Panáček v reality show

Farma 14: Inteligentní Alice a její hloupé tresty

2. Říjen 2022 | napsal(a): | reality show: Farma 14

služkatitl

Co přinesl tento týden na Farmě? Vlády se ujal Mišo, kterého hlavní problém je, že chce být s každým zadobře. Rozdělit práci by mu šlo, úlohy se plní asi jako nikdy před tím, ale tím to končí. Za sluhy zvolil Giulianu a Kristiána. Jeho snaha o převýchovu líné služky Julči se míjela účinkem. Mají hlad? No a co, ona si jede dál po svém. Farmář týdne to mohl zkoušet po dobrém, po zlém, ve finále je v zaneřáděné kuchyni zase paní důležitá, tedy Naty.

Kristián už delší dobu bojkotuje práci, podle mě úspěšně simuluje bolest ruky. Práce sluhy si plní, hlavně proto, že Mišo je člen jejich rozpadající se svorky. Kolem zvířat mu to jde, v kuchyni odmítá pomáhat. Alice najednou důležitě uděluje tresty za porušování pravidel. Služka porušila snad vše, co se porušit dalo, ale trest směšný. Alex měla zpívat, nečinila tak, šup, už víme, kdo bude sloužit příští týden.

Duel Kristián vs. Filip

duell

Složení duelu bylo jasné od volby sluhy. Vítězem se stal Filip.

Mezi holkami to vře. Natálie s jejím věčným poučováním, vyhýbáním se těžší práci, upozorňováním na věk a vynucovanou úctou si všechny poštvala proti sobě. Ne, že by neměla občas i pravdu, ale její chování je občas za hranou. Uražená ješitnost se projevuje naplno od chvíle, kdy si ji Alex dovolila dát za služku. Hospodář byl spokojený, plný počet bodů plus bonus. Ten jsou klobásky a vypuknou spory, jak je zužitkovat.

Kdo bude farmář dalšího týdne je lehce předvídatelné, těšme se!

Ajda

Začalo to kdysi dávno diskusí u Výměny manželek a skončilo... Vlastně neskončilo, jen jsem si z diskuse odskočila i mezi autory.

Farma 14

Diskuze k článku

Počet komentářů: 29
1
Stofa
Reagovat

Vyhoďte tu lenivou Giulianu !!! Ta tam nemá vůbec co dělat, pravidla farmy ji nic neřikaji.je to nevychovaný spratek !

2
Dadla
Reagovat

Mě Julča normálně fascinuje, já ji tam naopak chci :-D To je neskutečné a až patologicky zvrácené, jak je ta žába líná, drzá, suverénní a jak má všechny a vše na háku. A vůbec si neláme hlavu tím, jak vypadá a že dělá rodině ostudu. Teda opět jsem sama překvapená, že mě to i docela baví, že si říkám, že teď se musí probrat, něco udělat (nebo ji někdo donutí či přímo dokope to udělat), že teď už jí dojde, že musí začít aspoň trochu normálně fungovat…a ono prd :-))) To je fakt povaha. V osmnácti už by měla mít po pubertě, ale chová se jak na vrcholu puberty, kdy jí hormony stříkají i z uší a je z toho a ze světa vůbec pekelně unavená. Nikoho takového neznám…vlastně ano, kdysi jsem měla podobné dítě v 8.A, ale to byla fakt puberta :) Nicméně to byl abnormálně chytrý kluk, který měl ten svůj mozek poskládaný prostě trochu jinak…nevím, jestli Julča je opravdu tak inteligentní, že by to mohl být podobný případ…Nicméně dnes, když se jméno onoho kluka objeví v bulváru, vždy jsem pobavená, co zas vyvedl a ani mě to nepřekvapuje :-D

