Panáček v reality show

Áno, šéfe!: Promenáda cafe & restaurant, Prievidza (4. diel)

29. Březen 2011 | napsal(a): | reality show: Áno, šéfe SK

Včera sme sa po minulotýždňovej dramatickej epizóde presunuli do príjemnej reštaurácie, ktorej sa napriek veľkej snahe o propagáciu nedarilo presadiť. Štáb kuchárskej show Áno, šéfe! sa snažil pomôcť a ako to dopadlo prečítajte si v stručnom súhrne.

Áno, šéfe! – štvrtý diel

Štvrtý diel, štáb Áno, šéfe! navštívil reštauráciu v Prievidzi – Promenáda cafe & restaurant (webová stránka nefunguje). V reštaurácií ponúkali okrem pizze, talianske i slovenské jedlá. Reštauráciu nájdete na Facebooku, kde má po včerajšej odvysielanej epizóde mnoho povzbudivých komentárov.




Najväčšie mínusy v reštaurácii

– talianska reštaurácia sa chcela tváriť aj ako slovenská
– veľké množstvo polotovarov a umelých prísad
– chybná a dlhá príprava jedál
– napriek tvrdeniu, že pripravujú z čerstvých surovín, nebolo to tak
– veľký počet jedál na obedné menu, z čoho vyplýva, že suroviny na ich prípravu musia byť mrazené
– reštaurácia napriek veľkej snahe o propagáciu u ľudí nebodovala
– umiestnenie reštaurácie na námestí nemalo žiadne výhody, ľudia netrávili dni na námestí, ale v nákupnom centre

Plusy v reštáurácií

– príjemný majiteľ, šikovný čašník aj kuchárky
– moderné vybavenie reštaurácie
– čistá a veľmi dobre vybavená kuchyňa

Čo nastalo po zmene?

– absolútna zmena z talianskej kuchyne na slovenskú kuchyňu
– vkusná výzdoba reštaurácie so slovenskou tematikou
– jedlá boli hodnotené veľmi dobre, napriek tomu, že na ich príprave sa nepodieľal Žídek
– ľudia naďalej nejavili záujem o reštauráciu, napriek veľkej snahe
– personál slabšie pripravený v oblasti vín a jedálneho lístku
– majiteľ reštaurácie sa naďalej snaží zachrániť reštauráciu




Hodnotenie Šéfa

Včera sme sa mohli dočkať konečne dvoch hviezdičiek, ako Žídek zdôraznil, zaslúžil by si ich majiteľ i kuchárky, bohužiaľ personál sklamal a tak sme opäť videli pridelenú jednu hviezdičku.

Online archív TV Joj

Áno, šéfe! – 4. diel

Elko

Reality show = pre niekoho odpad, pre niekoho zábava. Panáček patrí medzi najlepšie portály, ktoré informujú o reality show. Vďaka Panáčkovi som spoznal mnohých ľudí, s ktorými som zostal v kontakte doteraz... a aj preto mám rád Panáčka ;-)

Áno, šéfe SK

Diskuze k článku

Počet komentářů: 44
1
galadriel
Reagovat

hmm…pár reakcii na reštauráciu v Senici z prvého dielu pod textom:
http://televizia.joj.sk/tv-clanky/7-3-2011/clanok/ano-sefe-koniec-zlym-restauraciam-na-slovensku.html

2
Elko
Reagovat

Galadriel díky, no je to husté :) …musíme si niektorých špiónov z tých diskusií podchytiť na Panáčka ;) Ja som zvykol pozerať oficiálnu stránku: http://televizia.joj.sk/anosefe-diskusia.html , ale staršie články ma nenapadli pozerať.

3
galadriel
Reagovat

2-Elko ja som sa snažila zasa nejak vygoogliť, odkial to bude dnes….ale marná snaha…
Idem druhý aprílový týžden tým smerom, tak si nechám obed na senicu :-)

4
koc
Reagovat

je skoda ze se neda zjistit odkud bude dalsi dil .. a vlastne nejsou ani ukazky – priste uvidite – jako bylo u Zdendy

5
Elko
Reagovat

jj, nedá sa… taja to do poslednej chvíle ani v upútavke neprezradia :)
Tak som zvedavý, ako to zhodnotíš, snáď ti bude chutiť, keď nie vráť :) musíme sa naučiť byť drzí zákazníci :D, keď reštaurácie sa k nám chovajú takto nechutne.

