Panáček v reality show

StarDance 2015: Předstartovní napětí nabírá vlny

11. Říjen 2015 | napsal(a): | reality show: StarDance

StarDance uz brzy
Povedené promo v české televizi už nelze přehlédnout, 17.říjen = začátek sedmé řady StarDance se blíží každou minutou. Osvědčené moderátory a staronovou porotu jsme si představili už minule, dnes se podíváme blíž na soutěžící páry. Kdo je jakým číslem v životě a odhadneme podle toho, jak to na parketu bude roztáčet? Video z prvních tréninků.

10 žen a 10 mužů, věk 23-59, průměr 36,2, 6 „repetentů“ , 5 hudebníků, 6 herců, 2 moderátoři, 1 sportovec, 1 malíř, 1 mim, 5 blondýn, 3 zrzky, 2 brunety… – to jen tak namátkou z čísel, kterými lze sedmou řadu StarDance specifikovat. Do deseti ty počty ale občas nevychází, je třeba si v tom díky malým medailonkům udělat trošku pořádek.

Radek Banga (33) + Tereza Bufková (31)
StarDance_Raub_Banga_Buf
Žižkovský hudebník, textař, zpěvák, raper a producent s přezdívkou Gipsy je už 15 let jednou z výrazných postav naší hudební scény. Dosáhl nejednoho ocenění u nás i za hranicemi. Možná ale stojí za připomenutí, že pod uměleckým jménem Ramonis zabruslil i do oblasti popu a je autorem textu písně „Letím ke hvězdám“ prvního ročníku Superstar.

Radkova taneční partnerka Tereza je naopak zkušenou matadorkou StarDance, letos se účastní již po třetí. V prvním ročníku se vláčela s poněkud koženým Janem Čenským a na velký úspěch to nedalo (7). V pátem ročníku si však s Martinem Procházkou tanečního parketu užila až do finále (2) a jejich roztomilého, byť trochu medvědího tančení si radostně užívaly i davy diváků.

Kateřina Cajthamlová (53) + Petr Čadek (37)
StarDance_Raub_Cajthaml_CadekDoktorku „Jste to, co jíte“ tady na panáčkovi asi není nutno podrobněji představovat, i když se nám od doby, kdy začala plenit ledničky českých tlouštíků holka taky poněkud zakulatila. Jen připomenu, že se tahle Internistka a psychoterapeutka v roce 2007 umístila na 3. místě soutěže Týtý osobnost roku. Doktorka Kateřina má dvě dospělé děti, je rozvedená a kolem posledního partnera byl v bulváru trošku hiphop.

Podobně jako známe „doktorku“, tak my „od“ SD léta známe i Petra Čadka. Charismatický čahoun byl ale většinu času v pozadí, tančil jen v druhém ročníku, nicméně s Táňou Vilhelmovou to dotáhli až na druhé místo. Život má ale se StarDance spojený nejen pracovně. V zákulisí čtvrté řady si natolik porozuměl s Jitkou Čvančarovou, že ji následně pojal za manželku a mají spolu malou Elenu Emilíi.

Marie Doležalová (28) + Marek Zelinka (29)
StarDance_Raub_Dolezal_ZelinkaMladá herecká krev z Podkrkonoší (narozena ale v Karviné) je velkým letošním tahákem. Absolventka Pražské konzervatoře účinkovala v několika divadlech, nyní Na Fidlovačce, zahrála si v několika filmech a tv seriálech. Je členkou a textařkou herecké hudební skupiny Olats otesoc. Píše blog oceněný v rámci Magnesia Litera 2015, díky kterému má i dost rozsáhlý fanclub. Je svobodná, jejím partnerem je student VŠE Pavel Králíček, milovník pánské klasiky a blogování (pravygentleman.cz).

