Panáček v reality show

MasterChef 2021 (23|24): Vyhrocený boj o TOP 5

16. Listopad 2021 | napsal(a): | reality show: MasterChef Česko

mch 5 12

Zatím známe jednu členku vytoužené TOP 5, kterou se díky famóznímu výkonu v michelinském Fiedlu stala Besky. Kterým dalším kuchařům se podaří této mety dosáhnout?

Lukša

Mladý psavec, kterého to z komentářů vyneslo až na autorský post. Z reality show toho sleduji opravdu hodně, mezi mé nejoblíbenější se ale jednoznačně řadí Got Talent a The Amazing Race.

MasterChef Česko

Diskuze k článku

Počet komentářů: 23
1
Kami
Reagovat

Go, Peto, Go! Od zacatku symposka a strasne ji fandim. A v te nervozite se uplne vidim O:-)) Jen se bojim, ze si tim muze zavrit vratka k titulu. Mit nervozniho cloveka pro dalsi medialni pokracovani neni asi uplne ok. Na druhou stranu zase v dotackach je Peta v klidu.
Vareni podle recenze byl fakt zajimavy napad. Givi v tom tezce plaval a Paolo si opet myslel, jaky je mistr sveta.

2
libena
Reagovat

@Kami: ano petra je nervózní, ale tak nějak se umí zkoncentrovat. a bez těch jejích emocí by to byla sterilní nuda! co ale jakub, kterému se třesou ruce i když jen nese talíř? potí se stejně jako paolo. a pak dělá na petru machry? a ona mu ještě dá vývar? ona je i moc hodná ke všem soutěžícím. to se v soutěži asi nedělá, ale svědčí to o jejím charakteru.

vaření podle recenze super. jen když jsem viděla jak tam paolo patlá „včelí úl“, to byla hrůza. na pohled ten giviho vypadal líp. ale spravedlivě musím říct, že givi v tom plaval už minule s bráchou. i v první výzvě včera nic moc. spíš nic. to jehněčí pokašlal kde mohl. sám si to docela dobře shrnul – já jsem byl mockrát hned na balkoně, tak jsem se nestačil sžít s tou kuchyní. to je skoro přesný.

dnes nejšpíš odejde další z kluků. pro mě ideál finále jitka a petra. ale to se mi nespní, protože besky…

3
Iv. Sa.
Reagovat

Je fakt, že Petřino divočení a stresování, vyvážené její dobrotou, většinou korunované skvělým finálním produktem, je letos tahoun proti nudě, navíc jako organizátorka týmu při dokončování a výdeji jídel pod časovým tlakem a při neschopném šéfovi Paolovi se velmi osvědčila /to jí asi nikdy nezapomene/. Petra by byla skvělý šéfkuchař s lidskou tváří, ale se 100% důsledností a zodpovědností. Nevím, jak „ratlík“ Kuba, jakkoliv jinak zdatný a sympatický, Paola si jako šéfa nedovedu představit vůbec /tam bych očekávala fluktuaci zaměstnanců ;-) Jíťu možná ano, ale potřebovala by posílit sebevědomí, Besky jako šéfkuchaře klidně, tuším, že by byla hodně přísná a nekompromisní. Vše jsou to moje subjektivní dojmy – po všem tom sestříhaném kuchtění a slovních projevech, co nám předkládají ;-) Navíc tuším Paola :-/ a jednu z dam ve finále, ač bych tam chtěla dámy dvě, klidně všechny tři :-)

4
bobina
Reagovat

Jsem jediná, kdo viděl a slyšel, že Jitce porotci sdělili kompletní návod, jak má upravit brzlík?

5
XY
Reagovat

Paolo mě dil od dílu vadí víc a víc.

