Panáček v reality show

Farma 8: Posledních šest „statečných“

21. Květen 2017 | napsal(a): | reality show: Farma 2018 SK

farma1

Farmář Roman při ve svém premiérovém duelu věřil, že Milana lehce vyřadí. Opak byl pravdou a v souboji s Milanem podlehl 1 : 2. Únava, zbytkový alkohol a špatné boty, to jsou podle něj hlavní viníci jeho vyřazení.
Farmu navštívili soutěžící z minulých řad – Hrmová, Mokráňová, Filkor a Ferleťák. Opět důvod pro pořádný mejdan. Stoly plné jídla, víno i pálenka, k tomu živá hudba. Došlo i na opilecký zpěv samotných farmářů a nechybělo domácí video. Sledujte a diskutujte, Farma ještě nekončí.

Ajda

Začalo to kdysi dávno diskusí u Výměny manželek a skončilo... Vlastně neskončilo, jen jsem si z diskuse odskočila i mezi autory.

Farma 2018 SK

Diskuze k článku

Počet komentářů: 350
1
milu
Reagovat

Ajdo,děkujeme…jsi hodná:-)….8 statečných v uvozovkách….super:-)

2
INA
Reagovat

Opravdu šest statečných???!!!!Ještě dovolte pár poznámek k tomu „sedmému“ plešatému Goliášovi.Před duelem byl přesvědčený,že určitě vyhraje .V opilecké etudě s Lulinou-my dva to vyhrajeme a rozdělíme se,Farma je o přátelství a ne o nějaké práci a hádkách!!!Kvetke řekl,že výhrou chce pomoct rodině,tak proč nejde makat a vydělávat peníze!!!!Ani fitko mu nepomohlo v duelu,neboť ho zradily krásné bílé topánky!!!Musel prohru něčím zdůvodnit!!!To je vše a už ho nikdy nemusím vidět!!!!

3
INA
Reagovat

První „statečná“-chudáček Šušňa si zaplakala,s kým bude vše plánovat,intrikovat,když ON vypadl!!!Její sukénka byla super ušitá,mašličky se nepotkaly ve švech-šikulka paní učitelka.Ve čtvrtek klidně řekla na kameru-chalani jsou v prdeli!!!A zase seděla na stole s nohama na desce, kde se peče!! Druhý“statečný“-ožralý David-předvedl,co dokáže alkohol!!!Třetí „statečná“-ožralá Lulina válející se u kamen ,neschopná vstát s fajfkou v ruce!!!Ty zbylí tři „stateční“ to chlastání docela zvládli!!!Přeji všem hezký večer!

4
Vrána
Reagovat

A jako každý rok na farmě, když je atmosféra příliš poklidná, objeví se něco ‚páuenočky‘, jak by řekl kazatel, a začnou se dít věci. :-)) Tentokrát vše dopadlo téměř decentně oproti jiným Farmám. Pohled na Davidovo tělo nebyl špatný, že by se podle něj dala tesat socha. ;-)

5
Prochor
Reagovat

Roman dá za FT nejspíš Vladimíru aby jí ochránil. Ale výborný fór by byl, kdyby dal Mirce protože to už by se farmáři normálně podě*ali. Hujer by šel asi do stávky:-)

6
Foxy fox
Reagovat

@Prochor: dá Vladimíru, to je už jisté.

mně stejně tend duel přišel dost divný, při tom hákování mohl Roman několikrát se zaháknout, ale jakoby čekal nebo co, pak když už nebylo zbytí, tak se zahákl, tak to na mne působilo….dojení koz no co dodat, to bylo pro Hujera jako dělané. NIcméně, tato disciplína je v každé řadě Farmy, takže možná to zase tak horké s tou podporou Hujera nebude, ale přišlo mi to divné.
Ještě k žůrce: no bylo vidět, kdo pít umí a kdo ne.

7
Prochor
Reagovat

Jestli bude Vladimíra FT tak koho dá asi za sluhy? Když dá Mirce a Lucii, tak by papírově:
1) Měla jít do duelu Lucie s Lulou protože chlapi mají převahu v hlasování a dají ženský duel. Vypadne asi Lula.

2) Ale jestli se chlapi chtějí zbavit Mirce , tak se přikloní k mužskému duelu (asi Milan, který nemá Mirce rád nebo David kvůli Lule, kterou má rád). Potom má Mirec proti Davidovi nebo Milanovi malou šanci když si vybírají disciplíny. Mirec asi vypadne v duelu. To už jsem zaběhl daleko – uvidíme.

8
Wally
Reagovat

@Foxy fox: Hujer je pro ně daleko cennější. Přijde rodina a to bude emocí, znovuzrozrní, napravení a slz.
Kdykoliv se někdo položil a zapřel nohama, tak ho Kveta varovala. Hujer tam ležel asi dost dlouho, měl pod sebou pěkně rozryto. A držet se trámu a házet podkovu za podkovou, to bylo co?
Se začínám bát, že je Hujer ve finále. Na FB začíná postovat dojemné fotečky z farmy, asi se snaží sehnat hlasy na bod od diváků.

9
Lady XL
Reagovat

@Wally: Konečně jsem se dokoukala. A taky zírám nad novými pravidly… Měla jsem dojem, že když hodil podkovu, tak začali ze základního postavení znovu! Zatím taky vždy tu podkovu hodili s bezprostřední blízkosti a ne z takové dálky (i když dobrá trefa). No řekla bych zkrátka, že Roman je hora svalů, ale přemýšlení žádné. A vymlouvat se na alkohol je nesmysl. Souboj nebyl druhý den ale až ten další a měl tudíž dost času vystřízlivět. A Milan pil taky. Zkrátka Milan o tom souboji přemýšlel a měl taktiku vymyšlenou. Dojení – problém Davida, že se to pořádně nenaučil. Při příchodu jim to ukazovali a on si to zkoušel. Byla jsem ráda, že dojel právě na zručnost při farmářské práci, kterou opovrhoval. Ještě mu mohli dát na čas vynášení latríny…. :-D.

10
Lady XL
Reagovat

Sluhové jsou David s Lulou, bylo to ve znělce – a všimli jste si, že vrátili tu starou znělku ?? Zajímalo by mne taky, co asi říká Vladčin snoubenec na vztah s Romanem. Nemyslím, že by něco bylo z její strany, i když je jít určitě příjemné, ale on je zamilovaný, to je vidět a ona toho využívá a myslím, že mu nechala naději. Bylo docela zajímavé, když do pekárny vrazilo postupně víc lidí a tam byl původně sám koupající se Roman s Vladěnou (sedící – bez bot – na stole).
Jo ta žúrka – pěkně se nám opili, hlavně omladina. Já tedy raději mám nad sebou kontrolu, abych právě pak nezjišťovala, co se stalo/nestalo :-)). Takže shrnutí – David byl převlečený jak mimino od Luly (fakt komplet), Roman se musel nejdřív vykoupat, aby nesmrděl, ale že smrdělo vše, nač se vy…, to mu bylo jedno, dokud ho nesrovnal Mirec. A Vladěna na to jen z patra koukala (a čichala)…. Kdyby vypadl Roman, kdo by se jim staral mimo Mirka o zvířata?? Kdo by kydal latrínu, zvířata?

11
milu
Reagovat

Zdravím a přeji krásný den…
Farmári….přece sluhové by měli být podle nové znělky David a Lula….a porušování pravidel se děje ve stodole stále….Roman se také přitahoval a chytil se trámku…to se také nesmělo…asi bychom se nad pravidly neměli čílit…Jak jsem se dříve na duely těšila…je to jedno velké zklamání…alespoň pro mne….Přestává mne to bavit….snad borisovci něco vymyslí,aby bylo se na co dívat….jen aby to nebylo hromadné koupání bez…to už bych asi nevydržela…nejsem puritánka…ale na to jsou jiné pořady….
Jinak jsem také ráda,že vypadl Roman…je to menší zlo než Milan…a přeji Mírovi a Lucii-hospodské,aby se spojili a aby něco vymysleli hlavně na šušňa…

12
sunrise
Reagovat

@Lady XL: Nic ve zlém, ale buď se ti pletou jméno a farmářů​ nebo koukám na jinou farmu. Jsem z toho co píšeš volajaká změřená :-)

13
sunrise
Reagovat

@sunrise: *zmetěná

14
Wally
Reagovat

@sunrise: Se přepsala.
@Lady XL: A ty si myslíš, že se Hujer bude zvířat všímat, když není sluha? Ani náhodou, ten je bude přehlížet jak lán obilí. Jemu to vyhovovalo jen když byl sluha a mohl se u nich zašívat.

Ale jak to zvládne Vladěna jako FT bude asi velmi zajímavé. Sluhy bude mít věčně někde zašité. Miro a Hujer se taky nepřetrhnou, když nejsou FT. Miro navíc může začít prudit. A Lucie to fakt asi všechno nestihne.

15
Foxy fox
Reagovat

@Wally: já Hujerovi tu péči o hydinu a přežvýkavce PP věřím. Nevěřím mu ty kydy o zrození nového Hujera. nevím, co teda před vstupem na farmu vyváděl, ale musely to teda být věci, když se za ně permanentně kaje a ještě zdaleka není napravený, no muselo to být teda zvíře .) PP…… nebo mu prostě režie tuto roli přiřkla a má za to, že je to zajímavé….jako Hujer je rapl a poděs, ale to pokání, co tam dělá, je jako od několikanásobného recidivisty.
Ale péči o farmu mu celkem věřím.

16
Prochor
Reagovat

Jak to štáb mizerně stříhá že už ze znělky víme FT a sluhy, což mělo být překvapení na pondělí a úterý. Možná stačí sledovat jen znělky:-)))

17
milu
Reagovat

@Prochor: :DDDD

18
Lady XL
Reagovat

@sunrise: Hlásím, že se koukáme na stejnou farmu, jenže jsem omylem vyhodila Milana místo Romana :-D…, jinak jsem se snad nespletla v jménech… (a to jsem nepila).
@Wally: Máš pravdu, že teď se jich všímat nebude, o to více bude kritizovat, že si jich nikdo nevšímá. Nové FT bych přála ještě nějaký pořádný úkol – nařezat všechno dřevo např. do druhého dne… a stávkující – tedy pardon „pracující jako ona“ ostatní farmáře… Ano, už se těším, jak bude hledat zašité „duo sluhos“, jak na sebe budou halekat Miro s Milanem, Lucie se zašije k sýrům či k chlebu a bude vymalováno :-D :-D. Jo mezi námi, fakt furt držím palce Lucii, ale upřímně – v poslední době se šikovně zašívá k sýrům, ale aspoň jsou za ní vidět výsledky a když je třeba, tak peče i přes noc.

19
Franz
Reagovat

Jestli bude babochlap Vladěna FT a David s malou Luckou sluhové, tak je jasné, že další FT bude David nebo Lula. Poslední normální duel tedy by měl být Milan – Miro, nebo Lucie – Vladěna.

20
Wally
Reagovat

@Franz: Už to máš promyšlený jak Vladěna. Ale co když nevypadne Lulu ani David, ale Milan nebo Miro nebo Lucie?

21
Johana
Reagovat

Už se tady psalo asi před dvěma týdny, že je Lula aktivní na FB, tak myslím, že tento týden bude ženský duel a Lula vypadne. Ono by to mohla být i jejich taktika, jak Davida protlačit do poslední čtyřky díky funkci FT od Luly. Pak bude záležet na tom, jaký závěr Markíza zvolí. Pokud by to bylo jak v sedmičce, toho, kdo z poslední čtyřky vypadne, zvolí ex-farmáři.
V každém případě se ale bojím o Mira, protože když ho dá příští týden David za sluhu, Milan bude volit silové disciplíny a Mirovi nepomůže ani svatý Ján Nepomucký.

22
Kara
Reagovat

Z FB :
Milana nechajte už na pokoji. Milan farmu opustí, kôli zdravotných problémov jeho manželky.

Pokud je to pravda, tak se vrátí vypadlík. Podle toho, který týden Milan zkončí a jestli to bude mimo duel.

24
Kara
Reagovat

@Jája: Hrozné. Co ty holky se sebou dělají. A kde berou pak i to sebevědomí, že se takto prezentují na veřejnosti. :((((((((

25
Aža
Reagovat

Nemám důvěru v Milana, že by miloval práci u zvířat. Kdyby mohl tu práci obstarat hubou, tak se měly dobře. Krávy zas…-é, nevykydáno, kačky které rychle chtěl zahrabat, jak to bylo?
Kolikrát se s ním Miro hádal, aby se šel postarat o dobytek, štěkal na něj a neposlechl. Je to hysterik a cholerik, doma si s ním užijí…. nevěřím, že se jeho povaha změní, potřebuje psychologa. Miru odhadl dle něho na slabšího jedince, tak se proti němu neustále staví. Sám je ale slabý jedinec a nedokáže vidět, že ho drží štáb, a že štábem je tak vedený i David a Lulu , aby ho podrželi.
Louka byla vyčištěná, farmáři se nadřeli a ted nevíme co s ní bude. Obraceč připravený, ale co nevidět farma končí . Nebyla to zbytečná práce? Asi stejná, jako na minulých farmách, jen se za vším zavře voda.

26
Wally
Reagovat

http://farma.markiza.sk/farmari/1859666_milan-lalik

Všetkým chcem ukázať, ako sa vo mne mýlili. Viem, že niečo vo mne drieme

Jak z Hujerova motta, tak z celé jeho vizitky by jeden měl pocit, že byl neustále podceňovaný. A možná to tak bylo. Až tady potkal Mira, na kterém si začal leštit svoje ego. Před Janem, Květou a Martinem byl vždy jak malý školák se žmoulající čepicí a čekající na pochvalu.

27
Aža
Reagovat

@Jája: Večer na Primě byla ukázka ze soutěže v nejvíce potetované ženě -dívce a to tady v ČR.
Neuvěřitelné co bylo k vidění a zároven „vysoká „úroven rozhovorů žen s reportérkou.
Vyhrála to holohlavá s potetovanou hlavou a zbytkem těla.

28
Tamzin
Reagovat

Nemyslím si, že by Miro musel být slabší než Hujer. Tyhle hubené šlachovité typy mívají někdy pořádnou sílu. Ale nevím, jak Miro. Jestli se Milan někde zašprajcne, tak s ním asi nic nehne :-)

29
Tamzin
Reagovat

Miro má na svých firemních stránkách krásného dřevěného houpacího koníka.

30
iv
Reagovat

V posledním duelu mi přišlo fajn, že rozhodovaly farmářské dovednosti. Nováček Roman se dojit kozy jaksi nestihl naučit… Verbální, neverbální projevy Milana byly ale pro mne často příliš. Hysterik s mániodepresivní psychózou? Vítězstvím překvapil. Volbou druhého duelanta vlastně taky – mohl si zvolit Davida, jistě slabšího než Roman, ale nezvolil.

