Panáček v reality show

Stardance 2015: 17. října ve 20.00 to začne

8. Září 2015 | napsal(a): | reality show: StarDance

StarDuvodVčerejší tisková konference ČT oficiálně otevřela letošní řadu české verze světově populárního zábavného pořadu StarDance. Ročník ve znamení osvědčených tradic i velkých novinek. Posuďte sami : tradiční moderátoři, loňská porota, 10 soutěžních párů, 10 tanečních večerů, vizitky z tréninků, 2 nové soutěžní tance, tematické večery, vozíčkáři, a je toho ještě víc.

Pokud bychom měli soudit podle letošního presskitu, tak máme jasno, že tým StarDance ČT sází na svého času novátorské, ale časem prověřené, osvědčené a mnohokráte inspirátorské. Vizuálu letos vládne industriální retro, připomínka krásy úplně běžných předmětů i těžké dřiny, která je za nimi.

Podle mého skvěle vystižená podstata a vůbec by mi nevadilo, kdyby v tomto duchu byla provedena i letošní scéna. To se mi ale nejspíš nesplní, protože na to má štáb tlustou knihu licenčních předpisů. Nicméně změnu na scéně očekávat můžeme. Pro letošní ročník je zcela přepracován tzv Green Room, tedy salonek, kde páry po tanci čekají na známky porotců. Dosud byl vždy ukryt v zákulisí, letos se stane součástí hlavní scény a uvidí do něj i diváci v sále.

V tradičním realizačním týmu se mnoho nezměnilo. Marek Eben bude udávat tón i takt a Tereza Kostková ukazovat úsměvy a plné výstřihyStarDance_Raub_marektereza

Soutěžní kroky párů podrobí důkladné analýze a nemilosrdné kritice kati poroty Zdeněk Chlopčík a Tatiana Drexler, StarDance_Raub_chlopcikdrexler
zatímco porotci Jan Révai a Radek Balaš se budou vyjadřovat neurčitě, ovšem umělecky květnatě a svou květnatostí se budou nechávat nadšeně unášet. StarDance_Raub_revaibalas

Do tance bude hrát Moondance Orchestra Martina Kumžáka a pět budou jeho sólisté. Živě, a snad i skvěle, tak jako každý rok. Jen Dasha už se nebude zamilovaně zubit na kapelníka ani na baskytaristu, ale svůj hluboký pohled bude směřovat k blýskavé hlavě kdesi v publiku.

Novinkou je angažmá staronové kostýmní výtvarnice Zuzany Strakové, jejíž práci známe z prvního ročníku. Od té doby se nejlepší kamarádka Mahuleny Bočanové věnovala kostýmní práci pro muzikály, divadlo, film, velké zábavní show (např. Miss 2013), tv seriály i reality show. Můžeme se tedy prý těšit na krásně vlající nápadité kostýmy v rytmech pořadu.

Další změna v osvědčeném týmu nastala na postu tanečního poradce. Petr Čadek se po letech rozhodl, že potřebuje změnu a více pohybu a tak do zákulisí povýšil jiný, se StarDance úzce spjatý muž. … Tušíte správně, choreografem openingových a společných vystoupení, „přístavem pro všechny lodičky“, matkou laskavou i otcem poradcem je Jan Onder.

Zásadní novinkou je soutěžení 10 párů a 10 vysílacích večerů. Letos se s účastníky začneme vídat v polovině října (17.10) a téhle zábavy si užijeme po všechny sobotní večery až do 19. prosince.

S rozšířením počtu tanečních večerů se pojí i zařazení nových soutěžních tanců. Letos poprvé se tak dočkáme valčíku a salsy, které jsme dosud vídali předvedené jen ve formacích anebo společně.

Oblíbeným tématem inovací bylo v posledních ročnících zařazování tematických večerů. Nastolený směr tým drží a tak se rozšiřovat bude i letos. Vůbec poprvé se bude tančit na česky zpívanou hudbu – na slavné písně Karla Gotta, Marie Rottrové, Věry Špinarové nebo třeba skupiny Lucie a vlastního večera se dočká i hudba Michaela Jacksona.

Po deset večerů se ale nebude jen soutěžit, letos je ve hře i princip morálně vyšší. Do jednoho z večerů StarDance totiž zamíří Zdeněk Svěrák a Centrum Paraple se svou beneficí. sverak_parapleSoutěžící taneční páry posílí vozíčkáři a uvidíme jejich společné taneční choreografie. Místo bodů=SMS pro taneční páry budou diváci posílat DMS (doufejme, že hojně) a ksichtíky profláknou i někteří velcí sponzoři (doufejme, že nehojně).

Inovace se dočká i doplňkový program StarDance kolem dokola“. Zdeněk Chlopčík v něm bude s elektronickou tužkou rozebírat tah jednotlivých párů na branku a jestli jste si mysleli, že kudrnatou hlavinku Jana Ondera letos zahlédnem tak sotva v publiku, tak prdlajs, v zpravodajství ze zákulisí bude mít své pravidelné okénko.

Jinak už je ale vše tak, jak jsme léta zvyklí. Tedy až na jednu „maličkost“. Na konci finálového večera nebude smutný jen jeden pár, letos budou smutnit dva. Finálová bitva je totiž rozšířena na poslední trojici a tak kdoví, zda neuvidíme i skutečné stupně vítězů.

Osvědčený realizační tým a povedených šest minulých ročníků dává naději, že i letošní novinky budou ku prospěchu formátu a k radosti diváků. Já se tedy trochu obávám o vyznění charitativního večera, ale jinak se těším. Jak se na to předem díváte vy nám napište.

S předstartovními informacemi samozřejmě ještě nekončím. Jednotlivé účastníky si ale podrobněji představíme příště, cca za 14 dní. Podívat se na to, jak už nějaký ten měsíc trénují, se ale můžete už teď v pěkném promo videu zde.

Zdroj obrázků: Fotoservis čt – © Česká televize – David Raub

okkvp

Před lety jsem propadla prvním VéVéčkám a potkala také panáčka. Dobrá Reality show není zábava pro tupce a tenhle web je toho důkazem. Mám ráda humor, chytré lidi, nesnáším faleš a otravné trolly. Ráda jsem tu psala, ale 640 000 slov myslím stačí. Goodbye Panáček!

StarDance

Diskuze k článku

Počet komentářů: 5
1
Poštovní holub
Reagovat

Příjemné počtení. Díky.:)

2
dolores
Reagovat

preco je Stardance zaradeny v sekcii Superstar ?

3
okkvp
Reagovat

@dolores: nevím, zřejmě se asi překlepla. opraveno

4
Jarmila Černá
Reagovat

Jsem pravidelnou divačkou StarDance. Soutěže sleduji od samého začátku a obdivuji výkony a odvahu všech našich oblíbených herců, zpěváků, sportovců i ostatních neprofesiálních tanečníků. O to víc mne překvapilo v pořadu Kolem dokola dne 22. 10. 2015, že Zdeněk Chlopčík ukazuje taneční chyby, které udělali před dvěma lety Šárka Kašpárková a Imrich Bugár. Oba tito sportovci odvedli ve StarDance dobré výkony a za své chyby již byli oprávněně zkritizováni porotou během soutěže. Připadá mi to vůči nim nevhodné.
Všem soutěžícím držím palce.
Jarmila Černá, Praha

5
Jarka
Reagovat

Ráda bych viděla ověřené počty hlasujících k jednotlivým párům.

Přidat komentář