Panáček v reality show

StarDance 2013: Ohlédnutí za 6. ročníkem

1. Leden 2014 | napsal(a): | reality show: StarDance

SD6 prehled 0
Poslední tóny taneční hudby už dávno dozněly, konfety na oslavu korunovace letošní královny tanečního parketu už nejspíš prošly komínem malešické spalovny a pomalu a jistě se uklidňují i vzedmuté vlny vášní diváctva. Pravý čas si uplynulý ročník ještě jednou připomenout a zhodnotit.

Nákupem licence a zařazením pořadu StarDance do své programové skladby se České televizi povedl velmi dobrý kousek. Pořad si u nás okamžitě získal velkou oblibu a divácký zájem o něj nijak výrazně neuvadá ani po letech. I letošní 6. ročník rekordy sledovanosti v oblasti RS a konkurenční m komerčním televizím zbývalo jen skřípat zuby a tiše závidět. První díl letošního ročníku taneční soutěže vidělo 1,33 mil, Finálové rozhodnutí sledovalo dokonce 1,87 mil diváků 15+. (I.ročník v průměru sledovaly téměř 2 mil diváků, finále 2,3 mil)

Je otázka, co nás diváky v takovém počtu k tomuhle pořadu táhne. Teď po letech už asi i to, že máme své jisté. Výrobní štáb se za poslední léta nijak výrazně nezměnil. Stavba sálu má sice stále nádech dávno minulých, ale už jsme si zvykli a navíc se s tím asi nic moc nepořídí, neboť je zřejmě vázána k lokaci licence. Vyvažuje ji skvělá hudba Moondance orchestra Martina Kumžáka se skvělými zpěváky Naďou Wepperovou, Dashou, Michalem Cermanem a Dušanem Kollárem a občasnou výpomocí Pražského smyčcového kvarteta Epoque Quartet. SD6 prehled 1 kumzakovci Přes 1-2 ne úplně přesvědčivě povedené aranže, své kvality předvedli opět v plné parádě a ucho diváka si užilo několika extra povedených kousků v kvalitě na živé hraní a zpěv až neuvěřitelně dokonalé.

Oblíbenou jistotou diváka je i inteligence, jemný humor, klid, bravura a noblesa moderátora a spoluscénáristy Marka Ebena.SD6 prehled 2 MarekSice nám za těch 7 let od první řady trochu zestárl, ale jiskřivé očičko, schopnost rychlé reakce a upřimný smích mu zůstaly. Letos jsme si jej opět užili v krátké, o to však působivější taneční vložce – překvapení v druhé části finálového večera.SD6 prehled 3 marek2

Jistotou je i jeho kolegyně. Tereza Kostková je sice pro velkou část diváctva poněkud trpěným genderovým vyrovnávátkem, ale už i na ni jsme si zvykli, a alespoň má hlavně ženská část diváctva postavu, kterou může pravidelně podrobovat tvrdé kritice.

