Panáček v reality show

Solitary 3.0 (2.část)

28. Leden 2009 | napsal(a): | reality show: Solitary

Na konci minulého dílu Solitary 3.0 jsme se rozloučili s „vězněm číslo 6“, který nevydržel experiment, v němž měli soutěžící sedět na nepohodlných sedačkách. O tom, že někdo ve hře dávno skončil, ale ostatní neměli ani tušení, a proto vytrvale seděli dál na svých místech, až do doby, kdy byla bolest skutečně tak nesnesitelná, že je přinutila stisknout červené tlačítko oznamující dobrovolné ukončení úkolu.

Postupně tak odpadávali další a k velké radosti se teprve pak od počítače VAL dozvěděli, že nebyli první, kdo skončil. Zůstali jen dva vytrvalci, kteří se trápili skoro 90 minut, než jim VAL oznámila, že je čas na další kolo. V něm ale mělo sedátko podobu několika špičatých ostruh a soutěžící nevěřili vlastním očím, jak mají na něčem takovém sedět, aniž by si ublížili. Naštěstí se hned ukázalo, že si VAL dělala jen legraci, experiment byl u konce.

Po téměř 40 hodinách bez spánku VAL soutěžícím konečně umožnila trochu si odpočinout a ze stěny cely vysunula pohodlnou postel. Moc dlouhého vyspávání jim ale nedopřála, už po 30 minutách je opět probudila a nařídila jim, aby se svlékli do spodního prádla a odevzdali své šaty. Jejich oblečení ale nešlo do čistírny, dostal je jiný soutěžící v sousední cele, nez ohledu na to, jestli to byly ženské nebo pánské šaty. Tato výměna ale nebyla jen pro pobavení, VAL každému oznámila, čí šaty dostal, protože se jim tato informace mohla hodit pro následující úkol.

V něm dostali k dispozici 8 různých závaží, na nichž byla nadepsána hmotnost každého z nich. Tato závaží měli na stole správně přiřadit k pořadovému číslu daného soutěžícího. Nutno připomenout, že soutěžící se před začátkem nikdy neviděli, nemohli tedy tušit, jakou má kdo postavu a kolik váží. V prvním díle jim VAL pouze prozradila jejich povolání a nějakou speciální informaci. Podle konfekční velikosti svého soupeře mohli mít aspoň přibližnou představu (ale to bylo jednoduché hlavně u čísla 9,Jasona, který vážil 150 kg a drobounké číslo 5, Maureen, která měla pouhých 49kg).

Na základě těchto kusých informací tedy měli správně seřadit 8 závaží, VAL jim ale nikdy neřekla, která závaží mají správně, vždy bylo potřeba všechna závaží vrátit zpět na zem a začít znova. Při této důkladné rozcvičce už to hráčům po chvíli nemyslelo a stěžovali si, že to je neřešitelný úkol. VAL jim na to jen škodolibě odpověděla, že existuje 40.000 kombinací, které mohou vyzkoušet (ikdyž ve skutečnosti těch kombinací bylo „jen“ 5.040, protože bezpečně znali svoji vlastní váhu). Po dlouhých minutách se nad nimi slitovala a prozradila jim alespoň, kolik závaží mají umístěných správně (neřekla ovšem která). Někomu tato informace moc nepomohla, ale dva hráči se pomocí vylučovací metody postupně dostávali ke správnému řešení. Jako první jej nalezl Ceon (číslo 2) a získal tak imunitu v dalším vyřazovacím experimentu.

Jenže než na tento experiment přišla řada, štáb něchal soutěžící záměrně dlouhé hodiny čekat, kdy jim nicnedělání začalo pomalu lézt na mozek. Aby se docela nezbláznili, dostali další úkol: ve velké míse plné rýže měli pouze za pomocí hůlek najít jedno jediné zrnko, které bylo zbarvené do oranžova. Nejrychleji se to opět podařilo číslu 2 (Ceonovi), který za odměnu dostal konečně teplé jídlo, kuřecí kousky s rýží.

Na ostatní čekala jen tradiční odporná výživová tyčinka a k tomu ještě vyřazovací experiment. Jakmile ve své cele našli figurínu, která měla po celém těle za kůži zacvakané kolíčky, nevěštilo to nic příjemného. Úkolem bylo na pokyn VAL postupně zacvaknout 40 kolíčků na svém těle na stejné místo, kde je měla figurína. Pořadí jednotlivých kolíčků ale bylo čistě na nich. Vítěz imunity, číslo 2 (Ceon), se experimentu neúčastnil a navíc mohl hendikepovat libovolného protihráče 2 kolíčky navíc. Vybral si číslo 9 (Jasona) a určil i místo na těle, kam si měl kolíčky připnout: na bradavky. Jasonovi to ale překvapivě ani moc nevadilo.

