Panáček v reality show

MasterChef 2020 (31): Jedno čokozelí, prosím!

29. Září 2020 | napsal(a): | reality show: MasterChef Česko

mch31

Dnes si soutěžící zkusí vaření se surovinami, které k sobě příliš neladí. Všichni dostanou čokoládu, místo čokodortíku se ale bude připravovat čokocibule, čokořepa nebo čokomaso. Jak si poslední šestice kuchařů s úkolem poradí a kdo zamíří na balkón? A který z méně úspěšných po druhé výzvě soutěž opustí?

Rozhovor Pavlínky pro iDNES

Prožívám vše mnohem více než běžní smrtelníci

Pavlína Lubojatzky přiznává, že do soutěže MasterChef Česko se přihlásila proto, aby se zviditelnila. Nečekala však takovou vlnu nenávisti od diváků, která se proti ní v průběhu vysílání show zvedla. Autorům negativních komentářů prý chvíli přála, aby jejich děti zažily stejnou šikanu, jako ona. „Odmalička jsem stála u taťky v kuchyni a koukala jsem se mu pod ruce. Vždycky jsem ke gastronomii tíhla, ale že bych se tím jednoho dne živila, to by mě nikdy předtím nenapadlo,“ řekla v rozhovoru pro pořad Život ve hvězdách Pavlína Lubojatzky a přiznává, že naplno se dala do vaření až poté, co se přihlásila do soutěže MasterChef Česko.

„Krátce předtím jsme s manželem oba zhubli 25 kilo. Vařili jsme si doma zdravé krabičky a podobně. To byl pro mě takový první hodně intenzivní kontakt s kuchyní,“ říká Lubojatzky s tím, že do soutěže se přihlásila proto, aby se zviditelnila. „Byl to takový náš cíl s manželem. Už předtím jsme totiž osm měsíců měli společný food blog. A věděli jsme, jak těžké je prorazit na trh, získat více sledujících a následně i spolupráce… Aby byla možnost vydat kuchařku a někdo se o tom vůbec dozvěděl a podobně. Do MasterChefa jsem šla s tím, abych se zviditelnila. Povedlo se to. Živíme se tím, co milujeme a dostáváme za to zaplaceno,“ pochvaluje si soutěžící, kterou mnoho diváků nemůže vystát, o čemž sama dobře ví. „V soutěži jsem přitom nikdy neměla s nikým žádný konflikt. Možná to z televize není vidět, ale skoro se všemi účastníky bych si klidně ráda zašla na kafe. S většinou soutěžících jsme se snažili udělat pro diváky show, aby si to užili. Mezi sebou jsme byli všichni v pohodě a brali to tak, že je to jen hra. Když si teď soukromě píšeme, všem nám připadá, že lidé úplně zapomněli na to, že to je jen soutěž,“ říká Pavlína Lubojatzky s tím, že na obrazovce prý působí úplně jinak než ve skutečnosti.

„Prozřela jsem poté, co jsem se sama viděla v televizi a pochopila jsem, jak z toho vycházím. Kamera mě očividně nemá úplně v lásce. Jsem velmi emotivní a senzitivní člověk. Nedávno jsem přišla na to, že existují i publikace o hypersenzitivních lidech. Jsme lidé, kteří prožívají všechno mnohem více než běžní smrtelníci,“ vysvětluje kuchařka a má potřebu se vyjádřit i k tématu šikany na sociálních sítích. „Lidé mě tam nazývají různými jmény. Dlouho jsem si s manželem myslela, že to zvládneme. Těch zpráv, reakcí a komentářů bylo ale v jednu chvíli několik tisíc denně. Už jsem nebyla schopna to číst. Našli jsme si v ten moment člověka, který nám to filtruje, aby se k nám dostávalo jen to hezké. Jinak by se to nedalo zvládnout. Tu soutěž jsem brala hrozně vážně. Nikdo si neumí představit, jak sám funguje a vypadá, když je pod tak obrovským tlakem. Byla to má úplně jiná tónina, kterou jsem sama nepoznávala,“ říká Lubojatzky.

Nejtěžší období jejího života bylo prý právě lynčování celé její rodiny poté, co v jednom z kol soutěže vyhrála s vítěznou bagetou. „Nechápala jsem, proč mi to lidé dělají. Zpočátku jsem jim přála, aby si zažili to samé. Oni, nebo jejich děti. Aby věděli, jaké to je, když je někdo takto nechutně šikanuje. Pak jsem se s tím smířila a řekla jsem si, že to nikomu nemohu přát, protože já chci vlastně hezčí svět,“ popisuje Pavlína, které se prý momentálně velmi daří jak v pracovním, tak soukromém životě. „Chodím hodně na stáže do různých restaurací. Mým největším snem je teď vydání společné kuchařky s manželem. Nebude to jen tak ledajaká kuchařka, ale něco úplně jiného, co na českém trhu zatím není. Mám geniální nápad a těším se na to, až to spatří světlo světa,“ dodává Pavlína Lubojatzky.