3
zeppelin
Reagovat

Duel : Kristián dodržel slovo a prohrál se ctí. Jestli simuloval s rukou nevím, ale jeho závěrečná řeč se mi líbila. Filipa nevím jak uchopit, možná to ví Giuli, protože našli společnou notu. Jinak štrajk Naty v kuchyni byl čajíček oproti pracovitosti Giuli. Její veřejný odpor i k autoritě hospodáře zřejmě povede k nějakému trestu. Michala asi většina z nás považovala v první vteřině za vrcholného macha, což se nepotvrdilo. A pod jeho „bačováním“ farmáři získali všechno co mohli. Až se na sebe Šimon podívá v televizi, tak nebude moci vystrčit z domu ani nos. Giuli ho má jako hračku a osobního otroka, což on občas o samotě verbálně zpochybňuje, ale vždycky se nechá ukecat. Ženská koalice si vystačí bez Naty a naopak. Minh překvapil, jak se chopil silné klády a začal i něco dělat. Nápověda na budoucího farmáře týdne bude asi poslední vtípek Kristiána.

4
Svitka
Reagovat

Že Kristián skončí, bylo nad slunce jasnější a věděl to nejen štáb, ale i farmáři, včetně těch zbylých z jeho svorky, kteří do jednoho vsadili na Filipovo vítězství. Svou roli odehrál a bylo ho víc než dost.
@Dadla: Většinu času si u Julči nejsem jistá, co je scénář a co tryská z její povahy. Odmyslím-li to první, tak vzhledem k jejímu mládí mě až tak moc nepohoršuje lenost, kterou už ale přehání. Když byla F Chudí versus Bohatí, tak líná Karin taky lezla na nervy většině před kamerou i před obrazovkou a jak daleko to dotáhla! (poslala KO Šmahela). Nevadí mi ani škleby a puberťácké proslovy, zkrátka komediantka, Markíza s ní má užitečný kalkul. Chápu, že nemá respekt před (rádoby) umělou inteligencí. Dost mě však vadí její arogance vůči hospodářovi a v neposlední řadě ta bezohledná pažravost. Že by byla ještě ve vývinu? :)) Kdybych nevěděla o co kráčí a skoukla nezávisle jeden díl F, kdy sluhovala, řekla bych: produkt „americké výchovy“ .
Po duelu, opět, byl příděl alkoholu objemově větší než příděl jídla. „Detekujem“ že tam popíjejí průběžně celý den, každý den :((

5
Wally
Reagovat

Julie má podle mě ADHD. Ona není schopná postát v klidu. Ale snaží se to nějak řešit, místo nějakého výbuchu nebo nadávky si začne zpívat, tancovat.
A nedivila bychse kdyby to Alex pojala jako Natalie. Čekat na pokyny, vše dělat podle ní.

6
Wally
Reagovat

Julie má podle mě ADHD, proto, než by vybouchla raději zpívá nebo tancuje. Takže to její IQ jí věřím.
Být Klusovou tak bojkotuju FT jako ona. A chci pomocnici do kuchyně.

7
zeppelin
Reagovat

Trest pro Giuli přišel ve stylu : „Vlk se nažral a Giuli zůstala celá“. „Borisovci“ tradičně tahají v zákulisí za provázky pro její „nevyhazov“ kvůli sledovanosti.

8
stofa
Reagovat

Borisové -borisové – borisové SUPR ! normálně na jiné farmě by letěla jako špinavé prádlo !!!

