Panáček v reality show

StarDance 2015: Když Hvězdy tančí s Parapletem. ….7. večer (rekap)

1. Prosinec 2015 | napsal(a): | reality show: StarDance


Sobotní, už sedmý večer letošní řady taneční show StarDance je věnován charitě. Soutěžní páry budou tentokrát tančit speciální tango a jive. Režie jim totiž na dnes večer předpisuje zatančit svůj tanec ve třech – s vozíčkářem. Jaké asi uvidíme choreografie pro tři páry rukou, čtyři nohy a čtyři kolečka? Podle zveřejněných fotek z tréninku nás čeká asi i artistika. Dnes večer sice nikdo ze soutěže nevypadne, ale o to více držme place ať se tance líbí a ať se fond Centra Paraple pro paraplegiky pěkně nafoukne.
Už jste do mobilu naťukali text DMS PARAPLE a odeslali na číslo 87 777 ? Můžete stále

Ačkoliv dnes večer se ze soutěže nevypadává, vytančené body se na konto jednotlivých párů započítají pro příště. Kolik jich kdo získá, ovlivní i Zdeněk Svěrák jako pátý porotce. Protože prý sám ale tanci nehoví, bude prý spíš porotce – komik. V roli tanečníků vozíčkářů uvidíme Aničku, Petra, Honzu, Ninu a Zdendu.

Zdroj obrázků: facebook.com/stardancecz + facebook.com/paraplecentrum

Rekapitulace

Úvod netradičního večera obstaralo předtančení skupiny 7 párů dětské a mládežnické kategorie z tanečního klubu kulturního domu v Sokolově. Rodičovská srdéčka se pýchou dmula a citově rozháranější část diváctva zamačkávala první slzu dojetí , já nechápala. (Částečně – že jsou to Onderovy taneční žáčci jsem pochopila bez jakékoliv nápovědy v první vteřině) Proč ale tanec vypadající jako recyklace nějakého dávno nacvičeného čísla směsi latiny na úvod večera StarDance s Centrem Paraple? (že by byla choreografie stavěna přímo na Holubí dům to rozhodně nevypadalo) Proč děti a ne skupina vozíčkářů, anebo alespoň tanečníci s prázdnými vozíky? Proč písnička s takovým textem a děti na závěr v aranžované póze jak z propagačního materiálu k besídce akčního výboru ligy „Za světlé zítřky naší mládeži“ ?

No nic, možná jsem jenom já divně ujetá a proto mi to připadalo odfláknuté i nevkusně kýčovité podbízivé (autorem textu je Z. Svěrák) a těch snaživých dítek mi bylo vlastně líto.

Naštěstí to trvalo jenom chviličku a další část večera rozpačitost začátku přebila. Na tradiční výzvu voice narratora se na parket dostavil Marek Eben s Terezou Kostkovou a brzo bylo jasné, že tentokrát je zvláště Marek jak ryba ve vodě a mnohem uvolněnější byla vedle něj i Tereza. Po malém představení Centra Paraple, jsme přivítali na parketu tančící osobnosti, tanečníky a jejich dnešní kolegy vozíčkáře, tak jak vytvořili soutěžní trojice. Zbývalo jen představit porotu, kterou pro tento večer posílil spoluzakladatel, patron a prezident Centra Paraple, pan Zdeněk Svěrák.

A aby bylo hned od začátku všechno úplně jasné, tak pan Svěrák vysvětlil, že bude taneční výkony hodnotit po stránce celkového uměleckého dojmu, neboť i taneční laik jako on může mít vkus. Také jsme se dozvěděli, že dnešní bodové hodnocení párů se bude započítávat do výsledků příštího týdne. A pak už se začalo konečně tančit a soutěžit.

tango V

Jako první soutěžící taneční trojice se nám představili

SD 9 Leoš Mareš, Katarina Štumpfová + Petr Fila

Jednačtyřicetiletý Petr z Žatce je po úrazu na vozíku už devátým rokem, ale nezahálí, stále sportuje a věnuje se různým aktivitám a mimo jiné má zkušenost i s tancem , protože je členem klubu Roztančená kolečka.

Katarina se v předtáčce z tréninku svěřila, že s tancem s vozíčkářem neměla doteď žádné zkušenosti, neuměla si to pořádně představit a měla obavy, jak se vyrovnat se zcela jinou mechanikou pohybu, ale brzy prý zjistila, že to půjde a těšila se, že dnes to bude bomba. Leoš vypadal v tréninku vysmátější a v pohodě, protože prý má díky svému druhému já na vozíku mnohem míň práce.

Jak své tango tedy tihle tři pojali a předvedli? Nezkušenost a jistá míra obav, se v Katarinině choreografii projevila. Tanec postavila v klasickém vozíčkářsko tanečním duchu, ale i když to bylo na úvod zcela jistě pěkné a zajímavé číslo, tak se jí nepovedlo vytvořit tanec pro tři. Petr byl za potenciálního sponzora, kolem kterého je dámě nevalných poměrů i pověsti záhodno se chvilku příslibně ometávat, zatímco Leoš byl pouze za Jeana a co do počtu na parketu vlastně skoro až přebýval, protože na nějaké tango anebo alespoň náznak vztahové zápletky s Katarinou vůbec nedošlo. Vyšlo z toho jen bezobsažné předvádění, že je Katarina baby kus, což je podle mého hrozná škoda, protože Leošovi by tango zřejmě sedlo a v odvážnějším pojetí choreografie by měl na víc určitě i Petr. Nicméně svůj krokový part odjezdil bravurně, Leoš se úlohy distingovaného sluhy zhostil také se ctí a nejslabším článkem řetězu byla paradoxně ta, co se nejvíc snažila vypadat jako hvězda.

Révai – také se s podobným setkal poprvé, přišlo mu to ale obohacující a zanechalo to v něm velký dojem. I Tatina Drexler byla překvapená, ale Katarině radí hlavně dotrénovat, protože ten vozík vyžaduje velmi hbité, aby neujížděl. Zdeněk Svěrák zažertoval, že největší umělecký dojem na něj udělala Katarina ani neví proč, a na oba pány je prý hrdý.
Hodnocení poroty: R-8 D-8 B-10 CH-9 S-10 = 45

jive V

Že by druhý tanec večera mohl přinést velký zážitek, naznačil už první pohled na roztomilé kostýmy druhé soutěžící trojice

SD 10 Radek Banga, Tereza Bufková + Anna Krátká

Jednadvacetiletá Anička je na vozíku po těžké autohávarii před čtyřmi lety. Dívka, která se od dětství věnovala baletu a učinkovala i v národním divadle se ale s novým životem také pere velmi statečně. Hraje ragby, vede volnočasový kroužek, studuje, pracuje a svou lásku a nadání k tanci zúročuje jako členka a lektorka taneční skupiny Sportovního klubu vozíčkářů, s kterou nejen vystupuje, ale pořádá i taneční workshopy.