6
libena
Reagovat

chtěla jsem psát až zítra, ale asi musím hned dokud jsem zdravě nasr…á
teda to ale byli tři úžasní lidičkové na tom balkoně! větší křiváky jsem neviděla. ty komentáře, kyselé ksichtíky, no strašný. i potom, co petra postoupila nahoru – mooooc jsem jí to přála a hlavně bych jí přála výhru, což asi neklapne, ale doufám, že porazí alespoň sebestředného paola. a myslela jsem si, že je proti ní zaujatý jen on, ale ty dvě krasavice mě nemile překvapily. to jsem od nich nečekala. petru uvítaly na balkoně a hned se šklebily. no a když si besky vytvořila s jakubem „puto“ (soutěžící v českém masterchefovi by mohl klidně mluvit česky), tak ať si ho nastěhuje do baráku.

fujtajbl, tak jsem si ulevila a teď k vaření:
za palačinky na balkon???? jako fakt? tak besky měla alespoň hezký talíř. ale jitka? ani to ne….a další – za poznání celeru, chleba, pomeranče, okurky, šunky na balkon??? jako fakt??? to mi v téhle fázi soutěže nepasuje. alespoň hádali všichni stejné suroviny, ale stejně…paolo vysmátej, postup zadarmo. a pak se směje petře :-( petry mi bylo při tom vaření fakt líto, málem jsem to přepnula a dívala se na něco jiného
musím říct, že se mi souběžné vaření honzy se soutěžícími vůbec nelíbilo, rušilo mě úplně všechno – rozkazy honzy, otázky petry, kecy z balkonu, třesoucí se ruce jakuba, prostě všechno můžu říct, že to byla skoro nejhorší disciplína ever.

tak už dost, až se zklidním, třeba ještě napíšu ;-)

7
Lady XL
Reagovat

@bobina: Nejsi jediná 😁. Já držím palce Petře a jsem moc ráda, že dnes postoupila!! Na vítěze nemá, ale je úžasně lidská, ostatní nepomlouvá, každému pomůže a nevaří na jistotu. Vše dohání snahou. A že je nervózní? Nerozhodná? A co? Důležitý je výsledek, tj.jídlo!! A při té poslední výzvě, kdy všichni drželi palce Kubovi a bylo jasné, že on má víc znalostí a je vyvařenější, ona to nevzdala a měla to výborné všechno i přes ty zmatky. A ti bylo velké zadostiučinění. Nevím, co to je s letošními soutěžícími. Dávají tak okatě najevo, že chtějí jen tu svou partičku. To ti minulí to nedělali a to tam měli Pavlínku… A Kuba zapomněl, že kdyby mu Petra tehdy nedala svůj vývar, tak to jídlo tehdy nedal! A taky si myslím, že Paolo jí nemůže zapomenout, že ho ve Fieldu porazila a i zastoupila jako šéfkuchař v jiné výzvě.

8
RAINMAN
Reagovat

!! Týpek správně tipoval a správně vyslovil, že jde o sušenou šunku… porotci ho začali znejišťovat tak dlouho, až mu tuto správnou odpověď neuznali !!

9
horalka
Reagovat

Tak mi včerejší díl trochu připomíná stav ve vedlejší diskuzi Farma 13. Petra když mohla vždy pomohla, radovala se s těmi komu se dařilo a litovala ty, kterým se nepovedlo. Včera to bylo s těmi na balkoně na grc. Besky mě opravdu hodně zklamala, Paolo se klasicky vysmívá všem, a jeho ego je až v nebesích. Jíťa je hold sportovec.. Ale Petra je srdcař, což se asi do dnešní šílené doby nehodí.. Kuby je mi líto, — Paolo dolů, Kuba nahoru :))))

