Panáček v reality show

Solitary 3.0 (3.část)

4. Únor 2009 | napsal(a): | reality show: Solitary

Dalším pokusným králíkem, který nevydržel drsné experimenty v reality show Solitary 3.0, byla Jennifer, která neunesla bolest 14 kolíčků přicvaknutých na kůži a dobrovolně ze hry odstoupila. Ostatní o tom ale vůbec netušili a na pokyny počítače VAL si připínali další a další kolíčky.

Dokázali si tak překvapivě přicvaknout všech 40 kolíčků a stále se odmítali vzdát. Proto jim VAL připravila dalších 8 kolíčků, které si měli připnout postupně na ušní lalůčky, obočí, ušní boltce, mezi oči a na spodní ret. Pro dva hráče už tohle bylo moc a úkol vzdali, naštěstí se hned od VAL dozvěděli, že nebyli první, kdo to ukončil, takže zůstávají dál ve hře. Zbývající soutěžící stále bojovali s bolestí (teda až na číslo 9, Jasona, kterému masochistické praktiky nejsou cizí). VAL byla překvapená takovouto houževnatostí, tak je raději zbavila trápení a experiment ukončila. Soutěžící si začali rychle sundávat kolíčky, což neměli dělat. Jakmile se jim krev začala po dvou hodinách hrnout do kapilár na poraněných místech, nastala teprve pekelná bolest, která se vůbec nedala srovnat s ničím, co kdy zažili.

Na oslavu úspěšného dokončení experimentu pozvala VAL všechny soutěžící na oblíbenou chlastací hru beer pong, kdy se měli pingpongovými míčky strefit do 16 pohárků a pak obsah vypít (jednalo se ale jen o nealkoholický root beer). Podle toho, jak kdo nejrychleji vypil všech 16 pohárků, se stanovilo pořadí. Jeden po druhém od nejhoršího umístění si pak mohli vybírat z očíslovaných cen, které dala VAL do tomboly. Každý další hráč v pořadí si mohl buď vzít neznámý dárek z tomboly anebo „ukrást“ dárek, který už dostal někdo před ním. Zpočátku byly dárky příjemné (koblihy, sýrový koláč, víno a sýry, extra hodina spánku navíc), některé už méně (ztráta 1 hodiny spánku, trest 30 minut sezení na cyklistickém sedle-to ale mohli věnovat libovolnému protihráči). Protože beer pong vyhrál Andrew (číslo 7), mohl si jako poslední vybrat kterýkoliv z předchozích dárků anebo si ponechat ten, který na něj zbyl: 5 pastiček na myši. Samozřejmě tento dárek s radostí přenechal číslu 4 (RobRobovi) a vzal si od něj hodinu spánku navíc. K čemu by mu přece byly pastičky na myši?

Na začátku dalšího úkolu už ale svého rozhodnutí litoval. Cílem totiž bylo na stole nastražit 70 pastiček na myši, za každých 10 připravených pastiček pak mohli přistoupit k dalšímu stolu a bez pomocí rukou se prokousat velkým kusem sýra k ukryté kostce s písmenkem a ze sedmi písmen (A,D,E,E,G,N,R) sestavit správné heslo. Tím, že číslo 4 (RobRob) dostal jako dárek 5 pastiček, měl v tomto úkolu časový náskok. Pastičky ale bylo třeba na stůl pokládat opatrně, aby se náhodou nesklaply, protože v tom okamžiku vyskočily do vzduchu, dopadly na sousední a tím spustily řetezovou reakci, po níž se všechny dosud nastražené pasti také deaktivovaly a mohlo se začít zase znova.

V kusech sýru bylo ale jen 6 písmenek, to sedmé se skrývalo na dně mísy s hustým tekutým sýrem, do nějž museli soutěžící ponořit celý obličejm¨, aby kostku vytáhli. Oříškem ale bylo přijít na správné heslo, než totiž mohli zkusit hádat, museli všech 70 pastí nejdříve deaktivovat. Pokud ale VAL nahlásili špatné heslo, museli začít zase znova nastavovat pastičky. To bylo ale trochu nefér, protože z těchto písmenek se dalo sestavit třeba slovo GRENADE (granát) nebo ENRAGED (rozzuřený), ale štáb jako správnou odpověď uznával jen ANGERED (rozhněvaný). Jako první na něj příšel RobRob (číslo 4) a získal tak imunitu pro příští experiment.