Tereza měla při vymýšlení choreografie soutěžního jive jistě výhodu v tom, že Anička je tanečně nejzkušenější vozíčkářkou ze všech účastníků, ale už dávno víme, že je nápaditou choreografkou a tak se dalo čekat, že se jí povede vymyslet pěkné číslo. Z předtáčky bylo též patrné, že si celá trojice vzájemně velmi dobře sedla a že si užívali už v tréninku.

Při jejich kreaci na parketu jsem si užívala jistě nejenom já. Tohle byl na rozdíl od předešlého vystoupení skutečný jive ve třech, tanec s myšlenkou, naditý akcí, energií a především obrovskou radostí z pohybu. Kromě skvěle se pohybující Aničky, s kterou rytmus tak hýbal, že člověk pomalu čekal, kdy z toho vozíku vstane a jako vždy skvěle tančící Terezky, byl i Radek tentokrát jako politý živou vodou. Bylo zajímavé, že na to jak byl uvolněný a bez zábran, tak se mu po technické stránce dařilo mnohem víc než dřív a dosáhl svého nejlepšího výkonu. Celkově skvělý tanec a skvělý zážitek, který je těžko popisovat – to se prostě musí vidět. I já bych v sále nadšeně hvízdala :))

Marek Eben ještě před hodnocením poroty upozornil problematiky neznalé diváky na Aniččinu skvělou práci s brzdou a pak už své nadšení z krásného tance, skvělé rtuťovitosti choďáků a Aniččina úsměvu vyjádřil nejdříve Zdeněk Svěrák, Radek Balaš pochválil za skvělý výběr muziky, ocenil skvělé strukturální složení tance a zajímavé nápady, Zdeněk Chlopčík pochválil skvělý rytmus a pohyb Aničky, Radek by měl prý přidat trošku ostrosti do kopek, protože trošku zaostával za ostrostí vozíku a i on si všiml, že mu přítomnost další tanečnice prospěla.
Hodnocení poroty: R-10 D-10 B-10 CH-10 S-10 = 50

tango V

Druhé tango večera připadlo dosavadním favoritům soutěže

SD 5 Jitka Schneiderová, Marek Dědík + Zdeněk Zezulka

Zdeněk je z „našich“ vozíčkářů nejdéle jezdícím. Na vozíku je už dlouhých 14 let, a přestože před osudnou autohavárii si rád zatančil, v tanci na vozíku je prý úplný nováček. Víme o něm bezpečně jen to, co zaznělo, a tedy, že je v civilu podnikatelem restauratérem. (nepotvrzené domněnky o věku či jménu jeho podniku nejsou nijak podstatné, třeba mi ale někdo potvrdí, že heslo Jablonec je správné)

Jitka byla z věkem již trošku ošlehaného parťáka už od počátku nadšená, že se jim prý přesně hodí do záměru. Přípravu prý pojali tak, aby si z toho co nejvíc zážitku odnesl nový kolega a záběry z tréninku vypadaly velmi nadějně.

Na parketě se ovšem hned při prvním taktu objevil jeden zádrhel -nehráli Queen a nezpíval Freddy Mercury, takže půlka efektu šla bohužel okamžitě do paďous. Opět pro zajímavost doporučuju, zkusit si to s podkladem Freddyho v růžové halence, protože je zajímavé jak se s břitkostí hudby dojmově zostří i Jitčino a Markovo tango, které se na parketě v tom cajdákovitém aranžmá a níže posazeném zpěvu dost rozplizlo. K problémům lze přičíst i drobné Zdenkovo problémy s rovným couváním, ale i tak musím říct, že se mi to stejně dost líbilo, přestože předchozí jive to nepřekonalo. Zdeněk byl i přes svou taneční nezkušenost podle mého zapojen dost a na rozdíl od tance Leoše s Katarinou, člověk v příběhu netápal, dostal patřičnou porci klasického partnerského tance a na parketu nikdo nebyl ani chvíli jen do počtu.

Tatiana Drexler si všimla, že Zdeněk vypadal při tanci šťastně, a velice se jí libilo Jitčino tango v podřepu, panu Svěrákovi se moc líbili a zkusí doma napodobit tanec s vysavačem. Radek Balaš prý ale čekal více společného tance s panem Zdeňkem a pak se přiznal, jak jej to dnes dojímá.
Hodnocení poroty: R-9 D-10 B-9 CH-10 S-10 = 48

jive V

Druhé jive večera nebude možné s jiným srovnávat, protože na parketu je předvedl zcela svébytně působící pár s velmi odvážnou posilou

SD 6 Lukáš Pavlásek, Lucie Hunčárová + Nina Křehotová

Usměvavá, jednatřicetiletá Nina, původem z Litvínova, je po závažné nemoci odkázaná na vozík už od svých devatenácti. Má sestru dvojče a spolu s ní se potom přestěhovala za prací do Prahy a později vystudovala bakalářský obor geovědní a montánní turismus na VŠB. Nina je v životě velmi aktivní a kromě jiného se léta věnuje závodnímu florbalu.

Že je Nina holka do nepohody, prokázala i tím, že si k taneční spolupráci vybrala zrovna tuto dvojici. Na Lukáše tím evidentně zapůsobila a předsevzal si, že se bude snažit jí to moc nekazit a splnit jí sen získat alespoň jednu osmičku.

Je pravda, že to na parketě chvílemi vypadalo, jako kdyby si v pondělí domluvili choreografii v hrubých rysech, pak se na to celý týden vyprdli, jen Nina si sama trénovala obloučky, které by se jí mohly hodit a o generálce Lucie na Lukáše zařvala dívej a odzírej :)) To tedy samozřejmě přeháním, naopak musím vyzdvihnout, že Lukáš sebou cukal v takové rychlosti, že jsem zírala a to co chvílemi předváděl nohama mi vyráželo dech ale hlavní je, že se Nina u toho skutečně bavila a místy se možná dokonce řehtala i nahlas. Na mě její úsměv fungoval nakažlivě a i tohle vystoupení jsem si užila s úsměvem a to dokonce s takovým, že jsem dospěla až ke kacířské myšlence, že mě tohle číslo bavilo víc než tango Katariny, Petra a Leoše.
Po tanci jsme se dozvěděli, že se holky bály, aby je Lukáš jako už jednou nezvrhl a že mu za to Nina dnes přejela nohu, ale že pro případ oné havárie měly plán B. Na to se nám dostalo informace že se kolečka hustí až na 10 atmosfér a že přejetí tudíž fakt pěkně bolí.

