Panáček v reality show

Amazing Race: All-Stars (3. díl)

5. Březen 2007 | napsal(a): | reality show: Amazing Race

Amazing Race: All-StarsJako první se z jihochilské pouště do více než tři kilometry vzdáleného kostelíka v městečku San Pedro de Atacama mohli vypravit Rob s Amber. Náskok na druhého Oswalda s Dannym byl více než hodinový, přesto pro ně bylo rychlé získání nápovědy, která je posléze nasměrovala do Puerto Montt, podstatné. Pro zvětšení obrázku klikněte!Rob s Amber šli na další krok – zabookování letenek – chytře. Narozdíl od zbytku týmů si je objednali z cestovní kanceláře, takže mohli usínat s bezstarostným pocitem, že přistanou před první hodinou odpolední. Stejným letem také cestovali Uchenna a Joyce, Eric s Danielle a Joe s Billem, na ostatní týmy zbyl let s přestupem v hlavním městě – Santiago de Chile.

V další schránce kousek od oceánu se ukrýval Roadblock – úkol, na jehož splnění může pracovat pouze jediný člen týmu. Pro zvětšení obrázku klikněte!Tentokrát musel z dřevěné kádě přenést 80 platýzů o několik set metrů dál. Počínal-li si správně, objevila se mu na dně lokace další nápovědy. Panickou hrůzu z úkolu měla Danielle, která místo chytání mezi rybami pobíhala a panicky křičela. Ačkoliv se na místě plnění úkolu sešly skoro všechny týmy, byli to právě Uchenna s Joyce, kteří mohli jako první pokračovat v závodu směrem k jezeru La Maquina u města Petrohué.Pro zvětšení obrázku klikněte! Joe s Billem pochybyli, když si špatně opsali lokací další nápovědy, takže blouděním ztratili několik desítek cenných minut.

U jezera čekal na soutěžící Detour, ve němž si mohli vybrat ze dvou úkolů. Vertical Limit byl ve znamení slaňování 120metrové skály, kdežto River Wild tvořil čtyřkilometrový sjezd divoké řeky na raftu.

Divokou řeku sjeli nejdříve Rob s Amber a mohli se okamžitě vypravit k Playa Petrohué, neboť právě na tamější pláži se nachází pitstop této etapy závodu.Pro zvětšení obrázku klikněte! Ti se do cíle dopravili i potřetí nejrychleji ze všech a získali tak nejen výhodnou pozici při startu další etapy, ale i domácí tělocvičnu. Boj o druhé místo se odehrával mezi Uchennou a Joycem, Ericou s Daniellem a misskama, které měly technické problémy s autem.Pro zvětšení obrázku klikněte! Nemilá událost zastihla na divoké řece Teri s Ianem, když nezvládli řízení a překlopili se do studené řeky. V té době doráželi na podložku vyznačující pitstop Dustin s Kandice – Phil však pro ně měl smutnou zprávu; někde po cestě si zapomněly vyzvednout jednu z nápověd, takže se teď pro ní musí urychleně vrátit. Naštěstí veděly, kam zamířit, takže je toto zaváhání nestálo žádnou pozici.
Pro zvětšení obrázku klikněte!
Posledními týmy v závodu byli Charla s Mirnou, Joe s Billem a David s Mary – všechny se shodou okolností setkali na místě Detour. Do cíle jako první z této trojice dorazil Joe s Billem, o chvíli později Charla s Mirnou, která po několikaminutovém zběsilém poletování našla klíče od auta. Posledním týmem této etapy a dalšími vyloučenými se tak stali David s Mary – jejich venkovská povaha bude nejednomu divákovi chybět.

Fakta z třetího dílu

Trasa: Valley of The Dead, Chile -> Petrohué, Chile
Roadblock: Ten, který se rozhodl úkol plnit, musel z obří kádě přenést o několik set metrů dál 80 platýzů. Jak ryby ubývaly, objevovala se postupně na dně nápověda s lokací další nápovědy.
Detour: Vertical Limit: Oba členové týmu měli za úkol slanit 120metrovou skálu. Na vrcholku čekala na oba soutěžící polovina nápovědy.
Wild River: Soutěžící se museli pro další nápovědu doplavit na raftu po divoké řece. Délka trasy byla něco málo přes čtyři kilomentry.

Konečné pořadí týmů

1. Rob & Amber (za první místo získali domácí tělocvičnu)
2. Uchenna & Joyce
3. Eric & Danielle
4. Dustin & Kandice
5. Oswald & Danny
6. Teri & Ian
7. Joe & Bill
8. Charla & Mirna
x. David & Mary (vyloučeni ze závodu)
x. Kevin & Drew
x. John Vito & Jill

Rekapitulace předchozích dílů

  • Amazing Race: All-Stars (2. díl)
  • Amazing Race: All-Stars (1. díl)
  • Profily soutěžících
  • Petr

    Půl hodiny jsem přemýšlel, co sem napsat a pak jsem si uvědomil, že na Panáčka píšu tak zřídka, že je to celkem jedno.

    Amazing Race

    Diskuze k článku

    Počet komentářů: 0
    U tohoto článku zatím není ani jeden komentář.

    K tomuto článku nelze přidávat komentáře. Díky za pochopení!