Panáček v reality show

Survivor CZSK 2 (1–2): Ne, nepoučili se

26. Leden 2023 | napsal(a): | reality show: Survivor Česko & Slovensko

survivor 2 1
Drsnější, náročnější, lepší? Ne. Nový Survivor je prostě pořád stejný. Možná se změnilo obsazení, turecké nesmysly ale zůstávají.

20 soutěžících už je v Dominikánské republice, kde finálová sestava stráví 80 dní. Zatím to vypadá, že jeden tým se přijel rekreovat, u druhého snad bude snaha hrát. Každopádně se opět zdá, že Survivor většina ostrovanů prakticky nezdá. Hlavně netaktizovat, že.

Jak tedy vypadla první díl? Modrý kmen Rebelů přijede na ostrov lodí, červený kmen Hrdinů vrtulníkem. Následuje první týmovka o nástroje, potraviny a oheň. Vyrovnaný souboj zabije výběr závěrečného plavce. Protože je přeci logické dát pomalého plavce na finálový sprint. Dobrou zprávou je, že vítězové dostanou křesadlo a ne sirky.

Pak se oba kmeny vydaly na své ostrovy. Protože je letošní řada drsnější, tak nedostali rovnou podlahu, ale jen prkna a desky. A huňaté deky. A termosky. A kdo ví, co ještě. A to nejhorší na konec. Soutěž o odměnu (brambory). Hádejte. Ano, dvojice a hra na 5 vítězných bodů. Zatím se neházelo na cíl, byla jen skládačka. Ale to se nebojme, házení si ještě užijeme.

Následuje hádka o to, jak brambory uvařit a je konec. Nesmí ovšem chybět upoutávka, ve které nám tvůrci nezapomenou ukázat, že příště bude opět tématem brambora (kterou někdo někomu sní) a také odhalení, koho čeká kmenovka.

Lukša

Mladý psavec, kterého to z komentářů vyneslo až na autorský post. Z reality show toho sleduji opravdu hodně, mezi mé nejoblíbenější se ale jednoznačně řadí Got Talent a The Amazing Race.

Survivor Česko & Slovensko

Diskuze k článku

Počet komentářů: 24
1
Jakub
Reagovat

Už jsem to psal na jiných forech , Češi prostě neumí (a přijde mi , že snad ani nechtějí ) hrát Survivor .. přijeli na rekreaci zdarma , ještě chybí Škopková a basa lahváčů na pláži (a hlavně neplavat doprostředka )
I přes ty turecké vejmysle , by solidní cast byl schopný udělat fajn sezonu .. jen začít opravdu hrát , hledat imunitu , taktizovat , lámat srdce apod ..
Jenomže u nás to je skvadra sportovců – tedy já osobně měním jméno této show na ČeskoSlovensko hledá fitness trenéra – Ostrov Edišn .. takhle se casting opravdu nedělá ..evidentně to dělali ti samí znudění producenti , co dělají třeba Love Island ..a vůbec je to netankuje.

2
Prochor
Reagovat

To, že v průběhu hry mají přijít noví soutěžící je úplné fiasko tohoto formátu. Doufám, že přijdou dokonale odpočinutí a najezení.

3
Pattrick
Reagovat

Hrozná bída toto.. nemám ani sílu na to dál koukat, už teď to přetáčím a pravděpodobně to ani nedokoukám.

4
Lukša
Reagovat

Tak jo, je to pořád stejně špatné, ale oni to ještě trumfnou vkládáním čerstvých hráčů, o které se bude handlovat. Super…

5
Peter
Reagovat

Viete niekto kde sa to dá pozrieť online okrem voyo bez platenia? dik

6
Prochor
Reagovat

@Lukša: Mně to připomíná tu britskou RS „Trosečníci v ráji“. Tam se vždy dva kmeny přetahovaly o nově příchozího. Ten pobyl polovinu času u každého kmene a pak se rozhodl ke komu bude patřit. Takže když to byl třeba kluk, tak holky ve kmeni byly zaúkolavané aby ho zblbly:-) a.t.d.

7
Kami
Reagovat

Ach jo, ti lidi nemaj zadny strategicky pud.
Bacha trosku spoiler, zaplatila jsem si VOYO, ale nebudu psat o vypadnutych.