Víc než samotnou Terezu, podrobně zkoumáme a hodnotíme práci vizážistů a kostýmní výtvarnice. Na tomhle postu se v letošním ročníku udála zásadní změna a Hanu Kopeckou po pěti letech nahradila Klára Nademlýnská. SD6 prehled 4 Nademlynska Je tedy také pravda, že v prvních třech ročních si Tereza užila modelů z butiku 5. Avenue a modelů Tereziny „osobní“ návrhářky Jiřiny Tauchmanové, takže kostýmní výtvarnice na moderátorce odváděla práci spíše stylistickou, ale v letošním ročníku byla typická ruka Kláry Nademlýnské nepřehlédnutelná i na většině moderátorčiných modelů. SD6 prehled 5  Kostkova1a Tu je nutno konstatovat, že si dámy možná vzájemně úplně nesedly a róby pro jednotlivé večery Tereze ve většině příliš nelichotily. V předchozích ročnících jsme Terezu sice viděli v několika trochu zvláštních modelech, letošní kolekce však v celku působí oproti předešlým ročníkům především poněkud civilněji. Nijak extra se letos nedařilo ani vizážistům, hairstylistům a tak Tereza v polovině večerů působila poněkud jako matróna z okresního hasičského bálu. Což je škoda, protože Tereza sice nedosahuje moderátorských kvalit svého kolegy, ale za pomoci barviček, vhodného účesu a modelu je zušlechtitelná do velmi slušivé ozdoby a Marek i pořad sám si její plný lesk zaslouží. SD6 prehled 6 Kostkova2a
Další diváckou jistotou je rozmanitá sestava snaživých tanečníků. V letošním ročníku se opět sešla zajímavá osmička osobností. Kromě již osvědčených „šuplíků“ herců, zpěváků, moderátorů, sportovců a modelek, letos sáhla dramaturgie i do vod méně známých – poprvé v historii SD se na parketu objevila zástupkyně z oblasti vážné hudby – violistka Jitka Hosprová. Zajímavá byla i sestava tanečních partnerů, tvořená většinou ostřílenými a úspěšnými tanečníky. Na taneční parket se vrátila Jitka Šorfová (A.Hemala 7. SD IV), Jan Tománek (J.Voldánová 5. SD I, P.Němcová 8. SD V), Eva Krejčířová (J.Bosák 3. SD III), Michal Kurtiš (A.Langerová 2. SD IV), vítězka IV. řady Alice Stodůlková (P.Kříž) i dvojnásobný vítěz Jan Onder (D.Batulková SD III a K.Baďurová SD V)SD6 prehled 7 pary
Je zajímavé, že co se týká průměrného věku, v každé řadě osmička osobností o nějakou tu desetinku mládne a od průměru 40,5 let se letos dostala až k číslu 38,8. Třicetiletý Ondřej Brzobohatý byl dokonce nejmladším tančícím mužem – osobností v celé historii SD. Naproti tomu profesionální tanečníci v průměru trochu „zestárli“ a s průměrem 30,1 jsou druhou nejstarší sestavou. (průměr 31 I. ročník; 24,1 IV ročník)

V průběhu 8. večerů jsme letos viděli 11 soutěžních sólových tanců. Pět latinskoamerických, čtyři standardní, salsu a Freestyle. Kromě toho se soutěžilo ve společné choreografii (paso doble), společná choreografie valčíku byla jen nesoutěžní okrasou finálového večera. Oproti minulosti se letos začínalo rumbou a quicstepem, které se v předchozích ročnících tančily až v druhém kole. K oživení soutěže byl do tanečního pořádku letos opět zařazen zajímavý tanec na poslední chvíli a zajímavým zpestřením byla i novinka – tanec s company.

Celkem jsme v podání soutěžících tanečních párů a moderátorské dvojice viděli 54 různých tanců v 57 různých kostýmech. SD6 prehled 8 kostymy a Při pohledu na většinu z nich je opět patrný odklon od blýskavé zdobnosti a luxusní nákladnosti prvních ročníků. Většina modelů sice tanečníkům slušela a k pojetí jednotlivých choreografií dost seděla, ale jako celek – žádná sláva, ba i několik úkroků až skoro do bahýnka možno najít. Klára Nademlýnská sice s tvorbou tanečních kostýmů neměla dosud víceméně žádné zkušenosti a oproti minulosti byla zřejmě svázána i mnohem napjatějším rozpočtem, ale přece jen jsem asi nejen já právě od ní čekala o to větší míru kreativity, zajímavější modely a modernější look.

Oč méně odvahy v kostýmech, o to více invence jsme se dočkali v choreografiích jednotlivých tanců. Napomohlo tomu i zařazení muzikálového kola – tance s company a večera na filmovou hudbu, ale na druhou stranu si nešlo nevšimnout, že oproti prvním ročníkům jsou choreografie koncipovány stále více na scénický efekt a párový společenský tanec jako takový, se přece jen poněkud vytrácí. Je otázka, zda jsou za tím jen trendy, snaha zaujmout něčím novým, nebo i menší technické schopnosti tančících osobností posledních ročníků.

