Panáček v reality show

MasterChef Česko (16. 11.) tajemný box plný konzerv

16. Listopad 2015 | napsal(a): | reality show: MasterChef Česko

masterchef-cesko-konzervy

V dalším díle MasterChef Česko bude hrát hlavní roli opět dřevěná krabice zvaná Tajemný box. A tentokrát její obsah bude stát opravdu za to. Neb jak se říká a pronese to v dnešním díle i jeden z porotců: hlad je nejlepší kuchař. A proč by tedy takový MasterChef neměl vařit i z konzerv? Ano. Obsah dnešního Tajemného boxu jsou konzervy. Kdo si s nimi za 60 minut poradí nejlépe a kdo je bude mít problém vůbec otevřít? MasterChef Česko dnes ve 20:20 na TV Nova.

SUNíčko

Ten, který kolem roku 2005 měl trochu více času a tak ho napadlo, že spustit si bložínek o reality show, které tehdy začaly vtrhávat do českých i slovenských televizí, bude dobré na ukrácení času. Dopadlo to, jak vidíte. Panáček v reality show žije dodnes, když už to rozhodně není one man show, ale výtvor mnoha autorů, bez kterých by to skutečně nešlo. Chcete mě kontaktovat? Pak sunicko[at]centrum[dot]cz Díky.

MasterChef Česko

Diskuze k článku

Počet komentářů: 14
1
Michal V.
Reagovat

konzervy jsou docela zajimavy napad…

2
khajka
Reagovat

Z těch tří nejlíp vysvětluje Kalina, dneska bych se asi ztratila.

3
Klaris
Reagovat

@Michal V.: Ale ne jejich ;-) Naštěstí někoho ze štábu asi napadlo, že všechna témata z US Masterchef na Mystery box asi nebudou marná :-)

4
Michal V.
Reagovat

teda nevim jak komu, ale me tu na ty ravioli tecou sliny :-(… nema nekdo cestu do Slavkova ze by uvaril a donesl ochutnat?

5
Jana
Reagovat

tak dneska uz z ukazek bylo jasne, ze Andrea nepujde… ale evidentne tam lidem lezi v zaludku nejvic, viz ukazky z pristiho dilu, viz zaverecne Honzovo litovani, ze ji pomohl.
Kalina vysvetloval dobre, ale porad mam pocit, ze u tech ostatnich to bylo dost sestrihane – a ze meli k dispozici nejaky papirovy recept? jinak neverim, ze by to holky, ac je minimalne Lucia dost zdatna, daly… Asi by stalo za to udelat srovnavacku puvodniho jidla a vsech, mineno vizualne – tak nejak mi u tech, co Kalina kritizoval prezentaci, to nebylo zas tak jine.
konzervy dobry, nejvic me dostala Lucka, kdyz na konzervu s ockem brala otvirak a rikala, ze to neumi otevrit… ale je fakt, ze skoro vsichni delali testoviny, takze cokoli jine muselo zaujmout. A nejak jsem ten zacatek sledovala napul, ja mela za to, ze si zakladni suroviny muzou ze skladu vzit. Nebo k tomu meli neco pripraveneho? A kdy uz Zdena udela neco jineho nez dezert?
ani nevim, jestli je Franty skoda. byl to trochu zmatkar a nervak. Zaverecna rec hezka – a jak meli slzy v ocich skoro vsichni vcetne tvrdych hochu.
A zacinam se bat toho, jak tu nekdo psal hned po prvnim dilu, aby nebyl masterchef Marek…

6
Ambre
Reagovat

@Jana: Recepty k raviolám asi určite mali. Je to bežné všade vo svete pri takýchto úlohách. Čo sa však nerobieva, to je lekcia šéfkuchára práve k danému rozstrelovému jedlu. Vždy im jedlo ukážu, aby si poriadne mohli pozrieť prezentáciu, každý si ho môže ochutnať a varí na základe poskytnutého receptu. Rozumnejšie mi príde, keď sa v master class učia iné jedlá, nie súťažné, z toho potom majú viac úžitku aj televízni diváci.