31
Eva původní
Reagovat

Dnes jsem se znovu dívala na páteční duel a nějak intenzivněji jsem to prožívala a věřte, že mě už farma 8 přestává bavit a už aby byl konec. Když jsem viděla Hujera jak se vzepřel při přetahování o sloup, ty šklebící posunky na Romana když prapodivně vyhrál a vydával ty vítězné skřeky, tak bych ho s chutí čutla do pozadí. To líbání kozy a jeho srdcelomné, vzlykající vítězné počínání a ty zúčastněné pohledy Květy a farmářů, no komédie na grc :-) Divím se proč ho tak Roman konejšil, nechápu … Pravidla se nedodržují, tresty se nedávají, zajímalo by mě jak dopadla kauza kachny a jiné prohřešky, prostě nic. Pomalu už všichni trpí obžerstvím a tloustnou jak prasata. Nějakou skvělou práci odvedli, ale jinak je to banda líná k pohledání. Samozřejmě, že ne všichni …
@milu: Milu, díky za optání, je mi dobře, no v mezích normy, však jako zdravotní sestřička víš :-)

32
JanaH
Reagovat

@Eva původní: já se znova nedívala, tolik odvahy nemám. :-D Stačilo, že jsem zvládla Tv i ncz verzi a léčila jsem se z toho zážitku dýl, než oni z opice. :-)
Ale poprvé za všechny řady… a že jsem viděla všecky… jsem při duelu viděla Kvetku vyvedenou z konceptu. Její vytřeštěný pohled a otevřenou hu… ústa si budu dlouho pamatovat. :-D

33
Aža
Reagovat

Panečku, Roman si stěžoval, že si neměl brát na souboj nové boty. s těmi že mu to klouzalo. Inu, dostal je jako pp produkt, měl dělat reklamu na sportovní obuv.
Tam by spíš uživil traktorky. (nebo jak se tomu dnes říká?) Botičky jen svítily novotou.)))))

34
Foxy fox
Reagovat

@Eva původní: mne při pohledu na Hujera v duelu napadlo, jestli se u té policie nebo kde pracuje dělají psychotesty a případně, zda by se neměla provést jejich revize.

35
Jája
Reagovat

@Aža: Nevím jak kdo, ale mě tito exibicionisté neberou. Je mi z nich zle a vždycky, když někoho takového zmerčím tak si představuji jak bude vypadat už ve čtyřicítce nebo v šedesátce. To mi vždy zvedne náladu. :) Asi jako když si pod jakýmkoliv novinovým titulkem představím foto souložícího páru. :D :D

36
milu
Reagovat

@Eva původní: Evinko,už i já jsem psala,že mne to nebaví….Milan není případ pro psychologa,ale pro psychiatra…takto se přece nemůže chovat člověk…myslím,že ani v RS…připomíná mi opici..ty skřeky…hrůza…na jeho výjevy budu přepínat…fakt se na to odmítám dívat…nejdříve jsem byla ráda,že vyřadil Romana…ale na nc verzi …brrrrrr…to bylo hrozné…a to líbání kozy…já být jeho ženou a dětmi,už nikdy ode mne nedostane pusu!!!!!Bože…jak ta paní bude chodit mezi lidi…je mi jich moc líto….Ještě mne zaujalo,že všichni,kromě Romana mají značky na oblečení přelepené…jak je to možné??
@Eva původní: Evinko,jsem ráda že zvládáš…bude to každým dnem lepší…

38
Aža
Reagovat

@Jája: Výběr těchto exibicio osob je právě dlouhodobě v hledáčku štábu Markízy. Už se vždy zdá, že nemohou mít horší výběr,ale nakonec se trefí pokaždé. Asi jim s konkurzem pomáhá psycholog, štáb už potom zapracuje.
Jediná možnost je farmu nesledovat, ale to nás asi nečeká.))))).
Vždy zbývá nějaká naděje a je komu fandit až do konce.
@milu: Značky se musí dle reklamního zákona přelepovat, ale to nebrání tomu, aby se ukazovalo a nabízelo oblečení.
Je otázkou, zda zrovna tito hrdinové jsou ti praví – aby někdo chtěl vypadat jako oni fešáci-

39
milu
Reagovat

@Aža: Aži,vím,ale Roman je právě přelepené neměl….víš..

40
smrček
Reagovat

@milu: Tohle toto bych neřešil vzhledem k tomu že si tam každý dělá co chce a pravidla i tresty nějak .. ehm .. nefungují..!!

41
milu
Reagovat

@smrček: ….rozkaz pane:-DD

42
smrček
Reagovat

@milu: Hehe

43
milu
Reagovat

FT je ….ŠUŠEŇ

44
Lady XL
Reagovat

Hmmm, žádné překvapení…

45
milu
Reagovat

@Lady XL: …jsou dvě skupiny…milenci a Milan….a šušeň….lucie a Míro

46
milu
Reagovat

fakt není o čem psát…uklidili kuchyň…chlapi řezali>..dělali sýry….a potom vymysleli duel v dojení…srandičky…Milan s Davidem…

47
milu
Reagovat

…sluhové víme…tak jen potvrzení…a jen v ukázce…David a Lula…dobrou noc…

48
Wally
Reagovat

Hujer si stěžoval, že nebude slavnostní snídaně na jeho počest. A ani slavnostní večeři mu neudělali, nějakou klobásku si představoval. Tak udělal pekáč míchaných vajec.

49
milu
Reagovat

@Wally: Wally,líbil se ti tento díl???Mně ne…nuda…nuda…NUDA!!!

50
Wally
Reagovat

@milu: Já už hlavně nestíhám sledovat ty jejich teorie o dalším vývoji FT, sluzích a duelech.

51
milu
Reagovat

@Wally: …však právě…je z toho v hlavě guláš….dobrou noc…

52
Lady XL
Reagovat

Tak dokoukaná nc verze a jak píšete – nuda, nuda. Slibovaný „duel“ je až na konci a docela se mi líbil, Lulu byla výjimečně i vtipná. Chvíli mne i bavilo poslouchat ty teorie o duelu a až do finále…, ale pak už mi z toho šla hlava kolem. Jen bylo víc vidět na Mira, který není zdaleka takový prosťáček, za jakého se vydával, či ho štáb vydával – jasně už dřív jsme věděli, že mu to šrotuje a proto dává pánské duely, když je FT. Ale tady byla vidět jeho hra, když přišel do kuchyně a už probíral s Lulu další možnosti setrvání, přestože předtím rozjel taktiku s holkama… Prostě je to hráč od začátku. A Šušeň? Ta hlavně vyzvídá, jak to případně bude dál a stejně sluhy zvolí, jaké ona chce (však víme, že to nebude Milan). Jen škoda, že nebyla Vladěna FT dřív, kdy tam bylo víc lidí a mnohem víc práce. Možná umí lidi motivovat (donutit) k práci, ale to znamená, že by musela taky pracovat – a to už moc neuvidíme….
Ještě k tomu duelu – musím se vyjádřit k Milanovi. Fakt mne až šokoval jeho přístup k „bitce“. Myslím, že bude těžké ho v silových soubojích porazit, dokáže se totálně soustředit a jeho přístup je až fanatický. Dostal se do takové adrenalinové euforie, že podle mne chvílemi ani nevnímal okolí jen svého soupeře, kterého prostě musí porazit! Jednou ho ale při tomto může ranit mrtvice…
Jejich hygienické návyky – jde mi z toho hlava kolem a občas se mi zvedá kufr, když např. vidím, jak válí ten sýr po dřevěném stole, o který si opírají ruce, občas na něm taky sedí a rozhodně jsem nikdy neviděla, že by ho drhli rýžákem, aby bylo dřevo čisté…. A to nemluvím o rukách …. A to praní? Ty sluhovské obleky musí už stát pod nánosem mýdla a špíny. Předpokladám totiž, že to jen „vypere“ v té troše mýdlové vody a pak rovnou ždíme. Že by někde měli nádobu na vymáchání…. Přitom mohou jít k potoku. Valchu jim tam mohli dát (pokud ji nemají), na té se dá slušně vyprat – je-li zájem ovšem :-). Jo a ty ryby – ty já bych tedy taky nejedla. Je rozdíl ryba, i když uzená a vepř.či hovězí maso…

53
Eva původní
Reagovat

Roman s Alenou v Teleránu. Alena přijela později, prý se dostala do zácpy, v černých, řekla bych večerních šatech s holými rameny, což se teda vůbec nehodilo a klasika – mašle na hlavě :-) Ona si asi musí zakrývat ty vypelichané kouty, ale hadr si mohla vzít v jiné barvě, vůbec to k těm šatům nepasovalo. Vystrkovalo koleno a málem sletěla ze židle, Květa jí tu židli musela upravit :-)
@Wally: 50 – a už se i Mirec zapojil do intrik :-) Včera se mi však líbil, byl takový veselý… A víc jsem neviděla usnula jsem a jak píše Milu, asi jem o nic nepřišla – nuda …

55
JanaH
Reagovat

…si tady stěžujete na nudu… a mně se ten díl zrovna líbil. :-D

56
Johana
Reagovat

Tak já se včera docela bavila. Hujer mě rozesmál s předdojenou Malinou a supisko prohlášením, že si ,užíval každú úlohu‘ – nejspíš tajně dřel, když ho nezabíraly kamery.
Miro mě překvapuje čím dál víc. Pokud to byla hra štábu, jak se nerudný exot postupně mění na zábavného a inteligentního jedince, docela se to povedlo.
Naopak šušeň překvapuje čím dál méně, pořád je to nudná a otravná holka, která by mohla sloužit jen jako vzor, kterak se s leností a neschopností k penězům dostat. Její mánie sedět s nohami na každém stole, který se nachází na farmě, mi už pořádně leze na nervy.

57
Jája
Reagovat

@JanaH: Souhlasím, byla jsem zlomyslně spokojená se situací na farmě – Lulina v absolutní bezmoci mění „taktiku“ prý Šušňovi do ri.i nepoleze :D Dred v absolutní pohodě provokuje a Lulina ztrácí tvář nervně na sebe vztahuje každou jeho normální poznámku. U Hujera žádná změna, snaží se uplatnit u hlasující většiny. Neskutečně si tam žerou – hromada vaječiny na talíři (každý snad ze šesti vajec ?) a Hujer svým prasečím stylem jídla tomu neskutečně vévodí. Ten až se vrátí domů prožere svoji i manželčinu výplatu. Jinak s tím mlaskajícím dobytkem bych u stolu nevydržela ani minutu. Ale když se tak jeden podívá na nádobí ve kterém vaří – hrůza a děs. Vevnitř vylízané malým hadříčkem s troškou umolousané vody a zvenku to vodu ani nevidělo. :(

Hejkalka s pobíračem dávek nám sdělili sladké tajemství – kačenky se otrávily. Požraly plesnivou raž (kterou vysypali na hnojiště a nezahrabali). Já dodám :No a jak nám tam pěkně otráveně umíraly tak v objetí vedle sebe pěkně vydechly naposledy – který vůl to vymyslel? :D

58
JanaH
Reagovat

@Jája: jsem to říkala hned, že to bude kachní moribundus. :-) A pak nastane ticho po pěšině.
Jen mi neštimuje, jak baba naléhavě nabádala ostatní před Martinem, aby se někdo přiznal… proč se teda jako nepřiznala? :-D Nebo hrdina sup?

Kačky v posledním tažení z posledních sil se samy doplazily na hnojiště, aby s jejich ostatky neměli farmáři žádnou práci…

59
rudi
Reagovat

@JanaH: @JanaH: a ještě se i zahrabaly !!!!!!!!

60
JanaH
Reagovat

@rudi: no právě, to taky. :-DDD

A „nepřiznala“ (víme kdo, že :-D) je nešťastný výraz.
Opravuji: neřekla, že ví, jak to bylo.
No asi proto, že neměla páru, jak to bylo a „někdo“ jí později nakukal, aby „vydala tiskové prohlášení“?
Samé otazníky… :-DDD

61
Aža
Reagovat

My staří mazáci a diváci farmy už se ničemu nedivíme. Všechny kačky a slepičky zobaly plesnivé krmivo (Martin je nevaroval, že je nepoživatelné, aby ho dali mimo dosah )
Přesto žádné drůběži nic nebylo, jen dvě kačičky se otrávily, ale tak šikovně, že se ještě došly zahrabat, aby posloužily k detektivnímu pátrání farmářů.
Nemůžeme se ani divit, že farma, která má lidi naučit pracovat v nezvyklém prostředí, v sepětí s přírodou a zvířaty, je pro ně pouhou hrou. O práci se zajímají okrajově, někdy vůbec. i kdyby je do ní nutili.
Na zdi vyvěšená pravidla, Kontrola farmáře Martina a stíhačka Květka je už jen ztraceným ideálem prvních farem.
Možná v příští farmě to bude ještě lehčí, pravidla nebudou a bude to jen boj o přežití od duelu k duelu. Osolený hádkami a opalováním na nuda pláži.
Dnes píši odlehčeně, také jsem tento díl brala v pohodě.
Od prvních dílů nás bylo jen několik, kteří pochopili Mirovu hru a drželi mu palce. Šli jsme tehdy “ proti všem“ . Ted už mu fandí asi všichni.
Jak to dopadne nakonec?, Nebude to mít lehké, už je to vysoká „doktorína“ lidiček kolem něj.

62
Wally
Reagovat

@Aža: Miro byl můj fanoušek od začátku. Koho jsem nemusela byla Zuzana, za její ponižování lidí. Šla přímo do jejich soukromí (vzhled, sex. orientace, inteligence). No a Hujera, tak to snad ani nebudu komentovat.

64
anonymous
Reagovat

@Jája: Tak myčka na nádobí nebude, ale k závěru týhle Farmy dostanou automatickou pračku! Sice trochu rozbitou, takže je otázka, jestli prádlo vystoupivší z ní bude čistší, než vstoupivší… :-) Ale pořádně prát se bude!

65
Aža
Reagovat

@anonymous: Budu se držet tvé nápovědy a mé fantazmagorie .
Ke konci farmy se dostaví farmáři, kteří se ctí opustili farmu. Bude se prát špinavé prádlo a to tak, že na nikom nezůstane nit suchá. Bude se prát ve velkém a neví se na koho se chystá největší „kartáč“..)))))))))

66
anonymous
Reagovat

@Aža: To si pleteš s VV :-D

http://www.imagehosting.cz/?v=vlapaperou.gif

Tak ještě z jiného soudku na Farmě:

Co bude dnes k obědu?
Že by něco na medu?
Ale kdepak, to spíš blín,
nebo někdo radši kmín?

Kdo chce vidět u stolu,
když skor všici pospolu,
jak se kdosi při tom tváří,
večer nechť má v kalendáři :-)

67
Kara
Reagovat

@anonymous: Potok, Miro.

68
Wally
Reagovat

@Jája: On už ten článek a video stojí za to, ale ty komenty na FB taky. Hujerovci se zase zformovali do bojové formace. :D

69
INA
Reagovat

@anonymous: Opravdu se tam poslední týden sjedou všichni vypadlí farmáři a pěkně zamíchají kartami!!! Budou hlasovat buď ,kdo si postup do finále zaslouží a nebo naopak nezaslouží. A nebo ,kdo je pro farmu užitečnější a nebo naopak! Každopádně budou hrát roli sympatie a vzájemné vztahy po celou dobu trvání Farmy.Bude to masakr a s tím praním špinavého prádla má AŽA pravdu!!

70
anonymous
Reagovat

@INA: Ale to (jako neznalec předchozích Farem, v dávných dobách) bejvá vždycky, ne?

Jako Neználkovi mně to ale mohou znalí potvrdit, nebo vyvrátit. A nebo být na mě ošklivý, a udělat na mě něco jako:
https://am21.akamaized.net/tms/cnt/uploads/2015/06/T-1000.gif
Snesu to, asi jako kmín :-)

71
Jája
Reagovat

@Wally: Jj mladá Hujerka je hustááá. :D No jo 1700 obyvatel trošičku větší dědinka, teď to tam musí hučet. Ale Hujer je natolik šáhlý, že určitě chodí jako kohout po dvoře, všude hlásá jak je napravený hříšník a hrdina. Vůbec si neuvědomuje, že si lidi z něho dělají (.) :D :D
@anonymous: Dneska se vaří čtyři dny odleželé maso ? A pod nosem se popotahují medové motúziky. :D

72
JanaH
Reagovat

Kombinace med a kmín mi evokuje jedině kachnu na medu. :-D

73
iv
Reagovat

@Eva původní: Tradiční potíž – někdo z diváků si dá tu práci a sepíše (Aleně, Romanovi) několik přesných, zajímavých otázek. Následuje jediná odpověď: Děkujeeeeme…

74
Aža
Reagovat

Už mě stačí nápověda,
podívám se, co jim zbylo od oběda.
Prý to byla dobrota., jedl každý co dostal.
Někdo placku od Luly, někdo brambor s kmínem.
Nejlepší však chutnalo jim čerstvé mléko s blínem.

