Panáček v reality show

Peče celá země (1.2.): Jsou tu Velikonoce!

1. Únor 2020 | napsal(a): | reality show: Peče celá země

pcz_5

Pátý díl, 8 soutěžích, 4 pekaři mimo hru. Dva porotci, kteří rozhodují o jejich osudu, tentokrát očekávají perfektní výtvory, které se budou vztahovat k tématu Velikonoc. Čeká nás nejen pečení nádherných dortů, ale také větší dávka problémů a strastí. Pro koho bude tento díl poslední?

Jak jsme již mohli odpozorovat, osobní výzva patří jen mezi taková zahřívací kola. Soutěžící většinou vsadí na svůj osvědčený recept a problémy se tak často nestávají. O to zajímavější je ale technická výzva, kde se ukáže, jak to každý umí nejen s pečením samotným, ale také se surovinami, technikou, trpělivostí a dodržováním receptů. Ne nadarmo tak už Petra tuto výzvu 3x vyhrála a je tak jednou z hlavních adeptek na výhru. A když už píšu adeptek, obávám se, že je to pravda, jelikož poslední dva pánové zatím nijak extra neválí, navzdory tomu, že se Josef jednou vyšvihl na pekaře týdne.

Nejkrásnější částí večera je ale kreativní výzva, na kterou je sice každý předem připraven, ale ve které vítězí kromě umu také představivost. Vzpomeňme třeba na nádhernou sušenkovou věž od Aničky. Čím nás asi zbývající osmička překvapí tentokrát?

Osobní výzvaTechnická výzvaKreativní výzvaVítěz technické výzvyNejhorší z technické výzvyPekař/ka týdneVyřazený soutěžící
BábovkaVěnečkyDort pro blízkéhoLucieHonzaDanielaHonza
Štrúdl z listového těstaSacherův dortSušenková věžPetraJosefAničkaBára
Mřížkový linecký koláčChodský koláčMakový květPetraJendaJosefHana
Ovocný dort se želéLaskonkyMísa ovocePetraJosefPetraMarcela

Lukša

Mladý psavec, kterého to z komentářů vyneslo až na autorský post. Z reality show toho sleduji opravdu hodně, mezi mé nejoblíbenější se ale jednoznačně řadí Got Talent a The Amazing Race.

Peče celá země

Diskuze k článku

Počet komentářů: 13
1
Bejčice
Reagovat

Tohle mě baví. Fandím zrzce a tomu dlouhovlasýmu chasníkovi s pojízdným jedlým autíčkem a všemožnejma blikátkama… :D Petra a Josef? Jinak veselý Velikonoce všem :D

2
Mila
Reagovat

Milý pořad. Každou sobotu něco upeču a pak se zájmem s přáteli sledujeme. Líbí se mi věcnost a stručnost poroty, bez důležitosti dokážou vystihnout podstatu -klady i zápory. Źádné vulgarismy, zbytečné natahování, nadměrná kritika, shazování účastníků. Hezké.

3
Prochor
Reagovat

Jsem zvědavý, jaký bude dnes večer nový Masterchef.

4
Lady XL
Reagovat

Dobrý díl. Je fakt zajímavé, jak se výkony střídají (mimo Petru pochopitelně…). Gratuluji novému Pekaři týdne. Držela jsem mu palce postupně během dílu, jak mu to tak vycházelo a dařilo se. Jinak jsem si svoje už napsala k dílu Masterchef….

5
Aža
Reagovat

Sleduji také, ale hodně mě mrzí, že nedají čas na dopečení v troubě. Je to plýtvání.
Kuchaři jsou odborníci a jak by jim bylo, kdyby je někdo nutil vyndat z trouby
nedopečený dort nebo kremroli.
Vše je přesně sledováno majiteli licence a tak nezbývá, než si myslet, že je tak
konáno úmyslně. Rychlost je nutná, je to soutěž, ale co další bod pořadu,
naučit lidi péci? Kde je příklad? Proč nenaučit lidi i kvalitě pečení..-

6
Inbezka
Reagovat

Panečku, tentokrát jsem soutěžící fakt litovala. Kremrolím u nás říkáme trubičky a neumí je péct každý. Já to beru jako vrchol umění, dělala jsem je jenom několikrát. Sice se pokaždé povedly, ale ty nervy:-) Dávám místo části vody víno. A sníh šlehám nad párou. Ale s tím rozvarem je to asi spolehlivější, musím zkusit. Oni dělali vodánek z kila mouky!! Museli se s tím strašně nadřít! A Pavlína to těsto dělala dvakrát ! No ale překvapila mě Daniela, že neví, jak se krájí řezy.. a Josef to také teda mastil:-) Moc se mi líbil Jendův zrcadlový dort – na pohled byl fakt krásný.
Také je mi líto, že nestihají dopéct, ale v tom je asi také ta soutěž – musejí švihat rychle, aby vše stihli. Taková Lucka byla první hotová, nebo to aspoň tak vypadalo – a nakonec měla trubičky nedopečené:-( Anička řezy super krásné – kdo by řekl že opilý Isidor může vypadat tak dobře!

