Panáček v reality show

Finále StarDance 2016: zvítězí Plodková, Piškula nebo Bank?

10. Prosinec 2016 | napsal(a): | reality show: StarDance

stardance-2016-finale
Dnes večer vyvrcholí další ročník podzimního tanečního snažení zvané StarDance. Ano, je tu finále, kde si to o vítězství rozdají celebrity Jana Plodková, Zdeněk Piškula a Ondřej Bank. Komu fandíte nejvíce a kdo to nakonec dle vás bude? Právě nyní na veřejnopravním programu České televize.

SUNíčko

Ten, který kolem roku 2005 měl trochu více času a tak ho napadlo, že spustit si bložínek o reality show, které tehdy začaly vtrhávat do českých i slovenských televizí, bude dobré na ukrácení času. Dopadlo to, jak vidíte. Panáček v reality show žije dodnes, když už to rozhodně není one man show, ale výtvor mnoha autorů, bez kterých by to skutečně nešlo. Chcete mě kontaktovat? Pak sunicko[at]centrum[dot]cz Díky.

StarDance

Diskuze k článku

Počet komentářů: 19
1
Jana
Reagovat

ahojky, jsem zpatky, chybela jsem vam? :-)))

co se tyce dnesniho finale – zacatek Piskula, zrejme mame nejak rozjetou televizi, protoze mi prijde, ze sli chvilemi trochu mimo :-(
asi bych to nejvic prala Plodkove… jenze… to zraneni ji bude handicapovat docela dost :-( poslu jim hlasy…

2
Jana
Reagovat

ja nevim, ale Piskula se mi libi cim dal mene… resp. mi prijde stale stejny a z Veroniky tak nejak citim, jak strasne moc chce… a uplne nechapu Balase, ktery muze rict Bankovi, ze se tvari krecovite – kdyz bohuzel Piskula v tom tangu byl snad jeste krecovitejsi…

nicmene tipuji poradi 1. Piskula, 2. Bank, 3. Plodkova

jeste k vyrazu – porad lepsi Piskulova nastvana krecovitost nez Sipkove krecovity usmev v tangu…

3
peritknie
Reagovat

Šípková nedokázala ukočírovat nadšení, že se zase předvede tak až bude obecenstvo úchvácením omdlívat. A ono se z omdlívalo ….

4
peritknie
Reagovat

@Jana: A tipovala jsi správně.

Tedy ale u toho sjezdu schodů jsem pěkně zatrnula, že se Ondra vysype.

5
orchis
Reagovat

Tak měla bych pár poznámek k večeru, ale ono všechno vlastně bylo řečeno už během finále …tak je ve zkratce.

Rumba pěkná, čača ospalá, jive po půlce mimo rytmus.

Tanga – první bez emocí, druhé nádherné, třetí pěkné jen pokud tancovali v páru.

Slowfox i oba scénické tance jsem si užila víc než letošní freestyle.

6
orchis
Reagovat

No a přála jsem to více Janě a Michalovi, měli právě to něco navíc – výraz, emoce, prožitek tance, zkrátka to co Zdeněk ani Veronika neměli. Jana je dobrá, že do toho šla i s tou zlomenou rukou.

A Balaš si někdy nevidí na špičku nosu :-)

7
orchis
Reagovat

A protože tu letos nebyly rekapy, a ani celá řada přispěvatelů (zdravím zejména cedarina), byla to pro mě i proto poněkud chudší řada.

8
bezík
Reagovat

Byla to taková zvláštní řada. Finalisté měli každý svoje přednosti a vlastně ani nevím, komu jsem to přál nejvíc. Jana nejlépe tančila, Ondra byl prostě dokonalý a úžasný taneční mimoň a Piškula měl Lálovovou, která měla suverénně nejhezčí zadek ! : D A vyberte si. Nakonec to bylo asi jedno kdo, jen naštěstí nevyhrál Ondra, kterej by z toho asi byl poněkud nešťastnej, Takže konec dobrý, všechno dobré. Rekapy okkvp mi letos taky chyběly, dost by mě zajímaly, myslím že by některé věci ztěžka vydýchávala :D, ale co už.

9
okkvp
Reagovat

@bezík: Asi tě zklamu, letošní StarDance jsem udýchala naprosto v klidu a vlastně ani netuším, co by mi podle tebe mohlo zrychlovat tep.

