Panáček v reality show

StarDance X (12.10.): Valčík, jive a samba

18. Říjen 2019 | napsal(a): | reality show: StarDance

SDX_1_1

První díl jubilejní 10. řady StarDance byl poznamenán smrtí Mistra Karla Gotta. Celý večer byl tak věnován právě jemu, páry tančily na nejznámější hity z jeho bohaté kariéry, které zazpívali členové Kumžákova Moondance Orchestra. Jak se párům po několikaměsíčním tréninku dařilo poprvé naostro?

V této tabulce si můžete prohlédnout, jaké body páry získaly a jaká hudba doprovodila jejich tanec.

PPárTanecHudba
GenzerDrexlerTománekChlopčíkCelkem
1Gabriela & Martinvalčík„C’est La Vie“667625
2Ondřej & Markétajive„Je nebezpečné dotýkat se hvězd“445417
3Radka & Tomášsamba„Lady karneval“745319
4Jakub & Michaelavalčík„Když milenky pláčou“666624
5Miroslav & Adrianajive„Ptačí nářečí“776626
6Veronika & Dominiksamba„Včelka Mája“756523
7Tonya & Michaljive„Trezor“546419
8Matouš & Natáliesamba„Korunou si hodím“887528
9Nora & Janjive„Ó Zůzi“547521
10Karel & Veronikavalčík„Srdce nehasnou“878629

Gabriela & Martin – valčík

SDX_1_2

Otevírací číslo se tomuto páru povedlo a navnadilo na ostatní tance. Oceňuji na valčík celkem nápaditou choreografii, u Gábiny poté tanec bez vážných nedostatků, jen je potřeba dopilovat práci nohou. Jako negativum zde vidím určitou strnulost, ne zcela plynulý pohyb a nedostatek elegance – Gábina udělala vše přesně tak, jak se to učila, ale nic navíc, po každé fázi malinko zamrzla na místě. Věřím ale, že takové maličkosti dokáže napravit

Ondřej & Markéta – jive

SDX_1_3

Tady to nefungovalo, pár byl často nesynchronní, Ondřej prakticky netančil (a jeho partnerka to také zrovna nevytrhla), a jediný okamžik, kde se přiblížili jivu, zvládají i děti v základním kurzu tanečních – pohyb na místě, změna pozice, stop & go. Pokud chce Xindl X v soutěži pokračovat, musí přidat na eleganci nebo jeho partnerka na choreografii.

Radka & Tomáš – samba

SDX_1_4

Houpání. V sambě je potřeba pořádné houpání. Když není houpání, není samba. A tím pádem toto nebyla samba. Radka se nedokázala uvolnit, nelíbila se mi ani práce boků. Tady bude ještě spousta práce.

Jakub & Michaela – valčík

SDX_1_5

Jakub by mohl nahradit loňského vítěze, jelikož z něho při tanci prýští podobné charisma. Do soutěže vstoupil velmi dobře, ještě ale musí upravit přesnost v nohách, při otočkách na místě se mu viditelně pletly. Otázkou tak zůstává, jak se mu bude dařit v technicky náročnějších tancích.

Miroslav & Adriana – jive

SDX_1_6

Nesmírně kvalitní první třetina, kdy Miroslav zvládal kroky takřka perfektně. Potom ale začal zpomalovat, nedokázal se partnerce vyrovnat a nakonec krátké pasáže raději vypouštěl. Miroslav bude nadále hodně těžit z výrazné a ve StarDance nejúspěšnější partnerky, díky svérázné povaze si také může získat přízeň širokého spektra diváků.

Veronika & Dominik – samba

SDX_1_7

Jestli u Radky nebylo houpání, tak tady nebylo už vůbec. Po technické stránce to bylo hodně slabé vystoupení, často nedotažené pohyby, obecně špatná práce dolní části těla.

Tonya & Michal – jive

SDX_1_8

Když jste mimo ještě předtím, než uděláte první taneční kroky, je takřka jisté, že to nedopadne dobře. A také to dobře nedopadlo. Protože i ty první kroky byly mimo. A pak už se to celé táhlo. Tonya celou dobu svému partnerovi nestačila, a to i přes to, že ten do choreografie zařadil velice pomalé části. Suma sumárum ale Tonya tančila jive jako já ve dvě hodiny ráno, kdy už jsem po protančené noci znaven a místo kroků jen poskakuji na obou nohách v rytmu hudby zleva doprava.