Ctyrka novych soutezicich se odebere na tajnacku vybrat si dva burgery nebo napovedu k imunite. Jedni zvoli to, druzi ono.
A pak prijdou do tabora a vyprdelej vsechno tak jak bylo. Chape to nekdo?
Uplne vidim, jak americani by rekli, ze byla soutez o burgery a ty donesli. Info, jaci dva
lide budou mit pravdepodobne imunitu by si nechali pro sebe – je to dobra informace a paka pri slouceni kmenu.
No a o tech, kteri do tabora prinesli imunitu a vsem to rekli.. tak to uz jsem sla fakt do kolen.

Na soutezi pri nastupu o rozhodovani verejne mluvil Ondra. Doufam, ze to bylo proto, ze to obe dvojice verejne rekli. Nebo by je potopil? Proc mam pocit, ze by o tomo Jeff nikdy nemluvil?!

8
Pattrick
Reagovat

@Kami: Přesně, tohle byl neskutečnej bizár od začátku jak popisuješ i do konce s Ondrou, taky jsem si říkal, že doufám, že to bylo tím, že teda štáb řekl Ondrovi, zeptej se na to, stejně to ty trubky v táboře řekli.

Dalo se vymyslet takových možných lží, že třeba tam byla soutěž a my ji prohráli a proto nic neneseme!

9
zeppelin
Reagovat

Já jsem teprve viděl první dva díly, sleduju na Nově (respektive v archívu Skylinku). Je to stejný formát jako naposledy, který mně nepasuje. Jinak pište co chcete, akorát jak psala Kami, neprozraďte vypadnuvšiho.

10
Prochor
Reagovat

@Kami: Kristián všechno vykecal 4 lidem ale vrchol je jeho kámoška, která prohlásila, že všechno nechává na něm:-)) To jsou fakt hráči na baterky. Pořád věřím, že se objeví někdo jako Vladimír z minulé řady.

11
Kami
Reagovat

@Prochor: Ja taky, snad se to vyvrbi. Hlavne vubec nikoho z nich neznam, nevim vubec co od nich cekat. Jen Baru jsem kdesi videla v podcastu..

12
Peter
Reagovat

Posledná kmeňová rada bola proste epická! Presne takto má vyzerať Survivor!Asi najlepšia rada za tieto 2 série. Aj keď z môjho pohľadu sa v nej ocitol môj obľúbenejší tím a dvaja obľúbení hráči z neho. O to, to bolo práve napínavejšie a emotívne. V konečnom dôsledku si tím uškodil a vyhodil silného hráča do súťaži, ktorý nosil body. Ešte si asi budú búchať hlavu o stehnu, čo urobili ak znova prehrajú, no bola to dobrá podívaná!

13
Peter
Reagovat

Ďalšie skvelá kmeňová rada, ktorá mala grády. Normálne som šokovaný cz-sk kvalitou tohto formátu, ktorá sa začína podobať tej zahraničnej. Oproti prvej série je ta sociálna hra oveľa zaujímavejšia a aj celkový casting je lepší. Pre show, by možno bolo zaujímavejšie ak by duel vyhral práve vypadnutý hráč, no v celku mi bolo jedno, kto z daného kmeňa vypadne. Celkom mi je divný vzťah Pítra a Martina z Love islandu. Akoby sa tí dvaja absolútne nepoznali.

14
Peter
Reagovat

Tohtoročný Survivor je dovolím si povedať najlepší v celej česko aj slovenskej histórií týchto súťaži. Neskutočne napínavý a stále sa tam niečo deje. Sociálna hra je skvelá, kasting úžasný, je to celé pútavé, súťaže sú omnoho lepšie a kratšie ako tomu bolo pred rokom. No a posledná časť s premiešaním kmeňov neskutočná. Tie pohľady po tom, čo im Ondrej oznámil na kmeňovej rade výmenu ďalšieho člena tesne pred hlasovaním bola pastvou pre oči. Reakcia Žanety na nezaplatenie. Som zvedavý ako zamieša hru nájdená skrytá imunita u Rebelov. Pítr ju u Hrdinov skoro prepasol. Škoda že v dueli vypadol ten, kto vypadol, nakoľko, ak by sa vrátil späť, mohol by rozpútať v tíme s novými členmi ktorí prišli od Rebelov do Hrdinov zaujímavú hru, no to už žiaľ neuvidíme.