6
Radek aka SUNíčko
Reagovat

koci, třeba to má nějaký smysl. Aby na ně žaloba přišla až po odvysílání :)) Bych řekl, že provozní z minulého dílu asi neměl moc radost. Ale byl to jen a pouze jeho problém, že byl vůl :)

7
koc
Reagovat

5 – od doby co znam Zdendu vracim s gustem .. jen si nenechavam dat nahradni jidlo (at stejne ci jine) .. neriskuji plivanec v taliri a radeji zaplatim piti pripadne predkrm co jsem si dal a do podniku uz se nevracim

8
koc
Reagovat

6 – a ze to byl vul dokonalej :) primo korunovanej

9
galadriel
Reagovat

7- jedlo som ešte nikdy asi nevrátila, to je asi tou povahou či čo, ale je fakt, že prečo by sa mali snažiť, keď to aj tak nakoniec nejaký blbec zaplatí….asi mám šťastie že žijem v meste (elko ba to nie je, ale nebol si ďaleko :-)) ), kde sú vychýrené dve reštaurácie a tam je radosť chodiť. Jeden majiteľ barman, druhý majiteľ priamo kuchár…stačí už len vybrať správnych ľudí na spoluprácu a úspech zaručený.

10
kanárek
Reagovat

9- galadriel
Taky jsem si dřív netroufala, ale ono taky všechno všude chutnalo stejně. Ovšem při tom, co si dneska dovolí v některých restauracích za hříšné prachy člověku naservírovat…a já nejsem vybíravá…tak to je opravdu na pováženou. Zažila jsem i restauraci, kde se plné talíře nepoživatelného jídla vracely hromadně. Pak je asi lepší jen točit pivo, než si bez dobrého kuchaře na cosi hrát.

11
galadriel
Reagovat

10 – tiež veľa znesiem :-) ešte ale neboli žiadne extrémy ako zhorené alebo nedovarené zemiaky, trdé mäso, alebo skysnutý šalát.
Naozaj je základ reštaurácie v kuchyni. Keď varíš jedlá, ktoré tým luďom chutia, tak sa vrátiš a za dobré jedlo si aj rada priplatíš. U mňa je to tak, že pokial mi niekde chutí, tak sa vrátim, aj keby tam mala obsluha zlá (nehovorím, že to je dobre….jasné image reštaurácie to naruší a ťaha sa to s ňou). Dokážem odignorovať nepríjemnú obsluhu (aj keď nie vždy bez rypnutia), na príjemné posedenie tam mám spolustolujúceho.

12
koc
Reagovat

OT – jezis marja :o .. co to na to slovensku provadite .. pozvanka na porad kde vam poradi co delat kdyz se do vlasu dostane ejakulat :o .. tak to se tedy mrknu :D

13
Elko
Reagovat

Koc :-))) no to sú naše Črepiny*, keďže sme pri OT, vždy ti zabudnem pochváliť tvoju novú foto ;)

Inak dnešný majiteľ čistý protiklad toho minulotýždňového.

14
koc
Reagovat

13 – presne tak – jing a jang .. na teto restauraci se mi nelibi jen ty automaticke dvere

15
koc
Reagovat

13 – OT .. to sem odkoukl radu u diskuze CSSS .. je to jen registrovany mail (spolu s obrazkem) co mam u postu .. dej si do vyhledavace gravatar a muzes mit taky neco hezkeho jako mam ja :)

Reagovat

Kde na Slovensku to je? Zatím mě z těch všech dílů přijde, že na Slovensku se moc nechodí do restaurací :)

17
koc
Reagovat

16 – Prievidza mezi Trencinem a Banskou Bystrici – na zapade SK .. zadny chudy kraj to neni (snad se tedy nepletu)

Reagovat

Opravdu smutný pohled na prázdnou restauraci.

