Panáček v reality show

StarDance: Kolem dokola … když hvězdy tančily

22. Říjen 2015 | napsal(a): | reality show: StarDance

SD7-KKPrvní kolo 7. série StarDance máme pár dnů za sebou a než uvidíme druhé, můžeme si připomenout pár zajímavostí okolo. Víte, že letos byla porota při rozdávání bodů skoro nejštědřejší ze všech předešlých ročníků? A víte, z kterého místa po prvním večeru se nejčastěji vypadává? Úspěchy i neúspěchy v prvních kolech připomenou i videa

Výkony soutěžících osobností jsou v prvním kole vždy ovlivněny nezkušeností i trémou a bývají tradičně spíš tím, čím se pak i ti později úspěšní moc nechlubí. Zkušenost i nadání se ale projeví a tak asi není překvapením, že pozdější finalisté se na prvních místech objevují už v prvních kolech. Tato tradice ale neplatí absolutně.

SD7-KK1-SD1-Bocanova-DvorakV 1. ročníku se o nejvyšší počet bodů (27) za skvělou čaču podělili Mahulena Bočanová s Jaroslavem Kunešem a Tomáš Dvořák s Kamilou Tománkovou. Pozdější vítěz Roman Vojtek dostal za waltz jen 23 bodů a byl až čtvrtý. Je však třeba dodat, že Mahulena se později zranila a musela účast skrečovat a Tomáš Dvořák prohrál boj o druhé místo jen na body divácké.

SD7-KK1-SD2-Vilhelmova-ValentaV druhém ročníku, se porota ve složení Bočanová, Drexler, Hess a Chlopčík úžasem podlomila nad čačou Tatiany Vilhelmové a Petra Čadka a udělila rekordních 32 bodů. Talent Aleše Valenty se také projevil okamžitě a za svůj první soutěžní waltz si odnesl na druhé příčce 30 bodů. Ročník se vyznačoval kromě jiného mimořádně divnými účesy i promo fotkami ;-)

Ve 3. Ročníku už v prvním kole s přehledem kralovaly Zuzka Norisová s Janem Klimentem (27b) a Dana Batulková s Janem Onderem (26b)

Čtvrtý ročník pravidlo potvrdil z poloviny. Z šedého průměru zářil waltz Moniky Absolonová s Václavem Masarykem (26b) a čača Pavla Kříže s Alicí Stodůlkovou. Druhá finalistka Aneta Langerová byla s odstupem třetí.

Podobně to platí pro pátou řadu. Porotu tehdy nejvíc okouzlil waltz Martina Procházky a Terezy Bufkové (27b), o bod méně získala Barbora Poláková s Václavem Masarykem. Pozdější vítězka se skrývala na pátém místě v šedém průměru a zdaleka ještě nezářila.

Jak to bylo v minulém ročníku, si ještě asi dobře pamatujete. Táňa Kuchařová s Janem Onderem přejela soutěžní pole rumboparním válcem (28 b). Druhý byl s quickstepem Ondra Brzobohatý a Eva Krejčířová (24b). Anna Polívková s Michalem Kurtišem brali jen 20 bodů a vyneslo je to jen na páté pořadí. SD7-KK1-SD6-Brzobohaty-Kucharova

Neméně zajímavé je to z tohoto pohledu i na chvostu soutěžního pole. Právě ti, kterým to oproti ostatním v tanci tolik nejde, jsou na divácké hlasy odkázáni nejvíc. A jak se zdá, český divák je divákem chápavým a milosrdným, ale zároveň i trošku škodolibým.

V prvním ročníku se porotě nejméně pozdávala trojice párů Jana Švandová se Zdeňkem Fenčákem, Helena Zeťová s Eduardem Zubákem a Jolana Voldánová s Janem Tománkem a všechny tři páry ocenila 21 body. V druhém kole se pořadí poněkud promíchalo, ale Jolana i Jana skončily opět svorně na chvostě. Divácké hlasy ale rozhodly, že ze soutěže půjde pár, který se podle hodnocení poroty dostal na páté místo – Helena Zeťová a Eduard Zubák.