Zasmáli jsme se i u hodnocení poroty. Zdeněk Chlopčík pochválil nápad skvělý, rytmus skvělý, Lukášovi pochválil twist, ale kopky byly prý úplně mimo hudbu, což ovšem Lukáš glosoval po svém když připustil, že byly mimo hudbu, ale nebyly špatný. Jan Révai se zasmál jak má Lukáš na všechno odpověď, ale na jeho připomínku prý odpověď mít určitě nebude. Že prý kdyby měla Nina gumy ještě o trochu ofroadovější, tak má Lukáš po noze. No samozřejmě, že si naběhl, protože Lukáš okamžitě opáčil, že nikoliv, protože nohu tanečníka nic nebolí. Zdeněk Svěrák se svěřil, že si celou dobu říkal, že Lukáš je tak jediný, s kým by on mohl jakz takž soupeřit, ale dnes to bere zpět, protože dnes Lukáš úplně rozkvetl. Jako kaktus.
Hodnocení poroty: R-8 D-9 B-8 CH-8 S-10 = 43

tango V

Poslední soutěžní trojice dorazila na potítko startovní plošiny jako jeden muž a i když nevím, jak se na to dívají pánové, ale podle mě to Marii s knírkem a ve fraku zatraceně slušelo.

SD 7 Marie Doležalová, Marek Zelinka + Jan Krauskopf

Honza je dobrý týpek už od pohledu a tak asi nepřekvapí, že se tenhle týpek, pocházející z Plané, nyní Plzeňan, zrakvil tak říkajíc sám, před čtyřmi lety při havárce se svou kawasaki. Život se mu tím sice obrátil naruby, ale podle něj se toho moc prý nezměnilo – jen pohled na svět. A tak dřívější sportovní nadšenec studuje elektrotechnickou fakultu na ZČU a znovu provozuje kdejaký sport, hraje florbalovou ligu vozíčkářů, jezdí na handbiku atd.

Jak bylo vidět už v předtáčce, Honza s Markem se opravdu hledali, s Maruškou si sice taky vzájemně sedli, ale dokonalému splynutí chvilku trochu bránila železa. Tipla bych asi konkrétně ten žebřík, který původně do tance vsouval asi náš oblíbený ÓJeník (soudě podle fotek).

Po žebříku ve vzduchu Maruška se při tanci neprolétala a bylo to tak o mnoho lepší. Tango kreace tří týpků ve fracích, kterou spolu tihle tři vymysleli a předvedli, měla hlavu, patu i vtip, nic nepřebývalo, nic nechybělo, hlavě to ale mělo šťávu, švih, ostré to bylo jak břitva a kolotoč byl naprosto úžasnej. Druhé wau večera a lítost, že to tak strašně rychle uteklo, což ale zachránilo asi 100 opakovaček, které jsem si následně dala. Fíha, úžasná žlutá Honzova kolečka, to taky musím říct.

Zdeněk Svěrák byl unešen a potěšen z krásného vyvrcholení soutěže, Tatiana Drexler řekla, že ještě nikdy neviděla něco tak krásného a je absolutně dojatá, Zdeněk Chlopčík je prý ode dneška obdivovatelem tance tří pánů a jednoho vozíku a kdyby mohl dát vyšší známku než 10, tak ji moc rád dá.
Hodnocení poroty: R-10 D-10 B-10 CH- 10 S-10 = 50

A jak tedy dnešní soutěžní klání dopadlo?

Dvě zcela zasloužené padesátky byly ozdobou večera. Porovnávat který z těhle dvou tanců byl lepší je těžké, protože každý byl trochu jiný. Já jsem dlouho měla o chloupeček vpředu Radka s Terezou a Aničkou, ale možná v tom hrálo jen to, že byli na řadě dříve, že mi to přišlo delší a o Aniččino páté kolečko na vozíku tanečnější, ale po soukromých opakovačkách, jsem si to zase obrátila a na závěr jsem se rozhodla, že je nejsprávnější je právě ta plichta. Jitce s Markem a Zdeňkem se tanec tentokrát technicky tolik nevyved, ale kdyby nebylo chybiček a místo Kumžáků hráli Queeni, tak by asi šlapali na paty prvním místům ještě víc. A jak jsem už psala výš, Lukáš sice prodělal na parketu spíš tanec sv víta než předvedl nějaký jive, ale pro mě to mělo větší náboj než studená Katarina s Petrem a Leošem, ale za technickou stránku tance s pořadím souhlasím.

Večer to byl krásný a všichni vozíčkáři úžasní. Ale ta největší taneční pecka nás teprve čekala.

Na závěr první části večera totiž přišla tančit trojka Jaroslav Kuneš, Michaela Gatěková, Jakub Mazuch a já k jejich tanci můžu říct akorát waaaauuuu

V přestávkovém Kolem dokola, jsme si mohli udělat obrázek z přímého srovnání dvou nejlepších párů loňského ročníku a jejich nejpovedenějších tanců a hned potom se v druhé, rozhodující části předvedl Marek v sólo tanci a zpěvu písně Mám pech.

Potom jsme ještě viděli sestřih z Benefiční tančírny StarDance, která se podle všeho také velmi vyvedla.

Na úplný závěr se dnes rozhodlo o tom, že všichni soutěžící tanečníci pokračují dál a že na konto Centra Paraple po dnešku připíše 11 315 503,- a ještě než to Marek dořekl, tak už na počítadle bylo o pár desítek tisíc víc.

Co říct na závěr?

Předně asi to, že ani jeden z vozíčkářů neměl speciální taneční vozík, jen Anička měla pětikolečko, což je taková mezivarianta, a tančení na běžných vozících (ovšem typ tzv. aktivní /sportovní), je prý něco jako když se pokoušíte o jive v hadrových pantoflích. Ale to jen tak na okraj.