Při pohledu do přehledů a statistik předchozích ročníků je patrné, že v každém je mezi tančícími osobnostmi někdo, kdo má už předem větší zkušenosti s tancem. Vzpomeňme na účast Mahuleny Bočanové a Romana Vojtka v první řadě, Tatiany Vilhelmové, Zuzky Norisové, Moniky Absolonové v 2-4 řadě, ale i Barbory Polákové a Dany Morávkové v loňském ročníku. Většině se ale papírové předpoklady nepodařilo naplnit. Některým to sice překazilo zranění, ostatní ale doplatili na to, že diváci mají tendenci více podporovat slabší, outsidery. V každém ročníku jsme měli též muže „prkoně“ neboli kapánek dřevěné šlapače zelí, z nichž se ovšem díky sympatiím a projevené snaze nakonec mnozí dočkali i velmi dobrých umístění.

Ani letošní ročník nebyl výjimkou. Už v prvním díle oslnila Táťána Kuchařová dojmem zkušené tanečnice a své kolegyně a kolegy odsoudila do role doháněčů zatímco kandidátem na prkoně ročníku byl od pohledu pasován Imrich Bugár. Jenže i letos se ukázalo, že divák ocení především píli a pokrok, že si cení víc charisma osobnosti a hloubky dojmu z předvedeného tance. StarDance není klasickou taneční soutěží, princip hodnocení je založen na konfrontaci odborného hlediska poroty (přičemž i ta má být podle licenční bible má být obsazena max. 3 odborníky na společenský tanec) a laického diváckého názoru, vyjádřeného počtem sms. Obě hodnocení jsou rovnocenná a sčítají se, přičemž při rovnosti výsledku u více párů, je tvůrci formátu dána větší váha diváckému pořadí. Většina hlasujících diváků není schopna rozeznat kvalitu předváděných technických fines (takových je imho jen cca 7-10%), mnozí bez nápovědy nejspíš nerozeznají ani jednotlivé tance od sebe a musí se proto rozhodovat podle jiných kritérií než odborná porota a diváci tanečně zkušení. Je zbytečné se kvůli tomu rozčilovat a snižovat výkony těch, kteří se dostali o pár stupínků výš, než by podle technické kvality předváděných tanců měli. Navíc je třeba vzít v úvahu, že všechny tančící osobnosti nemají stejnou startovní čáru, roli hraje věk, pohybové schopnosti, povolání, povaha a nezanedbatelný vliv má samozřejmě i osobnost tanečního partnera – učitele a choreografa.

Letos se v tomhle u několika párů podle mého velmi zadařilo, Anna s Michalem, Imrich s Jitkou a Matěj s Alicí působily jako téměř ideální dvojice, ale u některých jiných si už tak jista nejsem. Jako nejvýraznější příklad bych asi uvedla Jitku Hosprovou s Lukášem Bartuňkem. Ač je Lukáš tanečníkem velmi dobrým, tak byl ve specifické soutěži přeci jen nováčkem a negativně mohl zapůsobit i dost značný věkový rozdíl mezi partnery. Pár nepůsobil zdaleka tak harmonicky jako jejich kolegové a je možné, že se to všechno podepsalo i na jejich nevýrazných výkonech. Pro laiky byla dvojice složena ze dvou neznámých lidí a bohužel ani jeden nemá ani dar zaujmout na první pohled a to je jako pár v soutěži známých tváří hodně handicapovalo a zřejmě se jim také stalo osudným.

Druhým, z mého pohledu trochu problematickým párem, je pár poražených finalistů. Táňa s Janem sice vypadali, že si velmi rozuměli, ale na mě Jan Onder letos působil jako málo snaživý učitel, předem spokojený s tím, že to má při schopnostech a vzhledu Táni snadné až předem jasně vyhrané. Ze svých předchozích partnerek v SD dokázal dostat mnohem víc a stíhací jízdu ostatním párům tak možná trochu usnadnil. Navíc je Jan pro svou předvádivou afektovanost a dojem namyšlenosti u značné části diváctva poměrně neoblíbeným, tudíž přespříliš se kontrolující a podobně afektovaně působící Táně sympatií moc nepřidal.

