Panáček v reality show

StarDance 2015: Před branami finále – 9. večer (rekap)

13. Prosinec 2015 | napsal(a): | reality show: StarDance

SD7-9-uvodní

tentokrát netradičně rekapista v zástupu aneb 9. večer pohledem cedarina

Dnešní večer 7. řady StarDance je předposledním soutěžním kolem. Rozhodne se, kdo bude letos tančit finále. Ve hře máme zatím ještě 4 páry, na bedně je ale místo jenom pro tři a tak jeden musí zákonitě z kola ven. Rozhodne o tom quickstep, rumba, valčík a salsa, porota a hlasy těch, co posílají SMS. Bude znovu tolik pokřiku těch, co už se vlastně vůbec nedívají?

Soutěžící páry se dnes večer musí co nejlépe poprat opět s dvěma tanci a čekají je tance těžké. Vyšlo to tak, že Jitka s Marií nám předvedou, jak umí být žhavě svůdné v rumbě a jak se krásně vznáší jejich sukně při valčíku. Radek má za úkol zářit radostí a energií v quickstepu a salse. A co bude tančit Lukáš Pavlásek? To co Radek, ale ve verzi Lustep a Lulsa.

Já osobně nemám předem žádný problém a těším se na všechny čtyři páry. Nevadí mi, že si večer možná trochu popláču. O mnoho víc mě děsí, že si budu možná další týden ukrucovat hlavu nad reakcemi některých diváků. Kéž by si ty mobily, tablety, notebooky a stolní počítače raději vzteky rozdupali, jestli Lukáš zase nevypadne.

Chcete si asi i připomenout kdo byl v minulosti bramborový, respektive zůstal před branami. Tak vězte, že předposlední večer se loučila taková jména jako Tomáš Dvořák s Kamilou Tománkovou v SD1, na porotcovské body druhý nelepší pár řady. Hukotu kolem toho bylo tenkrát velmi požehnaně a to tehdy ještě zdaleka ne každý chodil na internet. Zajímavé je možná i to, že překvapivý finalista Václav Vydra, po součtu úplně všech bodů za všechna kola v soutěži, předstihl Tomáše s Kamilou jen o jeden jediný bod.
Druhý ročník SD měl také své divácky tlačené super dřevo, ale do finále se Jiří Schmitzer se Simonou Švrčkovou nakonec nepodíval. Stejně jako tehdy překvapivě bramborový Michal Dlouhý s Michaelou Gatěkovou. Je ale třeba říct, že u Jiřího asi zabraly jeho úpěnlivé prosby, že už je zcela hotov a nechce se učit Freestyle.
Třetí řada tanečními talenty osobností nijak neoplývala. Dva nejlepší páry dost přečnívaly a pro finále slibovaly větší taneční zážitky než dosud populární „tyrše“. Jaromír Bosák s Evou Křejčířovou se do finále neprotlačil a bramborou získal další tužší pán- Vladimír Kratina s Laurou Klimentovou.
SD1-3-Dvorak-Schmitzer-Bosak
O rok později bylo naopak tanečními nadějemi hodně natřískáno. Do finále se ale nepodíval pár, který zatančil ten večer na 40 a na součet porotcovských bodů ze 7 kol byl ze všech jasně nejlepší – Monika Absolonová s Václavem Masarykem. Pokud si pamatuji, diváctvem to nijak extra silně nesmýklo.
Pátá řada si svůj překvapivý postupový zvrat odbyla už v šestém kole. Bára Poláková s Václavem Masarykem byla jenom bramborová. Do finále ale David Švehlík se Simonou Švrčkovou už nepostoupil, protože jejich rumba ani tango kvalit předchozího „vražedného“ pasa doble neměly.
A naposledy? No jen pěkně vzpomínejte, kolik dobrých párů z lepších umístění vyšoupl díky diváckému ocenění snahy a pokroků Imrich Bugár s Jitkou Šorfovou. Bramborový byl Matěj Ruppert s Alicí Stodůlkovou.
SD4-6-Absolonova-Svehlik-Bugar
O nic závažného v téhle zábavné soutěžní hře nejde, účastníci se sice možná vzájemně trošku poměřují a soutěživě špičkují. Od všech (alespoň od těch nepřehnaně sebevědomých) však vytrvale zní, že ze všeho nejvíc si na téhle jejich anabázi cení atmosféry zákulisí, party, příležitosti se naučit (lépe) tančit a všichni si nejvíc cení pokroků, kterých v průběhu toho skoro půl roku dosáhli. Mračí se a vztekají jen ti, kteří neunesli, že hlasující diváci ocenili více někoho jiného, a těm se kvůli tomu pravidelně smějeme. Tak se, prosím, taky nenechte vysmát a nebuďte pro soutěžící i ostatní inteligentnější a zocelenější diváky k pláči.
Přeji dobrou zábavu

Jak jste si možná všimli, hledala jsem dobrovolníka, který by mě pro tentokrát zastoupil a napsal rekap – souhrn alespoň provizorní, protože já budu ještě pár dnů vytížena jinde.
Dobrovolník se našel a ještě mě utřel jak sopel svojí rychlostí :) Takže rekap máme, já jej pouze postupně budu ve volných minutkách doplňovat dalšími fotkami.

Rekapitulace – 9. večer pohledem cedarina

Dobrý den všem, s drzostí sobě vlastní se komentářů k dnešnímu večeru ujmu já.

Hned na úvod jsme si připomněli dojemné okamžiky vypadnutí Leoše Mareše, který bezesporu patřil k jednomu z favoritů letošní řady. Leoš nezahořkl a myslím, že si večer i tak velmi užil v publiku.
SD7-9-moderatori
Marek Eben vstoupil do večeru plnou parou několika vtipy, kdy se s Terezou shodli, že by mohli vysílat každou sobotu, páry by nevypadávaly a uhynulý pár by byl nahrazen jiným, pouze Lukáš Pavlásek by zůstával. Následovalo ohlédnutí za sázkou a vystoupení Radka Bangy a Marka Zelinky na Václavském náměstí, což by podle Marka Ebena mohlo zvýšit počet hlasů pro chlapce o 4%. Ovšem, jak se ukázalo, ani to Radkovi nakonec nestačilo.

salsa

SD 10 Radek Banga + Tereza Bufková

SD7-9-radek
Medailonek končil slovy Radka: „Snad mě žena nezabije“. Myslím, Radku, že za tuto salsu určitě ne. Krom opět skvělé muziky jsme si mohli znovu užít výrazného zlepšení Radka v latině. Což mi udělalo radost. Bbylo vidět, že samba v minulém kole nebyla výjimkou. Z Radka čišela radost, velmi si to užíval, dokonce stihl rozverný kukuč do kamery.
Zdeněk Chlopčík by zlepšil výraz, který se mně, z toho, co nám kamera ukáže, docela líbil. Zdeněk zmínil i fyzičku a je pravda, že některé momenty byly na hranici stíhání. Porota celkově ocenila Radkův pokrok, s čímž se dá jedině souhlasit. Radek dostal do souladu vršek a spodek těla a já věřím, že i boky, které části poroty chyběly, by se časem dostaly ke slovu.
Hodnocení poroty: R-9 D-8 B-9 CH-9 = 35

valčík

SD 5 Jitka Schneiderová + Marek Dědík

SD7-9-jitka
Jedno slovo: noblesní. Určitě i výběr muziky přidal na náladě tomuto číslu. Jitka měla nádherné držení a její zpevnění těla ve zvedačkách je přímo ukázkové. Jediné, co mě osobně nepatrně rušilo, byla „hluchá“ místa při přechodu z pózy na tanec.
Vynechané překřížení ve valčíku doleva, myslím, že nemá divák šanci ani zachytit, ovšem oko Tatiany Drexler je přísné. Souhlasím s Radkem Balašem, že to bylo číslo, z kterého čišela něha a elegance.
Hodnocení poroty: R-10 D-9 B-9 CH-8 = 36

quickstep

SD 6 Lukáš Pavlásek + Lucie Hunčárová

SD7-9-lukas
Tak dnes jsme byli svědky nejlepšího vystoupení a tance, které jsme mohli zatím od Lukáše vidět. Začátek vystoupení byl charakteristický. Lucie křepčila jak o život a Lukáš seděl v křesle. Ale na tanec záhy došlo. Polka poskoky byly sice „těžší“, ale uskákané v hudbě. Na to, jak je quickstep rychlý, tak bylo až překvapivé, jak se Lukášovi (hlavně díky Lucii) podařilo tanec udržet v hudbě. Pak přišlo překvapení č. 1 a to zvedačka. I když látka šatů zakryla Lukášovi oči, tak to dopadlo dobře. A závěrečné sólo Lukáše pro mě překvapení č. 2.
Souhlasím se Zdeňkem Chlopčíkem, že to bylo pro pár Lulu nejlepší vystoupení v soutěži.
Hodnocení poroty: R-5 D-5 B-5 CH-6 = 21

rumba

SD 7 Marie Doležalová + Marek Zelinka

SD7-9-marus
Za mě nejlepší rumba tohoto kola. Výrazem, provedením, kde se střídaly rychlé kroky a gesta s pomalými taženými momenty plnými napětí. Maruška má výbornou osu, což je vidět zejména v pěkně provedených pózách.
Stejně jako Jan Révai bych pochválil Marušku za krásně protažené nohy. Byť bych místy ještě u Marušky přidal na bocích, jejich rumba se mi líbila víc, než druhý tanec.
Hodnocení poroty: R-9 D-9 B-9 CH-9 = 36

quickstep

SD 10 Radek Banga + Tereza Bufková

SD7-9-radek-qui
Radek je quick a byl i step. Bylo to veselé, energické a uvolněné. Na to, že Radek nemá zrovna extra rovný postoj, tak nutno poznamenat, že i tady byl vidět patrný pokrok.
Pro Tatianu Drexler to bylo sice ještě málo, ale za tu krátkou dobu je ten pokrok vidět. Uvědomil jsem si, že na to, jaký je Radek energický jedinec, tak dokázal za ty měsíce tréninků tělo hodně zkrotit a ve standardu určitě musím ocenit jeho předsunutou pánev. Zdeněk Chlopčík viděl problém ve fyzičce, která se nakonec projeví v Radkově držení a nastane „chrbát“.
Hodnocení poroty: R-9 D-9 B-9 CH-9 = 36

rumba

SD 5 Jitka Schneiderová + Marek Dědík

SD7-9-jitka-rumba
Řeknu to rovnou, souhlasím plně s Janem Révaiem. Krásné pózy a málo rumby. Škoda. Jitka měla krásné nohy, má rychlé točky, dokázali prostřídat rychlé momenty s pomalými pózami, dát tanci napětí, na závěr super efektní póza, jen přidat na tanci samotném.
Jitka je od začátku můj favorit, přesto se s neshodnu se Zdeňkem Chlopčíkem, že Jitka má nádherné paže. Tedy ona je má, ale práce s nimi by mohla být výraznější. Práci rukou má pro mě hezčí Maruška. Pokud mám srovnat obě rumby, tak dnes u mě vyhrála Maruška. Jitka je o něco větší dračice zase ve výrazu. U Marušky se střídají momenty, kdy se „zapomene“ a je to krásné a pak se najednou zase začne trochu stydět.
Hodnocení poroty: R-9 D-9 B-10 CH-9 = 37

salsa

SD 6 Lukáš Pavlásek + Lucie Hunčárová

SD7-9-lukas-sal
Pohled Lukáše v momentu, kdy se před ním Lucie vrtí na hudbu, zabořený do jejího pozadí, ten byl k nezaplacení. Tak tady už to Lukáš na hudbu příliš nestíhal a poněkud za Lucií vlál. Možná negativní komentáře vybičovaly dnes Lukáše k velké snaze, kterou jsem v obou tancích viděl.
Radek Balaš se snažil srovnat Lukáše s definicí tance a Tatina Drexler ocenila snahu s tím, že člověk nemusí být ve všem perfektní.
Hodnocení poroty: R-6 D-5 B-4 CH-4 = 19

valčík

SD 7 Marie Doležalová + Marek Zelinka

SD7-9-maru-val
Již jsem to předeslal, že jejich rumba se mi líbila daleko víc. Valčíkové pasáže byly moc pěkné, jako pár krásně pluli po parketu. Já osobně jsem měl trochu problém s jinou věcí, což byly „robotické“ pasáže. Jsem asi konzervativní a k charakteru valčíku se mi to nehodilo. Kreativita páru je neskutečná, ale stejně jako jejich kotrmelce a „kozáček“ v pasu, tak robot ve valčíku – za mě ne. Navíc neměli v těchto pasážích shodné výrazy. Marek nasadil robotický prázdný výraz a Maruška se roztomile culila. Možná za tím byla ale myšlenka, která ke mně nestačila dorazit. Ale to je můj soukromý pohled.
Hodnocení poroty: R-10 D-10 B-10 CH-10 = 40

Tabulka:
SD7-9-tabulka
Tím skončila taneční část večera. Moje nejsilnější dojmy jsou tyto. Lukáš už trochu bere svou účast jako trest. Být pod palbou nenávistných komentářů není určitě nic příjemného. Ale Lukáš se neposouvá sám, posouvají ho diváci. Můžeme diskutovat o důvodech, ale obracet nesouhlas proti němu a na něm si vylívat znechucení – není fér. Radek Banga potvrdil výrazné zlepšení, kterého jsme byli svědky v minulém kole. Jak sám řekl, čekal, že vypadne hned zpočátku a poslední kola si užíval. A bylo to vidět. Uvolněnost, energie pod kontrolou, nadhled a radost. Maruška se dnes s Markem opět dost výrazně přiblížila, ne-li doběhla favoritku Jitku a bude dost zajímavé sledovat, jak to příští sobotu dopadne.

