Panáček v reality show

Áno, šéfe!: Bagl’s Restaurant, Bratislava (3. diel)

22. Březen 2011 | napsal(a): | reality show: Áno, šéfe SK

Na konci článku naleznete report z návštěvy této restaurace naším čtenářem Tuckem. Doporučujeme k přečtení.

Štáb kuchárskej show Áno, šéfe! si pre tretiu epizódu vybral reštauráciu v Bratislave, v ktorej už od začiatku bolo cítiť napätú atmosféru. Jaroslav Žídek dokonca chcel v reštaurácií skončiť. Čo sa stalo a aké pozitíva a negatíva má na konte bratislavská reštaurácia?

Áno, šéfe! – tretí diel

Tretí diel sa snažil pomôcť bratislavskej reštaurácii BAGL´S RESTAURANT (webová stránka bola zrušená). V reštaurácií ponúkali rôzne druhy jedál, nemali zadefinovaný jasný koncept.

Najväčšie mínusy v reštaurácii

– jedálny lístok menený týždeň pred príchodom relácie „Áno, šéfe!“
– jedlá neboli jasne zadefinované v jedálnom lístku, chýbal jasnejší popis
– napriek tvrdeniu, že pripravujú z čerstvých surovín, nebolo to tak
– v kuchyni chýbala ďalšia pracovaná sila
– v kuchyni chýbali niektoré spotrebiče, ktoré by pomohli kuchárom pri práci
– reštaurácia nemala jasne zadefinovaný koncept
– majitelia reštaurácie nezvládali kritiku, napätá atmosféra pri natáčaní, urážky majiteľa na kuchárov či Jara Žideka
– slabá propagácia reštaurácie

Plusy v reštáurácií

– kuchári, jeden mal skúsenosti zo zahraničia, druhý sa neskôr ukázal ako nadaný kuchár, ktorému sa stačilo pár dní venovať

Čo nastalo po zmene?

– nové jedlá, ktoré zadefinoval Jaro Žídek v ponuke zostali
– kuchár je určite najsilnejším článkom reštaurácie
– jedlá boli hodnotené veľmi dobre
– v kuchyni naďalej chýba pracovná sila
– u majiteľov reštaurácie naďalej prevládajú napäté emócie
– majiteľ reštaurácie začína pomáhať aj v kuchyni
– slabá propagácia reštaurácie

Hodnotenie Šéfa

Na hodnotenie si Jaro musel zobrať svoj personál (kuchára a someliéra) z jeho reštaurácie Camouflage, aby nebol obvinený zo zaujatosti. Všetci traja sa zhodli, že čo sa týka jedla určite reštaurácia prešla zásadnou zmenou a pokračuje v novom koncepte, ktorý nastavil Žídek. Problém naďalej vidí v neochote pomôcť kuchárom, ktorý naďalej robia aj „upratovačky“ a v celkovej atmosfére reštaurácie, ktorá neprešla zatiaľ žiadnou zmenou. Rozhodli sa udeliť jednu hviezdičku.

Jak změnu v Bagl’s Restaurant viděl čtenář Tucek

Čtenář Tucek den po odvysílání tohoto dílu Áno, šéfe se vydal obhlédnout danou restauraci osobně a zde jsou jeho dojmy s překvapivou pointou v závěru. Tímto mu samozřejmě děkujeme.

