Panáček v reality show

Solitary 3.0 (6.část)

24. Únor 2009 | napsal(a): | reality show: Solitary

Už se mohlo zdát, že se snad štábu reality show Solitary 3.0 nepodaří vymyslet žádný drastický úkol, který by soutěžící číslo 9 (Jason) nezvládl levou zadní a ještě se při něm masochisticky nebavil. Jenže pak stačil zdánlivě jednoduchý experiment, v němž se měli hráči plazit po kolenou přes překážkovou dráhu, a to už bylo na obrovitého Jasona moc náročné. O tom, že hru dobrovolně opustil, ovšem zbývající dva účastníci experimentu netušili.

Po hodně dlouhé přestávce (kdy se čekalo, jestli přece jen Jason trestná kola nesplní) se tak odpočatí RobRob (číslo 4) a Andrew (číslo 7) mohli opět pustit do závodění. VAL zpočátku postupně zvyšovala počet koleček v daném časovém intervalu, pak se ale rozhodla změnšit počet koleček a zkrátit interval na 1 minutu. Tohle rychlé tempo už RobRob nestíhal a po několika udělených trestných kolech musel i on kapitulovat a udělat to, co slíbil, že nikdy neudělá: stlačit červené tlačítko. Naštěstí se záhy dozvěděl, že nebyl první a soutěž před ním opustil někdo jiný.

Ve hře tak zůstali už jen čtyři hráči (Katie, RobRob, Andrewa a Karrie) a na oslavu na jednoho z nich čekalo slavnostní jídlo dle jeho přání, ostatní se museli smířit s obvyklou nechutnou výživovou tyčinkou. O tom, kdo si bude hodovat, rozhodl turnaj v úplně obyčejné hře Kámen, nůžky, papír. Bez velkých problémů všechny rozstřely vyhrál RobRob a poručil si tak pořádný šťavnatý steak s vajíčky, palačinky a sklenici mléka.

Na startu dalšího pokusu objevili soutěžící ve svých celách rozházená bílá trička s natisknutým logem počítače VAL. Zadání úkolu bylo jednoduché, kdo si jako první na sebe navlékne všech 48 triček, vyhraje imunitu pro další vyřazovací experiment a zajistí si tak účast ve finálové trojici. Ihned po zaznění signálu se číslo 8 (Karrie) pustila do oblékání triček, jak jí přišla pod ruku, a získala si tak slušný náskok. Ostatní si totiž nejdříve trička roztřídili podle velikostí. To vůbec nebyl špatný nápad, protože lepší bylo začít oblékat nejdříve menší velikosti. Svůj omyl poznala Karrie ve chvíli, kdy si přes vrstvy XXL triček nemohla přetáhnout S tričko, protože ji hned začalo škrtit a musela úkol přerušit. Také RobRob to musel vzdát, když mu pod vrstvou oblečení bylo takové horko, že málem omdlel. V tomto úkolu zvítězila Katie a zajistila si tak cennou imunitu.

Přesto se mohla dobrovolně zúčastnit úkolu, který měl být přípravnou fází na vyřazovací experiment. Stačilo se nazpamět naučit pomocná slova pro zbrusu novou VALbecedu, kde každé písmeno abecedy mělo nový význam (např. H jako Halucinace, S jako schizofrenie, V jako VAL). Slovíčka se objevovala na televizní obrazovce v ďábelsky rychlém tempu, navíc je doprovázel nepříjemný stroboskopický efekt, takže zapamatování si slovíček nebylo zrovna snadné.