Rozhodnutí

A nastalo vyřazování. Maruška si mohla oddechnout, šli s Markem jako první do bezpečí a zároveň do finále. Zcela zaslouženě. Jako druhý pár do finále postoupili Jitka s Markem a myslím, že se Balašovi dost ulevilo. Konzumace tkaničky tedy nenastane. Mezi páry Radek a Tereza oproti Lukášovi s Lucií to nakonec prohrál pár č. 10

Radek Banga a Tereza Bufková

SD7-9-rozlouceni
Nemá smysl diskutovat o tom, jestli to bylo spravedlivé. Diváci rozhodli. Radek odešel se ctí, Tereza odvedla obrovský kus práce. Mezi Radkem, který v soutěži začínal a který končil, je velký rozdíl. Pár to byl sympatický, pro soutěž přínosný a zajímavý.

Všem, kteří jste to dočetli až sem – patří můj obdiv a dík.
Cedarin

Zdroj obrázků: Fotoservis ČT a snímky z videozáznamů

sledovanost SD: opět jasná dominance, konkurenční stanice N, P, NC aPL na StarDance nestačí ani v součtu
soutěžní část – 1,587 mil diváků, share 15-54 32%
rozhodnutí – 1,712 mil diváků, share 15-54 33%

okkvp

Před lety jsem propadla prvním VéVéčkám a potkala také panáčka. Dobrá Reality show není zábava pro tupce a tenhle web je toho důkazem. Mám ráda humor, chytré lidi, nesnáším faleš a otravné trolly. Ráda jsem tu psala, ale 640 000 slov myslím stačí. Goodbye Panáček!

StarDance

Diskuze k článku

Počet komentářů: 246
1
ales-winner tydýt
Reagovat

nazdááár lukáši tak ty náš tydýte opět to tam rozbal a naše hlasy máš jich pošlu aspon 2000 drž se bavíš nás všechny

2
orchis
Reagovat

okkvp: Díky za shrnutí „dřev“ z předchozích řad :-) Taky z toho vyplývá, kolik dobrých párů v minulosti kvůli nim vypadlo. Mrzela mě hlavně Bára Poláková a Matěj Ruppert, protože mě bavili.
Jestli Lukáš postoupí (a já myslím, že ano), pak mně to nebude vadit tolik, jako ten pokřik, co se strhne…

3
Poštovní holub
Reagovat

@orchis: Tak zůstaneme v té neutrální zóně, ne? Mě nebaví ani jedna z těch halasných stran, nemají si co vyčítat.:)
Těším se na večer, pořád ještě bude převládat tanec, a hlavně, o nic nejde.:)

4
Ananas
Reagovat

Hezký přehled dřeváčků let minulých má dnes na iDnes pan Harapes. Jen mu z něj vypadl pan Schmitzer. A škoda, že si nikdo netroufá zmínit dřevěné panenky, to je takové ožehavé, leč zajímavé téma.

5
okkvp
Reagovat

@Ananas: Dřevěné panenky jsem probrala v předchozích kolech, hůre tančící dámy vypadly vesměs do 5. kola neboť babám převážně dámské diváctvo toho tolik neodpouští. Z těch vyloženě dřevitých došla vlastně nejdál Kašpárková.
A ještě si pamatuju jak několik „noblesních“ divaček plivalo na ofiku zhnuseně po Chlopčikovi, když si v první letošní tužce dovolil zrovna na Šárce ukazovat chyby.

6
orchis
Reagovat

@Poštovní holub: přesně tak, o nic nejde, užijeme si hlavně tanec. Nechápu ty nenávistné komentáře, je mi to cizí. A hlavně nechápu, jak už i na Panáčka píšou lidi „DobrýdenTVužsenavásnebududívatdokudnevyhodítePavláska“.
Též zajímavé, jaký slovník často volí ti diváci co žádají po TV ´noblesu a eleganci´ :-)

7
okkvp
Reagovat

@orchis: se koukni kolik je tu lidí „chcise přyhlásit do víměny menželek“ … to je podobný – jsme vysoko ve vyhledávačích

(ten tvůj kratší koment pro duplicitu mažu)

8
orchis
Reagovat

@okkvp: Jo, díky, ten koment se mi nezobrazil, ani jednou, tak jsem pak raději počkala.

9
orchis
Reagovat

A doufám, že rumba se holkám povede a nebudou (ty rumby) tak hrozné jako minule.

10
Poseidon
Reagovat

Já tu letošní hysterii vůči Pavláskovi fakt nechápu – jak správně ukazuje tenhle článek, tak dřeváci a nemožní tanečníci se pravidelně umisťovali kolem třetího místa (jak to imho dopadne i letos), takže nechápu ten povyk. Jinak je taky moc pěkné, jak ti lidi co se ohánějí tou noblesou a úrovní SD, jaký je to balzám na duši ten pořad, píšou hnusný příspěvky na Tydýtovu adresu. Trochu rozpor…

11
Poštovní holub
Reagovat

@orchis: Tady věřím víc Jitce, ta tu vášnivost rumby určitě zvládne. U Marušky nevím, nevím, jestli to dokáže aspoň zahrát. :)Ale Zelinka určitě něco vymyslí.:) Těším se. No, a taky na Radka ve quickstepu. Terezka by si ho možná měla přivázat k zápěstí, aby jí neodskotačil mezi diváky.:)Čertík jeden.

12
okkvp
Reagovat

@Poseidon: Já nechápu všechny letošní hysterie, ta Pavláskovská je jen nejdelší. Mít tu takové halo jako na ofiku, tak diskuzi bez skrupulí zavřu, aby se ta všeotravují hnusnost a zloba tolik nešířila.

13
orchis
Reagovat

@okkvp: Jejda. Takže máme očekávat, že zhruba v 21.50 se tu diskuse uzavře? :-)

14
Jana
Reagovat

Harapes hlavne zapomnel na kuchare :-)

15
Poseidon
Reagovat

@okkvp:

A které jsou ty ostatní?

16
okkvp
Reagovat

@Poseidon: Už jsem to tu snad psala … ty, které současná hysterie nahradila nebo přehlušila. Nechápala jsem halo kolem Leošovy taneční zkušenosti na začátku. Hysterky a hysterici jej přece chtěli vyloučit. Nechápala jsem intenzitu rozhořčeného kvičení na Ebena, kvůli některým jeho vtípkům a řečem atd atd.
Tady to bylo jen málo, většina se odehrála na ofiku. Nejde až tak o to, co někteří kritizovali, byť spousta těch postů vyznívala tak, že si dotyčný prostě hledá cokoliv, co by mohl nějak sepsnout a občas už holt dojde i na ujeté absurdnosti, ale hlavně to jak to bylo a je kritiky a nespokojenými podáváno – jako kdyby šlo o život.

17
RAINMAN
Reagovat

Je třeba si jít ještě rychle vsadit na Pavláska. A večer posílat SMSky! Protože až dneska Pavlásek postoupí do finále, kurz na jeho celkové vítězství už nebude tak výhodný jako dnes.

18
Poseidon
Reagovat

@okkvp: Aha, tak tím, že nejsem tak častým návštěvníkem diskuse na stránkách, tak mi asi některé kauzy unikly. S tím Leošem šlo nějak o to, že prý kdysi tančil latinu, nebo co?

19
Monika
Reagovat

@RAINMAN: On to rozhodne nevyhraje, po te medialni negativni stvanici pravdepodobne dnes vypadne. Takovej utok jsem jeste nezazila na zadnou tancici celebritu, coz nepobiram. Ja to sice nesleduji pravidelne, spise okrajove, ale v kazde rade bylo nejake drevo a nikoho to nepohorsovalo tolik, jak Pavlasek v letosni rade. I kdyby dnes postoupil, tak ve finale ho porazi antifanklub, rozhodnuty podporit jakehokoliv soupere.

Pro me nejvetsi zahada letosni rady bylo favorizovani Marese, absolutne jsem nepobirala jeho roli hlavniho favorita. Takovej clovek by nikdy nemohl vyhrat, lidi rozhoduji i podle sympatii (ja bych rekla dokonce i vic nez podle tance) a Mares na CT, rozhodne neni popularni, jeho bulvarni vizitka neni obecne pro divaka moc prijemna, spise negativni, plus nejnesympatictejsi tanecni partnerka v cele historii superstar, pro me celkem prekvapeni, ze dosel tak daleko. Ocekavala jsem vypadnuti do tretiho kola.

20
bezik
Reagovat

@Monika: Moniko, to jsi ty, naše komerční Monika ze SS ? ;-)

21
Monika
Reagovat

@bezik: jj obcas mrknu i na neco jineho, ale jen vyjimecne. proto je mi to tak nejak putna a fandim Pavlaskovi, koukam na to jako na zabavu ne tanecni soutez.

22
MiPi
Reagovat

Dnešní Maruška mi děsně připomíná Sabrinu, mladou čarodějnici :-)

23
MiPi
Reagovat

@Monika: ta štvanice bude spíš kontraproduktivní, nutí to jeho příznivce posílat hlasy podpory…

24
bubu
Reagovat

Schneiderka mě začíná nudit. Přijde mi nadhodnocovaná. Zajímalo by mě kdyby skončila na třetím místě, jestli by přes diváky postoupila… vždycky se těším co zas vymyslí Zelinkovci..jsou nápadití.. ale mám o ně dneska strach…

25
Enaz
Reagovat

Pavlásek je naprosto neuvěřitelný :). Věřím, že to Lucii nechce kazit. Prostě rytmus nemá.
Neměl by vyhrál, ale když už je největší Čech je Cimrman … tak proč ne.

Ale fakt se snaží a toho si cením.

26
Ivet
Reagovat

Doufám že Pavlásek vypadne, neumí tančit takže tam nemá co dělat. Všichni tu většinou píšî že umí pobavit ale Já si myslím pravý opak, je ubohej. Nesnáším ho, všichni ostatní tančí min. o 100 % lépe.

27
Enaz
Reagovat

@bubu: Mně se třeba Jitka líbí. Ví, jak se postavit, vypadá velmi luxusně … a o tom tanec je.
Maruška je trochu prkenná. Je sympatická a šikovná, ale nemá švih a neumí se „prodat“.

28
Monika
Reagovat

Ja tanci nerozumim, takze to hodnotim tak nejak laicky. Jitka pro me pekelna nuda, choreografie o nicem, jedine co jsem si rikala celou dobu, uz at je konec, nebavi me to sledovat. Pavlasek skvelej, pobavil, zabavna choreografie, vubec se nedivim, ze divaky bavi.

29
Monika
Reagovat

Pavlasek samozrejme neni tanecnik, je tam spise z recese, na druhou stranu, kdyz uz se hodnoti odbornost, tak by me zajimalo, cim je tak uzasna Marie. Videla jsem ji tancit parkrat, ale vzdy stejne -stejne zemite, vubec v sobe nema ladnost, lehkost, je to cele upocene, odrene.

