Panáček v reality show

StarDance 2013 (14.12): 7. večer je semifinále a „bronz“ má Imrich Bugár s Jitkou Šorfovou (rekap)

15. Prosinec 2013 | napsal(a): | reality show: StarDance

SD6-7 uvod
Tak jak rychle se blíží vánoce, tak rychle se také přibližuje konec letošního ročníku oblíbené soutěžní show StarDance. V dnešním předposledním večeru proběhne lítý semifinálový boj. Každý ze tří párů opět předvede dva soutěžní tance. V první části večera nám Imrich Bugár s Jitkou Šorfovou a Taťána Kuchařová s Janem Onderem předvedou Paso doble, Anna Polívková s Michalem Kurtišem slowfoxtrot. S druhým tancem budou mít větší trápení. Ani letos totiž v soutěži nechybí loni vyzkoušená novinka – tanec na poslední chvíli, tedy tanec, k němuž si hudební doprovod páry vylosují až v přímém přenosu. Imrich s Jitkou a Taťána s Janem budou upravovat choreografii k tangu, Anička s Michalem pro jive. Nenechte si dnešní večer ujít a podělte se s námi o názory.

K předposlednímu tanečnímu večeru nastoupila moderátorská dvojice maličko klopotným „tanečkem“, ale vše dobře dopadlo a Tereza nám mohla předvést další z rób Kláry Nademlýnské.
SD6-7 moderatori AMusím přiznat, že mě šaty zaujaly, ale nejvíc asi barevností – respektive snahou trefit jaké tóny to vlastně jsou (na ofiko fotkách vypadají poněkud jinak) a co nejpřesněji je pojmenovat. Kombinace jakési purpurově vínové se světlejším (lesklejším) odstínem, který by se asi dal označit za lila bodlákovou a sukní v barvě dozrávajících červených moruší byla zajímavá, nicméně model jako takový mě osobně moc , vlastně spíš skoro vůbec, nenadchl. Na můj vkus zase poněkud překombinovaná exhibice, která navíc nositelce v oblasti pasu poněkud neseděla a varhánkovala. Ale raději pojďme k podstatnému – k soutěžním tancům. První část večera patřila dosud nezdolaným tancům.

Paso doble

SD 3 – Imrich Bugár a Jitka Šorfová

SD6-7 bugar paso A
Queen – We Will Rock You
Prvním tanec večera mi potvrdil, to co jsem si myslela už týden. Imrich s Jitkou jsou se silami za vrcholem a tohle prostě nesedlo. Jitka to načala výběrem problematické hudby. Možná myslela na loňské úžasné paso Davida Švehlíka se Simonou Švrčkovou, kde složitých kroků pro partnera také moc nebylo, ale výraz, ruce a přesné „frázování“ pohybů z toho udělalo výkon s velkým V. Imrich byl bohužel nejistý, nepřesný, scházel mu razantnější švih, ostrost a pro paso jakási potřebná zaťatost. (mně tedy navíc na první poslech dost nechytla ani Kumžákova úprava písničky) Imrich, který v kostýmu vypadal spíš jako cirkusový krotitel medvědů než aby evokoval Freddie Mercuryho v žluté oprýmkované bundičce, paso regulérně odpochodoval. Moc prostoru v choreografii nebylo ani pro Jitku, a tak celkový dojem bohužel pochodoval i u mě hodně blízko k nule. Z tance téhle dvojice se snad poprvé vytratilo ono dříve působící charisma a měla jsem dojem, že se skladbou protrápili.
Musím ale říct, že na třetí opakovačku už jsem tanci i hudební úpravě přišla mnohem víc na chuť, nějak se mi to lépe poskládalo do sebe, viděla jsem i tanec a ne jen pochod a pochopila jsem i Imrichovu poměrně spokojenou větu ze závěru tréninkového medailonku. Přesto nutno konstatovat, že pár předvedl jeden ze svých nejslabších výkonů v soutěži.

Hodnocení poroty
Drexler – pochválila úžasný kostým a ocenila Imrichovo tančení jako motivaci pro všechny velké pány, protože je na něm vidět, že i při takové tělesné konstituci tančit jde.
Balaš – líbilo se mu spojení Mercuryho a Imricha, které označil za fantaskní sen šíleného surrealisty, ale pro něj bylo v tanci málo pasa, objevovaly se rytmické nepřesnosti a chybičky, které jindy nebývají, ale tanec to byl a byl kreativní
R – 6 D – 7 B -7 Ch – 5 = 25

SD 5 Taťána Kuchařová a Jan Onder

SD6-7 kucharova paso A
Na tradiční hudební doprovod tradičně solidně dobře zatančené paso, choreograficky Janem tradičně ozvláštněné o prvek, který měl Táně dodat plusové body a který na mě tradičně funguje tak nějak trochu opačně. Tentokrát to byl dramaticky uvázaný šátek přes partnerčiny oči. Vypadalo to pěkně, ale jak pravila posléze porotkyně, bylo to poněkud zbytečné. Navíc je otázka nakolik to byl skutečně tanec na slepo, protože látkou poměrně hodně prosvítalo. Pro mě to body navíc nepřidalo, u tance mám raději dojem, že tanečníci tak skvěle tancují z podstaty zvládnutí tance a ne jen předvádějí dokonale nacvičený krokosled. Táňa sice měla nacvičeno velmi perfektně, ale na konci tance s šátkem se přece jen dostala o kousek dál než měla a Jan měl celkem dost práce se natáhnout a složit ji do apartní pózy a nelehnout u toho spolu s ní. Paso doble v karmínově červené to bylo ale samozřejmě pěkné a za večer nejlepší.