Matouš & Natálie – samba

SDX_1_9

Jasně nejlepší samba tohoto večera, velice povedená choreografie, která se k tanci pěkně hodila a tanec samotný nijak nerušila. Je potřeba se lépe trefovat do rytmu a zpřesnit otočky, malinko uvolnit nohy a hlavně zapracovat na výrazu, na Matoušovi bylo vidět, jak se šíleně soustředí, což z něho v poslední vteřině viditelně spadlo. Možná se jen bál té fáze se stojkou, která se také hrubě nevydařila.

Nora & Jan – jive

SDX_1_10

Od prvního okamžiku to vypadalo, jako by Nora vždy o vteřinku déle přemýšlela nad tím, co má dělat. Tanec byl na pohled nepěkný, Nora motala rukama sem a tam, v potřebných chvílích nedržela nohy u sebe, nedotahovala kroky, ke konci na taneční kroky rezignovala skoro úplně. Prohození nohama na konci mohlo být pěkné na efekt, tanec ale naopak ještě víc rozhodilo. Nora musí zkusit zlepšit fyzičku, nebo spíše Honza vybírat pomalejší písně.

Karel & Veronika – valčík

SDX_1_11

No vida, když tu celou dobu volám po houpání, tak jsem ho konečně dostal. Jen je problém, že zrovna ve valčíku nemá hopsání své místo. Celý tanec byl tvrdý, Karel se nedokázal uvolnit, jak ve svém postoji, tak ve tváři. Byla to taková snaha o učebnicové podání valčíku, leč nepovedená.

Zhodnocení

Jsme namlsaní po předchozím ročníku, v tom je ten problém. Jistě si pamatujete, jak jsme loni nevěřili svým očím, když většina párů hned na začátku vytáhla brilantní výkony. Asi jsem něco podobného očekával alespoň u některých párů i letos. Bohužel k tomu nedošlo, o to více ale budeme moci pozorovat jejich postupné zlepšování, což také není na škodu. Osobně mě zklamala zejména Tonya, u které jsem čekal větší snahu, u Veroniky jsem zase očekával větší talentové nadání. Nechci ale dělat ukvapené závěry, byl to teprve první večer. I tak se ale obávám, zda budou někteří taneční profesionálové schopni vytvořit poutavé choreografie, minimálně tak dobré, jak bylo zvykem v minulých řadách.

Celkem příjemné překvapení nastalo v porotě. Tománek hodnotí velice rozumně a hlavně se dobře poslouchá, jen ještě musí správně promítat svá slova do bodového ohodnocení. Geňa prokázal, že tanci stále rozumí, prozatím ale nerozumí tomu, jak se na porotcovské židli prezentovat. Nijak se ale nezměnili moderátoři, kteří jsou pořád stejně úžasní.

V sobotu se můžeme těšit na dalších 10 tanců, páry si připravily waltz, tango a cha-chu.

Lukša

Mladý psavec, kterého to z komentářů vyneslo až na autorský post. Z reality show toho sleduji opravdu hodně, mezi mé nejoblíbenější se ale jednoznačně řadí Got Talent a The Amazing Race.

StarDance

Diskuze k článku

Počet komentářů: 83
1
Violete
Reagovat

Diky za rekap, ja mam radeji, kdyz se postupne zlepsuji, nez kdyz je tam od zacatku dokonalost.Za srdce me vzal Miroslav, byl uzasny.Proc jeho partnerka je nejuspesnejsi?

2
Lukša
Reagovat

@Violete: Když je v medailoncích představovali, tak ona měla myslím nejvýraznější úspěchy, později ještě dohledám a upřesním.

3
Jana
Reagovat

Ja jsem psala sve velke shrnuti vcera k puvodnimu clanku, nemam ho sem presunout? :-)))

Jinak neslo by treba v uvodni tabulce nebo za jmena paru dopsat soutezni cislo? Tim, ze nestartovali 1-10, tak je v tom trochu zmatek :-)

A mne se Gena libi. Je videt, ze tomu rozumi, ale zaroven to nechce podat suchoparne…

4
Prochor
Reagovat

Nikdy nepochopím bodování poroty ale to příliš nevadí. Jsem totiž přesvědčený, že se ve skutečnosti jedná o taneční show, určenou pro pobavení laické veřejnosti . A protože ta rozhoduje hlasováním, necháme se překvapit jakému tanečnímu páru patří doopravdy sympatie diváků. Možná že se bude slavná porota divit. Mimochodem – celý problém transparentně ukázala řada s Lukášem Pavláskem.