30
Poseidon
Reagovat

@Ivet: Nechci si hrát na nějakého sluníčkáře, ale nesnášet někoho, protože neumí tancovat? Jako fakt?

31
Enaz
Reagovat

@Monika: Už je mi naprosto jasné proč jsi sice fandila Štěpánovi, ale celou dobu jsi ho haněla ;).
Dobré výkony tě nudí, ty chceš šok.

(Ale to sis i toho Štěpána vybrala špatně. Příště si vyber svého fanouška lépe;)

32
Enaz
Reagovat

I Pavlásek se lepší :). Tak za rok, za dva …

33
RAINMAN
Reagovat

Kdo si všiml tabulky s průběžným hodnocením, dva páry mají stejné hodnocení… a Pavlásek má tím pádem „průběžné“ 2 body za hodnocení od poroty.

34
Monika
Reagovat

@Enaz: ja nejsem tanecnik- odbornik, beru to jako zabavu a tanec bez patricne zajimave choreografie me nudi vzdycky.

35
Poseidon
Reagovat

Asi jsem jedinej, protoze jsou z ni vsichni na vetvi, ale hrozne nesympaticka je mi ta Dolezalova. Prijde mi, ze ze sebe dela takovou milou holcicku, pritom je to takovej nafoukanej puchejr.. ale treba se mylim.

36
hanc175
Reagovat

Poslal jsem Pavláskovi 2 sms a řeknu Vám proč.Minule na generálce byl on a Doležalová(i s partnery)milí a vztřícní,pokecali i s mojí moudrou :) 10ti letou neteří,je to prostě baví!A teď jdu ještě poslat hlas Marii.

37
Ivet
Reagovat

Nikoho neodsuzuji podle toho jak umí tančit ale v taneční soutěži nemá co dělat. Drží se tam jen proto že umí tančit. :-((((

38
Ivet
Reagovat

Pardon, že mu lidi posílají hlasy. ;-))))

39
RAINMAN
Reagovat

Vypadne Jitka, nebo Banga.

40
bezik
Reagovat

Duo MaMa je prostě k sežrání. Zelinář je génius ! ;-)

41
Monika
Reagovat

@Ivet: tohle neni tanecni soutez, ale zabavny porad…coz potvrdil i sam Chlopcik v rozhovoru v Pravu..sis spletla mozna porad, tanecni souteze dava obcas CT2 :-)))

42
Monika
Reagovat

Ja bych vyhodila studenou Jitku, ale asik pujde Pavlasek, uz to neprezije po te medialni bouri tento tyden.

43
Poseidon
Reagovat

@Ivet: Ona se cela ta situace uklidni, az konecne vsichni pochopej, ze Stardance neni tanecni soutez, ale zabavny porad… o tom to totiz cele je.

44
okkvp
Reagovat

Jitka dneska nuda a z trojice tanečních tanečníků nejhorší vlastně i technicky. U Zelinkovců mám svůj tradiční požadavek – vyměnit Maruš za Alici.

45
Karel
Reagovat

Buďte tak hodný a hlaste průběžný výsledky, jsme s manželkou mimo republiky a na mizernym netu, diky moc!

46
Michal V.
Reagovat

velice vtipne, ze nejuspesnejsim muzskym tanecnikem letos je Lukas Pavlasek :-).

47
Prochor
Reagovat

46-Michal
To se nedá nic dělat, když chtěli porazit Pavláska, tak měli více trénovat. Tanec se nedá ošidit.

48
MiPi
Reagovat

@Karel: vypadl Banga

49
Enaz
Reagovat

@Monika: Počkej, chápu to dobře, že tě Pavlásek baví proto, že má zajímavou choreografii? Fakt?
Mne baví jako někdo, kdo se na tohle dal a nevzdává se. Ale choreografii nemá šanci dodržet.

Banga skončil se ctí a rozhodně tančil lépe jak Pavlásek :).

50
MiPi
Reagovat

@Monika: jsem ti říkal, že ta bouře hlasy spíš přižene… ;-)

51
S
Reagovat

Radek je fakt frajer, rozloučil se moc hezky.

52
sigi
Reagovat

pro ty, co posílají Pavláskovi hlasy: opravdu je jeho tanec pro vás zábavný?

53
Karel
Reagovat

MiPi: Diky!

54
Pasithea
Reagovat

Ach jo a ja se tak poctive smskove snazila :-)

55
Monika
Reagovat

Super, mam radost za Pavlaska, priste mu tam nasypu par smsek. Me bavi tak nejak celkove, zabavnej, snazi se, nic si nedela z negativnich komentaru, je v pohode naprosto. Pro me je zas zbytecna Jitka.

56
Pasithea
Reagovat

@Monika: priznam se, ze me by taky chybela za vsech nejmin

57
okkvp
Reagovat

Škoda, že se nedá spočítat, kolik hlasů Lukášovi je natruc oněm hýkajícím nánám. Mých virtuálních by takových bylo alespoň tisíc.

58
Prochor
Reagovat

51 – Radek ani nezaplakal a dokonce i Leoš Mareš jak je vidět přežil. Takže to nakonec všechno dobře dopadlo.

59
bezik
Reagovat

@Poseidon: Ale já myslím, že všichni velmi dobře vědí, že Stardance je zábavný pořad. V tom není problém. Spíš bych to přirovnal k tomu, že milovníci humoru Woodyho Allena jdou na nový film svého oblíbence, a najednou zjistí, že nějaký vtipný režisér jim do části filmu vmontoval něco jako „Kameňák“. A najednou se nahrnulo nové publikum, které chce především ten Kameňák. Prostě Lukáš vmontoval do SD něco co v ní doposud nebylo a zároveň k ní přitáhl publikum, které vlastně očekává něco úplně jiného, než ti původní milovníci WA. Na SD se teď dívají dvě skupiny lidí, přičemž každá má zcela odlišná přání a priority. A z toho pochopitelně vzniká nedorozumění a planou vášně ;-)

60
Majka
Reagovat

Je mi smutno z předchozího a posledního dílu, když vidím koho český národ podporuje. Za letitou éru Stardance se ještě nikdo neukázal v takové grácii jako paní Schneiderová. Plně doufám, že vyhraje. Jitko moc Vám držím palce jste opravdu Star. Něžnost, šarm a krása v jednom.

61
Prochor
Reagovat

59-Bezik
K tomu se přidávají ještě neutrálové jako já, kterým je k smíchu ten nesmyslný souboj proti a pro Lukáše. Dneska se Marek snažil dehonestovat zastánce Lukáše, ale oni alespoň nepíší petice jako jeho odpůrci, kteří mi jsou tím pádem k smíchu ještě víc.

62
okkvp
Reagovat

ehm, Národ bych si, Majka, raději nechala schovaný v rukávu … 1a kousek milionu diváků není národ, navíc všichni přece nehlasují pro Pavláska.

63
orchis
Reagovat

Dnes se mi nejvíce líbila rumba a valčík od dua MaMa a Radkovo quickstep. Oba tance Jitky byly v provedení efektní, ale tanečních kroků tam bylo pomálu, hlavně v rumbě. I od poroty si myslím, že to bylo bodově nadhodnocené. (Asi se chudáci porotci snažili, aby postoupily páry, co alespoň umí tančit :-)
Jinak Jitka už minule nepředvedla nic moc tanečních kroků a dnes to tedy nebylo o moc lepší. Její rumba se mi vůbec nelíbila.
Mrzí mě, že vypadl Radek, ale nakonec hned příští týden ho uvidíme zas :-)

64
okkvp
Reagovat

@orchis: Jitka je typický příklad těch zářičů na začátku – měla náskok, kterého využila, ale už se nijak extra nezlepšila a to, že měla v posledních tancích tak málo kroků podle mne znamená, že se to vlastně učí pomaleji a hůř než kolegové, kteří byli na začátku o kus za ní. Už před večery s dvěma tanci začala vypadat, že zásoba z počátku tréninku došla a k tréninku by bylo třeba ještě alespoň jeden dva dny. Teď jí chybí už celý týden a tak to holt partner řešil pózami a zvedačkami.
Ale možná se pletu a chyba je ve stavění choreografie – tzn na straně partnera (ale upřímně tomu moc nevěřím)

65
jawa
Reagovat

Byl to pěkný večer. Vypadl můj oblíbený Radek, on s tím počítal, já taky, hezky se rozloučil, nesmutním. Titulem se bude pyšnit Maruška nebo Lukáš a partneři. Pokud vyhraje Lukáš, vlastně se nic nestane.

66
Marie
Reagovat

Lukáši držte se!!!!! Jste super a ty chytrý neposlouchejte. Moc vám fandíme.

67
Poseidon
Reagovat

@bezik: To imho není pravda, mrkni na komentáře na fb stránce pořadu, miliarda lidí tam mele, že je to taneční soutěž..

68
Poseidon
Reagovat

@bezik: A podle mě si to prostě tihleti Stardance svazáci udělali letos sami. To, že ČT sestavuje squad stylem perfektní déncr-poměrně slušně tancující nudař-totální pako je přece stará známá věc. A to, že se dřevo umisťuje kolem bronzové příčky, a na jeho úkor vylétávají skvělí soutěžící, taky neni novinka. Ale letos se z nějakého důvodů začalo kvůli Pavláskovi nepochopitelně řvát a důsledkem je to, že to vyhecovalo lidi, který by normálně na Stardance kašlali.

69
bezik
Reagovat

@Poseidon: Řeči se vedou a voda teče. Jen neschopnost se správně vyjádřit. Takovejch znám, ale jakmile zabrousíte na jádro pudla, zjistíte že prakticky všichni jsou si vědomi, že jde o zábavný pořad. To že melou o taneční soutěži je důsledek toho, že tance je jaksi jádrem celého pořadu a soutěž to nakonec taky je.

70
Enaz
Reagovat

@okkvp: Nebo je to tak, že Jitka měla náskok a byla skoro na svém maximu a ostatní ji dohánějí?
A třeba se soustředí na efektní prvky, které si ti, co ještě nemají zcela základ, nemohou dovolit?
Myslíš si, že pózy a zvedačky jsou náhrada za trénink ? :). Že je vlastně zvládne každý? ;)

71
jawa
Reagovat

Nejvíc se mi líbil valčík Marušky a Marka. Než došlo na slovní hodnocení poroty, už jsem tahala ze šosu čtyři desítky. Marek Z. má opravdu zajímavý choreografie. Musím se přiznat, že tanci prd rozumím.

72
Poseidon
Reagovat

@bezik: To samozřejmě, ale stále je třeba si uvědomit, že je velký rozdíl mezi např. Superstar, což je samozřejmě také zábavný pořad, nicméně v něm soutěží lidi, kteří se chtějí stát zpěváky a proslavit se, a tenhleten formát, kde celebrity předvádějí divákům něco, co jim není moc vlastní, a diváci sledují, komu to jde nejlépe. Takže chápu, že každý někomu fandí a chtěl by ho vidět v dalším díle, já např. fandil Leošovi a nyní přeju Jitce, ale abych byl rozhořčen z toho, že postupuje nemožný a zábavný Tydýt? Toho jsem dalek :)

73
Lucie
Reagovat

@bezik… myslim, ze jsi to popsala naprosto presne. Lidi vi, ze jde o zabavu, ale taky jde porad o soutez a ta je tanecni, takze je celkem logicke ocekavat, ze postupovat dale budou ti, co tanci nejlepe… je to neco jako si jit zahrat fotbal (volejbal…) s kamarady, je to pro radost a pro zabavu, ale nakonec stejne vyhraje ten, ktery da vic golu/bodu. Bohuzel media a vsechny hystericke nany, ktere vyrvavaji, ze Pavlasek tam nema co delat, zpusobily, ze tisice lidi posilaji truc hlasy Lukasovi.

74
Poseidon
Reagovat

@Lucie: Jasne, na druhou stranu, vzdycky budou rozhodovat sympatie divaku a je treba si uvedomit, ze je to format celebrity vybrane produkci bavej lidi, ne soutez prihlasim se, abych nekde uspel. A uprimne, v kolika rocnicich vyhrali ti, co byli nejlepsi? Proc Polivkova porazila Kucharovou? Proc Batulkova porazila Norisovou? Proc tak brzo vypadla Bara Polakova? A kdyz uz jsme u toho vyberu celebrit, bylo koser, aby v prvni rade Stardance coby celebrita tancoval Vojtek, ze sve profese ze tretiny tanecnik?