Hodnocení poroty
Drexler- velmi obdivuje, jak to se zavázanýma očima odtancovala, ale celou dobu přemýšlela, k čemu je to dobré. Tancovala krásně, ale bylo to zbytečné.
Balaš – ten naopak ocenil jak dramatičnost prvku z režisérského hlediska, tak mu prý potvrdil vzájemnou empatii v páru a pochválil stále se zlepšující choreografii
R – 10 D – 10 B – 10 CH – 9 = 39

Slowfoxtrot

SD 2 Anna Polívková a Michal Kurtiš

SD6-7 polivkova slowfox A
Druhý tanec večera byl poslední nepředvedený standard páru – pomalý a skluzný tanec pravdy -slowfox. Jemně růžové plisé v princes s odhalenými zády Aničce slušelo, a i když přední část tmavšími kamínky pošitého sedla mohla být v liniích tvaru možná řešena maličko decentněji a postavě lichotivěji, při tanci se šaty krásně nesly. Jak je u tohoto páru zvykem, choreografie opět stavěla na příběhu a tak jsme viděli Michala jako avantgardního umělce u malířského stojanu a Aničku jako trochu neposednou a rozvernou modelku. Tanec to byl opět lehoučký, jemný, s pěknými a zajímavými figurami a jediné, co snad trošku chybělo bylo více radostnějšího uvolnění ve výrazu Aničky i při vlastním tanci. Na začátku jej sice nasadila, ale pak se úsměv přece jen trochu vytratil a působila maličko nezúčastněně, ale zase to tak nějak odpovídalo atmosféře hudebního doprovodu. Celkový dojem, i přes jedno maličké zaváhání při nasazení kroku velmi pěkný.

Hodnocení poroty
Révai – podle něj se výrazně zlepšují každým kolem – příběhem, tancem a hlavně tím, že si to moc užívají. Moc si to užíval, ale i on má připomínku k většímu úsměvu partnerky, ale jinak krásné
Chlopčík – Technicky se tanec moc povedl, jen jediná chyba v jednom pérovém kroku a trošku moc strnulý vršek. Moc pěkné.
R – 9 D – 9 B – 9 CH – 9 = 36

Tanec na poslední chvíli – tango

SD 3 – Imrich Bugár a Jitka Šorfová

SD6-7 bugar tango
Alma Cogan – Please Mr Brown
Jako první na parket s tancem na poslední chvíli vyrazil Imrich (ve fraku) a Jitka v další zajímavé a poměrně odvážné barevné kombinaci večera – od oranžově červené přes fuchsiovou, nachovou až po tmavě fialovou na peříčovém lemu sukně a moc jim to slušelo. A alespoň mě jejich tango příjemně překvapilo, protože působilo velmi zvládnutě a skoro bych nevěřila, že choreografii na konkrétní hudební doprovod pilovali jen nějakých těch 20 minut. Jitka zřejmě zvolila perfektní model nácviku jednotlivých krokových variací a to čeho jsem se bála já a možná na začátku týdne i oni, se velmi dobře povedlo. Ve fraku Imrich vypadá velmi dobře a kdyby byl měl ještě sílu pustit se do maličko větší výrazové nadsázky, tak by to bylo skoro perfektní. I tak se mi to moc líbilo a Imrichovo ne úplně „vystreté“ držení těla a lehkou váhavou nejistotu v momentech, kdy tančil sám, jsem s pochopením přehlédla.

Hodnocení poroty
Révai – líbilo se mu to víc než paso doble a ocenil Imrichovu poctivost jak v držení, vedení, tak i v nadhledu
Drexler – místy trochu nedržel výdrž, ale pochodování v tangu tolik nevadilo, jen trochu moc shrbení, ale bylo okouzlující jak se za tak krátký čas naučili tak pěknou choreografii
Balaš – líbilo se mu, že v téhle těžké disciplíně, se odhalilo, že základ tance Imrich má a pro něj se s úkolem popasovali s velkou ctí a důstojností
Chlopčík – všiml si, že v momentech, kde Imrich tančil zády k partnerce, byl nejistější, mělo by ale být lepší držení, moc se mu líbila pasáž argentinského tanga
R – 8 D -6 B – 7 Ch – 7 = 28

SD 5 Taťána Kuchařová a Jan Onder

SD6-7 kucharova tango
Beatles – Come Together
Posledním tancem večera bylo tango na úpravu pro tento tanec hodně netypické písně od Beatles. Úprava musím říct, že velmi odvážná, ale zajímavá a pěkná. Tango pár odtančil v černém s tmavě korálově červenými doplňky a bordurami a oběma to moc slušelo. Choreografie byla snad jen vzhledem k disciplíně trochu jednodušší a v poslední třetině si už trošku pomáhali pohlednými vycpávkami, ale musím smeknout, jak se dokonale na hudbu povedla trefit odskočená figura s roznožkou. Tango bylo sice takové trošku víc salonní, ale spolu se zajímavou hudbou a osvětlením parketu pár předvedl velmi pěkné číslo. Mně se to líbilo a řekla bych, že co do dojmu, to byl jejich nejlepší tanec v soutěži.