Mariin taneční partner Marek Zelinka je v SD nováčkem. Zkušený tanečník „latinář“ se od závodního tance v posledních letech trochu odstřihl, studuje totiž pantomimu na HAMU. Natočil několik studentských filmů a reklam, věnuje se choreografii a vystupuje i s balančním žebříkem. V Disku, ale i jinde vystupuje s např. představením SYNovial

DJ Lucca (Lucie Dvořáková) (37) + Michal Kurtiš (26)
StarDance_Raub_Lucca_KurtisManželka Michala Dvořáka (Lucie) pochází z Moravy a od roku 1999 se věnuje mixování hudby a práci DJ. V roce 2003 se stala dle Dance Awards prestižního českého časopisu XMAG nejpopulárnějším djem v České Republice, v žebříčku německého časopisu Groove obsadila deváté místo v kategorii objev roku. S manželem má dva malé syny, je sestrou Leony Kvasnicové Qaši.

Studenta práv Michala Kurtiše si díky velmi úspěšné kariéře ve StarDance jistě dobře pamatujeme. Ve čtvrtém ročníku byl s Anetou Langerovou druhý, předloni v 6. ročníku s Annou Polívkovou vyhráli. A společné tančení jim vydrželo, od soutěže spolu tvoří pár.

Leona Machálková (48) + Michal Necpál (28)
StarDance_Raub_Machalk_NecpalLeona o účasti ve StarDance prý dlouho snila, ale z vyznění rozhovorů se dá usoudit, že za tím byl především kalkul – důkladná taneční průprava se zpěvačce šikne. Pochází sice ze Zlína, ale dětství prožila v Přerově, učitelského studia si užila v Olomouci, a od roku 1991 bydlí v Praze, kde tehdy začala moderovat na Evropě 2 a účinkovala v Semaforu. Od roku 1993 hraje v muzikálech a vymetá jeden za druhým. Na kontě má ale i 8 sólových alb. Před časem žila s výtvarníkem Bořkem Šípkem, s nímž má syna Artura.

Michal je ve StarDance už podruhé, první zkušenost má z roku 2008, kdy to s Janou Doležalovou dotáhl až na 5. Místo. Je absolventem obchodní akademie, ale už tři roky studuje činohru na DAMU.

Leoš Mareš (39) + Katarina Štumpfová (30)
StarDance_Raub_Mares_StrumpfJestli jsem Marii Doležalovou označila za velký letošní tahák, tak účast Leoše Mareše je z mediálního hlediska přímo bomba. Dramaturgický tým po něm pošilhával už dlouho, ale až letos Leoš i jeho kariéra nazrály natolik, že na nabídku kývl. Představovat jej blíže asi netřeba, jen připomenu, že studoval na ekonomické fakultě ZČU, od roku 2008 je ženatý, má dvě děti a v posledních několika letech má bulvár plno práce s komentáři k jeho neustálým pletkám a rozpletkám s jistou modelínskou fešandou.

Taneční partnerkou mu bude slovenská sexy dračice, devítinásobná mistryně Slovenska v latinskoamerických tancích a v kombinaci standard a latina. Katarina má kromě toho za sebou i zářivou karieru ve slovenské verzi Let’s Dance. Ve druhé sérii tančila s Jozefem Vajdou, třetí s hercem Jurajem Mokrým vyhrála a kdyby Miro Šmajda zbaběle nezdrhl uprostřed 4. řady soutěže, tak její obrázek mohl být ještě zářivější.

Rostislav Osička (59) + Romana Motlová (40)
StarDance_Raub_Osicka_MotlNejstarší účastník letošního ročníku pochází z Moravského Žižkova, ale později se stal i Žižkovákem pražským. Rostislav je náš bývalý úspěšný reprezentant v boxu, mistr ČSR i ČSSR ve střední váze, bronzový medailista z ME 1979, účastník OH. Na kontě má přes 305 zápasů s bilancí 268 vítězství. Po skončení závodní kariéry se začal věnovat své druhé životní lásce – malování, ale u sportu a boxu zůstal alespoň jako trenér mládeže, kondičních dospělých, spolupracuje s kaskadéry.

