčastní již jen z pozice hostů a diváků taneční pár Lenka Filipová a Michael Petr. Páru ublížily především dvě skladby. Úvodní choreografie ve waltzu a dnešní tango. Osobně bych ocenil odvahu Lenky poprat se s mladšími kolegyněmi a kolegy, plus její snahu na parketu. Určitě by byla dokázala víc, kdyby jí skladby více oslovily. Rozhodně byla pro soutěž oživením, vyzkoušela si na sobě i jiné oblečení než oblíbené džíny a byla důkazem, že i v pokročilejším věku se lze naučit tanci na velice slušné úrovni.

Co se bude tančit příště?

Příští čtvrté kolo bude ve znamení pomalého anglického Slowfoxu a španělského Pasa-Doble

Zazní melodie:

Spanish Gypsy Dance – Michal a Michaela
Crazy – Jiří a Simona
Dream A Little Dream – Aleš a Iva
Moon over Bourbon Street

Pár slov k porotě

Dnes se mohlo divákům zdát, že porota silně přitvrdila. Skutečností ale je, že výkony uděleným známkám hodně odpovídaly. Kromě drobných úletů jako v případě Richarda u jivu Jiřího nebo v případě nadhodnocení výkonu Tatiany hodnotila porota vcelku objektivně a je jasné, že divákům se to příliš nelíbí. Na druhou stranu nutno přiznat, že od toho to je odborná porota, aby skutečně hodnotila a ne stále udělovala vyšší známky za neodpovídající výkony. Doufám, že se příště porota zbaví i těch drobných excesů.

Anketa



Sledovanost pořadu: 1.677.000 diváků

Fota: Česká televize

©StarDancer

související články

Lenka Filipová: Konečně jsem venku! / AHA
Tereza Kostková: Na krku měla víc jak milion / Blesk.cz
Táňa Vilhelmová ukázala ve StarDance sexy rozkrok! / Super.cz
Aleš Valenta: StarDance vyhraju já! / Pikant.atlas.cz
ZÁRUBA – Růžovou už nikdy! / Šíp


čtenářů online:


počet přečtení:

StarDance

Diskuze k článku

Počet komentářů: 23
1
Anna B.
Reagovat

Kéžby bylo v naší republice více lidí s tak inteligentním a pohotovým humorem jaký „produkuje“ p. Eben. Je svátkem sledovat jakékoliv jeho vystoupení a vždycky se na něho velice těším. Tančícím přeji dobré zdraví a hodně štěstí, protože je to určitě velká dřina, kterou podstupují pro potěšení nás – diváků.

Reagovat

anna b., jj, tak nějak, dnes to u nás StarDance vyhrálo před VV i fotbalem. Za tu příjemnou zábavu to stálo :)

3
StarDancer
Reagovat

Vážení, z mimopražského azylu vás všechny zdravím a hlásím, že jsem si nakonec poradil se zajištěním internetu, takže máte vše už pohromadě.

4
Charlene
Reagovat

Díky za rychlou rekapitulaci :o)
Mně se dneska nejvíc líbili Míša s Míšou a Monika s Honzou. Přijde mi, že Táňa s Petrem i Aleš s Ivou zaostávají za svými výkony z prvního kola, třeba dnešní Tánin jive mi přišel tak nějak bez šťávy a Aleš toho opět moc nenatancoval (ale salto bylo dobrý). Jiří mě aspoň pobavil a to se taky počítá :o))) Lenka s Petrem tančili takovou prazvláštní matlaninu, která jim opravdu moc nepřidala.

5
Kristýna
Reagovat

nechápu jak tam mohou nechavat Jiřího se Simonou – vždyť je to taneční vražda – a zatím jsem se ani nějak zvlášť nebavila

Reagovat

Kristyna, viděl jsem první díl ze všech řad a řeknu ti, že Schmitzer se mě líbil více než Filipová. Ale jen subjektivní názor.

7
charlita
Reagovat

Souhlasím do puntíku s rekapitulací včerejšího večera. Porota se začíná vzpamatovávat, do popředí se dostávají páry, které předvádí skutečné tancování a ne show založenou na přehnaném výrazu, rekvizitách a principu „jeden tančí, druhý se veze“. Na toto téma včera v krátkém medailónku velice vtipně komentoval M. Dlouhý, který se svým následným tanečním výkonem jednoznačně zařadil mezi favority soutěže. Dalšími jsou samozřejmě Monika s Honzou :-). Na tanečnících je vidět, že se kolo od kola zbavují počáteční nervozity, která nejvíce zanechala stopy na tanečních výkonech prvního večera. Pan Eben a jeho skvělé glosy mně opět zvedaly ze židle. K čertu s fotbalem! StarDance je rozhodně lepší podívaná.

