Panáček v reality show

StarDance X (26.10.): Quickstep, paso-doble a samba

28. Říjen 2019 | napsal(a): | reality show: StarDance

SDX_3_1

Devět soutěžních páru se tentokrát muselo popasovat s první letošní novinkou, kterou bylo tančení s company, páry tak na parketu doprovázeli další tanečníci. Jak se třetí večer StarDance vydařil, kdo vypadl a na co se těšit příště?

O úvodní excelentní číslo se postarali mistři světa pod vedením Tomáše Slavíčka, kteří nám připomněli, že si musíme posunout hodinky.SDX_3_2Ale my jdeme tančit soutěžně.

Jakub & MichaelaSDX_3_3

Opět stejný problém, málo samby. Celý tanec byl spíše bláznivý, Jakub sice měl slušnou dávku energie, nedokázal ale svůj tanec prodat. Moc nefungovala horní část těla, pohyb boky fungoval jen na jednu stranu. Nohy byly tvrdší a místy s nimi zapomínal důsledně pracovat.

Radka & TomášSDX_3_4

V tomto tanci byl asi největší rozdíl mezi soutěžním párem a company, Radka byla velice často oproti zbylým tanečnicím shrbená, což opticky tanci významně ublížilo. Kladně vnímám zařazení zajímavých krokových variací, které tanec oživily, ale které také mnohdy nedokázali na 100 % dokončit. No a pak jsou tu další chybky, v rytmu, v neuvolněných nohách, v tanci v páru.

Miroslav & AdrianaSDX_3_5

Málo, pramálo tance. Základním kamenem úrazu byla hudba, která byla šíleně rychlá a kterou člověk v 56 letech nemůže stíhat. Mirkovi několikrát ulítly nohy, kroky nestíhal, ani se je nesnažil plně provést a místy jen tak poskakoval. V zájmu zvládnutí tance ale musel rezignovat na ostatní taneční prvky, poprvé bylo vidět, že tohle ho moc nebaví.

Gabriela & MartinSDX_3_6

Gabriela tentokrát působila hodně unaveným dojmem, samba postrádala energii a pořádný drive. V porovnání s ostatními tanci zde bylo více prvků samby, které nebyly špatně provedené, jen tomu chybělo to nadšení, které je v sambě musí být.

Ondřej & MarkétaSDX_3_7

Naprosto odchozené vystoupení ze strany Ondřeje. Jednoznačně lze souhlasit s porotci – ve všech jeho tancích by se našly stejné kroky, stejné držení těla, stejné omezení energie. A nelze se tu vymlouvat na zranění, které v týdnu utrpěl, i navzdory tomu mohl tanci dát mnohem víc. Útěchou nám budiž, že jsme alespoň opět viděli na parketu Veroniku Lálovou.

Karel & VeronikaSDX_3_8

Že by se ani Karlovi samba nepovedla? Přesně tak! Opět u něco byly vidět nedostatky v nohou, které nedokázal pořádně rozhýbat. Celý tanec byl takový nijaký, moc toho nefungovalo, ani choreografie to příliš nevylepšila. Obecně v tom bylo málo tance.

Veronika & DominikSDX_3_9

Jednoznačně nejlepší tanec tohoto večera. Nádherná choreografie spolu s perfektní quickstepovou písní + decentní (přestože početná) company. Ano, pro soutěžní tancování by jednoznačně muselo být vylepšeno držení horní části těla, hlavně srovnat ramena, přesto šlo na amaterku o velmi kvalitní vystoupení.

Tonya & MichalSDX_3_10

Další odchozený tanec, bez potřebného napětí, vystoupení spíše působila pohřebně. Jestli Miroslavovi ublížilo hodně rychlé paso, tak tady byl problém v tom, že bylo extrémně pomalé. Znovu nebyla ideální práce v páru.

Matouš & NatálieSDX_3_11

Jó, quickstep je vděčný tanec. Znovu se podařilo dát dohromady zajímavou choreografii s vhodnou hudbou. Tanec byl lehký, elegantní, viditelné chyby byly v nášlapech, zejména s ohledem na profesionály v pozadí.