V druhém ročníku byli v prvním kole za medvědy dva pánové. Jiří Schmitzer a Robert Záruba, oba shodně s 18 body. Quickstep, rumba a divácká přízeň v druhém kole však zradily někoho úplně jiného. Z kola ven šla Štěpánka Hilgertová s Michalem Němečkem, v prvním kole s 21 body pátí, v druhém s 22b sedmí. SD7-KK1-SD2- Hilgertova-Nemecek

Třetí řadu StarDance také neopustil ten pár, který byl podle poroty nejhorší. Jaromír Bosák s Evou Krejčířovou pokulhávali za ostatními v obou kolech (12 a 15b), nicméně divákům se jejich kreace zdály mnohem zábavnější než po všech stránkách zcela nezáživné působení páru Bohouš Josef + Lenka Tvrzníková, kteří byli v prvním kole předposlední a v druhém kole je porota zařadila na 5.-6. místo. SD7-KK1-SD3-BJosef-Tvrzova

V roce 2010 to bylo podobně. V prvních dvou kolech si pozici největšího dřeva u poroty jednoznačně vybojoval Filip Sajler, který se o tanec pokoušel s Veronikou Šmikovou. Diváci však řekli NE Veronice Žilkové s Markem Dědíkem. V prvním kole šestá a druhém 5.-6. Veronika nevypadala, že zrovna tohle čekala.

V páté sérii vypadla jako první Pavlína Němcová s Janem Tománkem. Ani tento pár jako nejslabší porotci neviděli, ale je otázka, zda hodnotili skutečně jen tanec. V prvním kole se tento pár s 24 b dělil o třetí až páté místo a páté místo jim porota přisoudila i za rumbu. Nejhorší čaču v prvním kole odčinil Petr Bende jedním ze tří nejlepších quickstepů, Oldřich Navrátil sice odpochodoval waltz i rumbu, ale v druhém večeru byli ještě dřevěnější jak Martin Procházka v rumbě, tak David Švehlík v quickstepu.

V šestém ročníku se jako poslední umístila violistka Jitka Hosprová s Lukášem Bartuňkem, která doplatila jak na své méně pružné tělo, tak i na nevyváženost páru, ale hlavně na diváckou neznámost. Quickstep v prvním kole zvládla podle poroty slušně (21b, 4. místo), čača jí však nesedla a 19 bodů od poroty bez divácké podpory na postup nestačilo. Šárka Kašpárková s Janem Tománkem (8 a 7. Místo) tak mohli zůstat v klidu.

Tak a teď se přiznám, že jsem na letošní vývoj nadmíru zvědavá. Leoši Marešovi i Jitce Schneiderové hraje do karet pro udržení tradice skutečnost, že letos budou ve finále tři páry. Rosťovi Osičkovi toho k záchraně na úkor některého z průměrných párů naopak nahrává pramálo. Ale do melounů se nevidí a při poklepu člověka někdy zradí sluch. Pokud nechcete spoléhat na své spoluobčany, tak všechny ty, které chcete vidět tančit v StarDance i dál, raději podpořte patřičným počtem SMS.

Foto: archiv okkvp, copyright ČT a fotoservis ČT

okkvp

Před lety jsem propadla prvním VéVéčkám a potkala také panáčka. Dobrá Reality show není zábava pro tupce a tenhle web je toho důkazem. Mám ráda humor, chytré lidi, nesnáším faleš a otravné trolly. Ráda jsem tu psala, ale 640 000 slov myslím stačí. Goodbye Panáček!

StarDance

Diskuze k článku

Počet komentářů: 5
1
okkvp
Reagovat

čtvrtek a pátek jsou na čt v Kolem dokola dny elektronické tužky !
Moc toho sice neukáží, ale zajímavý to je a doporučuju

2
JanaH
Reagovat

@okkvp: jj, právě jsem se taky dívala.

3
Lenka ☺
Reagovat

Moc pěkně napsané, díky za připomenutí kol minulých.

4
Poštovní holub
Reagovat

Taky děkuji, pěkné připomenutí. A těším se na dnešní večer! :)

5
Jana
Reagovat

Elektronicka tuzka skvela :-))) jen by me skutecne vic zajimaly nektere kroky, napr.

Přidat komentář