19
koc
Reagovat

no zase kdyby z toho na vecer udelal bruslarskou drahu pro koleckove brusle tak na tom mozna neco vydela .. ale je opravu smustne kdyz se snazi udrzet zivot na namesti a nikdde nikdo .. pritom to neni vubec male mesto .. ma 50 000 obyvatel

20
koc
Reagovat

kdyz to srovnam s UH kde jsme nekolik let zil tak to ma jen 30 000 a na namesti/tich to zije ..

Reagovat

koci, já znám 100 tisícové české, kde o víkendu na hlavním náměstí s památkou UNESCO, chcípl pes.

BTW: dostal jsem chuť si něco dobrého dát :)

Reagovat

SUNíčko (21): Dobrou chut. Dostal jsem taky, ale byl jsem linej delat neco delsi dobu, tak jsem skoncil u opeceneho salamu s vajickem :D

Reagovat

Jinak když srovnávám českou a slovenskou verzi Ano, šéfe, tak mám asi radši slovenskou. V české je více humoru a zábavy, ze slovenské se však dozví spoustu praktických věcí a ani nemusí (alespoň zatím) na http://gastroseminar.cz/

Reagovat

RadstaRe (22), Jste to, co jíte z tohoto týdne na tebe. Tak pozdě se nejí :)

25
koc
Reagovat

ale s domaci kuchyni udelal majitel dobry tah .. tu varit umi .. lidi ji znaji a tak by to mohlo fungovat .. chapu ze decka chtei pizzu resp. neco co doma nedelaj ale pro dospele by to mohlo byt .. ty vystavene kolace .. mnam :)

26
Elko
Reagovat

Tak tejto reštaurácii by som naozaj doprial ľudí, narozdiel od predošlej… ale ten pohľad na denno-denne vymreté námestie, tak to je sila… ako na dedine. Kde tí ľudia chodia, naozaj iba do toho nákupného centra?

27
koc
Reagovat

24 – RadstaR je podvizivenej .. doplnuje energii vid chlapce

28
Elko
Reagovat

koc, tak keď som videl, kompletne prestaval kuchynu z talianskej na slovenskú, hovorím, že to bude prúser :), ale tak asi je fakt šikovný ten majiteľ, čo ukázal niekoľkokrát a určite má šikovné aj kuchárky, škoda, že nepracoval ten chalan čašník, myslím si, že by dostali to lepšie hodnotenie určite.

Reagovat

koc (25), já bych si právě radši dal tu slovenskou kuchyni. Nedokážu si totiž pod tím (jsem nevzdělaný, přiznávám to) nic konkrétního představit. Pizzu dělají na každém rohu, minimálně v Praze :)

30
koc
Reagovat

29 – ted sem malem umrel smichy. .. dal sem vyhledat slovenska kuchyne a jedna stranka co mi to ukazalo ma recpet – makovy zavin s bananem :D .. banan asi nebude typicka slovenska surovina nebo se pletu Elko ? .. vem to z plodin a vyrobku co se na slovensku pesuji a vyrabeji .. z toho ti vyjde slovenska kuchyne ..

31
Elko
Reagovat

:-))) no niektoré reštaurácie sú asi špecialisti.
koc a nezabudni Črepiny* – čtvrtek 23:30 :D (teraz bola opäť reklama s ejakulátom :D)

Dúfam, že sa niekto ozve z Prievidze, som zvedavý, že ako to tam žije.

32
koc
Reagovat

29 – maggi.cz/Magazin/Svetova-kuchyne/Slovenska-kuchyne-%E2%80%93-1–dil.aspx >Slovenská kuchyně< mozna to tak je ale musi to potvrdit nekdo ze slovenskych ctenaru

Reagovat

Elko, všichni tam jedí pizzu a nejlépe v akci 1 plus 1. Blbé město si pán vybral. Bylo tam řečeno, co ho k Prievidzi táhne?