Konečná tabulka

 

PPárTanecHudba
GenzerDrexlerTománekChlopčíkCelkem
1.SD 3Jakub Vágnersamba„Magalenha“888630
Michaela Nováková
2.SD 8Radka Třeštíkováquickstep„Hey (Nah Neh Nah)“768526
Tomáš Vořechovský
3.SD 1Miroslav Hanušpaso doble„Csardas (V. Monti)“786526
Adriana Mašková
4.SD 6Gabriela Koukalovásamba„Hips Don’t Lie“767727
Martin Prágr
5.SD 7Ondřej Ládekpaso doble„Est-ce que tu m’aimes?“666624
Markéta Dostálová
6.SD 9Karel Kovářsamba„Copacabana“666523
Veronika Lišková
7.SD 2Veronika Khek Kubařováquickstep„Umbrella“989935
Dominik Vodička
8.SD 4Tonya Gravespaso doble„The Imperial March (Star Wars)“656522
Michal Bureš
9.SD 5Matouš Rumlquickstep„Talk Dirty“878831
Natálie Otáhalová

Zhodnocení

V letošním ročníku StarDance nás čeká velké množství novinek, některé se povedou, jiné méně. Tanec s company by nebyl špatnou volbou, pokud by byl součástí některého z pozdějších kol, nejlépe v okamžik, kdy páry tančí dva tance, tedy že by company jeden z nich ozvláštnila. Tentokrát tak v takto rané fázi byly páry vystaveny komplikovanějším tréninkům, kdy se muselo zkoordinovat mnohem více osob. Dosavadní tanečníci, kteří zatím zářili, zklamali, outsideři nepřekvapili. Pochválit ale musíme Veroniku, která předvedla opravdu prvotřídní tanec.

Jako druhý soutěž spravedlivě opustil pár Tonya Graves a Michal Bureš.
SDX_3_12

A co bude příště? Pohádkový večer, kdy páry zatančí sambu, rumbu a waltz v rytmu českých a zahraničních pohádek, doplněný o úvodní profesionální baletní číslo.

Lukša

Mladý psavec, kterého to z komentářů vyneslo až na autorský post. Z reality show toho sleduji opravdu hodně, mezi mé nejoblíbenější se ale jednoznačně řadí Got Talent a The Amazing Race.

StarDance

Diskuze k článku

Počet komentářů: 6
1
Bezík
Reagovat

Ty jo, ty sis pospíšil :D

Já dodám svoje bodové hodnocení večera :

Veronika – 9
Gabriela – 8
Matouš – 8
Jakub – 7
Radka – 6
Mirek – 6
Kovy – 6
Tonya – 5
Xindl – nehodnocen, obdiv ze to že s těmi zády vůbec zatančil, já bych to asi nedal ;-)

2
Michaela
Reagovat

Já nejvíce fandím – Matoušovi, Mirkovi, Gabriele a Jakubovi.

Objektivně musím přiznat, že nejlépe tančila Veronika, ale není to můj fanoušek.

Příště vypadne Třeštíková nebo Xindl. Kdokoliv ostatní by byl překvapením.

3
Bezík
Reagovat

@Michaela: Xindl asi ne, toho podrží porota a myslím, že i diváci. Radka možná, ale dost se bojím o Gábinu, porota ji silně stírá a neboduje a diváci ji asi moc nepodrží :(

4
Karla
Reagovat

Mne se taky nejvic libila Veronika ale myslim si ze vyhraje Kovy ma nejvic fanousku ruznet na internetu aje favorit….
https://www.betarena.cz/rubriky/sportovni-clanky/stardance-na-ceske-televizi-porota-a-ucastnici-a-kdo-vypadl_2988.html

5
Michaela
Reagovat

@Bezík: Doufám, že Gábina ještě ne. Na tu je brzy. Mně se to, co se okolo ní po biatlonu dělo, také nelíbilo, ale objektivně tančí velmi dobře.

@Karla: Kovy mě nijak neoslnil. Tančí, je sympatický. Ale Ruml, Hanuš a Vágner mi přijdou silnější.

6
Prochor
Reagovat

Změna kurzů Fortuny po 3.kole:

Taneční pár ————————–1.kolo—–2.kolo—-3.kolo
M.Ruml N. Otáhalová ————-4,5———-5,1 ——–5
G. Koukalová M. Prágr ————-5————9———-10
V. Khek Kubařová D. Vodička—-7———–6,5———-5
N. Fridrichová J. Kohout———–8
T. Graves M. Bureš—————–8————20
K. Kovář V. Lišková—————-10————-2,8——–4,5
M. Hanuš A. Mašková————-9————-8———–9
J. Vágner M. Nováková ———-11————-7———–3,2
O. Ládek M. Dostálová———-11———–25———30
R. Třeštíková T. Vořechovský–11———–20——–20

Jak je vidět – výrazné zlepšení kurzu u Vágnera. Zhoršení u Kovyho.

Přidat komentář