5
Prochor
Reagovat

Ještě, jestli dovolíte, navážu na svůj předchozí příspěvek. A to tím, že sázkaři také dobře vědí, že o osudu vítěze rozhodují diváci. Proto až do hlasování diváků nejsou počáteční kurzy sázek na vítěze rozhodující. V minulém článku byla uveřejněna tabulka počátečních kurzů u Fortuny. Doplním uvedené kurzy o další sázkové kanceláře v pořadí: Fortuna Tipsport , Sazkabet, Chance s Maxi-Tip:
M.Ruml N. Otáhalová 4,5 4,5 5,4 4,5 6
G. Koukalová M. Prágr 5 5,5 4 5,5 4
V. Khek Kubařová D. Vodička 7 7 7 7 8
N. Fridrichová J. Kohout 8 9 7 9 6
T. Graves M. Bureš 8 9 9 9 10
K. Kovář V. Lišková 10 10 9 10 10
M. Hanuš A. Mašková 9 10 10 10 10
J. Vágner M. Nováková 11 11 12 11 na
O. Ládek M. Dostálová 11 11 10 11 11
R. Třeštíková T. Vořechovský 11 11 12 11 9

6
Hooper
Reagovat

@Prochor: Hm, poslední trojice ve složení Koukalová-Ruml-Kubařová by mě moc nepřekvapila.

7
Jana
Reagovat

Já bych sílu mladých v případě Kovyho nepodceňovala :-))) Moje dítě má povolenou jednu sms na díl, ale kolik takových dětí je :-)))

8
Prochor
Reagovat

@Hooper: Tady jsou nějaké úvahy a tom, kdo je favorit a kdo ne a jak se to může lišit od prvních odhadů.
https://stars24.cz/celebrity/ceske-celebrity/14451-stardance-2019-druhy-vecer-vime-kdo-vypadne

9
Jana
Reagovat

Jak jsem psala u minuleho clanku, je jasne, co je podminkou na vyhru :-) Takze sanci ma Kovy a Vagner, s prihmourenyma ocima Koukalova a Ruml :-)))

10
Ludvík
Reagovat

Kovy byl nejlepší! 👌🏻

11
Hooper
Reagovat

Fridrichova prekvapive dobre. Libilo se mi to, bylo v tom tango poznat.

12
Hooper
Reagovat

Souhlas s Tomankem. Druha půle slabsi, první skvela.

13
Jana
Reagovat

Mame dnesni clanek?

14
Hooper
Reagovat

@Jana: Nemame

15
Lukša
Reagovat

@Jana: Jsme v něm ;)

16
Hooper
Reagovat

Jo, abych nezapomněl. Myslím si, že tanečník Třeštíkove mel byt u Gravesove.

17
Jana
Reagovat

@Lukša: Aha, prijde mi divne psat komentare druheho dilu k popisu prvniho :-)

18
Hooper
Reagovat

Tak Xindl bude opravdu rád, když to dnes prezije.

19
popy
Reagovat

Chlopcik se zblaznil. Koledujou si o to, že stvoří dalšího Pavlaska

20
Hooper
Reagovat

Koukalova potvrzuje pozici spolufavoritky.

21
Hooper
Reagovat

@popy: Taky jsem to hodnocení Chlopcika u Xindla nepochopil.

22
popy
Reagovat

@Hooper: Tím spíš tu šestku u Koukalové.

23
Lukša
Reagovat

@Jana: Letos chci tvořit rekapy kolem čtvrtka, ne jako posledně, že se článek ještě 10x změní po sobotě, kdy z pozvánky na díl bude nakonec rekap.
X to odchodil, co tam viděl Chlopčík tak geniálního nějak nechápu.

24
Hooper
Reagovat

Znělka Hry o truny?

25
Jana
Reagovat

Opravdu by si Tonya a Radka mely prohodit partnery… Protoze jedine, co si pamatuju z Tonyi tance, je, jak byl partner skrceny a tango v tom velkem podrepu vypadalo smesne… Bohuzel… Kandidati na vypadnuti :-(

26
Hooper
Reagovat

A ano, tango Tonicky slabší než třeba tango Nory.

27
popy
Reagovat

@Hooper: Jo, GoT. Tonya a Xindl zatím nejslabší, v patách jim Třeštíková a Fridrichová. Zatím se potvrzuje minulý týden. Jenom doufám, že Kubátová tentokrát nedostane podobnou hrůzu jako sambu na Vcelku Maju

28
popy
Reagovat

Debilni automatické opravy. Kubarova.

29
Prochor
Reagovat

Ty vogo – rybář má dvě devítky. To teda čumim.

30
Hooper
Reagovat

@Prochor: bude Velká muzska bitka mezi nim, Kočárek a Rumlem.

31
Hooper
Reagovat

@Hooper: Kovarem.

32
Prochor
Reagovat

Tak se mi zdá, že nás dnes opustí Tonička. Schválně, jestli se nepletu.