Hodnocení poroty
Chlopčík – nemá slov (Táně došel dát pusu)
Balaš – hodnocení je těžké, nejvyňuňajší číslo večera
Drexler – je smutné, že SD pomalu končí, ale možná nejvyšší čas, protože Táňa by byla brzo lepší než Jan
Révai – těžké, krásné, procítěné, děkuji.
R – 10 D -10 B -10 Ch – 10 = 40

Tanec na poslední chvíli – jive

SD 2 Anna Polívková a Michal Kurtiš

SD6-7 polivkova jive
Bruno Mars – Runaway Baby
Druzí se s tancem na poslední chvíli předvedli Anička s Michalem a hned jak začli, bylo jasné, že Anna si s jive rozumí, že ji baví. Choreografií si sice chvílemi příliš jista nebyla a hledala v Michalově tváři nápovědu, ale nikde nijak moc nezabloudila a taneček zelených třásní v odstínu Viridian byl radostně živelný, zatančený v úžasné rychlosti i přiměřené technické kvalitě. Anička si užila i akrobacie (stojka se zvedačkou), uvolněného trsání a pěkný byl i tanec v leže. Celkově působili lehce, hravě a bylo vidět jak si to užívali. Byl to takový tanec tryskající od srdce, kde bylo perfektně vidět, že když se umí slušně základ, tak se podobné variace dají klidně i improvizovat. Moc pěkné a hlavně moc milé.

Hodnocení poroty
Balaš – unešen a nadšen, moc jim to sedlo, choreografie perfektně sedla, možná jen na konci trošku docházely síly, ale v tom tempu a nasazení se není čemu divit, klobouk dolu
Chlopčík – oceňuje velmi dobré a rychlé nohy a nápaditou choreografii, trošku mu vadila rozkývaná hlavička, ale nádhera
Révai – konečně to bulo run run run, a Anička se celou dobu smála a užívala si to a on si to užíval s nimi
Drexler – konečně vám sedl i latinskoamerický tanec, moc ji to těšilo, akorát kolínka ještě trochu zavřít.
R – 10 D -9 B – 10 Ch – 9 = 38

Závěr a hodnocení

SD6-7 tabulka
Pořadí párů podle hodnocení poroty se od prvního kola nezměnilo a myslím, že všichni musíme uznat, že dnes asi plně odpovídá předvedeným výkonům. Divácká přízeň ale dokáže lecos zvrátit a tudíž se v druhé části večera opět napjatě čekalo na to, komu se dveře do finále zavřou těsně před nosem. Bylo zajímavé sledovat, jak si úlevně odfoukl Ondřej Brzobohatý, když jako první postupující byla ohlášena jeho Táňa. Asi na těch zvěstech, že do sms hodně investuje něco pravdy bude :-). Ale myslím, že i divácká obec je v celku rozumná a tak příští týden uvidíme i Aničku s Michalem. V 7. taneční večeru se rozloučil a pomyslnou bronzovou medaili získal pár se symbolickým č. 3

Imrich Bugár a Jitka Šorfová

SD6-7 bugar sorfova
Tak Imrich už to má za sebou. Asi si trochu oddechl, protože v posledních kolech už toho měl viditelně celkem dost, i když jak říkal už to nejhorší přebolel a tanec s Jitkou jej sice pořád ještě bavil. Pro mě byl, jak asi víte, srdeční záležitostí, ale i když jsem mu přála klid už v minulém kole, tak jsem nakonec ráda, že měl příležitost se předvést v tangu na poslední chvíli, protože to byl velmi dobrý výkon, odhalující podstatné – Imrich není dřevo. Mám radost, že tím mohl prokázat, že to co u něj na diváky fungovalo, nebyla trochu škodolibá záliba diváctva v pozorování komičnosti klopotného potýkání se s tanečními figurami, jako u některých úspěšnějších Prkoňů. Imrich je pro mě podobný případ jako loni Martin Procházka, jen holt ten věkový rozdíl je přece jen znatelným limitem. Také je nutné zmínit, že kromě Jiřího Schmitzera, se nikdo ve stejné věkové kategorii dál v téhle soutěži nedostal (byl také třetí)
Takže i když ve své hlavě mám na ideálně odladěném pořadí o stupínek výš Matěje s Alicí, tak ode mne Imrichovi s Jitkou blahopřání a díky.

Na TK Imrich všechny dostal tím, že se těší jak bude pomáhat ženě a bude mýt okna v patře. Jitka pak krásně promluvila o tom, čím ji Imrich uchvátil – tím jak je skvělý a nesmírně milující táta, obrovským odhodláním, otevřeností a upřimností, a dodala i trochu úsměvnou, ale vypovídající doušku – o tom jak se Imrich asi na třetím tréninku divil, když se dozvěděl, že za účast mu náleží i jistý honorář, protože on do toho šel jen proto, že mu kolegyně Katka Baďurová vylíčila jak skvělá je u SD parta a že se něco naučí.

Zdroj obrázků: videozáznam (okkvp), Fotoservis čt (M. Křepelka)

okkvp

Před lety jsem propadla prvním VéVéčkám a potkala také panáčka. Dobrá Reality show není zábava pro tupce a tenhle web je toho důkazem. Mám ráda humor, chytré lidi, nesnáším faleš a otravné trolly. Ráda jsem tu psala, ale 640 000 slov myslím stačí. Goodbye Panáček!

