Panáček v reality show

StarDance X (9.11.): Jive, quickstep a waltz

9. Listopad 2019 | napsal(a): | reality show: StarDance

SDX_5_1

Pátá sobota bude velice zvláštní. Večer totiž nebude tématický, hlavní slovo tedy bude mít opravdový tanec a zručnost profesionálních tanečníků, kteří nebudou ve svých choreografiích ničím omezeni. Dnes by se mohlo opravdu ukázat, kdo to s tancem myslí vážně, a kdo naopak bude hrát na zábavnou notu. Uvidíme i tentokrát porotu vytáhnout číslo 10?

Tance tohoto večera

Veronika Khek Kubařová a Dominik Vodička – Jive SD 2

Tak nějak nevím, čím to je, že letošní páry mají takovou oblibu v pohazování dam ve vzduchu, když jim to příliš často nevychází, i tentokrát div že oba dva na konci tance nespadli. Veronika nezvládala ovládat nohy, byly hodně rozevláté, Dominikovi nestíhaly. V této fázi soutěže bych u tohoto páru také ocenil zařazení nějakých složitějších jiveových kroků.Ocenit musím šaty, které znovu Veronice sedly, naopak pyžamo jejího partnera na parket příliš nezapadalo.

Karel Kovář a Veronika Lišková – Quickstep SD 9

U Karla se mi zatím nějak více žádný tanec nelíbil a ani tento quickstep bohužel nebyl příliš dobrý. Postrádal jsem quickstepovou energii, tanec mi moc nekorespondoval s hudbou. Kovy pořád nedokázal uvolnit své tělo, malinko se místy hrbí a ke konci tance je u konce s dechem. Požitek z tance také kazí pohledy na zem, které jsou sice nenápadné, ale jsou tam.

Matouš Ruml a Natálie Otáhalová – Jive SD 5

Matouši Matouši, Natálie má jistě pěkné nohy, ale nemusíš se na ně během tance koukat každých pět vteřin. Určité části jivu byly zběsile rychlé, pro amatérského tanečníka v kombinaci s choreografií takřka vražedné, a Matouš také stěží stíhal a v kritickém místě nejspíš kousek vynechal. Jinak byl ale tanec atraktivní, živý, zvolená hudba ideální. Ale na desítky to nebylo.

Gabriela Koukalová a Martin Prágr – Quickstep SD 6

Dámy netanečnice postrádají v letošní StarDance podstatnou taneční položku, kterou je odklon v páru, který i u Gábiny byl jen nepatrný. Jinak se ale quickstep docela podařil, páru se podařilo vydržet v rytmu a fungovat až do konce. Martin Gabriele nepřipravil jednoduchou choreografii a oceňuji, že na rozdíl od mnoha jiných párů se nebojí více tančit spolu. Část s hůlkami bych ale v tento večer vůbec nezařazoval, navíc nemyslím, že je úplně fér, když jako jediní mají na parketu company.

Miroslav Hanuš a Adriana Mašková – Waltz SD 1

Ale paní Táňo, nejsme na recitační soutěži. Tohle je StarDance a hodnotit se má tanec, který rozhodně nebyl na Vašich 10, on dokonce nebyl ani na osmičky Vašich kolegů. Na Miroslavovi je vidět, že slušné základy má, v sólovém tanci byla technika dobrá. Bohužel je to ale také tím, že na většině jeho kroků se taky nedalo moc co zkazit. Prioritou tohoto tance měla být elegance, ve výsledku to bylo ale spíše nezáživné, párový tanec byl ze strany Miroslava strašlivě nepěkný, nenáročný, shrbený a plný předklonů dopředu.

Jakub Vágner a Michaela Nováková – Quickstep SD 3

Ani by tolik nevadil výpadek na začátku tance, kdyby v quickstepu bylo toho tance více. Tento pár se tentokrát místo toho soustředil na scénky, které bohužel vystoupení spíše rušily, jako by pár neměl tolik času na přípravu a raději vyplňoval čas. Jakub tančil oproti minulým kvalitním kolům mnohem hůře, quickstepovou radost a rychlost tanec postrádal.