10
Iv. Sa.
Reagovat

Od začátku mi bylo jasné, že Jíťa se svým slavným CV /díky tomu často s velkou podporou rad od poroty/ dojde hodně daleko, u Paola jsem to cítila také, tam je mi ovšem záhadou, čím si to zasloužil kromě jména, které se hezky vyslovuje a do kuchyně ten závan Itálie dobře zní, fotogenická Besky vypadá jak tanečnice z Lúčnice /v dobrém slova smyslu/ a navíc vaří fakt dobře, violoncellistka Petra – to zní spolu také atraktivně, pohledná tvář – ta si to ale vydřela svým srdcem a nasazením. Vše jsem to shrnula jakoby trochu pohledem produkce. Kuba, jakože lidovější typ, ale také byl od kumštu, sympaťák, ten se hodil až do včera – to, jak ho zviklali s tou sušenou šunkou… – Jítě, které prošla v michelinské restauraci připálená petržel do omáčky nebo Paolovi, který měl z téže restaurace už letět ze soutěže, by to neudělali. Nějak mi tam na letošního MCH chybí opravdový machr a silná osobnost, před kým bych fakt smekla, rozumem bych to dala Besky, srdcem Petře.

11
RAINMAN
Reagovat

@Iv. Sa.: Můj rozkrok hlasuje pro Besky!

12
Iv. Sa.
Reagovat

@RAINMAN:
12
Se nedivím :-D

13
Lady XL
Reagovat

@Iv. Sa.: Hezky jsi to shrnula. Závěr bych viděla také tak…. Taky nějak nechápu nenápadné protlačování Paola – už jednou vypadl a když může, volí jednodušší cestu. A jeho totální kolaps ve Fieldu fakt volal po vyhazovu. Tuším, že mimo tv je to normální Pavel, že mu jen tady přiřadili „líbivější“ jméno, protože Ital je to na baterky, jak už víme. Besky – fakt mi vyvolává vzpomínky na Lúčnici!!! :-D.
Včera jsem čekala, že budou filetovat tu rybu, když to tak nadhodil. No naštěstí to nedělali, to by televize asi hodně prodělala :-). Tyhle výzvy, kdy vaří podle šéfkuchaře a vlastně zároveň s ním, se mi moc líbí i u Gordona R. Je to pecka. A dobře jim tak, že všichni Petru podcenili. Zmatkovala, nervovala se, ale zkoncentrovala se a hlavně to i při tom všem dokázala výborně dochutit a skvěle nandat. Kuba se nemá co vysmívat, jemu se zase klepou ruce jak ratlíkovi.

14
Kami
Reagovat

Teda to byla naloz ve stredu.. asi se rozepisu a (a to na netu snad nic nekomentuju, jen tady jednou za rok MS).

Peta – na me od prvni chvile dychla takovou „roztomilo-zatkarsko-dobrosrdecnosti“ ktera ji zustala. Kdyz jako postoupivsi vybehla nahoru aby je objala a oni stali zkoprnele, tak u me Besky docela klesla. A to byla muj druhy oblibenec a asi i adept na MS.

Paolo – ma smysl se vyjadrovat? Ja chapu, ze clovek si treba v duchu ulevi ze se nekomui neco nepovedlo, ale tyhle vypustene emoce posklebovani a skodolibe radosti o nem neco vypovidaji.

Ochutnavka – konecne si vzala produkce (nebo kdo) k srdci, ze budou ochutnavat stejne kosticky. Kazdopadne v takhle uzkem vyberu lidi me stejne stve, ze vyhazovani ovlivni takovehle „hovadinky“ (kuchari nekamenujte me, ja vim, ze chut surovin je dulezita).

Kdyz jsem videla celer, hned mi bylo jasny, jak snadno se da zamenit s petrzeli. A taky ze jo :-(
Kubova sunka – hele to je sporny, on rekl „susena sunka nebo tak neco“.. takze chtlei zkratka verdikt. Spousta lidi ma neco v puse a rika si nahlas joo, to je jak merunka, ale co kdyz je to broskev a pak reknou natvrdo verdikt. Tady bych se asi na porotu nezlobila. Kazdopadne skoda, ze Kuba neporazil Paola a toho pak Peta, protoze ten chlap me neskutecne toci.

Jako chapu, ze do vztahu v zakulisi nevidime, ale pro tu slusnost kdyz vsichni na balkone fandi Kubovi.. stacilo rict aspon „zaberte oba“ nebo tak neco..

Jo, ja rikala ze to bude dlouhej koment..

