Panáček v reality show

Solitary 3.0 (4.část)

10. Únor 2009 | napsal(a): | reality show: Solitary

Předchozí díl drsné reality show Solitary 3.0 skončil právě v tom nejnapínavějším okamžiku, kdy nebylo jasné, jestli vypadne soutěžící číslo 2 (Ceon) anebo číslo 5 (Maureen). Na Maureen čekalo trestné kolo, v němž měla v časovém limitu vypít skleničky s koncentrátem z křenu. Téměř v posledních sekundách to ale zvládla, a tím tak rozhodla, že hru opustil velký favorit na vítězství, Ceon.

Maureen ani ostatní soutěžící ale o tomto vývoji netušili, takže se pokračovalo další rundou, v níž měli vypít skleničku chutnající po kravských vnitřnostech. Také s tímto odporným nápojem měla Maureen problémy a opět dostala trestné kolo. Tentokrát se ale rozhodla, že to už stačí a stiskla červené tlačítko. Byla přesvědčena, že někdo už to musel vzdát před ní a bylo by tedy zbytečné plýtvat síly na polykání dalších nechutností. Jak se vzápětí od počítače VAL dozvěděla, tato taktika byla správná, protože už skutečně někdo ve hře skončil. A štáb už nechtěl dále trápit ani další hráče a oznámil jim konec experimentu.

Ovšem to neznamenalo, že by je čekal nějaký zasloužený odpočinek. Místo toho se mohli pustit do dalšího pokusu. V něm měli po celém obvodu své cely nalepeno 192 malinkatých písmenek, která tvořila jedno dlouhé souvětí. Chyběly v ní ovšem mezery a interpunkce a soutěžící měli za úkol najít správný začátek věty, naučit se ji nazpaměť a odrecitovat. A aby se při tom moc nenachodili, po celou dobu se museli pohybovat pouze v kolečkovém křesle. Najít začátek souvětí sice nemuselo být tak těžké, protože štáb postavil kolečková křesla tak, aby to měli soutěžící přímo před očima. Jenže to nikoho z nich nenapadlo… Jako první celé souvětí bez chyby odrecitoval číslo 9 (Jason) a získal tak cennou imunitu pro vyřazovací experiment.

Další úkol byl víceméně pro zpestření, štáb si chtěl jen vyzkoušet, jestli jsou soutěžící už tak zmanipulovaní, že na slovo udělají cokoliv, aniž by se zajímali, jestli je to součást hry. Každý dostal do své cely židli a měl se na ni posadit. To bylo vše, další 2 hodiny nepřišly vůbec žádné instrukce. Jediná, kdo ze židle vyskočila, byla číslo 3 (Katie), když zahlédla v rohu „obrovského pavouka“ (byl to malý pavouček, kterého kameramani málem ani nestačili zaostřit). Strach z pavouků ale udělal své. Štáb toho využil a oznámil Katie, že to je zamýšlený úkol, aby překonala svou arachnofobii. Katie se skutečně přemohla a po velkém úsilí se pavoučka zbavila.

Během svého pobytu v Solitary už soutěžící několikrát bojovali o odměnu v podobě extra hodiny spánku navíc, takže si dobře uvědomovali, jak je pro ně odpočinek důležitý. A nyní mohli také ukázat, na kolik si spánek cení. VAL totiž každému rozdala kupóny, které se daly vyměnit za 8 hodin spánku anebo použít jako platidlo v nadcházející aukci. Kdo v dražbě přihodil nejvíce, přišel sice o pár hodin spánku, ale mohl se těšit na pochoutky jako hamburger s hranolky, sýrovou pizzu, burrito nebo zmrzlinu. Vydražit se ale dala také možnost potrestat někoho jiného posezením na bowlingové kouli, připnutím 10 kolíčků na tělo nebo hedikepováním ve vyřazovacím experimentu. Poslední položkou v aukci bylo právo odcizit již vydraženou věc jinému protivníkovi. Toto právo si koupil číslo 9 (Jason) a okamžitě odebral číslu 5 (Maureen) možnost hendikepu, vzápětí ji udělil trest posezení na bowlingové kouli a ještě ji přidělil hendikep. Očividně se ti dva nemají moc rádi.