Třetím problematickým párem byl Pavel Řezníček s Lucií Hunčárovou. I ona se potýkala s tím, že úskalí StarDance zažívala na vlastní kůži poprvé, uzavřený Pavel je ale pro podobné aktivity zřejmě problematická osobnost a najít k němu cestu asi nebylo lehké. Výsledkem bylo, že jako tanečník působil poněkud otráveně.
SD6 prehled 9 porota a
Jednou z posledních diváckých jistot – nejistot je působení čtyřčlenné poroty. Pan Chlopčík a paní Drexler už patří k inventáři pořadu a divák tedy ví, že může očekávat jak poměrně přesné zhodnocení technické kvality tance, tak i dávku přijatelného humoru a emocí. U obou porotců je sice občas patrné, že některé páry jsou jim příjemnější než jiné, ale osobně oceňuji, že se alespoň nedušují za svou stoprocentní objektivitu. Složení celé poroty ale není ustálené a v minulých ročnících už jsme se dočkali všeličeho. Letos si porotcování zopakoval Jan Révai a oproti loňsku po sobě zanechal přece jen poněkud lepší stopu. Letošní nováček – divadelní režiséra a choreograf Radek Balaš působil za porotcovským stolkem celkem suverénně, ale na můj vkus působil byl až příliš květnatý a podle jeho reakcí na TK lze usoudit, že díky malé angažovanosti v zákulisí také dlouho pořádně netušil, kde se vlastně ocitl a o co tu kráčí.

Celkový průběh a výsledné pořadí soutěžících tanečních párů se ale nijak extra nevymyká z tradic předchozích ročníků, protože i podobně překvapivá vyřazení, jako bylo to letošní Ondřejovo v 6. kole, jsme v minulých ročnících už zažili. Zažili jsme dokonce i vítězství páru, který byl ve finálovém kole i v celkovém součtu porotou klasifikován jako horší. Shodou okolností se to letošnímu poraženému finalistovi jakoby vrátilo, protože se to stalo právě Janu Onderovi s Danou Batulkovou ve 3. ročníku a to ještě dokonce podobným bodovým rozdílem jako letos. Pokud si pamatuji, i tehdy se kolem toho strhla trochu ostřejší diskuze, ale podstatně mírnější než letos. Asi díky tomu, že Zuzana Norisová je přece jen Slovenka. Ale tak jako tehdy získala více sympatií o hodně starší a výkonem tudíž vlastně překvapující Dana, tak letos se zase více radovala ta nosatější a nohatější Anička.

Pokud bychom měli posoudit vyrovnanost finalistů podle jejich technické úrovně (bodů poroty) a srovnat je s ročníky předchozími, tak dojdeme k zajímavému výsledku. Nejvyrovnanější souboj o titul krále a královny tanečního parketu byl sveden ve 4. ročníku mezi Pavlem Křížem a Anetou Langerovou, u nichž byl v součet všech bodů za 8 večerů rozdíl pouhé 3 body. Naopak největší převahu měl vítězný pár v 1. ročníku (R. Vojtek x V. Vydra -51 b) Letošní finalisty nakonec dělilo 37 bodů, a co do rozdílu jde o 4. nejvyrovnanější ročník. SD6 prehled 9 vitezpar
V Každém případě je letošnímu ročníku konec a je nutno přiznat, že skleněná plastika a čestný titul královna a král tanečního parketu jsou v rukou vítězného páru zaslouženě. Porota ani štáb Annu s Michalem nijak neprotežovaly, o titul se zasloužili nejen solidními výkony, ale hlavně tím, že nejen při tanci přes obrazovky působili na diváky sympatičtěji než jejich kolegové a na jejich kontě přistálo proto víc sms hlasů.