StarDance

Diskuze k článku

Počet komentářů: 58
1
orchis
Reagovat

Nikdo tady?

2
Jana
Reagovat

ja jo :-)))
Imrich nebyl tak spatny :-) a ted jsem zjistila, kolik je Jitce let a moc bych ji to netipovala.
Anicka krasna show, ale toho slowfoxu toho moc nebylo :-(

3
Jana
Reagovat

Brzobohatemu asi nekdo rekl, ze minule to tricko nebylo uplne vhodne :-)

4
Anta
Reagovat

Taky jsem zde a pokaždé mě až Táňa donutí zde napsat, že byla opět skvělá :))
Jediná změna byla tehdy, když Anička tančila tango, to byl tenkrát hřeb večera.

5
Jan Nový
Reagovat

Proboha, řekněte to už někdo té „hvězdě“ Kostkové, ať přihlouple nemhouří oči a pokud se snaží říci nějaký rádoby vtip, ať se tomu pak nesměje jen v celém sále ona sama !!!

6
Jana
Reagovat

5 – ona by stejne neposlouchala :-)

jinak k dnesnimu veceru – dost jsem si to uzila. Tango Tani a Ondera mi nevadilo, jen mi tam proste neco chybi, ale neumim definovat co, co by me donutilo pustit si to znovu… a u toho PD mi naopak neprislo, ze by to mezi nimi nejak jiskrilo a „spolupracovali“… ale ocenuji normalni hudbu
Imrich krasny medvidek, docela se mi libil v obou tancich. I moje ctyrmesicni dcera pustila prso a nevericne ho sledovala :-)
Anicka, jak uz jsem psala – nejak mi prislo, ze toho slowfoxu tam bylo dost malo. A jive super, i kdyz nozky nestihaly, uplne z nich zarila ta radost. Jako by pocitali s tim, ze vypadnou, rekli si, ze jim o nic nejde a rozhodli si to uzit a vyblbnout se…

7
orchis
Reagovat

Tango Táni bylo skvělé, ale hudba tomu ubrala na emocích. Aničky jive byl nabit energií (asi suplovala Matěje). Tipuji, že vypadne Imrich.

8
Jana
Reagovat

a dalsi postrehy
– Ondra Brzobohaty je snad herec, tak by mohl predstirat, ze se bavi
– odkdy Tereza Markovi pred kamerou tyka?
– toho PD u Imricha mi zas tak malo neprislo
– lidsky je mi velmi sympaticka Jitka, uz treba tim, jak dekuje orchestru a zpevakum
– Tana mela moc hezke saty na tango, s PD uz to bylo horsi

9
Jana
Reagovat

tak jo, Onder u me ziskal par kladnych bodu za to, jak tleskal Imrichovi :-)

10
Jana
Reagovat

takze ve finale zatancuje Marek s Terezou…
(proc tu nejde editovat prispevky, takhle je tu dobry monolog :-)) )

11
orchis
Reagovat

9: u mě získává body poslední dobou jen jako tanečník, jinak ne

12
orchis
Reagovat

A jinak. Příští týden asi moc neušetřím, když tam mám Aničku.

Ale Matěj mi chyběl !

13
Jana
Reagovat

11 – pokud sledujes zdejsi diskuse pravidelne, tak asi vis, ze to neni uplne muj oblibenec (uz od doby, kdy tancoval s Danou Batulkovou, tak od pulky te rady…) :-) od krku dolu ten pohyb sleduji rada, ale to je asi tak vsechno… nicmene rikam, jak tam tleskal Imrichovi, tak par bezvyznamnych bodiku ziskal :-)

14
orchis
Reagovat

Večer jsem si užila, ale to tak je každou sobotu…

A těším se na příští týden, ale to uvidím až ze záznamu. Ještě nevím, jestli se nechám překvapit nebo to na mě odněkud z těch internetů vypadne, kdo zvítězil :-)

Vypadá to spíš na Táňu. I když i Marek zmiňoval antipatie a negativní posty, hlasuje zřejmě úplně někdo jiný a Táňa je po taneční stránce skutečně nejlepší.

15
cedarin
Reagovat

Zasloužený výsledek a můžu se těšit na důstojné finále.

Imrich a paso? Paso? Mám problém s netradiční muzikou – a to téměř vždy. Tím toho pasa ubylo 70% a zbylých 30% už dodělal Imrich. Sice je to sympaťák, ale jako toreadora by ho dal býk na první dobrou. Tango o malinko lepší, hlavně v páru.

Anička se mi dnes líbila moc. Možná dokonce víc ve slowfoxu, který byl opravdu něžný a krásně ladný. Jive super, ale shoda s Chlopčíkem – bimbající hlavička to sráží.

Táňa pro mě královnou večera. Jednak šátek v pasu prokázal dokonale jejich párové sladění a ne že ne. Pokud partnerka téměř nevidí, je víc než kdy jindy odkázána na partnerovo vedení. A není to o tom, zda Onder umí vodit, o tom není pochyb, ale o tom, jestli je Táňa schopna nechat se vést. A to není zas taková samozřejmost. Klobouk dolů. Tango výborné. Položení tance do té písně s jemnou rádoby laxností v první části, paráda.