Lukša

Mladý psavec, kterého to z komentářů vyneslo až na autorský post. Z reality show toho sleduji opravdu hodně, mezi mé nejoblíbenější se ale jednoznačně řadí Got Talent a The Amazing Race.

MasterChef Česko

Diskuze k článku

Počet komentářů: 28
1
Lady XL
Reagovat

Ještě to neskončilo,ale musím se vyjádřit k jídlu Ivky. Asi to bylo chuťově dobré,ale na talíři to vypadalo jako musli něčím polité…. Čili tam měla korpus,ale kde? To byly ty makové pusinky? No to je jasné,že se ro rozjelo. A Pavlína? Buď tam dá „pohled motýla“ nebo něco,co není skoro vidět!

2
Monika
Reagovat

Nesmrtelna Pavlina, klidne bych se vsadila, ze ji podrzel Premek a k nemu se pridal Kasparek. Kolikrat rikali, ze nejdulezitejsi je chut…Chilli jidlo lepe chutnalo, proto vypadava Chilli..to uz neni mozny tohle.

3
Johana
Reagovat

Nechci být hnusná, ale Pavlíny řepová kreace vypadala jak latrína mého kocoura po ránu.

4
Nika
Reagovat

Tak uz jen s pobavenim sleduji cestu k Pavlincinu vitezstvi😂 O kdyby udelala vlastni hovno s cokoladovou polevou a do ragu dala chlupy z kocoura, bylo by to jidlo na postup.

5
Lady XL
Reagovat

@Monika: hmm, já slyšela, že jí podpořil Medvídek…., i když bych taky tipla Přému.

6
libena
Reagovat

@Lady XL: no já jsem slyšela, že když se šli poradit, tak premek řekl chilli a předpokládala jsem, že mluví o jídle, které mu chutnalo víc…

7
Iv. Sa.
Reagovat

@Nika:
4
Však Pavlína to měla chuťově o chlup lepší ;-)
Na talíři vypadalo ragú Chilli lépe, chuť nemůžeme posoudit – tam je ten prostor pro porotce, respektive pro produkci, pro scénář… Naštvaný, ale zvědavý divák, dobrý divák.

8
Kami
Reagovat

Nechci, aby tenhle koment vysel jakoze chci Pavlinu hejtit za kazdou cenu. Ja ji dost dlouho obhajovala (do ananasoveho kompotu..).
Ale.. nevim no, jako Chilli kdyz nevarila asii, tak taky slusne plavala a jeji vyhazov byl otazkou casu.
Kazdopadne pokud byla chut obou ragu vyborna, priklonila bych se k vyherkyni Chilli. A to z prosteho duvodu – porotci rekli, at se neboji dat do jidla i neco sveho. A Chilli riskovala (fenykl, seminka, portske) a i tak to vysvihla. Pavlina jela „na jistotu“.

Btw.. nevim proc, ale neprislo mi, jakoby nejake ragu dopilovavali. Spis jakoby varili uplne nove. Takze ze stareho tam dali jednu naberacku vody a je to? Jsem to nejak nepochytila..

9
Kami
Reagovat

A jeste k tomu zminenemu rozhovoru s Pavlinou, co tu byl.
Ze si najali cloveka, aby mazal hejty? No.. mozna proc ne, nekteri lide se opravdu na netu neumi chovat a jejich sproste komenty (kolikrat prejici smrt) jsou pres caru. Nicmene konstruktivni a slusne nesouhlasne komentare hejty nenazyvam. Mozna by se mohla Pavlina zamyslet, proc je ona cerna ovce MS.

10
Franz
Reagovat

Nemůžu si pomoci, ale kvůli Pavlíně, jsme doma tuto soutěž přestali sledovat. Včera jsem to náhodně přepnul na Novu a viděl jsem jak proti sobě Pavlína a Chilli vaří. A hned mně bylo jasné kdo soutěž opustí. Už nejde o to, že je Pavlína pro spoustu diváků silně nesympatická, ale jde spíše o to, že tento pořad je nějakým způsobem cinknutý.
Jen doufám, že ti tři z poroty se na Novu pro další sérii vykašlou a nebudou ze sebe dělat pitomce.