Pro většinu přímo zúčastněných i diváků není to, kdo ten který ročník vyhraje až tak podstatné. Podstatné je, že se na nás každou sobotu skoro dvě hodiny z obrazovky přelévala krása a radost z pohybu, klid a pohoda a také jakási radost ze sounáležitosti s tímhle pořadem a celou zúčastněnou kompanií. To co si valná většina účastníků tohoto i minulých ročníků tolik pochvaluje a cení. I z obrazovky je cítit, že se tanečníci dobře baví a že si vděčně užívají kamarádské atmosféry zákulisí, která je v jejich běžném pracovním životě asi mnohem vzácnější. SD6 prehled 10 zakulisi a
Zbývá ještě pochválit vizuální prezentaci. Úvodní znělka pořadu se podle mne mimořádně povedla, celkem zajímavě byly ztvárněné i úvodní medailonky, zajímavěji působily i ukázky z tréninků. Lehkou bolestí zůstává pružnost oficiálního webu. Dostupnost záznamu večera se sice v průběhu řady značně vylepšila (stránky i-vysílání čt záznam poskytovaly víceméně okamžitě), ale značné trpělivosti bylo třeba při čekání na fotodokumentaci a doplnění aktuálních informací a sestřihů tanců. Nemilým překvapením je absence záznamu z poslední TK. Podobně působí politika archivu pořadů čt, neboť záznam celých tanečních večerů již není dostupný ani pro minulý ročník (údajně vypršela licence). Do archivu byly sice navráceny záznamy všech jednotlivých tanců, včetně 1 řady (alespoň 30 vteřinové ukázky od 3 večera včetně), ale propracovat se k nim je pro nezkušeného hledače trochu složité. (nejsnáze přes ofiko stránky)

Co bude dál? Podle informovanějších, licenci na další ročník ČT již zakoupila, jen zvažuje o jejím využití až napřesrok. Mně osobně je to celkem jedno. StarDance mám velmi ráda a vždy se na nový ročník moc těším, ale přála bych si, aby v čt nasazení skutečně dobře uvážili. Zatím se to dařilo a pořad si udržel vysokou sledovanost, ale situace se může snadno změnit. Druhým přáním je samozřejmě obsazení co nejzajímavějších osobností, protože samozřejmě i ty mají moc diváky přitáhnout nebo odradit. Přála bych si možná i trochu jiné složení poroty, ale o tom budu snad raději mlčet, protože by mohlo být i podstatně hůř. Hlavně si ale budu přát, aby se další ročník celkově vyvedl alespoň tak dobře jako ten letošní. Tanci, dobré zábavě i panáčkům zatím nazdar.

Zdroj obrázků: snímky videa (okkvp) a Fotoservis čt (M.Křepelka, D.Raub), L.Hatašová, P.Jansová, P.Gwuzd

okkvp

Před lety jsem propadla prvním VéVéčkám a potkala také panáčka. Dobrá Reality show není zábava pro tupce a tenhle web je toho důkazem. Mám ráda humor, chytré lidi, nesnáším faleš a otravné trolly. Ráda jsem tu psala, ale 640 000 slov myslím stačí. Goodbye Panáček!

StarDance

Diskuze k článku

Počet komentářů: 13
1
Litocha
Reagovat

Díky za hezké shrnutí a spoustu postřehů. Pár těch mých:

– S Terezou se asi musíme smířit. Škoda. Marek je pořád jednička.

– Kostýmy byly často dost divné, ale časem se to (u tanečníků) dost zlepšilo – nebo jsme si zvykli. Některé se mi líbily moc.

– Příště prosím neangaživat J. Ondera. Už ho bylo dost. (Přestože nebyl jediný, kdo se zúčastnil tří ročníků, dost nemile trčel.)

– V rámci alespoň částečného srovnání výchozí pozice bych byla buď pro oslovení úplně nových tanečníků, nebo naopak zapojit jen ty, kteří už mají tuhle zkušenost za sebou.

– K porotě: Byla bych pro zachování osvědčené dvojice Drexler – Chlopčík, zbylí dva pánové mě neoslnili. Jan Révai mi ke konci vadil míň než na začátku (a hlavně než loni), pan Balaš se dle mého tentokrát nejvíce nechával ovlivňovat sympatiemi k jednotlivým párům a poněkud si pletl pojmy s dojmy. Mé nejoblíbenější porotě ve složení Zuska – Drexler – Kostovčíková – Chlopčík se nepřiblížili.

