Panáček v reality show

Zombie v domě Velkého Bratra

27. Říjen 2008 | napsal(a): | reality show: Big Brother

Dnes večer začíná na britské Channel 4 televizní hororová minisérie Dead Set, která poběží celý tento týden až do Halloweenu. Zápletka bude vcelku jednoduchá, ve Velké Británii se rozšíří blíže nespeceifikovaná virová nákaza, která promění všechny obyvatele na krvelačné zombie. Přežije pouze malá skupinka lidí, soutěžící v právě vysílané reality show Big Brother, kteří jsou izolováni od zbytku světa a netuší, co se děje venku. Jenže pak přijde den pravidelného vyřazování, zámky na vstupních dveřích se odemknou a začne boj o přežití.

Skutečně se nejedná o nijak původní nápad (už jsme ho viděli např. v klasice Úsvit mrtvých nebo 28 dní poté), liší se pouze tím, že si tentokrát scénaristé všímají osudu lidí, kteří už několik týdnů žijí v naprosté izolaci, bez informací zvenčí a zpočátku si nejsou jisti, jestli tato situace není jen další z „vtipů“ televizního štábu. Celý seriál se odehrává v kulisách, které byly postaveny přesně podle domu britského Big Brother, některé davové scény se natáčely dokonce se skutečnými diváky v průběhu přímého přenosu z letošního Big Brother 9, v seriálu si epizodní role zahrají někteří slavní soutěžící z minulých ročníků a nesmí chybět ani moderátorka Davina McCall, která se v roli krvežíznivé zombie opravdu vyřádila (viz přiložené foto).

Upoutávka na Dead Set

Další upoutávka

Big Brother

Diskuze k článku

Počet komentářů: 9
1
Eva
Reagovat

wow, zajimave, doufam ze ty zombiky v tom dome nepozabijeji, budete sem davat nejake odkazy s videama jak to probiha? celkem by me to zajimalo:)

2
TK
Reagovat

Videa z tohoto hraného seriálu jsou a doufám ještě budou přibývat na oficiálních web stránkách.

3
Azzy
Reagovat

tak to video bylo dost drsne …

„Is this Davina .. ?“

4
jary
Reagovat

To by mohlo být koukatelný i pro hororového fanouška,nejen fandy reality show

5
was
Reagovat

Vždycky jsem říkal, že má Prima ten barák po Vyvolených použít podobným způsobem. Sehnat pár zajímavých scénářů na téma uzavřeného domu a této soutěže (vražda apod.) a zužitkovat to ještě nějakou povídkovou miniserií. Myslím, že by to bylo zajímavé a že i v ČR jsou lidé schopni to napsat a natočit. Bohužel jsme se nedočkali…

6
Zack
Reagovat

Na Slovensku tu vilu po VyVolených používá Jojka jako nahrávací studio pro seriál MafStory. To se vždy využije. A myslím že Nova to taky k něčemu využívá.

7
Zack
Reagovat

Našel jsem anglické titulky:
http://www.tvsubtitles.net/tvshow-353-1.html

8
TK
Reagovat

Wow! Tak po shlédnutí všech 5 dílů na jeden zátah musím říct, že to byl docela slušný horror. Některé scény byly fakt brutální, takže počítám, že Channel 4 dostane od OFCOMu (britská obdoba Rady pro rozhlasové a televizní vysílání) pěkně mastnou pokutu.

9
evilmind
Reagovat

ostatne v jedne epizode o Ofcomu uz sami mluvi :-)

Přidat komentář