Dopadlo to dobře, ale než se nadějeme,
už se z toho všichni pobli……..e.
Pak je čeká velké prádlo,
už podruhé to tak dopadlo…..)))

Dobrou noc, víc už hádat nebudu anonymku.

75
Skála
Reagovat

Milu,prosím,co nového? :-)

76
Mana
Reagovat

Tá Lula sa už nedá počúvať.

77
Skála
Reagovat

Prosím,prosím,dívá se někdo? Co je nového?Prosím napište.

78
milu
Reagovat

@Skála: celkem nic Skaláčku….mamba je strašně zlá…naštvaná,že jsou s Davidem sluhové….mají už úkoly…do zítřka musí postavit podium….potom se postarat o sazeničky….napést perníky s motívem jako vzpomínky a někoho blízkého…….udělat památkové předměty z hlíny…Mamba s ničím nepomáhá…David slíbil přijít pomoc na podium…jestli ho mamba pustí:?-))

79
Wally
Reagovat

@Skála: Jestli ti stačím já, tak sluhové Lula a David. Lula totálně nasr….á a bude dělat vše s Davidem. Odmítá i vařit. Úlohy: přesadit rostliny a začít otužovat, připravit Rúženku, do zítra postavit podium,upéct perník na památku a udělat něco z hlíny na památku

80
milu
Reagovat

@Wally: :-))

81
Skála
Reagovat

@milu: @Wally: Moc děkuji,už jsem si myslel,že se nikdo nedívá. :-) Díky.

82
milu
Reagovat

mamba věděla,že šušeň nemá ráda kmín,tak udělala kmínovou omáčku…za FT to dojedl Míro…ještě tam měla kost …David na kameru říkal,že mamba provokuje FT a ta že brzy vybuchne!!!

83
Wally
Reagovat

Vladěna nesnáší kmín, proto Lula dělá kmínovou omáčku. Hujer je nadšený, že bude dělat podium s Mirom, prý se něco přiučí. Po vyhraném duelu mu prý stoupl kredit.

85
milu
Reagovat

@Skála: sice koukám,ale nějak mám nechuť se dívat…snad mne to přejde…uvidíme…
Mamba je opravdu moooooc zlý člověk….pokud nejde vše jak se jí líbí…je hnusná!!!

86
Wally
Reagovat

@milu: Je přesně jako Zuzana a proto se tak milovaly.

87
milu
Reagovat

@Wally: jsou si hodně podobné…ale Zuzka tu svoji prohru snášela daleko víc…a to mambu ještě nikdo nenazval podčlověkem…tak nějak to bylo…Pro mne je mamba horší!!

88
Skála
Reagovat

@Jája: Děkuji za typ.Vyzkouším,zatím jsem to neznal.

89
JanaH
Reagovat

Mohl by, prosím, někdo (pro nás, méně chápavé:-D), vysvětlit, co myslela Lulina tím, že se ostatní chovají nelidsky? :-O
I ten Hujer pobral víc rozumu, než ona…

90
Lady XL
Reagovat

Díky za info! Lulu je hnusnější než Zuzi. Je necitlivá a hodně sobecká.Viz slova o smrtelně nemocné dceři Baby Jagy, která říká,že nic takového neřekla… Jsem zvědavá,zda si to vyříkají na farmě…

91
milu
Reagovat

@Skála: zkoušela jsem,prý jen na území Slovenska…potom napiš,zda ti to šlo…

@Lady XL: také jsem zvědavá na to,pokud se setkají….myslím si,že obě si nemají co vyčítat…ale na mambu nikdo nemá…..

Jdu do kanafasu farmáři….dobrou noc…♥

92
Wally
Reagovat

Nejsou ty rostlinky po 6 týdnech určené na pikýrovvání trochu malé? Hlavně by byly vytáhlé jak se táhnou za světlem.

93
Jája
Reagovat

@Wally: A holubi je krásně vyjednotili. :D

94
Jája
Reagovat

David by si měl rozmyslet jestli potáhne s Lulinou nebo pojede po své linii. V tomto díle si velice ublížil. Tyhle dětské trucy nikdy nevyhrajou v očích jiných. Lulina dostála svým dvěma přezdívkám. Jednak jako značka auta (jak to říkala Hejkalka) a jednak jako had. Nemusí ani kousnout, ten jed jí stříká ze všech tělních otvorů.

95
JanaH
Reagovat

@Jája: jj, ublížil si. Nejen v tomhle díle, ale od okamžiku, kdy začal s Lulinou táhnout. Od té chvíle to s ním jde od deseti k pěti.
Šušeň má jedno malé bezvýznamné plus. Jednak za slouhy, druhak za to, že nenechala vyprovokovat. Takže vlastně dvě plus. To třetí přijde ve chvíli, kdy se vyprovokovat dá a Lulinu zakousne. :-D

96
Vrána
Reagovat

David lovískuje Lucii a už jim nejde o peníze, jen o kamarádství a všichni jim dělají naschvály. Vypadá to, že chytili fňukacího bacila od kazatele. :‘-)))

97
INA
Reagovat

Zdravím všech 24 diskutujících!!Ráda si přečtu Vaše trefné postřehy.Letošní Farma se měla jmenovat VÝKRMNA!!!V minulých letech tam trpěli hladem,jedli placky a kaše ze šrotu,pyré z jablek…..A hygiena??? Nohy na stole,kde se válí těsto,nádobí špinavé.Nikdy jsem neviděla,že by si nový FT převlékal povlečení-stále stejné-11 FT spalo asi jeden po druhém!Šušňa má od začátku obrovský polštář z postele FT????!!!! Hujer najde po měsíci na zemi v „ložnici“ ponožky asi po Zuzaně!! Ty „pogrcané „slamníky od Davida musí být smradlavé!! Všude prostě bordel!!!

98
Lady XL
Reagovat

Tak shlédnuto…. a musím s vámi souhlasit – Lulu je děsná. Zajímalo by mne, co na sebe teď říká, když se vidí momentálně v tv? Jak si stěžuje, pomlouvá a to „jen“ proto, že je služkou zrovna ona. Jestlipak si David všiml, že si hlavně stěžuje na vše ohledně sebe? Že ho popichuje proti ostatním, aby pro rozhodování o duelu v tom nebyla sama, aby byli ostatní i proti němu? Z Davida udělala slušného podpantofláka, který se bez ní o ničem nerozhodne a ona ho má přitom na háku a klidně by ho obětovala, aby šla dál. Lula je jak malé děcko, kterému vzaly na pískovišti hračku a řekli – jde se domů. Jo holka, nadávat na Jana, být vůči němu hrubá, i když si to vůbec nezasloužil, to ti šlo… Ale vydýchat, že nejsi nejoblíbenější, že se tě chtějí ostatní zbavit, to už nejde… Holt to má Lula i David z toho, že se pár týdnů věnovali jen sami sobě a zapomněli hrát sociální hru – myslet taky na ostatní. Těm je jejich love story ukradená a naopak jim vadí jejich spojenectví. To přeci vadilo už v počátku, když si byly blízké Janette a Lucie. Na FB jsem se ale dočetla, že někoho později vyřadí…(štáb) a prohraný duelant se vrátí (ne z tohoto duelu). ach jo…

99
JanaH
Reagovat

@Lady XL: vzpomínáš si, jak hned z kraje napsala maminka Lulině, že je na ni hrdá a že ji dobře vychovala? Napsala by jí to i dnes? ;-)
Davídka si pěkně namotala. To je samé „však Dávid!“ a „áno Dávid?“, krotitelka udělá psí oči a Davídek panáčkuje. :-D
To o vrácení vypadlíka je zajímavá informace… Taky nejsem fanouškem takových zásahů.

100
Wally
Reagovat

Taky je na FB informace, že po minulé návštěvě kapely, byla udělena speciální imunita a to i sluhům.

101
INA
Reagovat

Někdo opravdu psal,že Hujerovi onemocní manželka a on odejde! Nevěřím,že by těsně před finálem to vzdal,když získal ten nový KREDIT!!!

102
Dana
Reagovat

Tak se mi zdá, ze jediné dva akční momenty včerejšího dne jsou Hujer a Miro staví podium a Murko má myš.Doufám, že Lula za to, co tam teď dělá a hlavně nedělá neujde spravedlivé odplaty.Sluhové by si vstavaje lehaje měli v duchu opakovat:kouká na mě kamera.

103
Prochor
Reagovat

Pro mně bylo docela překvapení, jakou má Roman slabost pro Vlaďu. Vladimíra se nezdá ale dokáže si celkem nenápadně omotat chlapa kolem prstu. No – a teď má Vlaďa TOP 5 jistou ať už se Lula vzteká jak chce.

104
ladule
Reagovat

@Wally: Sluhum ne ale Hujer dostane od kapely zlaté pírko a vyhraje to celé Mirec bude ve finále s Lucii dočetla jsem se na fb,ale nevím jestli je to pravda dokonce vypadne i šušen a udajně se vráti místo ní zasashne štáb a odejde někdo jiný slováci to berou jako podraz na diváky od Markízy.

105
milu
Reagovat

Ahojky farmári:-)))
Tak tedy nevím,ale pokud před finále někoho vyřadí za porušení pravidel…je to hrozná nespravedlnost!!!!Celou RS se porušují pravidla a strašně moc a pořád…a najednou se chtějí někoho zbavit,aby se někdo…jen doufám,že to nebude mamba…mohl vrátit a hrát dál o korunky??Zlaté pírko od kapely se dalo i loni…dostal ho tuším Míšo…kapela byla z jeho města…Scénáře,zásahy od borisovců….já si myslím,že je to potom nereálné…umělé a také si myslím,že farmári za to dostanou zvláštní prémie,když štáb poslechnou….

Už aby byl konec…☼☼♫♫

106
Lady XL
Reagovat

No je to ale množství spekulací. Rozhodně, pokud zasáhne štáb a někoho vyřadí, aby se mohla vrátit Vl.-Šušeň, tak je to nespravedlivé a jen potvrdí, že mají dopředu vytipované případné finalisty – Věřím, že by dali do finále i Lulu s Davidem, pokud by si to nepokazili svým chováním v poslední době. Lidi jim nefandí a jejich LOVE story je všem akorát pro smích… Miro je pro ně vděčnější objekt pro finále pro svou kontroverznost a postupným získáváním sympatií. Lucie je moc nenápadná pro finále, Milan taky nejistý svými fanoušky pro změny nálad a tak jim zbývá Šušeň, kde mohou využít – čeká ji láska (snoubenec a Nezaměstnaný),koho si vybere?? Bude svatba?? Zkrátka bych se nedivila finále Miro-Vlaďka, i když jí to nepřeji…. Doufám, že to vše na fb jsou spekulace! A jsem zvědavá na případnou návštěvu bývalých farmářů. To bude chtít vidět necenzurované záběry…. až přijede Baba a Zuza :-).

107
Vrána
Reagovat

Jen doufám, že s kapelou nepřijede zase ta postarší dáma, co si hraje na diblíka. Pořád popěvuje /příšerně/ jako. Zpěvanka a pořád mluví a mluví a mluví a mluví a je neskutečně vtipná … :-/ I minulí farmáři byli zaražení, protože jim slibovali hvězdu. :-)

108
rudi
Reagovat

myslíte Evu Mázikovou? No tak tu taky nemusím ….hi,hi,hi…..

109
Aža
Reagovat

V minulých farmách byl vždy dlouhý záběr na hory a okolní krajinu, do které farma zapadala. Mlýn je asi v údolí, kolem jen samé lesy a potůček, žádný krásný výhled, dost mi to chybí.
Miro je pomocníkem všech FT . Chodí si k němu pro rady a každému pomůže se zadanými úkoly. Žádný z nich to ale neocenuje, berou to jako samozřejmost. k
Když byl FT on, stávkovali všichni. Roman ho vychvaloval a nasliboval a hned následující týden se zašíval a Mirovi nepomohl.
Došlo k dalšímu zázraku, asi to zařídil svatý.Jan. Polepšení zmatlíka Milana a k jeho nečekané spolupráci s Mirou. Z jeho úst padlo, že se od něho může hodně naučit.)))) To se divím.
Láska Romana a Vladky zůstávala asi skryta štábem v pozadí, s ohledem na snoubence, Vladka si to doma bude umět zařídit a vysvětlit, je to přece diplomatka.)))))

110
Janica
Reagovat

Milu, Wally: právě jsem dokoukala včerejší díl, ale neviděla jsem vaření kmínové omáčky ani řeči kolem. Ani stavění podia. Bylo to na konci epizody? Ta prostě skončila v půli věty
a už to nenaskočilo. 47 minut. Jinak jsem nepochopila o čem to ta Lulina točí. Otřesná holka, snad vypadne. Viditelně přibrala, zlomyslně jí to přeju. A Mirovi přeju vítězství.

111
milu
Reagovat

@Janica: JANI…O OMÁČCE TAM TOHO BYLO HODNĚ A O STAVĚNÍ TAKÉ CELKEM DOST…A NEBYLO TO NA KONCI…ŘEKLA BYCH….ZA CHVÍLI NAPÍŠI….KDE JSI KOUKALA??

112
Eva původní
Reagovat

Tak jsem si početla, za což jsem vám pisálkům vděčná :-) Včera jsem F neviděla, chtěla jsem se dívat na reprízu, ovšem též z toho nic nebylo, pořád jen spím a spím :-) Televize je pro mě uspávadlo. Něco jsem ovšem viděla a musím konstatovat, že Lula je echt nevycválaný spratek. Jsem napjatá jaký bude duel, kéž by ženský a Lulina odfrčela domů. Jinak nekomentuji, když řádně nekoukám … Tak pište, pište :-)) moc ráda si tu čtu :-))

113
milu
Reagovat

@milu: Jani,….tak je to v posledníé čtvrtině….ten kmín a i to podium….dokonce tam i cvičí…

114
milu
Reagovat

@Eva původní: Evinko…zdravím….že jsi unavená je normální….nelež pořád…jak ti radí lékaři….ale spánek ti nic nenahradí…nabereš sil…oni doktoři to dnes chtějí vše nějak uspěchat….i ty změny počasí dělají své….já jsem jak po koťatech…ale bude dobře…zvládneme to…drž se:♥♥♥

115
Dana
Reagovat

Nebojte se, nepřijede tentokrát Eva Mázikova se salátem a s řizkama, přijede Tublatanka bez řízků.Milan pri bráničke vždy prvý počul a videl všetko.

116
Aža
Reagovat

@Janica: 11O—
Zkus se podívat na YOUTUBE – Farma 8 – úterý 23.5. – díl 59

117
Janica
Reagovat

@milu: Na chromu, YT hlásí, že pouze pro slov. diváky. Zkusím znovu, někdy se mi tam poštěstí. Moc díky, vlastně mi stačí vaše komenty, jsem tak dokonale v obraze.

118
milu
Reagovat

@Janica: Jani,pokud jsi Jana…tak vše nej k svátku….jinak moc nerozumím…jak na chromu??Jdi na uloz.to zadej farma 2017…a stahuj…sice to chvíli trvá,než stáhneš…ale budeš to mít OK…a je tam i necenzurovaná verze…však uvidíš…

119
Janica
Reagovat

Milu: díky, našla, už to běží.