Tak sa mi nakoniec podarilo tuto restauraciu navstivit uz vcera. Tak vam v kratkosti popisem svoje dojmy a pocity.
Uz pri prvom pohlade na samotnu restauraciu mi napovedalo, ze sa toho vela nezmenilo. Na velkej tabuly zavesenej na prednej vonkajsiej zahradke lakali ludi na specialne salaty a steaky. Nic extra putave. Vo vnutry na moje pocudovanie boli obsadene 3 stoly, co je nezvyk. Prostredie sa taktiez nezmenilo. Pekne som sa s manzelkou usadil, obsluha bola fajn, rychla a privetiva. Jedalny listok bol jednoduchy, no elegantny a prehladny. Ked som do neho nakukol, bolo mi vsetko jasne. Jedla po sefovi Zidekovy v jedalnom listku boli. No tam to skoncilo. Co ich naucil Zidek robia, ale nic naviac. Vsetko povodne jedla, az na tych par predkrmov od Zideka. Kuskus s lososom, hummus a cvikla. Tak reku vyskusam ja hummus a manzelka cviklu. Po chvili nam prisiel casnik oznamit, ze bohuzial tieto dve predjedla uz nie su. Tak som mal aspon zamienku s nim zacat komunikovat. Spytal som sa ho, ci to koly odvisielaniu relacie. On ze hej, ze dnes mali celkom plno. Na otazku, ci im zacali castejsie chodit ludia aj pred odvisielani mi odpovedal, ze nie. Az po odvisielani. Tak evidentne reklama v telke mala uspech. Cize moje predjedlo uz nemali, hmm, tak som si objednal aspon ten kuskus s lososom. Tam bolo vidno Zidekov podpis. Chutne, fajne. Ako druhe som si objednal, ked uz to majitel tak ospevoval, ze najlepsie steaky na Slovensku, T-bone steak. Objenal som si ho medium. Hehe, prisiel mi jedna polovica rare a druha well done. cize asi ked to zmiesam tak vznikne medium :) No ale stale je mi zahadou, ako to kuchar dokazal.
Nastala prilezitost, ze som sa spytal casnika, kto dnes vari. Varil Peter (ten co utiekol z relacie).
Tak to cele zhrniem. Restauracia na mna posobila takym normalnym dojmom. Necitil som sa tam zle, ale ani nijako specialne. Jedlo bolo dobre (kvalita odpovedala cene, nie velmi vysokej). Obsluha bolo vynikajuca. Ci by som navstivil tuto restauraciu este raz? Ucelovo nie, pretoze ma tam nic nelaka, nic extra, ale keby ma tam niekto pozval na stretnurie, preco nie.
Majitelia nic nezveladili okrem predjedal od Zideka.

No a posledny bonbonik na koniec. Od casnika som sa dozvedel, ze kuchar Gabo (co bol v relacii) pravdepodobne odchadza. A viete kam? ASI POJDE PRACOVAT KU SEFOVI

Online archív TV Joj

Áno, šéfe! – 3. diel

Elko

Reality show = pre niekoho odpad, pre niekoho zábava. Panáček patrí medzi najlepšie portály, ktoré informujú o reality show. Vďaka Panáčkovi som spoznal mnohých ľudí, s ktorými som zostal v kontakte doteraz... a aj preto mám rád Panáčka ;-)

Áno, šéfe SK

Diskuze k článku

Počet komentářů: 30
Reagovat

Hele, 22:15? Na webu JOJ píšou 22:00. Člověk už v tom má parádní bordel.

Reagovat

Přijdou mně ty slovenské díly fakt hodnotnější než české. Méně humoru, ale více informací.

Ten majitel je fakt vůl. Řekl bych, že při kontrole už nebude existovat. Skutečně, proč si tam Šéfa zval, když se nedokáže přizpůsobit?

3
koc
Reagovat

majitel je kreten co si nenecha poradit a porad si mele svoji :(

4
Elko
Reagovat

Majiteľ reštaurácie nadáva na kuchárov a ešte aj na Žideka… tak to som v českej verzii nevidel, že by niektorí majiteľ povedal o Zděnkovi, že je k.k.t! Sila, no.

5
Elko
Reagovat

SUNíčko, všetky jojkárske programy začínajú 15-kou. 20:15, 21:15, 22:15, 23:15… neviem prečo píšu na webe, že 22:00, asi taktika :D

6
koc
Reagovat

4 – tak to vypada ze si majitel chtel udelat reklamu a ani mu neslo o zmenu .. ale ze z toho nakonec vyjde jako debil asi necekal :)

Reagovat

Elko, co je to ke konci za herečku? Smát se názvu jídla hummus? Je jí náct, či co?

8
Elko
Reagovat

SUNíčko, slovenská herečka Kristína Farkašovská sa volá.

No ešteže tam majú toho kuchára Gaba a tú majiteľku, inak v tej reštaurácií si myslím stále prevláda faloš :/ jedine ten kuchár je úprimný pohoďák.

Reagovat

Elko, jj, na pohled jsem si ho zaškatulkoval jako problémáře, ale ejhle, vypadá na dobrého chlapíka, co se fakt snaží a umí. Nejdeš reštiku otestovat? Mají nějaký web? Nějak jsem kromě Bratislavy nepostřehl název :)

10
Elko
Reagovat

Keby som býval v BA, tak určite… názov hovorili hneď na začiatku, keď sa pýtal toho bezdomovca, že či nevie, kde je tá reštaurácia (pozriem v archíve, už to tam je: http://televizia.joj.sk/tv-archiv/ano-sefe-2/21-03-2011.html). Možno by mohla Galadriel, ale tú som tu dlho nevidel :), tá tuším býva pri BA.