– Líbil se mi muzikálový večer i tanec na poslední chvíli, výborná byla společná choreografie, salsa kolem mě naopak spíš prošuměla.

– Líbilo by se mi, kdyby se body od poroty za první a druhý večer sčítaly a pořadí poroty se stanovilo podle tohoto součtu. Nebo aby první večer hodnotili jen slovně.

– Přestože mám SD moc ráda (nebo právě proto), přikláněla bych se k tomu, aby byl další ročník po přestávce.

– Pořád mě ještě mrzí, že se Matěj s Alicí v soutěži nepozdrželi déle, nejlépe až do posledního kola.

– Celkově byl ročník hodně povedený, se zajímavou skladbou soutěžících (jen té Jitky mi bylo líto, moc šancí neměla) a opravdových „dřev“ tam bylo minimum, což je pro mé oko příjemnější. Rozhodně to bylo příjemných osm večerů.

2
okkvp
Reagovat

@Litocha:
dík, v mnoha věcech se shodneme, akorát s tou Kostovčíkovou v porotě jsem já osobně měla dost problém – sice se postupně trošku mírnila, ale přišlo mi že na začátku trpěla mírnou ztrátou paměti (na období své vlastní účasti) – jako tanečnice se mi líbila víc
ad body z prvního večera – už si to nezopakuju, nahrané první dva ročníky nemám, ale žiju v představě (možná bludné), že minimálně ten první ročník se to sčítalo. … podobně mám v hlavě to, že jsme se tehdy dozvěděli i to jak si páry stály v pořadí u diváků – tedy nejen to, komu součet porot bodů a sms dal poslední místo.

3
bezík
Reagovat

Hezké zhodnocení místopředsedkyně,

já trochu nechápu ten odpor proti Tereze. Marek je natolik výrazná osobnost, že k sobě nemůže mít podobně výraznou partnerku. Myslím, že Tereza je optimální volba.

Na kostýmy bylo docela výrazně nadáváno, ale podle mě to bylo celkem příjemné osvěžení. Občas je nutné něco změnit. Nakonec si lidi zvykli, ale pachuť těch nesmyslných útoků ze začátku zůstala. Lidi jsou hrozný konzervy.

V porotě bych obměnil tu „odbornou“ polovinu, tedy Chlopčíka a Drexler. Už se poněkud vyčerpali, a zejména Chopčík, který by měl být zárukou odbornosti se nechává unášet osobními sympatiemi až příliš, letos mi to vyloženě vadilo. Uvítal bych někoho možná méně vtipného ale o to více neutrálního. Balaš mi naopak velmi seděl, dal tomu další pohled a rozměr při posuzování.

Celkově mi byl sympatický opět další mírný posun od čistě sportovního tance k dalším tanečním formám. Čistě sportovní tanec není pro laiky až tak záživný a zajímavý, moc mu nerozumí, já bych šel klidně někam na půl cesty mezi tanec sportovní a výrazový (ono tomu tak v některých případech i je)

Co se týče výběru soutěžících, myslím že nebyl špatný, ale já osobně bych se snažil se obejít bez těch charismatických „dřev“, které v tomto ročníku představoval Imrich Bugár. Nic proti němu, dělal maximum, ale přece jen muselo být od počátku jasné jaké jsou jeho limity a že bude postupovat jen díky sympatiím. Je to škoda, protože pak některé lépe tančící páry nemohou předvést svoje maximum.

Co se pak týče Ondera a Táni, nemyslím, že by z ní nedostal maximum. Ona by ho při své ambicioznosti ani nenechala, aby z ní nedostal maximum. Mě právě přišlo, že si tenhle pár typově sednul úplně maximálně. Vůbec nasazení Táni byl zajímavý tah, určitě přinesl více diváků, na druhé straně i výrazné mediální zbulvárnění pořadu. Řekl bych že 1x za 6 řad takováhle celebrita stačí. Tedy nic proti Táně, odvedla skvělou práci, myslím, že se po všech stránkách snažila maximálně, ale prostě nasazení takové persony si vybere mediální daň, ať dělá, co dělá.