75
okkvp
Reagovat

@Enaz: Zvedačku určitě nezvládne úplně každý, ale jak patrno, zvládl je velmi obstojně i Pavlásek. Zvedačky a pózy jsou prostředkem na efekt a prostředkem, kterým se nahrazují taneční kroky a figury, v kterých je daleko víc vidět, jestli je tanečnice/tanečník zvládl/a anebo ne. Také proto v závodním tanci nejsou

76
Makropulos
Reagovat

@okkvp: Co se Jitky týče, mluvíte mi z duše. V prvním kole se spolu s několika dalšími páry výrazně odlišovala od většiny ostatních kolegů, ale v následujících kolech jsem si všimla, že velkou část tanečního projevu tohoto páru tvoří scénky, zvedačky a další poponášené figury. S pokračováním soutěže tam bylo opravdových tanečních kroků čím dál míň. Kromě toho u Jitky silně vnímám její ambicióznost, jakousi sterilnost či nedostatek skutečného prožitku a falešnou skromnost. Nevěrohodnost. Hujerovitou touhu po prvenství. Podobnou tvrdou snahu o dokonalost jsem viděla v minulém ročníku u Táni Kuchařové. Taneční umění v sobě obsahuje nejen dokonalý pohyb, ale i hluboké nefalšované emoce – a to mi u Jitky chybí.
P.S. Moc se těším na rekap s jeho postřehy.

77
okkvp
Reagovat

@Poseidon: Výběr osobností do SD je přesně daný licencí. V tomhle je to zcela klasická reality show (on se tenhle princip skládání výběrů pro live kola do jisté míry dodržuje i u těch suprestárů, xfaktorů i talentů)

78
Enaz
Reagovat

@okkvp: Tak Pavlásek zvedal a tanečnice to přežila :).
A hlavně zvládla.
I když u toho museli být oba, chápu.
Beru, že tomu rozumíš víc, jak já. Nehádám se.

Nicméně se mi Jitka svým projevem líbí :).

79
RenataE
Reagovat

Zvedačky – upřímně obdivuju Lucku, že do toho jde. Když jsem dneska viděla, že při zvedačce v quickstepu Lukáš nic neviděl, protože mu Lucčiny šaty spadly přes obličej, tak jsem hodně trnula. I ta druhá pak byla docela o strach.

80
okkvp
Reagovat

@Makropulos: Mně se zdálo, že i ta Jitčina afektovanost mimotanečního projevu rostla úměrně tomu, jak začala nestíhat „v krocích“. Na začátku byla ještě uvolněná a tak se chovala přirozeně.

82
okkvp
Reagovat

@RenataE: sranda, že při té druhé, kdy se mu držela kolene, dal Lukáš vlastně jedny z nejpřesnějších kroků v tanci :-)

83
RenataE
Reagovat

@okkvp: Asi mu tou nohou cukala :)

84
Enaz
Reagovat

@Makropulos: :D Jitka někomu nosí švestičky a na rodičák jí chodí rozšířená rodina?
A na soutěžích profi tanečníků jde o hluboký prožitek? Opravdu?
Nebo o dokonalost pohybu, kroků a výrazu?

Prostě Jitka nebude dokonalá tanečnice a vám sedět nemusí, ale dělat z ní hujerku, protože by chtěla vyhrát? :D

85
orchis
Reagovat

@okkvp: Souhlas. To bude ono. Opravdu se mi Jitka zdála poslední kola trošku nadhodnocená od poroty. A minulé kolo to už bylo více než markantní. Dnes jsem se těšila na její rumbu a ono to bylo …. no, spíš nic než moc :-)

86
Poseidon
Reagovat

Vy co tomu rozumíte, pojďte mi teda jako laikovi vyvrátit můj názor. Všemi a všude chválená Maruška se mi zdá poměrně těžkopádná, neladná. Naproti tomu Jitka, která tu teď dostává trochu kotel :D mi přijde prostě na parketě daleko hezčí (myšleno tanečně, ale vlastně i vzhledově :D)

87
Enaz
Reagovat

@Poseidon: Přidávám se k tvému dotazu na odborníky.
Taky by mne tohle zajímalo. I když možná špatně vidíme a neladná je Jitka. V tom to možná je.

88
okkvp
Reagovat

@Poseidon: Nejsem sice taneční odborník, ale snad pomůže zatím tohle – Jitka má oproti Marušce tanečnější postavu – je štíhlejší, má lepší držení těla a spolu s tím, že má dar zářit jako hvězda na obálku Vogue, tak vypadá vznosněji a tanečnicky. Jitka se umí nosit a umí to prostě zahrát.
Maruška se po prvních pár kolech sice hodně zbavila té své oblíbené pózy naivní cácorky, ale pořád ji v sobě má, respektive pořád si na ni trochu hraje. Jako ženská s velkým Ž se ještě neumí tak prodat. Težkopádnější proti Jitce imho je a nejen kvůli váze (Maruš je normální česká krev a mlíko, Jitka hubeňourka), ale je to spíš tím, že nemá tolik nacvičeno a že je jiný typ (naturelem). Jitka je mrštná, je vidět že hodně sportuje, dře všelicos v posilovnách a na různých cvičeních, kdežto Maruš je v tomhle zřejmě trochu buchtovitější. A na parketu je to trošku poznat. Ono taky, kdyby Maruš tančila s jiným partnerem než zrovna se Zelindou a tančila jiné choreografie, tak by možná tak vysoko nebyla.

89
Poseidon
Reagovat

@okkvp: !! To je právě to, co chci říct a přišlo mi to tak od začátku, že těží víceméně ze svého „úchylného“ partnera, který je excentrický a vymýšlí netradiční choreografie a víceméně se jednoznačně liší od všech ostatních tanečníků ve Stardance. Zajímalo by mě, jestli by jí diváci tak žrali, a považovali za největší překvapení soutěže atd. (jak se lze dočíst na různých forech), kdyby tančila s „obyčejným“ partnerem

90
Jana
Reagovat

@okkvp: nene, tvuj klasicky pozadavek byla profi tanecnice a dokonce jsi ze zacatku byla proti Stodulce :-))))) to je muj fanousek a muj a muj a muj :-)))

Jinak jsem dneska koukala jednim okem, budu si muset dat opacko.
A nejak nechapu to nadseni z Bary Polakove, jako extra talent mi neprisla a take tomu odpovidaly choreografie, kdy to byly cim dal vice scenky a cim dal mene tanec… (Ted si davam ma panackovi opacko a obcas se dost bavim… Uz davno se v diskusich objevovaly hlasy, co tam dane drevo jeste dela…)

91
RenataE
Reagovat

86, 87 – odborník tedy úplně nejsem, ale vidím to tak, jak už bylo výše zmíněno:
Jitka měla lepší startovní pozici, zazářila hned na začátku, má velký pohybový talent, je opravdu moc hezká. Bohužel jí partner příliš nakládá, ty choreografie jsou velmi náročné a nejsou moc zábavné pro diváky. V časové tísni pak z toho vyleze trochu umělohmotný produkt, kde sice jsou propnuté nohy a hezké držení, ale v celkovém výrazu je to dost sterilní. Směřuje to ke sportovnímu pojetí tance a o to v tomhle pořadu nejde.
Mařenka s partnerem trochu bojuje (viz dnešní medailonek, ale i některé minulé), ale on dokáže choreografii postavit na míru pořadu a nakonec to obvykle celkem zdařile odtančí. Navíc to Mařenka umí lépe zahrát, v tom se od začátku Stardance velmi zlepšila, zatímco Jitka je pořád stejná.

92
bezik
Reagovat

@Poseidon: To je prostě tvoje osobní preference, já má třeba opačnou ;-) Jitka na mě působí studeně, neumí mě vtáhnout do tance, pořád tomu něco pocitově chybí. Maruška jistě těží ze svého geniálního partnera (nevím, čím by byl excentrický ?) který výborně dávkuje skvělé choreografie i tanec, aby obojího bylo akorát ale ona dokáže v tom jít výtečně s ním. Po čistě technické stránce, pokud mohu soudit, tak v latině jsou obě dámy velmi vyrovnané, v standardu je pak Jitka poměrně výrazně horší. Do jaké míry je to způsobeno partnerem, který je výhradní latinář, to neumím moc posoudit. Pokud se pokusím o nějaký „objektivní“ pohled (což ale prakticky nejde) , obě dámy rozhodně do finále patří, beru to tak že finále je ve dvou s Pavláskem jako maskotem, subjektivně u mě Maruška vyhrává o 3 parníky, ale zase, neumím rozdělit podíl Marušky a Zelináře, beru je jako jednotku.

93
Enaz
Reagovat

Znovu jsem se podívala na tu rumbu. Ano, je to samá póza a napětí. Ale za to Jitka fakt nemůže. Ona určitě není ta, která staví ten tanec.
Takže jak to nad sebou teď jedním okem čtu, tak nejsme až tak v rozporu.
Jitka není sterilní protože ji to nebaví a je hujerka, ale protože má partnera jakého má a tak to prostě vychází.

94
Poseidon
Reagovat

@bezik: To excentrický nebylo nutně myšleno jako zápor, prostě ten knír, a celkově netradiční přístup k těm choreografiím ho odlišuje od ostatních profi tanečníků/tanečnic. Ale jak říkám, já si naopak myslím, že to je pro tenhle pár velký klad, protože Zelinka jako takový, a i jeho práce jsou zapamatovatelní.

95
Poseidon
Reagovat

@bezik: Ale jak říkáš, je to celé o sympatiích, já jsem prostě asi jediný člověk na světě, kterému je nesympatická Doležalová – jednoznačný miláček šoubyznysu letošního roku, nositelka Nobelovy ceny za literaturu atd. :D prostě aniž by něco blbého řekla nebo udělala, tak mi na ní něco hrozně vadí, přijde mi jako takový typ holky, co se tváří hrozně mile, ale uplně si ji dokážu představit, jak v zákulisí na někoho ječí protože jí nedaly ručníky do šatny :D A taky se na můj vkus moc stylizuje do takové roztomiloučkého rozkošného prvorepublikového děvčátka… ale říkám, to jsou čistě osobní antipatie, jistě se mnou nebudete souhlasit :D Na druhou stranu Jitka mě třeba naštvala, hloupými výroky o politice v době prezidentské volby, ale jako člověk je mi sympatická, přijde mi jako opravdová kočka a správná baba :)

96
Enaz
Reagovat

Teď jsem se podívala i na ten valčík. Zelinka je opravdu hodně dobrý.

97
okkvp
Reagovat

Rekapista dobrovolník náhradník je super rychlík. Snad se vám jeho práce bude líbit. (mně jo) Fotky časem doplním.

98
okkvp
Reagovat

@RenataE: To hraní Maruš usnadňuje i rozličnost těch Zelindových choreografií. Jak má tanec pokaždé trochu jiný příběh, jinou stylizaci – kostým, účes, tak Maruška si také pokaždé zahraje trochu jinou babu. Její podstatu prozradí až to hihňání v rozhovoru s Markem po tanci.
Marie je ze všech ženských, co kdy v SD byly nejrozdílnější v civilu a na parketu – chameleon je slabé slovo.

99
RenataE
Reagovat

@okkvp: @okkvp: Ano, podle mě Zelinda nejlépe pochopil princip téhle „soutěže“. A taky Lucka, to je podle mě opravdový vítěz, ať už to dopadne jakkoliv.

100
bezik
Reagovat

@okkvp: Já žádný rozdíl nevidím ? :-o

101
okkvp
Reagovat

@bezik: tak si příště odhrň mžurku

@RenataE: Lucka není můj šálek kávy, ale letos ji lituju, protože to složité stěhování Lukáše má snad za trest za všechny Ondery :D
Ale asi pro něj byla nejštastnějším výběrem

102
bezik
Reagovat

@okkvp: Dík za radu ale vidím dobře. Mě přijde konzistentní na parketu i mimo něj. Spíš mě překvapuje, kolik lidí do ní vkládá nějaké svoje osobní interpretace, a to jak v dobrým tak ve špatným.

103
okkvp
Reagovat

@bezik:Já ale nehodnotím jestli je konzistetní nebo není, protože na tolik ji neznám. Jen konstatuju, že v SD hraje to, co má zrovna na sobě.