16
orchis
Reagovat

13: Když tancoval s Batulkovou, tak mi nevadil. Od loňska mám na něj ale nějakou alergii, a nic proti ní nezabírá :-) Takže vlastně to odnese částečně i jeho partnerka. Já vím nemělo by to být, ale nemůžu si pomoct. U většiny tanečníků (a to myslím všechny řady) mi přijde, že tancují hlavně pro radost, a zábavný večer si užívají. On JE prostě v soutěži a nedokáže úspěšně kamuflovat svoje obrovské ambice:-) Letos by bývalo bylo lepší, aby nebyl nasazen. Pro mě teda určitě.

17
cedarin
Reagovat

16 – ahoj, v Onderovi se shodneme. Taky ho nemusím. Loni jsem trpěl jako zvíře, protože se mi ani moc nelíbila jeho partnerka. Moc technická, málo emoční. Onder mi vadí tím, jak se „cpe na kameru“. Velmi se prosazuje i v dialogu s moderátory a nenechává moc v popředí svou partnerku. Ale Táňa je naštěstí tak výborná, že mi to ani Onder nedokáže zkazit.

18
orchis
Reagovat

cedarin: Ahoj. No, loni jsem měla taky jiné favority než ty, co byli ve finále.
Jo a u tvého popisu „Táňa s šátkem v pase“ jsem přemýšlela, kde měla v pase uvázaný šátek, když ho přece měla na očích :-)

19
Petra
Reagovat

Mně se dnešek velmi líbil, Anička super i Táńa tančily výborně … co mě vadilo, byl Ondra Brzobohatý, jak tleskal Táni, pískal když postoupila, když tančil někdo jiný a mělo se tleskat jen tak znechuceně plácal rukama, mně se dříve hrozně líbil jako muzikant , herec atd … ale nevím ve stardance mně přijde jako namyšlený frajer …

20
cedarin
Reagovat

18 – :D:D:D
jo jo, chyba byla na vysílači.
Táňa s šátkem na očích v paso doble :-)))

21
sigi
Reagovat

konečně vypadl méďa, už bylo načase

15, 18, 20 – zkrátka Táňa s šátkem v pasu/pase :) (cestovním?)

Táňu nemusím – i když pochybuji, že by se tím jakkoliv zabývala ;-) – ale JE nejlepší – marná sláva

překvapením pro mě byla volba hudby, čím dál tím víc rádobyoriginální, nutit lidi tančit tango na Come Together od Beatles mi přijde přinejmenším troufalé

22
Monika
Reagovat

Pro me docela prekvapeni, ze tak nesympaticka a vyumelkovana osoba je ve finale.

23
Packa
Reagovat

Tak takový můj „menší“ souhrn.

Líbily se mi „medailonky“. :D
Kostková – hezké šaty, docela jí to slušelo, v zákulisí mi vyhovuje, ale řeči na hlavním parketu bych kompletně nechala na Ebenovi, jde mu to líp.
Eben – opět vtipné (mince a Chlopčík – geniální! I když taky moc nechápu, jak to s tou mincí bylo původně myšleno. :D )
Chlopčík a obraz – hezké srovnání se spodkama. Docela by mě zajímalo, jestli ten obraz budou nakonec opravdu dražit a za kolik se to případně prodá (mimochodem – nos Aničky tam zase byl :D ).
Hudba – no. Tango Táni a Honzy mi přišlo málo tangovité. Pomalé, chyběla mi tam ta ráznost tanga. To samé u pasa doble Imricha a Jitky, ale tam mi to vadilo nějak míň (i když to nebylo paso, tak se mi to líbilo).

A k tancům:
Imrich+Jitka – zase to Imrich nějak odstál a odcapkal a Jitka udělala zbylých 85%. Hezké, musím říct, že bronzovou medaili bych jim nikdy netipla, ale zaslouží si ji. :)
Táňa+Honza – paso doble s šátkem byl dobrý nápad. Oproti Taťáně (Drexler) mi ten šátek zbytečný nepřišel, k tomu stylu tance a k tomu, co to má představovat, se mi to hodilo a přišlo mi to jako dobrý nápad. A teda obdivuju Táňu, že to odtančila (jen by mě zajímalo, kolik přes ten šátek viděla). Tango se mi až tak nelíbilo, ale za to asi i hodně mohla hudba, protože podle mě se prostě na tango nehodí (viz moje věta k hudbě). Pomalé, málo „tvrdé“, tangoidní.
Anička+Michal (aneb Honza, jak ho myslím nazvala Tereza při vyhlašování :D ) – joj. Slowfoxtrot nádherný, krásný, vždycky mě dostanou jejich originální rekvizity a krásně vymyšlený příběh. :) No a jive – Bruna Marse miluju, navíc na nich bylo vidět, že si to ohromně užívají (především Anička celá zářila!). Sice jsem zpočátku měla pocit, že jí nějak nestíhají nohy, ale pak to buď dohnala nebo jsem to přestala sledovat, ale i kdyby – její obrovská energie a nadšení bylo tak úžasné, že by si za tenhle tanec podle mě tu 40 zasloužili!