11
Lady XL
Reagovat

@Kami: Bingo – taky jsem si celou dobu říkala – to vaří nové ragú?? Jaképak vylepšení? Chápala jsem, když Pavlína maso cedila a že ho zvlášť třeba dochutí, ještě třeba dosmahne, co já vím. Ale ona ho vlastně tím pádem dala pryč a dodala nové maso – stejně jako Čili. Ještě mi k těm surovinám, co tam asi měly dodat, chyběl česnek – tedy si já myslím :-). A mimochodem, vždyť i z toho původního „vývaru“ po vyvaření nic nezbylo!! Ale jinak se mi tahle soutěž líbila. Jen nevím, zda by bylo lepší, kdyby ta druhá nevěděla, co si vzala první….

12
Bowdenka
Reagovat

@Lady XL: Mám z toho stejný pocit, úplně mi uniklo, jaké vlastně bylo zadaní. Ani u jedné ze soutěžících jsem si nevšimla, že by použili něco z toho původního pokrmu. A případ Pavlínka, škoda slov, jen doufám, že to nevyhraje celé.

13
Wally
Reagovat

Zadání bylo vylepšit původní.Pavlína použila vývar a Chili podle mě nic. Nechápala jsem parmazán a naopak mi chybělo mléko nebo smetana.

14
Bejčice
Reagovat

@Monika: Nechci být hnusná, pořad od jisté doby nesleduju z důvodu zhnusení… Ale mám stále stejný, neutuchající pocit, zda to nebylo spíš naopak…že Přemek nepodržel Pavlínu, ale Pavlínka podržela Přemkovi… jestli ten nedodělanej, nedomrlej pazgřivec, porazí ve finále např. Pavla nebo Romana, bude, s veškerou úctou, nad slunce jasnější, že vyvařený to fakt mít nebude.

15
Lady XL
Reagovat

Čili byla i pohotovější, když jim dali ochutnat omáčku a ptali se, co tomu chybí. Kromě soli hned řekla, že to není dobré… :-) a prcek furt přemýšlel, co tomu chybí…
U Čili jsem neviděla, co použila z původní porce, přišlo mi, že původně chtěla fakt dochucovat tu špatně udělanou omáčku a pak holt už se věnovali víc prckovi….. U té jsem myslela, že jí během té soutěže vyroste další ucho, jak ho natahovala, aby slyšela porotce, co si povídají, co komentují a jak toho využít :-D.

16
Nika
Reagovat

@Iv. Sa.: já bych určitě přihlížela i k předchozímu jídlu, co vařili, a ten dezert, „co svět neviděl“ mi faaakt nepřišel lepší, než jaký vytvořila Chilli. Za hodinu stvořit něco, co je nutné na talíři hledat mikroskopem, to jen tak někdo nesvede. Upéct řepu, obalit ji v cukru, k tomu osmahnout další kousky řepy, prcnout k tomu pár bobanů jakože omáček či dipů, to vážně byl majstrštyk hodný poslední šestky. Ale chutnalo:-))) By mě zajímalo, jak to porotci hodnotili, když se jim ty mikročástice musely rozplynout okamžitě a nenávratně v puse. To ty chuťové pohárky ani neměly šanci zachytit:)

17
anonym
Reagovat

@Bejčice: Nic ve zlém, ale mně Přemek nepřijde moc na ženský. V předposledním „Tvoje tvář má známy hlas“, kde byl vyholenej a měl xichtík jako dětskou prdelku byla podoba s Pavlínou dost velká. Ona ta podoba je silně znatelná i když oholenej není :-)

Poslední díly se Pavlínce chudince nejvíc věnuje Kašpárek, ten neví, kam by skočil a i doběhl, jen aby poradil. Páni porotci se celkově chovají kapku prapodivně. Na talíři téměř nic nenajdou, ale jak oni říkají, baví je to :-)

18
Bejčice
Reagovat

@anonym: Omlovám se, tuto pěveckou? soutěž nesleduju, vlastně jsem neviděla jediný díl… Nicméně, jak píšeš/píšete… Přemek možná není na ženský… Pavlínka mi teda jako ženská ani moc nepřijde, s mluvou jak kanál, jejím obrhloublým chováním atd. Ale ono to máte možná jedno… když zavřete oči, je vcelku jedno, kdo vám ve finále hudruje krocana, ne? :) Ale možná, že se pletu…? Sourozenec nesourozenec… :))) Ta podoba je snad patrná i ve tmě, o tom žádná.