104
Inbezka
Reagovat

@Poseidon: Poseidone nejsi jediný, jsme přinejmenším dva. Jan Révai to včera řekl – konečně to byla Marie, krásná žena a ne dítě Mařenka. – které se rozpláče, když se na ně někdo křivě podívá. A to mi na Marii vadí. Tancuje krásně, čím dál tím líp, ale pak to vždycky shodí tím, že řekne, že to tak trochu hrála. Šla jsem na její blog s tím, že líp pochopím její duši, ale jen jsem se přesvědčila, že ji je potřebí jen chválit, jinak hrozně trpí. Prostě zakomplexované dítě. Tak snad nám ve Stardance dospěje. Také jsem si všimla, že s tanečníkem nemají dobrý vztah – při hodnocení a ne/chválení se i ten Pavlásek s Hunčárovou drží za ruce, ale Marie stojí sama za sebe a partner vedle ní – a obyčejně porota chválí hodně i jeho. Jaký rozdíl proti Anetě, která je také těžký introvert.

105
sigi
Reagovat

ani Jitku Schneiderovou, ani Marii Doležalovou jako herečky vidět a slyšet nemusím. Jitka hraje pořád stejně, Marie je takové přerostlé batole. to ale neznamená, že budu jejich tanec hodnotit podle osobních sympatií…

106
Fantomas
Reagovat

….Jitka zase studená a afektovaná, prostě nuda! Moc tlačí na pilu, držím palec Marii

107
Poštovní holub
Reagovat

@bezik: Pod všechno se podepisuji.Marie určitě nebude sedět každému, což je přirozené, ale její povahu a rozpolcenost bych soudila až potom, co bych ji osobně poznala. Takhle lze posuzovat pouze své představy o ní.
A pokud se vrátíme k tanci, pro mě má Maruška nádherné držení těla, velmi dobré nohy a úžasné ruce. Jediné, co by potřebovala, je víc času na nácvik, přestat se stydět a pochybovat o sobě. A bude dokonalá.:)
Naprostý souhlas i s ostatními názory.

108
Franz
Reagovat

Poslední solidní a inteligentní show, která byla na českých televizních obrazovkách. Naschvál píši „byla“, protože i ona už propadla mezi komerční zábavy. Diváci svým hlasováním pro Pavláska z toho udělal frašku, která přesně kopíruje stav naší společnosti. Toto už nemá s tancem nic společného a čekám, že v příštím ročníku možná také uvidím tancovat i pana Berouska se cvičeným medvědem.
Škoda této show – v této předvánoční době to v minulých letech byla vždy pohoda.

109
Poštovní holub
Reagovat

Díky za bleskurychlý odborný rekap, který pro nás napsal Cedarin. Oceňuji to.:)
Líbily se mi všechny tři tančící páry, každý byl v něčem jiný, což je určitě zajímavé a zábavné. Můj fanoušek Maruška s Markem jdou do finále a jejich rumba mě nadchla nejvíc. A překvapilo mě to, protože jsem v tomto tanci víc sázela na Jitku. Tak se holky utkají pravděpodobně o druhé a třetí místo, a nijak už neřeším konečné pořadí. Těším se na jejich 4 tance a mrzí mě, že je neuvidím i v provedení Radka.:) Byli s Terezkou neuvěřitelně milí a budou ve finále chybět.:)

110
okkvp
Reagovat

@Franz: Pročpak by asi měla SD končit – na rozdíl od většiny ostatních RS StarDance má stabilní velmi dobrou sledovanost. I tentokrát 1,587 milionu první část (nárůst 48 tis) a 1,712 mil rozhodnutí , tj o 100 tis víc než minulý týden.
Taková čísla už pár let rozhodně nejsou u zábavného pořadu běžná

111
MiPi
Reagovat

@Inbezka: proč by ji mělo shodit, že to hraje? Vždyť je herečka a že bude vlastně hrát tanečnici říká od začátku, že jí to pomáhá v tom se s tím nějak vypořádat. A z čeho usuzuješ, že potřebuje jen chválit? Na blogu má spoustu až nábožných uctívačů, wtz, ale ona je nenutí ji uctívat, prostě k nim tak nějak mimochodem přišla :) A na kritiku nepodanou nenávistně a vlastně i na tu druhou reaguje IMHO rozumně.
Jediné co, že se jí v TV občas nedaří skrývat vlastní nervy a psychické rozpoložení. Občas z ní úplně prýští to napětí, obava ze zklamání, atd. Ale u mě jí to body spíš přidává, zlidšťuje ji to.
A to hodnocení vztahu podle (ne)podání rukou je až úsměvné, já ji třeba podezřívám spíš z pravého opaku, že se možná kvůli němu rozešla s přítelem. Jiskří to mezi nimi, ale to rozhodně neznamená, že se nemají rádi. Btw. když tam tak stojí jako uzlíček nervů zavřená do vlastních myšlenek, celkem chápu, že se k němu nevine.

112
orchis
Reagovat

cedarine, díky za rekap, super. A ještě jsem od tebe dostala pochvalu, protože jsem dočetla na konec :-))

Díky taky ostatním diskutujícím za odhalení podstaty obou finalistek. Zajímavé porovnání názorů. Přidám i ten svůj, i když to nebude nic nového, protože už to tady někteří popsali přede mnou.
Jitka je krásná ženská, která když prvně vlítla (protože samba) na parket, tak uchvátila. Krásou, dokonalým provedením, energií, smyslností. To všechno dohromady se hodně lišilo od ostatních tanečníků. (S výjimkou Leoše, ten taky první večer překvapil). No, ani nevím, kdy to začalo stagnovat. Pro mě asi po charitativním večeru. Poměrně hodně mě vadil ten waltz. Ta rumba to dorazila. Když už i takový laik jako já pozná, že tam té rumby je pomálu…. Ale pořád je hodně dobrá a finále si zaslouží. Mají s Markem nejoriginálnější zvedačky :-)

Maruška byla v prvních kolech trošku více tužší, ale doháněl to za ní Marek nápaditými choreografiemi. Taky mi přišlo, že v těch prvních dvou kolech se zas až tolik nesnažila, jakoby spoléhala na sympatie diváků i na to, že jsou tam horší než ona. Taky si myslím, že se styděla projevit ( a tanec určitou smyslnost potřebuje) a proto vypadala vedle Jitky jako ošklivé káčátko. Pak (potom, co byla v rozstřelu?) se začala postupně zlepšovat a já se začala na ty jejich tance moc těšit. Myslím, že by ve finále ta jejich hravost chyběla.

113
Lenka ☺
Reagovat

Cedarin – díky za pěkný rekap, líbil se mi. A díky za pochvalu, ráda jsem dočetla celý :-)
Přidávám se k těm, kterým nějak Marie do noty nekápla.
Ale musím uznat, že choreografie tanců se jí a Zelinkovi posunula od těch původních „opiček“ do krásna… Marek ubral netaneční pasáže a aniž by ubral na nápaditosti, je to ku prospěchu tance. Tanec od tance jsou lepší.
Druhý Marek (Dědík) … tam to neumím moc popsat, snad, že jim to nějak stagnuje? vím, asi blbý výraz, ale lepší mě nenapadá.
Tipovala jsem Jitku na vítězku, ale teď je už lepší Marie.

114
Poštovní holub
Reagovat

@orchis: Za mě finále Jitky a Marušky supéér! Vždyť letos by se tam taky mohli utkat pánové Osička a Pavlásek. :) Fandila bych boxerovi.:)

115
haha bimbi
Reagovat

Včera se mi nejvíc líbila rumba dua MaMa. Připadala mi smyslná a krásně zatančená a hlavně bylo poznat, že to je rumba. Na rozdíl od Jitky s Dědíkem, kde se podle mého nejednalo ani tak o tanec, jako spíš o artistické číslo. Přidávám se k těm, komu tanec Jitky Schneiderové s Dědíkem připadá tak nějak neživotný, na efekt, bez emocí…nevím. Přesně jak už tu bylo řečeno – hraná falešná skromnost a urputná snaha být nejlepší. Mě tenhle přístup nesedí a taky proto budu ve finále fandit Marii a Markovi. Pavlásek je Pavlásek, ale pochybuju, že by byla tradice porušena, tj. že by jakékoliv dřevo dostoupalo výše než na třetí místo. Ikdyž čím víc jeho hejtrařů, tím více důvodů pro jeho podporovatele sáhnout ještě hlouběji do kapsy.

116
okkvp
Reagovat

@Poštovní holub: ano, ten by byl imho zřejmě ještě mnohem vratší

117
Poštovní holub
Reagovat

@okkvp: Vratký boxer?:) A rozhodně už v prvopočátcích vystřihl krásné zvedačky. :) A měl taky „hezčí tělo“. :) Když už, tak už.

118
orchis
Reagovat

@haha bimbi: Za normálních okolností by tradice jistě porušena nebyla, ale letos je to netradiční kvůli obrovské vlně reakcí ohledně Pavláska, to za prvé. A za druhé: finále je ve třech a tudíž se budou tříštit hlasy pro Jitku a Marii, zatímco Lukášova klika bude zřejmě jednotná :-) Aneb – když se dva perou, …..

119
cedarin
Reagovat

@Poštovní holub: , orchis, Lenka – rádo se stalo :D

Ohledně Marušky a Jitky: pro mě jsou dobré tanečnice obě. Obě dokáží velmi dobře zatančit latinu i standard (na rozdíl třeba od Machálkové). Obě mají slušnou techniku, osu, držení těla. U Marie se mi víc líbí práce paží, Jitka má zase lepší výraz. V tanci se nedá nic přesně změřit, není to skok do dálky. Proto záleží i na osobním vkusu atd. Ale obě dámy tančí velice dobře.
Pokud by se páry ocitly na soutěžním parketu mezi dalšími zhruba 4 páry, pak bych sázel na Jitku. Tam je potřeba, aby byl pár vidět, musí to prostě prodat se vším všudy – včetně výrazu. Jinak se totiž stane, že pár „zmizí“ z parketu, prostě najednou není vidět.
Ale televizní SD je něco jiného. Tam tančí pár sám a diváka musí zaujmout. Proto choreografie Marka Zelinky jsou velkým plus. Maruška to ale někdy zboří tím, že má jiný výraz než Marek – viz včerejší valčík. Pak jsou tam momenty, kdy (trefně podle Jana Révaie) se Maruška na chvíli změní na Marii, najednou to má náboj, super výraz (tvář, držení těla, prostě sebevědomí) a v mžiku se promění zase na Marušku.
Jsem na to zvědav. Budou tančit nej latinu a nej standard, takže nic nového trénovat nemusí, což by mohlo být plus pro Jitku, ale vlastně i pro Marušku, která možná vypustí Marii.

120
Poštovní holub
Reagovat

@cedarin: Já se jen trochu bojím, co vypustí Pavlásek.:)))
Jitka i Maruška slibují pěkný zážitek, obě mají co nabídnout, těším se. Jsou tak odlišné, že to nebude nuda a pokud už máme vítěze skoro jistého, mohly by si to užít bez trémy a nervů. :)

121
okkvp
Reagovat

@Poštovní holub: vratký jsem použila v trochu přeneseném a širším významu – Rosťu si v nějaké rychlé latině neumím vůbec představit, a jsem dost ráda, že takovou žádnou nemusel, já za něj od začátku strašlivě trpěla.
S těmi zvedačkami – oni hoši náhodně tančili ve stejné skupině, takže jsou dobře porovnatelní. Já vím, že je asi velmi těžské najít odvahu si Tydýtova první kola znovu pustit, ale doporučuju. Rosťa měl zvedačku v prvním kole, na konci se lehce zamotal, partnerka jej ale zachránila – škubla a udržela. V druhém kole s ní na konci málem upadl. Ve třetím už zvedačka nebyla. Lukáš zvedačku v prvním kole zvládl velmi dobře, ve druhém nebyla a ve třetím měl dvě – slušné.
Ale o nic nejde, jen tlacháme :)

122
Poštovní holub
Reagovat

@okkvp: No právě, jen se to snažíme trochu zlidštit a veselé tlachání neublíží. :) Já si v rychlé latině neumím představit ani jednoho z nich a pokud jde o první kola, naprosto ti věřím, protože jsem natolik zbabělá, že znovu bych si to nepustila, ani kdyby na tom visel světový mír. No, jedině v tom případě bych to možná vydržela znovu. :) Jak už jsem asi psala, v mládí jsem mouchám netrhala křidélka a nesnáším pohled na trpící tvory všeobecně, takže bych měla po celou produkci zavřené oči. Ale uznej aspoň, že v trenkách by měl Osička hezčí tělo. Na tom si trvám.:)

123
Slavěna
Reagovat

@Poštovní holub: Já taky raději Osičku, Pavlásek v trenkách je asi jen pro silné kusy, obdiv jeho partnerce, přitom je to ještě mladý kluk…😉

124
bezik
Reagovat

@Slavěna: Já myslel, že Pavlásek bude nový sexsymbol dnešní doby ?!! Když už je nejlepší tanečník … ;-)

125
Leontýna
Reagovat

@cedarin: moc dík za komentář, bylo to fain,že někdo tak dobře „zaskočil“ @okkvp: Jitka – nuda, Maruška – vyměnit, co finále?..