Pak bych chtěla Petrovi, Aničce, Zdendovi, Nině i Honzovi osobně moc poděkovat za skvělý zážitek.
Jsem ráda, že Česká televize připadla na nápad nahradit tradiční akademii Centra Paraple zrovna touhle formou začlenění do StarDance. Přiznám se, že mě ty akademie a podobné charitativní tv akce už většinou dost nebaví a přijdou mi čím dál víc zbytečně brnkací na city anebo o ničem. Já osobně to mám s postiženými (všeobecně) tak, že nechci být dojímána jejich těžkým osudem, já je chci vidět radovat se a užívat si života. To mi dělá radost a to mě motivuje jak k tomu jim co nejvíc pomáhat, tak i k tomu nést své vlastní problémy s nadhledem a nepo… se z každého prdu. A největší radost mi dělá pohled na to, jak jsou úplně normální součástí jakéhokoliv odvětví našeho života. V mnohém jim většina z nás nesahá ani na paty a máme se od nich co učit.
Nemůžu si odpustit tu zdůraznit, to co v přenosu znělo jen náznakem – že tu tančící pětku vozíčkářů tvořili lidé, kteří ač sami postižení, by se pro pomoc jinému roztrhali. Oni nepřišli předvádět, jak jsou dobří tanečníci, zviditelňovat sami sebe, oni přijeli nasadit vlastní těla i vozíky kvůli tomu, aby pomohli ostatním podobně postiženým. A dělají to běžně i mimo StarDance. Všichni se snaží jít jiným postiženým příkladem, že i na vozíku se dá žít naplno. Jsou pilnými organizátory a aktéry mnoha dobročinných i zábavních akcí, kurzů a školení, pomáhají kolegům získávat práci, testují pomůcky, bojují s úřady za lepší podmínky pro život postižených. Honza se napřílad pravidelně účastní mimořádně náročného štafetového závodu Opel Handy cyklomaraton – 2222 km za 111 hodin, aby tím pomohl získat prostředky na podporu 30. lidí krátce po úrazu či nemoci.
Klobouk dolu před nimi. A jen houšť takových v televizi takhle pěkně na ráně.
I proto se mi sedmé charitativní kolo letošní StarDance tak líbilo.

Zdroj obrázků: snímky videozáznamu čt

P.S. v sobotním boji o diváky vyhrál tentokrát Slavík a StarDance se musel spokojit s nižšími čísly než v posledních týdnech obvykle: 1,063 mil diváků share 15-54 20%, „rozhodnutí“ 796 tis, share 15-54 16%

okkvp

Před lety jsem propadla prvním VéVéčkám a potkala také panáčka. Dobrá Reality show není zábava pro tupce a tenhle web je toho důkazem. Mám ráda humor, chytré lidi, nesnáším faleš a otravné trolly. Ráda jsem tu psala, ale 640 000 slov myslím stačí. Goodbye Panáček!

StarDance

Diskuze k článku

Počet komentářů: 80
1
JanaH
Reagovat

Na dnešek se těším moc. Jednak to konečně po čase uvidím v pp a ne až bůh ví kdy, druhak mám slabost pro Svěráka st. a Paraple.

2
okkvp
Reagovat

@JanaH: Letos je tohle místo obvyklé Paraplácké akademie. Snad to bude fungovat. Akorát škoda, že se termín kryje se Slavíky, kde se letos díky Gottově nemoci dá čekat dost diváckého zájmu

3
milena
Reagovat

Fandím jim a taky mám slabost pro pana Svěráka! Mám vždy dobrý pocit, když se dělá něco pro potřebné a neopěvují se jen celebrity. Ať se mluví o Češích cokoliv, většinou umějí pomoci tam, kde je to potřeba a mnozí to udělají velmi neokázale.

4
JanaH
Reagovat

@okkvp: jj, já vím. Myslím, že to fungovat bude dobře, para i kvadru jsou většinou úžasní lidi, aspoň ti, co znám.
A kdo si nechce nechat ujít Mistra, ještě ho stihne. :-)

5
Martina Lukešová
Reagovat

Drahý, milovaný, úžasný Marku Ebene a celý štábe kolem StarDance,
slova obdivu k vašemu pořadu hvězd se dotýkají,
díky vám, od srdce k srdci proudí síla plná lásky a energie.
Nabíjíte nás jako slunce – hvězda naše v tanci vesmíru.
Usmívám se a děkuji vám. Slzy dojetí přichází, ale ještě něco víc.
Něco, co se opravdu nedá popsat, protože se to musí prožít.
Je to jako pohádka, co čistou vodu má, jak praví pan Svěrák.
No a ze StarDance je do pohádky malý kousek……
Co takhle bratří tři?
Víte, jak by jim to na parketu slušelo?
Už teď se mi podlamují kolena.
Klus, Dyk, Piškula a můžeme pokračovat, krásných princů máme více.
Některý je už i Král.
A princezen je tu také spousta.
Nešlo by, aby v roce 2016 pohádkové hvězdy tančily?
Když hvězdy tančí – dějí se zázraky.
Já to posílám ve-smíru, jasnou objednávku.
Prosím, čarujte,
alespoň Kluse……
S láskou,
Martina z Boskovic

6
Jana
Reagovat

co proboha bylo to uvodni cislo? tanecnici hezci, ale na jednu pisen tancit vice tancu a jeste vsechny tak, ze to rozhodne nevypada, ze tancuji na hudbu, nevim nevim…
Hledam dum holubi opravdu nezavani ani dynamickou sambou, ani energickym jivem…

7
okkvp
Reagovat

@Jana: to neřeš, to byli Ondrovci

8
okkvp
Reagovat

U Katariny jsem se celou dobu bála, že se jí ty fáborky zamotají do Petrových koleček, ale zaplať bůh se nestalo :-)

9
okkvp
Reagovat

Terezka s Radkem a Aničkou paráda :-)

10
JanaH
Reagovat

Z Bangovců šla strašně pěkná pozitivní energie, hlavně díky Aničce. :-)

11
Jana
Reagovat

Bangovci fakt super… to jsem zvedava, jak to budou pristi tyden pocitat. Ale on je asi jive jednodussi nez tango v tech trech,

12
JanaH
Reagovat

Tohle vím už předem, že se mi bude líbit, miláček Freddie s prsama. :-D

13
Jana
Reagovat

tedy Schneiderovci me nijak neuchvatili… to i ten Leos se mi libil vic :-)

14
Khajka
Reagovat

@Jana: Málo ho zapojili. A k tomu ten zpěv, ten tedy neuchvátil zase mě. :)

15
MiPi
Reagovat

@Khajka: jj, jak to jindy nevnímám skoro, protože to zní fajn, tak hlavně na začátku mu ten zpěv zaskřípal pořádně, snad zapomněl i slova :-)

A Banga a spol zatím bezkonkurenční, jediní tam měli taky víc tance.