Ti šťastnější si mezitím pochutnávali na vyhraných jídlech, kdyby ovšem věděli, jaký vyřazovací experiment je čeká, asi by se tolik nenacpávali. Cílem totiž bylo v jednotlivých kolech sníst co nejvíce předložených sladkostí (čokoládových kuliček, koblížků, sušenek a lékořicových tyčinek). Kdo dokázal v časovém limitu spořádat nejvíce sladkostí, mohl přeskočit jedno kolo. Ten, kdo byl nejhorší, musel absolvovat trestné kolo. Už od začátku se s tímto úkolem trápila drobná Maureen (číslo 5) a v trestných kolech musela vypít větší a větší sklenice mléka. Zatímco ostatní hráči by kvantum sladkého nejraději zapili právě mlíkem, Maureen prozradila, že mlíko nesnáší už od dětství. To byl také důvod, proč po několika trestných kolech její tělo důrazně zaprotestovalo a Maureen musela rezignovaně stisknout červené tlačítko. Její pobyt v Solitary tak definitivně skončil.

Pokračování příště.

videa ke stažení

– Všechny epizody ke stažení

související články

Solitary 3.0 (3.část)
Solitary 3.0 (2.část)
Solitary 3.0 (1.část)
Solitary 2.0: Jak se žije na samotce

Solitary

Diskuze k článku

Počet komentářů: 15
1
Frankie
Reagovat

O jééé, a zrovna Maureen mi byla hodně sympatická :/

2
fb
Reagovat

Nejvetsi kolik je Jason :) A nebo ten Rob na 4, to je taky dobrej cvok.

3
Pattrick
Reagovat

Jinak na titulky.com jsou titulky k této sérii .. :-) tak se tam mrkněte .. A Maureen mi také byla sympatická, ale líbí se mi i ta černoška :)

4
Frankie
Reagovat

Jj, Jason je dobrej.. a to to s nim na začátku nevypadalo moc dobře :)

5
TK
Reagovat

Pro Jasona není problém žádné fyzické mučeníčko. Ale jakmile bude zase nějaký úkol na logiku, tak je v koncích.
RobRob to Win!

6
Ondra
Reagovat

Mám zmatek ve jménech, raději zůstanu u jejich nových identit. Takže ten týpek v 9tce je super. a pak fandím tomu, co zkoušel žít v tom již doma… :-) tito sou fajn, ale na 3ku se aspoň fajně dívá :-D, takže ať tam je co nejdýl :-D

7
RadstaR
Reagovat

Parada, konecne titulky.

8
Frankie
Reagovat

No už mi z těch titulků pěkně hrabe.. je to pěkně časově náročný :)
Ale zatim mě to baví, takže si nestěžuju :)

9
Ondra
Reagovat

jenom menší offtopic: poslední dobou – vlastně od té doby co používám google chrome – mám problémy tady s panáčkem, že při prvním najetí sránky se mi objeví pouze prázdná stránka, a až podruhé najedu na tuto stránku se mi objeví obsah. u každé stránky, která je na tomto webu. nevíte někdo čím to je? – jedině asi prohlížečem. dá se to nějak napravit? O:-)

Reagovat

Ondra, to není problém prohlížeče, to je na straně serveru, špatně nastavené cachování … snažím se u poskytovatele webhostingu sjednat nápravu, neb on to nastavil :)

11
Pavel
Reagovat

To je škoda, Maureen byla fajn.

12
RadstaR
Reagovat

Diky moc za ty titulky, protoze diky nim si tuhle show muzu uzit taky a nejsem jen odkazanej na psanej text.

13
Pavel
Reagovat

Tan tlustý, tuším číslo 9 se mi čím dál více hnusý!

14
Ondra
Reagovat

3×05 –

15
Frankie
Reagovat

A je to tady.. začala škola tim pádem víc povinností, takže s titulkama to teď bude trochu váznout..
Snad je do novýho dílu stihnu udělat :)

Přidat komentář