A páčilo sa mi, že Židek si zobral na pomoc aj svoj personál, aby nebol obvinený, že je príliš zaujatý.

12
koc
Reagovat

11 – hmm .. tak nejak nejsem z toho listku moudry .. zase nejaka zmena a nebo sem uplne slepej ..

Reagovat

Zrušená webová stránka znamená co? Že majitel nechtěl investovat ani pár korun do webovek? Doménu má stále ve svém držení.

14
Tucek
Reagovat

No na tu restiku mam svoj nazor. Aj koly tomu, ze sa mi dostalo zopar informacii z okruhu zamestnancov.
Ako to tam je, mozu za to majitelia. Obaja. Majitel sa ukazal na obrazovke co je to za cloveka, majitelka sa sice drzala, ale ani ona nieje svata.
A kuchar im za chvilku odide, ak uz neodisiel. Vysoka fluktuacia zamestnancov hovori o tom, ako to tam je.
Tato restika nema dlhu buducnost, pokial sa nezmenia majitelia (teraz to myslim tak, ze to predaju, lebo skrachuju).
Chodte napriklad 10m vedla do Milenium Cafe, kde sice priamo niesu restika, ale varia tam pizzu, cestoviny, rizzoto, bagety, ale aj kuracie maso .. a furt je tam plno!

Reagovat

Tuceku, díky za zajímavý komentář. To mě připomnělo, že Židek na rozdíl od Pohlreicha neobhlíží okolní konkurenci, nebo jsem něco přehlédl? Neviděl jsem to od úplného začátku.

16
Elko
Reagovat

Tucek, zaujímavé informácie, už zo včerajšej časti sa dalo vydedukovať, že kde je najväčšia chyba a slabina reštaurácie, ty si to vlastne potvrdil :)

Ak by si mal čas a chuť, tak by si tam mohol skočiť a potom nás informovať, že či tam zostali nejaké tie zmeny a podobne.

17
koc
Reagovat

16 – kdyz se mrknes na odkaz co je v 11 tak to vypada ze se zadna zmena neudrzela .. mozna je to zmenou kuchare .. nebo se zase majitel postavil na zadni

18
Tucek
Reagovat

Jasne, planoval som sa tam ist pozriet, pretoze aj mna to zaujima. ak mi to vyjde, zajtra by som to siel vecer omrknut a okostovat :)

Reagovat

Tuceku, těšíme se na report. Klidně jej tu vydáme jako doplnění článku či zcela nový článek. Osvěty v gastru není nikdy dost.

20
Elko
Reagovat

No to som teda zvedavý…

21
honza
Reagovat

Zase maj pivo z velkochemičky,tentokrát to neni Gambrinus ani Plznička,ale stejně(vybavení hospody zdarma).Prostě majitel fungující hospody vypadá jinak než tyhle dva panáci,který myslej,že se to udělá samo.Neudělá.

22
Tucek
Reagovat

Tak sa mi nakoniec podarilo tuto restauraciu navstivit uz vcera. Tak vam v kratkosti popisem svoje dojmy a pocity.
Uz pri prvom pohlade na samotnu restauraciu mi napovedalo, ze sa toho vela nezmenilo. Na velkej tabuly zavesenej na prednej vonkajsiej zahradke lakali ludi na specialne salaty a steaky. Nic extra putave. Vo vnutry na moje pocudovanie boli obsadene 3 stoly, co je nezvyk. Prostredie sa taktiez nezmenilo. Pekne som sa s manzelkou usadil, obsluha bola fajn, rychla a privetiva. Jedalny listok bol jednoduchy, no elegantny a prehladny. Ked som do neho nakukol, bolo mi vsetko jasne. Jedla po sefovi Zidekovy v jedalnom listku boli. No tam to skoncilo. Co ich naucil Zidek robia, ale nic naviac. Vsetko povodne jedla, az na tych par predkrmov od Zideka. Kuskus s lososom, hummus a cvikla. Tak reku vyskusam ja hummus a manzelka cviklu. Po chvili nam prisiel casnik oznamit, ze bohuzial tieto dve predjedla uz nie su. Tak som mal aspon zamienku s nim zacat komunikovat. Spytal som sa ho, ci to koly odvisielaniu relacie. On ze hej, ze dnes mali celkom plno. Na otazku, ci im zacali castejsie chodit ludia aj pred odvisielani mi odpovedal, ze nie. Az po odvisielani. Tak evidentne reklama v telke mala uspech. Cize moje predjedlo uz nemali, hmm, tak som si objednal aspon ten kuskus s lososom. Tam bolo vidno Zidekov podpis. Chutne, fajne. Ako druhe som si objednal, ked uz to majitel tak ospevoval, ze najlepsie steaky na Slovensku, T-bone steak. Objenal som si ho medium. Hehe, prisiel mi jedna polovica rare a druha well done. cize asi ked to zmiesam tak vznikne medium :) No ale stale je mi zahadou, ako to kuchar dokazal.
Nastala prilezitost, ze som sa spytal casnika, kto dnes vari. Varil Peter (ten co utiekol z relacie).
Tak to cele zhrniem. Restauracia na mna posobila takym normalnym dojmom. Necitil som sa tam zle, ale ani nijako specialne. Jedlo bolo dobre (kvalita odpovedala cene, nie velmi vysokej). Obsluha bolo vynikajuca. Ci by som navstivil tuto restauraciu este raz? Ucelovo nie, pretoze ma tam nic nelaka, nic extra, ale keby ma tam niekto pozval na stretnurie, preco nie.
Majitelia nic nezveladili okrem predjedal od Zideka.