No a na finále se ohromně těším! A nejen proto, že konečně budu mít pauzu od školy a za pár dní už budou vánoce :D . Ohromně se těším na freestyle.
Táňa+Honza – no, mohli by udělat Honzu jako missáka (promenáda v plavkách? :D ). Ale to je hodně prvoplánové, doufám ve větší originalitu.
Anička+Michal – no, tak to fakt nevím, co od nich očekávat. Moje jediné očekávání je – něco rychlého, svižného, energického a hlavně šíleného. :D

A moji favoriti? Jednoznačně Anička s Michalem! :)

24
Jerremy
Reagovat

Videl jsem dnesek pouze ze zaznamu, moje poradi:
Tatiana – paso
Tatiana – tango
Anicka – jive (ale hooodne tesne s tangem Tatiany)
Anicka – Slowfox
Imrich – tango
Imrich – paso

A jeste jedna poznamka:
Jak jsem u minuleho kola tvrdil, ze ty tance Tatiany jsou vice o Onderovi nez o Tatiane, tak v tomhle kole to urcite bylo vice o Tatiane (asi Onder cetl panacka :))
V kazdem pripade – tenhle vecer byla Tatiana kralovna (a to neni muj fanousek ;))

25
Mik
Reagovat

Ačkoli ho taky moc nemusím, zastanu se trochu Ondera. Minimálně ve dvou nebo třech posledních dílech se dost krotí, skoro nemluví a nechává v rozhovorech mluvit Táňu a jen pokyvuje. Možná to dělá zištně, protože cítil, že by mohli kvůli diváckým nesympatiím vyletět, třeba mu někdo poradil ohledně chování/vystupování a on si nechal poradit prostě celkově. Všichni v SD na sobě nějak pracujou, tak je možné, že mu to taky aspoň něco osobnostně dá.

Pokud jde o Táňu, ne každý umí otevřeně projevovat spoustu emocí. Takže i když působí chladněji, může být fajn člověk, jak naznačoval Marek. Soudy podle TV budou vždy povrchní. Samozřejmě pokud jde o obecné sympatie, divák jinou možnost než rozhodnout se podle TV (a případně dalších médií, zase jen zprostředkovaně) nemá.

Je dobře, že ve finále jsou poměrně vyrovnané páry a jako ostatně v každém finále, opět rozhodnou jen a pouze diváci, porota je tam do počtu:-)

26
Sara
Reagovat

Vcera poprve me bavilo divat se na tanu v obou tancich. Anicka byla taky fajn. Dnes jen k vyberu hudby. Paso imricha na queeny. Co to je za trend? Uz nekolikrat hudba byla k tanci nevhodna. Slowfox anicky taky imho trpel nevyraznou hudbou. Ale za to urcite nemuzou hudebnici, jejichz vykon je temer vzdy uzasny. Nektere aranze jsou pro me lepsi nez original. Nevite nekdo, proc kumzak vzdy zdravi tou svou „zakrivenou paratou“? Nevim, jak jinak to popsat. Ma to neco znamenat?

27
Jerremy
Reagovat

Sledovanost:

StarDance VI …když hvězdy tančí / ČT1 / 20:03 / 1354tis
Rating 15+: 16%
Share 15+: 34%
Share 15-54:24%
—–
StarDance VI …vyhlášení / ČT1 / 21:25 / 1472tis
Rating 15+: 17%
Share 15+: 36%
Share 15-54:25%

28
Ananas
Reagovat

26-
Orchestr je vynikající.
Snaha o výběr netradiční hudby většinou nedopadá dobře. Teď při paso doble, které je tak specifické, to bylo obzvlášť znát.

29
RenataE
Reagovat

23: Vzhledem k tomu, že Táně byly přes šátek vidět oči, viděla toho asi dost. Mně to opět přišlo jako exhibice Ondera „podívejte, jak mi věří“.

30
Packa
Reagovat

29 – no ona říkala, že viděla světla a obrysy, ale i tak ten šátek asi nebyl úplně průhledný. Mně tohle spíš přišlo jako doplnění k „příběhu“, nebo teda stylu tance – toreador atd. Mně k tomu ten šátek prostě seděl.

31
cedarin
Reagovat

I kdyby přes šátek trochu viděla (jako že možná trochu ano, jak sama říkala), minimálně v točkách to byl pro ni dost značný handicap, o tom žádná. Takže: klobouk dolů!

32
leontýna
Reagovat

Oba páry toho dokázaly moc- ale trochu mi přijde, že Anna tu skromnost/naivitu-chcete-li/ tak trošku hraje

33
Jana
Reagovat

Táňo, nádhera, skutečně nejlepší. Na to, co dokáže, může být opravdu pyšná. A to, že je tak krásná, jenom doplňuje celkový dojem. Ještě jednou, skvělé. Držím palce a pěsti. Jana Také se mi zdá, že Anna tu naivitu a skromnost hraje. U Imricha ta skromnost byla jemu vlastní. To je můj názor

34
Melek
Reagovat

Můj názor je takový, že je to u obou děvčat tak trochu profesiní deformace. Anička bývá ve filmech i pořadech za naivní a Táňa je zase zvyklá se z mola křečovitě usmívat. Samozřejmě tančí obě skvěle, Táňa možná trochu líp, ale sympatičtější je mi Anička. Každopádně výhru budu přát každé

35
okkvp
Reagovat

34 – no k té průhlednosti – i na zmenšené fotce je vidět, že průhledný byl hodně, kromě obrysů zmínila, že vidí i partnera, když je blízko. V točkách samostatných trošku nestability – nejistoty bylo, a ne poprvé (pokud si pamatuju)

Co se týká chování Ondera a Táni před kamerou + choreografií v tomhle kole – změna byla viditelná – Táni si např dávala pozor, aby se méně „tvářila“ při čekání na výroky porotců. Zřejmě ta věčná kritika všude přinesla nějaké pozitivní výsledky.

