Panáček v reality show

Áno, šéfe! po slovensky s českým šéfkuchárom

7. Březen 2011 | napsal(a): | reality show: Áno, šéfe SK

Obľúbená svetová show, ktorá dobila aj Českú republika sa konečne dočkala aj slovenskej verzie. Televízia JOJ si počas tejto jari zoberie na mušku slovenské reštaurácie. Ak máte chuť po českom Farmárovi vidieť slovenskú verziu Áno, šéfe!, tak si určite nenechajte ujsť prvú epizódu kuchárskej show dnes o 22:15 na Jojke.

V Českej republike táto show preslávila Zdeňka Polreicha, ktorý si získal srdcia mnohých divákov nielen u vás, ale aj na Slovensku, televízia JOJ ponúkla minulý rok každú sobotu o 18:00 reprízy primáckej show, na základe úspechu sa rozhodla pre slovenskú verziu, v ktorej hlavnú rolu bude zohrávať opäť Čech – Jaroslav Židek.

Jaroslav Židek je rodený Pražan, ktorý však už niekoľko rokov žije a pracuje na Slovensku. Židek je nositeľom prestížnej ceny Gurman Awards za roky 2008 až 2010, autorom knižky Šéfkuchár v paláci a v minulosti varil aj pre Kevina Costnera. Bola to vraj jasná voľba televízie a produkčnej spoločnosti, ktorá show vyrába. Podľa upútaviek je jasné, že ani Jaro si servítku pred ústa dávať nebude a dočkáme sa aj obľúbeného „ty vole“ :).

Určite sa bude jeho výkon a scenár relácie porovnávať s úspešnou českou verziu, no Jarovi držím palce a dúfajme, že aj slovenská verzia sa dočká minimálne toľko sérií koľko česká.

Áno, šéfe! – prvý diel

Prvá reštaurácia, na ktorú si posvietil Jaro Žídek bola PIZZERIA ROYAL v Senici. Okrem pizze sa tu podávajú aj rôzne druhy jedál, cez predjedlá, polievky či rôzne hlavné jedlá.

Najväčšie mínusy v reštaurácii

– kuchári nepoznali základné kuchárske znalosti
– vlastné jedlo, ktoré kuchári pripravili, nezjedli po sebe!
– na prípravu jedál využívali suroviny, ktoré používali na viac druhov jedál
– neustále používanie mikrovlnnej rúry
– mladá kuchárka nevedela zvládnuť tlak a stresové situácie
– polotovary, polotovary, polotovary

Plusy v reštáurácií

– príjemní kuchári, servírky i samotní majitelia pizzerie
– polievky

Čo nastalo po zmene?

– nové menu, doplnenie nových jedál
– majiteľ reštaurácií začal vypomáhať v kuchyni
– posilnenie personálu – nový čašník, nová kuchárka
– servírované jedlo malo nový dizajn a vyzeralo na prvý pohľad chutnejšie
– výrazne menej polotovarov
– šéf zhodnotil nové jedno kladne, mal výhrady akurát k cestovinám a nepáčili sa mu nechty čašníčok

Hodnotenie Šéfa

Jaro Žídek rozmýšľal či Pizzerii Royal udelí jednu alebo dve hviezdičky, nakoniec sa rozhodol pre jednu hviezdičku. Zmeny hodnotil vysoko kladne a so zmenami, ktoré nastali bol spokojný.

Áno, šéfe! online archív TV Joj

http://televizia.joj.sk/tv-archiv/ano-sefe-2/07-03-2011.html

Elko

Reality show = pre niekoho odpad, pre niekoho zábava. Panáček patrí medzi najlepšie portály, ktoré informujú o reality show. Vďaka Panáčkovi som spoznal mnohých ľudí, s ktorými som zostal v kontakte doteraz... a aj preto mám rád Panáčka ;-)

Áno, šéfe SK

Diskuze k článku

Počet komentářů: 42
1
galadriel
Reagovat

Takže po včerajšku ďalší RS večer :-)

2
Radek aka SUNíčko
Reagovat

Elko, malý dotaz, proč Slováci mají tak posunuté vysílací časy? Přeci jen, tohle bych očekávál blíže k prime timu, což je v ČR 20:00 a nikoliv až od 22:15. Napadá mě toto načasování jen kvůli sprostým slovům.

3
Elko
Reagovat

Radek: lebo Jojka to má v prime-time napratané :) a dáva priestor v prime-time drahším seriálom a reláciám, resp. nechce meniť to vysielacie časy tých vecí, na ktoré si ľudia zvykli (denne od 20:15 Panelák, a od 21:15 seriály ako Profesionáli, Dr. Ludsky/Keby bolo Keby 2x, mohli ho dať na piatok 21:15 tam majú teraz filmy, ale tam asi chystajú miesto pre Mama, ožeň ma!, keďže v tom čase bol rekordný Farmár a je to podobný typ reality show).