9
Lady XL
Reagovat

Jinde letěla služka za snězenou buchtu mimo určený čas a tady? Leží si kdy chce a kde chce, odmlouvá FT ale hlavně i Martinovi, což mi přijde už na facku, už s ohledem na jeho věk a zkušenosti, neřkuli s ohledem na jeho rádoby postavení v celé téhle show. Vždyť jeho slovo by mělo být „svaté“, měli by se obávat jeho hodnocení atd., ale to mají opět Borisové z toho, že dopustili hned z počátku různé okecávání úkolů a ta „spravedlivá“ Alice vidí jen to, co chce Boris…., prostě opět dějem hýbe štáb a někteří na Farmě to ani netuší. Kdo to ale tuší, je podle mne naše Fiona. Doteď byla a je na zabití, ale už jsem v dnešním díle zaznamenala (zatím slovní) snahu o zmírnění postoje vůči opozici…. A tak bych se nedivila, kdyby ke konci Farmy z ní byla vzorná farmářka a na její počáteční chování se rádoby zapomnělo. Doteď je tedy na zabití. Ty ksichty, kecy. No má nakonec nejvíc prostoru k vyjadřování, tak je jasné, kdo je černý kůň štábu. Ale ještě uvidíme, co přijde (či spíše přijede s Martinem)… A jsem moc zvědavá, jak dopadne volba na duel, Fionka si věří (až moc) na výhru….

10
JanaH
Reagovat

Nefunguje mi reagovat, proto takto: Wally: jj, Julča se vyjádřila, že má poruchu pozornosti.
Alex to pojme jinak, i když má madam FT pořád tendence cpát se k hrncům do bezpečí kuchyně. Přitom vrchol jejího vaření na té nejvyšší úrovni jsou placky, placky a pro změnu placky. A taky se „z čistajasna“ fikaně „tlačí do riti“ nenáviděným Kabelečkovi a Julče.
No a Michalovi z riti madam netrčí už ani ty paty…

11
zeppelin
Reagovat

Nějak vypadl můj včerejší příspěvek : Trest pro Giuli přišel ve stylu : „Vlk se nažral a Giuli zůstala celá“. „Borisové“ tradičně tahají v zákulisí za provázky za její „nevyhazov“ kvůli sledovanosti.

12
Svitka
Reagovat

Ad zeppelin 14: taky mně minulý týden jeden příspěvek vypadl. Myslím, že k tomu dochází, když Ajda ruší ty azbukové i jiné vetřelce.
Pro Julču by byl trest, kdyby musela jeden den držet půst. A dokonce by jí to i prospělo.

13
Ajda
Reagovat

@zeppelin: Už by se mělo dát reagovat. Ten komentář vidím jako 7.

14
Ajda
Reagovat

@Svitka: Omluva, opravdu jsem ho smazala při likvidaci spamů, které bohužel systém propustí. Naštěstí většinu likviduje sám. Přes mobil se mi to může stát, stačí se ozvat. Už je vylovený, i když lehce po době spotřeby :-)

15
zeppelin
Reagovat

@Ajda: Omluva, máš pravdu, že ten můj koment tam je. Asi jsem měl dopoledne „vlčí mhu“.

16
JanaH
Reagovat

@JanaH: aha, tak „reagovat“ už funguje.
Přes „odpovědět“ to nezkoušejte, kopne vás to na začátek chlívku.

@Svitka: prospělo. A to nejen Julče. Taková Maťa… :-D

Noví farmári vypadají někteří nadějně. ;-) Ta původní sestava až na světlé výjimky nestojí za fajfku tabáku. Nejstrašnější je pro mě Kabelečka, já podobné afektované vykrouceninky vážně nemusím. :-/ Nejde mi o to, co reprezentuje… ale ten způsob, ten způsob…
A Jůlinka. Jak mě štvala na první pohled, teď vůbec a při jejích rebeliích se bavím. :-)) Přitom vím, že to přehání a jaksi mi to ani nevadí. :-D

17
Ajda
Reagovat

Beru zpět, dál „reagovat“ blbne.

18
JanaH
Reagovat

@Ajda: mně to fungovalo, ale řazení příspěvků blblo. A odpovědět už zmizelo, to mě koplo na začátek.
Při nejhorším se vrátíme do dřevních dob a budem odpovědi označovat číslem… :-)

19
Svitka
Reagovat

@Ajda: OK, nic se neděje. Žádné převratné myšlenky ze mě nevypadávají a vím, že virtuální vesmír si žije vlastním životem :))

Nový matroš, který hospodář dovezl na farmu, se mi, až na malé výjimky jeví, že zapadá do vzorce: chci se zviditelnit, rovná se, přihlásím se na Farmu. Fajn, zatím jsou neokoukaní a jeví se mi zajímavější než první várka. Dávají příslib, že bude rušno, „veselo“ a snad i napínavo.
.