Radka Třeštíková a Tomáš Vořechovský – Jive SD 8

Radce nefungují nohy, které jsou příšerně, ale opravdu příšerně tvrdé. K tomu byly tento večer navíc hodně pomalé. Radka navíc absolutně nepracovala svými boky a obecně řečeno vršek těla nefungoval. Kvalitní tanec také nebyl, přestože nebyl nijak náročný. Přidejme k tomu fakt, že Radka byla jen krůček od pádu a nejhorší tanec tohoto večera je znám.

Zhodnocení

V letošní řadě StarDance mám takový pocit, že se tanečníci bojí tančit v páru, velkou část tanců se tančí sólo, přitom profesionálové by si mohli své protějšky lépe hlídat a korigovat jejich kroky či držení těla právě ve společném postoji. Porota – tentokrát se zbláznila paní Táňa, když naprosto nepochopitelně dala desítku Mirkovi, přitom jinak hodnotila celkem dobře (až na podhodnocení Gabriely). Chlopčík opět nepoužívá stejný metr a lepší páry zařezává, horší podporuje. Geňa jede pořád na podobné vlně, tentokrát dal body od 8 do 10, takže nikomu příliš nepomáhá, ale ani neškodí. Nejlépe zatím hodnotí Tománek, s jehož hodnocením se prakticky bez výjimky shoduji.

A co bude dále. Jelikož tento večer byl osudný Radce Třeštíkové s Tomášem Vořechovským, máme všechny horší páry spravedlivě ze soutěže pryč. Ale co teď? Jen podle tance by měl vypadnout Miroslav Hanuš nebo Kovy. Druhou podstatnou složku, tedy oblibu u diváku, je ale těžké odhadnout. Posílají mladí z generace Z SMSky? Je Mirek natolik atraktivní, aby pro telefon šáhla generace starší (a na tykačku s Adrianou už sázet nemůže, očividně už si potykali)? Mají Jakub, Gabriela, Matouš a Veronika něco, navíc, čím osloví i své dosavadní nefanoušky? Příští díl nám toho hodně napoví. A to i sázkovkám, které jsou hodně opatrné. Kurz na konec Hanuše je 2:1, následuje Gábina s 4:1, kurz 6:1 mají Veronika a Jakub, 8:1 mají Karel a Matouš.

Příští večer bude na téma Svoboda. Uvidíme jive, cha-chu a tango a po minulém souboji v polce se tentokrát týmy utkají v rokenrolu.

Foto bude doplněno.

Lukša

Mladý psavec, kterého to z komentářů vyneslo až na autorský post. Z reality show toho sleduji opravdu hodně, mezi mé nejoblíbenější se ale jednoznačně řadí Got Talent a The Amazing Race.

StarDance

Diskuze k článku

Počet komentářů: 44
1
Hooper
Reagovat

Tri desitky pro Rumla? To je zase ulet….

2
Michaela
Reagovat

@Hooper: A ja jdu zrovna napsat, ze bych mu ji dala take! :D

3
Hooper
Reagovat

Btw ted byl zaber na manzele Soukalovy.

4
Hooper
Reagovat

Kukula dneska slabsi, quickstep je holt tezky tanec.

5
Hooper
Reagovat

@Hooper: Sedmicka je adekvatni. Souhlas s Drexlerovou a Chlopcikem.

6
Michaela
Reagovat

Jako mne je te Trestikove snad i lito.

Alespon ze neupadla. :(

Kazdopadne pro prekvapeni bych chtela, aby postoupila!

7
Lukša
Reagovat

Dnes by měla vypadnout Třeštíková. Já ten progres u ní moc nevidím, pořád je šíleně tvrdá, nedokáže se uvolnit, nestíhá kroky, velkou část tance nahrazuje zbytečnými salty a podobnými pohybovými variacemi. Doufám, že Jakub má dostatečnou fanouškovskou základnu, která ho podrží.

8
Michaela
Reagovat

Za me dnes takto:

1. Matous a Natalka
… pak dlouho nic …
2. Mirek a Adriana
3. Gabriela a Martin
4. Jakub a Misa
5. Karel a Veronika
6. Radka a Tomas
7. Veronika a Dominik

Dnes to bude mezi Radkou a Veronikou. Rada bych prekvapeni, doufam, ze vypadne Veronika.