10
Dáša
Reagovat

Letos tady diskuse není nic moc, škoda. Na ofiku rovněž, tam to letos pohřbil sám admin. Ale přesto se chci i já připojit se svou troškou do mlýna, i když tady čtu příspěvky, které jako by mi mluvily z duše. Letošní řada mi přišla jako jedna z nejvyrovnanějších. Nesedla mi jen Šípková a taky její partner. Nějak Dědíka a jeho neustálý „výtlem“ nemusím, ona je zase ten typ přestárlého diblíka. Navíc mi fakt trochu vadila nestejná startovní čára vůči ostatním (a jak jsem z rozhovorů v novinách zjistila, vadilo to i ostatním účastníkům). Zbytek posádky byl fajn, co chybělo na tanečním umění doháněli sympatiemi. A nakonec to dopadlo podle mě spravedlivě. Vyhrál ten, co tancovat uměl a sympaťál Bank byl druhý. Jana Plodková byla holt ten třetí vzadu. Tanečně byla lepší, ale tam, kde se dva perou, třetí tentokrát ostrouhá. :)) Letos mě trochu zklamal free style. U Piškulovců se chtěla předvést Veronika, Jana Plodková měla ztíženou situaci tou zlomenou rukou a scénky na lyžích mi už nějak nepřijdou vtipné. Zato scénický tanec do toho závěrečného večera patří a byl od obou nádherný! Televize na to „obětovala“ celý večer a bylo to znát. Letos se končilo o týden dříve, asi aby byl čas na vánoce… :))

11
Mik
Reagovat

Také jsem to přál nejvíc Janě, jejich tanec byl nejelegantnější a navíc měla ten handicap. Na druhou stranu je nutné uznat, že ženy to mají jednodušší, protože je vede profi tanečník, kdežto muž amatér musí alespoň budit zdání, že vede, tudíž si musí být daleko jistější v pohybech, choreografii a vůbec. Zase muži mají výhodu, že hlasují převážně holky:-) Podle mých propočtů muselo být hlasování diváků Piškula-Bank-Plodková, takže kdyby Jana měla aspoň o bodík víc od poroty, byla by druhá a Ondřej třetí. Ale to je asi celkem jedno.

12
orchis
Reagovat

@okkvp: ahoj, škoda, že jsi alespoň nepřispívala do diskuse .

13
orchis
Reagovat

@bezík: Mně se Ondra zdál nešťastný i z toho druhého místa :-)

14
orchis
Reagovat

@okkvp: Nechtělo by se ti sepsat alespoň shrnující článek? Popsat šaty TK a tak :-)

15
bezík
Reagovat

@okkvp: hehehehe, to byla lehká provokace, jestli se probereš ze zimního spánku a ejhle, zadařilo se :D :D

16
bezík
Reagovat

@orchis: No trošku možná jo, asi by byl spokojenější třetí ale myslím že byl hodně rád že nevyhrál ;-)

17
berny233
Reagovat

Ondra byl v údivu, když vyhlásili třetí místo. Asi mu zatrnulo, že možná vyhraje a co si s tím počne.. No a při vyhlášení vítěze si s úlevou oddechnul – obě jeho reakce mě přišly velmi úsměvné.

18
Jana
Reagovat

tak jsem se konečně dostala k tomu shrnout, jak jsem to celé viděla :-)

Finále:
vítěze jsem tipovala docela dlouho dopředu, bylo mi jasné, že Piškulova roztomilost bude působit. Po prvním večeru jsem z nich byla nadšená i já, ale pak mě to postupně nějak přecházelo… Přišlo mi, jako by z Lálové vyzařovala cílevědomost a pro mě nedokázala zakrýt, jak moc chce vyhrát. Jako by nechtěla ukázat Zdeňka, ale sebe mnohem víc. A nechápu, na co si stěžuje u karnevalového kostýmu, vybrala si to, věděla, do čeho jde, tak by to měla vzít komplet. A i ve finále se ukázalo, že zvedačku ve scénickém tanci prostě neumí (dovolila jsem si to po tom prvním předvedení napsat na FB, že mě překvapuje, že to porota ani slůvkem nezmínila, ale vypráskali mě jako psa, prý to tak bylo schválně… no nevím…). A jejich valčík byl technicky slušný, ale člověk se nějak neubránil vzpomínání na ten loňský Marušky a Marka. Co se týče ostatních věcí ve finále – jak už jsem psala, rumba mi přišla trochu mimo rytmus, tango jakž takž… a jejich freestyle mi přišel dost hrozný a prvoplánovitý… a úplně nejvíc mě dostalo Veroničino „překvapení“, že vyhráli, tak nějak jsem jí ho nedokázala věřit.