33
Hooper
Reagovat

Hanuš – příjemný překvapení.

34
popy
Reagovat

Hanuš vynikajici.

35
Michaela
Reagovat

Má TOP 4:

Koukalová
Ruml
Vágner
Hanuš

Tito jsou doopravdy fenomenální, zatím nemám toho NEJ, ale doufám, že tato 4ka půjde daleko.

36
Jana
Reagovat

Tak podle me Fridrichova nebo Trestikova…

37
Hooper
Reagovat

Pro me trochu překvapení.

38
Lukša
Reagovat

Nu, nečekal jsem, že člověk z Český půjde jako první, ale Nora mezi adeptkami na odchod jistojistě byla.

39
Jana
Reagovat

@Lukša: tak ona na to nema moc vliv :-))) i kdyz to v minule rade na prikazy produkce dost vypadalo :-)) a Vojta Bernatsky jiste citi skodolibou radost :-)

Me prekvapil bodovy rozdil mezi Norou a Xindlem, na parkete to tak rozhodne nevypadalo…

40
Hooper
Reagovat

@Lukša: Mezi ctyrmi poslednimi ano, ale zhavi favorite na vypadnuti byli jini.

41
Monika
Reagovat

Jooooo, super, mam ohromnou radost. Nesympaticka a nadrazena zenska je fuc, parada. Lidi to strasne dobre umi vycejtit, bomba.

42
Lukša
Reagovat

@Hooper: To určitě, ale já jsem hlavně rád, že nevypadl nikdo, kdo umí tančit, viz loni Bagárová.

43
Bezík
Reagovat

Vypadnutí Nory, no proč ne, ale nejhorší nebyla. Chlopčíka jsem už loni začal nesnášet za jeho naprosto nesmyslná hodnocení, letos to asi nebude jiné. Zjevně se nechá úkolovat produkcí jak je potřeba.

44
Monika
Reagovat

ja mam tri favority; srdcovka Vagner, bavi me Hanus a porad nevim u Kovyho jeste. Zbytek me az tak nezajima. Co se tyka Matouse ocekavam celkem brzke vypadnuti, ktere bude prekvapive. Ten par je strasne sucharskej a nudi, vlastne nema tomu poradu po zabavne strance co dat.

45
Litocha
Reagovat

@Lukša: Taky jsem to nečekala, ale máš pravdu. Vypadnutí mě mrzí kvůli Honzovi. Nejhorší nebyli, mezi nejslabší ale patřili a Nora není žádná miss sympatie. Jejich choreografie se mi dneska líbila.

K ostatním: Kovy se mi líbil na živo víc než v sestřihu. Nebyl špatný, ale přišlo mi, že dost skáče.
Jakub překvapil, čekala jsem, že latina mu půjde hůř, a ono ne.
Matouš mě bavil, líbí se mi.
Gabriela je dobrá, ale moc mi nesedlo vyzývavé pojetí jejich tance (a taky mi přišlo, že by se tanečník mohl trošku utlumit, partnerku má dost šikovnou, aby na sebe nemusel strhávat pozornost on).
Miroslavovo jakoby starosvětské, salónní tango mě taky zaujalo, příjemně překvapuje.
Veronika si u mě napravila reputaci, minule mě moc nezaujala, dneska velmi dobrá (a pro mě nejpřijatelnější z žen).
Radka je taková snaživá žačka, ale je to takové upachtěné. Slušelo jí to. Patří do slabší skupiny.
Ondřej – tančící medvěd, v tomhle kole nepochopitelně nadhodnocený. Adept na vyřazení.
Tonya – oproti minulému kolu sice došlo k pokusu o tanec, bohužel ne moc úspěšnému. Další adept na brzké vyřazení.
Osobně mě nejvíc zajímají Matouš, Jakub, tak nějak fandím i Kovymu a z žen Veronice.

46
Michaela
Reagovat

S partnerem Gábiny mám také vcelku problém. Není sympatický. Gábina to bude mít těžké utáhnout to sama.

Moniko, Matouš a Natálie jsou skvělí!

Jo a mám ráda partnerku od Vágnera, Míša myslím. Ta má neskutečné charisma.