9
libena
Reagovat

já bych viděla venku radku třeštíkovou

dnes se mi moc líbil matouš ruml a gábina v druhé půlce tance

10
Michaela
Reagovat

Priste uz nas ceka prekvapko! Vubec si neodvazuji tipnout, kdo neprojde dal.

11
Prochor
Reagovat

Dnes jsem se poprvé strachoval o Jakuba ale dobře to dopadlo.

12
Monika
Reagovat

Dnesnim dnem konecne skoncila ta jista vypadnuti, uz to byla velka nuda, vse ocekavane a predvidatelne. od priste konecne zacne soutez. tahle rada je dost vyrovnana, uz tam neni zadnej kandidat vylozene na odpis, ale ani zadnej kandidat na jasne vitezstvi. Dokonce ani sazkovky v tom nemaji jasno a ty kurzy porad meni. Podle me neni v bezpeci vubec nikdo, vyletet muze kdokoliv, kdybych mela rict jedno jmeno, zkusim Matouse.

13
Michaela
Reagovat

@Monika:

Diky, Monco! Alespon vim, ze pristi tyden poslu 1. SMS – Matousovi!

14
Bezík
Reagovat

Opět velmi podivná porota, tedy Chlopčík a Drexler, přesný je Tománek a odhadnutelný Geňa, ten aspoň neškodí když ví že tomu moc nerozumí. Nechápu, proč byla Hanušovi umožněna ta recitační vložka, to je poněkud nefér výhoda a zabrala, Hanuš byl udržen. Vypadnutí Radky je celkem OK, i když spravedlivější by byl odchod Hanuše.

15
Monika
Reagovat

@Bezík: Hanus nebyl udrzen jen kvuli recitacni vlozce :-)) Myslim, ze kdyby jsi videl vysledky hlasovani divaku, nikdy nevypadnul z TOP 3. Porad si stojim za tim, ze dojde do finale. Je to jediny zastupce starsi generace. Nikdy se nestalo, ze by tam nikoho nemeli.

16
Monika
Reagovat

Skoda, ze nevypadla Veronika mohlo bejt nejake vzruso. Radka nebyla moc sympaticka, ale nakonec se na ni dobre divalo. Byla tam nejkrasnejsi jeste s tou Natalii, takove hezke hubenoucke damy. U tance to dela krasnej dojem, cim stihlejsi tim lepsi.

17
Hooper
Reagovat

Tip na příští vypadnuti? Hanus nebo Kovar.

18
Bezík
Reagovat

@Monika: Kdybys měla pravdu, nedošlo by podle mě k této okaté „záchranné akci“ (recitace, brutální nadhodnocení od poroty). Tohle spíš svědčí o tom, že je u diváků Hanuš na chvostě a produkce rozhodla, že bude ještě udržen.

19
orchis
Reagovat

Ahoj všichni…

Myslím, že teprve teď začne „jízda“, že dosud soutěž nevyvolávala žádné vášnivé diskuse, alespoň ne tady na Panáčkovi. Soudím podle toho, že počet příspěvků „před akcí“ byl větší než součet všech příspěvků jednotlivých kol.
Ono je to pochopitelné. Některé s důvěrou očekáváné výkony nebyly až tak …ehm … vynikající (Tonya, Xindl X), jiné očekávané až tak moc famózní (např. Veronika, Gabriela, Jakub).
Po pravdě řečeno, první večer mě překvapil především Mir. Hanuš, a to energií, která se dala přirovnat svému času k energiím prvních tanců P. Kříže nebo J. Dvořáka. Zatímco oba pánové se však postupně zlepšovali, u Mirka ten posun nevidím. Co u něj ale vidím, je jeho schopnost vynikajícího režiséra, se kterou může (ale také nemusí) dojít daleko…

20
orchis
Reagovat

Pokud se týká poroty, nemůžu říct, že jsem maximálně spokojená, ale jsem spokojená velmi. Zejména Jan Tománek je skvělý a doufám, že mu jeho styl hodnocení vydrží dlouho.. (ostatně většina profesionálních tanečníků, kteří usedli na porotcovskou židli, byla dobrá).
Richard Genzer je v mezích vtipný, a vidím u něj, že i jemu se těžko hodnotí, když se někomu něco nepovede.