7
Kiki
Reagovat

Je mi líto Franty. Sice nepatřil k úplně těm nejlepším kuchařům a sice je to soutěž o vaření, ale také se zaobírám lidma takovýma, jací jsou a prostě jsem mu tu výhru přála! Na nic si nehrál, nikdy na nikoho nic neřekl a byl to takový kliďas. Neumím si představit například Andreu nebo Lusii, jako vítězky. Nejsou mi ani zdaleka příjemné.
Zdena sice vařit umí, ale stále jen to sladké. Jsou zde talenti, ale vždy když už si myslím, že není nic co by dotyčný neudělal, chyba lávky. Podle mě master chef, by měl taková jednoduchá jídla, jako například těstoviny, udělat levou zadní. A jiné pokrmy. Prostě mi přijde, že každý z osmi, má ještě co dohánět…

8
Ambre
Reagovat

@Kiki: Čím menej súťažiacich je tým viac je človeku ľúto, keď vypadne niekto sympatický. No ak je niekto šikovný a hlavne sa bude chcieť kulinárii venovať ona sa nestratí. Ako všetci vieme, Masterchef nie je o tom, kto je komu cez obrazovku sympatický. Víťaz by mal mal byť podľa možnosti „multifunkčnejší“. František je určite milý človek, no mne sa zdalo, že sa často vytrápil aj pri pomerne jednoduchých zadaniach. Nesmieme zabúdať na jednu vec, nikto z nás jedlá súťažiacich nehodnotil, pri takejto súťaži sa nedá byť pri televízii objektívny.

9
franta
Reagovat

kdo by měl vypadnout ze soutěže -v první řadě ta neskutečně ukřápaná hudba je to děsné není slyšet co říkají jenom buchot a křapot

10
Kiki
Reagovat

@Ambre: Souhlasím. Master chef, by měl hlavně umět lépe než normálně vařit a být kreativní, a to ruku na srdce se Frantovi moc nedařilo. Ale byl mi právě sympatický. A to jídlo, se z obrazovky dá hodnotit, ale jen vizuálně. Vůběc nevíme, jak je to po chuťové stránce. Možná by jsme byli hodně překvapeni, jak někteří dokáží vařit a skloubit chuťě.

11
Alča
Reagovat

Recepty určitě měli, při předvádění jim říkal, dejte polovičku cukru, co máte v receptu. Takže spíše šlo o postup, není to nic jednoduchého mít „jen“ recept, vychytávky právě ukáže praxe.
Franta byl skvělý, ale odešel právě včas a hlavně se ctí. Začíná se mi líbit Lucia, vypadá to, že se ze svých chyb dovede poučit – viz kafrání do kapitána týmu a následná spolupráce se Zdenou – a vařit umí. Je to introvert jak já, takže tu její uzavřenost chápu.
Andrea nevím. Ukazují nám jen co chcou, taky už mi leze na nervy, jak pořád bulí, ale asi to moc neovlivní. Je prostě bulička. :-) Hlavně by mě moc zajímalo, proč a čím nas…Zdenu.

12
Jana
Reagovat

Andrea evidentne lezi v zaludku vsem – a dobry reziser by nam uz ukazal proc…

13
Michal V.
Reagovat

@Jana: dobry reziser by nam netajil spoustu veci… napr. to co maji soutezici k dispozici pro vareni krome surovin… ono obecne dobry reziser by nam asi dokazal ukazat mnohem vic a mozna i zajimaveji…

14
Klaris
Reagovat

Teprve teď koukám na celý díl a zase vidím, že to tvůrci zprasili… v US MCH byl ten konzervový fór v tom, že soutěžící mohli otevřít kolik konzerv chtěli, ale pak museli vše otevřené použít… tady mohli otevřít všechno a použít něco… to je fakt sranda :-/ A když jsem viděla Lucku, jak se snaží otevřít otvíračem konzervu, která má „klips“… :-) No nic, jdu koukat dál :-)

Přidat komentář