Tiež som sa trošku čudoval vysielaciemu času :), ale inak repríza bude chodiť každú sobotu o 11:00.

4
Radek aka SUNíčko
Reagovat

Elko, tak hlavní je, že to mohu sledovat online i bez televize :)

5
Elko
Reagovat

a možno je to aj preto, že sa obáva, že by možno showka nevedela priniesť lepšia čísla v prime-time, kvôli tomu, že sa to bude veľmi porovnávať, tak si vyber :)

jj, to je výhoda… celú vlastnú tvorbu vysiela online a dosť rýchlo to zaraďuje aj do archívu (pár minút po odvysielaní), toto by sa mohli trošku priučiť české stanice ;)

Reagovat

Elko: To mi povídej. I na šéfku a cokoli československého se dívu na jojce přes net, respektive hned po skončení v archívu.
Tak jsem zvědavý na vašeho/našeho nového spasitele.

7
Radek aka SUNíčko
Reagovat

Nicku, náš „spasitel“ se vrátí brzy, ale to už jsem tu pár dní psal, že se točí další řada české verze Ano, šéfe.

Reagovat

Suníčko: To vím … já ale vůbec nemyslel Zdeňka :-P Ale nového jejich/našeho šéfa z Jojky.

9
koc
Reagovat

tak abych pravdu rekl ja sem za ten podivny pozdni cas rad .. alespon stihnu ty nase kolchozniky a jako bonus si dam ceskoslovenskeho Sefa

10
koc
Reagovat

zacina to dobre .. pan Sef si dal radeji tatranku :)

11
Elko
Reagovat

koc: horalku :D

12
koc
Reagovat

11 – oki ja zapomel ze u vas je origor Horalka :) .. ale Sef vypada nadejen .. pripomina mi kamarada .. taky takovej smisek ale kdyz mu prdne zilka tak se nezna .. i vzhledove vypadaj stejne

Reagovat

Dobrý mazec, nepamatuji si, že by Zdenek někomu dával ochutnávat jeho jídlo a oni jej odmítali jíst :))

14
koc
Reagovat

sakrys on ma i uplne stejnej hlas .. cekam kdy vytahne speka a zhuli se tam :) ..

Reagovat

Se mně začíná líbit více než Zdenek. Neustále se usmívá a přitom praží jednu bombu za druhou :)

16
koc
Reagovat

15 – je jinej .. ale po nekolika dilech mu treba taky vyteceou nervy :) .. neboj

17
koc
Reagovat

uz tečou :D

Reagovat

Přijde mně mnohem více jako Gordon Ramsay než Zdenek. Nervák a prudič, ale dobře se na to kouká, když s ním nemusím být v kuchyni :)

19
Misha
Reagovat

Dobrý … jsem měla strach, že si na nového Šéfa nezvyknu … ale jo, baví mě :o)

20
koc
Reagovat

kdyz dva delaji totez neni to totez .. je to takova pohodicka ale se Zdendou se clovek vic zasmeje :) .. kdyz ma naladu tak perli .. uvidime jak se bude projevovar Jarda .. no drzim mu palce a prvni dil je dobre opravdu dobrej

21
Elko
Reagovat

Myslel som si, že bez Zdenka to nepôjde, ale ide to… Jarda je super. A konečne sa ukáže ako sú na tom naše „skvelé“ slovenské reštaurácie – samé polotovary a lacné sračky.

Reagovat

Elko, pro mě byl vrchol, když kuchař odmítne sníst jídlo, které sám uvaří. Tohle prodává lidem a chce za to peníze? WTF?

23
Jusuf
Reagovat

Pan sef nema takovy charisma jako Pohlreich, ale podle prvni casti to vubec neni spatne.

24
galadriel
Reagovat

Vždy som bratom Čechom priala (závidela) tú možnosť skočiť do tej prezentovanej reštiky a pozrieť či sa tam fatk niečo zmenilo…a ajhla :-) Hneď prvý diel a reštika čo by kameňom dohodil :-)

25
Elko
Reagovat

SUNíčko: to bolo husté, tuším pani kuchárku aj naplo :) a presne ako povedal na konci, treba aj zákazníkov oboznámiť s tým, čo majú od jedla v reštaurácií očakávať, sme až príliš pasívni a nevieme vyjadriť svoj názor, že aké sračky nám to podávajú :)

Galadriel: potom daj vedieť, že čo a ako :) som zvedavý.