21
Hooper
Reagovat

@Bezík: Tak Hanuš včera hlavně tančil waltz, to nejjednodušší, co vůbec existuje. Příští týden je tango, samba a ča-ča, to mu bude osudným.

22
orchis
Reagovat

Zatímco dosud vypadávaly páry, které byly že startovního pole nejhorší (a musím říct, že mi chybět nebudou), teď už opravdu půjde do tuhého.
Brala bych teď pár kol se všemi zbylými páry a za 5 kol nakonec vyhlášení pořadí. Každý z těch párů do toho totiž přináší něco zajímavého, a výsledkem je pestrá směs.
Vůbec si netroufnu odhadnout, kdo nyní vypadne, z hlediska tanečního je na tom asi nejlépe Gabriela, nyní byl skvělý i Matouš, to ale neznamená, že by nemohli zrovna oni dva vypadnout. Nevím např., kolik „hejtrů“ má Gabriela, protože to příliš nesleduji.
Líbil se mi i večer věnovaný Karlu Gottovi, i večer s company, méně už večer pohádkový. U toho (i když to není často moje připomínka) se mi nelíbila převaha zahraničních „pohádek“, když zrovna u nás je u těch pohádek „kam sahnout“.

23
orchis
Reagovat

A když už jsem se tak rozepsala, tak nakonec statistické okénko… :-)

průměrný věk vítězů z řad celebrit je 36 let, nejmladšímu bylo 18, nejstaršímu 51.

24
Monika
Reagovat

Tak uvidime s Hanusem. Ja si myslim, ze to je jedinej jistej postupujici do TOP 3. Stardance sleduje hodne starsi generace a on je jejich jediny zastupce. neverim, ze ho vyhodi a budou se koukat na mladez. nevim proc tolik resite tanec, jako by o nej slo v prvni rade. Navic Hanus porad tanci lip nez vetsina jeho vrstevniku v soutezi.

25
Bezík
Reagovat

@orchis: Ve stardance naštěstí nezáleží na počtu „hejtrů“ ale na počtu příznivců. Ale zatím opravdu těžko hádat, jak na tom kdo je.

26
Bezík
Reagovat

@Monika: Já jsem si dělal malý průzkum mezi „starší generací“, a neviděl bych to pro Hanuše zase tak růžově. On opravdu na velký počet lidí působí příliš suveréně a až nadutě či arogantně a Češi nejsou amíci, aby tohle ocenili.

27
Monika
Reagovat

@orchis: Ty pohadky jsem taky nechapala, mame tolik krasnych pohadek a oni zvoli takove ptakoviny. Pritom cesky divak miluje ceske pohadky a uz samotny vyber nasich pohadek mnohonasobne zvysi sanci na postup do dalsiho kola. Pokud by se to dalo napasovat na tanec volila bych Pannu a netvor. Ten fenomenalni song od Hapky je zasah na terc. K tomu se da udelat i vyborna choreografie s maskou netvora. kdokoliv z nich by si to vybral to kolo s prehledem vyhral a jeste by z toho zil nekolik dalsich kol.

28
libena
Reagovat

@Bezík: tak trošku souhlasím s hodnocením mir.hanuše. do prvního kola vlítnul, lidi to neočekávali, bylo to fajn. ale taneční posun tam moc nevidím, a opravdu ta jeho suverenita, sebestřednost a ukecanost působí nesympaticky.
a ok, kouká se starší generace, ale ta neposílá smsky!

29
orchis
Reagovat

@Bezík: ano, to by mu mohlo opravdu zlomit vaz…

A taky si nemyslím, že má tolik příznivců, jako loni Pavla Tomicová…

30
orchis
Reagovat

Nyní půjde opravdu hodně o sympatie, a tedy, tady už se vyprofilovali (alespoň pro mě) i někteří profesionální tanečníci. Pozitivně na mě působí Adriana – Mirek, Michaela – Jakub, Natálie – Matouš a Dominik – Veronika.

31
orchis
Reagovat

A ještě jednu věc jsem zapomněla v těch mých příspěvcích… poděkování Lukšovi, že se snaží psát rekapy…

Takže DÍKY!

