Panáček v reality show

Hell’s Kitchen – vyvolení kuchaři

15. Červen 2006 | napsal(a): | reality show: Pekelná Kuchyně / Hell's Kitchen

V pondělí v americké televizi FOX začala už druhá řada reality show Hell’s Kitchen, v níž mezi sebou soupeří dvanáct kuchařů o lukrativní post šéfa exkluzivní restaurace v Las Vegas. Ale nečekejte nějakou selanku jako „Prima vařečka“, tady se hraje docela tvrdě, soutěžící si při plnění úkolů sáhnou až na dno svých fyzických a psychických sil. Pro výhru si projdou skutečným peklem.


Hlavní postavou této show je populární šéfkuchař z Velké Británie Gordon Ramsay, který soutěžícím zadává všechny úkoly a je taky jediným, kdo rozhoduje o postupném vyřazování uchazečů. Nutno dodat, že tady nesoutěží nějací začátečníci, ale většinou profesionální kuchaři, kteří vaří celý svůj život. Gordon si z toho ale nic nedělá a dává jim pořádnou čočku. Jeho kritika je přímo smrtelná („Kde jsi se učila vařit, vždyť to vypadá jako dětské zvratky“), na soutěžící řve a nešetří ani sprostými slovy (někdy musí televizní technici vypípávat celá jeho souvětí). Koneckonců se o tom můžete přesvědčit ve videu na konci článku.

Soutěžící jsou po celou dobu pod neustálým dohledem kamer, a to i v okamžicích jejich odpočinku v ubikacích umístěných hned vedle kuchyní. Celá show se totiž odehrává v komplexu skutečné restaurace Hell’s Kitchen v centru Los Angeles. Restaurace se navečer otevírá pro veřejnost a hosté se mohou do vývoje soutěže zapojit. Hodnotí kvalitu uvařeného jídla a spokojenost s obsluhou, mohou poklábosit s hráči i Gordonem. Díky prosklené stěně mohou navíc sledovat veškeré dění v kuchyni.

Dvanáct soutěžících je rozděleno do dvou týmů, na muže a ženy. Každý tým se stará o část zákazníků a snaží se co nejlépe splnit jejich přání. Po zavírací době pak Gordon jejich výkon vyhodnotí a označí vítězný tým. Poražený tým ze svého středu nominuje dva členy na vyřazení a opět Gordon rozhodne, kdo musí soutěž okamžitě opustit.

Tahle reality show je opravdové „maso“. V některých momentech je trochu podobná principu BARu, který se už blíží na naše obrazovky. Tak snad někdy v budoucnu uvidíme i tuto kulinářskou verzi. Šikovných kuchařů u nás máme přece dost…

videa ke stažení

– Hell’s Kitchen – úvodní sekvence (9 MB Rapidshare)
Návod na stahování z Rapidshare

Pekelná Kuchyně / Hell's Kitchen

Diskuze k článku

Počet komentářů: 12
Reagovat

Ani nevím proč mě napadlo, že v ČR by mohla mít úspěch variace s kuchaři z menz a závodních jídelen :)

2
Trillian
Reagovat

proboha, to by neměl nikdo šanci, by hmed první den vyházel všechny :o)

3
Toony
Reagovat

„hezky“ tenhle článek vykradli na atlasu
http://magazin.atlas.cz/celebrity/75001.aspx

4
TK
Reagovat

Alespoň, že na Atlasu uvedli jako zdroj náš server.

5
Anonymní
Reagovat

Info pro Vás : Gordon Ramsay otevírá v létě restauraci v ČR. Nekecám.

6
Carlos
Reagovat

No a u tohodle magora budu za dva mesice pracovat…..

7
CYA
Reagovat

na Carlose,kde to bude?….

8
Valda
Reagovat

Ahoj všichni,

nevíte někdo,kde se tato restaurace otvírá? Měl by to být listopad.

Předem díky za info :o)

9
William
Reagovat

Posílám odkaz
Mezinárodně proslulý šéfkuchař Gordon Ramsay, držitel více Michelin hvězd než kterýkoliv jiný šéfkuchař v Británii, známý svým výbušným temperamentem, nevybíravým slovníkem, perfekcionismem a velkým smyslem pro detail, majitel oblíbeného řetězce restaurací v Londýně a jinde po světě, bude letos v listopadu otevírat svou první restauraci Maze rovněž u nás, v novém 5* hotelu Hilton Prague Old Town.
Gordon Ramsay navrhl vlastní kolekci stolního nádobí, skla a hrnců pro světově známého výrobce Royal Doulton, jenž na našem trhu zastupuje firma Stonebridge. Jelikož Gordon je opravdu velký detailista, tak se můžete těšit na vskutku krásné, elegantní, ale praktické nádobí v té nejvyšší kvalitě.

10
vnls
Reagovat

1.11.2007 v byvale Renaissanci (ul. Celnice)

11
tom
Reagovat

Neviete kde by som stiahol video od Gordon Ramsay Hells kitchen ale v cestine. Diky

12
Emily
Reagovat

a nemá on uz nahodou jednu u nas?

Přidat komentář