Panáček v reality show

StarDance 2015: Kolem dokola … srovnáme se s Velkou Británii ?

28. Říjen 2015 | napsal(a): | reality show: StarDance

SD7-2-Kolem-dokola-briti-uvodJak asi všichni víte, zdejší nejpopulárnější zábavná taneční soutěž StarDance má svůj původ v pořadu BBC One „Strictly Come Dancing“, který se vysílá nepřetržitě od roku 2004. I tam je show velmi populární a účastníci – celebrity se velmi snaží ukázat. Jsou výkony našich párů s těmi jejich srovnatelné? Máme pro Vás zajímavá videa z letošního ročníku.

Britská verze se oproti české verzi mezinárodní licence trochu liší. Letos tam tančí 15 párů a v jednotlivých kolech se tančí více různých tanců. Princip výběru a nasazování osobností je ale úplně stejný. I tam tančí herci, zpěváci, moderátoři, sportovci, i tam je v každém ročníku namíchána parta různých věkových kategorií a mají tam i svá dřeva a medvědy.

Připravila jsem pro vás videa k porovnání výkonů soutěžících z letošních ročníků a aby bylo srovnání, co největší, vybrala jsem tance, které jsme letos už v české verzi viděli. Slowfox ani samba se tam ještě netančily, porovnávat tedy můžeme jen Paso doble a tango. Podívejte se na kreace, které zatím od poroty dostaly nejvíce a nejméně bodů.

Tango

17. bodů, 1. večer – Iwan Thomas (41, sportovní komentátor, běžec medailista OH), ze soutěže vypadl jako první


32 b, 4. večer – Peter Andre (42 let, zpěvák, moderátor a televizní osobnost)


32 b, 5. Večer – Anita Rani (37, televizní moderátorka)

Paso Doble

19 b, 3. večer – Anthony Ogogo (26, profesionální boxer), ze soutěže vypadl jako druhý


33. bodů, 5. Večer – Jay McGuiness (25. zpěvák skupiny The Wanted)

Jak tančí Britští „staříci“ ?

Carol Kirkwood, 53 let, britská televizní rosnička – paso doble, 4. Víkend, 22 b


Ainsley Harriott, 58 let, šéfkuchař, moderátor – jive, 5. víkend 21 b, soutěž opustil čtvrtý v pořadí


Tak co myslíte, máme na ně, neděláme ostudu?

V sobotu naše páry čeká waltz a jive. Takhle vypadají dosavadní nejlepší letošní výkony Strictly Come Dancing, shodou okolností jich obou dosáhl Jay. (31 a 37b)

Více informací k probíhajícímu ročníku Strictly Come Dancing na na oficiální stránce
Úvodní foto: Guy Levy/BBC/PA Wire, standard.co.uk

okkvp

Před lety jsem propadla prvním VéVéčkám a potkala také panáčka. Dobrá Reality show není zábava pro tupce a tenhle web je toho důkazem. Mám ráda humor, chytré lidi, nesnáším faleš a otravné trolly. Ráda jsem tu psala, ale 640 000 slov myslím stačí. Goodbye Panáček!

StarDance

Diskuze k článku

Počet komentářů: 12
1
Lucas
Reagovat

Mě baví hlavně americká verze, poslední tři roky je každá řada skvělá a ta letošní není výjimkou, i když mi Len docela chybí :) ale Bindi Irwin je skvělá!

2
okkvp
Reagovat

@Lucas: Z americké znám jen některá „vykousaná“ videa z různých ročníků, takže posuzovat komplet moc nemůžu, na větší prozkoumávání jsem nikdy neměla dost času. Občas na mě až moc efektů a tance na efekt, někteří ovšem tančili famózně.

3
Poštovní holub
Reagovat

Třeba Maksim a Val Chmerkovskiy, jako profíci.:) Ti by snad naučili tančit i Spáčilovou.