32
Litocha
Reagovat

Díky orchis za komentáře, prakticky u všeho si myslím totéž.

K porotě: Zaujalo mě, jak se změnil styl Richarda Genzera. Zatímco v prvních dílech se pokoušel hodnotit techniku (a vůbec ne scestně), zvláště včera už od toho úplně upustil a je tam za baviče (jak asi všichni původně předpokládali). Opravdu je vidět, že je nesvůj, když výkon soutěžícího nestojí za moc (zvláště Radka Třeštíková si poslední dobou veřejně říkala o to, ať ji porota taky za něco pochválí) a ta jeho snaha neurazit je mi sympatická, protože jinak si s nějakou korektností moc hlavu neláme.

Jeho odklon od odborně tanečního hodnocení ale dává smysl. V porotě musí být vždycky nějaký „netanečník“, a kdyby všichni čtyři hodnotili totéž, budou se opakovat. Stačí si vzpomenout, jak v předchozích řadách Balaš řešil choreografii, využití prostoru, příběh a rekvizity a Révai pindal o tom, jakou to mělo energii, nasazení a jak se mu to líbilo. Pro mě je tahle porota krokem nahoru, i když…

Na rozdíl od předchozích večerů, kdy byl nejtrapnější Zdeněk Chlopčík, mi včera tolik nevadil (nějaké úlety v bodovém hodnocení tam zase byly, ale aspoň se mi z jeho trapnosti nechtělo zalézat pod stůl), tentokrát si tenhle titul bez debat zaslouží Tatiana Drexler, ta její desítka pro Miroslava Hanuše byl úlet a navíc tak chabě zdůvodněný, že tomu snad nemůže sama věřit. Pro mě už poslední dvě řady nepřináší nic nového a s klidným srdcem bych ji nahradila nějakou jinou tanečnicí (pokud si dobře vzpomínám, Petru Kostovčíkovou jsem měla ráda).

33
Franz
Reagovat

Paní Třeštíková konečně vypadla. Možná je pro ženské čtenářky dobrá spisovatelka, ale rozhodně neumí tancovat. Snaha tam byla, ale to její, někdy až vulgární vystupování a mluva se asi moc nelíbilo. Při rozlučkovém tanci jsem jen čekal, že to zvrhne i v něco daleko jiného. Snad ČT nedostane od RRTV nějakou pokutu. :-)

34
Litocha
Reagovat

Jinak se mi včerejší výkony povětšinou líbily, i když Radce a Jakubovi to hrubě nevyšlo a Miroslavův tanec byl slabý. Radka vypadla oprávněně. Nejraději bych byla, kdyby ji příště následoval Miroslav, který u mě kopíruje loňskou Pavlu Tomicovou. V prvním večeru se u mě dostavilo nadšení, byla jsem příjemně překvapena nasazením, ale pak to šlo z kopce a místo tance se čím dál častěji dostavovaly opičky, herecké etudy, pózy a rekvizity.

Osobně si myslím, že příště vypadne muž – je tam teď rozložení 4-2, takže by se ty „mužské“ hlasy měly více tříštit. Logicky mi to připadá na Miroslava nebo Jakuba, ale těžko odhadovat. Hodně taky bude záležet, kolik bodů od poroty kdo dostane. A opravdu netuším, jak se projeví Kovyho fanouškovská základna.

Včera se mi právě Kovy líbil opravdu hodně.

Matoušův tanec výborný, ale osobně mám problém, pokud se někdo ve svém čísle moc pitvoří, ty opičky u mě trošku srážely dojem. Kostým se mi nelíbil.

U Miroslava jsem celou dobu čekala, kdy se dostaví waltz.

Veronika vůbec nebyla špatná (na šestku u Chlopčíka fakt ne), ale celé to mohlo být o dost rychlejší a lehčí (údajně okopírovanou choreografii neřeším, protože tu původní neznám, ale tanečník v pyžamu mi dost pokazil estetický dojem) a toho jive tam mohlo být víc. Je to ale krásná žena, má sympatického tanečníka, takže se na ně dobře dívá.