16
okkvp
Reagovat

Marek Eben je dneska jak rybka ve vodě :-)

17
JanaH
Reagovat

No Tydýt a jeho odzemek… chudáci holky.

18
Khajka
Reagovat

@JanaH: Ovšem takové bodové ohodnocení už nikdy nedostane. ;-)

19
Jana
Reagovat

@okkvp: jojo, taky jsem si rikala.. ze idealni moderator, protoze si muze dovolit hodne, nepusobi to od nej umele a nucene a nikdo ho nemuze obvinit, ze si dela srandu z neceho, o cem nic nevi…

Ale Balas mi mluvil z duse, taky me to vsechno dneska nejak dojima..
Bangovci dneska rozhodne zatim nejlepsi…

20
Jana
Reagovat

Jo a Nina to hezky Lukasovi rikala :-)))

21
JanaH
Reagovat

@Khajka: dneska mi to ani nevadí.

22
Jana
Reagovat

Trochu bych cekala, ze tam Marketa bude…

23
JanaH
Reagovat

Zelinkovci taky skvělí, ale na Bangovce dneska nemá nikdo.

24
Pasithea
Reagovat

Tak to byla hodne odvazna figura, ten chlapik je dobry, ale mam letos strasny problem s muzikou specialne na tanga, ja ho tam proste necitim

25
Pasithea
Reagovat

@JanaH: s tim muzu jen souhlasit

26
okkvp
Reagovat

@JanaH: souhlas

27
bezik
Reagovat

Za mě Zelinkovci o chloupek před Bangovcema ;-)

28
okkvp
Reagovat

Upřímně řečeno, jsem ráda, že dnes je Leona jen v publiku

(její plechovej úsměv by mi tu dnešní radost z výkonů vozíčkářů kazil)

29
JanaH
Reagovat

Taky bych ráda pochválila Terezu. Jako jedna z mála moderátorek/moderátorů vyslovuje/čte číslovky ve správném tvaru. :-)

30
Jana
Reagovat

@bezik: +1
@okkvp: +1

jinak bych asi mela problem Batekovou poznat :-)
Jeste jsem si vzpomnela – dneska se Huncarova nejak moc nehlidala, rozjela to tak, jak je zrejme zvykla s Onderem a ten rozdil byl naprosto katastrofalni…

31
JanaH
Reagovat

@okkvp: že jo, předpokládám, že by byla taková celá vstřícná ke spoluobčanům s handicapem a mně by bylo trapně za ni.

32
Jana
Reagovat

Ja vzdycky kdyz vidim znelku, jak tam Leona tancuje a jaky je rozdil mezi tim jejim usmevem a pohybem ramenou, kde to vypada jak to strasne proziva – a pak tam je zaber na nohy, ktere tak nejak nenapadne preslapuji na miste, tak si rikam, ze to vlasne vystihovalo cele jeji pusobeni…

33
okkvp
Reagovat

Za mě povedenej večer

34
Zuza
Reagovat

tohle byl tak strasne pekny vecer, ze me to dojalo…vzdycky si delam legraci, ze muj muz je u telky profi-placka, vse ho dojme, ale dneska jsem mu teda zdatne konkurovala :D

35
Ananas
Reagovat

Tak to byl hodně vydařený večer! Marek Eben skvělý, Tereze to moc slušelo, Radek & his girls a Marie et ses garçons perfektní!
Působivé, přitom žádný velký tlak na city. Děkuji.

36
Mikina
Reagovat

Super večer a skvělý závěrečný výstup Marka Ebena. Vtipná choreografie na velmi vtipnou písničku jistě z dílny samotného Marka. Opět dokázal, že je nejen velmi kultivovaný člověk, ale i všestranně nadaný umělec. Smekám!

37
MiPi
Reagovat

@Mikina: a tak Eben už tuhle chorošku ukazuje nejmíň tři roky, ale stále je dobrá :-)

38
jawa
Reagovat

Dojemný to dnes bylo a mělo to smysl. Pokud chci hodnotit tanečníky, tak Maruška a Radek, s partnery, když to zjednoduším.
Pak jsem koukla na Slavíky a připadala jsem si jak v Psycho.

39
Michal V.
Reagovat

mno uprimne receno uz minule u Jacksona mi ta mistni kutalka teda hodne kroutila usi, ale dneska me teda tema Queenama dodelali… nekdo by mel CT poradit, ze na Queeny si netroufnou moc casto ani v ruznych talentovych soutezich…

a pan SVerak to tim svym prohlasenim o tom, ze by ho nikdy nenapadlo kombinovat tanec s vysavacem zrovna PO I want to break free, mi prisla jak uplna facka…

jinak tezko cokoliv hodnotit, kdyz i porota to pojala rekreacne a pro jistotu dala vsem vicemene stejne aby rozhodovala az priste.

40
orchis
Reagovat

Jsem nadšená z dnešního večera. Nejvíc se mi líbil Radek s Terezkou a 3 kníratí ve fracích :-). Ale co mě dostalo jako už dlouho nic, byl J. Kuneš. To mi šel mráz po zadech. Ta nádherná choreografie, hudba, tanec … no jedním slovem mňamka.