126
Poštovní holub
Reagovat

@bezik: Jedině, že by měl ten sexy mozek.:)))

127
bezik
Reagovat

@Poštovní holub: Ten má ještě navrch k té sexy figuře ;-) :D

128
Poštovní holub
Reagovat

@bezik: A má hezké pohyby…:)

129
bezik
Reagovat

@Poštovní holub: Ano ano, ty ladné ruce, to je zážitek ! A co teprve excelentní Pavláskova nožička !!! ;-) Divím, se, že na parket nelétají v průběhu tance dámské kalhotky .. (nebo kameny ? Ale ono je to jedno … :D)

130
Poštovní holub
Reagovat

@bezik: Myslíš, z Preciosy? :)))
Ne, bez legrace, je prostě úplně, ale úplně ten nejlepší a tak má právo taky vyhrát. Já chápu všechny jeho fanoušky a sypače SMS, kvalita se má ocenit a po zásluze potrestat.
Asi sám netušil, že skončí v roli maňáska, který hýbou úplně jiné zájmy.:)

131
Poštovní holub
Reagovat

oprava: kterým hýbou… :)

132
Makropulos
Reagovat

Velké díky Cedarinovi za rekap, Stejně tak díky i za ty předchozí rekapy od okkvp a všechny komentáře od těch, kteří se zaměřují na kvalitu tanečního provedení a případné chyby/chybičky tanečníků. Pokaždé se od vás něčemu novému přiučím, podobně jako od páteční Chlopčíkovy elektronické tužky. :-))

133
franta
Reagovat

@Poštovní holub: myslím si,že tanec pana Pavláska
nepatří do této soutěže,ale měl by si vytvořit svůj vlastní pořad „Šlapání nemehel“
Toto,co provádí na parketu,nemá s tancem nic společného a patří to do jiné kategorie.
Jestli mu posílají hlasy diváci,tak jako posílali uprskaným „umělcům“ ,nebudu jmenovat,
tak sbohem naší kultuře.!@ales-winner tydýt: @ales-winner tydýt:

134
Prochor
Reagovat

Lukáš Pavlásek je jednoznačně hlavní postavou letošní řady. Je to technicky nejlepší tanečník, protože jako jediný pochopil, že při tanci je třeba vyvarovat se všech zbytečných pohybů. Jde o to, dostat se efektivně z bodu A do bodu B. Kromě toho včera prokázal úžasný smysl pro orientaci na parketu, když zvládl zvedačku prakticky naslepo.
Díky této technické převaze a novátorské invenci si zaslouží zvítězit. Musí si ovšem uchovat svůj moderní styl tanečního minimalismu a nenechat se vyprovokovat radami staromilců, kteří již dávno patří na smetiště tanečních dějin.
Jeho partnerka musí být šťastná, protože s někým takovým – takovou osobností – si už možná nikdy nezatančí. A my diváci buďme vděční, že jsme svědky ojedinělého uměleckého počinu. Čili – Pavlásku do toho a ukaž nám to!

135
Ananas
Reagovat

@Poštovní holub:
Včera bylo vidět, že z Radkova vyřazení se fakt neraduje. Mně ho snad začne být líto!

136
Slavěna
Reagovat

@bezik: Já nejsem z jeho fanclubu…☺ fandila jsem Marešovi, teď Marii, ale jen kvůli Zelinkovi.

137
Poštovní holub
Reagovat

@Ananas: Mně už je ho líto dávno a to je asi tak všechno, co s tím naděláme. :) Ani osvobodit ho nemůžeme, my se můžeme jen taktně odvrátit při vyhlašování vítěze SD. :)

138
bezik
Reagovat

@Poštovní holub: No jsem fakt zvědavej, jak to všichni přítomní, včetně Pavláska unesou :D Ale jsou to profíci, oni to dají ;-) Já profík nejsem, já bych byl asi nechutně sarkastickej ;-)

139
Poštovní holub
Reagovat

@bezik: Nechutně bezmocně sarkastickej. :) Já mám tendenci, v krajně trapných okamžicích, předstírat, že se to vlastně neděje, že to neexistuje. Tak si to tak, v teple domova, soukromě prožiji, a přesvědčím se, že vyhrála Maruška nebo Jitka. A ono to tak v podstatě bude. Režijně bych to viděla tak, že Lukáš dostane pohár vítěze a obřadně, s jemu vlastním, nekonečným slovním doprovodem, ho předá dámě, která bude druhá. Vzdá se vítězství. Vypuknou ovace, jaký je to borec, děvčata vytáhnou kapesníčky…a pohádka končí. :)

140
bezik
Reagovat

@Poštovní holub: No, to by bylo velmi patetické :D Já to už asi od druhého kola beru tak, že soutěžilo 9 párů a maskot, který nás, jako to čertovo kvítko provází celým pořadem a předstírá soutěžícího. Teprve na konci bude odhalena jeho pravá tvář :D Takže proto finále ve třech, ve skutečnosti je, vlastně jako vždy, ve dvou ;-)

141
Poštovní holub
Reagovat

@bezik: Mám to úplně stejně, už jsem něco podobného psala.:))) Vylučuješ tedy i tu bombastickou možnost, že ve finále Lukáš najednou zatančí lépe, než Travolta? Taky dobrý scénář, ne? :)))

142
bezik
Reagovat

@Poštovní holub: Jako to by bylo pěkně vypointované, ale tomu nevěřím. Ten dokonalý „nesmysl“ pro rytmus se prostě nedá předstírat, to by nezvládl ani ten Travolta :D :D

143
Poseidon
Reagovat

To mi připomíná divadelní hru Je úchvatná o slavné pěvkyni, kde představitelka hlavní role musí předstírat, že nemá hudební sluch a zpívá falešně .D

144
okkvp
Reagovat

Už stačilo

145
Poštovní holub
Reagovat

@bezik: Netvrď mi, že bys nedokázal chvilku ťapchat mimo rytmus. Těch pár minut. Právě proto, že rytmus cítíš.:))) Já právě pořád nějakou pointu čekám, protože Pavlásek tam není sám za sebe, ale pořád v roli, za Tydýta. V civilu píše texty písní, básničky, jde to, aniž vnímáš rytmus? A vzhledem k tomu, že scénáře už se cpou naprosto do všeho, nevylučuji ambiciózního scénáristu ani tady. :) Prostě bombá!
Já vím, už dost obrazotvornosti a dost blbnutí, ale když mě to baví. :)

146
Janica
Reagovat

Vážení diskutující, můžete někdo vysvětlit staré dámě, co znamenají výrazy IMHO, Btw?
Děkuji.
Já hodnotím jen zda se mi tanec líbí či nelíbí. A p.Pavláska nelíbí.

147
Poštovní holub
Reagovat

@okkvp: Rozkaz!

148
Poseidon
Reagovat

@Janica: @Janica: imho – podle mého skromného názoru, btw- mimochodem

149
bezik
Reagovat

@okkvp: no no, diktátorko :D

150
bezik
Reagovat

@Janica:
IMHO
In My Humble Opinion = podle mého mínění (skromného)
In My Honest Opinion = podle mého nejlepšího vědomí a svědomí

BTW
by the way = mimochodem

151
Janica
Reagovat

@bezik: @Poseidon: Velice děkuji.

152
Ananas
Reagovat

@Poštovní holub:
@bezik:
Tedy, tak jako vy dva mne Pavlásek asi v životě nerozesměje! Vidím to v živých barvách, jak strhává masku a plavným skokem Supermana se vrhá na parket.
Poslední dobou jako by se humor stával sprostých slovem. Děkuju vám!

153
okkvp
Reagovat

@bezik: Tedy, tak jako ty mne Pavlásek asi v životě nerozesměje!

154
bezik
Reagovat

@okkvp: Dyk jsem toho zase tolik neřekl, předsedkyně … Teda nenapsal … ;-) :D

155
RenataE
Reagovat

Už jste si to zkusili spočítat a víte, kdo vyhraje? Já jsem to s dcerou počítala při nákupu v Kauflandu a málem jsme zapomněly koupit chleba :)

156
okkvp
Reagovat

@RenataE: nejmíň šancí má Jitka

157
Lenka ☺
Reagovat

Prosím, proč pořád čekám na schválení ? :-)
Děkuji za odpověď.

——————–
„Lenka ☺

13. 12. 2015 (20.50)

@Poštovní holub: @bezik:
Je tady milá příjemná diskuze, bez úletů, sprosťáren a osobních útoků…
Navíc holoubek, co kdysi pírka v tanci provětrával, má dost odborné komenty.
@okkvp:
Mám zdvořilý dotaz:
co „stačilo“?!?
Nerozuměla jsem.
Děkuji za vysvětlení :-)“

Komentář čeká na schválení.“

158
bezik
Reagovat

@Lenka ☺: Čekáš na schválení, protože máš tři odkazy ve zprávě. Můžeš mít jen dva aby to prošlo. Každé „Reagovat“ , které vytvoří ten zavináč se jménem se bere jako odkaz ;-)

159
Lenka ☺
Reagovat

@bezik:
děkuji :-)
to jsem nevěděla…
———
asi se mezitím vysvětlilo, na co byl pokyn okoko : „to stačilo“ (a holoubkův neveselý „rozkaz“), jdu si to dočíst

160
okkvp
Reagovat

@Lenka : to, že visíš ty další 3 „kámoši“ (dva jinde) je zcela jdenoduché :
1/ v postu máš 3 odkazy – kolikrát to asi ještě budu muset opakovat, když ani po třistadvacátépáté si nejste schopni zapamatovat, že bez automatického zařazení ke schvalování projdou jen 2
2/ nejsem tu 24 hodin v kuse, zvlášť když to předem výrazně avizuju

161
Lenka ☺
Reagovat

@okkvp:
děkuji za odpověď, jsi hodná, tohle fakt nesleduju… dobře mi tak :-)

mmch, abych nemusela hledat … když už tady jsi = na co bylo „to stačilo“ ?!?
… abych se nedopustila nějakého faux pax (když už jsem IT debil a nevím, že dva zavináče jsou tak akorát) – děkuji za odpověď

162
okkvp
Reagovat

@Lenka: ti na něž to mířilo, to pochopili, ostatních se to netýkalo

(ten tvůj zadrhlej post jsem odmázla, když jsi to sem už procpala copy a paste jako text)

163
RenataE
Reagovat

@okkvp: Ano, Jitka má nejmenší šanci limitně se blížící nule :) Já jsem se dopočítala k celkem jednoznačnému výsledku a jsem zvědavá, jestli mi to klapne. Použila jsem i tvoje bodové tabulky z rekapů, díky, pomohlo mi to.

164
bezik
Reagovat

@okkvp: Tak to že pochopili ještě neznamená že souhlasili ;-) Ale vzhledem tomu, že naše milá předsedkyně zastává názor, že na poddané musí být přísnost, tak co můžeme jiného než sklopit uši a zařezávat ;-) :D

165
okkvp
Reagovat

@RenataE: Počet Maruškovců byl podle mého odhadu už na startovní čáře na začátku vyšší než počet Tydýtovců.
Přijde mi zajímavé, že jedou víceméně jen dvě teorie, že vyhraje Maruš/Jitka a Lukáš bude třetí nebo že vyhraje Lukáš. S tím, že by Lukáš byl druhý, se nějak vůbec nepočítá :-)

166
okkvp
Reagovat

@bezik: předsedkyně se snaží udržet diskuzi takovou, aby se zapojovali i ti, kteří by v předmětném případě mohli nabýt dojmu, že jde o pokec uzavřené partičky. Aby bylo jasno, máme tu průměrně 8 tis přístupů týdně.