Oproti jiným tu, nemám problém s použitím netradičních hudebních doprovodů, pokud to zvládne správně choreografie, výraz i technika, tak to sedne a naopak jsou to mnohem silnější dojmy. Tahle soutěž také není o závodním nebo společenském tanci, čísla- vystoupení jsou koncipována mnohem volněji.
Tudíž za mne hudební inovace klidně a častěji. Jiný problém je zvládnutí úprav, to člověku někdy déle trvá než pořádně ztráví, přijme. Je ale otázka, na čí straně je v takovém případě „chyba“.

36
Jana
Reagovat

ja prave nemam ty novoty v hudbe moc rada, pokud tam mam problem ten tanec najit – coz bylo v pripade PD jak Alice s Matejem, tak Ondreje s Evou… ale Imrich mi kupodivu nevadil a prislo mi, ze se to hodi :-)
jinak co se tyce toho vest a nechat se vest – pokud si dobre pamatuji, tak v latine je to velmi obtizne (ve standardu je to vyrazne jednodussi), takze predpokladam, ze to museli mit dost natrenovane. Nejistotu v otockach a nepevne nohy Tana predvadela bohuzel i bez satku. To nic nemeni na tom, ze ja bych to tancovat se satkem na ocich nechtela, ale taky jsem ten vyznam pri tomhle tanci nepochopila a jejich PD me uplne nezaujalo.
A docela me mrzi, ze uz se netanci valcik :-(((

37
Jana
Reagovat

jinak tiskovku jsem jeste nevidela, ale kdyz to tak ctu, tak se musim podivat… Imrich je fakt medvidek a Jitku mam cim dal radsi :-)
a to narovnani v tangu – jak uz jsem psala, ono je to prave v tangu strasne obtizne, kdyz je partner vyrazne vyssi… prece jen ve standardu se to da trochu zakamuflovat a partnerky dlan lezi na partnerove ruce, kdezto u tanga je za – a kdyz to ma navic hezky vypadat, aby nemela partnerka rameno u usi, tak je to fakt tezke :-)

38
Jana
Reagovat

jo a ad rekap – kolik bylo Vydrovi v prvni rade??

39
okkvp
Reagovat

38 – 2006 – Vydra 50 (2)
2007 – Schmitzer 58 (3)
2008 – Batulková 50 (1)
2010 – Kříž 49 (1)

40
okkvp
Reagovat

ad Imrichovo postavení a držení v tangu – on byl takový shrbenější jen chvilku před koncem, jinak se držel dost dobře, ale už byl maličko povolenější tak nějak celkově, i mimo tanec, což tedy osobně připisuju právě té celkové únavě.

41
okkvp
Reagovat

OT – tuhle mi konečně došlo, že datum posledního přenosu mi asi způsobí poněkud problém, protože nejsem z těch, které by vánoce stíhaly v klidu a měly našolicháno už předem – tzn rekap bude nejdřív tak na druhý svátek vánoční.
edit – to co mi tuhle došlo, bylo zcela mimo, dnes jsem se konečně podívala do kalendáře a tudíž klid – rekap by měl být zhruba tak jako vždy!

42
Mik
Reagovat

Kouknul jsem teď na několik tiskovek a kromě toho, že se stejně jako celý pořad nesou v dost pozitivním duchu, což je fajn, mě překvapilo, že nikdo nepokládá žádné dodatečné dotazy. Jako by tam snad ani nebyli žádní novináři, kteří mají o věci přirozený zájem:-) Samozřejmě je večer a čas na tiskovku není nafukovací, ale to se vždy řeší jednoduše, prostě se v určitý okamžik řekne poslední dotaz nebo poslední dva dotazy apod. Že by novináři zabývající se kulturou byli všichni pasivní introverti?:-)

43
Jana
Reagovat

jo a Onder se na tiskovce okazale nudil :-)

44
okkvp
Reagovat

43 – a jeho proslovy vždy už předem vyvolají jakousi zvláštně pobavenou reakci u moderátorské dvojice – jestli on není v úplném zákulisí nějakej vtipnej a jim se to vždy vybaví ;-)

42 – V tiskovkách na začátku pokud vím dotazy byly. Většinou velmi „objevné“, tuhle nedávno jednu takovou od plesku už dokonce Marek nevydržel nekomentovat. Tož možná lépe, že otázek nět. Většinu podstatného řeknou účastníci na vyzvání moderátorky TK , případně i bez něj a jaksi mi ani nějak moc nedochází na co by se tak asi měli ptát. Jestli Imricha neškrtily kšandy? Zda si Táňa neodřela koleno? Jak se komu dělala/nacvičovala která figura? Taky kdo kde o tom píše, že – Plesk by mohla zajímat tak akorát to Imrichovo pomáhání manželce s úklidem a na zahradě, případně kdo na koho jak hází očko, excesy si mapují samotní poctivou sledovačkou po a kolem zábavních podniků a vymýšlet umí i bez dotazů. Iděs píše pidirekap a jiné promo si obstarává čt samotná.