Ondra a Eva – pohodáři a dost to z nich vyzařovalo. I když už pár kol před koncem Ondra při každém vyhlašování trpěl, zatímco jiní tam skákali skoro do stropu radostí, on se vždy jen útrpně zatvářil… dost mě mrzelo, že se tam při vyhlašování nijak nezmínila Kamila, přece jen to byla ona, kdo s ním prošel ty začátky a musel to do něj dostat. Nejsem si ovšem jistá, že by s Kamilou došel takhle daleko. Je pravda, že tance v jeho podání dostávaly trochu na frak, ale aspoň to bavilo. Scénický tanec i tango pro mě nádhera. A jejich freestyle – asi bych si ten začátek taky dokázala odpustit, minimálně jeho část (to sjetí schodů se mi líbilo), ovšem ten zbytek byl tak úžasně minimalistický a evidentně je to hodně, hodně bavilo :-) a líbily se mi i jejich komentáře…

Jana a Michal – velká škoda té zlomené ruky, i když nevěřím, že by to dopadlo jinak. Ale mohli jsme mít ještě úžasnější zážitek. Jak tango, tak slowfox v jejich podání je prostě nádhera… Začali velmi nenápadně, ale pak šli, alespoň pro mě, dost nahoru… A líbilo se mi, že Michal vypadal na parketě vždycky tak nějak důstojně (a pak jsem se koukla na jeho FB a je to asi pěkné číslo…) a jeho choreografie se mi líbily asi ze všech nejvíc :-)

Společný tanec bývalých vítězů dobrý, Kačce Baďurové to hodně slušelo, přežila jsem i Ondera :-) Představení vypadlíků a společný tanec taky dobrý, jen mi tedy hodně, ale fakt hodně vadil nasazený křečovitý úsměv přes celý obličej Olgy Šípkové při jejich tangu – já chápu, že měla radost, že je zase na parketu, ale tango potřebuje úplně jiný výraz. To je jako kdyby šla zpívat o tom, že se jí utopila celá rodina a zářivě se u toho usmívala. Obecně mi tohle finále, ač výkony byly slušné, přišlo jako jedno ze slabších, něco mi tam prostě chybělo. Něco, u čeho by mi spadla brada…

A k těm dalším, co mě zaujalo:
Roman s Andreou – ti se pohybovali po pěkné sinusoidě. Měli super okamžiky i ty hrozné. Třeba u valčíku jsem si říkala, že je něco špatně… Na jejich scénický bych raději zapomněla. Něco bude na tom, že to nikdy nechtěli odfláknout nebo se z toho vylhat. Na druhou stranu opáčko z jejich paso doble si dávám dost často… to byla nádhera :-) jen mi asi vadilo, že měl často Roman krátké úzké kalhoty, přišlo mi, že mu neseděly. Ale obecně na ně budu ráda vzpomínat.

Emanuel a Lucie – už jsem se tu k nim vyjadřovala mockrát. Z jejich choreografií byl Onder vidět na sto honů a Lucka působila, že by ráda byla za toho pohodového diblíka, ale moc se jí to nedařilo. Dost mi vadilo, jak se ze spousty věcí snažili „vylhat“, např. ve svém scénickém tanci – zatímco jiná dřeva to zvládla perfektně, viz Ondra. Docela mi vadilo, že vydrželi tak dlouho.

AnnaK a Michal – ráda jsem se na ně dívala, jen ten scénický, po kterém vypadli, byl divný :-( škoda, každopádně jsem ráda, že tam byli. I když asi není žádný jejich tanec, který bych znovu vyhledávala.

a to je asi vše, co jsem vám chtěla říct :-)))

19
Jana
Reagovat

@okkvp: a kde ses celou dobu schovávala? taky jsem doufala, že se objevíš aspoň v diskusi :-)

Přidat komentář