Panáček v reality show

Peče celá země: A vítězem první řady se stává…

13. Březen 2020 | napsal(a): | reality show: Peče celá země

pcz_fin

Blahopřejeme Petře Burianové, vítězce soutěže Peče celá země.

Po deset dílů se 12 amatérských cukrářů láskyplně pralo o titul nejlepšího pekaře a cukráře na území Čech, Moravy i Slezska. Na konci tohoto posledního se dozvíme, kdo se stane historicky prvním Mistrem pekařem. O tom rozhodnou poslední tři výzvy, a to typické české chlebíčky, makronky a efektní dort na zahradní slavnost.

Podívejme se na končící ročník trochou statistiky. Technickou výzvu zcela jednoznačně nejlépe zvládla Petra, která ji vyhrála hned 4x. Za ní je v závěsu Lucie, které se ale také povedlo skončit v této části soutěže se svým výtvorem jako poslední. Dvakrát vyhrála Anička, jedno vítězství získal Jenda, technickou výzvu tak ovládli jen 4 pekaři z celkových 12.

Naopak v prestižnější kategorii Pekař týdne vládla jiná finalistka, a to Anička, které se nejlépe  povedly všechny tři výzvy hned 3x. Pavlína kategorii vyhrála 2x, Petra 1x.

V soutěži byli na začátku 3 pánové a 9 dam. A když to po vypadnutí Honzy hned v kole prvním vypadalo na decimaci mužů pekařů, nikdo Josefovi s Jendou příliš nevěřil, zvláště po nevyrovnaných Josefových výkonech. Nakonec ale Jenda zabojoval a dostal se až do dílu předposledního, který byl ale jeho maximem.

Pořad se dočkal nebývalé podpory. Zatímco poslední StarDance sledovalo průměrně 1 288 150 diváků, Peče celá země se může pochlubit číslem 1 269 000 diváků, tedy takřka stejnou hodnotou, ale za zlomek vynaložených nákladů. I díky tomu se můžeme co nevidět těšit na novou řadu.

A otázka nejdůležitější – kdo to celé vyhraje? Od začátku je vítězkou Petra, ke které si všichni v chvílích nejtěžších chodili pro radu a která nad ostatními vyčnívá po celou dobu pořadu. Její výkony byly stabilní, dokázala zachovat chladnou hlavu, nikdy se nevzdala a vždy makala do posledního okamžiku, i když se situace zdála ztracená. Anička je přírodní úkaz, kdy kvůli anorexii sotva ochutnává a přesto dokáže bojovat o přední příčky. Rumová královna Pavlína často bojovala sama se sebou, ale místo ve finálové trojce si zasloužila. Vítězkou by se ale objektivně měla stát Petra.

Díl
Osobní výzva
Technická výzva
Kreativní výzva
Vítěz technické výzvy
Nejhorší z technické výzvy
Pekař/ka týdne
Vyřazený soutěžící
Sledovanost
1
Bábovka
Věnečky
Dort pro blízkého
Lucie
Honza
Daniela
Honza
1 065 000
2
Štrúdl z listového těsta
Sacherův dort
Sušenková věž
Petra
Josef
Anička
Bára
914 000
3
Mřížkový linecký koláč
Chodský koláč
Makový květ
Petra
Jenda
Josef
Hana
1 100 000
4
Ovocný dort se želé
Laskonky
Mísa ovoce
Petra
Josef
Petra
Marcela
1 206 000
5
Velikonoční věnec
Sekaná v těstíčku
Velikonoční kraslice
Lucie
Pavlína
Jenda
Veronika
1 212 000
6
Řezy
Kremrole
Dort se zrcadlovou polevou
Jenda
Lucie
Anička
Daniela
1 315 000
7
Chléb
Pekáč buchet
Pletený koš s preclíky
Lucie
Josef
Pavlína
Josef
1 326 000
8
Ovocné knedlíky
Crumble
Pavlova
Petra
Anička
Pavlína
Lucie
1 376 000
9
Roláda
Šachy z likérových špiček
Croquembouche
Anička
Jenda
Anička
Jenda
1 488 000
10
Chlebíčky
Makronky
 Patrový party dort
 Anička
Pavlína 
 –
– 
1 688 000 

Lukša

Mladý psavec, kterého to z komentářů vyneslo až na autorský post. Z reality show toho sleduji opravdu hodně, mezi mé nejoblíbenější se ale jednoznačně řadí Got Talent a The Amazing Race.

Peče celá země

Diskuze k článku

Počet komentářů: 12
1
libena
Reagovat

díky za super shrnutí, s předpokladem na vítězku ráda souhlasím – petře fandím od první chvíle :-)

2
Prochor
Reagovat

Fandím Aničce. Pavlína by bez ní makronky neupekla.