Romana pochází z rodiny tanečních mistrů a k tanci tudíž měla blízko. Po pár letech závodění si dala v Londýně sedmiletou komerční přestávku a potom zase začala. S Martinem Macounem byla 4x mistryní ČR a 3x finalistkou WDSF mistrovství světa Seniorů 1 v latinsko-amerických tancích. Pracuje v administrativě a v SD je poprvé.

Lukáš Pavlásek (37) + Lucie Hunčárová (30)
StarDance_Raub_Pavlasek_Huncar „Tydýt“ Lukáš je zřejmě dalším z letošních horkých želízek v boji o sledovanost. Je absolventem střední knihovnické školy, ale živil se kdečím. V roce 2005 se objevil v pořadu televize HBO „Na stojáka“ a brzo se stal předním představitelem zdejší stand-up comedy. Vydal dvě knihy, zahrál si epizodní role ve dvou filmech, vystupuje i v různých tv pořadech. Nejvíc se ovšem proslavil po boku Vojty Kotka v reklamě mobilního operátora. Podle všeho je zřejmě svobodný.

Lucie, taneční a životní partnerka Jana Ondera, se StarDance účastní už podruhé. V minulém ročníku byla s Pavlem Řezníčkem 7. Vystudovala ekonomii, bydlí v Severních Čechách a kromě tancování je jednatelkou Sociálně-právního institutu, s.r.o.

Jitka Schneiderová (42) + Marek Dědík (32)
StarDance_Raub_Schneider_DedikModemanka mezi hereckými celebritami pochází ze Znojma a na studium herectví se dala až po střední pedagogické škole. Po hostování v různých divadlech na sedm let zakotvila v Ypsilonce, ale nyní je na volné noze. Popularitu jí přinesla role v Samotářích Davida Ondříčka, v současnosti je často obsazována do mnoha tv filmů a seriálů. S exmanželem Davidem Švehlíkem má dceru.

I Jitčin partner už není ve StarDance novicem, i když si toho při své první účasti mnoho neužil. S Veronikou Žilkovou byli totiž poslední. Marek je mistr ČR i SR v latinskoamerických tancích, ale loni na podzim Marek svou závodní taneční karieru ukončil.

Marek Taclík (42) + Martina Marková (23)
StarDance_Raub_Taclik_MarkMarek je velmi pilným divadelním i televizním hercem a dabérem, na kontě má i solidní porci rolí filmových. Pochází z malé obce nedaleko Ústí nad Labem. Po maturitě na Duchcovském gymnáziu v roce 2000 dokončil pražskou DAMU. Svérázný herec je prý považován za jednu z velkých nadějí českého filmu. Kvůli roli ve filmu, (ale prý i kvůli své tehdejší přítelkyni) nedávno shodil 20 kilo a dodržoval zdravou životosprávu, ale má dlouhodobé problémy s koleny a podstoupil už 2 operace. Je svobodný, ale rád by se již dočkal vlastní rodiny. Prý trpí na dlouhonohé štíhlé brunetky.

Dlouhonohá štíhlá brunetka je i jeho taneční partnerka Martina, specialistka na latinu. Kromě toho, že je pětinásobnou mistryní ČR ve všech věkových disciplínách a nejmladší mistryní ČR vůbec, tak je také nejmladší držitelkou mezinárodní porotcovské a trenérské licence. Úspěchy sbírala v blízkém i vzdálenějším zahraničí, a protože je to dívka zřejmě hodně cílevědomá, tak je též lektorkou sebeprezentace v oblasti modelingu a fitness. Ve StarDance ji uvidíme poprvé.

První tréninky

Komu tyhle informace o účastnících nestačily a chce například zjistit, co komu říká slovo swing, ten nahodí ofiko .