15
Honzad
Reagovat

Zdravím vespolek. Aby to nebyla nuda a všichni spolu souhlasili, tak já si dovolím lehce oponentní názor :-). Petra je mi dost nesympatická a palce jsem jí rozhodně nedržel. Nejde ani tak o to, jak moc je oblíbená u ostatních soutěžících (to je mi upřímně jedno), ale letošní řada mne naopak dlouho bavila právě proto, že nikdo výrazně nevyčuhoval, soutěžící byli velmi vyrovnaní, pokaždé mohl uspět někdo jiný – a tak nějak to bylo více o vaření než o protekční Pavlínce minulý rok.

Bohužel, Petra a její „diblíkovství, smolařství a prožívání úplně všeho“ asi od poloviny řady začala zabírat naprostou většinu střihačské stopáže. Já chápu, že je to RS a musí být nějaké drama, protože ostatní tolik nevyčuhují, jakmile se někde vyplavuje tolik emocí a musí se neustále dokola rozebírat, jak to prožívá zrovna a pořád jenom ona, začíná mě to silně štvát. Vůbec nezpochybňuju, že Petra vařit umí a nebojí se riskovat, ale poslední díly jsou zaměřené skoro pořád jenom na ni. „Jsem taková a maková, smolař, to se mi stává pořád, to už tak se mnou bývá, myslela jsem, že omdlím, šílené, neuvěřitelné…“ Každý díl to stejné. Ale rozhodně to není taková antipatie jako u Pavlíny, Petra je na tom kuchařsky, myslím, dost lépe.

Za mě měl místo Paola být určitě Kuba, klidně i Givi, i když u něj chápu, že mnoha lidem jeho zdánlivá arogance neseděla. Ale vypadnutím Kuby i Giviho schází ve finále někdo, kdo měl objektivně navařeno a kdo v soutěži imho předváděl občas výkony dost nadprůměrné nad ostatními. Givi i Kuba mají oba dost znalostí, vyznali se v postupech a sem tam risknuli vyšší gastronomii – a pro pestrost bych jednoho z nich do finále ponechal. Takhle, když budu vycházet z TOP 4, tam je Petra a Paolo, u kterých je to v obou případech dost o štěstí, Jíťa plující dost pod radarem, a Besky, která s postupem soutěže postupně rostla.

16
Kami
Reagovat

@Honzad: Jo, to ja nic proti tomu nemam, ze Petry „afektovanost“ muze nekomu lezt na nervy. Ale napsal jsi to pekne a uznal i jeji kvality.
Me takhle serie taky fakt bavi. Mozna je favorit Besky, ale presne, neni to takove ze „ten/ta si jde pro titul“.
Navic dva dily v tydnu maji pekny spad a nic se zbytecne nenatahuje tremi navratilci apod.
Jinak na MS koukam ze zaznamu takze uvod pretacim, ale ted jsem se nejak zasekla a videla titulky a najednou na me vykouknul Maros. Skoda toho typka, vedl si skvele kdyby to nepos… tak si myslim, ze by s prehledem prevarit Paola

17
bobina
Reagovat

@libena: Lépe bych to nenapsala, moc hezky shrnuto.

18
bobina
Reagovat

@Lady XL: Já držím palce taky Petře. Má srdíčko, a i když se chová stále jako amatérka, umí vykouzlit jídlo na úrovni. Včera mě úplně dorazil Paolo – za jeho úšklebky a projevy radosti, když se někomu nedařilo, měl vyletět / a jeho vaření taky nic moc /. Přiznám se, že jsem mu zpočátku chtěla fandit, protože žije „za rohem“, ale to se fakt nedalo. Mám takový pocit, že porota jím taky není zrovna nadšená. Jitka si podle mne nezasloužila dostat se tak vysoko, lepší kuchaři vyletěli. Besky je dobrá, ale studená jak psí čumák. My z jihu radši ty horkokrevné.