19
anonym
Reagovat

@Bejčice: Taky nesleduju, ale protože někde byla upoutávka, tak jsem se na Přemka ráda podívala. On tam mimo jiné sedí i v porotě, je z něho mediální hvězda :-)

https://www.blesk.cz/clanek/celebrity-ceske-celebrity/634367/tajemstvi-premka-forejta-z-masterchefa-doma-nosi-zenske-saty.html

20
Ina
Reagovat

Řepa obalená v cukru musela být hnus… schválně si to zkusím. Z řepy a čokolády se dal vytvořit úžasný moučník. Sama dělám to, co vařila superstár Danišová v Prostřenu. Moc dobré. Byla to ta nejlehčí kombinace ze všech. Ragů, no každý si udělal obrázek sám. Připrclý emočně rozkolísaný český Ramsay prostě opět zabodoval na chuti, ta vždy porotce dostane:-)

21
OknaFotoCrese
Reagovat

Снимки металлопластиковых окон в Кривом рогу помогают определяться по выбору, изходя из точки зрения проектирования. Увидеть фотоснимки пвх окон и дверей в проектировании квартир, офисных помещений, торговых центров, доступно на интернет ресурсе сайтеца от строительной фирмы Комфорт из города кривой рог: https://dveriokna.dp.ua/%d1%84%d0%be%d1%82%d0%be/ Окно в детской фото Кривой Рог Комфорт . Возможно, Вам аналогично сумеют прийтись по вкусу другие вэб-страницы веб узла: https://ortopedicheskij-matras-krivoj-rog.kr.ua/mini-matrasy/

23
Kami
Reagovat

@Lady XL: Jo ty pohledy Pavliny staly fakt za to. Jak koukala na Chilli co si bere. Jak tu nekdo zminil, taky bych pridala cesnek. Ale treba byl dost citit v tom „vyvaru“ ktery teda asi jako pouzily pac prece nevarily nove ragu, ze jo :-))

24
dejna
Reagovat

Taky jsem sledovala „radost“ Pavlíny z toho, že může předvést svoje (ne)umění, že někdo jde na balkon, že se druhým daří…prostě výraz obličeje, který se nedá namašlit jako příspěvek na Instagram, výraz, který odpovídá realitě.
Už jsem psala, že je to taková „velká huba“) s minimem sebereflexe – tomu odpovídá i její sebehodnocení se jako hypersenzitivního člověka. Protože to, že se hned rozbrečí, ještě neznamená, že je hyperzenzitivní. Takový člověk se totiž chová úplně jinak, než ona – nehuláká, necpe se do popředí, není soutěživý…
Pavlína je sice -hy-, ale to znamená HYsterická.
Přesto všechno si myslím, že je jí docela škoda – místo třídičky reakcí by jí pomohla důkladná sebereflexe.

25
Vlasta Plaminek TPC
Reagovat

Prijdete mi tu jak skupina skaredych vesnickych matek kolem 35 let s jednim deckem, plesatym chlapem a minimalni mzdou. O moderni gastronomii nevite nic, do ragu mliko nebo tu prirovnavate jidlo k ho*num? Kritizujete sice weird, ale ambiciozni holku, kvuli ktery to stejne sledujete a zavidite ji, ze toho dokazala vic nez vy. A resit ze oholenej chlap je gay? To uz jsme fakt na uplnym dnu. Vy jste fakt sebranka tragedu.

26
anonym
Reagovat

@Vlasta Plaminek TPC: Vítej tedy mezi místní tragédy, do které skupinky patříš? :-D Vesnické matky nebo se řadíš k vyholeným gayům? Po pravdě, Pavlínce není co závidět, to za prve, že se lidi baví na její účet je její chyba, ne bavících se lidí a za druhé, pokud tě tak nechutně sebrala tahle diskuze, tak ji přece nemusíš číst a už vůbec se jí zúčastňovat. A potom, kdo že je tady tragéd, že? :-D

27
Johana
Reagovat

@anonym: no, jestli je to ten Vlasta Plamínek s bubínkem, nebo jeho obdivovatel a následovník, nedivím se komentáři. Je to mág, mág, mág a my jsme závistivá sebranka tragédů.
Hezké od něho, že nás odhaduje na 35. Tak mladě jsem se už dlouho necítila:)
Mně nepřipadá v pořádku, že ambicióznost a patologická touha po vítězství za vydatné pomoci porotců nahrazuje kuchařský talent. Vydřená dovednost má svoje hranice a je to čím dál patrnější.

28
anonym
Reagovat

@Johana: Těch 35 mě taky docela potěšilo. Tragéd Plamínek je znalec.

Přidat komentář