34
koc
Reagovat

Základními složkami tradiční slovenské kuchyně jsou brambory, mléko – mléčné výrobky a další základní suroviny, pro které jsou na Slovensku příhodné klimatické podmínky. Mléko se konzumuje sladké i kyselé, oblíbené jsou mléčné výrobky jako podmáslí, tvaroh, smetana, brynza (slaný ovčí tvaroh) a ovčí sýry. K nejoblíbenějším patří sýrové korbáčky, uzené i neuzené parenice, oštěpky a brynza

35
Elko
Reagovat

33: tak ak má prachy (čo podľa mňa má, zrejme mu veľmi dobre ide druhá reštaurácia v Bojniciach), tak ešte má šancu reštauráciu premiestniť pri nákupne centrum :)

Pozeral som FB stránku tej reštaurácie a už zmenili otváracie hodiny od 08:00 do 22:00 na 09:00 do 21:00 a v nedeľu majú úplne zatvorené (ale to bolo ešte pred odvysielaním Áno, šéfe!)

34: mňááám :)

36
honza
Reagovat

Koukam,že velkochemičky(jakoby český piva)maj na Slovensku dobrej odbyt.Akorát,že majitelé těch restaurací v problémech na europatok nikoho nenalákaj.

37
Ajda
Reagovat

No já dostala chuť na slovenskou kuchyni taky. Tak jsem si udělala včera lokše s povidly a měla boule za ušima.

38
honza
Reagovat

Tak to je depresivní díl.Tam by asi nepomohlo ani kdyby točili Lipana :-(

39
kalinka
Reagovat

hlási sa obyvateľ Prievidze =) Reštiku ale nedokážem objektívne posúdiť, lebo som v nej nikdy nič nekonzumovala.

40
Elko
Reagovat

Kalinka, nevadí… treba navštíviť a zhodnotiť ;) tvoje pocity a tak, budeme určite všetci radi :)

41
Radek aka SUNicko
Reagovat

Kalinko a fakt je Prievidza z gastronomického pohledu tak mrtvé město, jak vyznělo v tomto díle? Mrtvé náměstí, mrtvá restaurace.

42
kalinka
Reagovat

40 – pri najbližšej príležitosti tam skočím aspoň na kávu, lebo preferujem iné reštiky

41 – mŕtve námestie bohužial hej, reštaurácie po tej 17:00 tiež, ale bary, krčmičky a cukrárne nie sú až tak prázdne.

V PD proste „skapal pes“ =(

43
ghata
Reagovat

hlási sa ex prievidžan a terajší bojničan.. Reštaurácie navštevujem v PD ale i v Bojniciach sporadicky, nakoľko dosť cestujem. Reštauráciu z relácie poznám, bol som tam jesť i pred odvysielaním relácie a musím povedať že teraz je to tam lepšie. Nedávno som šiel okolo (bolo v týždni), pribudla terasa a bolo takmer plno. V sobotu to je ešte ako tak, ale nedele sú slabé. To mám niekedy pocit, že všetci sú nie len v obchodných centrách, ale aj v neďalekých Bojniciach, ktoré majú množstvo príležitostí na prechádzky a množstvo kaviarní i reštaurácií. V Prievidzi je len veľké námestie, trochu zelene a to je všetko. Možnosť kultúrneho vyžitia v centre Prievidze dlhodobo minimálna..

44
ghata
Reagovat

Ešte niečo, v Prievidzi to nie je také zlé, len podniky sú roztrúsené po meste a na jednotlivých sídliskách, kde si získali stálu klientelu. Centrum mesta je viac menej kopa inštitúcií, obchody, úrady a banky. Tam to žije v pracovných dňoch. Ľudia po práci si chcú oddýchnuť a preto volia skôr únik z centra do kľudnejšieho prostredia. Ale tak je to vo viacerých lokalitách Slovenska.. Tento diel „Áno, šéfe“ však podčiarkol jednu skutočnosť. V mestách sa stávajú novými centrami diania nákupné zóny. Trpia tým hlavne „novšie“ mestá bez historických zaujímavostí, a hodnotných zachovaných pamiatok, či peknej zelene vo forme parku alebo oddychovej zóny.

Přidat komentář