Panáček v reality show

StarDance 2012 (15.12.) V boji o finále uvidíme novinku

15. Prosinec 2012 | napsal(a): | reality show: StarDance

SD5-7-01
Předposlední večer letošního klání v zábavné show StarDance bude zřejmě napínavý. Tři zbývající páry čeká dotančit co ještě netančili. Uvidíme tango Kateřiny Baďurové a Davida Švehlíka a slowfox Martina Procházky. Jenže to není všechno, každému páru zbývá ještě jedna taneční „disciplína“ s kterou se nepopral a ta bude opepřena další letošní novinkou. Rumba a jive se bude tančit v rámci „tance na poslední chvíli“ –tzn na hudbu, kterou páry předem neznají a uslyší ji až v průběhu přenosu. Kdo zůstane na štítě?

V první části večera nás čeká souboj tradiční a určitě se můžeme těšit na kvalitní výkony. Potom ale bude boj o postup do finále určitě mnohem složitější a otevřenější. Poslední latinskoamerický tanec se páry totiž musí učit tzv. na slepo, bez konkrétního hudebního doprovodu. Na jakou hudbu budou před kamerami tančit se dozvědí až v průběhu večera a na přizpůsobení choreografie a její naučení dostanou jen 20 minut. Vzhledem k tomu, že v tomto režimu se musí poprat s rumbou a jive, tak je nečeká nic lehkého.

Rumbu bude tančit Kateřina Baďurová + Jan Onder a David Švehlík + Simona Švrčková

Jive zatančí Martin Procházka + Tereza Bufková

Čeká nás tedy porovnání nejen tanečního umu, ale i schopnosti se rychle přizpůsobit, sladit a pamatovat, kdy kterou figuru a kroky použít. Bude to těžká zkouška i pro profesionální tančníky, neboť se ukáže jak kdo je dobrý choreograf a jak se umí vyrovnat s možnostmi partnera. Ještě těžší to bude pro tančící hvězdy. Držme jim palce

okkvp

Před lety jsem propadla prvním VéVéčkám a potkala také panáčka. Dobrá Reality show není zábava pro tupce a tenhle web je toho důkazem. Mám ráda humor, chytré lidi, nesnáším faleš a otravné trolly. Ráda jsem tu psala, ale 640 000 slov myslím stačí. Goodbye Panáček!

StarDance

Diskuze k článku

Počet komentářů: 34
1
Jana
Reagovat

Dneska by mohl vypadnout Martin Procházka.

2
orchis
Reagovat

Po minulém týdnu už se netroufnu tipovat, kdo dnes vypadne :-) Bára ještě „nepřebolela“.

Ne, že by mně někdo z těch 3 (6) tam neseděl, ale každého jednoho tam bych dnes vyměnila za Báru s Václavem.

3
popelka
Reagovat

Také už si netroufám tipovat, měla jsem za to, že Bára bude ve finále, ale nestane se. I když Martin překvapuje díl od dílu, ale dnes asi vypadne, fandím Kateřině.

5
Anta
Reagovat

Tereza Bufková má zajímavé šaty :)

6
orchis
Reagovat

Teda mohl by mi někdo, kdo tancování rozumí vice než já, říct, jestli opravdu je Švehlík o tolik horší než Procházka? Já je dnes viděla spíš nastejno (a tedy jako že se oba od začátku hodně zlepšili). Ale proč Švehlíka tak kritizují a Procházku chválí?

7
orchis
Reagovat

Ta úvodní část s tou přeměnou barev byla kouzelná, ale jinak jsem čekala víc. Zejména na tu hudbu.

8
Anta
Reagovat

Teda proč z toho Davida dělají hrbáče ! :)

9
orchis
Reagovat

Anta: Viď? :-) Já jsem si říkala, že u tanga vypadá tak krásně rovně :-)

10
orchis
Reagovat

Krásná rumba, ale zdály se mi Katky nohy trochu pomalejší? Možná v porovnání s rychlostí nohou Martina Procházky :-)

11
Anta
Reagovat

9 orchis – no nese si to jak kříž na zádech :)

12
Anta
Reagovat

Katka měla rumbu krásnou !!! :) Co Révai furt má ? lobuje za Procházku ? :-)

13
orchis
Reagovat

Teoreticky se může stát, že všechny tři páry budou mít po součtu stejný počet bodů (pak by vypadl jeden z mužů). Ale s velkou pravděpodobností vypadne David.

14
Jana
Reagovat

pokud by vsechny pary mely stejne, vypadne Katka s Honzou…

15
orchis
Reagovat

Ale může se taky stát, že při shodě hlasů vypadne i Katka.

16
orchis
Reagovat

14: Máš pravdu, převažují hlasy diváků

17
Anta
Reagovat

Tak alespoň že ta Katka prošla ! :)
David byl dneska ale lepší než Martin a byl vlastně lepší i minule.