120
milu
Reagovat

@JanaH: …Jani…vše nej k svátku…♥

121
Janica
Reagovat

@milu: Díky za gratulaci k svátku. Google chrome –
prohlížeč, to mi našel vnuk IT, občas dojde a babče poradí. Ale teď jsem dle Tvé rady našla
na YT a už jsem to zkoukla od 30minuty nc verzi. Dík za pomoc, hezký večer

122
Janica
Reagovat

@JanaH: připíjím k svátku, samá nej, nej…

123
milu
Reagovat

@Janica: Rádo se stalo….mně hodně pomohl syn a potom kamarádi na netu…dnes toho docela dost umím….ale to my všichni se tady učíme….jo a jsem také babička a vnoučata také pomáhají….

124
JanaH
Reagovat

Jejda… moc děkuju, je to od vás milé. To se mi tady snad ještě nestalo… ;-)
A taky přidávám gratulaci pro všechny Jany!

125
Wally
Reagovat

Taky jste mohly poslat přání Vladěně, ta měla svátek včera. :DD

126
milu
Reagovat

@Wally: :-DDDD

127
milu
Reagovat

…holky…a Jája…je Jana či jak??

128
Wally
Reagovat

@milu: Dneska je report na tobě. NB mi odjel do Prahy a nebudu lítat k PC každých 5 minut. :D

129
smrček
Reagovat

myslím že Jája je Jarka neboli Jarmila.. mám takto Jmenované stvoření doma :D

130
JanaH
Reagovat

@smrček: taky může být Pája a používá mimikry. ;-)

131
Hanka
Reagovat

@Janica: Já chytám net přes Firefox a YT mi jde normál. Ale upozorňuji/ha,ha……/, že jsem také babča a učí mne vnoučata, teď mi dokonce radí i 11-letá. Takže fakt nevím, jestli je rozdíl mezi chromem a firefoxem, co se týká YT.

132
milu
Reagovat

@Wally: jasně Wall…já zase nebudu v pondělí….to zase přebereš ty….budu na mobilu jen tady na panáčkovi…tak podrobně…ju??

133
Jája
Reagovat

@smrček: Stvoření ? Jo ? :D :D Kdyby tě slyšela :) Ale jinak můžeš hádat dál.

Přidávám se k blahopřání – hodně lásky a zdraví všem Janám.

134
milu
Reagovat

@smrček: Také si to myslím…..mám kamarádku jajinu…a je to Jaroslava…

135
milu
Reagovat

@Hanka: Hani…jsou to dva prohlížeče….potom ještě Explorer,Opera…to jsou ty známější:-Teď jsem zamachrovala…co???chii

136
smrček
Reagovat

@Jája: …“Stvoření ? Jo ? :D :D Kdyby tě slyšela :)..“ Myslíš že by to jako pro mne nedopadlo dobře?? Tomu nevěř.. :D hehe

137
milu
Reagovat

Farmári dělají srdíčka…velikááááá…Šušeň pořád taktizuje….ale má jen pár lidí….už i Míro s Milanem počítají…kdo do duelu:-))

138
milu
Reagovat

Šušeň přemýšlí o duelu…bude muset Davidovi naznačit,co má dělat….teď probírají kapelu….Milan slyší kytaru…má a to noc….byl muzikant…hrál i zpíval….a už hlásí…TUBLATANKA!!!!!

139
Jája
Reagovat

Ta Lulina je hnusná. Plácá hlínu, že prý bude dělat penis a Dredovi řekla, že se má svlíknout a dělat jí předlohu. Jí už snad hnije mozek. :(

140
milu
Reagovat

Tublatanka je na podiu….a začínají slabikárom….David nemá tepláky!!!!Tancují…baví se..

141
milu
Reagovat

@Jája: hnus…se díváš přímo???Teď je láska pro zamilované….mamba hned mluví o svatbě…je totálně blbá!!!!!

142
milu
Reagovat

Míro tancuje a pořád zpívá….ted je to písnička o mámě….Mila dostává košili,je prý největší fanoušek….
Míro dostal jako nejsympatičnější na farmě takový měšec….zlatý….

143
JanaH
Reagovat

Co zas ta Lulina provedla, že nás příště čeká dráma? :-D

144
milu
Reagovat

v upoutávce…Míro je naštvaný na mambu….žádá ji,aby něco zopakovala před Davidem…ale ztratilo se na chvíli spojení a já nevím,co…ale byla nesvá…

145
Wally
Reagovat

@milu: Nejdřív bylo vidět rozbité sklo ve mlýně, ale nemyslím si, že by se to toho týkalo. Spíš zase o někom něco zalhala (viz. Alena a umírající dcera) a Mira to vytočilo.

146
ladule
Reagovat

@milu: Miro dostal zlatý měšec a to je že bud hned do finále,nebo imunita až do finále i předešlých farmách dostávali zlaté pírko a to je posunulo až do finálove 3 či 4 myslím a Lulina jen tiše závidí až se dozví co to zlato znamená tak asi pojde závistí.

147
Jája
Reagovat

Dnes byl archív díky časovému skluzu trošku dříve než vysílání v tv. Skončilo to žádostí Dreda a pak znělka. Teď sjedu nc a uvidíme jestli tam nebude něco více, když je tentokrát delší než hodina.

148
milu
Reagovat

@Wally: @ladule: Díky za vysvětlení…ano,pírko se dostávalo…no dnes to bylo záživnější,než včera…a zítra….první duelant….páni….já tipuji mambu….možná se od ní David odvrátí…asi zvědavosít ani neusnu:-))Dobrou noc a hezké sníky….♥

149
Wally
Reagovat

@ladule: Ale tohle se muselo stát před příchodem Květy, řešili to u stolu asi při volbě 1. duelanta.

150
milu
Reagovat

@Jája: také už koukám na nc

151
Hanka
Reagovat

@milu: to ještě vím, ale netuším, jestli mají různý přístup na YT. Já to beru přes Firefox a ještě se mi nestalo jako Janice, že se mi tam objeví, že je to jen pro Slovensko

152
Wally
Reagovat

@milu: Ta jsi masochistka. :D Vidět podruhé afektovaného brouka Pytlíka Hujera bych nemohla. Ještě, že nás ušetřili jeho dokonalého zpěvu, frázování a imitace zpěváků. Jak podle něj po 6 letech vystupování s kapelou na podiu ovládá.

153
milu
Reagovat

@Hanka: Tak to také nevím….spíše by to bylo na připojení…rychlosti….už je tam i necenz. verze…koukáš??

154
Vrána
Reagovat

Dnešní díl 24.5. byl perfektní až téměř mysteriozní. :-) Tublatanka a jen šest farmářů dokola a příroda a tanečky. :-)))

155
milu
Reagovat

@Wally: přeskakuju….už se mi chce spát…..ale třeba na konci bude více o mambě….co udělala….

156
Hanka
Reagovat

@milu: Už jsem dokoukala na YT, a už budu mít i dřevo, ale s tím si zatopím až zítra. Na YT jsem více méně přeskakovala ten koncert. Tak si ho zítra vychutnám u krbu

157
Prochor
Reagovat

K posledním dílům- Lule nerozumím. Doteď se za ní vždycky někdo postaral o zvířata a uvařil jí. Když se totéž chce po ní, tak se chovají nelidsky? Není Lula náhodou rozmazlený sobec?
Druhý expert je Milan. Zase mně rozesmála jeho ješitnost, která mu nedovolí zapomenout, že před ním všichni nepadli na zadek, když se vrátil z duelu. Pořád opakuje jak nebyla ani oslava. Mimochodem – Hujer proto přišel o několik hodnotných projevů na které se určitě těšil.

158
Dana
Reagovat

Viděli jste jak se Lula tvářila, když Miro dostal ten pytlík se zlatými zrnky? Doteď si myslela, že nejsympatičtější z celé farmy je ona. Pokud sklo v mlýně je její dílo, byla by tu možnost, koho to štáb vyřadí ze hry. I kdyby Mirec šel do duelu s inšpektorem a prohrál, vrátil by se hned zpátky do hry. Tak jsem zvědavá, jak to celé bude a co jsou jen poplašné zprávy z lidu a co je pravda. Pokud ve finále opravdu bude Lucie a Miro, tak v současné sestavě ti dva toho dělají nejvíc. Lucie odpracovala skoro všechno pečení a sýry, i když jinak se moc nepřetrhla a Miro se za celou dobu opravdu moc neflákal a co se týká zvířat, má k nim asi nejlepší vztah.

159
Lady XL
Reagovat

Myslím,že konflikt, co naznačili, bude kvůli nějakým řečem, jak už u Luly bývá teď zvykem. A bude se to týkat nějak i Davida,když to chtějí řešit i před Davidem…. Jsem napjatá a doufám, že to nebude zase něco, co vyšumí…jak větry :-). No vrátit se má po vyřazení, pokud je to pravda ovšem, Vladěna… Milan byl zoufalý, opět jeho zvlhlé oči při Tublatance… ach jo, hochu, koukni do zrcadla a do občanky, kolik ti je…. Jsem zvědavá, co bude sáček znamenat. Mohou to být i peníze, které bude mít možnost si případně vzít…, kdo ví. Každopádně Lulu závidí – hurá. Kdyby byl na Farmě ještě někdo tak pracovitý jako je Miro, tak bych klidně dávala Lucii až na třetí místo. Je jasné, že toho tolik nenadělala, ale je u sýrů a je ostatních věc, že se to nenaučili tak, aby ji mohli odtud dostat a být na jejím místě. Pečení dřív obstarávala Zuzka s Nikem. Až po jejich odchodu se toho chopila Lucie s pomocí Vlaďky. Dělá dobře (Lucie), že nevyvolává hádky (na kameru), aspoň tak divákům nevadí a v kuchyni je stále vidět… Má štěstí, že odešla Angličanka, jinak by pohořela.

160
Prochor
Reagovat

@Dana: Hlavně Miro vymyslel a postavil většinu dřevěných staveb a dalších věcí. To mu exfarmáři určitě přičtou k dobru. Minule se mi líbilo jak David řešil jak to udělat aby někdo vypadl. Mirec se obrátil přímo na něj a ptal se ale jak to udělat aby vypadla Lula a David hned zmlknul:-))

161
INA
Reagovat

Miro dostal zlatý měšec a asi jde přímo do finále!!!!Přeji mu to ,klukovi ušatému!!!! Lulina čubrněla,že to nebyla ona!!! Začíná to být napínavé,jako dědečkovy kšandy!!!! Kauza rozbité okno bude zajímavá.Hezký den všem!!

162
Lady XL
Reagovat

Podle ukázky na fb bude výběr duelantů záviset na Mirovi… jako obvykle. Ten se tam potutelně usmívá. Tak je otázka, zda bude vytočený z Luly tak, že ji každopádně zvolí, nebo v případě imunity (sáček se zlatým obilím) zvolí Davida, aby se zbavil jednoho muže… Ale já bych si vsadila na Lulu, ta musí vzít Lucii. Vypadne Lula, dá FT Davida a ten zvolí Lucii za sluhu. Chlapi zvolí ženský duel, tím pádem budou spolu soupeřit Lucie se Šušněm. Pak by vycházela ta „zaručená“ info, že prohraje Šušeň (nečekaně, protože ona je podle mne favorit, je silná, odpočatá) a něco se stane a někoho vyhodí, nebo odejde a tak vrátí Šušeň…. – hezká pohádka co? Uvidíme, zda unikla reálná informace…

163
Johana
Reagovat

@Lady XL: to zní dobře, akorát David, jako FT, bude muset určit i mužského sluhu, takže zbyde jen jeden hlasující muž proti jedné hlasující ženě a pravděpodobně o dueli rozhodne David.
…a prosím, šušně zpátky nee.

164
JanaH
Reagovat

@Lady XL: to by se mi líbilo. Až na ten konec, ovšem.

A přesně takhle si to spočítala Šušeň, a proto teď „nenápadně“ tlačí Dreda do mužského duelu.

165
JanaH
Reagovat

Když získal v šestce Dodo zlaté pírko, tak postoupil přímo do finálové čtyřky, ne?

166
Lady XL
Reagovat

No mě se ten konec „pohádky“ taky nelíbí…, načrtla jsem to tak, jak se to zatím proslýchá… Šušeň bych s klidem vyřadila :-)) a nevrátila!!! Akorát mi fakt nějak nedošlo, že 3 chlapi neznamená většina hlasů. Že 1 je nehlasující sluha…. :-(. No ale předpokládejme, že by David dal ženský duel z důvodu, aby pomstil Lulu. Jak ale přemýšlím, tak si myslím, že pokud má Lucie zvítězit nad Šušněm, tak musí být jako druhá duelantka s možností výběru disciplín. Mimochodem – líbí se mi, jak teď každý (hlavně Šušeň) vykřikují, že almanach neee, ten jsem několik týdnů neviděla… haha. Přitom Šušeň vždy před určením druhé duelantky drtí almanach! Bylo to několikrát vidět. Nic nenechává náhodě – ani to zviditelňovat svoji fyzičku při rozcvičce….

167
Janica
Reagovat

@Hanka: díky, díky, taky jedu přes firefox a na YT jsem se snad už naučila. Ještě že máme ta vnoučata – celkem jich máme 9.

168
Jája
Reagovat

Tak tohle bude opravdu zajímavé Jak se z toho Lulina vylulinuje. :)
http://farma.markiza.sk/aktualne/1871355_ide-do-tuheho-chce-lula-hodit-davida-cez-palubu

169
Mara
Reagovat

@Lady XL:Budeli ženský duel a Lucie porazí Lulinu, tak si myslím, že David, pokud bude FT, dá za služku Šušňa a Mireca a jako FT rozhodne o pánském duelu. Zbaví se jednoho soupeře. A potom zůstanou čtyři a to už se hraje jinak, jak to záleží na Borisech. To nás čeká ještě překvapení. Všiml si někdo, jak Tublatanka dávala zlatý pytlíče největšímu sympaťákovi , a ani nevěděli který to je , ten Mirec. Řvala jsem smíchy. V posledních dvou řadách byl alespoň jeden průměrně inteligentní a pracovitý, vždycky vyhráli moji favoriti, kterým jsem to opravdu přála. Letos bohužel, materiál nic moc. Mě se docela líbila Zuza, ta se s nikým nepaktovala a hrála si svoji hru, a hlavně dělala. Když ji teď srovnávám s těma třema, tak byla daleko lepší. No uvidíme jak to dopadne, pokud by měl vyhrát Hujer, tak by mě to ani nevadilo, narovnal by si třeba vztahy v rodině. Jen to nepřeji těm třem Dorotám.

170
Eva původní
Reagovat

@Jája: 168 – David se zamiloval, ale snad není tak blbý aby už konečně neprozřel, že je to mrcha vypočítavá a já dám ruku na to, že jakmile vylezou z farmy bude konec love story. Zatím má David stále rozum v trenkách :-) Ovšem pokud by byl David vítěz letošní 8 tak se ho Lulina bude držet jak klíště dokud ho neinfikuje a bude z něj chudák. Nic pěkného z té holky nekouká…

171
Dana
Reagovat

Jsem zvědavá jestli ji David bude chtit galantně ochraňovat, jestli uvěří co Lulina podlého spřádá pro svou ochranu.Miro bezva eko bio pere a kalhoty do mlýna si obliknul rubem navrch.Lic už asi neni z nejčistších. Umí si prostě poradit v každé situaci.

172
Johana
Reagovat

Tato farma by teoreticky mohla mít dva vítěze…pokud bude přítel černé mamby rozumný a po tom, co viděl a slyšel veme kramle, získá víc, než sedmdesátpět tisíc euro.