4
Poštovní holub
Reagovat

@Lucas: Tu letošní jsem z časových důvodů neviděla, ale stejně se mi asi nejvíc líbili Zendaya a Val, myslím před 2 roky?

5
Lucas
Reagovat

Tu jsem zrovna neviděl, ale plánuju dokoukat :)) já mám z poslední doby nejradši asi tanec Valentina Chmerkovského a Janel Parrish a jejich Paso Doble :) nebo Derek Hough s Amy Purdy na písničku Human, myslím, že contemporary.

6
Poštovní holub
Reagovat

@Lucas: Taky musím dokoukat.:) Když budeš mít čas, podívej se třeba na: Zendaya and Val and Gleb – Salsa Trio Dance. Tam se vážně dost těžce vybírá, ty výkony jsou v mnoha případech naprosto excelentní. :)

7
okkvp
Reagovat

@Poštovní holub: nj, jenže tam diváctvo nechytá amok, že tančící osobnost před účastí v soutěži brala léta hodiny tance ;-)

8
Poštovní holub
Reagovat

@okkvp: No přesně. Je to úsměvné. A stejně, pokud se tím tancem profesionálně neživí, začínají od základů. Ale takoví Taclíci mí oblíbení tam taky běžně bývají a na konci soutěže je na ně radost koukat. Což věřím, že dá i Tácek.:) Musí! Tácku, musíš!
Na druhou stranu, Pavlásek by si tam ani neškrtl. Zařazují i všelijaké exoty, ale ti potí krev, aby přece jen něco odtančili. Pro Pavláska opakuji, odtančili. On to má na háku, bohužel to asi některé diváky baví, ale podle mého názoru, tam nemá už vůbec být. Ten večer je o tanci. A začínám, aniž jsem to čekala, fandit i Rosťovi, protože ten se fakt snaží ze všech sil a pokud trochu „té síly“ odloží na potom a trošinku „změkne“, začne si to i víc užívat.JJe mi líto, že vypadla Lucca, pro tu to bylo všechno nové, ale mohla se ještě hodně zlepšovat. Neva, výplň nucené přestávky máme jasnou.:)

9
Poštovní holub
Reagovat

@Lucas: Koukla jsem a paráda! Musím najít čas a zase se do toho trochu „ponořit“.:) Nebo, co dokázala vykřesat z každého partnera třeba Karina Smirnoff… to jsou fakt zážitky. V tom našem malém rybníčku by to asi dokázala i Alice Stodůlková, a divím se, že ten gejzír energie a sexappealu nevyužili znovu.:)

10
okkvp
Reagovat

Pořád tu ale nenacházím žádný koment k tomu, jestli jsou výkony našich tanečníků a srovnatelné s těmi brity a jinými.
Já osobně vždycky trochu fňukám, že naše celebrity jsou sice v porovnání s cizinou srovnatelní, ale na úroveň cizích špiček nedosáhneme.
A taky je mi vždycky líto, že ve výpravě jsme sotva okresní přebor

11
Poštovní holub
Reagovat

@okkvp: Tak jsem se konečně podívala a moc děkuji za možnost porovnání. Britská verze je určitě hodně inspirativní, hlavně pro některé hlasující diváky.:)

12
Poštovní holub
Reagovat

@okkvp: Naše cesty se protínají, než jsem to odeslala, byl tam tvůj povzdech.:) Já myslím, že výkony některých našich tanečníků porovnatelné jsou, namátkou: Tatiana Vilhelmová s Petrem Čadkem, nakonec i trochu chladnější, ale profesionální Taťána Kuchařová, Mahu Bočanová byla dobrá, Aleš Valenta super, jen co jsem si vzpomněla. Leoš bude taky dobrý, o Jitce ani nemluvě. A nakonec, i okresní přebor má svá kouzla, když je tam „…zřejmě slušnej oddíl“.:) Pokud se tvůrci udrží na uzdě a neudělají z toho „cirkus“, kdy musí na přestávku do manéže klaun.:)

Přidat komentář