41
cedarin
Reagovat

Večer to byl jiný, jistě dojímavý. Na rozdíl od mnohých tady, nemám rád Svěráka, takže mě osobně jeho přítomnost ničím nenaplňovala.
Dělat tance a choreografie s vozíčkáři bylo jistě zajímavé. Řekněme si to upřímně, že tanec byl dnes až na druhém místě. Myslím, že více než jednotlivé výkony,to prověřilo schopnost profesionálů postavit zajímavou choreografii. Tady se třeba ukázala slabost Leošovi partnerky vystavět divácky atraktivní číslo. Možná má nějakou myšlenku, ale bojím se, že jí samotné bývá většinou skryta. Proto Radkovo číslo dostalo samé desítky, i když tanečně tomu rozhodně neodpovídalo. Na druhou stranu je ale potřeba přiznat, že co do tance, to byla Radkova nejlepší latina a opravdu ten jive za něco stál. Byť takto v trojici je ho tam minimum, což je jasné. Nicméně Radek měl opravdu rychlé a poměrně slušné nohy. Ale i choreografie, kterou udělala Radkova partnerka byla výborná. Hodně i díky choreografii zabodovali Zelinkovci. Vtipné, nápadité, i na tango trochu došlo. Líbilo se mi velice i tango Jitky. Pěkná choreografie a Jitka s Markem a jejich hostem do toho šli opravdu naplno. Leoš měl docela smůlu, že šel první. Jak jsem říkal, jeho partnerka nedokáže věci dotáhnout. Myšlenka tam nějaká byla, jen v takovéto soutěži je potřeba ji sdělit více „na první dobrou“. To tam bohužel chybí. Leoš se hodně snaží, dalo by se díky němu z toho vytěžit daleko víc,ale bohužel. Jinak se Leoš snažil dost narovnat, v tom jsem viděl posun. Má výhodu v tom, že dokáže tanci dodat správný výraz. Ještě by pomohlo obecně ve standardu více podsadit pánev. Což se ale lehčeji řekne, než udělá.
Lulu je mimo kategorie. Osobně se divím, že Lukáš zvládne dojít včas na záchod, protože tady byl extrémně pomalý.
Byl jsem rád za pohled na minulou řadu. Tango Aničky paráda a je to rozhodně tanec, který si pamatuji a byl opravdu super. Pro mě ale jednoznačně jednička minulé řady Táňa Kuchařová. Jedinou její vadou bylo, že tančila s Onderem, kterého vidím a mám vyrážku. Ale ona byla prostě skvostná.

42
Jana
Reagovat

@cedarin: vidis a mne prave prislo, ze tam toho tanga meli Zelinkovci dost a kalhoty u Marusky odhalily i dost dobre drzeni :-) a ze tancovali prave i s vozickarem, kdezto Jitka s Markem mi pripadali, ze zase hlavne predvadi sebe a tretiho maji jen jako doplnek…

43
Jana
Reagovat

@cedarin: a k minulemu rocniku (uz jsem ten nazor taky vyslovila nekolikrat) – Tana technicky dobra (vetsinou, treba u jive mela nohy taky dost pomale), ale proste mi to prislo chladne a moc ambiciozni, jako by si to neuzivali – a nebylo v tom nic, kvuli cemu bych si to chtela pustit znovu… Ale mozna za to taky mohl Onder a ta neuveritelna medialni masirka… A to, ze se jich musel zastavat i Eben…

Jo a vcera se Eben krasne vyjadril k LuLu a tomu, jak je lide resi…

44
Kuba
Reagovat

vsichni to meli hezky

45
Hana
Reagovat

Jak Pavláska v této soutěži nemusím, tak teď jsem se smla od začátku do konce, až mně tekla slzy :o)

46
Iva
Reagovat

@jawa:
Přesně vystiženo!

47
cedarin
Reagovat

@Jana: no vždyť ano, když jsem psal, že u Zelinkovců i na tango došlo, tak jsem to myslel tak, že tam bylo. Ono se do takové choreografie tanec jako takový, aby tančili ve třech a přitom tam ten tanec byl, nelehko zakomponovává.
Nepřišlo mi, že Jitka s Markem předvádí hlavně sebe. Role byly jasně rozdané a tomu i odpovídalo předvedení.
Ohledně Táni. Neřeším, jestli to bylo ambiciózní, proč by nemělo být. Chladné? To je asi o tom, co na koho a jak působí. Pro mě Táňa má to, co odlišuje vynikající tanečníky od těch velmi dobrých. To je takový ten taneční X faktor. Je to vrozená elegance, něco,co přitáhne okamžitě moje oči a nesmírně si to užívám. Dotažená gesta, přesnost, výraz …

48
Lenka ☺
Reagovat

@cedarin: díky za krásné shrnutí krásného večera :-)

49
Dáša
Reagovat

Tak mi včera přišla nejslabší choreografie od Katariny. Nemyslím tanec, ale to, jak byl vymyšlen a postaven. Ono se asi projevuje to, že na Slovensku si ty chorošky nedělají sami profesionální tanečníci, tam na to mají vždycky nějakého odborníka. Ale i tak mě překvapilo, že pan Révai mu dal stejnou známku jako tučňákovi. To mi přijde že už i porotě hráblo! Je mi jasný, že tanečníkům s vozíčkem by to bylo asi líto, ale bodový odstup Mareše a Tydýta mi přišel malý. Nejlepší pro mne byli Bangovci a hned po nich Zelinkovci. Terezka Bufková je taková nenápadná, ale podle mne skvělá učitelka a i choreografka. Jo a abych nezapomněla – co to bylo na začátku za hrůzu? Tancovat na Holubí dům čaču a sambu…. Čumím jako blázen… :)))) A to jsem laik. :))

50
pirueta
Reagovat

Hezký Advent přeju všem! Jak vás tady tak čtu, tak jsem ráda, že – ač nejsem plačka, mě ve filmu dojmou jen děti, staří lidé (ti jen někteří) a především zvířata – tak včera večer jsem se střídavě usmívala a střídavě slzela. Vozíčkáři skvělí, z tanečníků mě zaujal Lukáš P., možná by i do dalších kol kromě partnerky měl mít i vozíček, třeba i prázdný. :)
A jak tam tak zářila laskavá tvář Z. Svěráka, napadlo mě, že by nebylo od věci mít ho v příštích letech ve SD za porotce, klidně i za moderátora. Doufám, že vybraná suma na Paraple bude použita rozumně a pomůže!

51
okkvp
Reagovat

Omlouvám se, ale Rekap bude až v pondělí odpoledne.

52
Jana
Reagovat

@Dáša: mne prisla nejslabsi choreografie Dedika, ale nedokazala bych rict proc…

53
Dáša
Reagovat

@Jana: Jo, ta mě taky moc nezaujala. Nevím čím to je, Jitka tančí krásně, ale nějak mě žádný z těch tanců tak nějak „nevzal za srdce“ jako loni třeba Aniččino tango nebo waltz – ten jsem si pouštěla několikrát dokola jak to bylo dojemný. JItku prostě porota pasovala na favoritku už v prvním kole a bylo vymalováno! :)))

54
Jana
Reagovat

@Dáša: ja si ted marne vzpominam na jakykoli jejich tanec… jako kdybych mela vystrihnout, tanec, saty, hudba, co tam hlavne delali – nevim :-)

55
okkvp
Reagovat

Rekap na místě.
Z pondělního odpoledne je úterní ráno, omlouvám se za zpoždění, přišlo mi do toho jiné náhlé činění.