A velmi solidně, jak Hanuš, tak partnerka, působí Hanuš s partnerkou. To je také kočka a on švihák. :D

47
popy
Reagovat

V podstatě jediný důvod, proč mě vypadnutí Fridrichové mrzí, je tady ta očekávaná Moničina nechutná, zlomyslná radost a její tak typické odpudivé kádrování. Už kvůli tomu bych byl radši, kdyby dřív vyletěli Tonya a Xindl. Takže už jenom kvůli ní (a nejen kvůli ní) doufám, že Lexa zůstane až do finále, protože mě baví hodně. Ale jinak se jenom potvrdilo, co naznačilo první kolo. Čtyři silní chlapi (a Hanuš potvrdil předpoklad, že ve standardech bude ještě lepší, protože elegantnější), kousek za nimi Kubařová s Koukalovou (přičemž Kubařová tomu dává výraz a Koukalová energii) – a pak zbytek. Geňa byl dneska výborný, Tománek taky, takže paradoxně mě daleko víc vytáčeli Drexler s Chlopčíkem. Jeho osmička Xindlovi a následná šestka Koukalové, to nejspíš nepochopím nikdy.

48
Prochor
Reagovat

Moji oblíbenci zůstávají Jakub Vágner a Míša Nováková. Jenom škoda, že se divák nedoví počty hlasů diváků pro jednotlivé páry.

49
popy
Reagovat

Za mě by bylo ideální finále Ruml, Hanuš a Kovy, případně Ruml, Hanuš, Kubařová. Ale přiznám se, že vysloveně vadit mi nevadí nikdo. Asi by mě roztrpčilo, kdyby dlouho postupovali na úkor lepších Tonya a Xindl (a Třeštíková), ale třeba Xindl je zase dost vtipný, tak bych se prostě tu minutu a půl na něj nedíval.

50
Monika
Reagovat

@popy: Svata prostoto! Lexa mi je zcela ukradenej, ale z vyrazeni te pani mam neskutecnou radost a perfektne si to uzivam. Ambiciozni sprtka co vypadla v prvnim kole, hihihi. Plan je dokonale splnen, to jsem ani necekala, ze to pujde tak rychle a ta ostuda, jupiiii.

51
Litocha
Reagovat

No, mistr Chlopčík mě taky už od loňska sejří, noví porotci za mě palec nahoru (těžko jsem vydýchávala už Révaie a jeho nicneříkající komentáře, rádobyvtipné vzletné příměry páně Balaše se mi taky po pár sezónách začaly zajídat a loňský Václav Kuneš, to bylo jednoznačně šlápnutí vedle). Geni jsem se obávala, ale není za každou cenu křečovitě vtipný a ví, o čem mluví. Vůbec bych se nezlobila, kdyby ČT pro příště zalovila v tanečních vodách a veterány v porotě nahradila.

52
popy
Reagovat

@Monika: A to je na tom právě to nejsmutnější. Tahle tvoje radost. Tak si to užij.

53
Litocha
Reagovat

@Monika: Svatá prostoto! Ostudu si tedy představuju úplně jinak. (Ovšem Moničina bezprecedentní vyzrálost a noblesa mě po několika letech čtení jejích komentářů překvapit nemůže.)

54
Lukša
Reagovat

@Litocha: Na Chlopčíkovi mi vadí hlavně to, že obvykle u párů, které tančí lépe, hodnotí zcela seriózně kroky, držení, choreografii, výraz apod. A pak přijde slabší pár a najednou se z Chlopčíka stane mišmaš Balaše, Révaie a Kuneše, nehodnotí se kvalita a nadsazují se body.

55
Jana
Reagovat

ta osmicka pro Xindla me taky dost prekvapila :-(

Jinak pro me asi idealni finale Ruml, Kovar, Hanus a Vagner :-)
A musim rict, ze holkam celebritam to dneska dost sluselo, z Trestikove udelali holcicku, ktera k Vorechovskemu sedi :-) Ale vubec to nesluselo Kovarovi, jak mel vysoky pas (on je vysoky sam o sobe, jak je vidno ze spolecnych fotek) a porad jsem mela pocit, ze ma kratke kalhoty :-)
Matous s Natalii se mi moc libi, prijde mi, ze si to snad nejvic uzivaji, nejsou to sprti a ten tanec si jsou proste uzit a je to na nich videt. A pritom netrpi kvalita tance.
Gabina ma sice skveleho partnera, ale bylo by hezke, kdyby predvadel partnerku a ne sebe. A mozna by se mi vic libil s Norou, skoda.
Jakub prekvapil, vypadal skvele – a ma skvelou partnerku. Mohli by to dotahnout daleko.

56
popy
Reagovat

@Lukša: Jako je jasné, že to hodnocení musí být trochu přizpůsobené možnostem, a něco jiného pohybově zvládne dvacetiletý kluk, a něco jiného skoro šedesátiletý muž. Jenže u Chlopčíka to v poslední době moc smysl nedává. Loni takhle tlačil Tomicovou, letos to vypadá, že to bude podobné. Když si vzpomenu, jakou sodu od něho dostával Pavlásek… a Xindl za podobně odšlapané tango dostane tohle.