Protože VAL mimo jiné zajímalo, jestli už u „hostů“ v jejím vězení propuknul Stockholmský syndrom a zamilovali si svého věznitele, dala jim za úkol křídou na tabuli 500 krát napsat větu „Miluji VAL“. Soutěžící z toho po předchozích úkolech nebyli moc nadšeni, ale protože odměnou byla hodina spánku navíc, dali se rychle do psaní.

Spíš než hodina spánku by se jim ale hodila ta imunita, protože další vyřazovací experiment patřil k těm nejzákeřnějším, které se v určité podobě objevovaly i v předchozích ročnících. V rámci tohoto experimentu si soutěžící na nos nasadili dýchací masky a postupně dýchali výpary z několika testovacích vzorků, mezi nimiž kromě výtažku z křenu nechyběly takové delikátní „vůně“ jako zkažené ryby, shnilé ústřice, žluklé žrádlo pro kočky anebo kravské vnitřnosti. Ikdyž se některým soutěžícím z tohoto zápachu málem zvedal žaludek, nikdo úkol nevzdal. Proto VAL přistoupila k fázi číslo 2 a rozdala jim skleničky, protože nyní měli ty samé testovací vzorky na ex vypít. Jako první to byl panák s výtažkem křenu. Témeř všichny skleničku v časovém limitu vypili, až na číslo 5 (Maureen), která tak dostala trestné kolo a měla za úkol vypít rovnou dvě skleničky.

Ostatní soutěžící mezitím museli ve svých celách čekat. Jenže zatímco si VAL povídala s Maureen, číslu 2 (Ceonovi) bylo po tomto panáku špatně od žaludku a bez váhání stisknul červené tlačítko. Tím připravil štábu složitou situaci, protože by normálně okamžitě ve hře skončil. Jenže soutěž byla v tu chvíli už pozastavena a čekalo se, jestli Maureen úspěšně dokončí svůj trestný úkol. Pokud by nezvládla vypít obě trestné skleničky, byla by vyřazena ona a ne Ceon. Maureen se tedy chopila skleničky a…
Pokračování příště.

videa ke stažení

– Všechny epizody ke stažení

související články

Solitary 3.0 (2.část)
Solitary 3.0 (1.část)
Solitary 2.0: Jak se žije na samotce

Solitary

Diskuze k článku

Počet komentářů: 8
1
fb
Reagovat

Ty pasticky byly super, jak jim to tam hopsalo :) Jiank ty testovaci vzorky, no potez koste, to bych teda fakt nedal.

2
Zack
Reagovat

Chtěl bych se zeptat TK, z jakého důvodu vypadl Verne z Big Brothera Celebrity. A také co bylo tak užasného na vítězce a celkově jak channel4 hodnotí tuto verzi, i co se týče sledovaností.
Na Celebrity verzi s Shilpou to nesahalo ani po kotníky, ne?

3
TK
Reagovat

Zack:
Myslím, že finále letošního Celebrity Big Brother bylo šokem nejen pro mě. Angličtí bookmakeři tipovali na jednoznačného vítěze Verne Troyera a on nakonec od diváků dostal tak málo hlasů, že ve finálovém večeru skončil na čtvrtém místě. Já sám jsem to přál spíš Terrymu (skončil na 2.místě), protože bez odmlouvání plnil všechny úkoly, bral to s humorem a celý pobyt si vyloženě užíval. Ale určitě jsem nevěřil vlastním očím, že to vyhrála Ulrika.

Co se týče sledovanosti, úvod sledovalo 6,4 mil.diváků, další díly už v průměru 3 milióny. Předchozí ročník v roce 2007 měl extrémně vysokou sledovanost (přes 8 miliónů) až teprve po tom rasistickém skandálu.

Channel4 může být spokojeno snad jen s tím, že se neopakoval žádný skandál, který by měl mezinárodní dohru. Ale diváci už o tento formát zdá se ztrácejí zájem. Neoficiálně se hovoří o tom, že letní Big Brother 10 bude úplně poslední.

4
Zack
Reagovat

TK: Díky za info ;)

5
Pavlína
Reagovat

Ahoj, když si stáhnu z rapidu solitary a přepálím to na DVD půjde mi to pak přehrát i v DVD přehrávači? Jinak tato reality show mě baví čím dál víc. Díky za skvělé články…

6
Pavel
Reagovat

Kolik to bude mít prosím epizod?

7
TK
Reagovat

Předpokládám, že jako v minulých letech to bude 8 epizod plus Reunion.

8
Pattrick
Reagovat

Jinak na titulky.com jsou titulky k prvním třem dílou solitary .. :) takže směle do toho, stojí to za to

Přidat komentář