56
bezik
Reagovat

@okkvp: Krásnej rekapík, děkuji. Koukám, že tě to dostalo víc jak běžné kolo SD ;-)

57
Mik
Reagovat

Díky za rekap. Doplnil bych dvě věci:
1. I když se mi také nejvíc líbily padesátkové tance a nejméně dynamický mi přišel tanec Leoše & spol., myslím, že v rekapu i komentářích se zapomíná na jednu věc, že Leošův vozíčkář byl zrehabilitovaný pouze na pravou polovinu těla, tedy že nemohl pořádně ovládat vozík a pracovat plně oběma pažemi. Čili ho museli stále vozit, a to vše dost limitovalo, nehledě na to, že práce paží byla u všech vozíčkářů podstatná a zde poněkud limitovaná. Ale život nebyl spravedlivý ani k vozíčkářům, tak holt Leoš, který má asi v životě jinak dost štěstí, okusil malinko handicapu. Jak připomínal i Marek, vždyť s tím umístěním a body v podstatě o nic nejde.

2. V rekapu se dost odbyly dva tance navíc, ale chápu, že psát rekap je časově náročné. Ten profesionální tanec by zasloužil víc vyzdvihnout a popsat. A ten Markův byl opravdu milá třešnička, byť ho už předváděl i na jiné charitativní akci (k dohledání na youtube) a není to zcela originální číslo (originál s Rolfem Harissem Jake the Peg též na youtube), tak určitě pobavil a navíc Marek ukazuje, že jako herec zvládne nějaký ten pohyb i zpěv najednou, čili není až takové dřevo, jak o sobě občas tvrdí:-)

58
Leontýna
Reagovat

@Mik. Myslím si to samé už od soboty, ale neměla jsem odvahu to napsat/nejsem moc zběhlá v diskusích/ ,ale je pravda, že všechny páry neměly stejnou startovní čáru při tvorbě choreografie. Dík za pěkný rekap i diskuzi

59
okkvp
Reagovat

Díky za reakce na rekap :-)
ohledně popisu dvou posledních nesoutěžních tanců – k Markovi nevím co bych psala, líbilo se mi to, ale je to vlastně herecké číslo. Popisovat, že střídá nohy pravé a „levé“ a zvládá to tak dobře, že není skoro poznat, která z nich je ta umělá, mi přišlo blbý.

Tanec Jardy Kuneše a spol popsat neumím, protože na to jsem příliš Svěrák (laik) a zároveň málo Svěrák (spisovatel)
Ale co kdybych doplníla linky na videa

K postižení Petra – vím, že každý z vozíčkářů má jiné postižení a tedy i jiné možnosti. Přesto si myslím, že Katarina se spokojila jen s tím, co jí ukázal, že umí. Ale ani to není důvod, proč jsem jejich tanec kritizovala – důvodem byla choreografie, která nic nevyjadřovala, nezapojila všechny tři rovnoměrně.

A když už jsme u toho, to, že se bude tančit s vozíčkářem se účastníci jistě dozvěděli s dostečně velkým časovým předstihem , aby se mohli připravit a třeba vzít někde nějaký mustr. (veřejnost se to dozvěděla z presskitu nebo z tiskové konference na začátku září) Je pravda, že na YT se to blbě hledá, ale materiálu je tam dost a všelijakého, nejen ono soutěžní „klasické“ tančení (které mě osobně baví ze všeho nejmíň a připadá mi nejvíc divné)

a že zdravím pilnou sarah

60
orchis
Reagovat

okkvp:
Díky za skvělý rekap, stoprocentně souhlasím. (Jen obava z tvé reakce na velká písmena mě přiměla napsat první větu písmeny malými …) :-)
Též jsem vyhledala na webu ČT záznam a ta dvě padesátková čísla a to jedno úžasné profesionální jsem sjela ne jen jednou.

61
okkvp
Reagovat

Uvítám, když NIKDO nebudete dávat odkaz na zdejší článek do diskuze na ofiku.

62
Leontýna
Reagovat

okkvp To máš jistě pravdu, že páry věděly, že budou tančit s vozíčkáři. Otázka je, jak dlouho věděly, konkrétně se kterým.

63
Mik
Reagovat

okkvp: Taky nejsem odborník, takže jsem si všimnul u profi tance hlavně celkové choreografie, potom jednoznačně skvělých a sehraných pohybů pánů a zdálo se mi, že tanečnice za nimi poněkud zaostávala, nebyla tak výrazná, pohyby nebyly tak ostré (a nejen kvůli dobře zvoleným černobílým kontrastům v kostýmech u pánů). A taky je to snad první tanec, kdy jsem si všimnul, že použili reprodukovanou hudbu (kromě krátkého živého úvodu).

Ke sledovanosti by možná stálo za to po čase doplnit, kolik bylo on-line zhlédnutí, protože kvůli Slavíkovi to jistě mnozí dokouknou dodatečně. Taky nevím, do jaké míry statistiky obsahují odložené zhlédnutí ať už z nahrávek či různých internetových TV, které tuto funkci mají. Možná by se doplněná informace dala dát k příštímu rekapu, protože zpětně už to skoro nikdo číst nebude.

64
Poštovní holub
Reagovat

Děkuji za vtipný a výstižný rekap. Vnímala jsem to stejně. Sobotní večer byl mimořádně příjemný a dojemný, opravdu se mi líbil, jen mi zatím pracovní povinnosti nedovolily,probrat to tady s vámi. :) Nadchla mě Maruška a spol., ale těch výjimečných momentů tam bylo víc. Tak, až bude čas… :)

65
Poštovní holub
Reagovat

@cedarin: Postupně pročítám, takže taky děkuji za pěkné zhodnocení. Dovedeš si představit, co by ve své choreografii dokázala s Leošem a Petrem empatická Stodůlka? :) A v pohodě jsem přežila i Lukáše, o něj totiž vůbec nešlo, úplně mi stačilo, že si to milá a šikovná Nina s úsměvem užívala.:)
Já jsem za tento večer vděčná, smířil mě totiž s Pavláskem. Vůbec o nic nejde, ať si to taky užije. A co nejdřív vypadne.:)))