Jako první bolest nevydržela soutěžící číslo 1 (modelka Jennifer), stiskla červené tlačítko a tím taky pro ni hra skončila. Ostatní ovšem pokračovali dále. Jak dlouho to vydrželi největší odvážlivci? Pokračování příště.

videa ke stažení

– Všechny epizody ke stažení

související články

Solitary 3.0 (1.část)
Solitary 2.0: Jak se žije na samotce

Solitary

Diskuze k článku

Počet komentářů: 31
1
Pattrick
Reagovat

Používají moc pěknou hudbu .. :) Už se těším na další ukol

2
ja
Reagovat

Jen tak nahodou, odkazy na druhou radu by nebyly znova? Snad ani 1 link co je v mistech kde jsou prvni 2 dily 3 rady – nejde :(

3
avell
Reagovat

taky bych měl velký zájem o druhou řadu.. ale absolutně nejsou na netu ke stažení a to jsem hledal asi dvě hodiny.. :(
Maximálně se na ně můžu podívat na http://www.hulu.com, ale to bych musel bejt v USA, protože oblafnout IP adresu se mi nepodařilo :)

Reagovat

Proč to video nefunguje?

Jinak díky za články o téhle RS …

5
Frankie
Reagovat

Jakto, že tahle reality show není absolutně nikde ke stažení ? Jsem naprosto zoufalý :(
Jste jedinej web na netu, kterej sem dava linky ke stazeni a za to jsem vam moc vdecny !!!

Ta druhá serie už obnovit asi nepujde, coz ? :)

6
Onrda
Reagovat

http://www.demonoid.com/files/details/1772886/?show_files=1&page=1&ref=1232834583

torrent – nevim ale jak rychle to pojede, podle toho co se na strance pise, tak to moc lidi nesdili :(

7
e
Reagovat

Full episode – 3. serie – prvni a druhy dil ke shlednuti i zde:
http://tv.blinkx.com/show/solitary/I2xyXmY52_o2oRVp
Ale treti dil kde nic tu nic… Taky zacinam byt zoufala, protoze to fakt stoji zato… Kdybyste nekdo o necem dalsim vedel, napiste… jinak jdu zkusit ten torrent.

8
Frankie
Reagovat

Už jsem to našel :) dokonce na rapidu.. Tahle věc se mi začíná líbit čím dál tím víc !!! 3.díl fakt stojí za to, už nemůžu dočkat 4. :) Děsně napínavý

9
fx
Reagovat

Bezva :) A mohl bys napsat odkaz? Přes rapid by se to vážně hodilo ;)

10
fb
Reagovat

Jo ty odkazy na rapid by se mi taky hodily, kdyz uz reknes ze najdes, rovnou se podel :)

11
Frankie
Reagovat

tak tady je http://tvfreeload.com/Download/TV_Shows/Solitary_V30.html
registrace velmi kratka a hned vas to pusti na prehled dilu s linkama na stazeni :) Enjoy

12
fb
Reagovat

Aha, asi sme se nepochopili, mylsim ze tu jde o druhou radu … ale neva, to forum vypada dobre. :)

13
Ondra
Reagovat

jsem to zapomněl napsat do minulého příspěvku, ten torrent je 2. serie, aby nevzniklo nedorozumění, jako u Frankieho :-)

14
TK
Reagovat

Upozornil jsem na vadné linky na rapid. Tak prý se to brzo pokusí znovu uploadnout a přidají i 1.řadu.