18
Jana
Reagovat

ach jo, „prala“ jsem to Prochazkovi…

19
Monika
Reagovat

Toto neni soutez protoze v prave soutezi urci odborna porota podle svych zkusenosti kdo tam ma co delat a kdo ne a pokud jako minule vypadnou ti kteri jsou nejlepsi a zustanou tam ti ktery tam vubec nemaji co delat a kteri meli uz davno vypadnout tak to neni normalni a Prochazka tam tancuje nejhur ze vsech mel vypadnout jako 1

20
cedarin
Reagovat

8 Anta zdravím :)

Já to chápu, proč dělají z Davida hrbáče, protože on opravdu hrbatý je a je to vidět hlavně ve standardu, kde oproti němu má Procházka výborné držení.
Procházkův standard je opravdu velmi dobrý.
Kritika Kateřiny mi přišla oprávněná. Ten pár (i když ho extra nemusím) je na tom rozhodně tanečně nejlépe a k tanci patří výraz a v tom poněkud zaostávají. Jejich tanec je velmi technický, a je v porovnání se zbytkem jaksi studený. Chlopčík měl naprostou pravdu, co se týká práce kyčlí Kateřiny. Je to škoda, protože jinak to bylo velmi dobré a práce jejích rukou je excelentní.
Chybí mi Bára s Vaškem.

21
Anta
Reagovat

20 cedarin – zdravím :) mě toho chybí ! :)))

Tak já vím, že David nemá úplně správný postoj, ale ono to vyznělo jako by měl přinejmenším hrb prostě druhý Jean Marais :)
A ano, Katčiny ruce byly krásné ladné…

22
orchis
Reagovat

No, ale hrb dnes u tanga nebyl, na tom trvám :-)

cedarin: ano, to je asi to, co mi u páru Katka a Jan chybí. Víc emocí. V tomto ohledu byl v minulém ročníku pár Onder – Batulková víc sladěný. Teď je tam jen ta dokonalá technika. A jenom o tom tanec není. To ale neznamená, že by neměli vyhrát, i když můj vítěz je tuto řadu někdo jiný.

23
orchis
Reagovat

Jo a ještě si myslím, že v začátcích (tedy v začátcích s Katkou) dělal Jan Onder ty choereografie nápaditější, veselejší, zábavnější, vtipnější. Teď už staví jen technicky dokonalé choreografie. Vtip se někde vytratil.

24
cedarin
Reagovat

21 Anta

když ono je to dost vidět a on si chudák ještě naběhl, když o tom mluvil

25
cedarin
Reagovat

22 orchis

shodneme se asi na všem, ale ten hrb byl i u tanga, menší, ale byl. David má prostě kulatá záda a je to vidět, bohužel pro něj. To je jako když má tanečnice velmi krátký krk, jsou to pak zdánlivé detaily, které rozhodují.

Ale naprosto se shodneme ohledně Katky a Jendy. On ty choreografie opravdu dělá výborné, to se mu musí nechat. Ale teď jedou moc na jistotu a řekl bych, že si tím porotu úplně nenaklonili. Je to show jako každá jiná. Tanec tam je, ale přes něj jde o příběh. Proto třeba Vydra v prvním ročníku byl ve finále, pokud se nepletu, Smitzer vypadl třetí. Oba měli výrazné a výborné tanečnice, což jim pomohlo, ale jinak to byla bída a utrpení, i když pokroky tam byly. A to má právě divák rád, ten viditelný a hmatatelný příběh.

26
Anta
Reagovat

24 cedarin – no trochu si naběhl :)
U tanga jsem to zaznamenala snad jenom jednou.

27
cedarin
Reagovat

26 Anta – no to si naběhl, protože o to víc o tom mluvili. Já si teda nemůžu pomoct, ale já to u něj vidím celou dobu.
Možná je to tím, že jsem s eněkolik let díval na soutěžní páry a to srovnání je pak takové jaké je Přiznávám, jsem asi deformovanej :)))

28
Anta
Reagovat

27 cedarin – to už je oční paměťová stopa :-D

Zpočátku jsem to u něj taky tak měla, byl tam, ale je pravda, že teď po několika týdnech už je vidět nějaké zlepšení, tedy i v tom postoji, dává si pozor, ale jako profi tančník ho nebude mít nikdy.

29
cedarin
Reagovat

28 Anta – zlepšení tam je, to je jasné. A zlepšení se cení :))

30
Anta
Reagovat

29 cedarin – myslíš ? :-))))
Já mám někdy pocit, že nestačí ani 120 % :( :-)

31
cedarin
Reagovat

30 Anta :))))
ty děláš u nás v práci, že 120% nestačí a 12 hodin denně je naprostý standard? Někde už na to přišli, že všechno nejde na 100%, ale tato novinka k nám ještě nedorazila :D:D:D

32
Anta
Reagovat

31 cedarin
A nebo ty děláš u nás ? :-)
To není kec, tohle to vážně prohlásil náš šéf „nejvyšší“, ale koukám, že tato novinka se nepříjemně rozrůstá i do jiných sfér a manažeři nám bohapustě narušují matematické, fyzikální, fyzické i psychické hranice :)

33
cedarin
Reagovat

32 Anta – jo jo, to šéfové prohlašují rádi. Oni někteří vůbec mají perly. Jako třeba to, že všichni musí být nad národním průměrem, ta je taky dobrá :-))))

34
Anta
Reagovat

33 cedarin – jsem nevěděla, že vám vypráví i vtipy ? Asi pro lepší zvládnutí těch 120 % ne ? :-)

Přidat komentář