66
Lenka ☺
Reagovat

Oceňuji práci s rekapem a je pak už jen mým problémem, že jaksi mým „šálkem čaje“ je víc výrazivo/hodnocení ve stylu cedarin než okkvp :-)
(opravdu nic ve zlém! jen prosté konstatování :-)
Společné nám všem ale zůstává jedno (a to je moc dobře!) = BYL TO OPRAVDU KRÁSNÝ A ZVLÁŠTNÍ VEČER.
Směsice radosti a „drhnutí“ v krku… (dojetím).
Těžko popsat, těžko vyjádřit…
Do té soutěže, kde se v poslední době spíš jen lidi „perou“ pro a proti Pavláskovi (zjednodušená nadsázka), nám nějak vklouzlo jiné „kouzlo“…
… realita, že ta stěna/zeď/mez mezi zdravým a nemocným je opravdu velice tenoulinká?
… obdiv k těm lidičkám na kolečkách, kteří se nevzdali a bojují a … tančí, ano, oni dokonce tančí! :-)
… stud nás zdravých, že (často?) vzdycháme nad běžnými starostmi, které zase tak velkými starostmi nejsou?!?
etc., etc. …
njn, těžko vyjádřit pocity v písmenkách :-)
Záznam z té soboty jsem si pustila už snad pětkrát, pokaždé tam najdu, co jsem dřív přehlídla.
Takže pro mě večer s Parapletem?
Zvláštní, dojemné, poučné (?), etc, :-)
A pořád mi chybějí písmenka (co písmenka? myšlenky! :-), abych to dokázala trefně vyjádřit :-)
P.S. jsem běžně fakt spíš realista, neinklinuju k sentimentu… ale přiznám se, že mě tenhle večer „nějak“ zasáhnul… jen neumím dobře popsat, čím … :-)

67
Mik
Reagovat

Jak tu u předchozích dílů zazněly povzdechy, že tomu letos něco chybí, že to pořádně nevtáhlo, chybí osobní favorit apod., tak myslím, že tento díl to napravil a třeba i leckomu pomohl si najít toho favorita či nějaký na dlouho zapamatovatelný zážitek.

68
Jana
Reagovat

@okkvp: copak?

69
okkvp
Reagovat

@Jana: nic, jen nestojím o propagaci tam

70
okkvp
Reagovat

@Lenka : jednoduchá pomoc – tak to nečti

71
Pasithea
Reagovat

Díky za rekap :-)

72
Dáša
Reagovat

@okkvp: A to já si zase rekap v této podobě ráda přečtu, protože se mi už mockrát stalo, že jsem si říkala: tak tohle mě napadlo taky, toho jsem si taky všimla, tak ono se to nezdálo divný jen mě… Takže díky moc za práci, oceňuji velice, protože je mi jasné, že to není o jen o jednom shlédnutí. :)))

73
JanaH
Reagovat

Skvělý rekap, díky, přesně vystihuje moje pocity i dojem z celého večera.
Všichni „kolečkáři“ byli skvělí a obdivu hodní.
No a nečekala bych, že to kdy napíšu, ale protentokrát mám Tydýta před Leošem, pobavil mne víc a víc jsem mu to celé věřila…

74
Dáša
Reagovat

@JanaH: Tak to já se s Tydýtem ještě nesmířila… Přemýšlela jsem nad tím proč mi vadí, protože třeba Míru Bosáka jsem měla ráda, pana Hemalu nebo Bugára taky, i když to taky byli dřeva docela slušný… A když jsem tak vzpomínala, tak oni všichni byli pokorní a uznávali, že to neumí. Vždycky mě pobavily výroky Míry Bosáka typu „no já se obával záporných čísel..“ Z Tydýta mám pořád pocit, že si myslí, že je mistr světa a všichni mu křivdí. A nebo si je jistej, že tam prostě bude až do finále, tak mu všichni můžou…

75
František
Reagovat

Vážení přátelé,

miloval jsem tento pořad. Nádherné kostýmy, úžasní komentátoři, porota jako na mezinárodní úrovni. Bohužel to, co se dělo v minulém roce kdy byla vyřazena slečna Kuchařová, která tancovala jako profesionálka a předběhla ji prkená vysoká blondýna mě moc vadilo. A to co se děje v letošním roce je hnus. Že by národ již ztratil všechnu soudnost? Mimo rytmus, zelí šlapající Pavlásek měl vypadnout v hned na začátku. Je to trapné, Říkám si, že to není možné. Co se zamyslet, zda hlasy z různých mobilů neposílá pro zábavu nebo na zadání nějaký počítačový odborník? Velmi to úroveň tohoto pořadu snižuje. Již se nebude naše rodina dívat. TVŮRCI TOHOTO POŘADU! ZVAŽTE PROSÍM ZMĚNU PRAVIDEL. HLASY POROTCŮ BY MĚLI MÍT TAKOVOU VÁHU, ABY MOHLI OVLIVNIT VÝSLEDEK. Vždyť jim samotným musí být trapně. Zvítězit přeci musí jen ti nejlepší a ne šašci. V tom je tato soutěž krásná a sledovaná. Jinak se vám na to příště nebude již nikdo dívat.

S úctou

Bývalý divák František

76
Johana
Reagovat

@František: to, že se vám líbila slečna Kuchařová, neznamená, že se líbila všem. Technicky možná tancovala nejlíp, ale např. u mě to tím končilo…prostě žádnou další přidanou hodnotu na mě nepřenesla. Anička za ní možná malinko technicky zaostávala, ale dala navíc hromadu toho, co nejde vidět, jen cítit…a jsem ráda, že hlas lidu rozhoduje.
Letos Tydýt soutěž nevyhraje, to si můžeme být jistí, ale mě, zvlášť v posledních kolech, baví víc, než sebevědomý Mareš, nebo snaživá Jitka.
Pokud by se mělo hodnotit čistě odborně, jen podle techniky tance, doporučuji místo SD koukat radši na přenosy z nějakého mistrovství profesionálů.
Fandím Marušce a Radkovi a pokud z nich někdo vyhraje, vůbec mi nebude připadat jako šašek.

77
okkvp
Reagovat

@František: se vší úctou – napřed si nastudujte, jak se to s tímto formátem vlastně má a jak je to co do licence a pak si CapsLockujte v dopisech přímo BBC Worldwide.

78
Petr
Reagovat

Lidi jste paka,to nejste soudní že tam necháváte Pavláska?

79
Renča
Reagovat

@Dáša:Chachu?chápu,že jste taneční laik,ale když už něco někam píšu,tak si alespoň zkontroluji ,co to vlastně tancovali. :)

80
Janica
Reagovat

Překvapuje mne tak málo komentářů a děsím se toho, kdo se dostane do finále.
Tato soutěž měla být o tanci, ne?

Přidat komentář