Radka jive nezvládla, v minulé rumbě se mi tedy líbila o dost víc, i když i tam bylo hodně nejistoty. Oproti začátku tam pokrok byl, ale ze zbylé sestavy už byla opravdu nejslabší (a její veřejná prezentace asi taky neseděla každému). Myslím si, že vizážistkám se s ní dobře pracovalo, pokaždé vypadala jinak a většinou jí to dost slušelo (když opominu ty dvě kremrole na hlavě, to nebyla právě rána do černého).

Gabriele tanečník neskutečně nakládá (ne že by teda nebyla schopná, ale podle mě jí ty těžké choreografie zbytečně srážejí). Včera mi ale ten quikstem přišel takový uskákaný, kostrbatý. Měla si nejhezčí šaty, ale jsem jediná, komu to vůbec nešlo dohromady s lyžařskými hůlkami? Začlenění lyžování do choreografie bylo pro mě jako pěst na oko. Těžko říci, kolik má příznivců, ale pokud ji nesestřelí porota, myslím, že se v soutěži ještě udrží (protihlasy se podle mého začínají posílat až na konci soutěže).

No a Jakub trochu stagnuje a včera to určitě nebyl jeho nejpovedenější výkon. Ztuhlé, kostrbaté, s výpadky. Jinak působí sympaticky a má nejhezčí (aspoň podle mě) partnerku – i když ty mašle, co na ni včera navěsili, byly trochu moc.

Celkově jsem letos dost rozčarovaná z kostýmů. Zaplaťpánbů sice ubylo úzkých sukní s rozparky, ale muži jsou většinou odbytí úplně a ženám dle mého tanec často moc neusnadňují, navíc mnohdy jsou vyloženě nelichotivé (to si letos vyžírá hlavně Gabriela, její kostýmy k pohádce i růžové cosi na latinu v jednom z kol fakt ne). Navíc mi většinou připadají spíš jako maska na maškarní.

Tematické večery mě spíše otravují – tance jsou pak tak nějak na jedno brdo a dost často násilně naroubované na téma. Proto jsem včera byla spokojená. (Z tematických večerů se mi za celou dobu trvání soutěže líbily vlastně jen scénické tance v Piškulově ročníku a muzikál – tanec s kompany – v ročníku Anny Polívkové.)

Celkově jsem poslední ročníky spíše vlažnější – večery už nehltám a tolik neprožívám, ale zase mezi jednotlivými tanci během vycpávek zvládnu louskat ořechy, skládat prádlo nebo třídit fotky, takže vlastně ten čas, který bych jindy pročučela na televizi, aspoň trošku zefektivním :-) Ale pořád je to (kromě občasných sportovních přenosů) asi jediný pořad, na který se v televizi dívám.

35
Prochor
Reagovat

Mně tedy Hanuš od záčátku vůbec nebaví a jediné proč ho beru vážně na postup je „fenomén Tomicová“. O něm si ale nejsem úplně jistý, že se bude letos opakovat.
Jinak včera jsem si uvědomil při choreografii Gábiny – když vyběhla s hůlkami na parket, připadalo mi to už příliš laciné až směšné. Je to asi jako když Michaela bude mít šaty připomínající rybí šupiny, je to v pořádku. Ale kdyby jí Jakub vláčel s prutem po parketu, tak už je to laciné a směšné. Stejně jako kdyby Třeštíková byla zavřená do knížky. Podle mně to chce vkus a sebereflexi.