19
libena
Reagovat

@bobina: no to jsi vystihla naprosto přesně – psí čumák.
a jinak v této fázi soutěže už nemám žádného favorita. ať si vyhraje kdo chce. jeden každý má nějaké plusy i mínusy. v letošním roce chybí osobnost typu romana staši. je mi smutno po marošovi, měl určitě dojít dál a taky si myslím, že červená míša byla odejita hodně předčasně.

a btw. gratulace restauraci radka kašpárka field k pátému michelinskému titulu :-)

20
Johana
Reagovat

Besky a psí čumák? Tak já bych si dovolila oponovat. Je to horkokrevná Slovenka, akorát se umí kontrolovat a své emoce držet na uzdě, možná díky svému povolání. Prozrazují ji ty šibalské plamínky v očích.
Chápu, že někomu nemusí být sympatická a taky ta národnost, objektivně však podává nejvyrovnanější výkony za celou soutěž, je schopna se učit, i zdravě riskovat.
Bohužel ji, dle mého názoru, čeká stejný osud jako Pavla Berkyho. Loni mi to až tak nevadilo, protože vyhrál můj oblíbenec a velký sympaťák. Letos si prostě jen myslím, že je tam z nich Besky nejlepší a výhra kohokoliv z ostatních bude pro mě nespravedlivá.

Co mi však vadí ještě víc je za Polreicha přerušené, po návratu Kašpárka opět evidentní tlačení Jitky do finále. To jako fakt stačí na postup na balkon zapečená palačinka, zapíjená mátovým čajem? Odhlédnu-li od jednoduchosti receptu, použitých kuchařských technik i servírování bez fantazie, nebylo splněno zadání. Čaj měl být použit při přípravě jídla, ne k zapití.
Kašpárkova rada, že se dá spálená petržel spravit pasírováním, to byl snad vtip, ne? Pasírováním se chuť spáleniny ztratit nemůže a dost pochybuji, že při svém hnidopišení by to Kašpárek vypustil ze své michelinské kuchyně, pokud by nešlo o Jitku.

21
J.
Reagovat

Diskuze tu sleduju pravidelně, přidávám komentář jen někdy, ale dnes přidám…
Já si myslím, že ač předtím vyhrála Kristína a posledně Roman, strašně se mi zdá, že tlačí letos na vítězku ženu. Ze zbývající čtveřice to určitě nepřeju Paolovi. Jednak, kdo jednou vypadl, tak neni úplně fér, aby vyhrál a jednak mi neni sympatický ani osobně (zlatý Roman Staša), z holek – Jíťa je zvláštní typ, ale na vítězství to neni, přece jen jsou ty její pokrmy jak pokus-omyl – často jí to vyšlo a často bojovala o vyřazení. Myslím, že už se dostala dál, než měla. Petra dělí lidi na dva tábory, půlka jí má ráda za její osobnost a „miloučké zmatkování“ druhá půlka za to samé nesnáší. Vaří ale určitě lépe než Jíťa. Besky, jak řekli porotci, se soutěží roste. Ať je jaká je, pokrmy vaří povětšinou dobré, ne-li nejlepší, a podle mě by, co se vaření týče, měl takhle vypadat MS. Ale mám takového tucha, že MS Česko (nikoliv ČeskoSlovensko, jak bývá v tv často zvykem, spojovat se s tv na SK) nedovolí vyhrát nikomu ze Slovenska. Max skončí druhá. Otázka je, kdo z toho zbytku, si titul MS zaslouží…???

22
Lady XL
Reagovat

Ty palačinky od Jitky mne fakt odrovnaly. Nebyly ani hezky nandané. Přišlo mi jakoby potřebovali Jíťu uklidit do bezpečí,aby nemusela bojovat s tou rybou. Vůbec předem neavizovali, že pošlou dva na balkon a nechají vařit podle Punčocháře jen dva. A je možné, že si mysleli, že Kuba Petru porazí.

23
Leee
Reagovat

24. díl – to byl fakt mazec, jak si jistá skupinka myslela, že to pojede celý podle nich:(

Přidat komentář