Zajímavý a povedený ročník. Bude mi letos chybět, pokud bude roční pauza.

4
okkvp
Reagovat

@bezík:
Nevím jestli ti přesně rozumím s tím mediálním zbulvárněním díky Táně. je vcelku zajímavé, že větší mediálně bulvární zájem vypukl až poté, co ji za přítelkyni pojal Ondřej a propískl, že jdou do SD. Její předchozí období značně pomíjeno, dokonce i v dobách partnerství s panem radním Richterem se bulvárem i jinými médii jen skoro mihla.
Bulvár si našel pro něj zajímavé kusy v každém ročníku a některé pral v průběhu soutěže podstatně výživněji. Táňa byla médiím tentokrát až skoro podstrkována a i tak si jí bulvár zas až tak moc nevšímal.

ad Tereza – já ji už pár let snáším bezproblémově, tragická byla imho jen v tom 1. ročníku, přece jen se za léta otrkala a mnohde jinde mi dokonce i velmi bavila (např při živém vaření s Pohlreichem). Ovšem je pravda, že se řadím k té armádě bab, co si rády hrají na módní policii a Tereza je svou zpracovatelností vizáže dobrým terčem. Stejně bych probírala i jakoukoliv jinou „babu“ ;-)

5
bezík
Reagovat

4 : já nemyslím ani tak profesionální bulvár, jako spíš to, že Táňa přitáhla pozornost trochu „jiné“ části publika, které se před tím o nějakou SD nezajímalo. Ono zbulvárnění se pak promítalo spíše na netu (to je taky medium :) ), kdy diskuse od SD podstatně zdrsněly a měly poněkud jiný charakter než dříve.

6
okkvp
Reagovat

5 – Aha. Nicméně i to je zajímavé, protože já si tak nějak pořád nedokážu srovnat, odkud se ta nová část publika vzala – missky a modelky i světového jména přece byly i dřív.
Co se týká zhrubnutí diskuze – drobný posun se dal pozorovat už v předchozích ročnících, ale je pravda, že letos jsem čučela s vytřeštěným zrakem co se na ofiku odehrávalo. Pořád si ale vzhledem k tomu, jak pozoruji různé diskuze tu i jinde myslím, že je to vlastně důsledek rozšíření dostupnosti internetu mezi „prostý lid“ a jeho nezkušenost – taková trochu „mladická nevycválanost“.

7
Litocha
Reagovat

3 – Mně je na Tereze protivné to, že se skoro pořád snaží být vtipná a vůbec jí to nejde. Všechno se pak ve mně kroutí a připadá mi to trapné. Kdyby zůstala u dvou vět, z nichž v jedné předává slovo Markovi a druhá je zopakování čísla, na které se mají posílat SMS, byla by snesitelnější. Navíc se mi svým přehráváním dost zprotivila jako herečka, takže jí nevěřím ani ty účastné poznámky v zákulisí.
Neříkám, že musí vedle Ebena být silná osobnost, ale ať se proboha nesnaží o humor a je aspoň sympatická. Taková Kláře Doleželové (nebo Doležalové?) blahé v paměti v O poklad Anežky České to vedle Ebena šlo náramně – nepouštěla se do humorů a byla přirozeně milá.
Poslední roky bylo navíc poněkud překostkováno (za což ovšem tvůrci SD nemohou, protože si ji vybrali dřív, než se začala objevovat doslova všude), takže se jen při zaslechnutí hlasu Terezy opupínkovala.
Je ale možné, že je to jen můj problém, na oficiální diskuzi tuším sklízela chválu.

8
Litocha
Reagovat

Připadá mi zajímavé porovnání celkového součtu udělených bodů pro finálové taneční páry. Vyrovnanost párů ve finále Kříž – Langerová myslím spočívá v tom, že se do finále nedostala porotou nejvíce oceňovaná monika absolonová. V porovnání s ní by myslím bodový rozdíl byl vyšší.
V prvním ročníku (pokud už se mi to nemotá) vypadla Romanu Vojtkovi největší konkurence v podobě Mahuleny Bočanové a nikdo podobně šikovný už tam nebyl, takže to i bodově byla celkem jasná záležitost.