167
bezik
Reagovat

@okkvp: Dovolím si oponovat, že v SS žádná omezení nebyla a nevšiml jsem si, že by s tím byl nějaký problém. Ale je mi jasné, že takový „čurbes“ jako v SS bys tu nestrpěla ;-) Jsem jenom drobný uživatel, takže „už mlčim, už mlčim“ ;-)

168
RenataE
Reagovat

@okkvp: Já se domnívám, že momentálně je počet Tydýtovců vyšší než počet Maruškovců, na startu to pravděpodobně bylo obráceně. Podle mých počtů (no, nejsou to jen ty počty, zohlednila jsem i jiné aspekty) vyhraje Maruš a Lukáš bude druhý.

169
okkvp
Reagovat

@bezik: To, že se tobě nezdá žádný problém neznamená, že skutečně pro jiné není. Já mám info od docela dost lidí, kteří sem kvůli tomuhle efektu nemají odvahu, ale ani chuť cokoliv napsat. A nejsou to nějací diskuzně nezkušení uživatelé.

170
okkvp
Reagovat

@RenataE: +1

171
bezik
Reagovat

@RenataE: A víš jaký bude systém ? Bude se až do konce hlasovat pro všechny tři (pak asi vyhraje Lukáš), nebo se někdy vyhlásí třetí a bude se hlasovat už jen pro dva ? Pak je to dost otevřené.

172
bezik
Reagovat

@okkvp: Zbabělci :D

173
RenataE
Reagovat

@bezik: Nevím, jaký bude systém, vycházela jsem z předchozích kol/řad/pravidel.
Pokud se do konce bude hlasovat pro všechny tři, tak Lukáš nevyhraje, pokud u poroty bude pořadí Maruš – Jitka – Lukáš. Lukáš bude druhý. Další varianty vypisovat nebudu.

174
bezik
Reagovat

@RenataE: Pokud mě paměť neklame, tak ve finále pořadí určují výhradně diváci. Porota sice známkuje, ale k ničemu to už, co se pořadí týče, neslouží. proto si myslím, že pokud se bude hlasovat do konce pro všechny tři, vyhraje Lukáš.

175
Lenka ☺
Reagovat

@bezik:
… jako ovce? :-)
proč, tohle je přece běžná volná diskuze, kde se k tématu může psát všechno :-)
@okkvp:
asi mě opět vymažeš/zablokuješ … oboje mi je fuk … ale víš, kolik lidí sem přestalo chodit kvůli tobě?
kvůli tvému stylu „přísná učitelka a vy jste moji žáci a budete poslouchat?“ :-)
stačí srovnat ostatní normálně reagující adminy
a stačí si tady nehonit divné ego v běžném životě a brát to jako pohodové popovídání o něčem, co nás v tv zajímá :-)
bylo by to snadnější :-)

176
RenataE
Reagovat

@bezik: Jenže zatím třípárové finále nebylo, takže jsem uvažovala ve výše zmíněných mantinelech :)

177
bezik
Reagovat

@RenataE: To je pravda. No , taky jsem zvědavej, jak to nakonec bude ;-)

178
Jan Kocián
Reagovat

Pavlásek může vyhrát StarDance jedině a pouze pokud nejlepší pár dostane nejmíň SMS hlasů. Každopádně vyhrát může, respektive MUSÍ! :D

179
okkvp
Reagovat

@Lenka :jójó, tvá kuří oka nikdy nezklamou …. máš další bod, raduj se, že jsem se zas nechala v dobré víře nachytat. Mám pro tebe jednu dobrou zprávu – už ti zbývá se mnou vydržet jenom 18 dnů.☺

180
Jan Kocián
Reagovat

Pokud by se náhodou stalo, že by po 4 tancích měla Maruška úplně stejný celkový počet bodů jako Jitka, v tom případě StarDance vyhraje pár s nejvyšším počtem SMS hlasů… takže Pavlásek!

181
bezik
Reagovat

@okkvp: Co to, předsedkyně ? Dáváš panáčkovi vale ? Nějaké podnětnější hobby ?

182
JanaH
Reagovat

@okkvp: čím dál víc začínám rozumět tvému rozhodnutí…
A (kdo ví proč :-D) se mi vybavil pan Werich a taky jedno výstižné přísloví o hovně…

183
Prochor
Reagovat

Pavlásek měl být původně loutkou v rukou štábu, jako šašek programu. Byl určen k rychlému odstřelu. Jenže situace se štábu vymkla z rukou a Pavlásek je v rukou recesistů, kteří si z pořadu jako takového dělají dobrý den. Marek Eben ztráci glanc a humor a začíná být osobní.
Na Bangovi se mi líbilo, že na rozdíl od ješitného sobce Mareše pochopil, že podržet nepotřebuje ten, kdo vypadává, ale ten kdo zůstává. Takže Banga nad sebou nebrečel a podpořil Pavláska-klobouk dolů.
Na Pavláskovi se mi líbí, že pod kritikou nestáhl ocas a nevzdal to. Je to takové to-když jste si mně upekli, tak si mně taky snězte.
Vlastně jediný, kdo soutěž vzdal byl svého času Miro Šmajda. Jeho partnerka Katka Štumpfová (tehdy ještě krásná a sexy) se rozbrečela v přímém přenosu. Asi se do Mira trochu zakoukala. Martin Chodúr, který ve Stardance zpíval se jen škodolibě usmíval. Ale to jsem odbočil.
Každopádně účast Pavláska a zejména jeho postup vyvolává u diváků debatu na co vlastně SD je: je to soutěž v tanci, kde má vyhrát ten nejlépe tancující? Je to jen zábavná show? Nebo je to směsice obojího? Nebo je to snobský nesmysl, kde dokonalé a krásné celebrity ukazují jakýsi ideální svět-čili snobský kýč, který je nutné v zájmu veřejného vkusu zlikvidovat?

184
okkvp
Reagovat

@bezik: paměť tě plete, kolego, samozřejmě, že se body porotců i ve finálovém kole počítaly a vznikla z toho tabulka, akorát tě možná plete, že poslední tanec párů – 4. -ten který považovali za vůbec nejlepší a tančili jej až po přestávce už se nebodoval, + to, že v minulém ročníku v tabulce na obrazovce nebyly uváděny ty převodové body podle pořadí jako letos.

185
okkvp
Reagovat

Co se týká finálového večera, je nejpravděpodobnější, že bude použit systém, který BBC měla do roku 2009 – tzn třetího v pořadí se dozvíme po odtančení dvou finálových tanců a pak si to o vítězství rozdají už jen zbylé dva .

186
haha bimbi
Reagovat

Tak to by bylo super, kdyby vyšly ty vaše výpočty o nevýhře Jitky. A kdyby náhodou fakt vyhrál Pavlásek, mě osobně by to žíly netrhalo, ale nepokládám to za moc pravděpodobné. Kdyby byl druhej před MaMa, tak to bych zase semsviňsky přála Jitce, haha.
K diskusi: já nemám problém s přísnou učitelkou a někdy by mohla být klíďo i přísnější :-D. Doufám, že okkvp nezmizí z Panáčka?

187
okkvp
Reagovat

@haha bimbi: Zmizí z patičky stránky, do té doby napsané články nezmizí (snad)

188
Pavla
Reagovat

Sledovala jsem britskou verzi v roce 2008 – kdy největší dřevo ročníku – politický komentátor John Sergeant – sám odstoupil, protože lepší páry stále vypadávaly a on stále zústával – došel mezi 5 nejlepších
https://www.youtube.com/watch?v=wvDyImsyGJ4 – bylo z toho dost haló, že je to nefér vůči těm, co mu hlasy posílali (a nebylo jich málo, protože nikdy nespadl ani mezi 2 nejhorší)
V tom ročníku bylo navíc finále o třech – díky tomu, že v semifinále porota dala prvním dvěma párům shodný počet hlasů a oblíbenější – a ne tak vysoce hodnocený tanečník – by vypadl bez ohledu na divácké hlasování. Hlasy se přičítali ve finále a nakonec to ten herec celé vyhrál – ani v BBC nikomu nevadilo, že to nebyl dle poroty ten nejlepší – formát je tak prostě postavený a dokonce kvůli tomu, že hlas diváka je posvátný, neváhali za běhu upravit pravidla.

190
Vecernicek
Reagovat

Nevite nekdo jakym zpusobem se bude pri finalnim veceru hlasovat, hlasy ktere se posilaji ted pres tyden uz rozhoduji o celkovem vitezi nebo se bude nejdriv jeste jeden par vyrazovat?

191
okkvp
Reagovat

@Vecernicek: viz výše

192
Poseidon
Reagovat

Pokud by se v průběhu třetí nevyřazoval, tak by podle mě o vítězství bylo jasno. Protože Jitka nemá šanci, a o tom, zda vyhraje Lukáš nebo Doležalová, by rozhodli porotci – pokud by dali Doležalovou na první místo před Jitku, vyhrála by, pokud ne, vyhrál by Lukáš. A jelikož z toho podle mě nechtěj mít zas takovou recesi, tak by určitě o nějaký ten bodík Doležalové přispěli. Ale pokud v průběhu Jitka vypadne, tak pak už to bude víceméně na divácích, ne? A tam bych věřil spíše Lukášovi. Nebo jestli počítají s tím, že se pak zmobilizují fanoušci Jitky a budou posílat hlasy, aby Lukáš nevyhrál?

193
Vlásek
Reagovat

SD jsem několikrát viděla v dřívějších ročnících. Tanci moc nerozumím, i pro mne je to spíš zábavní pořad. Jakmile o vítězství rozhodují sympatie diváků, nemusí to být už o nejlépe nebo nejprofesionálněji odvedených výkonech. Hodně lidí si za fanouška vybírá někoho, s kým se může ztotožnit. Ne všichni jsme krásní, chytří, nadaní, bohatí, plno es od osudu v rukávu. A když se objeví postavička s opačnými charakteristikami, ale umí se něco naučit, ukázat nějaký vývoj, navíc své výstupy okořenit humorem (byť podobně humpoláckým), „obyčejný“ člověk si říká, že to by přece dokázal taky. Stejně tak recesista nebo rebel ze zásady je spokojen. Oko konečně spočine se zalíbením na dotyčném performerovi a prsty na displeji mobilu, aby vyťukaly sms na jeho podporu. Někteří popadnou halapartny a vytáhnou na net do boje za svého hrdinu, kde se střetnou s protichůdným šikem tanečních puristů. Proč ne, každý ať si to užije po svém. Minulou sobotu jsem SD náhodou viděla s širší rodinou, Pavlásek mě pobavil, v tanci mi líbily Asterová a Doležalová. Na netu však kvůli SD brouzdat nechci, hysterie a negativní výlevy by mi zkazily vzpomínku na prima rodinný večer, kdy jsem se vezla na vlně nadšení nad tancem, zábavou a krásnými „róbami“, i když to vůbec není moje parketa.

194
Lenka ☺
Reagovat

179 @okkvp:
:-) mýlíš se – kuří oka nemám, body nesbírám, neraduju se a nemusím s tebou vydržet vůbec nic (nedejbože dokonce dlouhé dva týdny) :-) :-)
škoda jen těch příjemných diskutérů, kteří kvůli tobě odešli, a to prakticky ze všech RS, které jsi „vzala do rukou“…
mmch, je to vidět i na nízkém počtu komentů, atd.
Přeji tobě a ostatním pěkné zážitky u finálového dílu SD a krásné vánoční svátky.

195
okkvp
Reagovat

@Lenka : jj, třeba takovej Mikeš, to byl fakt strašně příjemnej diskutér, to se musí nechat :-DD. A když už jsme u těch nízkých počtů komentů – někdy je lépe, když „diskutér“ svůj post raději spolkne a nic nenapíše. Zvlášť když jde o soukromý výlev zcela mimo téma.

196
okkvp
Reagovat

Zpátky k StarDance.

Révai jako jeden ze tří nejlepší momentů sobotního dílu jmenoval Radkovu Salsu, (+ Maruščin valčík a Lukášův quickstep – jako jeho nejlepší tanec, zatim).
Já bych přidala rozesmátého Leoše na nejzabíranější židli a i velmi povedené kolo na šatičky a vizáž. Snad jen kromě Maruščina účesu a makeupu na valčík. V týdnu před, vyšel kdesi článek o letošní sérii šatů Terezy Kostkové a tam tehdy jmenovala, jako své nejoblíbenější a nejhezčí červené šaty, které ovšem na fotkách chyběly. …. Tak jestli tím myslela tyto (měla ještě jedny červené), tak za mě plný souhlas. A moc se mi líbil i účes.