Než to všechno v sobotu večer začne, můžeme zkusit věštit, jak to asi komu půjde a kam až by mohl postoupit. Výsledky několikaměsíčního tréninku uvidíme sice až za týden a odhadovat teď se dá jen velmi těžce, ale můžeme zvážit náznaky a hlavně můžeme zkusit odhadnout, jak na tom budou páry na poli divácké přízně, což jak víme o výsledcích také hodně rozhoduje.

Dá se například asi tipovat, že Maruška Doležalová ani Leoš Mareš jako první nevypadnou. Český divák miluje i všelijaký bizar a tak zřejmě může být naprosto v klidu i Lukáš Pavlásek. Doufejme, že nebude zkoušet, co všechno divák i tenhle formát unese.
Brzké loučení by ale mohlo potkat poměrně neznámou DJ Luccu nebo lehce vyčpělou studenou kost Leonu Machálkovou. Postihnout by mohlo sebevědomou, ale oplácanou doktorku Kateřinu a možná dokonce i Jitku Schneiderovou, která sice skvěle vypadá, ale divácky je přijímána poněkud rozporuplně.
To muži mají mnohem větší šanci se dostat přes první kola, i když budou nemotornými medvědy. Zatím jediným případem úvodního vypadlíka byl Bohouš Josef v SD3, naprosto marný ve všech myslitelných směrech. Vzhledem k letošní tlačenici na ročníkového maskota je však v zóně ohrožení i Rosťa Osička.

Ale kdo ví, co uvidíme a čeho se dočkáme. V sobotu večer budeme o chloupek moudřejší. Zatím jsem zvědavá na vaše vášně pro jednotlivé páry a ráda si spolu s vámi přečtu všecky odhady a tipy.

Pro zajímavost výsledky ankety o sympatiích na Super.cz
SD anketa super

Zdroj obrázků a copyright: Fotoservis čt – David Raub, super.cz

okkvp

Před lety jsem propadla prvním VéVéčkám a potkala také panáčka. Dobrá Reality show není zábava pro tupce a tenhle web je toho důkazem. Mám ráda humor, chytré lidi, nesnáším faleš a otravné trolly. Ráda jsem tu psala, ale 640 000 slov myslím stačí. Goodbye Panáček!

StarDance

Diskuze k článku

Počet komentářů: 7
1
JanaH
Reagovat

Výborný článek, díky.
Já jsem nejvíc zvědavá na Tydýta (pochopitelně:-D), doktorku Kateřinu, Marka Taclíka, Rosťu Osičku a Jitku Schneiderovou (fakt krásná baba).
Nejmíň pak na Leonu s Leošem, brr.
Ostatní můžou překvapit, mile či nemile.

2
okkvp
Reagovat

@JanaH: hm, já to mám dost opačně – v klídku bych oželela především Tydýta

3
JanaH
Reagovat

@okkvp: no jasně, že to nebude nejlepší tanečník, lituju jeho partnerku, ale zvědavá na něj jsem, no. :-)

4
Poštovní holub
Reagovat

Díky za bezvadný článek, navnadil, potěšil.:) Měla bych rozhodně svůj nejoblíbenější taneční pár, pokud by nám produkce nabídla spojení Jitka Schneiderová – Petr Čadek.To by byl pěkný pohled! :) Doktorka mi k Čadkovi vůbec nesedí, a ani jí nedávám velkou životnost. Osobně velmi ráda oželím Leonu, dál se uvidí. Těším se.

5
pirueta
Reagovat

Zdravím vespolek!
Netipuju ani MAREŠE, ani pohlednou Schneiderovou, Dostálová mu z ukázek připadá hodně dřevěná. Tak uvidíme, co z nich jejich taneční partneři dokážou vytlouct. :)
Těším se, ale dneska dám přednost Streepce, SD uvidím asi až v pátek.

6
pirueta
Reagovat

A MOC SE TĚŠÍM NA VALČÍČEK!

7
Jana
Reagovat

posílám hlas Rosťovi, aspoň ze začátku :-)

Přidat komentář