Panáček v reality show

Solitary 3.0 (8.část)

10. Březen 2009 | napsal(a): | reality show: Solitary

Minulý díl Solitary 3.0 jsme opustili zrovna v té nejnapínavější chvíli, kdy se mělo rozhodnout, jestli se do finále dostane RobRob anebo blondýnka Katie. Oba už měli za sebou přes tři hodiny ležení na nepohodlném lůžku ze sítě z provazů, z niž se po vypršení časového limitu odstraňovalo postupně jedno lano za druhým.

Nakonec zbylo jen poslední lano a zadání bylo jednoduché, udržet se na něm co nejdéle, protože teď už žádný časový limit nebude, experiment potrvá tak dlouho, až jeden z nich vysílením spadne. Příjemné to rozhodně nebylo, RobRob na svém těle nenašel jediné místo, které by ho nebolelo od tlaku provazu. Po 38 minutách ale z lana sklouzla jako první Katie, protože se už nemohla ani pořádně nadechnout. O pouhých 55 sekund později ji následoval i RobRob, ale k jeho velké radosti se od VAL dozvěděl, že postoupil do finále, kde si to rozdá s číslem 7 (Andrewem). Stalo se tak přesně to, co oba předpovídali v úplně první epizodě, že se právě oni dva setkají ve finále.

Ještě před ním si ale mohli dopřát doplňkovou soutěž, jejíž vítěz mohl svého soupeře hendikepovat ve finálovém experimentu. V rámci tohoto úkolu si oba na krk nasadili desku s bludištěm, z boku do něj vstrčili kulatou žvýkačku a naklánením desky pak měli kuličku provést bludištěm do středu desky až do jejich pusy. Celkem tak měli dopravit 5 kuliček a po několika pokusech už jim to šlo tak dobře, že by to zvládli i poslepu. Že by? Poslední šestou kuličku měli bludištěm provést se zavázanýma očima, pouze podle sluchu. Jen o pár sekund dříve se to povedlo jako prvnímu Andrewovi.

V posledních minutách před finálovým experimentem dostali oba soutěžící ještě možnost vzkázat něco svému soupeři, tak se oba vzájemně popichovali a hecovali. Pořádně namotivováni vidinou výhry 50.000 dolarů a za doprovodu gladiátorské hudby oba vstoupili do arény, ale když viděli, co je tam čekalo, mysleli si, že si snad VAL dělá pr…, tedy srandu.

Uprostřed místnosti stály dva vysoké elektrické sloupky, každý z nich měl na třech místech odkryté vodivé desky. Naštěstí se nejednalo o léčbu elektrošokem, hráčům nehrozil žádný úraz elektrickým proudem. Sloupků se měli dotýkat jen dvěma krátkými tyčkami propojenými vodivým drátem, aby se sepnul elektrický okruh a oba sloupky svítily. Jakmile by hráč povolil upažené ruce a tyčky by se přestaly dotýkat sloupků, znamenal by to konec jeho šancí na výhrů. Jako hendikep si RobRob musel vyzkoušet předkolo a vydržet sám 4 minuty s těžkými řetezy omotanými kolem zápěstí.

Pak už začali hrát oba finalisté současně, VAL jim vždy oznámila, jestli se mají v daném kole dotýkat dolních, prostředních nebo horních desek na sloupcích, a kolik minut bude kolo trvat. Zpočátku si mohli oba hráči zajistit o pár minut kratší limit oproti soupeři, pokud správně odpověděli na hádanku na obrazovce (např.že zkratka „9 P in S“ znamená „devět cel je v Solitary“ nebo „8 S to an O“ znamená „osm stran tvoří osmihran“). Jenže hádanky brzo došly a zůstávaly jen dlouhé minuty s upaženými rukami. Po několika kolech si oba hráči stěžovali na bolest svalů a děkovali za každou sebekratší přestávku mezi jednotlivými koly, kdy si mohli odpočinout.

Poslední kolo už ale nemělo žádné časové omezení a mělo trvat tak dlouho, až to jeden z nich vzdá. Po několikaminutovém zápolení s bolestí a vysílením jako první rezignoval RobRob a ač si na začátku slíbil, že to nikdy neudělá, musel stisknout červené tlačítko a odejít z finálového souboje s prázdnou. Jako obvykle VAL neoznámila Andrewovi, že hra už skončila, a nechala ho dál se trápit až do bodu, kdy to i on nevydržel a stisknul červené tlačítko. Ještě než mu VAL řekla, jak dopadnul, nechala ho vyluštit úplně poslední hádanku „7=W of S 3.0″ (číslo 7 je vítězem Solitary 3.0). Netrvalo mu dlouho, aby to rozluštil, ale přesto nemohl uvěřit tomu, že se právě zapsal do historie jako další vítěz Solitary a odnese si šek na 50.000 dolarů.

VAL uznala, že má opravdu pozoruhodnou výdrž, když přečkal všechny její experimenty, proto mu jen oznámila, že ho z cely nepropustí a bude ho jako zvláštní exemplář studovat tak dlouho, než začne Solitary 4.0.

Už aby to bylo.

(potažením myši přes zakrytý text objevíte jméno vítěze a poraženého)

videa ke stažení

– Všechny epizody ke stažení

související články

Solitary 3.0 (7.část)
Solitary 3.0 (6.část)
Solitary 3.0 (5.část)
Solitary 3.0 (4.část)
Solitary 3.0 (3.část)
Solitary 3.0 (2.část)
Solitary 3.0 (1.část)
Solitary 2.0: Jak se žije na samotce

Solitary

Diskuze k článku

Počet komentářů: 3
1
Ondra
Reagovat

dopadlo to jak to dopadlo. vyhrál opravdu ten nejlepší a nejsilnější, i když to nebyl muj favorit ?(/

2
Pavel
Reagovat

Trochu zklamání:( Fandil jsem RobRobovi. Ale co už. Takže Solitary 4.0 jo? Hmm, už se těším. Doufám že to bude co nejdřív. Tato reality show mně nadchla natolik, že si stahuju i předešlé dvě řady. Jinak musím poděkovat TK za suprové rekapy, které nám tady celou dobu přinášel. Dobrá práce!!!

3
Pattrick
Reagovat

Vyhrál ten lepší a moc hezkej ukol i po grafické stránce :) jak tam ty jiskry sršely

Přidat komentář