36
Inbezka
Reagovat

Tak další večer za námi a tentokrát fakt taneční. Podle mě to tak má být pořád. Lyžařské hůlky a recitace až do free stylu. Jsem spokojená s tím, kdo vypadl, přijde mi to spravedlivé a doufám, že Hanuš nebude druhá Tomicová. Jak tady mnozí píší, také já z něho byla nadšená první večer a dál se to vyvíjí čím dál hůře. Přijde mi, že moc nerespektuje svoji tanečnici, kecá jí do toho a mermomocí prosazuje svoje nápady. Jakub, Kovy a Matouš jsou mi moc sympatičtí a myslím, že Kovy se může ještě dost zdokonalit. Veronika je sympatická, její tanečník ještě víc:-) Gabrielu jsem myslela, že nebudu mít ráda – ale ono to jde:-) Tančí dobře, dobře vypadá a i docela dobře mluví – nechápu hodnocení poroty.
No a porota? Jestliže Genzer upustí od sledování tance a bude se snažit jen o humor, to mě tedy zklame. Zatím se mi líbí.
Tománek se mi líbí moc, velmi mě překvapil.
Taťjana mně byla vždy sympatická a i když měla někdy své neoblíbenkyně, přišlo mi, že se snaží hodnotit spravedlivě. Letos jsou ale oba s Chlopčíkem nevyzpytatelní, on se postupně z přísného, ale spravedlivého porotce stává víc srandistou. Snad to oba ještě letos ustojí a nebudou jednomu soutěžícímu pomáhat a druhému škodit. Z hodnocení Pavly Tomicové loni jsem byla hodně moc otrávená a doufám, že to nebude letos totéž v bledě modrém.
Kostýmy žen a to i Terezy se mi letos líbí – jsou takové svěží – ale hoši mi připadají, pokud nejsou ve fraku, docela odbytí.
Jenom líčení některých není někdy povedené – třeba Taťjaně a Tereze často uškodilo.

37
Inbezka
Reagovat

Ještě bych chtěla pochválit nádherné předtančení.. překrásné šaty, krásný tanec. Zvonilka minulý týden také nebyla špatná jako nápad:-)
S křížkem po funuse vyjadřuji svoje zklamání z pohádkových tanců. Výběr melodií byl na kočku. :-(( Volila bych známé melodie z léta zažitých pohádek, jistě by to mělo větší úspěch.

38
Prochor
Reagovat

Ještě mně pobavilo to, že když se na FB probíralo to, že Radka použila vulgární slovo „prd*l“, tak to jeden divák po jejím vyřazení komentoval slovy: „Tak a má po prd*li“.

39
Jana
Reagovat

Tak jsem to zpětně zkoukla :-)

Jedna z prvních věcí, která mě napadla, bylo, jestli někde zlevnili třásně… protože je jich na mě zatím moc :-) A ty růžové tejpy u Rumla byl taky dost úlet… Celkově mám letos s návrhy dost problém, mám pocit, že chce být za každou cenu originální a občas se jí to úplně nepovede.

Druhou věcí je porota. Opět jsem měla dojem, že tam je nějaké nařízení produkce. Chlopčíka nechápu už delší dobu, Drexler jsem občas ochotná respektovat. Ono taky co tam mají říkat po tak dlouhé době. Ale pořád mi přijde, že Drexler to je schopna vidět nějak ze všech pohledů. Tománek se mi tam líbí čím dál víc, Geňa je roztomilý – jak fakt nechce nikomu ublížit. Zdá se, že přecejen loni nebyl v takové pohodě, jak se prezentoval :-)

Veronika Kubařová se mi moc nelíbila. V tuto chvíli pro mě patří do té horší skupiny. A jak už se někde objevilo, začátek jejich choreografie byla naprosto jasná kopírka, dál už ne, dál už si to postavili sami (zřejmě). Ale ten oblek byl příšerný a mně navíc strašně vadí, když je celý ve světle modrém a má k tomu černé ponožky a černé boty… Co se týče samotného tance, přišel mi takový těžkopádný, pomalý, bez energie, bez duše – a především hodně bez jivu…

Kovy vypadl rozhodně lépe než minule a předminule, ale přišel mi taky nějaký unavený – jako by nedokázal přinutit ty správné svaly, aby dělaly ty správné pohyby, které už ale minimálně jednou převedl :-) Pro mě je tak na rozhraní té dobré a střední skupiny a uvidíme, jak ho podrží mládež (protože i když je fakt chytrý a dělá dost rozumné věci, udělal taky pár nepopulárních a pořád bude pro mamči z kuchyně ten, co nic nedělá, nic neumí a je prdlý).

Matouš s Natalií pro mě byli nejlepším vystoupením večera. Mělo to rychlost, mělo to šťávu a hlavně to byl jive jak vyšitý. Minimum opiček kolem. I když tam Matouš občas přešlapoval mimo rytmus :-) Ale upřímně, ani jemu bych tu desítku nedala – pro mě zatím žádné z letošních vystoupení na desítku nebylo :-( A je zajímavé, že tady mi nepřijde, že by to byla Onderovina, jako mi to přišlo u 99 % choreografií Hunčárové… Každopádně se mi na ně dobře kouká a je vidět, že Natálie prostě něco umí.