7
libena
Reagovat

@Inbezka: nevím, jestli jsem viděla dobře, ale lucka měla první hotovou velkou „trubičku“, ale pak ani nevím proč pekla druhou, která nebyla z plátků, ale byla to fakt roura…a to bylo špatně

pavlínu zřejmě zachránilo to, že mákla a udělala druhé těsto na trubičky. to teda fakt palec nahoru

daniela už holt porotu s těmi dětskými motivy (jakkoliv jsou milé a úžasné) dorazila a dostala proto stopku

jenda měl dort výstavní, ta modrá vypadal i v televizi bombasticky a anička tentokrát opravdu zaválela a pekaře týdne si fakt zasloužila. taky se mi líbí, že díky tomuto pořadu začala ochutnávat jídlo, to mě těší

8
Inbezka
Reagovat

@libena: Já si myslím, že Lucka sice trubičky dělat umí, ale válela na tlusto, takže na první velké trubičce jí pásky sjížděly dolů a nedopekla to. Proto udělala jako další „rouru“ a na to doplatila. I ty menší trubičky měla podobně – kdyby válela natenko, lépe by se propekly, měla by jich více a měla by i velkou trubku naplněnou. Já se vždycky snažím mít z dávky z jednoho máslo tak padesát trubiček – pokud možno i více :-) no ale to musím proužky hezky natahovat:-)

9
Lady XL
Reagovat

Porotci už v předešlým díle zmínili, že soutěžící musí víc být „profesionálnější“ a upustit např.od infantilních ozdob – jak to nazvali. No a to bylo přímo namířeno na Danielu, která všechny sladkosti pekla a zdobila pro dceru. Hezké, ale už to pak omrzí a hlavně to pak vypadá méně efektně vede ostatních. Zrcadlový dort vysloveně pokazila tím, že polevu dala přes ovoce… Ale taky si zároveň myslím, že nebýt úspěšného druhého pokusu Pavlíny s těstem, tak šla ona.
Pořad se mi fakt líbí, je prostě pohodový a koukla jsem na YT na anglickou verzi – jeden díl – a má ta soutěž fakt stejné rysy. Pohoda, myslím tím vzájemná mezi soutěžícími, dojde i na žerty, navzájem se podrží. A i oni tam kazí, nedopečou, přepečou, padá jim to na zem :-). Až budu mít víc času, musím zkouknout víc dílů, byť neumím anglicky, ale ono to zas tak moc nevadí.

10
Aža
Reagovat

Četla jsem povídání s pí Bebarovou, kde bylo vysvětlováno nedopečení výtvorů.
Soutěžící předem vědí časový limit a je prý na nich, jak si čas rozloží.
Naučit by se měli rozvrhnou čas mezi přípravou a myslet na čas k pečení.
Takové prý jsou stanovy, což již chápu. Prostě nemazat se dlouho s přípravou,
(často prý i začínají znovu) atd a počítat na čas k pečení.
Jinak je mi otázkou, zda jedí tak zdatně nedopečené pečivo, nebo na čem si tak
pochutnávají ?,)))))))))

11
libena
Reagovat

tak včera to teda bylo už wostrý :)
bylo vidět, že to jenda naprosto vzdal. prostě už chtěl si skončit sám. myslím, že stejně na tom byl josef když vypadnul.

docela mě zamrzelo, že u „krokambuše“ vyzdvihli jen aničku, že stavěla bez válce. ale stejně to přece dělala i petra! já prostě petře fandím od začátku, minule sice měla dvě slabší kola, ale včera byla podle mě podceněná. ta věž byla super. (no ale ta aničky byla holt opravdu jiná, tak vyhrála). stopro měla petra nejhezčí špičky. a rozhodně byly jediné, které měly 6 centimetrů. vždycky se vše přeměřuje a tentokrát při hodnocení ani zmínka o velikosti. a nechápu, že byla až třetí – že ji předstihla pavlína i anička. když jsem viděla ty aniččiny rozblemcané špičky, nevěřila jsem vlastním očím. a pavlína, která ani neví 8×8 nebo 64 :-)) petra je hrozně milá, všem radí, pomáhá. i když objektivně musím přiznat, že všichni soutěžící tak nějak drží při sobě a jsou fajn.

po tomto dílu už očekávám vítězství aničky. možná je fakt šikovaná cukrářka. ale to je člověk naprosto bez emocí! no holt cukrář má asi makat a nekecat…

na finále se stejně moc těším:-)

12
Svitka
Reagovat

@Inbezka: ad 6 :)) u nás se kremlolím říká „šmetrlónky“
@Mila: ad 2 stroprocentně souhlasím.
(naopak MasterChef ne pro mne naprosto nekoukatelný a neposlouchatelný)

13
Lady XL
Reagovat

@libena: souhlas! Ten korpus neměl nakonec nikdo, ale pochválili za to jen Aničku. On byl totiž moc strmý a padali ro z něj,jak poznal Jenda. U špiček sice Petra nesplnila zadání,aby půlka byla bílá,ale měla je nejlepší a bylo jich nejvíc. Měla být druhá podle mne. Myslím,že na ni mají větší nároky než např.na Pavlu. Ta fňuká,musí jí Petra podpořit,pomoct a jí pak vyzdvihnou, že to nevzdala… Petře ale nikdo nepomáhá,když se zasekne… Upřímně,já si přála,aby minule vypadla Pavla místo Lucie, ale holt se jí to minule náhodou povedlo…

Přidat komentář