15
Frankie
Reagovat

Já jsem myslel 3. řadu. omlouvám se za nedorozumění :)

Jestli obnovíte ty linky na 2. serii a pridate 1. tak budu mit letos prvni Vanoce :D

Jsem napjatý :)

16
fx
Reagovat

Frankie: Díky Ti moc :))

17
fx
Reagovat

Tak jsem právě dokoukal třetí epizodu a musím říct, že je to čím dál větší mazec.. Občas mě vážně překvapuje, co jsou lidi ochotní udělat kvůli penězům.. ;)

18
Ondra
Reagovat

No, mi prave nepripada, ze vsichni tam jsou kvuli penezum. Mnoho z nich si chce dokázat co vsechno jsou oni sami schopni dokázat – jasne prachy jsou taky jeden z duvodu, ale ne jediny, dle meho

19
fx
Reagovat

No, částečně věřím, že si chtějí něco dokázat ale myslím, že kdyby v tom nefigurovaly ty peníze, tak se nejspíš něčeho podobného účastnit nebudou ;) Přece jen je to dobrá motivace.. V podstatě nemám ani na mysli jen Solitary ale všechny reality show ;) Baví mě to sledovat ale občas si říkám kam až ty lidi budou ochotni zajít.. Pomalu si začínám myslet, že se jednoho dne dočkáme opravdového Running mana.. ;)

Reagovat

fx: šak v japonsku už je Running man. Sice ne o život, ale na stejném principu. A mám pocit, že byl i v americe, ne?

21
Frankie
Reagovat

Tak mě napadlo.. jako velkýho fanouška týhle RS.. že bych k ní vytvořil CZ titulky. :)
Byl by zájem ? nebo to sledujou jen zdatní angličtináři :)

Reagovat

Frankie, určitě by zájem byl :)

23
TK
Reagovat

Ondra a fx:
Co se týče finanční výhry 50.000 dolarů, tak ta mi připadá tedy hodně malá. V jiných daleko trapnějších reality show si soutěžící bez práce vydělají 250.000, v Big Brother dokonce 500.000. Survivor je sice taktická hra, kde jen ten nejmazanější získá 1 milión, ale trosečníci určitě tolik netrpí, jako tihle zavření v Solitary. Za tohle by zasloužili o hodně víc. Některým soutěžícím ale skutečně nejde jen o tu výhru, chtějí zjistit své meze, aby je to posílilo do dalšího života. Skutečně zde bojují jen sami se sebou, se svou vlastní vůlí. nemají žádnou zpětnou kontrolu, kdo už úkol vzdal (jako v Survivoru), takže se trápí často zbytečně, protože neví, jestli už je ten správný čas úkol ukončit.

Já bych do toho nešel určitě. Ale fandím hlavně RobRobovi, který se na soutěž připravoval už půl roku dopředu, ve vlastním domě si postavil repliku cely ze Solitary a trénoval všechny úkoly, které byly v prvních dvou řadách. Nedivím se, že si ho štáb na castingu vybral, tomu se říká oddanost. Kdyby se třeba takhle připravovali soutěžící v Survivorovi. Když už vím, že mě vybrali, tak přece budu doma pečlivě trénovat rozdělávání ohně křesadlem a ne se pak ztrapňovat na kmenové radě, že ani po 30 dnech na ostrově neumím rozdělat oheň!

24
TK
Reagovat

Nick Flyer:
Ano, to byl Chase, který byl ale tak děsně nudný, že jsem ho po druhém dílu přestal sledovat.

Frankie:
Tak to přeji hodně štěstí s překládáním těch dvousmyslných vtípků VAL.

25
Frankie
Reagovat

TK: nečekej, že dvojsmysl vystihnu.. Bude to základní velice volný překlad :)
Snad pomůže těm, co nerozumí vůbec a rádi to viděli :)

26
Frankie
Reagovat

Takže titulky k prvnímu dílu jsou hotové. Dal jsem ke komentářům pod odkaz na stažení prvního dílu a budu je taky dávat na http://www.titulky.com
Jedná se o moje první vytvořené titulkya tak prosím o shovívavost. Je to místy velice volný překlad, ale snad pomůže :)
Na dalších dílech se pracuje :)

27
TK
Reagovat

Dobrá práce, Frankie.
Menší nepřesnosti v části vzájemného představování soutěžících a na závěr by to chtělo celý soubor prohnat automatickou kontrolou pravopisu, ale jinak RESPECT!

28
Frankie
Reagovat

TK: to je jasný, ale vůbec jsem měl co dělat s tim programem.. teď už se budu jenom zlepšovat :) Doufám..

29
Frankie
Reagovat

Tak a mám hotový titulky k 2. dílu :

http://rapidshare.com/files/194820528/Solitary_s03e02.srt

ENJOY :)

30
Zack
Reagovat

Frankie, jsi machr;) Házej to na titulky.com raději ať víme kolik lidí to stahuje a sleduje;)

31
Frankie
Reagovat

Zack: Jojo, hazim to tam taky :)
Třetí díl mam hotovej tak ze 60%

Přidat komentář