Gábina s Martinem jsou také v té lepší skupině (ač ji osobnostně nějak nemusím). Ač se to nezdá, mají dost náročné choreografie a Gábina vůbec nevypadá, že by je nezvládala. Ale nebylo to nic, z čeho bych si sedla na zadek či si chtěla pustit znovu… A hůlky prosím fakt ne, ty patří max do free ve finále.

Mirek s Adrianou – nezdá se mi, že by u nich fungoval Tomicefekt, ale naprosto souhlasím s tím, že jejich nejlepší vystoupení zůstává tango… Není to špatné, takový průměr. Z něj vyzařuje, že je režisér, že má potřebu lidi vést – což o to, na parketu se to hodí, ale musí se to umět :-) A on podle mě doplácí nejvíc na krátkou dobu mezi tanci, i když o něm partnerka říkala, že pohybovou paměť má skvělou… že se to vždy naučí poměrně rychle. Ale to sólové vystoupení se mi hodně nelíbilo. A ta 10 byl totální úlet, navíc že by byli lepší než Gábina s Martinem? To fakt ne…

Jakub s Michaelou – tak tohle se jim opravdu nepovedlo :-( Skoro to vypadalo, že Jakuba rozhodil ten nepovedený začátek a už se z něj nedokázal vzpamatovat… Snad to příště bude lepší, docela by mě mrzelo, kdyby vypadl…

Radka s Tomášem – bylo to docela slušné, na jejich poměry fakt dobré :-) I když tam mohlo být jivu víc, nějak to zvládli, i když nohy měli trochu pomalejší a technika pokulhávala. Ale zase jsem z nich měla pocit, že si to fakt užívají, žádná snaživka. Bez akrobatických prvků bych se také obešla.

A na konci si opět postěžuji na Ondera. Ne že by v prvních řadách nebyly rekvizity, ale pořád to bylo hlavně o tanci… Teď jsem náhodou přejela celé Kolem dokola třetí řady a fakt to všechno bylo o něčem jiném :-( Ani ten Onder tam nevadil a vážně tančil… Teď jsou to většinou scénky s trochou tance, poctivý tanec aby člověk pohledal… Jo, sem tam se objeví i teď (loni to bylo třeba Michal Mládek nebo Lenka Návorková), ale mám pocit, že je ho čím dál tím míň. A ostatní se pak snaží být také originální a vůbec to nesedne :-( Prosíííím, Ondera ven :-) Já chci zpátky Petra Čadka…

40
Lukša
Reagovat

@orchis: 31, díky. Jsem s časem na štíru, ale myslím, že ráno bych si mohl najít čas a k tomuto dílu rekap sepsat brzy. Všichni jste se pořádně rozepsali, tak se nechci nechat zahanbit ;-)

41
Lukša
Reagovat

@Lukša: Povedlo se :-)

42
Inbezka
Reagovat

Lukša, Ty jsi šikula, děkujeme:-) Jsem ráda, že nejsem sama, komu se tentokrát Hanuš vůbec nelíbil – rozčilovalo mě, že recituje, že tancuje v kabátě a ještě s rukama v kapsách.
Také přemýšlím nad Kovym, jestli ho podpoří mladá generace.. obávám se, že to tak slavné nebude. Naše domácí youtuberka – vnučka dává přednost Tváři a jestli je to tak ve více rodinách.. To spíš já bych ho podpořila, protože v něm vidím milého chytrého mladého muže, ale já zas neposílám nikomu SMS:-) Když se tak zamyslím, poslala bych kdybych posílala – SMS zcela nespravedlivě Kovymu nebo rybáři Jakubovi, i když uznávám, že Gabriela a Matouš jsou lepší.

43
Prochor
Reagovat

Aktuální kurzy na vítěze před 6. kolem:

1. Kovář….3,5
2. Vágner …4
2. Ruml….4
4. Kubařová…..4,6
5. Koukalová …9
6. Hanuš….12

Tomu asi odpovídají sázky na dalšího vypadlíka.

Přidat komentář