Pro samotný vyřazovací experiment byla do každé cely namontovaná svislá skleněná deska. Pokaždé, když si VAL vybrala jedno písmeno z abecedy, měli hráči fixou na sklo napsat odpovídající slovíčko- ovšem zrcadlově obrácené (aby se při pohledu z druhé strany skla objevilo napsané správně). Hráči si tak důkladně prověřili svou paměť, správný pravopis a navíc si museli uvědomit, jak psát zrcadlově. Povolené byly pouze dvě chyby, poté musel hráč přitisknout na sklo svůj obličej a zůstat tak v těsném kontaktu až do konce experimentu. Už po pouhých čtyřech slovíčkách na pravopis dojeli Andrew i Karrie, kdežto RobRob ze sebe suveréně sypal jedno slovíčko za druhým a dokázal tak zrcadlově napsat všechna slova VALbecedy. To sice bylo obdivuhodné, ale i na něj čekalo přitisknutí obličeje na sklo (pouze se tak stalo asi o půl hodiny po jeho soupeřích). Aby to bylo ještě složitější, nařídila VAL hráčům, že se kromě libovolné části obličeje musí skla dotýkat i jejich jazyk. Pokud by ucukli, znamenal by to jejich konec a museli by stisknout červené tlačítko. Po dlouhých dvou hodinách bolest v čelistích nevydržel hráč číslo 8 (Karrie). Do finále se tak už nepodívá.

Pokračování příště.

videa ke stažení

– Všechny epizody ke stažení

související články

Solitary 3.0 (5.část)
Solitary 3.0 (4.část)
Solitary 3.0 (3.část)
Solitary 3.0 (2.část)
Solitary 3.0 (1.část)
Solitary 2.0: Jak se žije na samotce

Solitary

Diskuze k článku

Počet komentářů: 11
1
fb
Reagovat

Fandim cislu 3 :)

2
Pattrick
Reagovat

Já také trojce, po tom co vypadl ten kdo vypadl .. :( byla to škoda, ale, myslím, že vyhraje někdo z kluků

3
Frankie
Reagovat

Škoda čísla 8 :/.. teď už mi tam opravdu zbývá jen ta 3 :)
Cela číslo 4 je mi nesympatická.. No uvidíme, jak to dopadne

4
Pattrick
Reagovat

Tak mě je jedno, kdo to vyhraje ale více bych to přál 3 .. :)

5
RadstaR
Reagovat

Taky fandim cislu 3. Je z nich asi nejmensi posuk :)

6
Pavel
Reagovat

fandím číslu 4:))

7
Peťka
Reagovat

Ahoj, chci se zeptat na pár věci.. Kolik je v přepočtu na Kč výhra? Kolik dní celkem jsou soutěžící v této hře a jestli se chystá Solitary 4.0. Taky jaká je sledovanost. díky mockrát

Peťka

8
TK
Reagovat

Peťka:
Výhra je 50.000 dolarů, takže zhruba 1,1 miliónu Kč.
Jak dlouho skutečně trvá natáčení, je výrobní tajemství, které producenti nechtějí prozradit, ikdybyste je mučili :-) Odhadem by to mohlo být tak 14 dní, ale záleží na tom, jak rychle úkoly následovaly po sobě.

O Solitary 4.0 ještě není rozhodnuto, castingy zatím nebyly vyhlášeny. Ale je to docela pravděpodobné, protože sledovanost prvního dílu přinesl stanici Fox Reality rekordní číslo od jejího startu v roce 2005, dívalo se na něj 330.000 lidí, což je 3x víc než u Solitary 2.0. To se sice nemusí zdát hodně, ale Fox Reality je placená kabelová televize, takže daleko víc lidí sleduje Solitary např. na Hulu.

9
Ondra
Reagovat

3×07

10
Frankie
Reagovat

Už se nemůžu dočkat finále. Ukázky z toho závěrečnýho úkolu jsou hodně zajímavý, to opravdu nebude sranda! :)
Btw. Kdo si myslíte, že na laně vydrží déle

11
Ondra
Reagovat

menší spoiler :-D koukl jsem jen na závěr 7 episody, doufaje že prozradí, kdo vypadne a jaká zbyde dvojička, ale sakra práce… to se dozvíme až ve finálovém díle.

:( oba dva jsou mí favorité :( škoda že jeden musí z kola ven

Přidat komentář