57
Monika
Reagovat

@Litocha: No ostuda to teda je od cloveka co se snazi prezentovat jako nejchytrejsi a nejznalejsi, takova chodici studnice moudrosti co opovrhuje nekteryma lidma a dava jim to patricne najevo, dnes ji nosanek pekne spadnul, neni zvykla prohravat.

58
Monika
Reagovat

Kdybych si mela ted z fleku tipnout viteze, vidim to na Hanuse, nejlip padne do cilovky Stardance podle me. Vsichni jsou z mladsi generace, on je jedinej zastupce starsiho rocniku, nebude se pretahovat s nikym o hlasy, no a snazi se, neni to drevo jako Pavlasek. Navic je tam slaba konkurence, nikdo z nich nedosahuje kvalit Dvoraka. Hanus neni ani kontroverzni, v tuto chvili za me predpokladanej vitez.

59
peritgnie
Reagovat

@Monika: Tohle zní jak od uklízečky, kterou Fridrichová seřvala za šmouhy na linu :-))

60
Monika
Reagovat

Tohle je bozi koment z netu: „Jsem v šoku jak mohla Nora Fridrichová vypadnout v prvním kole. Byla absolutně nejlepší. Páter Halík o ní řekl, že byla přímo božská. Miroslav Kalousek zas tvrdí, že její tanec měl jiskru jak padesátiletá Tullamore. Sv. Gréta říká „How dare you?“. Milijón chlívek svolává na zítřek ve 4:00 hod demonstraci s účastí 2 milióny rozhořčených občanů. Za tím musí být projev nějaké multinenávisti. Pan řiditel Dvořák dnes přítomen nebyl, a to se ukázalo jako velká chyba. Neohlídal si to a Putinovi agenti toho zneužili a ovlivnili.“

61
Jana
Reagovat

Nemohli bychom ji hromadne ignorovat? :-)

62
Prochor
Reagovat

@Jana: Máte pravdu. Na Slovensku si lidi klidně zvolí ženu za presidentku zatím co u nás nemají ženy v politice na růžích ustláno. Nechme Noru být.

63
popy
Reagovat

@Jana: No, aspoň podle toho výraziva víme, s kým máme tu čest. A že jakákoli snaha diskutovat nemá smysl.

64
ina
Reagovat

@Monika: pobavilo, asi nějaký vtipálek s velkým nadhledem. Mám na Noru stejný náhled jako Vy. Kdyby alespoň tančila, tak by to bylo nespravedlivé, takhle je to vpořádku. Mě baví p. Hanuš. Jestli mu vydrží nasazení, tak ho vidím ve finále a možná i jako vítěze.

65
Prochor
Reagovat

Někde jsem četl, že byly nasazené různé typy soutěžících. Za muzikanty Xindl X a Tonya, za ostré jazýčky Nora a Třeštíková, za mladé a nadějné Kovy, Ruml a Veronika a jako dřeva Hanuš a Vágner. Ale ve skutečnosti „dřeva“ jsou skoro nejlepší ze všech, z „ostrých jazýčků“ vypadla už Nora a Třeštíková ji bude asi brzy následovat.“ Muzikanti“ také nejsou nic moc.

66
Hooper
Reagovat

@Prochor: Vágner a dřevo? Třeštíkova a ostrý jazyk? Fakt ne, ac ten pokus o zaskatulkovani Vágnera chápu.

67
Bezík
Reagovat

@Jana: Mohli, ale ono to nepomůže. Když pán Bůh rozdával blbost, byla si 5x přidat a teď s tím všechny oblažuje, kam vkročí. Takže asi spolu s klasikem, „je to marný, je to marný, je to marný !“ ;-) :D

68
Bezík
Reagovat

A ještě k hodnocení párů včerejšího vystoupení :

Gabriela – 9
Jakub – 9
tyhle dva páry snesou i přísnější měřítko pohledu

Veronika – 8
jen v těsném závěsu

Matouš – 7
Miroslav – 7
slušná kvalita

Kovy – 6
Radka – 6
dejme tomu

Nora – 5
Xindl – 4
Tonya – 4
slabší výkony

Čekal jsem že vypadne Tonya, ale fanoušci Monkey Business ji asi podrželi ;-) Takže to odskákala Nora. Vzhledem k tomu, že patřila mezi nejhorší trojici v obou kolech, tak proč ne.

Hodnocení poroty :
Tománek – 8
Taťána – 7
Genzer – 7
Chlopčík – 1
:D

69
Prochor
Reagovat

Změna kurzů FORTUNY po 2. kole.