173
Jája
Reagovat

@Dana: Kdoví, jestli ty mlynářské mundury vůbec někdy od doby co melou prali. Už posledně jsem si všimla, že je mají pěkně zprasené od bláta a to ještě nenanosili zrní do mlýna.

174
milu
Reagovat

@Mara: Tak t nevím….Většina tady a i venku i na FB už drží pěstičky a výhru přeje Mírovi….máš svůj názor…a nic ti nebrání v tom držet pěstičky Hujerovi…No….podle mne si výhru zaslouší Míro…ale toto není soutěž…je to RS…a tady se stát může cokoli…i to,co naplánují borisovci…Míro dostal měšec se zlatýma zrníčkama…a jistě je to něco pro něj do plusu!!!!Tak jistě nepůjde do duelu,protože je to přinejmenším imunita a tím i postup mezi 4 poslední..
@Eva původní: Ahojky Evinko…jak je???Už sis dala řízeček???chii…nic ve zlém…měj se jak jen to jde nejlépe…

175
milu
Reagovat

@Johana: :-DDDD

176
Wally
Reagovat

Proč všichni počítají, že se vrátí z duelu sluhové? Může se vrátit i druhý duelant, Lucie, Miro, Hujer.

177
milu
Reagovat

@Wally: Wally…teď ti nerozumím….

179
Mana
Reagovat

Dnes som čítala, že o týždeň vypadne Miro v dueli s Milanom, tak snáď to nebude pravda.

180
Hanka
Reagovat

Janico, nemáš zač. Kde bychom my/ starší generace/ byli, nebýt dětí a vnoučat. Já jich mám 7, od 7 – 23 let. A jen jeden z těch nejmladších/dvojčata/ 7-letých mně spíš PC nebo mobil různě zablokovává, ostatní jsou“ chytřejší“ jak já, co se týká elektroniky. Jinak fakt držím palce Mirovi a Lucce.

181
Wally
Reagovat

@milu: Páč jsem opět mimo. V duchu myslím na ten odjetý NB, co dělá v pondělí státnice. :)))
Mělo to být opačně, že se mohou vrátit právě sluhové, Lula nebo David. S tím ti myslitelé ani jeden ještě nezačali špekulovat.

182
milu
Reagovat

@Wally: Wally…mám také problém s noťasem….objednala jsem si jeden…repasovaný….syn radil…mají jich ve firmě 10 a jsou v poho…jen já ho v poho neměla…klávesa a nefunguje a tak jsem ho posílala ne do Prahy…ale do Plzně…a budu čekat…jistě déle než ty…tak vidíš….
já už těm různým spekulacím přestávám rozumět….mamba bude mít jistě pro Davida lež jako věž…ale je a něm,komu bude věřit…obávám se,že je moc zamilovaný…ale možná se mu už nelíbí,jak ho ovládá…uvidíme…

183
Jája
Reagovat

@Wally: Jestli se vrátí jeden ze slouhů tak příští týden jsou sluhové Lula a David. :D :D :D

184
Wally
Reagovat

@Jája: No vzhledem k tomu, že se celkem jasně rýsuje finálová dvojka, tak nad tím asi ani nemusíme spekulovat. Ale bylo by to naozaj zajímavé.
@milu: V pondělí dělá státnice syn, který odjel s NB. :D

185
anonymous
Reagovat

Pekárna, pekárna,
co se to tam houpá?
Pro Martina lekárna,
krevní tlak mu stoupá.

Ale jaké hlavní,
číslo dne ke spánku,
tlaky jiné krevní,
mají na kahánku.

Milénia půlku,
pokud dáte z klásku,
k dobru dáte jedna,
celou máte dávku.

186
Kara
Reagovat

@Jája: Na Wiki už je i prozrazený vypadlík z tohoto duelu. Tak nám už zbývá se jen koukat bez nervíků :)))

187
JanaH
Reagovat

@Kara: občas se Wiki zadaří, loni několikrát. :-D

188
Mana
Reagovat

Dnes im aj kravy zdrhnú, chudinky :)

189
Skála
Reagovat

@Kara: Můžeš dát odkaz?Dík.

190
Kara
Reagovat

@Skála:
Kdo nechce přijít o napětí, neklikat.
https://sk.m.wikipedia.org/wiki/Farma_(reality_show)

191
Kara
Reagovat

@Skála: Dodatek k 190 – Je to v tabulce až dole na stránce.

192
JanaH
Reagovat

@Skála: já mám totéž, co Kara, jen jaksi zhuštěnější a líp se mi v tom orientuje.
Rozdíl v adresách těch stránek vidím v jednom jediném písmenku. :-D

193
milu
Reagovat

@Kara: hm….díky…já na wiki docela zapomněla…tento týden si tedy pospíšili…nejen první duelant,ale všechno:-)))
Kari,ono se to stejně už ví….a už nám to začíná….

@Skála: chceš koment??

194
milu
Reagovat

pořád se probírá duel….Míro si dopekl….šušeň přišla na to,že je to tam těžké…..po nci vstali sluhové brzy….David mambě naznačil,že by mohla i kolem zvířat něco udělat….šla pustit drůbež….

195
milu
Reagovat

@Wally: jestli to pomůže,držím vše co se dá…palečky…pěstičky…potom dej vědět,ju??

196
Skála
Reagovat

@Kara: Děkuji.@milu: To víš,že ano. :-) Budu rád.Díky.

197
milu
Reagovat

@JanaH: tak napiš prosím odkaz…jukneme…co??

198
milu
Reagovat

mamba po 2. otvírala drůbež a bylo to super…je hrozná!!!

199
JanaH
Reagovat

@milu: uf, já jsem ten odkaz zapomněla připojit a jaksi jsem si toho ani nevšimla… to je tak, když se dělá milión věcí najednou. :-D

https://sk.wikipedia.org/wiki/Farma_(reality_show)

200
milu
Reagovat

šušeň nemohla spát,vše na ni doléhá…mlýn…duel….přišla budit ostatní….cvičili….
a je tadyx Martin a mlynář….Míro dělá zkoušky…je po čtvrté…
spadl řemen…malinko se mu to plete…….a zase je problém….neví…a už to jede…

201
milu
Reagovat

@JanaH: díky Jani…ale mně to připadá stejné…potom se podívám….

202
milu
Reagovat

@JanaH: díky Jani…ale mně to připadá stejné…potom se podívám….

Srdíčka jsou nazdobené….i hospodská udělala hezké věci z hlíny…

203
milu
Reagovat

@JanaH: díky Jani…ale mně to připadá stejné…potom se podívám….

Srdíčka jsou nazdobené….i hospodská udělala hezké věci z hlíny…mají malá holoubátka…

204
milu
Reagovat

Milan dělá neplechy ve mlýně…nejdříve vypnul dole a potom i to sklo má na svědomí asi Milan…..
jo a panáček začíná zlobit….kdybych nepsala…

205
JanaH
Reagovat

@milu: ten zlobí celý večer… a poměrně často… patrně vždycky, když se sem snaží napsat více než dva lidi. Stránky se mi načítá i několik minut a to mě neba. :-/

Ta Wiki je obsahově stejná, jako dala odkaz Kara. Jen ta moje je taková zhuštěnější, nemusím tolik rolovat. Já roluju děsně nerada. :-DDD

206
milu
Reagovat

Kvetka je tu….mamba má zase své představy…jak Míra může vypadnout….ale zapomíná,že Míra má zlatá zrníčka…. chiiiii

207
milu
Reagovat

Lucie…pánský….
Milan ….dámský
Míra…dámský

mamba neřekla vše…proto dal dámský….

208
milu
Reagovat

@JanaH: potom se podívám lépe….

MARTIN JDE DO PEKÁRNY!!!Sprdává šušňa…a má po 50 micích….chiii

všichni uklízejí….. a potom opravují v mlýně…

209
milu
Reagovat

@JanaH: potom se podívám lépe….

MARTIN JDE DO PEKÁRNY!!!Sprdává šušňa…a má po 50 micích….chiii

všichni uklízejí….. a potom opravují v mlýně…

Martin z Míra mlynáře neudělal…hodně pokazil Milan

210
Skála
Reagovat

@milu: Díky za koment.

211
Kara
Reagovat

Té Lulině už šibe.
Celou dobu říká, že s Davidem dělají všechno spolu. Když se jim ztratí krávy, tak už je to jen Davidova chyba, prý měli povinnosti rozdělené. Ta mele a už se ani nekontroluje. :(((

212
milu
Reagovat

při odchodu Martin jim dal mouku…recept a mají do přívchodu Martina…tedy do zítřka upéci 501 rohlíků

213
milu
Reagovat

@Kara: a toto jsi zase kde našla???Odkaz prosím…..díkkk

214
milu
Reagovat

@Skála: rádo se stalo:-)

215
Kara
Reagovat

@milu: Co myslíš? O těch rozdělených úlohách to říká Lula na kameru když se jim nedaří najít krávy.

216
Keliška
Reagovat

Ahojte Panáčci :-)
Celou dobu vás pročítám a bavím se :-) Online přenos super :-) Už se ví , co Lulina měla přiznat u stolu? Děkuji

217
Mana
Reagovat

@Keliška: Že prehovárala Mira na mužský duel, čiže chcela obetovať Davida.

218
milu
Reagovat

@Kara: Jak jsem současně psala a dívala se…nějak mi to uniklo…..dík…jsi hodná….dobrou…

219
Keliška
Reagovat

Mana- a jak to okecala? A co David? Stejně mám pocit, že je to scénář Borisovců :-)

220
JanaH
Reagovat

@Mana: no ale řekla to po Lulinovsku, tedy velice fikaně a v podstatě to vyznělo, jako by o nic nešlo a David podle mne vůůůbec nepochopil, že měl být obětován. :-DDD

221
Jája
Reagovat

@Skála: Už ti jede archiv?

222
Mana
Reagovat

Vykrútila sa z toho, obkecala to :) Škoda, že to Miro rovno nepovedal. Je jasné, že David to nepochopil :D Ale podľa ukážky to budú asi riešiť zajtra. A som zvedavá, čo urobila tej rybe.

223
Keliška
Reagovat

Mana- děkuji :-)
Už se nemůžu dočkat až shlédnu :-) Tahle farma je stejně taková volačo zmetená :-) Dlouho jsem nikomu nefandila..za mě jedině Miro. Zajímavá postavička ale ne křivák. Takový vítěz co nezarmoutí. A s výhrou by dle mého taky naložil rozumně. Už se nemůžu dočkat až se vrátí ostatní darmožrouti na farmu. Bude vzrůšo :-)

224
Skála
Reagovat

@Jája: Nejde a nejde.Nevadí,dřevo je stále na skladě. :-)

225
Jája
Reagovat

@Skála: Tak si zajdi na poštu. :)

226
iv
Reagovat

Připadá mi v pořádku a objektivní, že diváci v internetovém mini hlasování přejí nejvíc Mirovi, já taky. S odstupem za ním David, Miňo. Zatím nezaznělo, co znamenají zlatá zrnka od Tublatanky, nejspíš imunitu pro Mira na další týden. Dík za odkazy na výsledek duelu Lula-Lucie, na wikipedii by mě ho vůbec nenapadlo hledat:). Ráda se podívám dnes na průběh.

227
Franz
Reagovat

Nevím co by nylo, nebo mělo být na Wiki, ale je tam jen napsané, že vypadla Lucia. A obě duelantky jsou Lucie. Takže prozrazeno nebylo nic.
Je, ale vcelku předvídající, že vypadla malá Lucka Gachulincová. Tak je i dopředu jasné, že David bude FT a za sluhy si zvolí Mira a Vladěnu. Toto platí jen za podmínek, pokud se do toho nevloží Borisové a neudělají si to podle svých představ.

228
Kara
Reagovat

@Franz: Včera tam bylo i příjmení u vypadlé. Už si to smázli :))))

229
Foxy fox
Reagovat

Ahojte farmári!
Farmu sleduji už trochu méně, ale pořád mě zajímá, akorát, že už mi to přijde vše dost dopředu dané, takže napětí se blíží nule :) Lulina, jestli teda nejede podle scénáře, je díky svým výrokům ještě větší blbka, než jsme doufali a zdá se mi, že to už napadá i Dávida. jejich lovískování, alias hra na lásku, zbylým farmářům tak akorát pro smích, a to jim na náladě, hlavně Lulce nepřidá…. ostatní tak nějak standard pořád stejně. Trochu zpestření čekám od návratu ex farmářů, ale záleží, co dostanou od režie za noty. Tublatanka nevadí ani nenadchne, co mě pobavilo Dávidův taneční křečovitý projev :) Zlaté zrní uvidíme, co má být, možná rezervní mince? aby nemuseli podnikat obligátní trapně překvapivou honbu za pokladem??!!to asi režii nenapadlo, no uvidíme.

230
INA
Reagovat

Dobré ranko, farmári!!!Držela jsem palce Mirovi při zkoušce na mlynáře. Naučit se ovládat takovou ohromnou strojovnu za tři pracovní dny,kdy asistoval,běhal z patra do patra,jako vždy při náročném rozhodování pracovaly nervy,tak mu odpouštím,že se nestal mlynářem! David to zvládl nějakým zázrakem! Sice stále jeho slovní projev-ééé……,eeee….,ale není tak splašený jako Miro,který kdyby na sobě zapracoval a svěřil se do rukou dobrého zubaře,kadeřníka a optika,byl by z něho docela fešák!! Přeji hezký slunečný den !

231
Foxy fox
Reagovat

@Kara: a bylo na G, že?

232
Foxy fox
Reagovat

@INA: :))))) že by Mirec předvedl nějaké své nervní číslo? ještě jsem neviděla další díl…

233
Kara
Reagovat

@Foxy fox: Vypadalo to tak nějak :)))))

234
Lady XL
Reagovat

@INA: No mě Miro jako mlynář zklamal. Tady se spíš projevilo to, že ho to spíš nebaví a v minulých dnech nedával takový pozor. Něco v jeho stylu – jo, to vím, ne takhle bych to nedělal… atd. No a holt se mu to teď vrátilo. Nevěděl skoro nic. Na nc verzi je to dost vidět, tam se hodně věnují mlýnu a pak hledání toho rozbitého skla. David zkoušku udělal, protože jeho tahle práce (zcela výjimečně…) zajímala a tak si to pamatoval. I Lucie zkoušku udělala. Jasně, nebyli oba bez chyb, ale měli víc znalostí a dělali méně chyb. Ale jak jsem viděla, tak ani Milan by to nedal. Stojí za to (když je čas) vidět obě verze – nc i ofiko, kde jsou vstupy farmářů. V odvysílané verzi není vidět, že ty zbylé věci z pekárny jim Martin vyskládal na stůl a donutil Vladěnu odnést pryč. Naopak v ofiko vysílané verzi slyším, jak se přiznává Vladěna, že se tam stále koupou a že „jen“ zapomněli včas vše odnést!! A je vidět, že tak to podle ní má být…. To je fakt už vrchol, porušují pravidla neustále a nic… Jo a když došla do kuchyně Vlaďka, aby šli uklízet věci, tak všichni žrali!! A to i sluhové!

235
Johana
Reagovat

@INA: musím se Mira zastat…co se týká zubů, chybí mu jen pravý horní špičák, jinak má zuby zdravé a ošetřené. U toho špičáku se jedná spíš o vývojovou vadu ( zadržený zub ), kde je náhrada zubu o něco složitější a záleží na poloze toho zubu, jestli se bude stahovat, nebo chirurgicky odstraňovat. V každém případě jde o časově a možná i finančně ( nevím, jak je to s úhradou pojišťoven na Slovensku ) náročný zákrok.
Na jeho dredy jsem si už zvykla, protože jsem nikdy neviděla, že by vypadaly mastně a špinavě.
No, a ty brýle mu v některých momentech i seknou…vypadá občas jak brouček:)
Nikdy to nebude typ mužského krasavce, ale jeho povaha mu dodává něco navíc, co třeba takový krasavec David nemá.