15
bobina
Reagovat

@Peter: Lépe bych to nenapsala. Čekala jsem zklamání a jsem mile překvapená. Je to i castem. Hodně různorodé povahy, hodně „hráčů“. Líbí se mi i střih. Jsou i negativa, ale nebudu je rozebírat, protože jsem spokojená.

16
Peter
Reagovat

@bobina: presne tak a dufam ze si to udrzi nastavenu kvalitu a ze to bude nazabudnutelna seria. Niektore kmenove rady su doslova legendarne a to som si ich dokonca pozrel viac krat, co v predoslych rocnikoch nehrozilo.

17
Iv. Sa.
Reagovat

Jé, to jsem ráda, že nekoukám sama 😉
Nic nepíšu, protože VOYO 😉
Baví mě to.

18
dejna
Reagovat

Nesdílím zdejší nadšení s letošním „Survivorem.cz“. Jediné, co se zlepšilo, je ochota taktizovat (kmenové rady skutečně stojí za to sledovat) a některé soutěže mají dokonce jen jedno kolo.
To je asi tak vše.
Ovšem dnes do toho Novotný hodil vidle svým pravidlem genderové vyváženosti. A jak jsem Jiřího doposud nesnášela, poprvé jsem s ním souhlasila a udělala bych totéž.
Nevěřím, že za to můžou Turci. To spíš ta naše česká předpo.ranost.
A myslím si, že dokud bude Novotný u koryta této soutěže, půjde tato každý rok do zadele.

19
Kami
Reagovat

@dejna: Mne zas spis prijde, jakoby za nitky tahali Turci. Tohle mi na „ceske Pepiky“ moc nesedi. Kazdopadne to zaznelo a ja se divim ze Jirka byl jediny. Protoze se mel cely jeho kmen zvednout a rict ze jdou. Tohle proste neni hra kde bych chtela hrat, i kdybych mela byt vyhozena. Protoze prosedet se do dalsich kol jen kvuli tomu, ze jsem zena, by me samotnou urazilo (a vlastne je to takova diskriminace naopak, ne?).
Jirka to rekla naprosto trefne – na zacatku bylo 12 zen i 12 muzu, jak si to zaridili, tak to maji. A kdyz je ted holek par, je to jen jejich taktikou a aliancemi, ktere zvolily

20
JanaH
Reagovat

@dejna: já taky absolutně ne.
Mistr Novotný se pokusil inspirovat u Amíků a jejich „hypersuper“ korektnímu směřování Surva v posledních pár letech.
A zahrál si nám na drsňáka, prej „co tam máš dál?“. :-D
Mě tedy hodně pobavil a potvrdil, co si o něm myslím a není to nic, co bych mohla publikovat.
PS. Ale od Hanouska bych si nekoupila ani psí boudu.

21
Kami
Reagovat

Jeste me napadlo..co kdyby vsichni kluci prohlasili, ze se citi byt zenou? Chtela bych videt výraz Novotneho

22
Pattrick
Reagovat

Pro mě, jakožto odchovaného fanouška od prvních sérií Survivora, tohle byl největší flusanec do značky SURVIVOR.
Genderová vyváženost, imunitu pro všechny holky? To jako vážně? Arogantní výstup Novotného, který si myslí, že ty lidi jsou jeho opice z Oktagonu..
Tohle se dalo klidně vymyslet produkčně mnohem lépe, jestli nechtěli, aby šla nějaká holka, jako například, imunitu dostane jeden muž a jedna žena. Hlasovalo by se a ti 2 s imunitou by zvolili svoje trojduelanty.
Dno televizní tvorby, bylo mi blivno se na to koukat a Jirkovi se nedivím, takhle mu hodit vidle do jeho hry.

23
bobina
Reagovat

Nabubřelý, primitivní, směšně hyperkorektní tam, kam to ani omylem nepatří – Novotný okamžitě ven. Zbytek kmene zbabělci.

24
Iv. Sa.
Reagovat

Teprve koukám na kmenovku 14. dílu a čtu vás tady.
Vynucená genderová vyváženost po více než měsíci hry Survivor?!?
No comment.
Velké zklamání.

Přidat komentář