Taneční pár————————–1.kolo—2.kolo
M.Ruml N. Otáhalová————–4,5——5,1
G. Koukalová M. Prágr————-5——–9
V. Khek Kubařová D. Vodička—-7——–6,5
N. Fridrichová J. Kohout———–8
T. Graves M. Bureš——————8——-20
K. Kovář V. Lišková—————–10——–2,8
M. Hanuš A. Mašková—————9——–8
J. Vágner M. Nováková————11——–7
O. Ládek M. Dostálová————11——25
R. Třeštíková T. Vořechovský—-11——20
Jak je vidět, tak nejvíc si polepšil Kovy a Vágner. Nejvíc se propadla Graves a Xindl-X a Třeštíková.

70
Monika
Reagovat

@Prochor: Silne podcenuji Hanuse, stejne jako vloni Pavlicovou. Jinak ty kurzy jsou obecne dost legracni, vloni nejvetsi favorit Bagarova vypadla hned v prvnim kole. na tohle tam nemaji experty jako na sport.

71
Prochor
Reagovat

@Monika: Ano ale přesto věřím, že někdo ze tří posledních podle kurzů příště vypadne.

72
Monika
Reagovat

@Prochor: No ono to vypada, ze vyhazovy v nasledujicich trech tydnech jsou skoro pevne dane tou trojici, ktera zaostava za zbytkem.

74
Wally
Reagovat

@Prochor: Jak céélebrity a bulvár nesnáší Třeštíkovou i Třeštíka bude těch fotek přibývat. Minule jsem si říkala, že její vypadnutí ji zachrání manželství. No, nestalo se, tak uvidíme jak to bude dál. :D))

75
popy
Reagovat

Jelikož mám rád čísla, i já přidám své číselné hodnocení párů u obou dvou týdnů.

Matouš 8 + 7 – jednoznačně nejohebnější z celebrit, ta samba byla na první kolo skvělá, u waltzu se ukázalo, že latina mu půjde asi líp. Fandím jim, je to sympatický pár, a vůbec bych se nezlobil, kdyby Lexa napodobil sestru a vyhrál. Kdo ale ví, jestli něco znamenalo to, že teď při vyřazování zůstal mezi třemi. Doufám, že ne.

Jakub 7 + 8 – vedle Miroslava jednoznačně největší překvapení, u valčíku jsem si říkal, že ok, u standardů je ale trochu jednodušší jenom „vypadat elegantně“, a méně tančit, ale latina ukázala, že to v sobě má, můj osobní favorit to není, ale kdyby vyhrál, problém bych s tím ani trochu neměl.

Miroslav 6 + 8 – na svůj věk tančí fantasticky, jsem zvědav, jak se popasuje s pomalejší, více výrazovou latinou, než je atletický jive. Podle mě největší favorit, elegantní, vtipný chlap středního věku, který navíc umí tančit – ne tak dokonale jako Dvořák, ale umí.

Kovy 6 + 7 – pracovitý, sympatický, mladý, slušně pohybově vybavený, podobný typ jako Piškula, ale s výrazně příjemněji působící tanečnicí.

Gábina 5 + 8 – pohybově je na tom skvěle, ale trpí tím, čím většina sportovců, je to víc o výkonu než o nějakém prožitku, ale společně s Veronikou ční nad zbývajícím ženským osazenstvem o parník. Kdyby nebylo té její nešťastné knihy, patřila by k jasným favoritům, takhle si nejsem jistý, nakolik to její pozici u diváků oslabilo.

Veronika 5 + 7 – u Včelky Máji a samby jsem si vzpomněl na chudáka Denise Lacha a říkal jsem si, že horší odstřel jí připravit nemohli; přesně opačný případ než Gábina – hodně prožitku, méně pohybu a tance; nejsem schopen posoudit, nakolik může zabodovat u publika, které ji nezná z Dejvického, já osobně jí fandím hodně a chtěl bych ji vidět s Matoušem a Miroslavem ve finále.

Radka 4 + 5 – příliš je vidět, jak to má všechno vydřené, není v tom ta ladnost, na její tanec se nedívá moc dobře, i když vysloveně špatné to taky není; mně osobně sympatická je, ale nemám tušení, jestli nedoplatí na to, že ji vlastně nikdo moc nezná – jakkoli prodeje jejích knih jsou na místní poměry fantastické.

Nora 3 + 4 – asi se to dalo čekat, pro tupý dav masírovaný úderkou na ose Ovčáček-Zeman-Okamura-Soukup je její pořad ztělesněním toho nejhoršího pekla, a když se k tomu přidá těžkopádný tanec a nepříliš sympatické vystupování, bylo to vypadnutí logické. Mrzí mě sice, že odešla jako první, protože tam určitý potenciál zlepšovat se byl, a jsou tam dva horší tanečníci, ale je fakt, že hlas bych jí taky neposlal.