45
bezík
Reagovat

Tak jsem se konečně dostal ke shlédnutí poslední části SD. No .. tedy přátelé .. já nevím … ale nějak se mi ta adorace Táni začíná zajídat, já chápu Marka, že se mu asi nelíbí nějací pisálkové na netu, co šijou do Táni ale tímhle jí dělá dost medvědí službu a stejně tak porota. Nebo má Táňa na živo prostě nějaké neodolatelné kouzlo – fluidum, které se ale přes TV obrazovku dále nešíří. Tomu by nasvědčoval i přístup blogera pana Fabery, který byl vždy velmi věcný se snahou o max. objektivitu a jak náhle viděl Táňu naživo, byla veškerá objektivita fuč :).
A co se tance týče, Imrich už měl dost, opět se snažil, paso špatné, tango lepší, celkově je pro něj konec v soutěži vysvobození, 4 tance ve finále by pro něj byly neštěstím.
Táňa slušně, nebylo to bez chyb ale kvalitně zatančené, neurazilo , nenadchlo. Paso se slabým výrazem, různá drobná zaváhání, myslím že ten šátek měl na sebe strhnout pozornost právě od nedostatku ve výrazu. Tango se mi těžko hodnotí, tančit tango na tuhle hudbu bylo utrpením, na Onderovi to také bylo dost vidět, pomohli si poněkud cimrmanovsky výplněmi až vycpávkami, ale to bych jim snad ani nezalíval, zato toho kdo tam nacpal tuhle muziku bych zastřelil.
Anička slowfox slušný, technicky zase ne bez chyb ale nerušily, hezký příběh, nápaditý. Zato jive- z mé strany absolutní nadšení. Ne že by to bylo dokonalé, ale přesně takhle by měl podle mě výkon v téhle soutěži vypadat. Ohromní nasazení, radost, nadšení, tanec místy na hranici improvizace, super choreografie, prostě nádhera při které jsem se ohromě bavil, shlédnul jsem ji už 3x a ještě párkrát si ji dám. To je totiž přesně ono, snaha o naprostou dokonalost hrozně svazuje a soutěžící jí stejně nejsou schopni docílit, myslím , že určitá rezignace na preciznost ve prospěch nadšení a živelnosti je tu na místě. A s bimbající hlavičkou ať jde Chlopčík do pr…e :)
Ještě na závěr moje pořadí :
1. Anička – jive
2-3. Anička – slowfox + Táňa paso
4. Táňa tango
5. Imrich tango
6. Imrich paso

46
Mik
Reagovat

Po zkouknutí tiskovek a dalšího videomateriálu z webu musím zpětně konstatovat, že nejnepříjemněji ze všech účinkujících působil Pavel Řezníček, kam se na něj Onder hrabe. Bohužel to jako herec ani nijak nekamufloval:-) Není tedy divu, že vypadnul tak brzy, byť měl souběžně na ČT docela zajímavou roli v seriálu, která mu mohla přihrávat hlasy.

47
Jana
Reagovat

aha, Imrichovi uz je 58, to bych ani netipovala…

bezik – amen :-)

48
Dana
Reagovat

ad 23 – Na tiskovce říkal Michal, že mají připravený Freestyle a jestli to vyjde, že to bude pecka. Tak to jsem teda zvědavá!!

49
Jana
Reagovat

jo, to ja taky :-) pamatuju si, ze jsem predminule rikala, ze si tim Hrisnakem dost usnadnili praci :-)

50
cedarin
Reagovat

36 – vedení v latině obtížné není, jen je zatraceně jiné. Vede se třeba i náklonem partnerova těla. Trénuje se to tak, že se pár nedrží ani za jednu ruku a partnerka „zrcadlí“ pohyb partnerova těla. Dále se jedná o vedení jednou rukou, kdy partner dává impulzy. Kombinace obojího pak vede k požadovanému výsledku. Hodně tedy zjednodušeně řečeno. Podmínkou je, že partnerka má vlastní osu, na partnerovi „nevisí“ a nepoužívá ho jako kotvu, na kterou se zavěsí, kdykoliv se vychýlí.

51
cedarin
Reagovat

A ještě k průhlednosti šátku. Není podstatné, jak moc bylo přes šátek vidět. zda vůbec nebo trochu ano. A že trochu ano, to potvrdila i Táňa.
Zcela jiný rozměr nastává ovšem při točkách. při krocích snížená viditelnost téměř nemusí hrát roli, ale v točkách se ze snížené viditelnosti stává poměrně značná handicap. Neschopnost koncentrace na jeden pevný bod je sakra znát a pak je úplně jedno, jestli je vidět trochu nebo málo.
když to nechce někdo uznat, tak to prostě neuzná, i kdyby to zkoušel a sám si při tom namlel ústa.

52
Jana
Reagovat

50 – ja to psala ze sveho pohledu, prece jen pri tom standardu, kdyz partner vede hlavne panvi, tak ten pohyb nohou si z toho odvodim lepe nez pri latine z vedeni rukou :-)

53
cedarin
Reagovat

52 – jasný, v pohodě :-))

54
bezík
Reagovat

Tak jak to vidíte v sobotu ? Vyhraje ta krásná nebo ta chytrá ? :)

55
cedarin
Reagovat

Doufám že ta, co umí tancovat!

56
bezík
Reagovat

Tak to vyhrajou obě dvě :)

57
Monika
Reagovat

Zadnou krasnou ani chytrou tam nevidim:-)))

58
bezík
Reagovat

57 – Já jo ! :) Ale třeba je to jen mojí bujnou fantazií, co já vím :D

Přidat komentář