Ještě jsem se zapomněla připojit k pochvale za povedenou znělku. Moc mě bavila.

9
okkvp
Reagovat

@Litocha:
Přesně tak, Monika Absolonová vypadla v 7 kole, kde si vytančila 73 bodů od poroty, zatímco Aneta Langerová 68 a Pavel Kříž 67. V součtu všech bodů tehdy vedla před druhou Anetou o 36 bodů.
Mahu vypadla – odešla ze soutěže v 6 kole, kdy se na generálce zranil Jaroslav Kuneš a soutěžní večer už nemohl odtančit. V pátém kole sice odtančili o 4 bodíky hůře než Roman, ale na celkový součet bodů to byla čistá plichta. Velký rozdíl ovšem způsobilo i to, že v 7. kole vypadl Tomáš Dvořák, který za Romanem s Kristýnou Coufalovou zaostával jen 15 bodů.
Co se týká zranění, ještě připomenu, že v SD2 měl bouračku partner Moniky Žídkové (odstoupili po 3.kole). Tehdy byl poměrně hodně překvapivý výpadek Michala Dlouhého v 6 kole, na bronz stupínek se tak dostal tanečník Jirka Schmitzer

10
Jana
Reagovat

krasne shrnuti…
co se týče Terezy, tak já s ní mám problém právě asi proto, že je překostkováno, ale hodně mi vadí to, že prostě nedává pozor (viz to, že první večer tvrdila, že tam je Čvančarová) a říká vtipy, kterým se pak směje jen ona stylem „smějte se, vždyť to přeci bylo tak vtipný“… a občas ze sebe v tom zákulisí dělá blbou blondýnu. Nemyslím si, že by dva inteligentní humorníci vadili, na Slovensku nám to několikrát ukázala Adéla s Pycem, že to jde :-)
jinak na wiki je zajímavé zhodnocení, udělali průměrný bodový souhrn párů a překvapivě se podle tohoto kritéria na třetím místě objevil Honza se Šárkou…
Ondera už bych také příště neangažovala, pro mě už to není obyč profi tanenčník, ale celebrita, navíc celebrita ČT (viz vlastní pořad, ve kterém se mimo jiné objevuje i Hunčárová) – jak už jsem někde psala, když by se udělala anketa, kdo zná Ondera a kdo zná Hosprovou, tak by víc lidí znalo určitě Ondera… a opět se budu opakovat – podle mých informací nasazení tanečníků nebylo jen tak náhodné. K dvojici Táňa – Onder už se jinak vyjadřovat nebudu, už jsem to myslím udělala dost :-)
Taky mě mrzí, že brzo vypadla Alice s Matějem, je fakt, že to tam občas odšlapával, ale choreografie byly úžasné, fungovalo jim to spolu a tak vůbec. Mrzelo mě, že vypadli tak brzo. Už jsem se vůbec chlubila, že mi ježíšek přinesl soukromou hodinu s Alicí? :-)
Stejně tak mě mrzelo, ač jsem Imrichovi s Jitkou fandila, že nevypadli o kolo dřív… jednak už byli unavení a jednak jsem si říkala, že to už by fakt stačilo… ale lidsky, jak se projevovali, mi byli rozhodně velmi sympatičtí… (a k vyjádření na tiskovce, že se Imrich divil, že dostane peníze – on nepodepisoval smlouvu?)
každopádně bych teď dala rok pauzu, ale už teď začala shánět celebrity. A jak to, že tam letos nebyl nikdo z ČT?

11
Jana
Reagovat

@okkvp: divaky jsme se myslim nedozvedeli nikdy… to by to urcite bylo na wiki nebo nekde k dohledani :-)

12
okkvp
Reagovat

@Jana: počet sms zcela určitě ne, protože to je podle bible tajné a nezveřejňuje se. Ale pořadí, které z počtu sms vzešlo, jsem měla za to, že v prvním ročníku v průběhu druhého večera řekli nebo dokonce ukázali. Ale možná se mi to opravdu jen zdá ;-)

Přidat komentář