20
Ajda
Reagovat

Reagovat by už mělo reagovat :D

21
Lady XL
Reagovat

Haló, haló…😁 Zdravím sledující a mám opět prosbu. Napište mi, prosím, co se tam děje. Kdo byl zvolen a koho zvolil atd, prosím. Co jsem zaznamenala, tak Fiona po… sluhy. Vyhodili ji? Asi ne, budou si jí pěstovat co??

22
Wally
Reagovat

@Lady XL: Jen Šimona :D)))
Dnes noví prohráli se starými a zítra si budou volit prvního duelanta. Skoro celý díl byl soutěž mezi nimi.

23
Lady XL
Reagovat

@Wally: Děkuji!

24
Svitka
Reagovat

@Lady XL: Malý spoiler: noví zvolili nejsilnějšího, ten nejvyššího. Další info už by byl velký spoiler. Hezký víkend!

25
JanaH
Reagovat

@Lady XL: k oné Julčině kauze přidávám perličku z FB:
Zhrnutie dnesnej casti. : Juliana sa doščala. Juliana sa dozvedela, že sa doščala a oščala svojho buduceho bývalého. Šimon bol oščaný a z toho bol tak v šoku, že sa zabudol pretvarovat, aky je chrumkavy gantleman a utekal ukázať Juliou oščane trenky všetkým farmárom, štábu aj zvieratam. Šimon sa nebavi s Juliou lebo ho oščala. Jula nema hanbu. Novi farmári : natalia 2, jedno chudé teliatko s ucesom ala majka z Gurunu black version, fakeovy Viking, maďarsky tanečník, ktoremu vadi rozhádzané naradie s ktorym sa pracuje a s ktorym on este nepracoval, sympatak v klobúku a falosnica od pohladu. Upišťana celkom dobre vari, Muffin o nicom a Viktoria sa v tejto casti sa dala zniesť. Miso – ssssuper (ako on hovori). Natalia klasika, nicim neprekvapila. Jule drbosilo aj pri súboji. Nevie sa chovat. Zhrnutie, ked chcete byt za dementa pred celym národom, chodte na farmu. Pekny vecer sledujucim a vsetkym, ktory sa dneska nedoščali.

26
Svitka
Reagovat

@JanaH: SUPER!!

27
dejna
Reagovat

@zeppelin: 3 – koment, pod který bych se bez výhrad podepsala.
Za dobu, co jsem tu nebyla, se toho dost událo, tak jen stručně:
Julča – Wally má nejspíš pravdu. Chvílemi je na zabití, chvílemi je mi jí líto. Když seděla na střeše duelbudky a odříkávala svoji mantru, připomínala mi zatoulané divoké kotě.
Alex – kupodivu jí služka sedne, už tak nekníká, líbilo se mi, jak se asertivně postavila Naty a prosadila si své. K Šimonovi se hodí (opravdu hodný kluk), asi jim začnu držet palce.
Naty a Michal – nic se u mě nemění
Fífa – bez šminek v pohodě ;)
Miňo – pro mě zákeřný skřet, který skvěle doplňuje dvojku pavlačových drben – štěkna Mafi a hérečka Viktória. Nejen permanentní drby, ale i to, jak se zachovaly k Julče po její „nehodě“ a k Alex po sblížení s Šimonem (jinak do očí, jinak za zády) je třešničkou na jejich jedovatém dortu.

28
dejna
Reagovat

Z nových je pro mě hádankou Tamás – zdánlivě třtina, myslela jsem, že se bude držet v pozadí, ale on ne…počkám, co se z něj vyklube. :)

29
Lady XL
Reagovat

Děkuji vám za informace!! Skvěle se bavím :-).

Přidat komentář