No a posledny bonbonik na koniec. Od casnika som sa dozvedel, ze kuchar Gabo (co bol v relacii) pravdepodobne odchadza. A viete kam? ASI POJDE PRACOVAT KU SEFOVI ZIDEKOVI :)))))

Reagovat

Tucku, díky, zajímavé, doplnil jsem do článku.

24
koc
Reagovat

diky za podrobne info .. doufam ze podobnych ctenaru se najde vic a budou nas informovat i u dlasich restarantu a to nejen na slovensku ale i v nove rade u nas

25
Elko
Reagovat

Díky Tucek, zaujímavé infošky… no cvikla a ten hummus vyzerali veľmi dobre a čudujem, že sa nepripravili na to, že po odvysielaní to ľudia nepôjdu vyskúšať, ach jáááj manažéri :)

No a som prekvapený s tým kuchárom Gabom, v tejto reštaurácií by asi totálne „zhnil“ :) a vyzeral byť fakt dosť šikovný, takže u Žídeka určite naberie plno skúseností.

26
Kapi
Reagovat

Ako tu ktosi pisal – tato restauracia vyzera ako jedna velka falos.

Pri sledovani a Zidkovzm chvaleni kuchare gaba, jsem si rikala, ze ten by ho snad nejradsi zamestnal u sebe – a ono hej :)

tento dil byl skvele zpracovany a chvilemi i lepsi nez se Zdenkem! Jen ke konci uz to bylo prilis „na klapku“ a strojene divadylko.

27
galadriel
Reagovat

ahojte po dlhšom čase. pozrela som si to práve z reprízy a ten majiteľ je proste…ako to nazvať…hovado. To ako sa vyjadroval na Gaba a Šéfa (ktorý mi prišiel pomôcť zarábať!!!)…no a mne prišla falošná aj slečna majiteľka, Peťo zhorel ako fakla, myslím si, že si pre…. šancu. Celé to bolo o spravení reklamy v telke zadarmo….aj pracovnú silu zamestnáme až v marci (lebo v telke to pobeží v marci)
Ak sa podarilo Gabovi zamestnať u Rasťa, alebo ho posunul ďalej, tak si to zaslúžil. Bol fajn, sympaťák, nad vecou, v klídku…

28
galadriel
Reagovat

sorry…ten Rasťo mal byť Jaro :-)

29
Denisa
Reagovat

Prave tuto relaciu ANO SEFE som videla a musim povedat, ze aj ked je restauracia v blizkosti mojej prace, z principu by som sa tam nesla najest, ked som videla aky je jej sef absolutny primitiv! takze niekedy aj reklama v TV moze byt negativna reklama, kek sa clovek nevie chovat.. takze nech sa nedivi, ked tam ma prazdno…

30
Denisa
Reagovat

a o tom ze si nevazi svojich zamestnancov nehovoriac.. presne tak, Gabo ma aj moje velke sypmatie, myslim si, ze so svojou skromnostou a chutou pracovat to daleko dotiahne a to si vsimol urcite aj p. Zidek. Takze mu zelam vela uspechov, a este viac pracu u PANA KUCHARA Zideka :)

Přidat komentář