8
Lukáš
Reagovat

Proč všichni tak chválí Rock-n-roll Míšů, z jivu předvedli míň, než ostatní? Ale protože rokec je blíž, tak jim to prošlo.

9
Lukáš
Reagovat

A samozrejmě ten herecký populismus v medajlónku, jak se tak kolem sebe koukám, tak všichni se flákaj… . Ale tanec není o pocení.

10
paradox
Reagovat

Pořad se mi velmi líbí, hlavně díky laskavému komentu pana Ebena. Jeho nápad dražit Shmitzerovy legínky na stranách čt je geniální. Dokonalý večer v jeho společnosti. Jsem moc ráda, že porota chce vidět více tance a méně scének o tanci. Tanec samotný je totiž paráda a docela oceňuju, co se jsou schopni někteří účastníci naučit. Myslím, že příště vypadne Záruba, jeho pojetí je toporné, moc chce a to bohužel jeho tanec podkopává. Jede na výkon.

11
StarDancer
Reagovat

Přidány nové fotografie :)

12
charlita
Reagovat

Tak teda nevím, ale každý kdo někdy tancoval závodně přece ví, že tanec je především o pocení :-). Ne vážně, jivu existuje více pojetí, nemusí se tancovat jen ta swingová, Míša s Míšou předvedli rokenrolovou verzi která byla na velice slušné úrovni a vysoké známky si určitě zasloužili.

13
StarDancer
Reagovat

To charlita: Naprostá pravda. Já po soutěži vždycky vážím o dvě až tři kila méně.

14
Lukáš
Reagovat

OK, pocení: všichni ve SD II se napotí dost, ale dáte mi za pravdu, že tanec by měl vypadat lehce, jako by nic. Nikdo z taneční špičky nebude vypadat udřeně a jak hrozně maká. Konec konců makání pohřbilo Roberta v prvním přenosu.
Rock-n-rollové kopy: hm jsou součástí Jivu, ale jako oživení, ne jeho základem. Ano tancovalo se to tak i na soutěžích, na přelomu milénia byli páry schopné prokopat celý jive, ale této módní vlně odzvonilo a prosazuje se návrat k jivové přeměně, kopy jistě ano ale max na půl sestavy, pak swing jive, twist, lehký RR jive, (ale s přeměnou:-)), atd… .

Reagovat

tony, nj, ale to už je trošku jiná liga :)

17
StarDancer
Reagovat

To Lukáš: Samozřejmě, že tanec má vypadat jako něco naprosto snadného a lehkého, jenže to právě vyžaduje hektolitry potu. I ty páry, které mají přímo koňskou fyzičku se při tanci potí. Neznám mezi soutěžáky nikoho, kdo by se nepotil nebo neperspiroval. Leckdy se potí i porotci, ale ze zcela jiného důvodu :D

18
StarDancer
Reagovat

To tony: Ukázka je fantastická, ale tohle je extrařída. Škoda, že jsme neměli možnost vidět tančit manžele Bartuňkovy. Věřím, že by předvedli o nic horší výkon. Koneckonců jsou to trojnásobní mistři světa v latině, i když mezi seniory.

Reagovat

StarDancer, jen mě tak napadlo a možná jsi to už v některém ze svých článku psal (přiznávám, nejsem pravidelný čtenář :), ale nemohl bys nás zasvětit do taneční terminologie? Co je to třeba ten škopek? :)

20
tony
Reagovat

Promiň, manžele Bartůnkovy mám rád a uznávám co dokázali, ale tanečně na Di Fillipa OPRAVDU nemají.

21
Lukas
Reagovat

Ta tonyho ukazka je dost dobrym prikladem, kopy, rozvedeny basic, chvil spolu vystridano s vedle sebe, ruzne styly, proste moderni sestava.

22
StarDancer
Reagovat

To SUNicko: Když ona ta taneční terminologie není až tak ustálená. Spíše jde o přirovnání, která vycházejí z dané situace. Škopkem je v tomto případě myšlena následující chyba. Pár má být při stadndardních tancích v kontaktu, oba se mají dotýkat tělem zhruba od kyčlí k hrudnímu koši. není-li tento kontakt, vzniká mezi párem díra, kam by se vešel škopek nebo slon. Existuje velké množství přirovnání nebo hlášek, ale skoro by se dalo říct že menšina jich je publikovatelných (zejména od některých trenérů).

23
StarDancer
Reagovat

To tony: Samozřejmě, je rozdíl nejen ve věku. Tanec se posouvá mílovými kroky, takže to, co dřív stačilo na M dnes nestačí ani v B. Přesto si myslím, že by Bartuňkovi předvedli vynikající výkon, který by jim naši latináři mohli jen tiše závidět.

Přidat komentář