236
JanaH
Reagovat

@Johana: Miro měl na začátku Farmy brýle svoje, úplně jiné… a seděly mu.
Pak mu Martin přivezl tyto šílené… Co se stalo s jeho původními nebylo vysvětleno.
Tipla bych si, že výběr právě takovýchto brýlí byl záměr Borisů, aby vypadal víc jako debil a podtrhli tím Mirovu „zvláštnost“.

237
dylan
Reagovat

Opak byl pravdou a v souboji s Milanem podlehl 1 : 2. Únava, zbytkový alkohol a špatné boty, to jsou podle něj hlavní viníci jeho vyřazení. javascript obfuscator

238
Johana
Reagovat

@JanaH: víš, že už si ani nevybavuji, jak vypadal v jeho starých brýlích? Oni ho po farmě vezmou vizážisti do parády a bude z něho fešák…doufám, že i bohatý :)

239
Jája
Reagovat

Mají v mlýně krásné netopýry. :)
Jak se nám Lulina pěkně odkopává – teď teprve všichni vidí a uvidí její povahu v plné nahotě.
Hujer, jak je vidno, nemůže pracovat se strojem složitějším než je lžíce. Na co sáhne to zmrší. Je neskutečná chvalidupa a za časů minulého století by byl vynikajícím pomocníkem VB. :D

240
JanaH
Reagovat

@Jája: „inšpektor verejného poriadku“ je něco podobného, naprosto hodno Hujerových kvalit.

241
milu
Reagovat

@Johana: souhlasím s tebou….staré brýle byly úzké…v těchto nových se mi líbí více….a jistě bude bohatý….chci ho vidět,jak se raduje…bude to tichá radost nebo výbuch???

242
Mara
Reagovat

@Jája: @Jája: @Jája: Vtipné a výstižné. I já přeji výhru Mirecovi, ale někdo tu psal, že vyhraje Milan. Co se týče vizáže Mireca, je silně zanedbaný a jako chlap nepřitažlivý, kdyby měl srdce ze zlata. Měl by na sobě zapracovat po všech stránkách.

243
Jája
Reagovat

A že se smrad Hujerovská nepřizná a nepřizná a nepřizná. Tentokrát boží mlýny zafungovaly bleskově ve stylu kdo způsobil ten budiž potrestán. Ten blbec si vlastní splašeností (způsob vypnutí stroje) málem způsobil těžký úraz. Vždyť o tu pracku mohl přijít.

244
anonymous
Reagovat

Pokud by to náhodou nebylo známo, na Wikipedii si vždy můžete zobrazit i historii jakékoliv úpravy pomocí odkazu „Zobraziť históriu“ (a tam si mezi sebou porovnat novější, nebo i starší úpravy). Wikipedia je na tomto principu postavená (že veřejně zaznamenává jakoukoliv změnu).

*** POZOR (AZOR)! Kdo nechce, nepočítat! ***

Obecně, jestli byla informace na Wikipedii správná nebo ne, je samozřejmě otázka, ještě jednou:
Kdokoliv tam může psát cokoliv (včetně mě, případně :-D), a samozřejmě i lhát (i když dříve nebo později to editoři – a nebo veřejnost – může zaznamenat a dané opravit).

Nicméně, kdo by chtěl vědět najisto, jaké bude skóre duelu (a tím si i odpovědět na předchozí odstavec), může si vypočítat následující příklad.
Zbytek po celočíselném dělení značí počet bodů:

1. duelantka:
2621574852
/
13

2. duelantka:
1567546775
/
13

*** POZOR (AZOR)! Kdo nechce, nepočítat! ***

Teda, najisto to je, ale že to píše ten samej anonymous jako před rokem (nebo ještě nedávno – v tomto případě mimo zdejších adminek a adminů), a tudíž jestli tu někdo za něj jen nelže, je taky otázka :-D

246
Eva původní
Reagovat

@milu: – 174 i ty jedna šibalko, jo řízeček, to si ještě musím počkat pár týdnů, jen jsem zkusila kousek dušeného vepřového s brkaší, áááj to byla laskomina :-)) smaženin se ještě bojím. Jinak si dávám filé na přírodní a vařené hovězí, těstoviny, rýži a tak.Dnes jsem byla na vyndání stehů, tak mi MUDr. řekl ať se ještě fyzicky nenamáhám a tu dietu dodržuji. Příští týden ještě musím k moji MUDr. praktické ať se ještě na mě koukne :-) tak a snad už pak ende. Milu, tak já se snažím doma makat – běžná práce domácí, na moji pidi zahrádku moc nelezu, slunko mi zatím docela vadí, ale představ si, že bych pořád spala. Já u farmy prostě nevydržím a nevydržím. Jak přijde Cuky – Luky, bonzáčkové a Donutil, už chrním :-)) a to i při odpolední repríze. Raději hupsnu sem a čtu si a představuji. Dnes však se dívat musím, nelehnu si u televize, budu vzpřímeně seděti :-) Tak Ti moc děkuji za zájem, měj se krásně, pá Eva

247
Eva původní
Reagovat

@Jája: 244 – no nemám slov, nechci být jako ta Lulina sprostá. Ta zloba se jí už vpisuje do toho jejího naducaného ksichtu, fakt jak je mladá, tak je ještě víc zlá …

248
milu
Reagovat

@Eva původní: Evinko,já sice žlučník mám,ale mamince sem dělala kuřecí řízeček…první smažený a světlý…hned horký jsem ho na asi 3 vteřinky ponořila do vařící vody a osušila v ubrousku…mamince nic nebylo…jsem čertík pokušitel…vím…ale je to na tobě….Já si myslím,že se dietka dá vydržet…ale když maminka měla tak hroznou chuť….
Je lepší si sednout na židli…ale jak jsem ti už psala…spánek ničím nenahradíš…ale všeho moc škodí…zajdi na zahrádku když nesvítí sluníčko…nemusíš pracovat,jen čerpej energii z rostlinek…květů…
A jinak…zkoukni od Jáji odkaz…večer to bude opravdu super…měj se hezky a buď v pohodě…

249
milu
Reagovat

@Jája: dík za odkaz…tak to bude večer opravdu masakr!!!!

250
Lady XL
Reagovat

@Jája: Zrovna jsem to zkoukla. Konečně víme, co Mirovi vadilo ohledně ryby. No jo městská slečinka, nese rybu jak kabelku. Hnusný, kdyby ji aspoň u potoka zabila. Miro je ale slušně vytočený ba přímo nas.ratý :-). Nedivím se. A Lule to přeji. Fakt se jí vrací, jak se ona chovala hnusně k jiným, včetně Zuzy. Někdo tu psal, že fandil Zuzce víc než jiným. Tak já se k tomu hlásím taky. Mě se právě líbilo, že jela samostatnou jednotku, že řekla vše na rovinu a nedržela basu s holkama (co by holky později dělaly s úkoly,kdyby si vyházely kluky). Prostě hrála od začátku. A nebýt Baby Jagy, tak tam byla určitě dýl, neříkám, že do finále. Ale tehdy se spolčili všichni, zažívala slušný psychický teror a celkem to ustála až na pár posledních dní… Škoda, že se zadařilo a Lula je služkou až teď ke konci, mohlo být větší psycho kolem ní, protože až teď se odkopává…

251
JanaH
Reagovat

@Jája: tak na tento odkaz jsem klikla.
Dredovi jsem zazlívala, že u stolu před Krepkou neřekl všechno, mělo by to větší váhu. Ale aspoň to řekl teď…
Z Luliny du blejt, velebnosti. :-/

253
Jája
Reagovat

@anonymous: Krásná hudba, ale beru jako dobrý fór. :D :D :D

254
Aža
Reagovat

@Eva původní: Evi- četla jsem o tom, že při operaci se používají silné tlumíci medikamenty, kterých se tělo zbavuje i delší dobu. Spánek a únava je proto běžná praxe. Je to tak i dobře zařízené, aby tě nenapadlo hned gruntovat…))))

Brýle které dostal Miro zřejmě jako odměnu za sochu, jsou PP produkt a viděla jsem je už na několika VIP i ve Smotánce. On má velmi silná skla a tak někdy pohled na něj zkresluje a brýle vypadají robusně.

255
Foxy fox
Reagovat

Tak shlednuta ncv – ve mlýně byl Mirec teda poděs a skoro bylo nebezpečné ho tam vypustit, Milan měl štěstí, že nepřišel o ruce, díky Mircovi, který zapnul/vypnul ani nevěděl co…ještě se divil, že to udělal on. Fakt tady byl teda úplně mimo, že by hovoril rum? jak mu už jednou povídala Lucie:))) ale perníkové tatry se mu povedly to ano.

256
Foxy fox
Reagovat

a tentokrát mi přišlo že jsou všichni nějaci vypasení, hlavně obě lucie, tj. Lulina a statná krčmárka :)

257
Jája
Reagovat

@Foxy fox: Koukáš na jinou farmu? Vypnul špatně Hujer (jenom tlačítkem, páku nechal zapnutou na plný výkon), tlačítko zmáčkla Šušeň, takže Hujer se potrestal a málem posral jen díky své inteligenci a zmatkářství. Dreda z toho vynechej.

258
Jája
Reagovat

Hujer je totiž zbabělý posránek, který se k ničemu co zaviní nepřizná, ale nadávat hnusně a plivat to umí. :(

259
Foxy fox
Reagovat

@Jája: @Jája: nechci se prit, vim ze je zde mirec blizko svatoreceni, ale jasne vyplynulo, ze to byl on, sam to ve sve zmatenosti ani nevedel.

260
Jája
Reagovat

@Foxy fox: U mě to Dred takhle nemá a bez hádání projeď si obě verze a uvidíš, že mám pravdu. :) A jestli se budeš dívat pozorně, uvidíš i netopýry. :)

261
Aža
Reagovat

@Jája: Jájo jsi můj člověk, my Miru – Dreda nedáme..)))

262
anonymous
Reagovat

@Jája: Tř

263
anonymous
Reagovat

@anonymous: Třeba to mělo hlubší smysl, chtěl překlepivší se, a tudíž také velmi nedokonalý anonymous říct :-)

264
Keliška
Reagovat

Prosím bude zde opět online přenos, co se děje na farmě? Předem děkuji :-)

265
Jája
Reagovat

@Aža: Dred není můj fanoušek i když mu palce držím hlavně teď v závěru ( v 8 fanouška nemám), ale jedno s ním mám společné nesnáším lži a intriky. Mmch proč Martin zkoušel na Dreda nový způsob „skládání zkoušek“? a s jinými chodili a napovídali? Chtěl ho zase zdeptat tak jako u O mincí, kde celý štáb znal situaci, ale tresty se tentokrát nenosí? Nebo si na něm honí své ego? Kdyby byl Dred líný jako veš a drzý – prosím beru, ale tohle?

266
milu
Reagovat

@Keliška: budu se snažit…ale včera blbnul Panáček…dnes blbne připojení…ale co půjde…napíši:-)

267
milu
Reagovat

@Jája: Míra byl maqlinko zmatený…ale kdyby mu Martin pomohl…bylo by dobře…mlanář se snažil pomoci,ale Martin jel asi podle scénáře…možná potřebuji teď Míra malinko před lidmi pohanit…aby potom o to více vynikl….a s tím vypnutím máš pravdu….a tuším,že se Milanb i jako přiznal….bylo něco o tom,že kam příjde,něco se stane…ale nevím to přesně….

268
JanaH
Reagovat

@Jája: samo, že to byl inšpektór, šušeň to taky potvrdila. Dred už byl z Martina tak na nervy, že to chtěl vzít na sebe.

269
Aža
Reagovat

@Jája: S tím Martinem se mi to také nezdálo,.Od samého začátku šel na Miru úplně jinak, bylo vidět, že ho chce v tom nechat vykoupat.
Myslela jsem, že je to jen můj názor. Díky.
David nic jiného nedělal čím by si zatěžoval hlavu (mimo Luly) a i tak bylo vidět, že si ve mlýně vzpomínal s nápovědou. Také mu stouplo ego, že je mistr.
Miro delší dobu ve mlýnici nebyl a mimo toho se nezastavil v práci na farmě. Udivilo mě. že je ve mlýně nechali Martin s mlynářem volně motat, zvláště Milana, pro něj to bylo životu nebezpečné.

270
Hanka
Reagovat

Byla tady řeč, že by se měl příští týden konat pánský duel a že někoho vyhodí. Tak mne napadla „myšlenka“, co když vyhodí Davida…….. A teď moje „konspirace“: za to , že navštíví svoji lásku v duelantské chatce, aby se tam chudinka nebála. Tak jsem zvědavá jestli bude ze mne aspoň vědma a budu si přivydělávat k důchodu/Ha, ha, ha/. Nebo už mi hrabe…..To je jen něco na zamyšlení před čekáním na půlnoc. Až to bude na YT. I když to podstatné je slibováno průběžně a za to velké díky.

271
milu
Reagovat

sluhům utekily krávy…Martin je dovedl a opět žádný trest….Míro se hádá s mambou kvůli vaření…a ona vzala udici a šla pro pstruha…nesla reybu na udici…byla celá od krve….to Míru rozohnilo…byl nepříčetný…..Mamba je nejodpornější na celé farmě…a prá Mírovi neudělá žádné jídlo…David je už asi naštvaný.,…Milan rybu nesl do potoka,ale byla už mrtvá…

272
milu
Reagovat

…a je ráno….mamba i ráno pospává…dospává opici….rohlíky dělali hospodská…šušeň…Míro a Milan…neměli jich 100….nebylo těsto….a opět Milan špatně počítal…

273
milu
Reagovat

mamba pořád chrápe….a FT si s tím neví rady….ach jo…Davida už to štve….na všechno je sám….Takovou farmu jsem fakt ještě neviděla…aby služka přes den chrápala…jen fdakt doufám,že nebude potrestaný David za krávy a ona nic…

274
Jája
Reagovat

@milu: Nemělo být těch rohlíků 501? Tak sa mi volačo marí :)

275
milu
Reagovat

Martin hodnotí……suché rostlinky…ach jo….prasátko nebylo venku…..neuložené krmení….nevyhozený hnůj u kraviček…brrrrrrrrr…kravičky špinavé…..špatně uvázané….nemají kolem trávu…
Martin není spokojený…ale podle mne to byl úkol narychlo a pracovali přes noc…
Dostali jen 30 mincí……odmítli pálenku…dostali zeleninu,kávu….
Milan řekl,že přišli o 1 rybu…a mamba to sváděla na Míra…sice udělala ona chybu,ale bylo to kvůli Mírovi…

276
milu
Reagovat

@Jája: ano…mělo jich být 501….bohužel….434??Tak nějak…ale jak jsem psala…byl to celkem nefér úkol od Martina…

277
milu
Reagovat

a Milan zase perlí….všichni se hádají a on je ten který to chtěl zachránit….a Martin je naštvaný,že to zatajili…..Mamba udělala chybu…a nesmí jíst zeleninu!

278
milu
Reagovat

mamba vždycky při Mírovi stála…zastávala si ho…a Míro opět říká Davidovi,co mu mamba říkala před volbou 1. duelanta!!!
Milan povídá Davidovi,že Míra říká pravdu…a david začíná pochybovat….šel za mambou a ona zase lže a lže…a ž Míro je klamár….a nedívá se Davidovi do očí…

279
milu
Reagovat

Šušeň vyčetl Milanovi,že o mrtvém pstruhovi nemusel říkat…teď šušeň. Lucie a Míro sedí.probírají situaci…a podezírají Milana,že pstruh nebyl zdechlý…že by plaval na hladině…což je pravda…a potom i počítání rohlíků…Milan asi dostal instrukce….