Xindl 1 + 2 – Pavlásek 2, a to se vším všudy, tedy i se schopností sebeironie; jako osobnost mi tam vůbec nevadí a na jeho komentáře bych se vždycky těšil, kdyby se tam udržel déle, ale potenciál zlepšovat se tam moc nevidím.
Chlopčíkova osmička je pro mě důkazem, že to hodnocení poroty definitivně ztratilo jakoukoli vypovídací hodnotu. Nevím, jestli to byl odpustek za tu trojku v prvním kole, nebo pokyn ze strany produkce, že je tam třeba vtipného Xindla ještě nějakou dobu udržet, ale tohle byl společně s desítkou pro Tomicovou loni suverénně největší úlet v dějinách soutěže.

Tonya 1 + 2 – v podstatě totéž jako Xindl, nesmírně milá a vtipná dáma, ale z jejího tance bolí oči, protože to má k jakémukoli tanci hodně daleko.

Porota – díky za Geňu, díky za Tománka, oba jsou skvělí a jejich hodnocení mě baví, protože jsou fundovaná, a zároveň vtipná. Baláš mi příšerně lezl na nervy už dva tři roky a Kuneš byl loni bohužel omyl. Chlopčíka už druhým rokem v některých hodnoceních naprosto nechápu, protože to nemá žádnou konzistenci, a Drexler má v tom už taky výkyvy. Nevím, třeba jsou po těch letech unavení nebo okoukaní, ale souhlas s tím, že bych je možná pro příště s poděkováním vyměnil.

Moderátory bych zato neměnil vůbec, Eben i Kostková k tomu prostě patří a jsou jedním z důvodů, proč se na tenhle pořad dívám tak rád.

76
Prochor
Reagovat

Sledovanost příliš neklesla. V prvním večeru 1,303 mil. se soudilo, že zvítězila sledovanost kvůli Gottovi. Ale i druhý večer zvítězil ve sledovanosti 1,26 mil v kategorii 15+.

77
Inbezka
Reagovat

Já především děkuji za rekapy a možnost si vás tady číst. Na Star Dance jsem se těšila jako malé dítě a jsem letos hodně spokojená. Prakticky bych mohla celé hodnocení opsat od popyho. Jak názory na tanečníky, tak na porotu a oba moderátory. Velké zklamání je pro mě Tonya a i když proti ní nic nemám, přála bych si, aby sebe ani nás už netrápila. Další Xindl X, na kterého jsem se těšila a bohužel.. dost mě naštval tím, že mezi nebo při pózách vymýšlí veršíky. Vím, že to jen tak přibarvil, ale já si v duchu říkala – mysli na to co děláš a dělej to pořádně!
Jinak všechno krásné a nejraději bych, aby tančili všichni až do konce a pak se sečetly body…

79
popy
Reagovat

@Prochor: Samozřejmě je otázka, nakolik je tohle všechno cílené. Když jsem je teď viděl, jak se furt pusinkují, vzpomněl jsem si na články, jak moc si ti dva nesedli – a připadá mi, že je to celé prostě hra a má to na ni jen upozornit.

80
Ajda
Reagovat

Třeštíkovi mají tzv. volné manželství, on jí zahýbá za každým rohem, takže jim dvěma nějaké líbačky rozhodně domácí pohodu asi nenaruší :D

81
Lukša
Reagovat

@Ajda: Já si hlavně myslím, že Třeštík ví/tuší, že od jejího tanečníka jí nic nehrozí…

82
Wally
Reagovat

@Ajda: Asi tak. A na vše ostatní zde je Mastercard. :D))

83
Prochor
Reagovat

Jak Nora mluvila o svém pejskovi Žofce, který chodí na tréningy, tak jsem si vzpomněl na Superstar a Sáru Milfajtovou. Ta měla pejska, který když začala zpívat, tak taky začal zpívat. Takže jsem se divil, že Žofka nechce s Norou tancovat a neplete se jí pod nohy. Ale mám teorii, že psi jsou chytří a hned poznají, že tanec je naprosto nesmyslná věc. Panička jde dopředu,pak dozadu, nesmyslně se otočí a ještě jí někdo zvedne a zase položí. Takže pes nechápe „kam se jde“ a zůstane klidně ležet. Jen občas zaštěká aby na něj nezapomněli – hlavně když se jde na oběd. Tolik ode mně ke Stardance.

Přidat komentář