3
Monika
Reagovat

Po prvnim kole jsem Petru uplne odepsala, ty chlebicky byly hrozive, jsem snad nevidela horsi, fakt ostuda tohle predvest ve finale. Prekvapila me Pavlina to byla nadhera, naprosta pecka. makronky mi prisly plus minus stejne, ale ten dort petry to byla nskutecna nadhera, naproste wow, vyhralo ji to titul a zcela zaslouzene. Byt si teda myslim, ze celkove uroven soutezicich byla slaba a ocekavam silnejsi konkurenci v druhe rade.

4
libena
Reagovat

@Prochor: bez aničky pavlína makronky (i když radila i petra) a bez petry pavlína spodní korpus, petra jí diktovala celý recept.

myslím, že u dortu to už aničku psychicky semlelo, že prostě to nedávala. ona fakt umí zdobit skvěle, to už mockrát ukázala, ale tentokrát to patlala. a kdybych si měla vybrat dort pro sebe k jídlu, vyhraje ten pavlíny. to ovoce lákalo. ale holt to bylo ve srovnání s ostatními jednoduché.

takže – pavlína měla nejhezčí chlebíčky, anička makronky a petra dort :-) ale ten byl až tak dobrej, že jí to fakt vyhrál. a líbilo se mi, že poukázali i na její povahu, kterou projevovala během celé soutěže vůči všem soutěžícím. gratuluji petře, hurá :-)

5
Lady XL
Reagovat

Chlebíčky mne fakt zklamaly. Možná byly dobré pomazánky, ale ozdoba?? Už na to nezbyl čas. Tady byla Pavlína lepší. U mne ale nezabodovala sloním žrádlem. To je tuctová pomazánka a la, co je doma..😣.Nevím, proč nevolily klasiku a víc nezdobily… U dortu Anička neměla svůj den. Páv fakt nebyl nic moc… A Pavlína si to opět zjednodušila. Petra prostě byla stálice s n5ěj dortem nakonec. Držela jsem jí ale i Babičce palce!!

6
Lady XL
Reagovat

Aničce… si to píše, co chce 🤣🤣

7
Mila
Reagovat

Díky za shrnutí. Povedený pořad, všichni byli fajn a obdivuhodní, ale Petře jsem fandila od 1.dílu, když zavzpomínala na svou tchyni, která ji tolik naučila a byla by jejím největším fanouškem. Petra tam byla vždy pro všechny, výborná cukrářka i člověk.

8
Inbezka
Reagovat

Krásný pořad, na všechny účinkující se dobře dívalo. Vypadávali myslím si spravedlivě. Petře vítězství velmi přeju, byla to zasloužená výhra. Ten její dort mě tedy dostal. Líbili se mi i pávi od Aničky, ale na Petru to nemělo.
Také se mi líbily závěrečné krátké medailonky, kde jsme se dozvěděli, co kdo dělá dnes:-)
Abych jenom nechválila: mě osobně velmi rušily davy příbuzných v zahradě. Hlavně, když se nahrnuli k oknům. Mě by to tedy rozhodilo.

9
Inbezka
Reagovat

Teď jsem si četla recept na Petřin dort. Neskutečné, co dokázala všechno za tu krátkou dobu. Tolik různých těst, náplní, polev, ještě sušit pusinky – to bych dělala celý den a ještě bych ledasco srazila, zapomněla v troubě atd.
Ráda bych poděkovala Lukšovi, že si udělal čas na rekapy. Snad se dočkáme další cukrářské soutěže:-)

10
Lukša
Reagovat

Petřin závěrečný dort byl famózní a krásně zpečetil její výhru. Zajímalo by mě, s jakou představou ale do výzvy šla, když měl vypadat prý ještě lépe :-) Ostatní děvčata měla samozřejmě také pěkné dorty, které by se všude dobře vyjímaly, jen to prostě proti tomu Petřinu byli chudí příbuzní.
@Inbezka: No rekapy, spíše občasný prostor pro diskuzi ;-) Ale děkuji, u příští řady budou vlákna znovu nahozena.

11
Violete
Reagovat

@Lukša: A už je v plánu další série? I když vzhledem k té dnešní situaci je vše s otazníkem.

12
Lukša
Reagovat

@Violete: Ano je, viz https://www.ceskatelevize.cz/porady/12309875102-pece-cela-zeme/12776-prihlaste-se-do-2-rady/ . Od začátku ale upozorňují, že natáčení se může posunout, podle odkazu se nyní plánují castingy v době letních prázdnin.

Přidat komentář