280
Wendelínka
Reagovat

Tak dnes opět sleduju Farmu – na základě Vašich příspěvků – ale ta Lula, to je tedy něco! Ta by zasloužila facku přes celou hubu! Jak může tak lhát a ani se nazačervená… U ní nejde o hru, ona se takhle musí chovat i venku, protože takovou podlost a zákeřnost jako je v ní, to zahrát ani nejde. To je přímo na Oskara! Správně řekl Miro, že zlo má navrch tam, kde se dobří lidé neozvou! Tak a jdu se dívat dál :-)))))

281
milu
Reagovat

MIlan je také humus…má radost,že budou ve stodole jen 4 a že se tam budou i válet…
Mamba se těší do duelu…
Baví se tím,že dělají svatbu…a zase blbnou v potoku

282
milu
Reagovat

o bylo v ukázce na další díl…

David pořád pochybuje,ale neví jak to bylo….Míro prý má předmenstruačbní syndrom…chiii
David i myje nádobí…jen aby se mohla zabalit do chatky….je to vůl!!!

283
milu
Reagovat

Šušeň přemýšlí o hospodské…podezírá ji,že začíná hrát na city….že nejdříve před volbou duelanta nadávala na mambu a potom zase mluvila více s mambou….

Mamba s Davidem mluví a své budoucnosti…mamba se bojí,že ji David přestane mít rád…má veliký mozek a proto o všem moc přemýšlí…

284
milu
Reagovat

tu svatbu organizuje Milan….blb…bylo to celkem veselé…

Míro povídá o dobru a zlu….je to hezké….a je tu Kvetka…..

285
milu
Reagovat

tu svatbu organizuje Milan….blb…bylo to celkem veselé…

Míro povídá o dobru a zlu….je to hezké….a je tu Kvetka…..a porobírají svatbu….a Kvetka učurává…jak je to krásné….

286
Keliška
Reagovat

Milu, jsi dokonalá :-) děkuji moc . Jsi komentátorka roku- této farmy :-) To je za zlatého bludišťáka :-)

287
milu
Reagovat

probírají chyby …rybu…prasátko…a zase co mamba řekla Mírovi….není to zajímavé…

288
milu
Reagovat

@Keliška: jsi mne rozesmála….mám výhodu,že koukám a i píši na pc….ale kvůli psaní toho moc nevidím….ale potom si to přehraji….
Jinak v pondělí nebudu doma a ani na pc….tak to přebere asi Wally…

289
milu
Reagovat

probírají duel….Kvetka se zlobí,že se tomu smějí….hospodská teď kecá….a kecá….hraje na city….že se bude v chatce rozhodovat…

290
milu
Reagovat

opět musím napsat,že nechápu,proč tahají ty věci do chatek,když po návratu je mají na farmě……obě v chatce probírají co je a co bude…
mamba si myslela,že se do finále dostane jinak,než přes duel…a uvažuje,zda má vůbec smysl s ní bojovat…je silnější…těžší….

a prasátko si užívá…je černé….řádí …Míra blbne ve vodě v neckách na těsto…….a šušeň se směje…teď nasedá ona….

291
milu
Reagovat

Milan uvařil polévku….chválil si ji jen on sám…ale asi jim chutná….
hospodská vyznává mamince lásku a děkuji ji za vše….a když vyhraje….pojedou na rodinný výlet….

292
milu
Reagovat

a je ráno….a Kvetka už je u Lucie….a zase kolem a kolem:-)Říká,že maminka je moc nemocná….je dializovaná…a proto bude bojovat….dá do boje vše…probírají vztah Mamby a Davida…….myslí si,že v běžném životě nebudou spolu….

1 hákovanie

2.přetlačování kladou

3.překvapení

293
milu
Reagovat

mamba vykládá,jak je to těžké teď vypadnout….těsně před koncem….a

reklama:-))

294
Keliška
Reagovat

Milu- stále děkuji- a je mi jasné, že tím psaním pro nás, jsi ochuzena o zážitky z pokoukání na účastníky zájezdu letošní farmy :-D Já si od počátku kladla otázku, jak uchopit tuto farmu- oni jsou opravdu jak na zájezdu :-D Jen mi zde na panáčkovi unikla ta přezdívka pro Vláďu- z čeho vznikla šušeň? Já znám šušeň jen jako holuba z nosu :-)

295
milu
Reagovat

teď blbnou ve vodě…a Milan…a ať lidé vidí,že jsem zábavný typ:-DDDDD

296
Lady XL
Reagovat

Díky za komenty, za on-line reportáže :-) Jsem zvedava

297
milu
Reagovat

…a jde se na duel..Milan se těší na boj ženských…
Milan chce zpátky mambu…aby ho nedal David za sluhu…je to hajz!!!

a je tady hákovanie…a začíná blbnou připojení….hm…neviděla jsem…ale hospodsk vyhrála…už mi to jede…

Lucia vyhrála!!!

298
milu
Reagovat

mamba má všechny ráda…..co dodat?? Nechápe,jak právě ona mohla najít takového chlapa jako je David…chce ho napořád….hlavně,že hospodské vykládala,že jsou jiní…že spolu asi venku nebudou….

a reklama:-)

299
milu
Reagovat

zapoměla jsem dopsat…hospodská vyhrála 2:0

300
milu
Reagovat

mamba ho MILUJE!!!!!!!!A Davidovi se to líbí.,..

301
Keliška
Reagovat

Hujer je psychouš. Ten by byl schopen po skončení farmy jí odkoupit a přesídlit tam celou famílii v rámci rodinné rehabilitace. Sluníčkový lidé. :-D A Lula jim to dle mého nasolí v dopise. Jen ať už jde pa.

302
Lady XL
Reagovat

Hurá,zlo jde z farmy!! Děkuji farmářky :-))) za popisování…

303
milu
Reagovat

v ukázce jede auto….a šušeň má návštěvu!!!!!I snoubence!!!!Je šťastná….

dobrou noc a hezké sny….♥

304
milu
Reagovat

@Lady XL: chiiii…kolik farmářů popisovalo Lady???

305
Skála
Reagovat

@milu: Moc děkuji za koment.Dobrou noc.

306
Keliška
Reagovat

Milu, ještě jednou obrovský díky za vyčerpávající popis děje ze života našich farmářů. :-) Jsem ráda, že už je mamba v čudu. Doufám, že teď nepůjdou Hujer s Davidem po Mirovi. Děsně se těším na Hujerovi až přijedou za svým fungl novým ockom. Hlavně ať jim ukáže ty hroby co už tam za tu dobu vykopal :-)

307
milu
Reagovat

@Keliška: Tak to si piš,že Míro bude sluha.,..ale já pořád věřím,že ta zrníčka mu pomohou!!!!Na Milana kašlu….je to nemocný člověk…kdoví,jestli přijedou….

308
milu
Reagovat

@Skála: rádo se stalo Skaláčku:_)

309
Hanka
Reagovat

@milu: Také já se připojuji a veliké díky za popsání děje. Ten díl s hodnocením FT už mám za sebou na YT. Velice záživné, díky, že ta čúza vypadla.

310
INA
Reagovat

Dobré ranko,farmári!!!Hurááá-Lula je pryč!!! Byli jsme svědky zázraku,jak pobyt v duelantské chatce změnil hnusnou,falešnou, zákeřnou lhářku v milující,kamarádskou,pracovitou dívenku!!!!! Viz její dopis a srdceryvné loučení s Farmou!!!Smrťák Hujer asi objevil někde pod postelí dámské legíny s tričkem,pokazí,co se dá-vypínač a sklo ve mlýně,rohlíčky a jak jí !!!!A jak si chválil tu polievočku!! Přeji krásný den plný slunce!! Běžím na zahradu než bude pařák!

311
Foxy fox
Reagovat

Lula odešla, před tím dostala trochu ochutnat chlebíčka, co dávala s babou Zuze….no ale Lulina tady má Dávida. Tomu její odchod z herního hlediska jen prospěje a jeho šance jsou vysoké…..Mirec, rozumbrada, opět rozumí všemu :) Hujer je taková komická figura, a statná krčmárka má podle mne dobrou šanci na finále, ovšem chtělo by to vytáhnout nějaký srdceryvný příběh – veškerý soucit na toto vnímavých fanynek zatím sklízí Mirec P. NO a v¨Vladimíra, jde na to moc přes hlavu, chytře, má i dobré postřehy, ale podle mne nevzbuzuje dost pozitivních emocí.
PS: ohledně ryby-Lula to celé podělala, neuměla to a byla rozčílená, MIrec to ovšem s gustem rozmatlával, jako by minimálně utloukla Malinu.

312
Jája
Reagovat

@Foxy fox: Někdo tomu říká rozčílená, já říkám pod obraz. Prostě se zlískala jak zákon káže nebo jako Dán. :D

313
Foxy fox
Reagovat

@Jája: to jsem myslela, že se zlískala až po tom neúspěšném rybolovu….na vztek!

314
rudi
Reagovat

Vrcholné číslo pracovitých sluhů bylo, že už zvládli…. jen chlastat…., zatímco ostatní celou noc pekli rohlíky. Oba jsou odporní, každý jen trochu jinak. Doufám, že doma Lulina dostala doma patřičnou pochvalu . Pochopila jsem z jejích keců, že má obavy,co ji tam čeká.

315
Eva původní
Reagovat

Tak jsem večer vydržela a fakt mi nejde na rozum proč se neudílejí tresty… Vždyť za ty ztracené krávy za pstruha zamordovaného Lulinou, stále hadry v pekárně a další a další prohřešky, za něž by už musely padat tresty na doživotí :-) Puclík Lulina už se zpovídá doma snoubenci a jsem ráda, že vyfičela. David je trouba, zaslepený nehynoucí láskou k vychytralé mršce. Hujer se dere do Davidovy řiti, že mu koukají už jen kotníky. Dokonale se mi ten chlap hnusí!!! Moc bych si přála, aby ta zlatá zrnka pomohla Mircovi rovnou do finále, to by čuměli ti dva, David a Hujer, kteří si na něho brousí zuby. Bude.-li to tak, Hujera trefí šlak a už ho nebude tolik těšit košilička od Tublatanky, život za pytlík zrnek by raději dal :-)) Těším na další díly, už to bude záživné – přijedou rodiny, hlavně Hujerův klan bude něco, už ho vidím jak se předvádí a provádí je po farmě a to jsem udělal já a já a já :-)) a těším se na exfarmáře a jejich hlasování, mějte krásný víkend :-))

316
Jája
Reagovat

Já jenom doufám že ti dva farmářští novomanželé se nebudou množit. Chlap, který „tomu nechápe, že sa ľúbi ženám“ a žena která „má velký mozog, lebo musí premýšlať o toľkých veciach“ (spíše bych řekla, že má málo závitů a přemýšlení jí dělá problémy) by asi měli děti typu Hujer, které by ukončili základní školní vzdělávání ve třetí třídě, protože neví jaké i-y se píše ve slově mlýn a musí se na to zeptat pěti farmářů.
A když už jsme u Hujera, opětně předvedl malebnou řeč na téma úklid u krav (když ho poslouchám jak mluví mívám dojem, že ten chlap nemít zuby tak mu jazyk vypadne na vestu. Hrozně titlá.), ale nějak zapoměl, že minulý týden byl sluhou a ten bordel zůstal po něm.

317
rudi
Reagovat

Já bych si přála takový scénař: Miro postupuje přímo do finalové čtyřky díky zlatým zrnům, …..ostatní musí ještě někoho vyřadit.Jak to mají Borisové letos vymyšlené, to si nedokážu představit. Uvidíme .

318
INA
Reagovat

Nedalo mi to a znova jsem si přehrála,jak to bylo s tím pstruhem!!!!! Při hádce Mira s Lulou-čo si robila…puding…obed…večera…tak já ti udělám lososa…jím pstruha,to mi stačí…(jediný Miro dojídal ty několikadenní pstruhy zbylé od žranice).A pak následovala hysterická scéna Luly a její rybolov,vše ovlivněno popíjením alkoholu (kde ho vzala???) Miro musí být citlivý člověk,trpěl s tím pstruhem! Při kontrole pekárničky Martinem- měla tam největší bordel Lulina,ta rtěnka pohozená na stole byla její,ty rozházené šminky, hadry,osuška plus bordel ostatních!!!! A zase žádný trest,ani za krávy, které utekly 7 km!

319
Franz
Reagovat

No vidím, že u některých diváků je prostě Miro najednou ten největší borec. Hádku s Lulou vyprovokoval on, zbytečně do ní rejpal. I sama hospodská řekla, že do ní neustále uštěpačně vrtal. Osobně si myslím, že by se i mezi námi našlo dost, kteří by v této situaci dali Mirovi dali s chutí jednu mezi popelníky. Samozřejmě, že tímto nehájím malou Lucku, která zbytečně vybuchla. Ale v její situaci, kdy vím, že jdu do duelu s těžkotonážní krčmárkou, která si určí pravidla, by bylo hodně z nás rozhozených.
Miro je pracovitý, rád poradí, ale myslím si, že opravdu neumí jednat s lidmi a to je jeho ta velmi špatná stránka člověka.

320
Eva původní
Reagovat

https://www.cas.sk/clanok/552194/lula-urobila-po-navrate-z-farmy-radikalny-krok-so-starym-zivotom-je-koniec/

Jeden diskutující píše, že si nechala otevřená zadní vrátka, co kdyby David vyhrál, no pochopitelně to se očekává :-)) Nevěřím, že se David probere a když, tak už bude pozdě, už bude oškubaný :-))

321
Aža
Reagovat

Letos kdyby se udělovaly tresty, tak už musela být snad farma zavřená.
Když se krávy ztratily, nikdo se nevzrušoval, nešli je hledat všichni. Kačeny hledali po lese i celou noc.
Proč musí být krávy tak vyválené v hnoji. Vždyt by stačilo, když jsou u potoka a brodí se jím, kravky tam umýt. Mléko nadojené z nemytých vemen musí být také kvalitní. Neviděla jsem u dojení kbelík a hadr.
Se svatbou si honem pospíšili, dokud je Lula na farmě. Byla to komedie podle původního plánu RS. Milan se tetelil radostí, že ten úkol vyšel na něj, aby dělal chytrého.
Lula mu také nevím proč při loučení děkovala, chlapec nám rostl před očima.
Zajímavé bylo, jak se tvářila Květka, když se Lula obhajovala, že Miro lže, nic takového o Davidovi neřekla.
Květka dobře věděla, kde je pravda. Zajímavé na tom je, jak se chlap očaruje , nevidí, neslyší a žena z něj udělá vo,,,,a.

322
milu
Reagovat

@Franz: nemyslím si,že je to pravda…mamba uvařila jen to nejnutnější…hospodská jí říkala,že je tam čočka,aby uvařila polévku…ale ona se s tím nebude dělat….dělala jen placky…puding…vajíčka….to jí nešdalo mmnoho práce…a ještě za ní David umýval nádobí…humus…jen se jí každý bál,aby když vypadne nedal David je za sluhy…i FT…však to sama přiznala…jediný Míro se nebál a řekl jí pravdu o tom,jaká je služka…hlavně,že chlastala…už na farmě není…ale stejně jak Zuzka…ona bude hrát….se svým velkým mozkem….ufffffffffffff….je to vychcaný,rozmaznaný hajzlék!!!!