26
anja
Reagovat

fakt je to takové dobré? tož na to zítra mrknu :)

27
Jusuf
Reagovat

Kdyz tam stouchali prstem do toho stejku, rikal jsem si, ze od zitra jsou hospody na Slovensku prazdne. I u Pohlreicha byly obcas silene kuchyne, ale toto bylo opravdu hodne. Kuchar, ktery ma strach ochutnat vlastni jidlo :))

28
honza
Reagovat

Na první díl slušný.Ale jestli měli v kuchyni sevřený žaludky tak po Zdendovi by páchali harakiri a ještě by se u toho blaženě usmívali.

29
bob
Reagovat

slusny …..

30
bob
Reagovat

slusna verze ano sefe!

31
TK
Reagovat

Po té nudě u Farmáře a přepnutí na JOJku mi to docela zlepšilo náladu. Ale možná jsem hluchý, občas jsem Žídkovi těžko rozuměl, co říká.

32
galadriel
Reagovat

Najvyšší trhový podiel za celý večer si včera na Joj vybojovala premiéra novej gastronomickej šou Áno, šéfe! (21,8 % v 12-54 a 20,1 % v 12+), so štartom pred 22:15. Napriek tomu ide stále o mierny podpriemer.

31-TK tiež som s tým niekedy mala problém, takže na hluchotu zatial netrpíš :-)

33
Kapi
Reagovat

Tomu kuchari je spatne rozumet´a ten jeho „vecny usmev“ to vsechno trochu srazi. Nechci ho srovnavat s Pohlreichem, ale tenhle se snazi stylizovat do neceho, co az tak moc neni. Hodne scenek a „konfliktu“ tam bylo ocividne naranzovanych a nebo na „druhou klapku“ (viz jeho nastvani a odchod z kuchyne na 2 hodky)..

Vecere u pani (modni ikony 90 let.) majitelky byla taky jen divadlo- schvalne ji rekli udelej typicky cesky jidla, aby mohl sef rict, ze tohle je to , co se ma varit a pridej k tomu Tiramisu, aby ho mohl pochvalit a HLAVNE srovnat s tim co davate v restauraci.. Moc kostrbate vystaveny proste.

Ale jinak celkove povedene- trochu zdlouhave to prislo, ale pani v kuchyni a kuchar sympaticti. Majitele – typicti „zlodejicci“ – dokud to sype jsme mysky..

34
Kapi
Reagovat

Ta jedna hvezda mi prijde strasne demotivujici. Mohli dat aspon celkove 4 nebo 5 a pak davat v takovych pripadech, kdy je sef spokojenej aspon 2 hvezdy. Bylo na nich videt trochu zklamani a hrana radost- takova napul radost napul prekvapeni a zklamani.

Lidi sjou zvyklí ze jedna hvezda je nejnizsi cenova skupina. Me by to spis odradilo, kdybych nevedela, jak je to v tomto pripade mysleno.

35
b
Reagovat

kapi> Tie veci neboli naarandzovane. Ver mi, videl som to. Je priorita pribeh stavat na autentickych situaciach, preto je to niekedy aj na ukor kvalitneho zvuku, alebo kamery.

36
Kapi
Reagovat

Jasne- zaklad byl urcite skutecny, ale jednotlive scenky (ne vsechny) byly „doaranzovane“

Reagovat

Tak jsem to zkouknul. Neni to takova zabava, ale koukat se na to da. Jen me desne trha usi, kdyz cech se snazi mluvit slovensky a slovak cesky (respektive, kdyz to michaj dohromady). Jen trosku nepobiram ty jeho sexualni narazky.

38
?!
Reagovat

Tak milý pane Židek! Pizzeria Royal žiadne zlepšenie to čo tam podávajú by som nedala ani neprieteľovi!!!!

39
Kami
Reagovat

Tak jsem si z dlouhe chvile pustila z archivu slovenskeho Sefa a ejhle.. ac jsem tomu moc nedavala, hned jsem se zakousla do deje..
Super Jardo, jen tak dal, jdu sjet druhy dil.

I tak se nemuzu dockat smrtelne hlaskujiciho Zdendy (natrhnu ti prdel az k lopatkam :-)))

40
picus
Reagovat

TEZKA PICOVINA!vzdyt on dava hvezdicky uplnym debilum a jeste po dvou!podivejte se na ceskou verzi ano sefe.ta slovenska je tragedie!bulshit a nehorazna nuda.jeste ze my mame Pohlreicha a ne tady toho Židka.ceska verze je uplne nekde jinde damy a panove

41
picus
Reagovat

jo a ten kuchar v tom posled dile ze 16.5 byl neuveritelnej kokot a ŽIDEK jim da jeste 2 hvezdy!za co proboha?v cesku by nedostali ani jednu.proste piicovina a to sem se na tohohle sefa tesil!uz sledovat nebudu,tenhle slovenskej je pod uroven

42
Ferris
Reagovat

Zdenek je Pohlreich…ne Polreich…;o/

Přidat komentář