197
bezik
Reagovat

@okkvp: No já bych si tipnul, že je nechají odtančit vše a rozhodovat budou diváci+porota, tak jako v kolech minulých. To je totiž jediný možný způsob, jak docílit, aby Pavlásek nezvítězil, i když bude mít největší diváckou podporu. Jediná podmínka je shoda diváků a poroty, kdy diváci musí dát alespoň na druhé místo toho, koho porota určí jako nejlepšího.

198
okkvp
Reagovat

@bezik: myslíš, že kvůli Pavláskovi žhaví telefony do BBC? Oni vědí, to co my ne, takže možná nikam dráty nežhaví a doufají, že odhadnou křivky nárůstů. Pokud nebude mít Lukáš nejvíc hlasů od diváků, tak maj klídek. Je třeba vzít v úvahu, že to druhé hlasování bude od nuly a ne za celý týden, jako v boji o užší finále

199
okkvp
Reagovat

@okkvp: i když te´d jak na ty svý kombinace koukám, tak možná žhavěj, protože mohou nastat situace, kdy bych fakt nevěděla jak z toho, když musí dodržet, že při rovnosti má hlas lidu větší váhu než porotcovský …. no jsem zvědavá co bude

200
bezik
Reagovat

@okkvp: No nevím, to se mi moc nezdá, že by zahodili zaslané hlasy a jelo se ve finále na novo. To by byl trochu podvod na divácích, protože tohle by měli říct předem – zatím rozhodujete jen o finalistech. Já nevím, jestli žhaví, ale možná tam jsou nějaké stupně volnosti, kde si to držitel licence může nějak upravit podle sebe.

201
okkvp
Reagovat

@bezik: jak to – v první části by se započetly a pokud vím, tak vábili jako obvykle na „podpořte své favority“ a „je to ve vašich rukách“

202
bezik
Reagovat

@okkvp: Jistě, ale vlastně by nerozhodovali přímo o vítězi, což momentálně nikdo, kdo SMS posílá neví. I třeba v SS hlasování pro dva finalisty jen navazovalo, nejelo se znovu od nuly.

203
okkvp
Reagovat

@bezik: Já BBC ani amíky finálová kola nikdy neviděla komplet, tak nevím jak to probíhá u nich, takže počkám a uvidím, jak to udělají naši.
Mě to je fuk, jsem dlouhá léta nehlasující.

204
orchis
Reagovat

@okkvp: A hlasovala jsi v SD někdy pro někoho?

205
orchis
Reagovat

Jinak taky jsem si počítala, jak by to mohlo dopadnout… Pokud budou všichni 3 až do konce, tak jsou v pořadí od poroty možné jen 3 kombinace. J,M,L; M,J,L a J=M,L. Od diváků je těch možnosti 6 (nebudu vypisovat).

Když nebudu brát do úvahy tu třetí možnost, tj. že holky budou mít shodu bodů od poroty, tak Lukáš zvítězí v případě, že skončí u diváků na prvním místě (což není tak nepravděpodobné). Při obou těchto kombinacích je to shoda v součtu bodů od poroty a diváků – každý by měl čtyři. Ve všech ostatních kombinacích to vychází stejně pro Jitku i Marušku (5 možností pro vítězství).

U té třetí možnosti (shoda v bodech pro holky od poroty), a v případě, že se budou za to dělené první místo započítávat shodně 3 body, tak Lukášovi nestačí k vítězství ani první místo od diváků. Na prvním místě by skončila buď Jitka nebo Maruška.

Takže porota určité „mantinely“ pro ovlivnění vítěze má. :-)

206
okkvp
Reagovat

@orchis: Kdysi dávno, když jsem ještě nerekapovala, ale kromě první řady už jen symbolicky 2-8 sms celkem za celou řadu. Nicméně i tak nemůžu zapřít svůj podíl na Schmitzerovi, Bosákovi :-)) Většinou jsem to ale rozdělovala v průběhu kol dost symetricky neboli na přeskáčku- takže i Valentovi, Anetě Langerové, Zuzce Norisové. Ještě jsem ale myslím poslala 2-3 hlasy Baďurce a u Imry jsem měla cukání v kole, kde vypadla Kašpárková. Slabost pro dřeva a sportovce nezastírám, opravdu většinou s mnohem větší radostí pozoruji pokroky a s mnohem větším zápalem fandím těm, kteří tanečním umem vládnou podstatně méně, než někteří jiní.

Taková Mahu, Táňa Wilhelmová nebo Kuchařová mě v téhle hře vlastně nebaví, sice se na ně pěkně kouká, ale ve hře o to, k čemu se kdo za ten 1/4-1/2 rok vybičuje jsou pro mě jen laťkou k poměření

207
bezik
Reagovat

@okkvp: Takže vlastně Lukášova fanynka ! :D Tak to už chápu, proč si na nás vylítla ! ;-) :D

208
Prochor
Reagovat

Na podporu Rainmena, který bojuje se svým handicapem a vzývá The Beatles:
youtube.com/watch?v=kHD5nd3QLTg

209
Prochor
Reagovat

Všichni, kdo chcete, aby Lukáš odstoupil, chcete tenhle trapas?
Šmajda vzal soutěž:
http://tivi.cas.sk/video/560715/nahnevana-stumpfova-po-odstupeni-smajdu-odchod-do-zakulisia/

210
RenataE
Reagovat

@orchis:
Ta třetí možnost – nemáš pravdu. Holky by braly od poroty po 3 a Lukáš 2. Za diváky Lukáš 3 a vyhrál by.

211
okkvp
Reagovat

@Prochor: kolego, jste dva měsíce pozadu, to už jsme tu dááávno probrali

212
Prochor
Reagovat

Kolegyně, jak chcete probrat zradu svých fanoušků? Tady je čas opravdu relativní.
Když jsem byl na služební cestě v Badenu ve Švýcarsku, tak jsem poprvé viděl, kdo je to fanoušek. Lara Fabian chtěla říci svým fanouškům Je Taime – že je má ráda – ale oni jí to nedovolili řekli jí to z hlediště – tohle je totiž opravdový showbussines – nebo vlastně právě ne- na to nejsme zvyklí:
youtube.com/watch?v=N-roGMGyFu0

213
orchis
Reagovat

@RenataE: No, myslela jsem, že Lukáš by v tomto případě dostal jen 1 bod za 3. místo, stejně jako ve sportu, kdy se stříbrná medaile neuděluje .. Ale je to fakt asi jedno, sobota ukáže :-)

214
okkvp
Reagovat

@Prochor: kolego tady nejste u zpěvánek, dík

215
okkvp
Reagovat

@orchis: mají to jinak než ve sportu, dospěli k tomu před lety po nějakém problému (SCD) a udělali změnu pravidel právě v tom, že při rovnosti bodů se nepřeskakuje – jdou třeba dvě první místa, ale i druhé a třetí atd. (přesné datum a důvod bych musela šátrat na wiki, z hlavy nevim),

216
Prochor
Reagovat

214 – Ano, já jsem zapomněl – jsme u cvičených opic. Krok doprava, krok doleva a emoce nejsou zajímavé. Tak se tedy omlouvám asi jsem zabloudil někam , kde to nechápu.

217
okkvp
Reagovat

@Prochor: stačí udivovat znalostí videi tanečních kreací

218
Prochor
Reagovat

217- okkvp
Chápu – ironie.
Ale já jsem to myslel dobře. Nechci aby Pavláskovi Rainmenovi někdo ubližoval.

219
RenataE
Reagovat

@okkvp: Je to vidět třeba v tabulce z 8. večera.

220
Jana
Reagovat

tak jsem to konecne videla… par hlavnich dojmu:
– valcik MaMa moc hezky, fakt se to krasne neslo a ukazalo se, ze neni treba do valciku moc vymyslet, protoze kdyz se umi, tak je krasny sam o sobe
– nesedly mi ani jedny Jitciny saty – podle me je docela svetla a dat na ni telovku s kameny neni uplne ono :-( navic vypada velmi unavene a opotrebovane… potrebuje vyrazne barvy
– Eben nadherne hlasil
– Radka Bangy skoda, moc se mi libilo, jak si to uzivali
– Revai mel kupodivu pripominky k veci
– bohuzel mi jako jeden z momentu utkvel v pameti pohled na znudenou zvykajici Machalkovou :-(

221
MiPi
Reagovat

Unikl spoiler na příští ročník :-)
http://goo.gl/OghHC3

Reagovat

@MiPi: Ovšem to je hodně vtipný. :-D

223
bezik
Reagovat

@MiPi: :D :D Teda už ho slyším … Tak pane Chlopčíku, já vám k tomu vašemu hodnocení něco řeknu …. ;-) :D To by bylo teprve peklo, nějakej Pavlásek … pche ! :D

224
Prochor
Reagovat

Nejkratší sarkasmus, který jsem četl byl myslím název článku:
Pavlásek „došel“ do finále!

226
okkvp
Reagovat

@Prochor: Petr Nagy asi musel počkat až na dotisk

227
Iva
Reagovat

Právě jsem si vyslechla hrůzostrašný zpěv pana Pavláska a chtěla hlasovat NE, že už je to fakt přes čáru, ale přičetlo se to k ANO, že se mi to líbí… To má být také jakože vtipné?

228
okkvp
Reagovat

@Iva: reklamovati tam kde nakoupeno

229
Prochor
Reagovat

Na podporu Lukáše upozorňuji, že má jistě své kouzlo pro ženy.
Trochu mi připomíná francouzského herce Bruno Cremera:
http://php88.free.fr/bdff/act.php?ID=738

230
Iva
Reagovat

@okkvp:
Chtěla jsem pouze konstatovati, otázka byla čistě akademická :-)
Jinak – dík za radu :-)
Srdečně zdravím*

231
Iva S.
Reagovat

@Prochor:
Náznak podoby by tam byl, ovšem pro mě bez náznaku tzv. „X factoru“.
Ovšem proti gustu jiných žádný dišputát.

232
okkvp
Reagovat

@Prochor: podoba už se probírala na začátku, padala různá jména, sám Pavlásek to následně probíral v jednom z prvních dílu s Markem Ebenem.

@Iva: aha, tož k zpěvu se nevyjadřuju, protože jsem si to raději nepustila, nicméně další Lukášův vtip pro otravný bulvár detekuji zcela jasně.

233
Dáša
Reagovat

@Prochor: Propánakrále Tydýt má ke Cremerovi asi tak daleko, jako čabajka k racionální výživě… :))))

234
okkvp
Reagovat

s Radkem a Terezou nejpříjemnější videochat ze všech. (pro mě). A velmi zajímavé otázky.

235
okkvp
Reagovat

Jitčino hasičákování mi přišlo už od počátku takové „když oni, tak my taky, hm ale co uděláme?“ a v reálu včera to taky tak vyšlo. Kdepak, k hasičáku patří René …

236
bezik
Reagovat

@okkvp: @okkvp: Jo, ten chat byl velice příjemnej, takové pohlazení. Taky mě potěšilo, že potvrdili můj pozitivní pocit z Marka Zelinky, kterého jsem do SD moc neznal, jen jsem věděl že dělá s Martinem Talagou velmi zajímavé představené a plánoval, že na to zajdu.

PS. co je to „hasičákování“ ???

237
bezik
Reagovat

@bezik: „představení“, kurňa už se netrefím do písmenek ..

238
okkvp
Reagovat

@bezik: Jitčina sázka

239
b
Reagovat

@bezik: …tak to jsem to fakt vylepšil ..:D

240
bezik
Reagovat

@okkvp: aha, tak to mi nějak uniklo ;-)

241
okkvp
Reagovat

@bezik: o nic jsi nepřišel. ( „d“ došlo „samo“)

242
Thybaumont
Reagovat

Polívání vodou na Václaváku.. no co na to říct? Proč se vždycky náplavy chovají jako křupky největší???

243
Prochor
Reagovat

233 – Myslíte tím, že Bruno umí lépe tančit?

244
okkvp
Reagovat

@Prochor: Tydýt nehraje tak blbě Maigreta

246
Neptej se
Reagovat

Beztak to Pavlásek vyhraje 3:)

Přidat komentář