323
milu
Reagovat

*hajzlík

324
Lentilka
Reagovat

Pokračovanie rozhovoru s Lulou.
A ako to celé zobral váš expriateľ ? Stretli sme sa hneď ako som prišla domov,usmieval sa, ja som sa usmievala tiež.Objali sme sa , povedala som mu : Prepáč,ale musel si rátať s tým že to raz príde. Stokrát som mu vravela,že keď sa bude správať tak ako sa správa,tak príde niekto iný.Zobral to v pohode,povedal, že nám drží palce.Vraj si uvedomuje,že nič neurobí s mojimi citmi.Bola som prekvapená,ako v pohode to vzal,hoci ho to iste bolelo.

Hovorili ste,že vie byť riadne výbušný…
Bála som sa ,ako bude reagovať.Ani som sa mu hneď neozvala,ale nejako prišiel na to,že som už doma.A kontaktoval ma.Ale ja som sa najskôr musela na ten rozhovor pripraviť.

Takže Dávid je definitívne váš vyvolený?
Určite to spolu chceme skúsiť,ak keď som sa tomu bránila.Nemala som nejako veľa vzťahov,skôr som mala jedného priateľa strašne dlho.Dávid sa ku mne veľmi pekne správa a všetko mu to verím.Momentálne som fakt šťastná po veľmi dlhom čase.

Ale zatiaľ ste si vyskúšali spoločný život len v televíznej bubline.
Vonku to určite bude iné,sú tu soc.siete,budeme mať fanúšikov,nápadníkov,nápadníčky…Ale my sme si už počas Farmy vzťah tak upevnili,že by nás to nemalo nejako rozhádzať.Potvrdilo sa mi ,že ho mám ešte viac rada,keď som vonku.

Zatiaľ len toľko, je toho viac dopíšem až budem mať viac času. Pekný deň

325
Kara
Reagovat

@Lentilka: Moc díky za přepis. To je z Nového času ?

326
Eva původní
Reagovat

@Franz: 319 Ale, Franzi, ty už jsi jak ten David, též jsi hin z Luliny. Tvářička pěkná, rozum však mdlý, sprostá jako štamgast v zapadlé putyce :-) s tou lulkou neustále v hubě a i s tím chlastem do takové putyky zapadá :-), a to se mi na mladou dívenku ekluje. Už by byla dávno doma, kdyby jí bába vúdú nedala imunitu a mohl být klid. Žádný přínos na farmu nedala, spíš dělala rozbroje. Stále tu nasazuješ na Mira, dal bys mu mezi oči a to jako za co??? Jsi-li bez viny, hoď kamenem!!! Miro je rejpal, ale aby to zase byla jeho “ velmi špatná stránka člověka „, jak píšeš, tak to teda určitě ne! A si i myslím, že spoustu prohřešků zamlčel, nechtěl dotyčného naprášit. O to se postaral třeba Hujer. Jsou daleko horší stránky člověka a právě ti nenápadní, kteří se bojí ozvat a pomlouvají za zády. U nich se ani nenaděješ a máš kudlu v zádech. Prostě skryté zlo bývá nejnebezpečnější… A jen tak na okraj: Mira si určitě neidealizuji, ale jiného adepta na vítězství nemám, proto mu přeji aby se do finále dostal a pak už to bude záležet jen a jen na něm…

327
kristina
Reagovat

Na WIKI:David farmář týdne, sluhové Miro a sušeň.

328
JanaH
Reagovat

@kristina: takže šušňovi ty medové řeči byly prd platné… a Dred, to se dalo čekat.
A tady, tipuju, nastoupí Borisové. Zlatá zrna budou znamenat imunitu pro Mira, mužský duel tedy nebude. Duelantky hospodská a šušeň, vypadne šušeň.
Což by odpovídalo tomu, jak tu někdo psal, že po odstoupení/vyloučení kohosi se vrátí šušeň…

329
INA
Reagovat

Stále mi vrtá hlavou,jak se to bude vyvíjet dál! Někdo před časem prásknul,že finále bude 18.6. Kdyby to tak bylo,tak by příští týden byl FT David a sluhové????? Miro vytáhne zlatý měšec a bude mít imunitu!!! Z chlapů zbyde Hujer-sluha a kdo z „děvčat“??? 2.6. poslední duel, ale kdo? Hujer nemá s kým bojovat, holky si to můžou rozdat v aréně!!! Od 3.6. do 10.6. by byli na Farmě ex farmáři a 4 semifinalisté.Ale pak vychází týden nic a v neděli finále?! Jak to vidíte Vy,máte nějaké zaručené zprávy??? Hezký víkend přeji!

330
INA
Reagovat

@kristina: Díky za zprávu!!! Pro mě překvapení!!!

331
Aža
Reagovat

@Franz: Promin Franzi, ale co si vysvětluješ pod pojmem neumí jednat s lidmi?
Znamená to snad, že do očí se chválí a přikyvuje a za zády mluví jinak? Nebo řekne pravdu do očí, případně se hlasitě ozve, když druhý je agresivní?
Taková Vladka je asi vzorem umění v jednání s lidmi . Lišácky vyčkává a zamkne ústa, aby měla později výhodu. Už spekuluje, až se farmáři vrátí, aby nebyla ta špatná.
Nebo snad Milan, který už pomalu ani neví s kým kamarádí a vítr fouká na všechny strany.
David je zamotaný do techtlí s Lulou a stěží se s ostatními domluví, hlavní slovo měl mozek lidstva – Lula.
Lucie už také přemýšlí jak na koho promluvit a všichni taktizují, jasně, blíží se rozhodující
týden s farmáři. Miro tedy dle tebe je neřízená střela a neumí jednat s lidmi. Sám možná nevíš jak bys reagoval, být vystaven pobytu na farmě a chování opilé Luly. Čau

332
Lentilka
Reagovat

@Kara: V sobotu je v NČ novinách programová príloha a ten rozhovor je tam .Idem napísať ešte zopár otázok a jej odpovedí.

333
Prochor
Reagovat

Tři momenty, které mě pobavily:
Superpozitivní dopis Luly po tom, jak se chovala k lidem by mně u stolu rozesmál. Asi bych se neudržel.
David s překvapením po x týdnech na farmě zjistil, že se musí pracovat a že je po tom člověk unavený.(Všimněte si, jak chodí po farmě pomalým krokem aby se náhodou nezpotil).
Lula se v rozhovoru zmínila, že je ráda, jak její bývalý bere rozchod v klidu:-) Podle mně je uvnitř šťastný jako blecha, že si Lulu nemusí brát jestli sledoval farmu.

334
Lentilka
Reagovat

Nakoľko je to,čo ukazuje televízia iné,než bol váš skutočný život na Farme?

Keď som si pozrela nejaké časti,tak sa mi zdalo,že sa len taktizuje,pričom Farma bola aj o niečom inom.Veľa sme sa smiali,bavili sa, nebolo to také ostré,ako to vidieť v telke.Boli sme k sebe vľúdnejší.

Vraj ste multitalent.Čo ešte robíte? Spievate,tancujete?

Tancovala som asi 15 rokov,disko,hip hop,džez,klasiku,ľudovky. A keď som bola malá,aj som spievala a dosť mi to išlo.Mala som tiež veľmi veľa robôt,aj tri súčasne. Natáčala som videá na youtube ohľadom mejkapu.

Okrem toho študujete na vysokej škole ekonomiu a manažment verejnej správy,Farma vám v tom nenarobila škodu?

Študujem externe,takže nie je žiaden problém.Práve dnes som do školy telefonovala,zajtra tam pôjdem a dajú mi všetko,čo si mám naštudovať.Budem mať toho viac,ale ja to zvládnem,som na to celkom hlavička.

Vráťme sa ešte na Farmu.Vôbec to nevyzeralo,že by vám robila problémy.Žiadne veľké slzy,kríza,skratové odchody.

Smiech….Zo začiatku to bolo dosť ťažké. prvý týždeň mi išiel asi tak pomaly , ako zvyšné dva mesiace.Ale postupom času sa to zlepšilo,určite aj kvôli Dávidovi.Mala som tam človeka,ktorý mi bol vždy blízky a vždy,keď mi bolo horšie,prišiel za mnou a rozprávali sme sa .Bez neho by som nebola taká silná.

335
Kara
Reagovat

@Lentilka: Jo, myslela jsem ten NČ, ke kterému se my tady nedostaneme :))
Vzpomínám, že i v některé minulé farmě jsi nám dodávala obětavě tyto informace. Díky ti za to :D

336
Lentilka
Reagovat

Prečo ste sa vlastne prihlásili na Farmu?

úprimne poviem ,že nikdy v živote mi nenapadla ani jediná myšlienka , že sa prihlásim do nejakej show.Bolo to totálne spontánne rozhodnutie.Jeden deň som sa zobudila ,pozrela sa na sociálnu sieť a videla som tam,že prostredníctvom nej hľadajú pomocníkov Farmárov.Išla som na kasting,vybrali ma a bola som z toho šťastná,pretože inak neviem ,čo by som so svojim životom robila.S bývalým priateľom to nefungovalo,bola som stratená.Chcela som skúsiť niečo nové a toto bola taká posledná záchrana,dať sa nejako do poriadku,vyčistiť si hlavu.Neviem prečo práve prostredníctvom Farmy,ale stalo sa a som za to vďačná.Je to najlepšia skúsenosť v mojom živote.

Postupne sa z vás stala veľká hráčka,prefíkaná,bez štipky naivity.Zjavne sa v živote nestratíte.

Ja si to ani nejako neuvedomujem,nemala som žiadnu taktiku,riadila som sa citmi.Ak ma niekto nahnevá,hneď mu to poviem,a to je môj veľký problém.Koledovala som si o to,aby ma niekto označil do duelu, dal za slúžku…

Čo spravila múkova strava s vašou postavou?

Bielu múku som nejedla niekoľko rokov a teraz som na nej žila dva mesiace. Bol to pre môj organizmus šok ,lebo ináč sa stravujem veľmi zdravo. Napuchla som ,nakysla ako koláč,je to hnusné pozerať sa teraz na svoje brucho.Pribrala som asi šesť kíl.A super nebolo ani umývanie vo vode z potoka,takže z vlasov som mala drôty,pleť vyschnutú.

337
Lentilka
Reagovat

Zdá sa vám ,že sa Milan naozaj zmenil k lepšiemu , ako to neustále zdôrazňoval dojatý sám sebou?

Mala som s ním zo začiatku konflikty,lebo som si všimla,že je trošku antifeminista.Ale podľa mňa si prešiel určitou zmenou,začal sa inak správať,bol milší a hlavne menej vybuchoval pre hlúposti.Dúfam,že mu to vydrží aj doma.

Farma sa výrába s niekoľkotýždňovým predstihom a vy ste preto už nejaký čas doma. Nepripadá vám tento normálny život nejaký zvláštny?

Určite.Tento život je dosť divný.Tam bolo podstatné postarať sa o zvieratá a tu riešim peniaze,že musím zarábať. Znovu sú tu povinnosti,o ktoré som sa nestarala dva mesiace. A je to stres.

Ešte sa vyjadrila ,že nemá v pláne byť nejaká celebrita a zarábať na diskotékach,chce robiť svoj biznis a nebaví ju ani robiť modelku,je rada že sa s exfrajerom pustila do výroby vlastných mihalníc,nakoľko si v našich predajňach nevedela nájsť mihalnice ,ktoré by sa jej páčili a keď áno tak cena bola neskutočne vysoká.

338
Lady XL
Reagovat

Milu- 304- chichi já se „překlepla“ jasně že komentovala jen 1 farmářka… Moc děkuji ještě jednou ♡ !! A všem dalším za příspěvky!! A nehádejte se :-). Pro mne vítěz bude stejně jak „jednooký mezi slepými králem „… Nikdo nebyl celou dobu fajn. Mira jsem nemohla prvních pár týdnů,pak se srovnal (já taky) a až na některé úlety to jde. Vladěna nudná od začátku do konce, navíc nemakačenko. Lucie z počátku v zákrytu Angličanky, dál nevýrazná,ale pracuje a zastala pečení za Zuzu. Milan-kapitola sama pro sebe,finále,natož výhru mu nepřeji! David? Křivák,zradil Zuzku,vezl se na love story… nevýrazný… pracoval jen, když chtěl, raději pomlouval… Prostě mi to vychází na akceptovatelné finále Miro-Lucie… zdravím!

339
Lentilka
Reagovat

@Kara: presne tak ,ale je zaujímavé že doteraz nebol zverejnený žiaden rozhovor s vypadnutým farmárom , až tento s Lulou. Bolo raz síce pár riadkov s tou Angličankou ,ale nič zaujímavé.

340
Lentilka
Reagovat

@Prochor: Aj mňa napadlo ,že bude celý nadšený ako sa jej ľahko zbavil ,takže aj on sa poďakuje Farme , že mu zmenila život k lepšiemu. Lule bude vďačný za ráno ,kedy sa rozhodla po otvorení oči nájsť stránku o Farme.

341
Jája
Reagovat

A nebylo to náhodou tak, že přijela k frajerovi, zámky vyměněné, tak musela k mámě, kde už na ni čekalo jejích pět švestek? :D :D

342
Hanka
Reagovat

@Jája: Souhlas a ani bych se nedivila.

343
Jája
Reagovat

Tak nás čeká v pondělí velké překvapení. Kdo bude FT?
http://farma.markiza.sk/aktualne/1871629_dnes-mam-rande-so-svojou-farmou-a-viiiiiiiin

344
INA
Reagovat

Dobré ranko,farmári!!! Krásný slunečný den a hned takový ŠOK!!!! Na WIKIPEDII jsem zjistila, že FT bude Miro (ale u něj ? ),sluhové Vlaďa a Dávid!!!!! Že by to byl nedělní vtípek!!!??? Co Vy na to říkáte?? Bylo by možné????

345
Kara
Reagovat

@Jája: Na WIKI už přepsali Davida na Mira, ale s otazníkem. Možná zlatá zrnka budou v akci už teď.
To by mne bavilo. Ten šok pro Davida, který si je jistý že má imunitu a teď takový pád a i možnost že půjde do duelu. :))))

346
Kara
Reagovat

@INA: Napsala jsem něco podobné a omlouvám se, ale tvůj příspěvek se mně nezobrazoval. Nějak mně Panáček po ránu stávkoval.

347
Ajda
Reagovat

Hezké nedělní ráno! Už to mám jako rituál, káva a diskuse k Farmě :D

Můžete se stěhovat, novou komůrku k diskusi máte nachystanou – http://reality-show.panacek.com/48250-farma-8-zbylo-nas-pet.html

348
Eva původní
Reagovat

@Jája: 341 Určitě to tak nějak bylo :-)) však před médii to všechno hraje, aby se předvedla v jiném světle, ale kdo jí na to skočí ? :-) Ten její bejvalej by to mohl objasnit, ale asi to je rozumný chlap a ruce pryč od médií a hlavně Luliny. A dělá dobře! Ovšem kdoví, třeba mu dojde trpělivost a něco z něj vyleze, mají spolu přeci byznys – mihalnice :-) Časem se určitě něco objeví. V úterý se bude Lulina předvádět v Teleránu …
Jinak díky Lentilce :-)
Na pondělí jsem zvědavá jak nikdy, ale nevím co by tím sledovala kdyby nedala Davida FT. Možná taky už žádný FT nebude, kdoví, necháme se překvapit.

349
Eva původní
Reagovat

@Ajda: Děkujeme a také krásné ráno a vychutnání kávičky :-))

350
INA
Reagovat

Ajdo,díky,díky za novou komůrku!!! Minulá už praskala ve švech,až z toho Panácek začal ráno stávkovat!!! Co Vy na ten šok říkáte, že asi Miro dá do hry zlatá zrnka,stane se FT a dá za sluhy Šušňu a Dávida???!!! To byla bomba!!!!

Přidat komentář